|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Winter is coming
|
Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)
Wpisz sobie na youtube "lower abs", to wyskoczy ci tego trochę
![]() http://www.youtube.com/watch?v=tVog4y4Ziww ok. 10 minut co 2 dzień. Czytałam niedawno, że ćwiczenia na dolne partie trzeba wykonywać przed górnymi i chyba coś w tym jest, bo w ciągu tygodnia zleciał mi centymetr z oponki, odkąd wprowadziłam tą zasadę;D Amelka99- ja jestem bardziej zadowolona z tamilee, no ale wiadomo, ją ćwiczę dłużej niż 42 dni. Po A6W nie miałam jakiś rewelacyjnych efektów, po tamilee jest znacznie lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 | |
Zakorzenienie
|
To i ja się przyłączę
![]() Ćwiczę od lutego, z małymi przerwami.. ![]() Mój program: Poniedziałek, środa, piątek: Pompki (75 powtórzeń w czterech- trzech seriach- zależy jak wyjdzie ![]() Wyciskanie (na stojąco) 2 minuty przerwy pomiędzy seriami: 15 x 0 kg 12 x 2.5 kg 12 x 4,5 kg 8 x 6 kg 6 x 8,5 kg 12 x o kg Brzuch: po 20 powtórzeń ćwiczeń z trzech serii Arnolda ![]() najpierw najcięższa seria, następnie średnia przeplatana z najlżejszą. Żadnej przerwy pomiędzy kolejnymi powtórzeniami. Skręty ze sztangą (bez obciążenia) 50 razy Przysiady ze sztangą: 15 x 2,5 kg 12 x 4.5 kg 12 x 6 kg 8 x 8,5 kg 6 x 10 kg 12 x o kg Wtorek, czwartek Tylko ćwiczenia na brzuch (+ skręty) Moje wymiary: talia: 65 cm pępek: 70 cm poniżej: 74 cm Wcześniejsze dopiszę jak zajrzę do notatek w domu ![]() Cytat:
podnoszenie nóg (po jakimś czasie z obciążeniami) Najlepiej rób sobie serie- po jednakowej ilości tego samego ćwiczenia brzuch się przyzwyczaja i nie reaguje tak jak powinien. Ja na początki ćwiczyłam: 5 serii po 25 powtórzeń, 5 dni w tygodniu, dwie minuty przerwy pomiędzy seriami. Następny dzień: 30+25+25+25+25 kolejny 30+30+25+25+25 i tak aż doszłam do 5x50 powtórzeń. Później zmniejszyłam czas odpoczynku do minuty. A następnie przeszłam do ćwiczeń Arnolda ![]()
![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
a6w jest chyba na "cały" brzuch, w kazdym razie mnie na poczatku cwiczen bolal caly po rowno
![]() jestem wielka fanka szóstki, tylko to takie czasochłonne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
BAN stały
|
No to i ja postanawiam sie przyłaczyć... cale zycie mialam deseczke, patrze nagle dzisiaj a tu brzuch jak u kobiety w ciazy :O
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz spróbować tego co pisałam wyżej (od 5x25 do 5x50)- jest to ćwiczenie na dolną partię brzucha, którą najtrudniej wzmocnić (górne to "pestka" ![]() Mogę Ci też przesłać fotki I serii Arnolda (bardzo fajne ćwiczonka ![]() Pamiętaj, że cały czas będziesz musiała zwiększać intensywność, ilość powtórzeń, żeby brzuch faktycznie się rozwijał, a nie przyzwyczaił się do jeden czynności. Nie jest też powiedziane że masz zacząć (w podnoszeniu nóg) od 25 powtórzeń- może Twój brzuch wytrzyma więcej ![]() Pozdrawiam i powodzenia a jak będziesz chciała te ćwiczonka to napisz ![]()
![]() |
![]() |
#1116 |
Rozeznanie
|
ja chcę zacząć cwiczyc brzuch.a.ale od czego zacząć kobiety??
pomozecie..? ![]() ![]()
![]() |
#1117 |
Rozeznanie
|
OMG co to jest ta seria Arnolda?? Czy te ćwiczenia obciążają kręgosłup? Szukam takich właśnie
![]()
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Arnold Schwarzeneger ![]() Nie oBciążają czy oDciążają..?? Z reguły ćwiczenia na mięśnie brzucha obciążają kręgosłup..
![]() |
![]() |
#1119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie ja szukam takich co nie obciążają. Od brzuszków i im podobnych ćwiczeń boli mnie kręgosłup. Chudnę całościowo biegając, ale chcę coś jeszcze dodatkowo na brzuszek ![]()
![]() |
![]() |
#1120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i dużo Ci cm z dolnej partii zleciało ? ;p
![]() |
![]() |
#1121 |
Raczkowanie
|
![]()
ja tez chce miec PLASKI brzuch ale brak mi silnej woli.
moje obzarstwo jest silniejsze ode mnie. od dzisiaj mowie: koniec z tym! wazniejsza jest figura od zaspokojonego pragnienia pochloniecia wszystkich pysznosci w kuchni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- jedno pytanko, jakie potrawy jesc zeby brzuch tak nie wystawal ?? czy jestem skazana wylacznie na picie duuuzych ilosci zielonej herbaty? ona tak zapycha brzuch ze az rzygac sie chce:p a ja pije i pije byle tylko nie musiec jesc... powiedzcie, od samego picia brzuch rosnie?? czy wlasnie maleje? to mnie strasznie nurtuje.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Zadomowienie
|
Ja postanowiłam rozpocząć kolejną walkę z moim sadełkiem od jutra
![]() wakacje się zbliżają a mi dalej wszystko wisi. Więc postanowiłam że: -będę biegać (raczej rano ok. godz. 5) przez 30-60 min - wieczorem 50 brzuszków zwykłych i skrętnych - na początek 10 min hh - nie będę jadła po 18. i zobaczymy co z tego wyjdzie ![]()
![]() |
![]() |
#1123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1124 | ||
Zakorzenienie
|
"zleciało" mi jakieś 6-7 cm, więc wg mnie dosyć sporo
![]() ![]() Cytat:
pije dużo wody niegazowanej, białą herbatę, owocową (ale nie "barwioną"- robioną z czarnej) a czarną herbatę to już całkowicie odstawiłam, kawe tak samo (chyba że szef nalega.. ale to już siła wyższa...) Z pieczywa odstawiłam białe- przeszłam na Wase, ale nie z linii slim czy jaka to jest ta linia, tylko "normalne"- żytnie, 3zboża, sport (est super ![]() Mięsa i wędliny- drobiowe, dziczyzna (jakieś króliki itd.) i inne wykluczając kategorycznie wieprzowinę i wołowinę (no chyba że jakieś małe "grzeszki" w czasie grillowania ![]() Staram się nie jeść ziemniaków, za to dużo ryżu i kaszy gryczanej. Warzywa i owoce ![]() Kiedyś byłam na diecie owocowo-warzywnej i było super ![]() ![]() Cytat:
![]() ale może coś będzie ![]() A biegać to ja właśnie zaczęłam.. Wiem że późno, ale czekałam na moje buciki ![]()
![]() |
![]() |
#1125 |
Wtajemniczenie
|
przepraszam że nie było mnie tyle czasu ale raz że sesja a dwa miałam małe załamanie psychiczne,nie było mnie w domu i w ogóle szkoda gadac
![]() co do diety na początku wyeliminowałam słodycze,fastfoody,chipsy ,cukier,sól zaczęłam jesc ciemne pieczywo,dużo warzyw i pic zieloną i czerwoną herbatę i dużo wody mineralnej schudłam ok. 1kg aktualnie zrezygnowałam jeszcze z pieczywa i jem w pracy zamiast kanapek to warzywa z mięsem gotowane na parze bądź rybą tyle że nie cwicze i do końca sesji nie dam rady niestety,jeszcze ta pogoda ![]() a na brzuch cwiczyłam swego czasu bardzo dużo i fakt faktem że tłuszcz mi się zamienił poniekąd w mięśnie tylko co z tego skoro teraz mam nadal duży brzuch tyle że twardszy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
witajcie ;*
nawet się nie zorientowałam,a mi 5kg ubyło ![]() ![]() tylko,że mam szczuplejsze nogi,a brzuszek prawie nie drgnął od ostatniego czasu.nie miałam czasu nawet ćwiczyć ostatnio ![]() ale od dziś już się zabieram spowrotem do roboty ![]() buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1127 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
ja ćwicze różne ćwiczenia już od 3 miesięcy, w tym basen, jogi trochę i między innymi brzuszki. W sumie jestem już zadowolona z efektów ale wiem, ze trzeba ćwiczyć dalej, żeby nie utyć znowu. ![]() ![]() A może powinnam zmienić ćwiczenia? ![]() Niby ćwiczę jogę i po każdych ćwiczeniach wyciągam ten brzuch w pozycji psa z głową do góry, czy kobry, albo po prostu robię "kołyskę" ale chyba potrzebuje czegoś mocniejszego... ![]() HELP ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Wtajemniczenie
|
wstawiam zdjęcie swojego brzucha
mam za sobą rok na fitnessie,8 miesięcy na siłowni i 2 razy zrobioną 6 weidera jak i też kręcenie hula hopem po nawet 1,5h dziennie ![]()
![]() |
#1129 |
Przyczajenie
|
Ej bo jestem ciekawa, ta dieta owocowo-warzywna naprawde dziala?
Chcialabym wlasnie ja zacząć. tylko znalazłakąs z samych truskawek, i szparagów, a tu mi sie nie usmiecha, wolałabym wszystkie warzywa.
![]() |
#1130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosowałam tą dietę w zeszłym roku i naprawdę była super ![]() ![]() Z jednej strony taka monotonna jest ta truskawkowo-szaragowa, ale jak patrzyłam na urozmaicenia to super ![]() Ja byłam na niej 2 miesiące, waga mi spadła, nie wróciłam do niej po zakończeniu. Jest naprawdę bardzo dużo fajnych przepisów ![]() ![]() ![]() do tego piłam dużo wody niegazowanej, czasami wodę z ogórków kiszonych czy kapusty kiszonej (połączoną z normalną wodą), zero kawy i herbaty czarnej, słodyczy. Życzę Ci powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
wakiki jaki jest tytul tej ksiazki? Chociaz qrcze moze sa gdzie w necie. Nie mam ani kasy specjalnie teraz na kupowanie ani chyba wielkiej ochoty
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Znalazłam fajny blog chyba - ktos pisze o brzuchu - w sam raz na nasz watek ![]() ![]() http://brzuch.wordpress.com/2007/03/...hwarzeneggera/
![]() |
#1133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
No cool... Ja na razie pozostane przy 8 min. Zwlaszcza ze moja przerwa wyniosla nieco wiecej niz dzien
![]() Dzisiaj mam w planie gorna czesc - czyli arms i abs, oraz cwiczenia na biust, bo jest w koszmarnym stanie. Poszukam jeszcze jakichs cwiczen na biust... Cos mi sie zdaje ze to zmudna parca bedzie ![]() w ogole przez ta duchote i upal jestem opuchnieta... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1136 |
Raczkowanie
|
Hej powiedzcie czy skłony tułowia do przodu i na boki z hantelkami w rękach pomogą w zbiciu oponki?
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie dzisiaj chyba wybiore na fitness... Pojde na plaski brzuch albo tbc ![]() ![]() Cwiczenie w domu jest ok, ale czasem ma sie ochote na jakies ćwiczenia z ludzmi. I moze przy okazji zapodam sobie solarium, bo jestem straszliwie blada... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1138 |
BAN stały
|
Hej Dziewczyny! Od dzisiaj biore sie znow za swoj brzuch, bo sie strasznie opuscilam ostatnio
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ja ogolnie jestem szczupla ale według moich wymiarów powinnam miec troszke mniej w talii no i chciałabym miec brzuszek taki plaaaski ![]() bo jednak ogólnie mam dobra przemiane i moge jesc jesc i nie tyje ale jednak jedzenie w nocy i takie tam inne przyczyniły sie do tego ze nie mam plaskiego brzucha ![]() nie wiem od czego zaczac dziewczyny.....chcialam brzuszki robic ale one podobno poszerzaja talie ![]() ![]() prosze doradzcie mi w skrócie coś.... aha i jeszcze jedno robicie jakas rozgrzewke przed ćwiczeniami?jesli tak to jaka? ![]()
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
No i jak tam wasze brzuchy? płaskie
![]() ![]() Wczoraj postanowilam... A6W again... Zwlaszcza, ze widzialam efekty dziewczyny, ktora miala tłuszczyk na brzuchu, a mimo tego udalo sie go zrzucic dzieki diecie i a6w, wiec... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.