|
|
#2131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
Gorzkakawa jestem zdrowa jak ryba, jem za trzech i tyję 2 kg i chudnę 2 kilo i tak w koło macieju....
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#2132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U dzisiejsze: Śn:owsianka (5 łyżek) z truskawkami,daktylami,mio dem,orzechami włoskimi,kakaem i serkiem wiejskim II śn: 2 kromki orkiszowego: jedna z twarogiem i miodem, druga z masłem,sałatą,szynką,pomi dorem,papryką i szczypiorkiem w międzyczasie:czereśnie O: pierś z kurczaka smażona, ziemniaki młode,buraczki zasmażane, sałata,szczypior i pomidory ze śmietaną deser: kakao z łyżeczką miodu P: (na mieście) lód włoski z polewą czekoladową, pół kubusia bananowo-coś tam (bez cukru )K: grahamka: jedna połówka z serem żółtym i ketchupem, druga z masłem,sałatą , jajkiem i szczypiorkiem, mandarynka
|
|
#2135 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Czy któraś z Was mogłaby ocenić moje dzisiejsze R?
R: Śniadanie: 2 kromki chleba razowego 7 zbóż, jedna z twarogiem i szczypiorkiem, druga z 2 plasterkami szynki z indyka i szczypiorkiem, kakao z łyżeczką miodu 3,2% mleko (miała być jeszcze owsianka, ale nie zdążyłam, bo musiałam wyjść )Obiad: Kotlet z piersi z kurczaka z przyprawą do kurczaka, młode ziemniaczki z koperkiem, surówka z kapusty, marchewki i oleju Podwieczorek: Sałatka z sałaty, rzodkiewki i tuńczyka w oleju Kolacja: Hm kiepsko, bo 4 kawałki wafli ryżowych z masłem Na jutro planuję: Śniadanie: Owsianka z 4,5 łyżki płatków owsianych, 1,5 łyżki jęczmienia, 5 migdałów, garstka żurawiny, cynamon, łyżeczka miodu i troszkę mleka-jem na gęsto ), zielona herbata, kromka razowca z twarogiem i pomidoremI danie: botwinka z jajkiem II danie: pierś z kurczaka, jakaś surówka (może znów kapusta bo nie zjadłam wszystkiego) i pół woreczka kaszy gryczanej Kolacja: Albo 2 jajka na miękko i twaróg z warzywami, albo może sałatka z sałaty, kurczaka, rzodkiewki, szczypiorku itp. albo wieśniak z pomidorem Pomiędzy II daniem a kolacją ćwiczenia siłowe. Proszę poradźcie czy cos na jutro zmienić? |
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie pytanie. Czy jeżeli jest się na R, a dzień przed się zaszalało (z 1000 kcal dodatkowo) to czy jeżeli na następny dzień będę na ok 600 kcal to będzie źle czy dobrze? takie tylko jednodniowe wyrównanie. Ja tam zrobiłam, ale tylko dziś
Miałam siłę, dużo cwiczyłam i wszystko ok, ale proszę o odp
|
|
#2137 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a wkońcu moj dzisiejszy jadłospis: śniadanie 11:00: micha rosołu z makaronem obiad 13:00: kawałek pieczonej kaczki, 2-3 ziemniaki z wody z koperkiem, trochę kapusty z boczkiem podwieczorek 18:00: 2 gałki lodów sorbet malinowy i jedna gałka wiśniowych z likierem kolacja 20:30: 2 tosty z chleba pełnoziarnistego, jeden z salami i plasterkiem sera żółtego a drugi z szynką i valbone |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2138 | ||
|
Rozeznanie
|
Beautyfool, ElleEstJolieeeee - dziękuję za ocenę ;*
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaha... no właśnie wiem, że to takie na bakier jest. Ale przecież czytałam, że jednodniowe głodówki takie gdzie się nic nie je są wskazane i nie mają wpływu, jeśli to raz na jakiś czas, więc chyba takie coś u mnie to też nie będzie miało znaczenie na metabolizm
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a więc jeżeli sama nie czujesz kiedy masz ochotę coś zjeść powinnaś rozłożyć posiłki co 3gdz. np( 1sn-8:00, 2sn:11:00.ob;14:00, p;17:00,k;20:00) pory posiłków oczywiście zależą od Ciebie. W Twoim przypadku musisz pilnować aby jeść regularnie.Co do dzisiejszego jadło. to dodałabym 2śniadanie (może jakieś kanapki, bułka, drożdzówka?) 1 śniadanie jest bardziej obiadowe (chyba nie jesz tak codziennie? ) dodałabym jakiś deserek po obiedzie (jeśli nie przepadasz za słodyczami to może owoce?) podwieczorek jest ok, do kolacji może dodałabyś jakiś joguty, serek, twaróg? ;] nnkt-niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, btw- (by the way) nawiasem mówiąc, a6w- aerobiczna 6 weidera (cwiczenia na brzuch) korzystaj z dodanych jadłospisów na U, albo P jak wolisz jest ich masa Pozdrawiam ![]() ElleEstJolieeeee- Super, smaczne U! ![]()
|
|
|
#2141 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
O tak, uwielbiam daktyle, teraz kupiłam sobie pół kg i konsumuję Kubusia było pół, gdyż dorwałam się do butelki koleżanki i wolałam jej zostawić![]() GummyKammy- dziękuję
|
#2142 |
|
Nindżopesz
|
Bardzo Was proszę o ocenę bo ostatnio wymyśliłam takie menu, że sama nie wiem co o nim sądzić :P
7:00 jogurt naturalny, 2 łyżki błonnika, wielka łyżka odżywki białkowej 11:00 zupa miso (8 g białka, 18 węgli, 4 tłuszczu) z glonami nori, grzybkami, kapustą pekińską, paluszkami krabowymi lub krewetkami do tego miseczka kapusty pekińskiej z dymką i sosem chilli 14:00 paluszki krabowe100 g lub pierścienie kalmarów, 1/2 ogórka, 1/2 awokado, 2 łyżki sosu sojowego, odrobina wasabi - takie niby surimi 16:00 jabłko 18:00 pierś kurczaka pieczona na oliwie, z sezamem, orzechami włoskimi, bakłażanem, cukinią, w sosie teriyaki i hoisin 21:00 serek homo naturalny z łyżką odżywki białkowej ćwiczeń chwilowo brak |
|
|
|
#2143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym się czuła strasznie osłabiona i głodna bez nich..
|
|
#2144 |
|
Nindżopesz
|
ElleEstJolie - dzięki
Kurcze, a myślałam, że jak wykluczę węgle to będzie nieźle... A rzeczywiście prostych mam sporo - choćby ta zupka chińsko-japońska i chyba paluszki krabowe mają ich sporo, lepiej zmienię na kalmary.Jogurt może zostać jeśli dorzucę do niego płatki owsiane i otręby czy koniecznie przemienić np. na serek homo? |
|
|
|
#2145 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a czy jeśli wstaje w wakacje ok. godziny 11:00 to zjeść to drugie śniadanie tak o 13?? a potem obiad koło 15? mogą być przerwy 2godziny? kiedyś jadłam naprawdę masę słodkości, po 5 batonów dziennie, ciasta chłonęłam tonami, do tego częste wizyty w mc donaldsie czy jak tam to sie pisze i wieczorne spotkania przy pizzy czy kebabie. Choć nie ćwiczyłam zbyt intensywnie to przy takim jedzeniu miałam idealne BMI i przemianę materii. Po utraceniu na wadze nie dość, że nie mam ochoty na ulubione słodycze to rozpoczęły się wstydliwe problemy z zaparciami. A czytając wyżej czy jeśli nie jadłam przez dłuższy czas jabłek, jogurtów i nagle zacznę jeść w ramach podwieczorku czy drugiego śniadania to zauważę jakiś zły efekt?
