Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-21, 12:31   #3571
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Czesć Mamusie
ale dziś pogoda, nie dość, że pada to taka senna, że tylko leże w łózku i zasypiam. Chyba namówie Tz na Worms'y

Chyba zamówie sobie pas ciążowy. W ogóle to myslałam, ze pas jest po to, aby go wszyc do spodni, a mój Tz mówi, że po to aby tylko zakryć brzuszek, gdy bluzka się podwija

Dziewczyny a wiecie jak się przerabia spodnie, np. zwykłe jeansy na ciązowe?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 12:44   #3572
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Czesć Mamusie
ale dziś pogoda, nie dość, że pada to taka senna, że tylko leże w łózku i zasypiam. Chyba namówie Tz na Worms'y

Chyba zamówie sobie pas ciążowy. W ogóle to myslałam, ze pas jest po to, aby go wszyc do spodni, a mój Tz mówi, że po to aby tylko zakryć brzuszek, gdy bluzka się podwija

Ja kupiłam sobie takie pasy ciązowe ale do tej pory ich nie ubierałam bo mi zjeżdzały z brzucha i wogóle sie całe zwijały ale teraz musze je ponownie przymieryc bo brzucio troche podrósł wiec może bedą wreszcie dobre A jesli chodzi o spodnie to przy Kubie nie robiłam takich eksperymentów- zreszta przecież po porodzie w końcu zaczniesz potrzebować "normalnych" ubrań No chyba ze masz takie, w których i tak nie chodzisz - no to można cos pokombinować...
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 13:19   #3573
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie
U mnie też niebo zachmurzone i samopoczucie mam fatalne. Cały dzień leżę pod kocykiem i zajmuję się "nicnierobieniem"
Na obiad mój TŻ zrobił pizzę, właśnie zaraz zabieramy się do jedzenie.

Niech ta pogoda się w końcu zmieni, bo normalnie łapię doła i taka jestem do niczego

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 14:00   #3574
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Czesć Mamusie

Domi, parę dni temu Karenina wkleiła link do całkiem fajnej stronki gdzie jest pokazane jak przerobić zwykłe jeansy na ciążówki... Jest tam wszystko dokładnie opisane krok po kroku tyle że po angielsku... No ale są też zdjęcia kolejnych etapów przerabiania i na nich też wszystko widać, więc można by się pokusić i spróbować samemu coś takiego zrobić... Odgrzebałam ten link, proszę:

http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=28377

Ja zaczęłam właśnie wakacje, będę miała duuużo wolnego czasu więc pewnie sama pokroję jakieś jeansy
No a jak pogoda się nie poprawi i nadal będzie tak zimno i paskudnie że nie mam siły wychodzić z domu to pewnie nawet z nudów więcej niż jedne spodnie przerobię...

Pozdrawiam cieplutko.

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 14:16   #3575
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Witacjie

U nas pogoda do bani nie leje ale ejst okropnie szaro...eheh

a moj maz wyciaga mnie do mojej rodziny....eheh niecche mi sie ale ide..na 15:30 BO MUSZE SIE WRESZCIE RUSZYC Z DOMKU

BUZIACZKI
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 15:23   #3576
domi7ks
Zakorzenienie

Gissh dziekuję musialam tego linka nie zauważyć, albo nie doczytałam
Mam kilka spodni, które z chęcią przerobie na ciążowe, a widze, że na tej stronie jest dokładnie opisane i zdjęcia super

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 23:48   #3577
kachula27
Zakorzenienie

hej mamusie jak minał weekend?u mnie jutro od rana zaczyna sie wielki remont pokoju bobaska wiec uciekam sie wyspac bo od rana wchodzi ekipa wymieniac okna w calym mieszkaniu a pozniej tz robi reszte

Buziaki mamuski do sklikania

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 09:32   #3578
brombusia
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo

U mnie ciągle zimno i pada, brr. Piękne lato, nie ma co

Dzisiaj mam wizytę, więc proszę o trzymanie kciuków
Trochę się boję, jak zawsze zresztą, ale mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 09:53   #3579
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Trochę się boję, jak zawsze zresztą, ale mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
Kciuki i czekamy naraport.

A pogoda u nas tez obrzydliwa. Zimno, pochmurno, pada. Nie ma to jak poczatek lata
Stary 2009-06-22, 09:54   #3580
martaN23
Zadomowienie

hej!mam pytanie czy którejś z was zdarzają się omdlenia?mnie to spotyka najczęściej w sklepach,na poczcie nie wiem tylko dlaczego tak się dzieje
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 09:56   #3581
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

brombusia

a ja jutro mam ostatnia godzine jazdy no i bede sie zapisywac na egzamin

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 09:59   #3582
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej Mamusie

weekend minal nam ciekawie - w sobote skrecalismy mebelki w Babyroom i teraz kiedy wzsytsko juz stoi gotowe moglabym tam siedziec godzinami i sobie ogladac... Mam taki fotel wygodny, ktory jest super do karmienia i siedzenia sobie i bujania sie z dzidzia Teraz zostalo nam tylko dokonczenie scian i pokoi bedzie czekal na mieszkanca
A propos malenstwa to jestem po tym weekendzie totalnie "skopana" musze przyznac

Na koniec wczoraj dostalam paczke od mamy - przywiozl mi ja po drodze jej kolega - z ciuszkami dla mnie...same slicznosci...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpgbnh.jpg (13,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpgki.jpg (15,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpgio.jpg (13,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpgko.jpg (14,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpgkk.jpg (12,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpgbn.jpg (14,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (13,2 KB, 12 załadowań)

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 10:01   #3583
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki zacisniete

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
hej!mam pytanie czy którejś z was zdarzają się omdlenia?mnie to spotyka najczęściej w sklepach,na poczcie nie wiem tylko dlaczego tak się dzieje
Ja jestem czasami bardzo bliska omdlenia, ale jakos daje jeszcze rade...

Stary 2009-06-22, 10:01   #3584
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Mi poki co tylko robi sie ciemno przed oczami, jak za szybko wstaje.
Ale ponoc omdlenia same w sobie sa rzecza normalna w ciazy, bo zwiekszona ilosc krwi, szybsza praca serca itp. A jak dlugo stiosz lub jestes w dusznym pomieszczeniu, to o omdlenie nie trudno.
Mimo wszystko skonsultuj to ze swoim lekarzem, bo wywrotka bez ostrzezenia nie bylaby dobra ani dla ciebie, ani dla dzidzi.

Kropka, bede trzymac kciuki za egzamin.

Karenino, ciuszki super.

A weekend minal mi pod znakiem pakowania i malowania scian. No i daleszego poszukiwania wuzkow i lozeczek. I im wiecej ogladam tym mniej wiem jaki wozek chce...
Ale tez okazalo sie, ze moze dostane troche ciuszkow od znajomej, ktora ma ponoc 3 wory ciuszkow, ktorych nie uzywa, wiec moze cos sobie wybiore

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-06-22 o 10:08
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 10:09   #3585
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

Cytat:
na poczatek zrob sobie badanie poziomu cukru we krwi. ja bardzo zle znosilam pierwsze miesiace ciazy, ledwo co zjadalm i juz wymiotowalam. schudlam w ciagu kilku tygodni 7 kilo. kilka razy w pracy zemdlalam. raz akurat bylam w szpitalu i tam sie okazalo, ze to hipoglikemia czyli bardzo niski poziom cukru we krwi. lekarz kazal mi jesc regularnie i starac sie nie wymiotowac(jak bym miala na to jakis wplyw, podal mi tez przepis na taki domowy roztwor, ktory sobie robialam raz na jakis czas, przelewalam do butelki i popijalam przez caly dzien. jak kcesz to podam ci proporcje.
ok 16 tc wszystko minelo jak reka odjal wrocila energia, nic mi nie dolega kompletnie i w kocnu ciesze sie ciaza

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 10:09   #3586
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Witam poniedziałkowo

U mnie ciągle zimno i pada, brr. Piękne lato, nie ma co

W moich stronach też niestety pogoda paskudna Aż mnie głowa zaczęła boleć...

Brombusiu, a co do Twojej wizyty u lekarza to na pewno wszystko będzie dobrze Ale koniecznie napisz później co i jak

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Na koniec wczoraj dostalam paczke od mamy - przywiozl mi ja po drodze jej kolega - z ciuszkami dla mnie...same slicznosci...
No, Kareninko... To nieźle się teraz będziesz stroić Naprawdę śliczne te bluzeczki

Stary 2009-06-22, 10:18   #3587
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Karenino, ciuszki super.

A weekend minal mi pod znakiem pakowania i malowania scian. No i daleszego poszukiwania wuzkow i lozeczek. I im wiecej ogladam tym mniej wiem jaki wozek chce...
Ale tez okazalo sie, ze moze dostane troche ciuszkow od znajomej, ktora ma ponoc 3 wory ciuszkow, ktorych nie uzywa, wiec moze cos sobie wybiore

Ja tez tak mialam z tymi wozkami...co zaczynalam szukac to
Dlatego zaczelam stosowac inna strategie - zamiast szukac sama popytalam doswiadczone juz mamusie, pokazalam im co mi sie podoba i one pomogly mi zwrocic uwage na szczegoly, ktorych ja bym sama nie zauwazyla...I tak z tych porownan, poszukiwac wyszly mi te moje 2-3 typy...

Aha - pokazalam tz'towi wozek Bexa i powiedzial, ze bardziej podobal mi sie Bebetto...a na moje pytanie dlaczego, stwierdzil, ze nie wie, ale jakos tak...

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
No, Kareninko... To nieźle się teraz będziesz stroić Naprawdę śliczne te bluzeczki

Mi tez sie podobaja...i az tak milo sie na serduszku mi zrobilo, ze nie tylko dzidzia, ale tez ja dostaje jakies ciuszki z prezencie...

Stary 2009-06-22, 10:20   #3588
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie
U mnie też niebo zachmurzone i samopoczucie mam fatalne. Cały dzień leżę pod kocykiem i zajmuję się "nicnierobieniem"
Na obiad mój TŻ zrobił pizzę, właśnie zaraz zabieramy się do jedzenie.

Niech ta pogoda się w końcu zmieni, bo normalnie łapię doła i taka jestem do niczego
mnie to po prostu przeraża - podobno cale lato ma być takie... ale akurat dla ciężarówek to i trochę lepiej, się nie puchnie... chociaż ja kocham słońce i przez to pewnie też jakaś taka zdołowana bardziej chodzę

Cytat:

Trzymam kciuki z całej siły!! ja mam w środę drugą przymiarkę do USG z przeziernością, mam nadzieję, że tym razem dzidziol pokaże co trza.

A powiedzcie, kiedy się zaczyna 2 trymestr? od 14 czy od 15 tygodnia?

Cytat:
ja ostatnio miałam tak pierwszy raz. tzn. nie zemdlałam ale czarno przed oczami i zawroty maksymalne głowy połączone z naprawdę silnym bólem podbrzusza - przestraszyłam się mocno. Myślicie, że trzeba do lekarza jakoś szybciej pójść?

Cytat:
Hej Mamusie

weekend minal nam ciekawie - w sobote skrecalismy mebelki w Babyroom i teraz kiedy wzsytsko juz stoi gotowe moglabym tam siedziec godzinami i sobie ogladac... Mam taki fotel wygodny, ktory jest super do karmienia i siedzenia sobie i bujania sie z dzidzia Teraz zostalo nam tylko dokonczenie scian i pokoi bedzie czekal na mieszkanca
A propos malenstwa to jestem po tym weekendzie totalnie "skopana" musze przyznac

Piękne ciuszki, mama ma świetny gust
I gratuluję urządzenia pokoju!!

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Mi poki co tylko robi sie ciemno przed oczami, jak za szybko wstaje.
Ale ponoc omdlenia same w sobie sa rzecza normalna w ciazy, bo zwiekszona ilosc krwi, szybsza praca serca itp. A jak dlugo stiosz lub jestes w dusznym pomieszczeniu, to o omdlenie nie trudno.
Mimo wszystko skonsultuj to ze swoim lekarzem, bo wywrotka bez ostrzezenia nie bylaby dobra ani dla ciebie, ani dla dzidzi.
ja w ogóle myślę, że coraz większą pokusą dla mnie jest chociaż chwila zwolnienia... dużo pracuję, mam problemy ze zwolnieniem tempa, a jestem tak wymęczona, że wczoraj połozyłam się do łóżka o 15 i praktycznie cały dzień w nim spędziłam a dzisiaj dalej słabo się czuję i głowa boli. Jakbym się nie mogła dospać. Może to anemia - zobaczymy, w przyszłą środę idę do lekarki i zobaczę wyniki krwi to się okaże.

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 10:39   #3589
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
na poczatek zrob sobie badanie poziomu cukru we krwi. ja bardzo zle znosilam pierwsze miesiace ciazy, ledwo co zjadalm i juz wymiotowalam. schudlam w ciagu kilku tygodni 7 kilo. kilka razy w pracy zemdlalam. raz akurat bylam w szpitalu i tam sie okazalo, ze to hipoglikemia czyli bardzo niski poziom cukru we krwi. lekarz kazal mi jesc regularnie i starac sie nie wymiotowac(jak bym miala na to jakis wplyw, podal mi tez przepis na taki domowy roztwor, ktory sobie robialam raz na jakis czas, przelewalam do butelki i popijalam przez caly dzien. jak kcesz to podam ci proporcje.
ok 16 tc wszystko minelo jak reka odjal wrocila energia, nic mi nie dolega kompletnie i w kocnu ciesze sie ciaza

pewnie e poprosze o proporcje ja mam duzo energii,w domu czuje sie swietnie ale jak tylko gdzies wyjde to sie zaczynamam nadzieje ze to niedludo przejdzie
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 10:57   #3590
elalank
Zadomowienie

brombusia - kciuki zaciśnięte!!

karenina - ale masz fajną mamę Śliczne bluzeczki!!

A u mnie weekend bardzo fajnie minął! Byliśmy z TZ nad rzeką na pikniku, powygrzewałam się na słonku, w niedzielę bylismy nad jeziorem, znów się powygrzewałam, więc zaliczam weekend do udanych!

Ale zazdroszczę Wam tego urządzania pokoików. U mnie na razie nic się nie dzieje w tym kierunku, bo i nie mamy na razie miejsca, żeby urządzać. Pewnie zrobi to TZ na ostatnią chwilę jak będę w szpitalu.
Z kolei moje siostry chciały kupić dla Dzidzi mnóstwo ubranek, ale moja mamuśka im zakazała, upierając się nadal, że nie można tak wcześnie nic kupować, bo się zapesz! ech tak więc na nic zdały się moje tłumaczenia, że teraz już nie powinno się nic stać. I pewnie ubranka będę kupować jak już na ostatnich nogach będę stać!

no i wstać dziś rano, to mi się za nic w świecie nie chciało!! A poszliśmy spać wczoraj o 21 tak nas świeże powietrze wykończyło! Zimno, szaro, a do wakacyjnego wyjazdu jeszcze 2 miesiące

A jak Wasze nastroje dzisiaj Mamuśki?
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 11:04   #3591
katekatee
Zadomowienie

Witam serdecznie. U mnie też leje i strasznie szaro. ALe ja się akurat cieszę bo mam egzaminy i muszę zakuwać a wiadomo jak słoneczko za oknem to się mniej chce Chociaż przy takiej pogodzie to człowiek by tylko spał i spał;/

Cytat:
pewnie e poprosze o proporcje ja mam duzo energii,w domu czuje sie swietnie ale jak tylko gdzies wyjde to sie zaczynamam nadzieje ze to niedludo przejdzie
Mnie też się zdarzało, w kościele przeważnie. Jak dłużej postałam, na zakupach też czasem. Lekarka powiedziała że jeżeli to jest jakieś bardzo częste to tak się w ciąży zdarza, ja też mam niski poziom cukru we krwi i musiałam np się napić jakiegoś kubusia to przechodziło. Także myślę że nie ma powodu do niepokoju ale lekarce zawsze warto o tym powiedzieć.

Cytat:
Hej Mamusie

Ciuszki naprawdę piękne. Tylko pozazdrościć Choć jak narazie to pogoda nie sprzyja żeby w nich pochodzić Napewno musiały sporo kosztować. Ja jak narazie kupuje sobie tuniki w normalnych sklepach tylko troszkę większe rozmiary A te moje jedne ciążowe spodnie to idą jutro do krawcowej bo nie dość że w nich wyglądam jak szafa to jeszcze są za krótkie Więc mój ciążowy zakup do udanych nie należał

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość

A powiedzcie, kiedy się zaczyna 2 trymestr? od 14 czy od 15 tygodnia?

ja w ogóle myślę, że coraz większą pokusą dla mnie jest chociaż chwila zwolnienia... dużo pracuję, mam problemy ze zwolnieniem tempa, a jestem tak wymęczona, że wczoraj połozyłam się do łóżka o 15 i praktycznie cały dzień w nim spędziłam a dzisiaj dalej słabo się czuję i głowa boli. Jakbym się nie mogła dospać. Może to anemia - zobaczymy, w przyszłą środę idę do lekarki i zobaczę wyniki krwi to się okaże.
Ja też mam problem żeby stwierdzić kiedy który tydzień, miesiąc, trymestr i zawsze jak mam wątpliwość to wchodzę tu:

http://www.familie.pl/Gravid/Kalende...lculate=Oblicz

A co do zmęczenia to rozumię Cię doskonale. Ja do 16 tygodnia byłam na pełnych obrotach praca, szkoła i jeszcze organizacja ślubu... jak teraz o tym myślę to nie wiem jak to przeżyłam. A najlepsze jest to że jestem od 18 maja na l4 i tak naprawdę to jeszcze nie miałam kiedy odpocząć bo ciągle coś tu remont, tu sesja. Ale po 28 czerwca myślę że odpocznę trochę

Zmykam zakuwać. Życzę wszystkim miłego dnia.
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 11:11   #3592
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki z całej siły!! ja mam w środę drugą przymiarkę do USG z przeziernością, mam nadzieję, że tym razem dzidziol pokaże co trza.
Mój maluch też nie chciał się na przezierności pokazać z odpowiedniej strony... Gin robiła co mogła, było i przez brzuch, i wewnętrznie, całe badanie trwało ponad pół godziny, a ten uparciuch robił wszystko, zeby tylko nie dać się zmierzyć Nawet lekarka sama już się potem śmiała że dawno nie widziała takiego upartego dzieciatka No ale w koncu jakoś zmierzyła tą przezierność, tyle, że jedynie tak "mniej wiecej"... No ale niby wyszło dobrze

Tak więc mam nadzieję żę Twój maluszek będzie grzeczniejszy

Co do II trymestru to też miałam problem ze stwierdzeniem, kiedy on tak naprawdę się zaczyna (bo różnie to podają...) Ostatecznie zapytałam mojej gin i powiedziała, że według lekarzy II trymestr zaczyna się od 14 tygodnia ciąży (ale liczy się pełny tydzień, czyli np. 13t6dz to jeszcze I trymestr, a już 14t0dz - II trymestr)

Pozdrawiam

Edytowane przez gissh
Czas edycji: 2009-06-22 o 15:07
Stary 2009-06-22, 11:32   #3593
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

U nas pogoda też do bani
Bluzeczki są super właśnie je ostatnio oglądałam na stronie e-nivena bardzo ładne ciuszki
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 11:32   #3594
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
mnie to po prostu przeraża - podobno cale lato ma być takie... ale akurat dla ciężarówek to i trochę lepiej, się nie puchnie... chociaż ja kocham słońce i przez to pewnie też jakaś taka zdołowana bardziej chodzę
Ta pogoda tez powoli mnie dobija... Dla mnie nie musi byc juz nawet az tak cieplo, ale zeby chociaz slonce swiecilo...Jak mieszkalam w Chinach to tam w zimie bylo minus 25 stopni, ale zawsze zawsze swiecilo slonce i nawet w tym zimnie zyc sie chcialo...a tu...

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
karenina - ale masz fajną mamę Śliczne bluzeczki!!

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam serdecznie. U mnie też leje i strasznie szaro. ALe ja się akurat cieszę bo mam egzaminy i muszę zakuwać a wiadomo jak słoneczko za oknem to się mniej chce Chociaż przy takiej pogodzie to człowiek by tylko spał i spał;/

Ciuszki naprawdę piękne. Tylko pozazdrościć Choć jak narazie to pogoda nie sprzyja żeby w nich pochodzić Napewno musiały sporo kosztować. Ja jak narazie kupuje sobie tuniki w normalnych sklepach tylko troszkę większe rozmiary A te moje jedne ciążowe spodnie to idą jutro do krawcowej bo nie dość że w nich wyglądam jak szafa to jeszcze są za krótkie Więc mój ciążowy zakup do udanych nie należał .

No wlasnie...probuje jakos tak delikatnie przekonac mame, zeby nie kupowala takich drogich rzeczy, ale wiem, ze jak jej osobiscie "fizycznie" nie powstrzymam to nakupi, co bedzie chciala...
Dla dzidzi juz tez sie przyznala, ze kupila torbe ciuszkow

Ja tez powinnam sie uczyc - do prezentacji w srode i pierwszego egzaminu niedlugo...

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Mój maluch też nie chciał się na przezierności pokazać z odpowiedniej strony... Gin robiła co mogła, było i przez brzuch, i wewnętrznie, całe badanie trwało ponad pół godziny, a ten uparciuch robił wszystko, zeby tylko nie dać się zmierzyć Nawet lekarka sama już się potem śmiała że dawno nie widziała takiego upartego dzieciatka No ale w koncu jakoś zmierzyła tą przezierność, tyle, że jedynie tak "mniej wiecej"... No ale niby wyszło dobrze

To taki maly charakterek jak moj Tylko moj nie chce pokazac czegos innego...My nie robilismy przeziernosci wiec nie wiem jak by sie zachowywal...Mam nadzieje, ze na polowkowym bedzie grzeczny...

Stary 2009-06-22, 11:42   #3595
Ravenne
Raczkowanie

Brombusia trzymam kciuki za wizytę!

Kareninko śliczne ciuszki, piękne kolory i kroje.

My za remont pokoju dla dziecka, zabierzemy się jak wyremontujemy drugi pokój dla siebie, czyli pewnie gdzieś w sierpniu. Gratuluje dziewczyną, które pokoiki mają już gotowe, lub lada moment będą gotowe.

My weekend spędziliśmy bardzo leniwie, bo w domu, przynajmniej filmów troszkę pooglądaliśmy i pojedliśmy sporo różnych rzeczy
Niestety przyplątało się mi przeziębienie i teraz się kuruje dodatkowo przeciw paskudnemu katarowi.

Ja dziś w planach mam naukę do obrony.
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:00   #3596
zaharia
Rozeznanie

brombusia - trzymam kciuki, oczywiscie czekam na relacje, co tam u naszego przystojniaka slychac??? a moze ON okaze sie ONA???

karenina - no, no teraz sie mozesz stroic, sliczne tuniki

martaN - mnie czesto dopadaly, tak jak mowisz w sklepach, urzedach..., tak jak juz inne mamuski pisaly sprawdz poziom cukru, bo to zazwyczaj przyczyna omdlen no i UWAZAJ na siebie i malenstwo.

dziewczyny a umnie pogoda bez zmian slonce i upal , ale straszycie mnie ta pogoda, ja za poltorej tygodnia wybieram sie do polski, i sama nie wiem jak sie spakowac, poniewaz nie mam ani jednej tuniki z dlugim rekawem.
aaaaa musze sie pochwalic moj brzuch zaczyna sie uwydatniac
przypilnuje dzis tz i zrobimy fotki, to wam pokaze
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:11   #3597
gucia6
Zakorzenienie

Karenino, ja widze, ze z ciebie to ladna podrozniczka
Ja sie powaznie zastanawiam, czy nie pojechac z malenstwem na jakies 2 mies do Chile w lutym i marcu i przedluzyc sobie lato. Przynajmniej tesciowie by sie cieszyli, ze wnuk jest u nich troche dluzej. Moze uda mi sie namowic tz, zeby tez wzial kilka tygodni macierzynskiego, to bysmy pobyli sobie razem

Zahiro, pogody zazdroszcze ci niesamowicie. Wierze jedna, ze lato w koncu przyjdzie do europy polnocnej.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-06-22 o 12:12
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:16   #3598
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Kareninko sliczne ciuszki ta z czarnym paskiem to bym ci ukradla

Zaharia koniecznie przypilnuj tz z ta fotka ja swojego nie moge jakos namowic na zadne zdjecia

dziewczyny moja mam mowila ze pod koniec tygodnia ma juz byc slonce

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:19   #3599
diamond_princess
Raczkowanie

Przyłączam się do mamuś

diamond_princess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:29   #3600
elalank
Zadomowienie

zaharia - czekamy na fotki Ale ci zazdroszczę tego słonka!
Chyba pod koniec sierpnia pojedziemy z TZ na Rodos, bo w PL chyba nie ma co liczyć na ładne lato. eh..

Ravenne - kuruj się Biedactwo, przez tą pogodę to nic dziwnego!!

Ja zaraz zasnę na klawiaturze! Nie mam siły żeby pracować na pełnych obrotach, jestem taka rozkojarzona przez ciążę, że o niczym innym przez dłuższy czas nie potrafię myśleć Tak Dzidzia sobie ze mną pogrywa
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości