|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Czesć Mamusie
![]() ale dziś pogoda, nie dość, że pada to taka senna, że tylko leże w łózku i zasypiam. Chyba namówie Tz na Worms'y Chyba zamówie sobie pas ciążowy. W ogóle to myslałam, ze pas jest po to, aby go wszyc do spodni, a mój Tz mówi, że po to aby tylko zakryć brzuszek, gdy bluzka się podwija Dziewczyny a wiecie jak się przerabia spodnie, np. zwykłe jeansy na ciązowe?
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jesli chodzi o spodnie to przy Kubie nie robiłam takich eksperymentów- zreszta przecież po porodzie w końcu zaczniesz potrzebować "normalnych" ubrań No chyba ze masz takie, w których i tak nie chodzisz - no to można cos pokombinować...
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
U mnie też niebo zachmurzone i samopoczucie mam fatalne. Cały dzień leżę pod kocykiem i zajmuję się "nicnierobieniem" ![]() Na obiad mój TŻ zrobił pizzę, właśnie zaraz zabieramy się do jedzenie. Niech ta pogoda się w końcu zmieni, bo normalnie łapię doła i taka jestem do niczego
|
#3574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=28377 Ja zaczęłam właśnie wakacje, będę miała duuużo wolnego czasu więc pewnie sama pokroję jakieś jeansy ![]() No a jak pogoda się nie poprawi i nadal będzie tak zimno i paskudnie że nie mam siły wychodzić z domu to pewnie nawet z nudów więcej niż jedne spodnie przerobię... ![]() Pozdrawiam cieplutko.
|
|
#3575 |
|
BAN stały
|
Witacjie
![]() U nas pogoda do bani nie leje ale ejst okropnie szaro...eheh ![]() a moj maz wyciaga mnie do mojej rodziny....eheh niecche mi sie ale ide..na 15:30 BO MUSZE SIE WRESZCIE RUSZYC Z DOMKU ![]() BUZIACZKI ![]() |
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Gissh dziekuję
![]() Mam kilka spodni, które z chęcią przerobie na ciążowe, a widze, że na tej stronie jest dokładnie opisane i zdjęcia super
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie jak minał weekend?u mnie jutro od rana zaczyna sie wielki remont pokoju bobaska wiec uciekam sie wyspac bo od rana wchodzi ekipa wymieniac okna w calym mieszkaniu a pozniej tz robi reszte
Buziaki mamuski do sklikania
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo
![]() U mnie ciągle zimno i pada, brr. Piękne lato, nie ma co ![]() Dzisiaj mam wizytę, więc proszę o trzymanie kciuków Trochę się boję, jak zawsze zresztą, ale mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czekamy naraport.A pogoda u nas tez obrzydliwa. Zimno, pochmurno, pada. Nie ma to jak poczatek lata
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
hej!mam pytanie czy którejś z was zdarzają się omdlenia?
mnie to spotyka najczęściej w sklepach,na poczcie nie wiem tylko dlaczego tak się dzieje
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
brombusia
![]() a ja jutro mam ostatnia godzine jazdy no i bede sie zapisywac na egzamin
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
weekend minal nam ciekawie - w sobote skrecalismy mebelki w Babyroom i teraz kiedy wzsytsko juz stoi gotowe moglabym tam siedziec godzinami i sobie ogladac... A propos malenstwa to jestem po tym weekendzie totalnie "skopana" musze przyznac ![]() Na koniec wczoraj dostalam paczke od mamy - przywiozl mi ja po drodze jej kolega - z ciuszkami dla mnie...same slicznosci...
|
#3583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ponoc omdlenia same w sobie sa rzecza normalna w ciazy, bo zwiekszona ilosc krwi, szybsza praca serca itp. A jak dlugo stiosz lub jestes w dusznym pomieszczeniu, to o omdlenie nie trudno. Mimo wszystko skonsultuj to ze swoim lekarzem, bo wywrotka bez ostrzezenia nie bylaby dobra ani dla ciebie, ani dla dzidzi. Kropka, bede trzymac kciuki za egzamin. Karenino, ciuszki super. A weekend minal mi pod znakiem pakowania i malowania scian. No i daleszego poszukiwania wuzkow i lozeczek. I im wiecej ogladam tym mniej wiem jaki wozek chce... Ale tez okazalo sie, ze moze dostane troche ciuszkow od znajomej, ktora ma ponoc 3 wory ciuszkow, ktorych nie uzywa, wiec moze cos sobie wybiore
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-06-22 o 10:08 |
|
|
|
|
#3585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, podal mi tez przepis na taki domowy roztwor, ktory sobie robialam raz na jakis czas, przelewalam do butelki i popijalam przez caly dzien. jak kcesz to podam ci proporcje.ok 16 tc wszystko minelo jak reka odjal wrocila energia, nic mi nie dolega kompletnie i w kocnu ciesze sie ciaza
|
|
|
|
|
#3586 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż mnie głowa zaczęła boleć...Brombusiu, a co do Twojej wizyty u lekarza to na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Naprawdę śliczne te bluzeczki
|
|
#3587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak mialam z tymi wozkami...co zaczynalam szukac to Dlatego zaczelam stosowac inna strategie - zamiast szukac sama popytalam doswiadczone juz mamusie, pokazalam im co mi sie podoba i one pomogly mi zwrocic uwage na szczegoly, ktorych ja bym sama nie zauwazyla...I tak z tych porownan, poszukiwac wyszly mi te moje 2-3 typy... Aha - pokazalam tz'towi wozek Bexa i powiedzial, ze bardziej podobal mi sie Bebetto...a na moje pytanie dlaczego, stwierdzil, ze nie wie, ale jakos tak... Cytat:
Mi tez sie podobaja...i az tak milo sie na serduszku mi zrobilo, ze nie tylko dzidzia, ale tez ja dostaje jakies ciuszki z prezencie...
|
|
#3588 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A powiedzcie, kiedy się zaczyna 2 trymestr? od 14 czy od 15 tygodnia? Cytat:
Cytat:
Piękne ciuszki, mama ma świetny gust I gratuluję urządzenia pokoju!! Cytat:
a dzisiaj dalej słabo się czuję i głowa boli. Jakbym się nie mogła dospać. Może to anemia - zobaczymy, w przyszłą środę idę do lekarki i zobaczę wyniki krwi to się okaże.
|
|
#3589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie e poprosze o proporcje
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
brombusia - kciuki zaciśnięte!!
karenina - ale masz fajną mamę Śliczne bluzeczki!! A u mnie weekend bardzo fajnie minął! Byliśmy z TZ nad rzeką na pikniku, powygrzewałam się na słonku, w niedzielę bylismy nad jeziorem, znów się powygrzewałam, więc zaliczam weekend do udanych! ![]() Ale zazdroszczę Wam tego urządzania pokoików. U mnie na razie nic się nie dzieje w tym kierunku, bo i nie mamy na razie miejsca, żeby urządzać. Z kolei moje siostry chciały kupić dla Dzidzi mnóstwo ubranek, ale moja mamuśka im zakazała, upierając się nadal, że nie można tak wcześnie nic kupować, bo się zapesz! ech tak więc na nic zdały się moje tłumaczenia, że teraz już nie powinno się nic stać. I pewnie ubranka będę kupować jak już na ostatnich nogach będę stać! no i wstać dziś rano, to mi się za nic w świecie nie chciało!! A poszliśmy spać wczoraj o 21 tak nas świeże powietrze wykończyło! Zimno, szaro, a do wakacyjnego wyjazdu jeszcze 2 miesiące ![]() A jak Wasze nastroje dzisiaj Mamuśki? |
|
|
|
#3591 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie. U mnie też leje i strasznie szaro. ALe ja się akurat cieszę bo mam egzaminy i muszę zakuwać a wiadomo jak słoneczko za oknem to się mniej chce
Chociaż przy takiej pogodzie to człowiek by tylko spał i spał;/Cytat:
Cytat:
Choć jak narazie to pogoda nie sprzyja żeby w nich pochodzić Napewno musiały sporo kosztować. Ja jak narazie kupuje sobie tuniki w normalnych sklepach tylko troszkę większe rozmiary A te moje jedne ciążowe spodnie to idą jutro do krawcowej bo nie dość że w nich wyglądam jak szafa to jeszcze są za krótkie Więc mój ciążowy zakup do udanych nie należał Cytat:
http://www.familie.pl/Gravid/Kalende...lculate=Oblicz A co do zmęczenia to rozumię Cię doskonale. Ja do 16 tygodnia byłam na pełnych obrotach praca, szkoła i jeszcze organizacja ślubu... jak teraz o tym myślę to nie wiem jak to przeżyłam. A najlepsze jest to że jestem od 18 maja na l4 i tak naprawdę to jeszcze nie miałam kiedy odpocząć bo ciągle coś tu remont, tu sesja. Ale po 28 czerwca myślę że odpocznę trochę Zmykam zakuwać. Życzę wszystkim miłego dnia. |
|||
|
|
|
#3592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet lekarka sama już się potem śmiała że dawno nie widziała takiego upartego dzieciatka ![]() Tak więc mam nadzieję żę Twój maluszek będzie grzeczniejszy ![]() Co do II trymestru to też miałam problem ze stwierdzeniem, kiedy on tak naprawdę się zaczyna (bo różnie to podają...) Ostatecznie zapytałam mojej gin i powiedziała, że według lekarzy II trymestr zaczyna się od 14 tygodnia ciąży (ale liczy się pełny tydzień, czyli np. 13t6dz to jeszcze I trymestr, a już 14t0dz - II trymestr) Pozdrawiam
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2009-06-22 o 15:07 |
|
|
|
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
U nas pogoda też do bani
Bluzeczki są super właśnie je ostatnio oglądałam na stronie e-nivena bardzo ładne ciuszki |
|
|
|
#3594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie nie musi byc juz nawet az tak cieplo, ale zeby chociaz slonce swiecilo...Jak mieszkalam w Chinach to tam w zimie bylo minus 25 stopni, ale zawsze zawsze swiecilo slonce i nawet w tym zimnie zyc sie chcialo...a tu...![]() Cytat:
No wlasnie...probuje jakos tak delikatnie przekonac mame, zeby nie kupowala takich drogich rzeczy, ale wiem, ze jak jej osobiscie "fizycznie" nie powstrzymam to nakupi, co bedzie chciala... ![]() Dla dzidzi juz tez sie przyznala, ze kupila torbe ciuszkow Ja tez powinnam sie uczyc - do prezentacji w srode i pierwszego egzaminu niedlugo... Cytat:
To taki maly charakterek jak moj Tylko moj nie chce pokazac czegos innego...My nie robilismy przeziernosci wiec nie wiem jak by sie zachowywal...Mam nadzieje, ze na polowkowym bedzie grzeczny...
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
Brombusia trzymam kciuki za wizytę!
Kareninko śliczne ciuszki, piękne kolory i kroje. My za remont pokoju dla dziecka, zabierzemy się jak wyremontujemy drugi pokój dla siebie, czyli pewnie gdzieś w sierpniu. Gratuluje dziewczyną, które pokoiki mają już gotowe, lub lada moment będą gotowe. My weekend spędziliśmy bardzo leniwie, bo w domu, przynajmniej filmów troszkę pooglądaliśmy i pojedliśmy sporo różnych rzeczy ![]() Niestety przyplątało się mi przeziębienie i teraz się kuruje dodatkowo przeciw paskudnemu katarowi. Ja dziś w planach mam naukę do obrony.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
brombusia - trzymam kciuki, oczywiscie czekam na relacje
, co tam u naszego przystojniaka slychac??? a moze ON okaze sie ONA???karenina - no, no teraz sie mozesz stroic , sliczne tuniki![]() martaN - mnie czesto dopadaly, tak jak mowisz w sklepach, urzedach..., tak jak juz inne mamuski pisaly sprawdz poziom cukru, bo to zazwyczaj przyczyna omdlen no i UWAZAJ na siebie i malenstwo. dziewczyny a umnie pogoda bez zmian slonce i upal , ale straszycie mnie ta pogoda, ja za poltorej tygodnia wybieram sie do polski, i sama nie wiem jak sie spakowac , poniewaz nie mam ani jednej tuniki z dlugim rekawem.aaaaa musze sie pochwalic moj brzuch zaczyna sie uwydatniac przypilnuje dzis tz i zrobimy fotki, to wam pokaze
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Karenino, ja widze, ze z ciebie to ladna podrozniczka
![]() Ja sie powaznie zastanawiam, czy nie pojechac z malenstwem na jakies 2 mies do Chile w lutym i marcu i przedluzyc sobie lato. Przynajmniej tesciowie by sie cieszyli, ze wnuk jest u nich troche dluzej. Moze uda mi sie namowic tz, zeby tez wzial kilka tygodni macierzynskiego, to bysmy pobyli sobie razem ![]() Zahiro, pogody zazdroszcze ci niesamowicie. Wierze jedna, ze lato w koncu przyjdzie do europy polnocnej.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-06-22 o 12:12 |
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Kareninko sliczne ciuszki
Zaharia koniecznie przypilnuj tz z ta fotka ja swojego nie moge jakos namowic na zadne zdjecia![]() dziewczyny moja mam mowila ze pod koniec tygodnia ma juz byc slonce
|
#3599 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączam się do mamuś
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
zaharia - czekamy na fotki
Chyba pod koniec sierpnia pojedziemy z TZ na Rodos, bo w PL chyba nie ma co liczyć na ładne lato. eh.. Ravenne - kuruj się Biedactwo, przez tą pogodę to nic dziwnego!! Ja zaraz zasnę na klawiaturze! Nie mam siły żeby pracować na pełnych obrotach, jestem taka rozkojarzona przez ciążę, że o niczym innym przez dłuższy czas nie potrafię myśleć Tak Dzidzia sobie ze mną pogrywa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

A jesli chodzi o spodnie to przy Kubie nie robiłam takich eksperymentów- zreszta przecież po porodzie w końcu zaczniesz potrzebować "normalnych" ubrań
No chyba ze masz takie, w których i tak nie chodzisz - no to można cos pokombinować...

i czekamy naraport.
mnie to spotyka najczęściej w sklepach,na poczcie nie wiem tylko dlaczego tak się dzieje

Nawet lekarka sama już się potem śmiała że dawno nie widziała takiego upartego dzieciatka