|
|
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja waga spada przy dotychczasowym jedzeniu więc tzn że nie dostarczasz mu tyle energii ile potrzebuje. Jeżeli nie masz ochoty na słodycze to po prostu ich nie zjedz, napewno jest wiele rzeczy które lubisz Mam nadzieję że Twój kolejny jadło. będzie o niebo lepszy Pozdrawiam ![]()
|
|
|
#2147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuj czasem też zamiast serków jeśc np jajka,żeby nie przesadzać z nabiałem
|
|
#2148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez nie narzekam na apetyt, bo wlasciwie wcale go mnie mam. poprstu ustalilam sobie o ktorej MUSZE COS ZJESC i tego sie trzymam. moje RRRR s-jajko na miekko kanapka z serkiem smietankowym (light) 10 truskawek babeczak czekoladowa(grzch, grzech, grzech!!!!!!) 2s-kanapka pomidor o-piers z kurczaka zz piekarnika 0.5 kg szparagowkiz odrobina maselka i bulka tarta p-kefir truskawki k-kanapka z jajem marchewka prosze o ocene |
|
|
|
|
#2149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dekas, mam to samo, tylko u mnie to waha się w granicy 1 kg o dwóch to nawet nie marzę......
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
u:
1. miseczka cornflakesów z mlekiem 2%, szczypta cukru po 2h miseczka truskawek z maślanką nat. i szczyptą cukru trening siłowy 50 min intensywny, aeroby 20 minut 2. kapusta młoda ze skwarkami z brzucha, garść makaronu razowego, kiełbaska z mikrofalówki 3. pewnie wiejski, z warzywkami i jakimiś NNKT 4. 2 kromki razowca kwadratowe, 1 z szynką 2 z serem brie light, obie z masełkiem i pomidorem wpadła rozpuszczalna kawka 2 in 1 i wpadną 1-2 garści paluszków mam strasznego głoda dzisiaj
|
|
|
|
#2151 |
|
Rozeznanie
|
Annie biegnij po danio ;p
może wrzuć coś pełnoziarnistego, dłużej będziesz syta. albo owoc do podwieczorku
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
A mój jadłospis na dzisiaj będzie taki:
sniadanie: Bułka grachamka 3 plaserki polędwicy z indyka 1 jajko kawa z mlekiem i kostaka cukru 2 sniadanie: 2 plastry ananasa obiad : warzywa na patelnie pół piersi z kurczaka kolacja: sałatka może tuńczyk lub jogurt Jak myslicie może byc przy diecie na redukcje ??? |
|
|
|
#2153 |
|
Raczkowanie
|
Mam prośbę. Możecie ocenić mój jadłospis? Bo jakoś wydaje mi się, że jem dużo i tyję. A nawet nie mogę sprawdzić tego, bo nie mam chwilowo wagi w zasięgu.... Więc to moje dzisiejsze U:
1 śn. - 2 kromki ukrojone ze sporej bułki białej. Jedna z serkiem naturalnym i dzemem, druga z łyżka wiejskiego i pomidorem. 10 truskawek. (i mój grzech czyli garść paluszków juniorków) ![]() potem jedna krówka (2 sniadania nie było, bo pierwsze o 11) Obiad: nieduży kawałek smażonego kurczaka ( skóry nie zjadłam), 3 plasterki polędwicy, jeden malutki ziemniaczek, 4 łyżki płatków gryczanych, sałata (niestety ze śmietaną, bo babcia robiła ;/) ![]() Deser: 2 kostki czekolady gorzkiej advocat ![]() Dalej planuję: Podwieczorek : serek danio z nasionami słonecznika i kilkoma orzechami włoskimi Kolacja: jajko sadzone + sałatka, wafel ryżowy lub płatki z mlekiem.... ( co radzicie? ) ![]() ![]() Nie wydaje wam się, że jem dużo jak na rozkręcanie metbolizmu? .... Poradzicie mi... MOże nie powinnam jeść słodyczy? Jestem na siebie zła, że sobie pozwalam.. I nie za dużo na podwieczorek??! |
|
|
|
#2154 |
|
Raczkowanie
|
U/R
bieg 8 km I śn: owsianka ( 300 ml mleka 1,5 % , 4 czubate łyżki płatków ) łyżka miodu, kilka daktyli, truskawki, garść Magusi II śn: micha truskawek z połową jogurtu naturalnego małego i cukrem waniliowym. 10 min ćwiczeń siłowych na atlasie obiad: zupa jagodowa z kluskami lanymi pod: danio z orzechami włoskimi i słonecznikiem. kol: grahamka z makrelą wędzoną 150 gram. brzuszki ok 100 To jest bardziej U czy R?
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
czy można jeść rybę w occie na R??
bardzo proszę o odpowiedź.
|
#2156 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze R :
IŚ - 2 kromki chlebka (białego bo po razowym mnie wydyma ) jedna z serem żółtym Fit a druga z serem do smarowania + sałata, pomidor i rzodkiewkaIIŚ - miseczka koktajlu z truskawek (z maślanki i jogurtu naturalnego 3%) + 3 łyżki otrąb owsianych i pszennych (po półtorej z każdych) O - zupa pomidorowa zabielana mlekiem i makaron P - zjem budyń bo idę na aerobic ![]() K - serek wiejski z pomidorkiem może być? ![]() Apropo dziś rano się ważyłam i waga o 1kg w górę, nie wiem czemu |
|
|
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
R/U egzaminowe
Sniadanie; Owsianka na mleku z 4 lyzek, z otrebami orkiszowymi, jogurtem bananowym, jablkiem, cynamonem, jaskami toffi i garscia cini minisów IISniadanie podwójna kanapka z pasztetem z soczewicy pieczonym, serkiem turek, papryka ogórkiem kiszonym + połowa banana 30 min hula hop IIISniadanie 400g czereśni 30 min siłowe Obiad; jakies kotlet chyba devolay z ziemniakami, troche kaszy jęczmiennej i surówka z marchewki 20 min stepper Podwieczorek mieszanka orzechów i pol serka homo nat powtarzam a6w od 19 dnia, dzis 20 Kolacja; 2 jajka na miekko, 50g maslanki |
|
|
|
#2158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2159 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wyobraziłam sobie tego ptwora dobijającego się do moich drzwi ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
!!! mało, 0 nnkt, z ww złozynych tylko bułka rano, ananas z puszki? ![]() to jest głodówka ![]() ćwiczysz? ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2160 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki za ocene ale jestem na R/U po to zeby chudnac ale baaaardzo wolno, dlatego moge pozolic sobie na owocowe jogurty, nie wyobrazam sobie bez nich owsianki
mysle ze 500g czeresni moze mi posluzyc jako 3 sniadanie bo to ok 300kcal no i czeresnie zapewniaja dobre trawienie i maja wegle zazwyczaj jem 5 posilkow ale dziis zjem 6 z tego powodu ze wstalam wczesniej surówki nie za duzo w obiedzie, tak w sam raz i tylko troche kaszy bo mam jeszcze 2 ziemniaki, homo zjem pol bo tylko tyle mi zostało ;p Poza tym duzo ćwicze i kg spadaja z tygodnia na tydzień. Jeszcze raz dzieki za ocene ale jak oceniasz to dostosuj się indywidualnie do każdej osoby niektorzy np jedza owoce po 16stej bo im to nie przeszkadza w chudnieciu itd, ja na swoich jadlospisach chudne a wklejam je zeby dac innym pomysły na posiłki, a do jajek warzywka dodammm bo rzeczywiscie marnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

)
)
Po pierwsze, postaraj się zjeść codziennie 5 posiłków! (1śniadanie,2śniadanie,ob iad,podwieczorek i kolacja) po drugie nie widzę tutaj żadnych owoców
masła nie uzywasz?
Jeśli chodzi o dzisiejszy dzień.. brak 2 śniadania, podwieczorku,kolacji? lody możesz zjeść sobie na deser ale nie możesz wykluczyć dalszych posiłków..
a więc jeżeli sama nie czujesz kiedy masz ochotę coś zjeść powinnaś rozłożyć posiłki co 3gdz. np( 1sn-8:00, 2sn:11:00.ob;14:00, p;17:00,k;20:00) pory posiłków oczywiście zależą od Ciebie. W Twoim przypadku musisz pilnować aby jeść regularnie.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)