|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziekuje za odpowiedź ewalena ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
Ewaleno, czy to prawda że eustomy nie będzie już we wrzesniu? Planowalam z niej bukiet a już w dwóch kwiaciarniach powiedzieli żebym wybrala inne kwiaty, bo eustoma kończy się w sierpniu i jezeli nawet bedzie z poczatkiem wrzesnia to nie będę to ładne kwiaty nadające sie do bukietu ślubnego
![]()
![]() |
#3603 |
Raczkowanie
|
przydałoby się jakieś zestawienie, jakie kwiaty są dostępne w danym miesiącu lub jakich nie można dostać... próbowałam kiedyś znaleźć coś takiego w necie, ale niestety nie udało się
![]()
#3604 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy świadkowa musi mieć jakiś bukiecik? Bo u nas świadek będzie miał butonierkę i nasi ojcowie też, ale moja świadkowa nie bardzo jest skłonna do jakichś ozdób, a nie chcę jej namawiać, ale zastanawiam się, czy to nie będzie głupio wyglądać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Przyczajenie
|
Drogie wizażanki, zwracam się do was z prośbą o pomoc. Doradzcie jaki bukiet dobrac do mojej sukni. Marzy mi sie czerwona oryginalna wiazanka z niebanalnych kwiatów.
Z gory wielka buzka za propozycje Wklejam linka sukni ![]()
![]() Edytowane przez kaasia43 Czas edycji: 2009-06-18 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3607 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko ciekawe czy mi teściowie nie zarzucą, że to biednie wygląda, bo już ostatnio wypalili mi z takim tekstem bo nie chciałam jakichś tam dekoracji na sali... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Zosia ![]() 26.06.2010 Edytowane przez kasiaaX Czas edycji: 2009-06-18 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Przyczajenie
|
![]()
Droga Ewaleno!
Przygladam sie propozycjom bukietów i postanowiłam poprosić Cie o rade. Mam 172 cm wzrostu, długie jasny brąz włosy, niebiesko-szare oczy. Moja sukienka jest w kolorze diamentowej bieli. Bardzo podobają mi sie bukiety z cantadesek. Myslałam o ciemnej kolorystyce. Czy uważasz, ze taki bukiey, np pod bordo bedzie pasował? Jeśli nie, to prosze o rade co do bukietu. Narzeczony jest mojego wzrostu i bedzie miał grafitowoszary garnitur.(najprawdopodobn ir). Oto zdjęcie mojej sukni. Pozdrawiam i z góry dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Teoretycznie wszystkie gatunki dostępne są cały rok, ale od ich ceny na hurcie Holenderskim zależy czy trafią do Polski. Cena jest wyznacznikiem dostępności. Kwiaciarnie posługują się katalogami w których oznaczono symbole roślin i ich dostępność w szerokim rozumieniu. Róża dostępna cały rok. Lilia - cały rok Gożdzik - cały rok Anturium - cały rok Gerbera - cały rok Storczyk dendrobium (tajlandzki) - cały rok Storczyk cymbidium - od pażdziernika do czerwca ( jest w innych miesiącach z imporu ale drogi) Cantadeskia cały rok (ale jesień i zima tylko bywa ) Eustoma - od póżnej wiosny do początków jesieni |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Raczkowanie
|
Biorę ślub w pażdzierniku ale nie stać mnie na zakup sukni takiej tradycyjnej ślubnej ani na wypozyczenie :/ znalazłam dwie wypożyczalnie ale 700 zł i nie wiadomo czy będzie cos na mnie gdzyż mam 173 cm wzrostu i bede wtedy w 6 miesiacu ciazy... i pani okreslila mnie ze potrzebuje dlugi gorste bo dosyc dluga jestem ;/ i postanowilam zamowic taka wieczorowa tylko ze bial i mam pytanie jakie kwiaty dla wysokiej brunetki o niebieskiej oczach jestem bardzo szczupal
![]()
#3613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
W internecie jest mnóstwo okazji.A dla ciężarnych dziewczyn najpiękniejsze są suknie "Józefinki" odcinane pod biustem zresztą od kilku sezonów bardzo modne. Suknia z gorsetem który ma zamaskować brzuszek daje efekt wręcz odwrotny, a Józefince nie interesuje cię ile Ci w tym brzuszku przybyło centymetrów. A kwiaty to na pewno róże, storczyki, goździki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi proszę, z jakich kwiatów wykonany jest ten bukiet? Wiem, że to storczyk, czy to jest Cymbidium? Z tego co widzę, nic więcej chyba nie zostało użyte do jego wykonania? No i najważniejsze pytanie, czy 5 września mam szansę na taki bukiet? Zakochałam się w nim
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja świadkowa też nie za bardzo chce bukiet i bedzie miała tylko kwait we włosach, oczywiście żywy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Raczkowanie
|
droga Ewaleno...
gdzieś widziałam na zdjęciu bukiet z goździkami - tymi malutkimi w kolorze fioletowym.. czy one występują naturalnie w takim kolorze czy były to farbowane kwiaty? z góry dziękuję za odpowiedź...
#3619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Storczyk cymbidium, asparagus modrzewiowy i "brylancikowe" koraliki. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Przyczajenie
|
Wiatm!
![]() Mam prośbę - czy macie może jakies zdjęcia bukietów z frezji i eustomy? Ślub mam 29 sierpnia i wymarzyłam sobie bukiet z kolorowych frezji(białych, żółtych, rdzawych i fioletowych-moja druga połówka ma garnitur z odcieniem fioletu ![]() ![]() ![]() Co o tym sądzicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja biore ślub w lipcu i mojim marzeniem był bukiet z frezji z dodatkiem eustomy , ale pani w kwiaciarni powiedziała że w lipcu już frezji raczej nie ma, oczywiście można zamówić ale za dodatkową kasę. Dla tego na koncu debatowania staneło na tym że będe meieć bukiet tylko i wyłącznie z eustomy i kolor bedzie kwiatów biały z dużą ilością zieleni. Będzie o miej więcej nie regularnym kształcie koła ze spuszczonym kwaiatem w dół, bo taki akurat nie rgularny kształ pasuje do mojej sukni. Więc jeśli bardzo chcesz bukiet z frezji w sierpniu do dowiedz się u ciebie w mieście czy będą dotępne. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3625 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Sama nie wiem czemu ale sądziłam, że frezje są dostępne przez większą część roku. Dzięki za radę, musze czym predzej zapytać czy końcem sierpnia moge na nie liczyć. Cytat:
![]() I mimo wszystko ponawiam prośbę o zdjęcia z frezji i eustomy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Raczkowanie
|
Droga Ewaleno!
Ja też proszę o sugestie co do bukietu. Mam 165 cm wzrostu, długie jasne blond włosy (będą upięte w kok, w który chcę wpiąć kwiat), niebiesko-szare oczy. Moja suknia jest w kolorze ivory. Bardzo podobają mi się bukiety z róż. Myslałam o połączeniu jasnych ecru z pudrowo-różowymi. Czy nie będzie za mdło??? Narzeczony ma 190cm wzrostu i bedzie miał czarny garnitur z koszulą i krawatem w takim samym kolorze jak moja suknia. Oto zdjęcie mojej sukni, ale tu biała, moja będzie ivory. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Raczkowanie
|
Kochane, ja mam ślub za tydzień. W bukiecie ma być kilka frezji. Jak rozmawiałam z panią w kwiaciarni to powiedziała, że już nawet teraz na frezje nie zawsze można trafić bo ich sezon mija. Tak więc dowiedzcie się, czy tylko jakieś sprowadzane nie będę dostępne w lipcu/sierpniu...
![]()
#3628 |
Przyczajenie
|
A ja myślę o takim bukiecie jak w załączniku...co o nim sądzicie??? mam skromną suknię w literę A w kolorze ecru.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Przyczajenie
|
A to zdjęcie mojej sukni, do której chciałam powyższą wiązankę....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Przyczajenie
|
Suknia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.