![]() |
#1771 |
Zadomowienie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Dziś pokazała się nowa oferta
![]() ![]() Mnie się wydaje, że to nie zależy jaką uczelnie skończysz tylko jaki kierunek i w jakim mieście szukasz pracy. Po skończeniu moich studiów szybko znalazłam pracę (kończyłam 2 lata temu). Teraz jest inna bajka ![]()
![]() |
#1772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokazuje tylko ze jak ja bede konczyc to juz kryzys bedzie powoli mijal i nie bedzie tak zle.. a Ty tez - glowa do gory, kryzys minie i bedziesz miala fajna prace ![]() a co do progu i poziomu - ja jestem takim debilem, ktory zastanawial sie miedzy stosunkami i finansamim, i poszlam na stosunki bo mialy wyzszy prog ![]() ale w sumie fakt, im wyzszy prog tym czesto mniej roboty ![]() a jak prog nizszy to bardziej cisna, zeby jakby wyrownac poziom. chociaz ja na poziom nie narzekam, teraz np jestem na etapie wkuwania calej unii na pamiec na poniedzialek. wiadomo, ze mogloby byc ciezej, ale ci co sie chca uczyc to sie ucza ![]()
![]() |
![]() |
#1773 |
Zadomowienie
|
Wczoraj dostałam cynk od teściowej, że jest wolne stanowisko w jednej firmie.
Dziś poszłam i okazało się, że posada wolna, ale oni szukają kogoś na staż ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1774 |
Zadomowienie
|
Coś cicho się tu zrobiło...
A ja wpadłam dziś na genialny pomysł: Teraz jak zbliżają się wakacje, mogłabym pojechać do Wrocka - łatwiej będzie wynająć stancję lub mieszkanie na okres wakacji, może nawet udałoby mi sie zamieszkać w jakimś akademiku, więcej promocji do obstawienia (połowa hostess to studentki wyjeżdżające teraz do domu), mogłabym się tam zakręcić... Ale szybko spadłam na ziemię, bo żeby tam wyjechać, to trzeba mieć coś na start, gdzieś z 1000zł, a ja ich nie mam ![]() Tera myślę jak to by się dało ominąć ![]()
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
no kiedyś to tu było dużo postów produkowanych
![]() Ja wróciłam po pracy, teraz mamy większe luzy, można spokojnie pracować ![]() ![]()
![]() |
#1776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze tu w ogole jest latwiej. mi np zaproponowali podpisywanie umow z netii - za jedna 40 zl [jesli tylko na net, jesli dodatkowo fon to 100] ja bedac na 4/5 roku planuje zostawiac CV we wszystkich firmach, w ktorych chcialabym pracowac - jesli zwolni sie miejsce beda miec juz stosy CV. moze to jest dobry sposob ![]() przeciez wiekszosc firm nawet nie daje ogloszen.
![]() |
![]() |
#1777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak rozsyłanie CV po wszystkich firmach, choć nie mają żadnych ogłoszeń o pracę, uważam za dobry pomysł, sama tak robiłam. Dziewczyny, przed chwilą przeczytałam na forum Intymnie, że Madzia, która założyła ten wątek jest bardzo poważnie chora ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytalam ![]()
![]() |
![]() |
#1779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak znalazłam pracę w lutym, wysłałam CV pomimo braku ogłoszenia a na drugi dzień już do mnie dzwonili. ![]() Jednak duże i znane firmy dają ogłoszenie i czekają aż napłyną CV, żeby wybrać wg nich najlepszych.
![]() |
![]() |
#1780 |
Zadomowienie
|
Ja też tak zrobiłam i odezwały się 2 firmy.
Co do założycielki naszego wątku... smutno jest czytać o takich rzeczach; nie wiadomo co nam życie przyniesie. Ja idę w przyszłym tygodniu na badania, mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze.
![]() |
#1781 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Po pierwsze trzymam kciuki za Madzię
![]() A po drugie trzymajcie kciuki za mnie..w poniedziałek idę po podwyżkę ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak smutno mi się zrobiło... dopiero co dziewczyna ułożyła sobie życie, a tu już musi o nie walczyć ![]() Cytat:
![]() A ja się pochwalę: WCZORAJ ZDAŁAM PRAWKO ![]() ![]() ![]() Było strasznie, tragicznie i ciężko. Egzaminator ciągle na mnie krzyczał i mówił, że beznadziejnie jeżdżę i że tego co robię to nie powinno się jazdą nazywać (ja oczywiście uważam zupełnie inaczej i się z nim całą drogę kłóciłam o to ![]() ![]() Wogle to kazał mi wjechać na czołówkę z tirem (na zwężonej drodze, gdzie miałam pierwszeństwo, ale on był już na przejeździe) no i darł się, czemu nie wjechałam prosto w autobus, który skręcał w lewo (wymusił na mnie pierwszeństwo więc się zatrzymałam), przez najtrudniejsze miejsca kazał mi przejechać po 3 razy (bym w końcu zrobiła tam jakiś błąd) no i duuużo innych przejść z nim miałam... Cały dzień wczoraj miałam przez niego zszarpane nerwy, tylko ja u niego zaliczyłam... Dopiero dziś otworzyłam pocztę i uwaga, bo znowu się chwalę: W najbliższy poniedziałek mam rozmowę kwalifikacyjna do Urzędu miasta ![]() Jeszcze nic nie umiem, a muszę powtórzyć wszystko o budżecie, bo to stanowisko z planowaniem budżetu no i tradycyjnie trochę dziwnych ustaw ![]() No i zamiast coś z tym robić to nadrabiam zaległości na necie... pora wziąść się do nauki... mam tak mało czasu... To wiecie co robić w poniedziałek ![]()
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-06-20 o 18:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
Ja znowu do Was dolaczam...
niedawno skonczylam staz, pracodawca niby w umowie z UP zgodzil sie mnie zatrudnic po ukonczeniu stazu, ale sie okazalo ze moze mi tylko przedluzyc staz ![]() Teraz szukam pracy ![]() ![]() ![]() byloby super, bo kasa mi potrzebna na juz ![]() pozdrawiam i trzymam kciuki za te, ktore wciaz poszukuja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
WoW! Gratuluję!
![]() I kciuki trzymam również ![]()
![]() |
![]() |
#1785 |
Zadomowienie
|
Maripossa - ja bym na Twoim miejscu została na tym stażu, zawsze to jakaś kasa a prace możesz szukać mimo to.
Kasiu, gratuluję zdania na prawo jazdy ![]() ![]()
![]() |
#1786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() życzę powodzenia i żeby poszło wszystko po twojej myśli, koniecznie napisz czy dostałaś ![]() Cytat:
to podwójne gratulacje ![]() i powodzenia w poniedziałek ![]()
![]() |
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym: jakbym jezdzila na rozmowy kwal. jakbym byla w pracy? pracowalam codziennie od 9do 17 i w kazda sobote 9-14. Minal tydzien a ja mam juz 3 rozmowy umowione z czego w 1 musze tylko pokazac "co potrafie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1788 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1789 |
Zadomowienie
|
też się zaskoczyłam
![]() ![]() ![]() No i dziekuję za gratulacje ![]()
![]() |
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najlepsze jest to, ze tam jest jeszcze 1 pracownik, ktory rowniez zawsze pracuje wszystkie soboty ![]() Nie chce juz nic zalatwiac po znajomosci, bo tak jest najgorzej... wole formalne zwroty z szefostwem i nie spoufalanie sie, bo pozniej jak przyjdzie co do czego to po podwyzke bedzie ciezko isc do "kumpla", bo ten milymi slowkami, zarcikami i bardzo ladnie odrzuci nasza prosbe ![]() znaczy sie ja jestem takiego zdania...nie wiem jak wy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1791 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Maripossa - z głównym szefem nie byłam na ty, z moim przełożonym byłam na pan, chociaż proponował mi by mówić do niego po imieniu, ale z racji wieku jaki miał i syna w podobnym wieku co ja no i tego, ze był moim kierownikiem wolałam się zwracać oficjalnie ![]() Kasia 083 jak rozmowa? Puntovista jak podwyżka?
![]() |
#1792 |
Zadomowienie
|
Rozmowa poszła mi dobrze. było 10 osób. Był test - 13 pytań ja odp na 11. 4 osoby odpadły już po teście. Potem było sprawdzenie obsługi excela, mi to poszło dobrze ale na tym tez poleciało kilka osób
![]() Potem była rozmowa. Też poszło mi dobrze, ale bardzo zwracali uwagę na doświadczenie (którego ja nie mam, słyszałam jak robiłam zad na kompie, jak jedna z osób z komisji na samym początku powiedziała reszcie że nie mam doświadczenia, takim specyficznym tonem). No i ja nie mieszkam w mieście w którym startowałam. Reszta była ok, ale jeśli wśród osób, które tam startowały jest osoba z doświadczeniem, z tego miasta i wypadła podobnie do mnie, to ona dostanie tą pracę ![]() Ale cóż, ja uczę się dalej. Kolejną rozmowę mam w najbliższy czwartek, a kolejną dzień później ![]() ![]()
![]() |
#1793 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Ech..szefowa dzisiaj latała jak kot z pęcherzem..zdążyłam jej podać kilka papierów do podpisania i zwiała. Jakby wiedziała, że coś planuję
![]()
![]() |
![]() |
#1794 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A Ciebie 'Kasiu' podziwiam ze do państwowki tak się dzielnie starasz...ja juz straciłam nadzieję, że tam przyjmują obcych ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1795 |
Zadomowienie
|
Mi niedługo stuknie 6 miesięcy jak szukam pracy
![]() ![]()
![]() |
#1796 |
Zakorzenienie
|
Bravvurka: wooow, niezle! ja musze znalesc bardzo szybko prace, bo mam rachunki i kredyt do splacenia
![]() Mnie dzis rano trafil szlag... bylam umowiona dzis na 2-ga rozmowe - pierwsza z tym pracodawca byla kilka dni temu. Juz sie zbieram do wyjscia a tu telefon od babki z ktora bylam umowiona, ze oni mi dziekuja i zebym nie przyjezdzala... ROZUMIECIE TO?! ![]() ![]() No i zostalam z niczym ![]() ![]() ![]() Jestem zalamana ![]() do tego ta psia pogoda na zewnatrz...ehh, a mialo byc tak pieknie... ![]() Edytowane przez Maripossa Czas edycji: 2009-06-23 o 09:07 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1797 |
Zadomowienie
|
Ja też chciałam znaleźć szybko pracę. Całe szczęście, że mój mąż pracuje a ja mam jeszcze zasiłek, więc póki co nie jest źle. Tylko samo siedzenie w domu jest nie za ciekawe i szukanie tych ofert wkurzające
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Zadomowienie
|
Ja też szukam pracy od 9 miesięcy
![]() ![]() ![]() I też chciałabym jak najszybciej zacząć pracować, bo puki jestem bez pracy, to nie mogę zamieszkać z moim narzeczonym, który też nie ma pracy. Przez to widujemy się góra raz w tygodniu ![]()
![]() |
#1799 |
Zadomowienie
|
Skoro jesteście obydwoje bezrobotni to może byście spróbowali przeprowadzić się do większego miasta razem i szukali tam pracy?
![]() |
#1800 |
Zakorzenienie
|
Babka wczoraj nie oddzwonila w spr.ponownego umowienia sie na rozmowe... ja probowalam do niej 2 razy dzwonic ale nie odberala.
Wiec dzwonie do niej dzis i sie przypominam, na co ona do mnie ze juz wczoraj wybrala pracownice ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny ja sie zalamie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.