Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 12:43   #3601
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
pewnie e poprosze o proporcje ja mam duzo energii,w domu czuje sie swietnie ale jak tylko gdzies wyjde to sie zaczynamam nadzieje ze to niedludo przejdzie
podam Ci ten przepis jak wroce do domku bo teraz siedze w pracy i nie pamietam dokladnie proporcji. wiem tylko, ze sklada sie na to woda, sol i cukier. ja doprawialam sobie roznymi owocami ten syrop dla smaku

lekarz kazal mi tez jesc produkty, ktore podnosza cukier we krwi na dluzej np banany i zawsze mialam przy sobie na wszelki wypadek cukierki z glukoza.

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 12:53   #3602
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Brombusia trzymam kciuki za wizytę!

Kareninko śliczne ciuszki, piękne kolory i kroje.

My za remont pokoju dla dziecka, zabierzemy się jak wyremontujemy drugi pokój dla siebie, czyli pewnie gdzieś w sierpniu. Gratuluje dziewczyną, które pokoiki mają już gotowe, lub lada moment będą gotowe.

Ja jak teraz sama widze siebie i moja "forme" (a raczej nie-forme) to ciesze sie, ze zrobilismy pokoik teraz, bo w sierpniu nie mialabym raczej szans...

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
aaaaa musze sie pochwalic moj brzuch zaczyna sie uwydatniac
przypilnuje dzis tz i zrobimy fotki, to wam pokaze
Super! Czekamy na "dowody rzeczowe" czyli fotki

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Karenino, ja widze, ze z ciebie to ladna podrozniczka
Ja sie powaznie zastanawiam, czy nie pojechac z malenstwem na jakies 2 mies do Chile w lutym i marcu i przedluzyc sobie lato. Przynajmniej tesciowie by sie cieszyli, ze wnuk jest u nich troche dluzej. Moze uda mi sie namowic tz, zeby tez wzial kilka tygodni macierzynskiego, to bysmy pobyli sobie razem .

Eee tam podrozniczka...trzeba bylo to latalam te 2-3 lata miedzy Chinami a Europa...a po jakims czasie mialam tego serdecznie dosc...

Co do macierzynskiego dla Tatusiow to moj tz chce sobie wziac 2 miesiace wolnego kiedy dzidzi pojawi sie na swiecie...

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Kareninko sliczne ciuszki ta z czarnym paskiem to bym ci ukradla

Zaharia koniecznie przypilnuj tz z ta fotka ja swojego nie moge jakos namowic na zadne zdjecia

dziewczyny moja mam mowila ze pod koniec tygodnia ma juz byc slonce
Slonce..? Oj jak dobrze by bylo...

Ja wlasnie siedze i skracam moje spodnie, bo potrzebuje ich na jutro i krawiec nie zdazy...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 13:05   #3603
flowerspower
Raczkowanie

Witam dziewczyny w to deszczowe południe. Pogoda mnie dobija, głowa mnie boli spać mi się chce i w ogóle do bani.
Kupiliśmy wózek dla naszej pociechy poniżej załączam zdjęcia z tym, żę nasz model jest oliwkowo zielony, ale nie chce mi się robić rzeczywistych zdjęć No i parę ubranek jeszcze nabyłam ale to może później wrzuce fotki.
Jacuś mnie coraz bardziej podkopuje, czasami uda mi się zdążyć poczuć przez brzuch ale ogólnie kopię w takich różnych miejscach, że nigdy nie zdążę ręki do brzucha przłożyć a on już gdzie indziej fika.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (30,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek2.jpg (28,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózekspac.jpg (25,3 KB, 10 załadowań)
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 13:06   #3604
martaN23
Zadomowienie

dziękuję za tak wiele odpowiedzina pewno zacznę nosić przysobie coś słodkiego i oczywiście poradzę się jeszcze lekarza bo mam wizytę w czwartek!zobacze jak się ma nasza dzidziamam nadzieję że urosła dużo
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 13:24   #3605
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki i czekamy naraport.

Cytat:
brombusia

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Kciuki zacisniete

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Brombusiu, a co do Twojej wizyty u lekarza to na pewno wszystko będzie dobrze Ale koniecznie napisz później co i jak
Na pewno napiszę
Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki z całej siły!! ja mam w środę drugą przymiarkę do USG z przeziernością, mam nadzieję, że tym razem dzidziol pokaże co trza.
Ja będę trzymać kciuki w środę

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
brombusia - kciuki zaciśnięte!!

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Brombusia trzymam kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
brombusia - trzymam kciuki, oczywiscie czekam na relacje, co tam u naszego przystojniaka slychac??? a moze ON okaze sie ONA???

Nie wiem czy bym chciała, przyzwyczaiłam się do siusiaka
W sumie, to chyba teraz wszystko mi jedno. Tylko tych falbaniastych, różowych sukienek mi żal

Dzięki dziewczynki za kciuki. Zaraz wychodzę, przedtem jeszcze muszę kilka spraw załatwić. Jak wrócę to zdam relację

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 13:36   #3606
gucia6
Zakorzenienie

Ale jestem dzis rozkojarzona dziewczyny. A to mysle co musze kupic do domu i jak biore kartke to zapominam. A to jakie dokumenty beda mi potrzebne przed/przy/po porodzie. To znow, o co bede musiala pytac w urzedzie ws macierzynskiego. Dalej zastanawiam sie co ja bede w pracy robic od polowy lipca, kiedy konczy sie moj projekt i co jeszcze musze w nim dokonczyc (i jak bardzo mi sie nie chce). I znowu gdzies tam w tle mysle nad tym co jeszcze musze spakowac do przeprowadzki. Ehh. co za dzien
Stary 2009-06-22, 13:48   #3607
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jestem dzis rozkojarzona dziewczyny. A to mysle co musze kupic do domu i jak biore kartke to zapominam. A to jakie dokumenty beda mi potrzebne przed/przy/po porodzie. To znow, o co bede musiala pytac w urzedzie ws macierzynskiego. Dalej zastanawiam sie co ja bede w pracy robic od polowy lipca, kiedy konczy sie moj projekt i co jeszcze musze w nim dokonczyc (i jak bardzo mi sie nie chce). I znowu gdzies tam w tle mysle nad tym co jeszcze musze spakowac do przeprowadzki. Ehh. co za dzien

Faktycznie, masz sporo na glowie...

Ja sie musze zebrac do pochodzenia po uczelni, zeby zalatwic urop na czas dzidzi itp....

My mamy w piatek termin u Familienberatung...zobacz ymy czego ciekawego sie dowiemy...musimy popytac o Elterngeld itp.

Aha - wlasnie zadzwonilam do kliniki, w ktorej bede rodzila i chcialam sie zapisac na Info-Abend i dostalam termin na 19 sierpnia...

Musze tam pojsc przeciez wczesniej, zeby znalezc nowego gina...

Stary 2009-06-22, 13:56   #3608
2befree
Raczkowanie

Cześć Mamuśki,
ja też mam dość tej okropnej pogody - marzy mi się odrobina lata, w końcu czas najwyższy. Nie mogę się ogarnąć od rana, a muszę dokończyć pracę mgr. Tylko siedzę i ziewam

Tak sobie czytam o Waszych przymiarkach do pokoików dziecinnych i powoli zazdroszczę A planujecie od razu wstawić łóżeczko do dziecinnego, czy na samym początku mieć dzidziusia bliżej siebie? Ja się zastanawiam nad wstawieniem łóżeczka do sypialni na pierwsze 2-3 miesiące.
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 14:13   #3609
flowerspower
Raczkowanie

Ja będę miała łóżeczko przy sobie przynajmniej na początku bo wydaje mi się, że jest to dużo wygodniejsze szczególnie dla "początkujących", bo czy karmienie czy coś to zawsze maluch jest w pobliżu no i dla swojego spokoju bo będę na bieżąco widziała co się z nim dzieje, czy nie płacze itd.
A TŻ sprawie najwyżej koreczki do uszu, żeby się bidok do pracy wyspał
Stary 2009-06-22, 14:15   #3610
kamilla123
Rozeznanie

Witam!
Czytam wątek regularnie, ale teraz zacznę się chyba więcej udzielać, bo dostałam od lekarza nakaz leżenia w łóżku wstawać mogę jedynie do toalety. I taj już od ostatniego wtorku więc powoli już dostaję na głowę! Byle do 3 lipca wytrwać, bo wtedy mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że będzie lepiej. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko OK i tego się będę trzymać
Dzisiaj zaczynamy 18 tydzień!
Miłego popołudnia!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 14:18   #3611
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam o Waszych przymiarkach do pokoików dziecinnych i powoli zazdroszczę A planujecie od razu wstawić łóżeczko do dziecinnego, czy na samym początku mieć dzidziusia bliżej siebie? Ja się zastanawiam nad wstawieniem łóżeczka do sypialni na pierwsze 2-3 miesiące.
My jesteśmy jakby przymuszeni, bo mamy kawalerkę ale odbieramy nowe mieszkanie w grudniu, więc akurat jak zrobimy sobie tam wszystko jak trzeba to Dzidzia mając te 4-5 miesięcy trafi wprost do swojego nowego pokoiku

Widzę, że pogoda daje się wszystkim we znaki!
Szkoda, że kawa mi nie smakuje, bo bym sobie teraz coś wypiła żeby mi się tak spać nie chciało!

Karenina- co to jest Info-Abend ? sorki, ale z niemieckim nigdy w życiu nie miałam do czynienia
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 14:21   #3612
flowerspower
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam!
Czytam wątek regularnie, ale teraz zacznę się chyba więcej udzielać, bo dostałam od lekarza nakaz leżenia w łóżku wstawać mogę jedynie do toalety. I taj już od ostatniego wtorku więc powoli już dostaję na głowę! Byle do 3 lipca wytrwać, bo wtedy mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że będzie lepiej. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko OK i tego się będę trzymać
Miłego popołudnia!
biedactwo. Do 3 lipca juz nie długo, dasz radę dla dobra maleństwa. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Stary 2009-06-22, 14:24   #3613
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość

Jak na razie postawilismy lozeczko w pokoiku dziecinnym i mam nadzieje, ze tam zostanie...a praktyka pokaze czy lepiej i wygodniej bedzie przeniesc je do naszej sypialni...

Cytat:
Witam!
Miłego popołudnia!
Witam 3 lipca juz niedlugo, dasz rade

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Karenina- co to jest Info-Abend ? sorki, ale z niemieckim nigdy w życiu nie miałam do czynienia
To taki wieczor informacyjny w szpitalu, w ktorym chce sie rodzic

Stary 2009-06-22, 14:46   #3614
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Napisane przez diamond_princess Pokaż wiadomość
Przyłączam się do mamuś
Gratuluje!!!!!!!!!! i wiatamy w naszej" rodzince" listopadowej....

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny w to deszczowe południe. Pogoda mnie dobija, głowa mnie boli spać mi się chce i w ogóle do bani.
Kupiliśmy wózek dla naszej pociechy poniżej załączam zdjęcia z tym, żę nasz model jest oliwkowo zielony, ale nie chce mi się robić rzeczywistych zdjęć No i parę ubranek jeszcze nabyłam ale to może później wrzuce fotki.
Jacuś mnie coraz bardziej podkopuje, czasami uda mi się zdążyć poczuć przez brzuch ale ogólnie kopię w takich różnych miejscach, że nigdy nie zdążę ręki do brzucha przłożyć a on już gdzie indziej fika.
Fajny wozio

Cytat:
Witam!
Miłego popołudnia!
OOJOJO biedactwo trzymaj sie....

WItacjie

U nas doobrze wczoraj sie wybawilam tylko moj TZ..mnie denerwoal Za bardzo opekunczy sie stał...i marudzi tego nie tego nic wolno to nie wolnoo

buziak
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 14:51   #3615
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość

WItacjie

U nas doobrze wczoraj sie wybawilam tylko moj TZ..mnie denerwoal Za bardzo opekunczy sie stał...i marudzi tego nie tego nic wolno to nie wolnoo

buziak

To ciesz się dziewczyno!!!! Musisz się chyba zdecydować co ci bardziej odpowiada - obojętność czy nadopiekuńczość...
ja mimo wszystko wybieram to drugie.
Martwi się, to i dobrze - sama bardzo się stresowałaś, że za mało się przejmuje Tobą i dzidzią. To niech teraz nadrabia!!

trzymaj się ciepło

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 14:54   #3616
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
To ciesz się dziewczyno!!!! Musisz się chyba zdecydować co ci bardziej odpowiada - obojętność czy nadopiekuńczość...
ja mimo wszystko wybieram to drugie.
Martwi się, to i dobrze - sama bardzo się stresowałaś, że za mało się przejmuje Tobą i dzidzią. To niech teraz nadrabia!!

trzymaj się ciepło
ciesze sie ciesze.....ale wiesz jak to jest mam tez swoj rozum i nieche nic zlego sobie zorbic wiec.....

Jakos przeczymam eheheh
Stary 2009-06-22, 15:08   #3617
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
tylko moj TZ..mnie denerwoal Za bardzo opekunczy sie stał...i marudzi tego nie tego nic wolno to nie wolnoo

i tak zle i tak niedobrze

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:26   #3618
fruzia01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość

hoho, ale pojazd a co to za model?
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 15:42   #3619
flowerspower
Raczkowanie

To jest wózek firmy Aro Team model Hugo. Kupiliśmy go już teraz bo po pierwsze chcę, żeby nam się jakoś równo wydatki rozłożyły a po drugie kupiliśmy używany od znajomego mojego TŻ i jest jak nowy, nawet kółek nie ma pozdzieranych no i za 1/3 ceny.
Stary 2009-06-22, 16:10   #3620
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:

i tak zle i tak niedobrze
Dokaldnie kochana...

ja narazie wybywam do lozeczka....
buziaki
Stary 2009-06-22, 16:31   #3621
kropka241
Zakorzenienie

dudziakowa dogodzic ciezarnej to sztuka

mam serdecznie dosc dzisiejszego dnia.. Adrian marudny bo nie moze wyjsc na plac zabaw. wlasciwie nawet spacer odpada.. moze jak tz wroci z pracy to wyjdziemy chocby z wozkiem aby sie dotlenil..

Stary 2009-06-22, 16:43   #3622
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Witam
oj sporą przerwę w czytaniu wątku sobie niechcący zrobiłam i teraz będę nadrabiać zaległości w czytaniu

ja już od tego tygodnia nie pracuję - zostałam oficjalną utrzymanką mojego męża.. trochę mi szkoda, że straciałam pracę - najtrudniej jakoś psychicznie mi się z tym pogodzić - jednak zawsze byłam niezależna finansowo.. aż do teraz... ech szkoda gadać..

poza tym pogoda mnie dobija i głowa mnie boli całymi dniami...

dziś "na pociesznie" cały dzień robiłam pierogi z jagodami... dostałąm świeżutkie jagódki i zajęłam się robotą takie pierożki już od kilku dni za mna chodziły
przynajmniej dzień mi szybko zleciał i zaraz tz wróci

jutro Dzień Ojca - pamiętacie? co sprawiłyście Tatusiom??
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 16:54   #3623
kropka241
Zakorzenienie

lucky ja jutro rano (na 7:00) mam jazdy i po jazdach chce zajsc do galerii kupic tz kartke i ze 2kg cukierkow wiem ze on bedzie bardzo zadowolony bo poza slodyczami moglby nie jesc nic..

Stary 2009-06-22, 17:10   #3624
kamilla123
Rozeznanie

Ja się dopiero dzisiaj obudziłam, że jutro Dzień Ojca. A że z domu wychodzić nie mogę to zostały mi tylko zakupy przez internet. Właśnie zamówiłam koszulkę z napisem "najfajniejszy tata na świecie". Co prawda to dopiero taki pół-tata, ale myślę, że mu się spodoba.
Przy okazji sobie zamówiłam koszulkę z buźką dzidzi i napisem "dzidzia w drodze"
Niestety do jutra paczka na pewno nie dojdzie, dlatego jutro będą życzenia, a prezent później.
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:22   #3625
domi7ks
Zakorzenienie

Witam Mamusie i nowe Mamusie

Naprodukowałyście, ze będe musiała Was nadrabiac zaraz:P

Mi dzis promotor zatwierdził pracę, więc wydrukowałam i już jest w dziekanacie a w piatek obrona

Co do łóżeczka, to my z Tz napewno przez pierwsze miesiace bedziemy mieć koło siebie, a potem wyniesiemy do pokoik obok
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:30   #3626
gucia6
Zakorzenienie

[QUOTE=lucky1910;12884698]
ja już od tego tygodnia nie pracuję - zostałam oficjalną utrzymanką mojego męża.. trochę mi szkoda, że straciałam pracę - najtrudniej jakoś psychicznie mi się z tym pogodzić - jednak zawsze byłam niezależna finansowo.. aż do teraz... ech szkoda gadać..
[QUOTE]

Sorka, ze sie wtracam, ale jak mogli cie zwolnic z pracy w czasie ciazy

A co sie tyczy lozeczka, to tez chcemy przez pierwsze miesiace miec je w naszej sypialni.
Stary 2009-06-22, 17:35   #3627
kropka241
Zakorzenienie

guciu jesli jest umowa zlecenie to pracownica nie ma ochrony w ciazy. tylko etat (nawet pol) gwarantuje ze cie nie zwolnia..

Stary 2009-06-22, 19:02   #3628
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:

Sorka, ze sie wtracam, ale jak mogli cie zwolnic z pracy w czasie ciazy

A co sie tyczy lozeczka, to tez chcemy przez pierwsze miesiace miec je w naszej sypialni.
Guciu - ja pracowałam na działaności..niestety mogli mnie zwolnić... trudno. już nic nie poradzę, teraz już nikt mnie nie zatrudni...

Edytowane przez lucky1910
Czas edycji: 2009-06-22 o 19:03
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 19:05   #3629
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

my dziś wyprowadziliśmy się z domu do teściów - mam zdarte podłogi w domu i nie mamy mebliw domu z wyjatkiem kuchni i łazienki
mam nadzieję że w sobotę już będziemy spac u siebie

wyobraźcie sobie dziś zadzwoniłam do luxmedu aby umówic się na usg i w tym tygodniu nie ma szans - czas urlopów a ja idę we wtorek za tydzień do gina i pasowało by abym miał to usg - 22 tyd. i zapisałam się dopierwo na następny poniedziałek po południu
ciekawa jestem czy powteierdzi płec no i mam nadzieję, ze jest zdrowe małe.

wczoraj byliśmy na weselu i moja księżniczka prawie 5 godzin przetaniczyła na parkiecie - biedactwo nie miała czasu jeśc i pic nawet odpowczywała na parkiecie
miałam okazję rozmawiac z belgiem, który rzecz jasna nie mówił po polsku - ja słabo z angielskim, już jakies cztery lata nie miałam kontaktu z tym językiem, i poniewaz facet wymawiał jak dla mnie mało wyraźnie na początku nie mogłam zaczaić co mówi - a on stwierdził, ze będzie chłopak bo on to widzi dobre nie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 20:31   #3630
zaharia
Rozeznanie

brombusia - gdzie jestes???, bo zaczynam sie denerwowac.
ja wiem emocje rozpalaja, iz czlowiek nawet nie ma czasu na klikanie.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości