|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jasna twarz , ciemne oczy , włosy ... Portret. czy mogę na Was liczyć ? :)
..
Edytowane przez Ati Czas edycji: 2010-04-03 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jasna twarz , ciemne oczy , włosy ... Portret. czy mogę na Was liczyć ? :)
Cytat:
Podstawa to światło odpowiednio skierowane ale jak, to musisz dojść drogą pracy własnej. Nie gimpy i fotoszopy... one mogą pomóc ale nie zastąpią światła.
Fotograf pasjonat. Fuji S5Pro i kilka szkieł. MyPort.pl. Strona domowa S5Pro nie został stworzony po to, żeby używać jakiejkolwiek opcji "auto" Nigdy tak nie rób... Edytowane przez D50 Czas edycji: 2009-06-18 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jasna twarz , ciemne oczy , włosy ... Portret. czy mogę na Was liczyć ? :)
a wg mnie, prócz dobrego ujęcia i oczywiście światła itd ... jest to kwestia mocniejszego kontrastu , gdzie szczególnie różnicę widać właśnie w zdjęciach czarnobiałych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
zdjęcia z lapmą są za zwyczaj "płaskie" światło pada wprowst na twarz. trzeba ustawić modela tak, żeby cienie dobrze rozeszły się po twarzy. pobaw się też głębią ostrości (przysłona). i oczywiście tak jak już ktoś wyżej napisał ważny jest kontrast a bawiąc się w gimpie napewno uzyskasz odpowiedni ; )
![]() |
#5 |
BAN stały
|
przy konwenterowaniu zdjecia do odcieni szarosci mozna ustawic kilka parametrow
http://fotografia.wordpress.com/pora...ieni-szarosci/ http://www.maniooo.pl/color2bw.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.