|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
![]() lekarz kazal mi tez jesc produkty, ktore podnosza cukier we krwi na dluzej np banany i zawsze mialam przy sobie na wszelki wypadek cukierki z glukoza. |
|
|
|
|
#3602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak teraz sama widze siebie i moja "forme" (a raczej nie-forme) to ciesze sie, ze zrobilismy pokoik teraz, bo w sierpniu nie mialabym raczej szans... ![]() Cytat:
Cytat:
Eee tam podrozniczka...trzeba bylo to latalam te 2-3 lata miedzy Chinami a Europa...a po jakims czasie mialam tego serdecznie dosc... ![]() Co do macierzynskiego dla Tatusiow to moj tz chce sobie wziac 2 miesiace wolnego kiedy dzidzi pojawi sie na swiecie... Cytat:
Ja wlasnie siedze i skracam moje spodnie, bo potrzebuje ich na jutro i krawiec nie zdazy...
|
|
#3603 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny w to deszczowe południe. Pogoda mnie dobija, głowa mnie boli spać mi się chce i w ogóle do bani.
Kupiliśmy wózek dla naszej pociechy poniżej załączam zdjęcia z tym, żę nasz model jest oliwkowo zielony, ale nie chce mi się robić rzeczywistych zdjęć Jacuś mnie coraz bardziej podkopuje, czasami uda mi się zdążyć poczuć przez brzuch ale ogólnie kopię w takich różnych miejscach, że nigdy nie zdążę ręki do brzucha przłożyć a on już gdzie indziej fika. |
|
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za tak wiele odpowiedzi
|
#3605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy bym chciała, przyzwyczaiłam się do siusiaka ![]() W sumie, to chyba teraz wszystko mi jedno. Tylko tych falbaniastych, różowych sukienek mi żal Dzięki dziewczynki za kciuki. Zaraz wychodzę, przedtem jeszcze muszę kilka spraw załatwić. Jak wrócę to zdam relację
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem dzis rozkojarzona dziewczyny. A to mysle co musze kupic do domu i jak biore kartke to zapominam. A to jakie dokumenty beda mi potrzebne przed/przy/po porodzie. To znow, o co bede musiala pytac w urzedzie ws macierzynskiego. Dalej zastanawiam sie co ja bede w pracy robic od polowy lipca, kiedy konczy sie moj projekt i co jeszcze musze w nim dokonczyc (i jak bardzo mi sie nie chce). I znowu gdzies tam w tle mysle nad tym co jeszcze musze spakowac do przeprowadzki. Ehh. co za dzien
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie, masz sporo na glowie... ![]() Ja sie musze zebrac do pochodzenia po uczelni, zeby zalatwic urop na czas dzidzi itp.... My mamy w piatek termin u Familienberatung...zobacz ymy czego ciekawego sie dowiemy...musimy popytac o Elterngeld itp. Aha - wlasnie zadzwonilam do kliniki, w ktorej bede rodzila i chcialam sie zapisac na Info-Abend i dostalam termin na 19 sierpnia... Musze tam pojsc przeciez wczesniej, zeby znalezc nowego gina... ![]()
|
|
#3608 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki,
ja też mam dość tej okropnej pogody - marzy mi się odrobina lata, w końcu czas najwyższy. Nie mogę się ogarnąć od rana, a muszę dokończyć pracę mgr. Tylko siedzę i ziewam ![]() Tak sobie czytam o Waszych przymiarkach do pokoików dziecinnych i powoli zazdroszczę A planujecie od razu wstawić łóżeczko do dziecinnego, czy na samym początku mieć dzidziusia bliżej siebie? Ja się zastanawiam nad wstawieniem łóżeczka do sypialni na pierwsze 2-3 miesiące.
|
|
|
|
#3609 |
|
Raczkowanie
|
Ja będę miała łóżeczko przy sobie przynajmniej na początku bo wydaje mi się, że jest to dużo wygodniejsze szczególnie dla "początkujących", bo czy karmienie czy coś to zawsze maluch jest w pobliżu no i dla swojego spokoju bo będę na bieżąco widziała co się z nim dzieje, czy nie płacze itd.
A TŻ sprawie najwyżej koreczki do uszu, żeby się bidok do pracy wyspał |
|
|
|
#3610 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Czytam wątek regularnie, ale teraz zacznę się chyba więcej udzielać, bo dostałam od lekarza nakaz leżenia w łóżku wstawać mogę jedynie do toalety. I taj już od ostatniego wtorku więc powoli już dostaję na głowę! Byle do 3 lipca wytrwać, bo wtedy mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że będzie lepiej. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko OK i tego się będę trzymać Dzisiaj zaczynamy 18 tydzień! Miłego popołudnia! |
|
|
|
#3611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale odbieramy nowe mieszkanie w grudniu, więc akurat jak zrobimy sobie tam wszystko jak trzeba to Dzidzia mając te 4-5 miesięcy trafi wprost do swojego nowego pokoiku Widzę, że pogoda daje się wszystkim we znaki! Szkoda, że kawa mi nie smakuje, bo bym sobie teraz coś wypiła żeby mi się tak spać nie chciało! Karenina- co to jest Info-Abend ? sorki, ale z niemieckim nigdy w życiu nie miałam do czynienia |
|
|
|
|
#3612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na razie postawilismy lozeczko w pokoiku dziecinnym i mam nadzieje, ze tam zostanie...a praktyka pokaze czy lepiej i wygodniej bedzie przeniesc je do naszej sypialni... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3614 | ||
|
BAN stały
|
![]() Gratuluje!!!!!!!!!! i wiatamy w naszej" rodzince" listopadowej.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
WItacjie ![]() U nas doobrze wczoraj sie wybawilam tylko moj TZ..mnie denerwoal buziak ![]() |
||
|
|
|
#3615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To ciesz się dziewczyno!!!! Musisz się chyba zdecydować co ci bardziej odpowiada - obojętność czy nadopiekuńczość... ja mimo wszystko wybieram to drugie. Martwi się, to i dobrze - sama bardzo się stresowałaś, że za mało się przejmuje Tobą i dzidzią. To niech teraz nadrabia!! trzymaj się ciepło
|
|
#3616 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jakos przeczymam eheheh
|
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i tak zle i tak niedobrze
|
|
#3618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hoho, ale pojazd a co to za model?
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Raczkowanie
|
To jest wózek firmy Aro Team model Hugo. Kupiliśmy go już teraz bo po pierwsze chcę, żeby nam się jakoś równo wydatki rozłożyły a po drugie kupiliśmy używany od znajomego mojego TŻ i jest jak nowy, nawet kółek nie ma pozdzieranych no i za 1/3 ceny.
|
|
|
|
#3620 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
dudziakowa dogodzic ciezarnej to sztuka
mam serdecznie dosc dzisiejszego dnia.. Adrian marudny bo nie moze wyjsc na plac zabaw. wlasciwie nawet spacer odpada.. moze jak tz wroci z pracy to wyjdziemy chocby z wozkiem aby sie dotlenil..
|
#3622 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() oj sporą przerwę w czytaniu wątku sobie niechcący zrobiłam i teraz będę nadrabiać zaległości w czytaniu ![]() ja już od tego tygodnia nie pracuję - zostałam oficjalną utrzymanką mojego męża.. trochę mi szkoda, że straciałam pracę - najtrudniej jakoś psychicznie mi się z tym pogodzić - jednak zawsze byłam niezależna finansowo.. aż do teraz... ech szkoda gadać.. poza tym pogoda mnie dobija i głowa mnie boli całymi dniami... dziś "na pociesznie" cały dzień robiłam pierogi z jagodami... dostałąm świeżutkie jagódki i zajęłam się robotą takie pierożki już od kilku dni za mna chodziły przynajmniej dzień mi szybko zleciał i zaraz tz wróci ![]() jutro Dzień Ojca - pamiętacie? co sprawiłyście Tatusiom?? |
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
lucky ja jutro rano (na 7:00) mam jazdy i po jazdach chce zajsc do galerii kupic tz kartke i ze 2kg cukierkow
wiem ze on bedzie bardzo zadowolony bo poza slodyczami moglby nie jesc nic..
|
#3624 |
|
Rozeznanie
|
Ja się dopiero dzisiaj obudziłam, że jutro Dzień Ojca. A że z domu wychodzić nie mogę to zostały mi tylko zakupy przez internet. Właśnie zamówiłam koszulkę z napisem "najfajniejszy tata na świecie". Co prawda to dopiero taki pół-tata, ale myślę, że mu się spodoba.
Przy okazji sobie zamówiłam koszulkę z buźką dzidzi i napisem "dzidzia w drodze" Niestety do jutra paczka na pewno nie dojdzie, dlatego jutro będą życzenia, a prezent później. |
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
i nowe Mamusie![]() Naprodukowałyście, ze będe musiała Was nadrabiac zaraz:P Mi dzis promotor zatwierdził pracę, więc wydrukowałam i już jest w dziekanacie a w piatek obrona ![]() ![]() Co do łóżeczka, to my z Tz napewno przez pierwsze miesiace bedziemy mieć koło siebie, a potem wyniesiemy do pokoik obok |
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=lucky1910;12884698]
ja już od tego tygodnia nie pracuję - zostałam oficjalną utrzymanką mojego męża.. trochę mi szkoda, że straciałam pracę - najtrudniej jakoś psychicznie mi się z tym pogodzić - jednak zawsze byłam niezależna finansowo.. aż do teraz... ech szkoda gadać.. [QUOTE] Sorka, ze sie wtracam, ale jak mogli cie zwolnic z pracy w czasie ciazy ![]() ![]() A co sie tyczy lozeczka, to tez chcemy przez pierwsze miesiace miec je w naszej sypialni.
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
guciu jesli jest umowa zlecenie to pracownica nie ma ochrony w ciazy. tylko etat (nawet pol
) gwarantuje ze cie nie zwolnia..
|
#3628 |
|
Rozeznanie
|
Guciu - ja pracowałam na działaności..niestety mogli mnie zwolnić... trudno. już nic nie poradzę, teraz już nikt mnie nie zatrudni...
Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2009-06-22 o 19:03 |
|
|
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
my dziś wyprowadziliśmy się z domu do teściów - mam zdarte podłogi w domu i nie mamy mebliw domu z wyjatkiem kuchni i łazienki
![]() mam nadzieję że w sobotę już będziemy spac u siebie wyobraźcie sobie dziś zadzwoniłam do luxmedu aby umówic się na usg i w tym tygodniu nie ma szans - czas urlopów a ja idę we wtorek za tydzień do gina i pasowało by abym miał to usg - 22 tyd. i zapisałam się dopierwo na następny poniedziałek po południu ciekawa jestem czy powteierdzi płec no i mam nadzieję, ze jest zdrowe małe. wczoraj byliśmy na weselu i moja księżniczka prawie 5 godzin przetaniczyła na parkiecie - biedactwo nie miała czasu jeśc i pic nawet odpowczywała na parkiecie ![]() miałam okazję rozmawiac z belgiem, który rzecz jasna nie mówił po polsku - ja słabo z angielskim, już jakies cztery lata nie miałam kontaktu z tym językiem, i poniewaz facet wymawiał jak dla mnie mało wyraźnie na początku nie mogłam zaczaić co mówi - a on stwierdził, ze będzie chłopak bo on to widzi dobre nie
|
|
|
|
#3630 |
|
Rozeznanie
|
brombusia - gdzie jestes???, bo zaczynam sie denerwowac.
ja wiem emocje rozpalaja, iz czlowiek nawet nie ma czasu na klikanie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

.

i nowe Mamusie