Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-21, 22:29   #2131
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII

Gorzkakawa jestem zdrowa jak ryba, jem za trzech i tyję 2 kg i chudnę 2 kilo i tak w koło macieju....
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 22:36   #2132
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
Gorzkakawa jestem zdrowa jak ryba, jem za trzech i tyję 2 kg i chudnę 2 kilo i tak w koło macieju....
wiem,że pewnie cię nie pocieszę, ale może takie właśnie twoje przeznaczenie

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 22:41   #2133
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
To teraz moje wczorajsze U: (dzisiejszego nie dam bo jest masakrycznie grzeszne i słodkie, że az wstyd )

I. Placki owsiane z truskawkami, mascarpone i dżemem truskawkowym. pysznie musiało być!
II. Pół grahamki z masłem, pastą jajeczną i pomidorem, miseczka czereśni, szklanka kakao.
III. Szparagi zapiekane pod beszamelem, rybka smażona na oliwe, młode ziemniaczki z koperkiem. o jaa! cudowny obiad
IV. Serek wiejski z migdałami, daktylami, rodzynkami, suszona śliwką i morelą, kawa z mlekiem i cynamonem, czereśnie.
V. Omlet z dwóch jaj z pomidorami, cebulką, szczypiorkiem + dużo startego żółtego sera, przyprawy i ketchup. mniam!
Po kolacji wpadło trochę granoli orzechowej na sucho (to cholerstwo naprawdę wciąga )
Bardzo fajnie. Widać, że cieszy Cię to jedzonko i tak ma być!

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 23:19   #2134
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
To teraz moje wczorajsze U: (dzisiejszego nie dam bo jest masakrycznie grzeszne i słodkie, że az wstyd )

I. Placki owsiane z truskawkami, mascarpone i dżemem truskawkowym. ślicznie, mnie nigdy nie wychodzą
II. Pół grahamki z masłem, pastą jajeczną i pomidorem, miseczka czereśni, szklanka kakao. pysznie
III. Szparagi zapiekane pod beszamelem, rybka smażona na oliwe, młode ziemniaczki z koperkiem.super obiad
IV. Serek wiejski z migdałami, daktylami, rodzynkami, suszona śliwką i morelą, kawa z mlekiem i cynamonem, czereśnie.baardzo smacznie i zdrowo
V. Omlet z dwóch jaj z pomidorami, cebulką, szczypiorkiem + dużo startego żółtego sera, przyprawy i ketchup. tu również
Po kolacji wpadło trochę granoli orzechowej na sucho (to cholerstwo naprawdę wciąga )
super U!!

U
dzisiejsze:
Śn:owsianka (5 łyżek) z truskawkami,daktylami,mio dem,orzechami włoskimi,kakaem i serkiem wiejskim
II śn: 2 kromki orkiszowego: jedna z twarogiem i miodem, druga z masłem,sałatą,szynką,pomi dorem,papryką i szczypiorkiem

w międzyczasie:czereśnie

O: pierś z kurczaka smażona, ziemniaki młode,buraczki zasmażane, sałata,szczypior i pomidory ze śmietaną
deser: kakao z łyżeczką miodu

P: (na mieście) lód włoski z polewą czekoladową, pół kubusia bananowo-coś tam (bez cukru)

K: grahamka: jedna połówka z serem żółtym i ketchupem, druga z masłem,sałatą , jajkiem i szczypiorkiem, mandarynka

but I'm hungry ..

for you
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 23:35   #2135
Agness_z
Raczkowanie

Hej! Czy któraś z Was mogłaby ocenić moje dzisiejsze R?
R:
Śniadanie:
2 kromki chleba razowego 7 zbóż, jedna z twarogiem i szczypiorkiem, druga z 2 plasterkami szynki z indyka i szczypiorkiem, kakao z łyżeczką miodu 3,2% mleko (miała być jeszcze owsianka, ale nie zdążyłam, bo musiałam wyjść )
Obiad:
Kotlet z piersi z kurczaka z przyprawą do kurczaka, młode ziemniaczki z koperkiem, surówka z kapusty, marchewki i oleju
Podwieczorek:
Sałatka z sałaty, rzodkiewki i tuńczyka w oleju
Kolacja:
Hm kiepsko, bo 4 kawałki wafli ryżowych z masłem

Na jutro planuję:
Śniadanie:
Owsianka z 4,5 łyżki płatków owsianych, 1,5 łyżki jęczmienia, 5 migdałów, garstka żurawiny, cynamon, łyżeczka miodu i troszkę mleka-jem na gęsto ), zielona herbata, kromka razowca z twarogiem i pomidorem
I danie:
botwinka z jajkiem
II danie:
pierś z kurczaka, jakaś surówka (może znów kapusta bo nie zjadłam wszystkiego) i pół woreczka kaszy gryczanej
Kolacja:
Albo 2 jajka na miękko i twaróg z warzywami, albo może sałatka z sałaty, kurczaka, rzodkiewki, szczypiorku itp. albo wieśniak z pomidorem
Pomiędzy II daniem a kolacją ćwiczenia siłowe.

Proszę poradźcie czy cos na jutro zmienić?
Agness_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 00:02   #2136
Rozzz
Zakorzenienie

Mam takie pytanie. Czy jeżeli jest się na R, a dzień przed się zaszalało (z 1000 kcal dodatkowo) to czy jeżeli na następny dzień będę na ok 600 kcal to będzie źle czy dobrze? takie tylko jednodniowe wyrównanie. Ja tam zrobiłam, ale tylko dziś Miałam siłę, dużo cwiczyłam i wszystko ok, ale proszę o odp

Rozzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 00:14   #2137
loczekkk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
Jeżeli rodzice mówią Ci że masz złe nawyki żywieniowe to dlaczego nic z tym nie zrobisz? Po pierwsze, postaraj się zjeść codziennie 5 posiłków! (1śniadanie,2śniadanie,ob iad,podwieczorek i kolacja) po drugie nie widzę tutaj żadnych owoców masła nie uzywasz? Jeśli chodzi o dzisiejszy dzień.. brak 2 śniadania, podwieczorku,kolacji? lody możesz zjeść sobie na deser ale nie możesz wykluczyć dalszych posiłków.. nie dziwie się wcale że Twoja waga spada..
Pozdrawiam.
potrzebuję pomocy z Waszej strony bo sama chyba sobie nie poradzę. Mam straszny problem z brakiem apetytu. Przeczytałam wiele jadłospisów na P i U i są naprawdę świetnie, nie szczędzicie sobie słodkości, ale mnie wogóle do nich nie ciagnię. DO jedzenia też nie. Gdyby rodzice nie gotowali obiadów to pewnie jadłabym same śniadania. Nie jestem zupełnie przyzwyczajona do jedzenia 5 posiłków. Mógłby mi ktoś rozpisać w jakich godzinach powinno się jeść jaki posiłek i co mniej więcej wtedy spożywać. A i dziewczyny co oznacza NNKT, BTW i A6W? Bo ja tutaj nowa jestem, a do tego ciemna, więc wybaczcie
a wkońcu moj dzisiejszy jadłospis:
śniadanie 11:00: micha rosołu z makaronem
obiad 13:00: kawałek pieczonej kaczki, 2-3 ziemniaki z wody z koperkiem, trochę kapusty z boczkiem
podwieczorek 18:00: 2 gałki lodów sorbet malinowy i jedna gałka wiśniowych z likierem
kolacja 20:30: 2 tosty z chleba pełnoziarnistego, jeden z salami i plasterkiem sera żółtego a drugi z szynką i valbone
loczekkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 00:43   #2138
Jorelia
Rozeznanie

Beautyfool, ElleEstJolieeeee - dziękuję za ocenę ;*

Cytat:
Napisane przez ElleEstJolieeeee Pokaż wiadomość

U
dzisiejsze:
Śn:owsianka (5 łyżek) z truskawkami,daktylami,mio dem,orzechami włoskimi,kakaem i serkiem wiejskim Mmm, czyżby kolejna miłośniczka daktylów? Pysznie
II śn: 2 kromki orkiszowego: jedna z twarogiem i miodem, druga z masłem,sałatą,szynką,pomi dorem,papryką i szczypiorkiem Ładnie i zdrowo, dawno nie jadłam twarogu z miodem choć bardzo lubię to połączenie.

w międzyczasie:czereśnie

O: pierś z kurczaka smażona, ziemniaki młode,buraczki zasmażane, sałata,szczypior i pomidory ze śmietaną bardzo smaczny, domowy obiadek
deser: kakao z łyżeczką miodu

P: (na mieście) lód włoski z polewą czekoladową, pół kubusia bananowo-coś tam (bez cukru) Czemu tylko pół? Ja, jak już się dorwę do Kubusia, to wypijam do ostatniej kropelki:P Tym bardziej, że bananowy A za lodami włoskimi nie przepadam - jedyne lody z automatu jakie lubię to świderki waniliowe

K: grahamka: jedna połówka z serem żółtym i ketchupem, druga z masłem,sałatą , jajkiem i szczypiorkiem, mandarynka Bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez Rozzz Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie. Czy jeżeli jest się na R, a dzień przed się zaszalało (z 1000 kcal dodatkowo) to czy jeżeli na następny dzień będę na ok 600 kcal to będzie źle czy dobrze? takie tylko jednodniowe wyrównanie. Ja tam zrobiłam, ale tylko dziś Miałam siłę, dużo cwiczyłam i wszystko ok, ale proszę o odp
O nie, to bardzo zły pomysł. W ten sposób tylko spowalniasz sobie metabolizm. Uwierz mi, że jeśli raz zjesz o 1000 kcal więcej - nie zaszkodzi Ci to w najmniejszym nawet stopniu. Słyszałam, że wręcz bardzo korzystne jest, by będąc na diecie, zrobić sobie raz w tygodniu nieco obfitszy dzień i jeść zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem. Czyli np. 2000 kcal zamiast 1400. Podkręci to metabolizm i nie dopuści do zastojów wagi
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 00:46   #2139
Rozzz
Zakorzenienie

Aaaha... no właśnie wiem, że to takie na bakier jest. Ale przecież czytałam, że jednodniowe głodówki takie gdzie się nic nie je są wskazane i nie mają wpływu, jeśli to raz na jakiś czas, więc chyba takie coś u mnie to też nie będzie miało znaczenie na metabolizm

Rozzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 00:54   #2140
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loczekkk Pokaż wiadomość
potrzebuję pomocy z Waszej strony bo sama chyba sobie nie poradzę. Mam straszny problem z brakiem apetytu. Przeczytałam wiele jadłospisów na P i U i są naprawdę świetnie, nie szczędzicie sobie słodkości, ale mnie wogóle do nich nie ciagnię. DO jedzenia też nie. Gdyby rodzice nie gotowali obiadów to pewnie jadłabym same śniadania. Nie jestem zupełnie przyzwyczajona do jedzenia 5 posiłków. Mógłby mi ktoś rozpisać w jakich godzinach powinno się jeść jaki posiłek i co mniej więcej wtedy spożywać. A i dziewczyny co oznacza NNKT, BTW i A6W? Bo ja tutaj nowa jestem, a do tego ciemna, więc wybaczcie
obiad 13:00: kawałek pieczonej kaczki, 2-3 ziemniaki z wody z koperkiem, trochę kapusty z boczkiem
podwieczorek 18:00: 2 gałki lodów sorbet malinowy i jedna gałka wiśniowych z likierem
kolacja 20:30: 2 tosty z chleba pełnoziarnistego, jeden z salami i plasterkiem sera żółtego a drugi z szynką i valbone
Postaram odpowiedzieć Ci na zadane pytania lecz nie jestem w tym znawczynią a więc jeżeli sama nie czujesz kiedy masz ochotę coś zjeść powinnaś rozłożyć posiłki co 3gdz. np( 1sn-8:00, 2sn:11:00.ob;14:00, p;17:00,k;20:00) pory posiłków oczywiście zależą od Ciebie. W Twoim przypadku musisz pilnować aby jeść regularnie.
Co do dzisiejszego jadło. to dodałabym 2śniadanie (może jakieś kanapki, bułka, drożdzówka?) 1 śniadanie jest bardziej obiadowe (chyba nie jesz tak codziennie?) dodałabym jakiś deserek po obiedzie (jeśli nie przepadasz za słodyczami to może owoce?) podwieczorek jest ok, do kolacji może dodałabyś jakiś joguty, serek, twaróg? ;]

nnkt-niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe,
btw- (by the way) nawiasem mówiąc,
a6w- aerobiczna 6 weidera (cwiczenia na brzuch)

korzystaj z dodanych jadłospisów na U, albo P jak wolisz jest ich masa
Pozdrawiam

ElleEstJolieeeee- Super, smaczne U!

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 09:25   #2141
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Beautyfool, ElleEstJolieeeee - dziękuję za ocenę ;*
Dziękuję O tak, uwielbiam daktyle, teraz kupiłam sobie pół kg i konsumuję Kubusia było pół, gdyż dorwałam się do butelki koleżanki i wolałam jej zostawić

GummyKammy
- dziękuję

but I'm hungry ..

for you
Stary 2009-06-22, 09:26   #2142
Redhaired Witch
Nindżopesz

Bardzo Was proszę o ocenę bo ostatnio wymyśliłam takie menu, że sama nie wiem co o nim sądzić :P

7:00
jogurt naturalny, 2 łyżki błonnika, wielka łyżka odżywki białkowej

11:00
zupa miso (8 g białka, 18 węgli, 4 tłuszczu) z glonami nori, grzybkami, kapustą pekińską, paluszkami krabowymi lub krewetkami
do tego miseczka kapusty pekińskiej z dymką i sosem chilli

14:00
paluszki krabowe100 g lub pierścienie kalmarów, 1/2 ogórka, 1/2 awokado, 2 łyżki sosu sojowego, odrobina wasabi - takie niby surimi

16:00
jabłko

18:00
pierś kurczaka pieczona na oliwie, z sezamem, orzechami włoskimi, bakłażanem, cukinią, w sosie teriyaki i hoisin

21:00
serek homo naturalny z łyżką odżywki białkowej

ćwiczeń chwilowo brak

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 09:55   #2143
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Bardzo Was proszę o ocenę bo ostatnio wymyśliłam takie menu, że sama nie wiem co o nim sądzić :P

7:00
jogurt naturalny, 2 łyżki błonnika, wielka łyżka odżywki białkowej

11:00
zupa miso (8 g białka, 18 węgli, 4 tłuszczu) z glonami nori, grzybkami, kapustą pekińską, paluszkami krabowymi lub krewetkami
do tego miseczka kapusty pekińskiej z dymką i sosem chilli

14:00
paluszki krabowe100 g lub pierścienie kalmarów, 1/2 ogórka, 1/2 awokado, 2 łyżki sosu sojowego, odrobina wasabi - takie niby surimi

16:00
jabłko

18:00
pierś kurczaka pieczona na oliwie, z sezamem, orzechami włoskimi, bakłażanem, cukinią, w sosie teriyaki i hoisin

21:00
serek homo naturalny z łyżką odżywki białkowej

ćwiczeń chwilowo brak
z białkiem ładnie, z nnkt też, ale brak węglowodanów złożonych! One są podstawą diety, nie mozna ich całkowicie wykluczyć. Za to są węgle proste (jogurt,jabłko)..:rolleye s:Wyeliminowanie ich z diety może grozić niezłym jojo ,gdy juz zaczniesz je jeść. Umieściłabym je koniecznie w śniadaniu, II śn i obiedzie Ja bym się czuła strasznie osłabiona i głodna bez nich..

but I'm hungry ..

for you
Stary 2009-06-22, 11:29   #2144
Redhaired Witch
Nindżopesz

ElleEstJolie - dzięki Kurcze, a myślałam, że jak wykluczę węgle to będzie nieźle... A rzeczywiście prostych mam sporo - choćby ta zupka chińsko-japońska i chyba paluszki krabowe mają ich sporo, lepiej zmienię na kalmary.
Jogurt może zostać jeśli dorzucę do niego płatki owsiane i otręby czy koniecznie przemienić np. na serek homo?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 11:54   #2145
loczekkk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
Postaram odpowiedzieć Ci na zadane pytania lecz nie jestem w tym znawczynią a więc jeżeli sama nie czujesz kiedy masz ochotę coś zjeść powinnaś rozłożyć posiłki co 3gdz. np( 1sn-8:00, 2sn:11:00.ob;14:00, p;17:00,k;20:00) pory posiłków oczywiście zależą od Ciebie. W Twoim przypadku musisz pilnować aby jeść regularnie.
Co do dzisiejszego jadło. to dodałabym 2śniadanie (może jakieś kanapki, bułka, drożdzówka?) 1 śniadanie jest bardziej obiadowe (chyba nie jesz tak codziennie?) dodałabym jakiś deserek po obiedzie (jeśli nie przepadasz za słodyczami to może owoce?) podwieczorek jest ok, do kolacji może dodałabyś jakiś joguty, serek, twaróg? ;]

nnkt-niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe,
btw- (by the way) nawiasem mówiąc,
a6w- aerobiczna 6 weidera (cwiczenia na brzuch)

korzystaj z dodanych jadłospisów na U, albo P jak wolisz jest ich masa
Pozdrawiam

ElleEstJolieeeee- Super, smaczne U!

GummyKammy dziękuję ślicznie za rozpracowanie dla mnie tych skrótów a czy jeśli wstaje w wakacje ok. godziny 11:00 to zjeść to drugie śniadanie tak o 13?? a potem obiad koło 15? mogą być przerwy 2godziny? kiedyś jadłam naprawdę masę słodkości, po 5 batonów dziennie, ciasta chłonęłam tonami, do tego częste wizyty w mc donaldsie czy jak tam to sie pisze i wieczorne spotkania przy pizzy czy kebabie. Choć nie ćwiczyłam zbyt intensywnie to przy takim jedzeniu miałam idealne BMI i przemianę materii. Po utraceniu na wadze nie dość, że nie mam ochoty na ulubione słodycze to rozpoczęły się wstydliwe problemy z zaparciami. A czytając wyżej czy jeśli nie jadłam przez dłuższy czas jabłek, jogurtów i nagle zacznę jeść w ramach podwieczorku czy drugiego śniadania to zauważę jakiś zły efekt?
loczekkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:02   #2146
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
GummyKammy dziękuję ślicznie za rozpracowanie dla mnie tych skrótów a czy jeśli wstaje w wakacje ok. godziny 11:00 to zjeść to drugie śniadanie tak o 13?? a potem obiad koło 15? mogą być przerwy 2godziny? kiedyś jadłam naprawdę masę słodkości, po 5 batonów dziennie, ciasta chłonęłam tonami, do tego częste wizyty w mc donaldsie czy jak tam to sie pisze i wieczorne spotkania przy pizzy czy kebabie. Choć nie ćwiczyłam zbyt intensywnie to przy takim jedzeniu miałam idealne BMI i przemianę materii. Po utraceniu na wadze nie dość, że nie mam ochoty na ulubione słodycze to rozpoczęły się wstydliwe problemy z zaparciami. A czytając wyżej czy jeśli nie jadłam przez dłuższy czas jabłek, jogurtów i nagle zacznę jeść w ramach podwieczorku czy drugiego śniadania to zauważę jakiś zły efekt?
Oczywiście że możesz robić dwu godzinne przerwy między posiłkami, jedz wtedy kiedy poczujesz się głodna..tylko staraj się nie omijać posiłków. Napewno nic się nie stanie jeżeli dodasz więcej posiłków.. Twoja waga spada przy dotychczasowym jedzeniu więc tzn że nie dostarczasz mu tyle energii ile potrzebuje. Jeżeli nie masz ochoty na słodycze to po prostu ich nie zjedz, napewno jest wiele rzeczy które lubisz Mam nadzieję że Twój kolejny jadło. będzie o niebo lepszy Pozdrawiam

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:03   #2147
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
ElleEstJolie - dzięki Kurcze, a myślałam, że jak wykluczę węgle to będzie nieźle... A rzeczywiście prostych mam sporo - choćby ta zupka chińsko-japońska i chyba paluszki krabowe mają ich sporo, lepiej zmienię na kalmary.
Jogurt może zostać jeśli dorzucę do niego płatki owsiane i otręby czy koniecznie przemienić np. na serek homo?
Jogurt może zostać, białka i tak masz sporo, nie należy popadać w paranoję Spróbuj czasem też zamiast serków jeśc np jajka,żeby nie przesadzać z nabiałem

but I'm hungry ..

for you
Stary 2009-06-22, 12:13   #2148
tibbidabo
Raczkowanie

Cytat:

ja tez nie narzekam na apetyt, bo wlasciwie wcale go mnie mam. poprstu ustalilam sobie o ktorej MUSZE COS ZJESC i tego sie trzymam.

moje RRRR

s-jajko na miekko kanapka z serkiem smietankowym (light) 10 truskawek
babeczak czekoladowa(grzch, grzech, grzech!!!!!!)
2s-kanapka pomidor
o-piers z kurczaka zz piekarnika 0.5 kg szparagowkiz odrobina maselka i bulka tarta
p-kefir truskawki

k-kanapka z jajem marchewka

prosze o ocene
tibbidabo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:29   #2149
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość

Dekas, mam to samo, tylko u mnie to waha się w granicy 1 kg o dwóch to nawet nie marzę......
Stary 2009-06-22, 12:47   #2150
Annie1441
Wtajemniczenie

u:
1. miseczka cornflakesów z mlekiem 2%, szczypta cukru

po 2h miseczka truskawek z maślanką nat. i szczyptą cukru

trening siłowy 50 min intensywny, aeroby 20 minut

2. kapusta młoda ze skwarkami z brzucha, garść makaronu razowego, kiełbaska z mikrofalówki
3. pewnie wiejski, z warzywkami i jakimiś NNKT
4. 2 kromki razowca kwadratowe, 1 z szynką 2 z serem brie light, obie z masełkiem i pomidorem

wpadła rozpuszczalna kawka 2 in 1 i wpadną 1-2 garści paluszków

mam strasznego głoda dzisiaj
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 14:12   #2151
aoii
Rozeznanie

Annie biegnij po danio ;p
może wrzuć coś pełnoziarnistego, dłużej będziesz syta. albo owoc do podwieczorku
Stary 2009-06-22, 14:40   #2152
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

A mój jadłospis na dzisiaj będzie taki:
sniadanie: Bułka grachamka
3 plaserki polędwicy z indyka
1 jajko
kawa z mlekiem i kostaka cukru

2 sniadanie: 2 plastry ananasa
obiad : warzywa na patelnie
pół piersi z kurczaka

kolacja: sałatka może tuńczyk lub jogurt
Jak myslicie może byc przy diecie na redukcje ???
Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 14:57   #2153
Larissis
Raczkowanie

Mam prośbę. Możecie ocenić mój jadłospis? Bo jakoś wydaje mi się, że jem dużo i tyję. A nawet nie mogę sprawdzić tego, bo nie mam chwilowo wagi w zasięgu.... Więc to moje dzisiejsze U:
1 śn. - 2 kromki ukrojone ze sporej bułki białej. Jedna z serkiem naturalnym i dzemem, druga z łyżka wiejskiego i pomidorem. 10 truskawek. (i mój grzech czyli garść paluszków juniorków)
potem jedna krówka
(2 sniadania nie było, bo pierwsze o 11)
Obiad: nieduży kawałek smażonego kurczaka ( skóry nie zjadłam), 3 plasterki polędwicy, jeden malutki ziemniaczek, 4 łyżki płatków gryczanych, sałata (niestety ze śmietaną, bo babcia robiła ;/)
Deser: 2 kostki czekolady gorzkiej advocat
Dalej planuję:
Podwieczorek : serek danio z nasionami słonecznika i kilkoma orzechami włoskimi
Kolacja: jajko sadzone + sałatka, wafel ryżowy lub płatki z mlekiem.... ( co radzicie? )

Nie wydaje wam się, że jem dużo jak na rozkręcanie metbolizmu? .... Poradzicie mi... MOże nie powinnam jeść słodyczy? Jestem na siebie zła, że sobie pozwalam.. I nie za dużo na podwieczorek??!
Larissis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:19   #2154
unusuall
Raczkowanie

U/R

bieg 8 km

I śn: owsianka ( 300 ml mleka 1,5 % , 4 czubate łyżki płatków ) łyżka miodu, kilka daktyli, truskawki, garść Magusi

II śn: micha truskawek z połową jogurtu naturalnego małego i cukrem waniliowym.

10 min ćwiczeń siłowych na atlasie

obiad: zupa jagodowa z kluskami lanymi , 2 naleśniki z twarogiem półtłustym, rodzynkami i miodem.

pod: danio z orzechami włoskimi i słonecznikiem.

kol: grahamka z makrelą wędzoną 150 gram.

brzuszki ok 100

To jest bardziej U czy R?

..new life in a new place between a new people.

68 ....cel: 63 kg. - 177 cm.
unusuall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:28   #2155
agussssia
Rozeznanie

czy można jeść rybę w occie na R??

bardzo proszę o odpowiedź.

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:34   #2156
niuniusienka21
Raczkowanie

moje dzisiejsze R :
IŚ - 2 kromki chlebka (białego bo po razowym mnie wydyma ) jedna z serem żółtym Fit a druga z serem do smarowania + sałata, pomidor i rzodkiewka
IIŚ - miseczka koktajlu z truskawek (z maślanki i jogurtu naturalnego 3%) + 3 łyżki otrąb owsianych i pszennych (po półtorej z każdych)
O - zupa pomidorowa zabielana mlekiem i makaron
P - zjem budyń bo idę na aerobic
K - serek wiejski z pomidorkiem

może być?

Apropo dziś rano się ważyłam i waga o 1kg w górę, nie wiem czemu do @ mam jeszcze 7 dni więc nie wydaje mi się żeby to mogła być tego wina?
niuniusienka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:43   #2157
olalola24
Wtajemniczenie

R/U egzaminowe
Sniadanie; Owsianka na mleku z 4 lyzek, z otrebami orkiszowymi, jogurtem bananowym, jablkiem, cynamonem, jaskami toffi i garscia cini minisów
IISniadanie podwójna kanapka z pasztetem z soczewicy pieczonym, serkiem turek, papryka ogórkiem kiszonym + połowa banana
30 min hula hop
IIISniadanie 400g czereśni
30 min siłowe
Obiad; jakies kotlet chyba devolay z ziemniakami, troche kaszy jęczmiennej i surówka z marchewki
20 min stepper
Podwieczorek mieszanka orzechów i pol serka homo nat
powtarzam a6w od 19 dnia, dzis 20
Kolacja; 2 jajka na miekko, 50g maslanki
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:50   #2158
naughtyprincess
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
R/U egzaminowe
Sniadanie; Owsianka na mleku z 4 lyzek, z otrebami orkiszowymi, jogurtem bananowym, jablkiem, cynamonem, jaskami toffi i garscia cini minisów jeśli ten jogurt był bez cukru to dobrze , lepiej unikać jogurtów z cukrem można dodac do jogurtu naturalnego banana i zmiksować i już jogurt bananowy gotowy , a tak to ok.kocham cini minisy x3
IISniadanie podwójna kanapka z pasztetem z soczewicy pieczonym, serkiem turek, papryka ogórkiem kiszonym + połowa banana sama robiłaś ten pasztet ? ;> jak tak to poproszę o przepis na PW . mniaaam
30 min hula hop
IIISniadanie 400g czereśni ok. ale raczej to nie posiłek tylko mini deser bo nic wartościowego.
30 min siłowe
Obiad; jakies kotlet chyba devolay z ziemniakami, troche kaszy jęczmiennej i surówka z marchewki jeśli dużooo surówki to okej , i czemu trochę kaszy ?
20 min stepper
Podwieczorek mieszanka orzechów i pol serka homo nat mogłaś zjeść cały a nie pół
powtarzam a6w od 19 dnia, dzis 20 i jak są jakieś rezultaty ? ;>
Kolacja; 2 jajka na miekko, 50g maslanki
ok. a może do tych jajek jakieś warzywka ? ;>
naughtyprincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 16:12   #2159
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
Annie biegnij po danio ;p
może wrzuć coś pełnoziarnistego, dłużej będziesz syta. albo owoc do podwieczorku
3h po obiedzie i nie ma głoda! ale wyobraziłam sobie tego ptwora dobijającego się do moich drzwi

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez niuniusienka21 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze R :
IŚ - 2 kromki chlebka (białego bo po razowym mnie wydyma ) jedna z serem żółtym Fit a druga z serem do smarowania + sałata, pomidor i rzodkiewka i ser i serek niewskazane, daj sporo chudej szynki na to miejsce
IIŚ - miseczka koktajlu z truskawek (z maślanki i jogurtu naturalnego 3%) + 3 łyżki otrąb owsianych i pszennych (po półtorej z każdych) brak białka
O - zupa pomidorowa zabielana mlekiem i makaron brak białka, makaron jaki, ile?
P - zjem budyń bo idę na aerobic budyń
K - serek wiejski z pomidorkiem

może być?

Apropo dziś rano się ważyłam i waga o 1kg w górę, nie wiem czemu do @ mam jeszcze 7 dni więc nie wydaje mi się żeby to mogła być tego wina?
0 nnkt, mało białka, mało kcal- metabolizm się buntuje

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez unusuall Pokaż wiadomość
U/R

bieg 8 km

I śn: owsianka ( 300 ml mleka 1,5 % , 4 czubate łyżki płatków ) łyżka miodu, kilka daktyli, truskawki, garść Magusi nie wiem co to magusia, na r bym odpuściła pewnie i dała homo nat i 150 ml mleka

II śn: micha truskawek z połową jogurtu naturalnego małego i cukrem waniliowym. na u spoko, na r lepiej wieśniaczek i bez cukru

10 min ćwiczeń siłowych na atlasie a jakież to ćwiczonka zdążyłaś zrobić w 10 minut?

obiad: zupa jagodowa z kluskami lanymi , 2 naleśniki z twarogiem półtłustym, rodzynkami i miodem. na u tak, na r za dużo ww prostych

pod: danio z orzechami włoskimi i słonecznikiem. ten danio ma sporo węgli więc połączenie ww z tł pod wieczór na r nie, na u tak, warzywka

kol: grahamka z makrelą wędzoną 150 gram. łączenie ww z tł, ww na kolację jeśli 3h przed snem, warzywka daj, na r nie, na u tak

brzuszki ok 100

To jest bardziej U czy R?
bardziej na u

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Larissis Pokaż wiadomość
Mam prośbę. Możecie ocenić mój jadłospis? Bo jakoś wydaje mi się, że jem dużo i tyję. A nawet nie mogę sprawdzić tego, bo nie mam chwilowo wagi w zasięgu.... Więc to moje dzisiejsze U:
1 śn. - 2 kromki ukrojone ze sporej bułki białej. Jedna z serkiem naturalnym i dzemem, druga z łyżka wiejskiego i pomidorem. 10 truskawek. (i mój grzech czyli garść paluszków juniorków)
potem jedna krówka
(2 sniadania nie było, bo pierwsze o 11)
Obiad: nieduży kawałek smażonego kurczaka ( skóry nie zjadłam), 3 plasterki polędwicy, jeden malutki ziemniaczek, 4 łyżki płatków gryczanych, sałata (niestety ze śmietaną, bo babcia robiła ;/)
Deser: 2 kostki czekolady gorzkiej advocat
Dalej planuję:
Podwieczorek : serek danio z nasionami słonecznika i kilkoma orzechami włoskimi
Kolacja: jajko sadzone + sałatka, wafel ryżowy lub płatki z mlekiem.... ( co radzicie? ) zdecydowanie jajko a nawet 2 i warzywa
Nie wydaje wam się, że jem dużo jak na rozkręcanie metbolizmu? .... Poradzicie mi... MOże nie powinnam jeść słodyczy? Jestem na siebie zła, że sobie pozwalam.. I nie za dużo na podwieczorek??!
moim skromnym zdaniem troszkę za dużo cukrów prostych, możesz od nich puchnąć.. jeśli rozkręcasz metabolizm, to daj 1 porcję w tych ww prostych i więcej białka.. rozumiem że skoro rozkręcasz metabolizm to ćwiczysz siłowo?

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość
A mój jadłospis na dzisiaj będzie taki:
sniadanie: Bułka grachamka
3 plaserki polędwicy z indyka
1 jajko
kawa z mlekiem i kostaka cukru
daruj cukier
2 sniadanie: 2 plastry ananasa to nie posiłek, brak białka, warzyw ww złożonych
obiad : warzywa na patelnie
pół piersi z kurczaka
może nnkt?
kolacja: sałatka może tuńczyk lub jogurt sałatka z tuńczykiem
Jak myslicie może byc przy diecie na redukcje ???
niee
!!!
mało, 0 nnkt, z ww złozynych tylko bułka rano, ananas z puszki?
to jest głodówka

ćwiczysz?

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez tibbidabo Pokaż wiadomość
ja tez nie narzekam na apetyt, bo wlasciwie wcale go mnie mam. poprstu ustalilam sobie o ktorej MUSZE COS ZJESC i tego sie trzymam.

moje RRRR

s-jajko na miekko kanapka z serkiem smietankowym (light) 10 truskawek 2 kanapki, serek out, daj szynką lub twaróg, warzywa
babeczak czekoladowa(grzch, grzech, grzech!!!!!!) nie ma dramatu
2s-kanapka pomidor jaka kanapka?
o-piers z kurczaka zz piekarnika 0.5 kg szparagowkiz odrobina maselka i bulka tarta zasmażka polej oliwą
p-kefir truskawki nie na wieczór to, brak białka, daj lepiej homo nat lub wieśniaka z 30g orzechów

k-kanapka z jajem marchewka jeśli 3h przed snem

prosze o ocene
trening jakiś?
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 16:17   #2160
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez naughtyprincess Pokaż wiadomość
ok. a może do tych jajek jakieś warzywka ? ;>
dzieki za ocene ale jestem na R/U po to zeby chudnac ale baaaardzo wolno, dlatego moge pozolic sobie na owocowe jogurty, nie wyobrazam sobie bez nich owsianki mysle ze 500g czeresni moze mi posluzyc jako 3 sniadanie bo to ok 300kcal no i czeresnie zapewniaja dobre trawienie i maja wegle zazwyczaj jem 5 posilkow ale dziis zjem 6 z tego powodu ze wstalam wczesniej surówki nie za duzo w obiedzie, tak w sam raz i tylko troche kaszy bo mam jeszcze 2 ziemniaki, homo zjem pol bo tylko tyle mi zostało ;p Poza tym duzo ćwicze i kg spadaja z tygodnia na tydzień. Jeszcze raz dzieki za ocene ale jak oceniasz to dostosuj się indywidualnie do każdej osoby niektorzy np jedza owoce po 16stej bo im to nie przeszkadza w chudnieciu itd, ja na swoich jadlospisach chudne a wklejam je zeby dac innym pomysły na posiłki, a do jajek warzywka dodammm bo rzeczywiscie marnie sorry za offa :pp
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości