Nadmierne pocenie się - wątek zbiorczy - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-20, 14:26   #1021
aniolek91
Przyczajenie

Dot.: SKUTECZNY antyperspirant

Ja mam podobny problem.. Używam "Vichy Antyperspirant w kulce przeciw intensywnemu poceniu, 48-godzinna skuteczność działania".
Oczywiście nie zawiera on alkoholu
Mam alergię przez to też bałam się czy nie będzie mnie uczulał. Na szczeście żadnych objawów alergii nie ma.
Znajdziesz go w aptece. Cena: hmm ja ostatnio (tydzien temu) dałam za niego 29,90
Używam go od ponad roku i jestem bardzo zadowolona Polecam
aniolek91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-20, 14:30   #1022
serduszkowa
Rozeznanie

polecam Ci Antidral, żeby nie było podrażnień to smaruj się nim dzień po depilacji...
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-20, 15:04   #1023
sabona89
Raczkowanie

Dzień po depilacji to ja bym wyskoczyła ze skóry po nałożeniu Antidralu.
Skóra delikatna niestety znosi go bardzo źle.
sabona89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-20, 15:09   #1024
gogela
Raczkowanie

jesli masz taki problem to moim zdaniem nie pomoga ci zwykle antyperspiranty z drogerii powinnas lepiej zastosowac ten wlasnie etiaxil, moj znajomy uzywal i chyba stosowal kilka razy w tyg (chyba 2 pszepraszam ale nie pamietam dokladnie) ale bardzo mu pomogl
gogela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-20, 20:59   #1025
Maaja
Raczkowanie

Autorko wątku nie możesz powiedzieć że masz problem z nadmiernym poceniem się. Gdyż nadmierne pocenie jest wtedy gdy jest naprawde nadmierne. A człowiek MUSI się pocić. Ja o sobie NIESTETY moge powiedzieć że mam problem z nadmiernym poceniem się gdyż pociłam się 365 dni w roku przez 2 lata, żadne antyperspiranty nie pomagały, nawet w szkole w zimie gdy było zimno to byłam spocona.... tylko ruszyłam się z domu, np. w zimie mialam spoconą nawet dresówkę. Zastosowałam Antidral i jest już ok uważam, że Ty pocisz się naturalnie. A jak byś kupowała jakiś preparat to kup Antidral jest o połowę tańczy od Etiaxilu i skuteczniejszy. Ale to prawda co słyszałaś- podrażnia skórę, na początku piecze i swędzi. Pozdrawiam.
Maaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-20, 21:40   #1026
tennyo4
Zadomowienie

Do stosowania Antidralu czy Etiaxilu nigdy nie doszłam bo aż tak się nie pocę, chociaż bywa to mocno uciążliwe.

Ze zwykłych drogeryjnych antyperspirantów ja niedawno odkryłam kulki Sorayi (mocna ochrona) - dla mnie lepsze niż rexona, która do tej pory była w moim przypadku najskuteczniejsza.

Przypuszczam jednak, że będą dla ciebie za słabe skoro problem jest tak dokuczliwy.
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 00:22   #1027
ma-rzena
Raczkowanie

Dot.: nadmierne pocenie się ...

Cczyżby Marteczka coś reklamowała?:P Dziewczynom sprawdza się antidral i są zadowolone. Cena jest super przystępa także myślę że leki za ponad 100 zł nie przejdą ale gratulujemy ze jest Ci po nich sucho.
Stary 2009-06-21, 11:57   #1028
Little brown
Raczkowanie

tzn ja nie twierdze ze to reklama, kto wie... ale jak przeczytałam jaka jest cena to pomyslałam ze to cos nowego, cos innego, a to w sumie nie rozni sie od dricloru i antidralu, nie ma jedynie alkoholu. Woda + chlorek glinu + składnik jakis tam kosmetyczny.... mozna isc do dermatologa i wyszpisze na to recepte by zrobili na zamowienie. Cena? max 10 zł. Nie ukrywam,z e jakby to była jakas innowacja jesli chodzi o skład , to bym sprobowała... no ale niestety...
Little brown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 12:19   #1029
Rozzz
Zakorzenienie

ma-rzena chyba jednak nie każdemu się sprawdza Antidral, no niestety.
Ja nie wiem czy to reklama, z resztą ważne, że jest tu coś dane znac

Rozzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 15:27   #1030
Maaja
Raczkowanie

Uwierzcie mi że problem autorki wątku nie jest bardzo uciążliwy.
Poczytajcie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...8#post12569568 a zobaczycie że osoby które mają problem z nadmiernym poceniem się są bezradne, bo na niektórych nie działa żaden antyperspirant ani Etiaxil,Driclor,Antidral, Apesr i wiele wiele innych - nie ma skutecznego środka, a pocą się 24godz. na dobę nawet gdy jest zimno i co w takiej dopiero sytuacji zrobić?! Zostaje chyba 'operacja'.

Edytowane przez Maaja
Czas edycji: 2009-06-21 o 15:28
Stary 2009-06-21, 15:39   #1031
Maaja
Raczkowanie

W ogóle nie rozumiem pytania ma-rzeny. Reklama? Jaka reklama?! Dziewczyna po prostu napisała bo chciała pomóc. I bardzo dobrze że to zrobiła może akurat komuś "uratuje to życie". Bo tak jak napisała Rozzz nie każdemu pomaga Antidral i Etiaxil. Dziękujemy Marteczko99 za wiadomość
I piszcie tutaj jeżeli komuś pomorze coś nowego. Mnie chociaż pomaga Antidral (oby jak najdłużej) to chętnie czytam co jeszcze pomaga, a wiem że dla osób którym nie pomaga Etiaxil,Apers,Antidral to Everdry to kolejna szansa i nadzieja.
Pozdrawiam
Stary 2009-06-21, 17:42   #1032
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Little brown Pokaż wiadomość
tzn ja nie twierdze ze to reklama, kto wie... ale jak przeczytałam jaka jest cena to pomyslałam ze to cos nowego, cos innego, a to w sumie nie rozni sie od dricloru i antidralu, nie ma jedynie alkoholu. Woda + chlorek glinu + składnik jakis tam kosmetyczny.... mozna isc do dermatologa i wyszpisze na to recepte by zrobili na zamowienie. Cena? max 10 zł. Nie ukrywam,z e jakby to była jakas innowacja jesli chodzi o skład , to bym sprobowała... no ale niestety...
O no to faktycznie... To w takim razie ciekawe co w związku z tym zawiera "cudownego".... Może wyższe stężenie chlorku glinu? Ciekawe....

Edytowane przez watashi
Czas edycji: 2009-06-21 o 17:45 Powód: literówka
watashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 18:32   #1033
Little brown
Raczkowanie

z jednej ze stron:

"Everdry, dzięki małej zawartości chlorku glinu, nadaję się również dla osób o wrażliwej skórze."

Wiec nie wiem... srodek przeciw poceniu sie to własnie chlorek glinu, to własnie on 'czyni cuda' w tego typu srodkach....
Little brown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 21:07   #1034
sabona89
Raczkowanie

I co, powiedzenie autorce wątku "nie martw się, bo inni mają gorzej" ma jej w jakiś sposób pomóc?
sabona89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 21:27   #1035
Rozzz
Zakorzenienie

to jak dzięki amałej zawartości glinu ma byc skuteczniejszy ja myślałam, że im więcej to skuteczniejszy..

Stary 2009-06-21, 21:49   #1036
Dzindzej
Zakorzenienie

Post Dot.: nadmierne pocenie się ...

A słyszałyście o tych nowych tabletach przeciw poceniu się?

Studia.

Cel: -6kg
Dzindzej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 22:03   #1037
Rozzz
Zakorzenienie

te co reklamują w radio?

Stary 2009-06-21, 22:16   #1038
mistiqueee
Przyczajenie

Witam wszystkich
Jak widzę wiele osób ma ten sam problem co ja. Używalam juz różnych spoecyfików takich jak etiaxil itp. powiem szczerze, że na mnie nie podziałały... niestety ... Dużo czytalam w internecie na temat przypadłośći jaką jest nadpotliwość i znalazlam troche informacji na temat wstrzyknięcia toksyny botulinowej pod pachy. Problem był tak wielki, że zdecydowałam sie pójść na zabieg. Dzisiaj nie muszę stosować już żadnych, ale to żadnych antyperspirantów i niezależnie od pogody czy od nastroju mam kompletnie sucho i czuję się z tym świetnie w końcu mogę zmienić swoją garderobę zabieg jest dosc drogi - 1300 zl i starcza na ok 6 miesiecy, potem stopniowo pocenie powraca więc trzeba go powtarzać ale podobno po ok 3 kuracjach można skonczyć z poceniem raz na zawsze! Jeśli możecie sobie na taki zabieg pozwolić to jak najbardziej POLECAM!!
mistiqueee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 23:17   #1039
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mistiqueee Pokaż wiadomość
(..) zabieg jest dosc drogi - 1300 zl i starcza na ok 6 miesiecy, potem stopniowo pocenie powraca więc trzeba go powtarzać ale podobno po ok 3 kuracjach można skonczyć z poceniem raz na zawsze! Jeśli możecie sobie na taki zabieg pozwolić to jak najbardziej POLECAM!!
Na zawsze? A to nie tak jak z botoxem na twarzy że trzeba go powtarzać co te 6 miesięcy aż do śmierci, bo po jakimś czasie przecież mija jego działanie..?

Stary 2009-06-22, 00:33   #1040
MonikaB152
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maaja Pokaż wiadomość
Autorko wątku nie możesz powiedzieć że masz problem z nadmiernym poceniem się. Gdyż nadmierne pocenie jest wtedy gdy jest naprawde nadmierne. A człowiek MUSI się pocić. Ja o sobie NIESTETY moge powiedzieć że mam problem z nadmiernym poceniem się gdyż pociłam się 365 dni w roku przez 2 lata, żadne antyperspiranty nie pomagały, nawet w szkole w zimie gdy było zimno to byłam spocona.... tylko ruszyłam się z domu, np. w zimie mialam spoconą nawet dresówkę. Zastosowałam Antidral i jest już ok uważam, że Ty pocisz się naturalnie. A jak byś kupowała jakiś preparat to kup Antidral jest o połowę tańczy od Etiaxilu i skuteczniejszy. Ale to prawda co słyszałaś- podrażnia skórę, na początku piecze i swędzi. Pozdrawiam.
nie powiedziałam tego. Swoje wątpliwości wyraziłam przy rozpoczęciu wątku
muszę przyznać, ze nie mam tak ciężko jak ty <przytul> zimą wystarczy mi zwykły drogeryjny dezodorant
dzięki za rady, jednak trochę się boje jeszcze tego Antidralu, chodzi mi przede wszystkim o podrażnienia w najgorszym wypadku spróbuję chociaż latem, jeżeli nie znajdę niczego skutecznego pozdrawiam

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ----------

Cytat:
Napisane przez tennyo4 Pokaż wiadomość
Do stosowania Antidralu czy Etiaxilu nigdy nie doszłam bo aż tak się nie pocę, chociaż bywa to mocno uciążliwe.

Ze zwykłych drogeryjnych antyperspirantów ja niedawno odkryłam kulki Sorayi (mocna ochrona) - dla mnie lepsze niż rexona, która do tej pory była w moim przypadku najskuteczniejsza.

Przypuszczam jednak, że będą dla ciebie za słabe skoro problem jest tak dokuczliwy.
nie jest aż tak źle dzieki serdeczne za podpowiedź może sie na niego skuszę, ten http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27548 ma dosyć ciekawe opinie

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Napisane przez sabona89 Pokaż wiadomość
I co, powiedzenie autorce wątku "nie martw się, bo inni mają gorzej" ma jej w jakiś sposób pomóc?
raczej mi nie pomoże zresztą, ja o tym wiem, tyle że mój problem, pomimo że wydaje się komuś błahy, nierozwiązany wzrasta do całkiem sporej rangi
MonikaB152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 09:17   #1041
mistiqueee
Przyczajenie

Na twarzy moze tak, bo wstrzykiwanie botoxyu na twarzy ma za zadanie osłaiać mięśnie, natomiast pod pachami botox niszczy zakończenia nerwowe, które przekazują gruczołowi potowemu wiadomość o tym, że ma wydzielać pot troche prosto to mówię, ale nie jestem lekarzem, powtarzam tylko w uproszczeniu o, co mówiła mi moja dermatolog. Zakończenie raz zniszczone juz się nie odznawia, ale mogą powstawać odnogi... ale nie bedą one powstawać wiecznie dlatego moja dermatolog powiedziala, ze po jakiś 3 zabiegach mozna na zawsze skończyć z poceniem, ponadto u niektorych ludzi efekt po 1 zabiegu utrzymuje sie do ok roku także to zalezy od organizmu
Stary 2009-06-22, 11:13   #1042
Marteczka99
Przyczajenie

Jaka reklama? Ludzie, chciałam pomóc! Opisuje swoje spostrzeżenia i doświadczenia w tej sprawie. Mi Everdry pomógł z dnia na dzień więc w przeciwieństwie do tego co stosowałam wcześniej mogę śmiało nazwać to cudem a czy Wy teraz wyciągnięcie z tego jakieś wnioski, kupicie Everdry czy Antidral to mi na prawdę zwisa... To Wy się pocicie - ja już nie. Pozdrawiam!
Marteczka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 12:26   #1043
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mistiqueee Pokaż wiadomość
Na twarzy moze tak, bo wstrzykiwanie botoxyu na twarzy ma za zadanie osłaiać mięśnie, natomiast pod pachami botox niszczy zakończenia nerwowe, które przekazują gruczołowi potowemu wiadomość o tym, że ma wydzielać pot troche prosto to mówię, ale nie jestem lekarzem, powtarzam tylko w uproszczeniu o, co mówiła mi moja dermatolog. Zakończenie raz zniszczone juz się nie odznawia, ale mogą powstawać odnogi... ale nie bedą one powstawać wiecznie dlatego moja dermatolog powiedziala, ze po jakiś 3 zabiegach mozna na zawsze skończyć z poceniem, ponadto u niektorych ludzi efekt po 1 zabiegu utrzymuje sie do ok roku także to zalezy od organizmu
Hm..ciekawe..Szukałam w internecie na ten temat, przejrzałam sporo stron ale wszędzie piszą, że zabieg musi być powtarzany bo za każdym razem "wyrastają" nowe zakończenia nerwowe.. Ale faktycznie czytałam, że efekt może się utrzymywać nawet rok czego Tobie życzę

Cytat:
Napisane przez Marteczka99 Pokaż wiadomość
Jaka reklama? Ludzie, chciałam pomóc! Opisuje swoje spostrzeżenia i doświadczenia w tej sprawie. Mi Everdry pomógł z dnia na dzień więc w przeciwieństwie do tego co stosowałam wcześniej mogę śmiało nazwać to cudem a czy Wy teraz wyciągnięcie z tego jakieś wnioski, kupicie Everdry czy Antidral to mi na prawdę zwisa... To Wy się pocicie - ja już nie. Pozdrawiam!
Ojejku przecież nikt się na Ciebie nie rzuca.. Jedna dziewzyna tylko zasugerowała że może to być reklama, nikt przecież Ci nic nie wmawia.
Jesteśmy po prostu ciekawe na czym polega to cudowne działanie Everdry skoro skład jest praktycznie identyczny do tego substancja czynna jest w mniejszym stężeniu niż u innych tego typu środkach..
A spora częśc z nas się już nie poci również chociaż wybrały coś innego.. również pozdrawiam

Stary 2009-06-22, 13:01   #1044
mistiqueee
Przyczajenie

No w internecie różne są informacje aczkolwiek ja bardziej wierzę pani dermatolog, u której robiłam zabieg, tym bardziej, że sama sobie również wstrzykiwała botox, także wie o czym mówi powiem szczerze, że za taki komfort jaki odczuwam teraz dałabym nawet duuuużo więcej gdyby była taka potrzeba
Stary 2009-06-22, 13:14   #1045
tennyo4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MonikaB152 Pokaż wiadomość
nie jest aż tak źle dzieki serdeczne za podpowiedź może sie na niego skuszę, ten http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27548 ma dosyć ciekawe opinie
Ja właśnie dzisiaj zakupiłam kolejny egzemplarz (tylko inny zapach wybrałam coby nudno nie było )
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 14:50   #1046
Angela28
Przyczajenie

Ja polecam wspominane już tutaj Sweatex'y, kupilam je tutaj : http://www.seniorsklep.pl/wkladki-pr...chy-p-331.html
Angela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 15:16   #1047
Dzindzej
Zakorzenienie

Post Dot.: nadmierne pocenie się ...

Tak. Chodzi mi o te co reklamują w radio? Wiecie coś o nich? A może pamiętacie jak sie nazywają?

Studia.

Cel: -6kg
Dzindzej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 16:06   #1048
mistiqueee
Przyczajenie

Perspi Block. Ja o nich nic niestety nie wiem ale tez slyszalam o nich w radio
Stary 2009-06-22, 19:26   #1049
Maaja
Raczkowanie

Może się trzeba kogoś zapytać o ten Everdry !? Tylko kogo ?
Little Brown - myślisz o zakupie tego specyfiku ? ( przepraszam że pytam). Ale jak go kupisz i użyjesz to napisz tutaj koniecznie jakie efekty.

A co do tego że to "reklama" to jest na takiej zasadzie jak któraś z nas napisała "Polecam Antidral,jest super" to tak samo Marteczka99 napisała że Everdry jest świetny i poleca...
Stary 2009-06-22, 19:35   #1050
Maaja
Raczkowanie

MonikaB152- masz rację, nie używaj Antidralu jeżeli nie jest to konieczne, bo ten preparat jest przeznaczony do nadmiernego pocenia się. Nie jestem pewna ale może być tak że Twój organizm przyzwyczai się do tego środka i będziesz musiała już go używać regularnie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości