|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki,
ja wpadam tylko na chwilę, bo w weekendy komputera raczej nie włączam, ale dziś łaziliśmy po sklepach i natknęliśmy się z mężem na ciekawy produkt o którym chciałam wam powiedzieć. są to pieluszki typu pampers czyli jednorazowe ale bez chloru, bez plastiku, na bazie kukurydzy, prawie w całości rozkładalne w naturze , zdrowsze dla pośladków. my z mężem chcemy używać pieluszek wielorazowych, ale jak już wam pisałam zdajemy sobie sprawę, że pierwsze tygodnie będziemy się uczyć , przyzwyczajać , nabierać wprawy no i ja będę dochodzić do siebie po porodzie, więc na pewno w pierwszych dniach bedą pampersy . ALE znaleźliśmy dla nich właśnie tą ekologiczną alternatywę tu dla zainteresowanych http://www.naty.com/uk/AboutUs/TheCo...1/Default.aspx When it comes to your baby’s wellbeing you have a choice. A choice between environmentally friendly nappies based on natural materials that provide superior performance and are gentle on your baby, or your everyday run-of-the-mill nappy so often based on petrochemicals. That’s why our nappies are:
|
|
#4053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
zartownis, trochę mnie pocieszyłaś dziękuję Kochana
![]() Nika Nas ogląda
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie, ta chora psychika i te zdrowe nawyki, zjeść czy nie zjeść..
![]() Nikuś, super te pieluszki, jak widać można ekologicznie i jednorazowo
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
Alissanka to co ty jesz ... to 1/4 mojego sniadania. Wiem, ze chcesz dbac o linie, ze chcesz ladnie wyglądac, byc piekna itd ... ale ciaża to ciąża. I musisz się nastawic, ze nie bedziesz szczuplutka i bez brzuszka. Ja sie przestalam przejmowac tym, ze waze juz 70 kilo. Bo wiem, ze jesli ja tyje odpowiednio, to dzidzius tez roshnie, a dziecko musi miec z czego czerpac skladniki do zycia!!!!
|
#4058 |
|
Wtajemniczenie
|
hyhy
no na razie nie przybrałam na wadze, ale brzuszek mi urósł ...i to sporo!
|
|
|
#4059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A synek wydaje mi się, że wagę ma prawidłową - nie wiem jakie są normy ![]() Cytat:
![]() )Po prostu ciąża wiąże się ze zwiększonym apetytem i póki nie ma zbyt dużej nadwagi to nie jest źle ![]() Dzięki Martusia
|
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
aliisanka wierze ze przejmujesz sie waga ale ciaza ma swoje prawa i uwierz mi takie liczenie kalorii, ograniczanie porcji, zupelne wyrzekanie sie slodosci i pustych kalorii to wedlug mnie przesada . uwierz mi kazda z nas nie chcialby przeistoczyc sie w ciazy w wieloryba ale ciazą trzeba sie cieszyc i trzeba oswoic sie z mysla ze bedziemy wazyc wiecej niz dotychczas. ja tak samo jak ty, przed ciaza caly czas dbalam o linie -no moze nie liczylam kalorii ale robilam co moglam by utrzymac stala wage. jak zaszlam w ciaze to tez panicznie balam sie tycia i tego ze juz nigdy nie bede miala figury jak przed ciaza. ale juz dojrzalam do tego ze jestem w tym odmiennym stanie (tak bardzo wyjatkowym) i teraz jem na co mam ochote (oczywiscie nie przeginam) i nie przejmuje sie juz tak bardzo jak waga wskazuje coraz to wiekszą ilosc kilogramow. mysle sobie wtedy "a co tam, jestem w ciazy i mam prawo przytyc tu i owdzie"
|
|
|
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane jesteście
|
|
|
#4062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczka mnie pieką. Już mam dosyć nauki ... a jeszcze na jutro zostawiłam sobie dwa działy, ehh
|
|
#4063 |
|
Wtajemniczenie
|
ech i juz sie pogubilam co komu chciałam odp a tylko 3 strony nadrabialam
![]() miss.hot niebieskie gratulacje mgr Madzialinko gratulacje a co do porodu lotosowego to mnie zaciekawiło , bo faktycznie dziewczyny jak kojarze to jak Werke urodziłam to ona nie plakała dopiero jak TZ odciął jej pepowine to zaczął sie ryk ale na tym moj zachwyt sie konczy, wszystko wszystkim ale nie moglabym patrzec na pepowine przed 3 dni a na łożysko tym bardziej jest to najobrzydliwsza rzecz moim zdaniem w całym porodzie. TZ straszyli ze paskudne jest odcinanie pepowiny bo ta ochydnie zgrzyta w nozyczkach ale widok łożyska jest paskudny a swoja droga jestem ciekawa jak wyglada pepuszek dziecka z porodu lotosowego tzn ksztalt
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#4064 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Ci
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Kikunia81, malin30 dziękuje za te słowa juz mi lepiej ale nie zawsze podobi mi się to co mówi... bardziej wierze w to co Wy mówicie dzisiaj rozmawialysmy na temat wanienki, bo zamówilam i powiedziala, ze mozna taką gąbke kupić... a że ja się dowiedzialam wczesniej, ze bakterie się w niej zbierają, to powiedzialam, że np. ręcznik będzie mozna dac lub jakąs pieluszke i ze wlasnie dowiedzialam się od dziewczynek cięzarnych z wizazu o tych bakteriach to pozostalysmy przy ręcznikach...
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 Edytowane przez ja88 Czas edycji: 2009-06-20 o 23:40 |
|
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czy powinnam martwić się tym że nie byłam w nocy siku, i rano mi się nie chciało też? taka głupota wiem ale mi się już czerwona lampka włączyła
|
|
|
#4066 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się budzę głodna i przez cały dzień rozmyślam co by tu zjeśc - wieczór nie jest żadnym wyjątkiem ![]() Cytat:
Cytat:
Miałam kiedyś ściółkę dla gryzoni kukurydzianą - świetnie chłonie i mocz i zapachy, więc ciekawi mnie czy pieluszki są równie dobre ... i równie drogie ![]() Cytat:
Cieszyc się, cieszyc! Przespana noc to taki rarytas... |
||||
|
|
|
#4067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) ale on królewicz ma uczulenie na wszystko, tylko na lignine nie ... a ona wsiąka ale śmierdzi strasznie Co do nocy ... to ja od trzech miesięcy miałam tylko jedną przespaną ... wspaniała noc niestety więcej się nie powtórzyła. Dzisiejsza jak zwykle ... 3 pobudki, 3 spacery do łazienki i 3 powroty. Jak zwykle jestem niewyspana i nie do życia. Czekam na śniadanko, dwa gołąbki się podsmażają. Głodna jestem strasznie ![]() Miłego dnia dziewczynki
|
|
#4068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to bym chciala TYLKO 3, u mnie minimum 5![]() ![]() ![]() ja to w dzien czy w nocy to i tak ciagle chodze do lazienki jak jestem sama w domu badz z rodzina- to luzik, ale najgorzej jak jestesmy w gosciach- wstyd mi tak ciagle chodzic i chodzic. no i jest stresujaco jak wybieramy sie na zakupy- wtedy nie moge sie na niczym skupic, bo mysle ciagle o tym gdzie by tu znalsc lazienke, a jezeli jej nie ma to co ja wtedy zrobie a ty allisanko nie przejmuj sie- pewnie dzieciatko ulozylo sie tak ze nie uciskalo na pecherz- tylk pozazdroscic. |
|
|
|
|
#4069 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo dopiero sie zacznie i kaza nam tydzien czasu latac z pepowina i gnijacym lozyskiem ![]() ![]() Po drugi ciekawe czy niemowle czuje odcinanie pepowiny, bo co niektorzy debile utrzymuje, nowonarodzone szczenie nie czuje bolu i mozna smialo kopiowac . Przepraszam, ze wyjezdzam z psami, ale mi sie jakos skojarzylo .Cytat:
Ale jak pisze Foka cenowo malo interesujace , i pewnie tak samo z pieluszkami, ze one pewnie drozsze od tradycyjnej tetry czy pampersa . Wiec tylko dla bogaczy, zreszta jak energia sloneczna![]() Tez mialabym przespana czasem noc, ale mam psa ktory wstaje raz lub dwa w nocy na siusiu , dobrze, ze my na wsi i wystarczy dzwi otworzyc, bo z takim psem w miescie nie daloby rady mieszkacPs. Co do sciolek to sa jeszcze papierowe, tych uzywam dla fretki, bo tez wypelniacz kuwwety nie moze sie pylic, ale w Polsce z tego co widze jeszcze nie dostepne
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-21 o 09:15 |
||
|
|
|
#4070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
Co do ksztaltu pepka po porodzie lotosowym to wyglada pewnie normalnie , plasko, patrzac na szczenieta czy kocieta
. Po narodzinach tez maja troszka dluzsza, ale ta szybko zasycha i odpada zaraz przy ciele
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-21 o 09:14 |
|
|
|
#4072 |
|
Rozeznanie
|
Boli boli boli mnie ząb
|
#4073 |
|
Wtajemniczenie
|
no zdecydowanie tak
zresztą przez 9 miesiecy żyje dzieci pępowinie -oddycha przez nią i odżywia![]() Stres to musi byc w rzeczy samej
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, inne srodowisko (juz nie wodne ), inna temperatura, no i wlasnie samodzielne oddychanie juz powietrzemAle czy uciecie juz nie potrzebnej(martwej tkanki) jest az tak stresujace , no nie wiem. Kazde zwierze rodzi sie z pepowina i ja traci po urodzeniu. Powiem Wam, ze wedlug mnie to juz "szukanie dziury w calym"![]() Lecimy z TZ do sklepu, zobaczyc to krzeselko, a potem odwiedzic amerykanina , TZ nie da mi spokoju do poki sie z nimi nie spotkamPs. Czasmi sie zastanawialam, czy klaustrofobia, wlasnie nie ma poczatku przy porodzie , jak bym teraz miala sie przeciskac jakims ciasnym tunelem i powiedzmy 30cm dziurka, to bym pewnie zawalu dostala---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Wyrwac , wiec pewnie cos go tam bolalo.Wczoraj oszalal z radosci, jak TZ wrocil cieszyl sie jeszcze do poznego wieczora, a to byl kiedys moj pies, ktory nie odstepowal mnie na krok
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-21 o 09:53 |
|
|
|
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
uspokoiłyście mnie
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Fasoleczko, jutro marsz do stomatologa!
|
|
|
#4076 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki.
A ja jestem po imprezie Powiedziałam mężowi, że to ostatnio jaką robimy. Ogólnie było miło i smiesznie, ale po 4 godzinach moje plecy krzyczały do mnie, że pora na odpczynek. Najgorsze jest to, że goście widząc że jestem padnięta (tak gdzieś około północy), mówili tylko "o, widać że jesteś zmęczona" i bawili sie dalej. Impreza trwała do 2 nad ranem!!!. I co chwila ktoś mi dotykał brzucha NIE CIERPIĘ TEGO Teraz boli mnie kręgosłup, nogi i nie wiem dlaczego dlonie.
|
|
|
|
#4077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a przynajmniej teraz ... urodziłabym chyba na fotelu
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja właśnie zjadłam pełny talerz rosołu.... mniammmm ![]()
|
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie ja też dzisiaj wstawałam rano na sikunde , wczoraj wieczorem mąż się bawił z maluszkiem tak kopał że myślałam że wyskoczy z brzucha, takie malenstwo a tyle siły
![]() Madzialinda gratuluje magistra ![]() A ja sobie siedze u mamy i sortuje ubranka na te malutkie i troszkę większe, niby już wszystko mam. Ja idę do dentysty po niedzieli bo czuję że w ciąży mam słabsze zęby i musze pójść na kontrol.
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-21 o 11:54 |
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Wczoraj tak się zapędziłam w sprzątaniu, że poszliśmy spać o 2 w nocy
Ale pokój tak 3/4 jest już skończony Madzialinda, gratuluję "magazyniera ![]() sweetpinky, gratuluję zdania ostatnich egzaminów. A obroną się nie przejmuj. To już właściwie formalność. Do obrony masz półtora tygodnia, więc leż, przygotowuj do obrony i się nie stresuj. Brzuszek wróci zaraz do formy. aliisanka, o diecie to nie myśl również po ciąży, jeśli będziesz karmić piersią. Poza tym podobno opieka nad takim maluchem to już jest fitness i dieta ![]() Fasoleczk4, ja biegam mimo ciąży do dentystki. Niestety nieleczony ząb może być bardzo niebezpieczny dla rozwijającego się dziecka. Na szczęście są znieczulenia bezpieczne w czasie ciąży. ja88, moja teściowa jest położną i wręcz mnie uspokaja, jak zaczynam schizować.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

.

, pewnie wina troche hormonow.
, teraz ciesze sie z tego dziecka

za trzymanie za mnie kciuków- pomogło.

) ale on królewicz ma uczulenie na wszystko, tylko na lignine nie ... a ona wsiąka ale śmierdzi strasznie