|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() No i czasami mama, jak na obiad na talerz nakładam sobie 3 kotlety schabowe
|
|
#4112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, co?Nie przesadzaj, ja to mam powazny problem, bo po mamusi odziedziczylam zylaki .Jak bedzie bardzo zle to bedze musiala zdecydowac sie pewnie na operacje, a to podobno boli Wiec przestan "robic z igly widly" bo niektorzy maja bardziej przechlapane .---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Moj TZ za to chce przy nastepnej wizycie zapytac lekarza czy normalne jest, ze w ciazy nie tylko piersi i brzuszek sie powieksza, ale i ...pupa ![]() To dopiero kochany TZ-cik ![]()
|
||
|
|
|
#4113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
mi poszło na razie tylko w brzuszek
piersi w ogóle nic właśnie mąż zrobił pyszną kolację, i ciężko było się oprzeć jak mówił "jedz Kochanie, jak Grześ Ci zrobił"
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Allisanka tak czytam i czytam... i nie mogę pojąć bo niby masz wspaniałego męża, który Cię wspiera i akceptuje, któremu się podobasz a masz straaaaaaaaaaasznie zachwianą samoocenę wręcz jak się czyta to można powiedzieć, że znikomą
![]() musisz coś z tym zrobić koniecznie. Zartownis moja mama miała usuwane żylaki, teraz ma malutkie blizny wielkości paznokcia w pachwinach i przy kostkach bo tamtędy wyjmowali żyły. Niestety bardzo krótko było dobrze, po paru latach znów jej wracają i faktycznie ją bolało, do tej pory na zmianę pogody narzeka na nogi.Co do figury, piersi jako piersi trochę mi urosły ale zminiłam obwód stanika przez brzuch bo mi odstaje odrazu pod cyckami ![]() no i biodra mi się trochę rozrosły chyba przez miednicę no i pupa stała się bardziej wystająca, mam niezłe siodełko
|
#4116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz np wróciłam ze sklepu ... tak mi się chciało czegoś niezdrowego, czyt. chipsów ![]() Wiem, ze jakbym sobie odmowila, to mialabym humor zepsuty, chodzilabym zła i rozdrazniona. A tak mala paczka chipsów i ja zadowolona i moje potrzeby zaspokojone
|
|
#4117 |
|
Wtajemniczenie
|
robię, słucham Was, Wy zawsze powiecie dobre słowo i pocieszycie
taki czasem głuptas ze mnie, wiem to dobrze
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4118 |
|
Rozeznanie
|
Uciekam sie uczyć
|
#4119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to ciekawi
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O której mam trzymać kciuki jutro? _________________________ _______ Ja już pisałam jakiś czas temu, że nie wiem, gdzie ja mam te 6 kg na plusie, bo pupa i piersi bez zmian, a brzuszek dopiero niedawno zaczął się mocniej powiększać. Wszyscy mi mówią, że od tyłu kompletnie nie widać, że jestem w ciąży. Dopiero jak stanę bokiem. Oby tak dalej
|
|
#4120 |
|
Wtajemniczenie
|
tutaj link do pieluszek eko
http://sklep.ekodzieciak.pl/pieluszk...-39_22_31.html
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak widac nie sa do konca, az tak eko , najlepsze jednak z materialu, wielorazowe„Pampers” kontra ekopieluszka Pieluszki ekologiczne nie są jeszcze w 100% ani ekologiczne ani podlegające biodegradacji. Niemniej jednak, przez użycie takich materiałów jak skrobia kukurydziana, niebielonej chlorem celulozy, pozyskiwanie celulozy z lasów o zrównoważonym rozwoju, nietestowanie pieluszek na zwierzętach czy dbałość o opakowanie (makulatura bądź materiały podlegające w 100% biodegradacji), ich bilans ekologiczny jest lepszy niż klasycznych pieluszek jednorazowych. Najlepszym rozwiązaniem przy użytkowaniu pieluszek jednorazowych wydaje się, po pierwsze wyrzucanie ich na kompost, a nie na wysypisko. A ponadto używanie ich, jeśli to możliwe, okazjonalnie (noc, wyjścia, podróże, choroby). Najbezpieczniejsze dla zdrowia dziecka i środowiska wydają się bowiem nadal pieluszki materiałowe, w szczególności te zrobione z materiałów atestowanych (np.: Oko-tex) czy materiałów pochodzących z upraw ekologicznych. Tylko co do kompostowania odchodow ludzkich to sie nie za bardzo zgodze
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-21 o 20:27 |
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę i myślę... aliisanka, pamiętam, jak na wątku "planujących" dawałaś przykład optymizmu dla wszystkich starających się o dziecko tak długo jak Ty. W końcu jesteś w upragnionej ciąży, a dołują Cię sprawy z nią naturalnie związane, czyli rośnięcie brzuszka i przybieranie na wadze. Normalnie to Ci się za to należy
![]() ![]()
|
#4124 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Cytat:
A coś stosujesz teraz na te żylaki?? Mi lekarz przepisał ostatnio lek o nazwie doxium 500 ale wyczytałam że nie mozna stosować u kobiet w ciąży i nie wykupywałam tego leku. |
|
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, skończyłam robotę na dzisiaj. Jeszcze jutro będę miała jakieś dwie strony do wklepania. Teraz czas na odrobinę przyjemności - czereśnie do jedzenia, maseczka na twarz i relaks przed TV
Dobrej nocy wszystkim!
|
#4126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc trzymajcie kciuki ... U mnie widac kilogramy bardzo w brzuszku (ale to dobrze, ciesze się, że brzusio rośnie, uwielbiam go). I w pupie ... siedzisko urosło ... pisząc tą wiadomość przeżyłam chwilę strachu ... Moja sunia bawiła się kocimi sznurkami (wszystkie zabawki zwierzat moich leżą w skrzynce u mnie w pokoju). I w pewnym momencie zaczeła się ślinić, cała podłoga była mokra ... ruszała pyskiem, machała głową, popiskiwała ... bylam w szoku. Nie wiedziałam, co mam robić, co jej się dzieje i wogóle. Pierwsza myśl, że to jakiś napad (padaczkowy, albo coś) potem, że jak się ślini i pieni to wścieklizna ... ale podchodze do niej, mówie spokojnie itd ... otwieram jej pysk a tam ... (kocie sznurki miały takie kuleczki na łańcuszku grubszym) i ona poprzegryzała to i wlazło jej miedzy zęby te kuleczki i łancuchy .... umęczyłam się zanim to powyciągałam ... bo moje 40 kilo żywej wagi rzucało się, jakby jej naprawdę jakąś krzywde robili ... jak wyjełam to mnie po twarzy zaczeła lizać ... kochany piesek
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
We wtorek my mamy połówkowe. Zaczęłam się zastanawiać, czy oby napewno chcę znać płeć - niewiedza jest taka ekscytująca w ogóle z moim zamieniliśmy się rolami; on na początku nie chciał wiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka, a ja tak, teraz jest odwrotnie... więc już sama nie wiem, chyba zdecydujemy podczas badania... Jutro o 18 jedziemy po łóżeczko, to będzie pierwsza namiastka Maleństwa w naszym domu. Co do ekologicznych pieluszek, to jak komu pasuję, póki co ja pozostanę przy pieluchach jednorazowych ogólnie dostępnych, od czasu do czasu będę używać tetry (szczególnie gdy dziecko będzie bardziej kumate) i zobaczymy jak to będzie w praktyce, bo z tym różnie bywa, no i zawsze można zdanie zmienić - czas pokaże
|
|
|
|
|
#4128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chce sie wybracdo lekarza, ale nie wiem dokladnie gdzie w Belgii szukac specjalisty . Musze ludzi popytac i w necie pogrzebac.Z tego co juz znalazlam to dobrze nosic specjalne rajstopy, pewnie malo wygodne, ale chociaz na ostatnie dwa trzy miesiace, by sie przydaly , w koncu po ciazy tez bym nie chciala wygladac jak potwor![]() http://www.zdrowemiasto.pl/_zm/index.php?art=93 Cytat:
![]() ![]() Nie dawaj psu kocich zabawek ![]() ![]() Ja musialam zlozyc i schowac krzeselko , bo tam sa pluszaki i znowu sie bawilam , ajeden pluszak piszczy przy nacisaniu![]() .No i nasz pies jak to uslyszal to dobre pol godziny marudzil o ta zabawke , wygonilam go na dwor i wszystko schowalam to jak wrocil to i tak szukal i dalej marudzil![]() .Czuje, ze za jakis czas chlopaki beda sie bic o zabawki Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-21 o 21:58 |
||
|
|
|
#4129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to chyba te hormony pooprawię się
|
|
|
|
#4130 |
|
Rozeznanie
|
Już zabawki pochowane ...
Powtórzyłam materiał z socjologii. oczka zaczeły mnie piec. A jak przestałam na głos czytać, to dzidzia mi kopniaków parę sprzedała ... czyżby polubiła maminy głos ![]() Zaraz uciekam się myć i spać ... Na kolację wtryniłam 4 tosty, do rana powinno wystarczyć ![]() Więc dobranoc mamuśki
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już zmykam spać, bo jakaś zmęczona jestem
![]() Aliisanka - Malin ma rację, także prosimy z powrotem o więcej entuzjazmu Fasolecz4 za jutrzejszy egzamin Dobranoc
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Allisanka sliczny masz brzusio
a my dzisiaj wynajelismy mieszkanie, tak się ciesze że pół dni nie zchodzi mi usmiech z twarzy i cały czas w myślach mebluje mieszkanie trafiło się nam bardzo fajne, tanie minusem jest 4 pietro ale blok jest nowy i widzę że wszyscy zostawiają wózki na dole więc nie będe musiała całego nosić na górę, teraz zostało mi wybrać farby bo chce odświezyć mieszkanie i wprowadzamy się bede miała 10 min piechotą do mamy ![]() U nas dzisiaj non stop leje, pogoda straszna i ja uciekam do łóżeczka, dobranoc
|
#4133 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Klatka też piętrowa- 1,5 m wysokości - na pięterkach i w koszyczkach ma szmatki - miło i ciepło dla małej dupeczki no i są wielorazowego użytku. Ligninę ma na parterze. Pewnie wrócę do trocin i granulatu, bo to raczej nie na to ma uczulenie. za dawanie czekolady szczurowi. One mają inną fizjologię niż my i tłuszcz kakaowy to dla nich trucizna! To nie alergia - każdy szczur by tak reagował.Wszelkie owoce i warzywa moje ogonki zawsze uwielbiały (poza marchewką - chyba, że gotowaną) i nigdy nie miały alergii na jedzonko. Daję im też suchy chleb, różnego rodzaju karmy dla gryzoni, ryż preparowany, Flipsy i 1-2 razy w tygodniu jakiś zwierzęcy produkt białkowy: jogurt naturalny, surowe mięsko, Gerberka jarzynki z królikiem/indykiem albo biały ser. Cytat:
Ciąża = rosnący brzuszek. Trzeba się z tym pogodzic. Ja może dziwna jestem, ale zachwyca mnie mój wielki brzuchol ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Foka nie tylko Ciebie, ja cieszę się z każdego dodatniego centymetra w brzuchu
jak ja się teraz cieszę, że mogę spojrzeć na siebie innymi okiem/łaskawszym że wreszcie odkąd pamiętam mogę stwierdzić, że mam idealny brzuch chyba będzie mi go brakowało po ciąży
|
#4135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie zawsze miałam jakiś nadmiar centymetrów, ale teraz spoglądam na to z przymrużeniem oka i myślę, że synio ma przyjemnie w środku Dziś mam nadzieję, że będę miała trochę więcej energii i więcej rzeczy uda mi się zrobić - szczególnie zależy mi na napisaniu kolejnego kawałka pracy mgr ![]() Miłego dnia
|
|
#4136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie nam brakowało brzusia zwłaszcza, że pewnie zrobi się po porodzie mało idealny Tym jednak pomartwię się później.
|
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko w ciąży nie lubię swojej buzi bo cały czas wysypują mi się krosty i na zdjęciach widać, że jestem trochę opuchnięta.
|
#4138 |
|
Zadomowienie
|
allisanko dziewczyny maja racje ze nalezy ci sie lanie- jak tak mozna myslec??
za duzy brzuszek? on jest taki jak powinien byc- ciesz sie ze malenstwo rosnie.mazowi sie podobasz, wspiera cie- no wiec czego sie czepiasz moj maz mnie czasem denerwuje bo przejmuje sie ze malo tyje - a to z tego powodu bo wszyscy mowia ze mam maly brzuszek i nic nie przytylam (oczywiscie ze przytylam, ale jakos jeszcze tego nie widac). z tego powodu kaze mi ciagle jesc i kupuje kaloryczne rzeczy |
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
A ja myślałam że wstane rano będzie ciepło a tu dupa, zimno i pochmurno nawet z domu mi się nie chcę wychodzić. Nad ranem złapał mnie skurcz w łydkę i teraz kuleje na prawą nogę a piję magez codziennie.
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedługo u Was tam będę w Lublinie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

zero obiektywizmu 

, co?
.

myślę że za jakiś czas będą bardziej dostępne 

, bo tam sa pluszaki i znowu sie bawilam