Październikowe PM :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 16:57   #631
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe PM

a co myślicie o florystycznej biżuteri?? bo ja mam chęć moja florystka takie robi

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 16:58   #632
Voodia
Wtajemniczenie

Jejku, Dziewczyny, jakie Wy dziś produktywne

złotko, bianeczkaaa, świetne bukiety Będę miała najpewniej wpiętego storczyka we włosy, więc bukiet też storczykowy by chyba pasował...choć te drugie kwiatki cante...coś tam są równie piękne...trudna decyzja w każdym razie.

złotko, chyba będziemy miały identyczne haleczki, moje suknia ma podobny dół i też leży blisko ciała.

Obrączki chcemy szerokie na 8 mm i soczewkowe

bianeczkaaa, a masz moze zdjęcia takiej biżu?

Edytowane przez Voodia
Czas edycji: 2009-06-22 o 17:01
Voodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:00   #633
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość

bianeczkaa ładniutkie te storczyki jednak moim zdaniem to ładniej by się przentowały gdyby się odróżniały na tle sukni, a nie tak jak jest na obrazku nr 1 i nr 6. (żółte na żółtej, a białe na białej)
całkowicie się zgadzam ja chcę suknię w bieli gołębiej, a najbardziej podobają mi się te pomarańczowe z bordowymi środkami bo jak wszystko w takim samym kolorze to tak bezpłciowo

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-06-22, 17:02   #634
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
złotko mamy te same zaproszonka co już je tu dodawałam, są identyczne tylko z innymi danymi, te z bordowa wstążeczką
moja znajoma miala z 6 par chyba,ale tylko do stania w kościele, taki orszak tworzyli a potem jak panstwo młodzi wychodzili z kościoła to trzymali (dziewczyny po jednej stronie a chłopcy po drugiej) nad nimi róże
olajka tak tak... wlasnie patrzylam na Twoje zaproszenia
druzbów tez bedziemy miec tylko do stania w kosciele - mojego brata z dziewczyna, siostre z chlopakiem, przyjaciolke z chlopakiem a od TZ bedzie jego przyjaciel z dziewczyna - tak chcielismy ich jakos wyroznic w tym dniu

bianeczka to rozumiem, ze planujesz bukiet ze storczykow, dzieki za wklejenie bukietow... ciekawy jest ten ostatni i to cantedeskii

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "

Edytowane przez zlotko855
Czas edycji: 2009-06-22 o 17:04
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:03   #635
bianeczkaa
Zakorzenienie

a to moje sukienki te 2 pierwsze to moje ulubione ale czekam jeszcze na przyszłoroczną kolekcję cena wszystkich 1800 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 166_V_49032de409a85.jpg (65,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 08_E_499c4cd89326a.jpg (50,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14_E_499c4c13a6c45.jpg (57,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 93_E_499c470ba6c0c.jpg (51,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25_E_499c49aab8af6.jpg (55,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 94_E_499c478b20239.jpg (50,6 KB, 19 załadowań)

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-06-22, 17:15   #636
bianeczkaa
Zakorzenienie

nie bo nie chce mi sie zapisać :/

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-06-22, 17:15   #637
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
a to moje sukienki te 2 pierwsze to moje ulubione ale czekam jeszcze na przyszłoroczną kolekcję cena wszystkich 1800 zł
suknie piekne, ale ja bym sie chyba zatopila w tych falbankach...pewnie wysoka jestes i z tego co kojarze (procz pierwszej chyba) to kolekcja aire (czy jakos tak)? bardzo dlugie treny maja, np ta 4 mi sie podba najbardziej 3 i 5. a cena super
bizuteria florystyczna - orgynalnie i mysle, ze zalezy od sukni i fajnie podkresla osobowosci PM. masz moze jakies fotki?

voodia zamowilismy obraczki soczewkowe (chodzi Ci o to "wybulenie" od srodka?), bardzo fajnie sie je nosi (jak tylko czasem zaloze na palec), sa takie gladziutkie

Stary 2009-06-22, 17:17   #638
olajka
Zadomowienie

bianeczkaa Ładniuchne suknie Byliśmy na brata TŻ-ta weselichu i panna młoda miała cała z falbaneczek suknię, własnie z takich podobnych. Wygladała też oryginalnie i elegancko Fajnie tak z tymi druhenkami i druhnami
Ja planuje z róż, kalii bukiet( w pomarańczu) cantadeski też mi sie podobają :p jak sie bukiet wyróżnia na tle sukni to widać jego piękno

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 17:50   #639
bianeczkaa
Zakorzenienie

to zrobiła moja pani florystka :
0 ja bym chciała coś takiego jak na ostatnim zdjeciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 878c240141.jpg (55,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 59511b8a25.jpg (50,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0719510c3c.jpg (25,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f29d2dea08.jpg (32,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7ca5487340.jpg (34,7 KB, 21 załadowań)

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-06-22, 18:39   #640
lady1980
Raczkowanie

Cytat:

czesc bianeczka!

mi osobiście 3 najbardziej się podoba. Zanim kupilam swoja sukienkę mierzyłam też jedną z falbankami, ale trochę innymi. Poniżej wysylam link, ciekawe czy Ci się spodoba, bo te Twoje mają wiecej zdobień. Ta sukienka dobrze wyglada na wysokiej dziewczynie.

http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...al-1831-2.html

Dziewczyny,
wybrałyście już piosenkę na pierwszy taniec?
Ja chce tanczyć walca i wpadło mi w ucho coś takiego - niebieska piosenka, grzegorz tomczak

http://www.youtube.com/watch?v=QGwAfDOB7dY

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Witajcie Nie pisałam bo miałam zjazd, co prawda sporo sobie skróciłam zajęcia Wstałam dziś z bólem gardzioła, a ta pogoda jeszcze u mnie w miasteczku mnie dobija ciągle padaa. Zaproszonka jeszcze nie przylazły. A już bym chciała je obejrzeć. Często tak mam że jak czekam na coś, to się dłuży, ale potem okazuje sie że warto było czekać Mam nadzieje że i w tym przypadku też tak będzie.
Jeszcze dziewczyny za tymi butami nie byłam.
Moja suknia ma prostą górę, jest równo ścięta nad piersiami. Nie wiem jaki naszyjnik mi pasuje. Wydaje mi sie że chyba nie taki z wisorkiem
bianeczkaa i lady witajcie

he

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Babeczki zamiast tortu? Ciekawa opcja ale też sobie nie wyobrażam jakby to miało wyglądać.

hej olajka,

może do prostego dekoltu coś w takim kształcie jak ma ta modelka na szyi. Nie widzialam co prawda Twojej sukienki, ale ten naszyjnik nie ma typowego "wisiora"
lady1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 18:40   #641
zlotko855
Rozeznanie

olajka kalia tez jest bardzo ladna dodam, ze kalia i cante... sa bardzo do siebie podobne i doszlam do wniosku, ze chyba w tych bukietach, ktore Wam wkleilam sa chyba na zmiane te i te kwiaty? zastanawialam sie na rozami, bo przynajmniej powszechnie dostepne i piekne ale slyszalam przesad na ich temat, ze to niby kolce i cos tam dalej i zycie bedzie uslane kolcami i chyba zrezygnuje. nie mowie TZ nawet o tym, bo on sie smieje z mojej "przezornosci", a czasem nawet zlosci

bianeczkaa troche te wianuszki nr 1 i 2 kojarza mi sie z dziecinstwem i niewinnoscia beda pieknie pasowac, ale tak jak juz pisalam do odpowiedniego modelu sukni - a'la rusalka. a ta zdoba na ostatnim zdjeciu jest bardzo ladna i idealnie moglaby zastapic bizuterie lub kwiat we wlosach.

lady my nie mamy wybranej jeszcze piosenki na pierwszy taniec... pasuje sie wkrotce tym zajac. ta co wkleilas bardzo mi sie podoba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-22, 18:48   #642
lady1980
Raczkowanie

[QUOTE=zlotko855;12885424][QUOTE=lady1980;12883161]złotko, ja na 90% też juz jestem zdecydowana na różowy prosty bukiet z cantadeskie, przewiazany jakąs ozdobną tasiemką albo obrączką, albo bialo rózowy. Strasznie mi sie podobają te kwiatki, a jak będę w domu to poszukam w kompie wiecej linków do bukietów z cantadeskie, bo wiem ze mam kilka gdzies zapisanych. Rozowy bukiet mi sie podoba i pasuje do mojego typu urody.

Do Twojej sukienki też będą pasować proste kwiaty, bo cala jest w koronce.
Tak swoja drogą myslalam o wpięciu jednego takiego kwiatka we wlosy, ale zobacze co z tych moich biednych cienkich wlosów w ogole da sie zrobic.
Cytat:

lady w takim razie wklejam Ci cantedeski z moich zbiorow, moze cos Ci sie przyda.
ja myslalam nad bukietem rozowym i zeby druhny tez mialy rozowe sukienki...a Wy dziewczyny macie druhny?
Załącznik 2325978Załącznik 2325979Załącznik 2325980Załącznik 2325981Załącznik 2325982
Załącznik 2325983Załącznik 2325984Załącznik 2325985Załącznik 2325986Załącznik 2325987
Dzięki Zlotko, fajne stronki mi podalas. A ciemno -różówy bukiet chcesz czy jasno-różowy? Ja jeszcze zobaczę jaki garnitur wybierzemy dla mojego TZ, ale na pewno cos z różu wybiorę.
A druhen nie bedę miała tylko jedną świadkową - siostrę.
Masz rację, dobrze to będzie wyglądało jak one będą "pasowały pod kolor", bo moja siostra np. uparła się na złotą sukienkę i jakoś sobie tego nie wyobrażam przy tych różowych kwiatach i moich srebrnych dodatkach, wiec musze jej ten pomysł z glowy wybić.
A druhny możesz jak najbardziej ubrać na rózowo i dla kontrastu dać im te same kwiaty, tyle że jasne
Stary 2009-06-22, 19:39   #643
zlotko855
Rozeznanie

[QUOTE=lady1980;12888297][QUOTE=zlotko855;12885424]
Cytat:
Napisane przez lady1980 Pokaż wiadomość
złotko, ja na 90% też juz jestem zdecydowana na różowy prosty bukiet z cantadeskie, przewiazany jakąs ozdobną tasiemką albo obrączką, albo bialo rózowy. Strasznie mi sie podobają te kwiatki, a jak będę w domu to poszukam w kompie wiecej linków do bukietów z cantadeskie, bo wiem ze mam kilka gdzies zapisanych. Rozowy bukiet mi sie podoba i pasuje do mojego typu urody.

Do Twojej sukienki też będą pasować proste kwiaty, bo cala jest w koronce.
Tak swoja drogą myslalam o wpięciu jednego takiego kwiatka we wlosy, ale zobacze co z tych moich biednych cienkich wlosów w ogole da sie zrobic.

Dzięki Zlotko, fajne stronki mi podalas. A ciemno -różówy bukiet chcesz czy jasno-różowy? Ja jeszcze zobaczę jaki garnitur wybierzemy dla mojego TZ, ale na pewno cos z różu wybiorę.
A druhen nie bedę miała tylko jedną świadkową - siostrę.
Masz rację, dobrze to będzie wyglądało jak one będą "pasowały pod kolor", bo moja siostra np. uparła się na złotą sukienkę i jakoś sobie tego nie wyobrażam przy tych różowych kwiatach i moich srebrnych dodatkach, wiec musze jej ten pomysł z glowy wybić.
A druhny możesz jak najbardziej ubrać na rózowo i dla kontrastu dać im te same kwiaty, tyle że jasne

lady to bede czekac na fotki Twoich bukietow od ciebie
myslalam nad takim wscieklym rozem kwiatow i sukienek, sukienki krotkie - do kolanka (dziewczyny jak najbardziej przystaja na taki pomysl) a w pasie mialyby przewiazana szersza szarfe takiego mniej wiecej koloru jak moja suknia i male bukiety na rece (nie wiem jak to sie nazywa - takie w formie bransoletek) wlasnie tego jasnego koloru. oczywiscie to sa moje plany, ale jak bedzie z tym odcieniem to zobaczymy, mam nadzieje, ze uda sie wszystko fajnie zgrac.
Twoja swiadkowa z pewnoscia bedzie Ci pomagac, np trzymac Twoj bukiet, poprawiac suknie, wiec dobre jest wlasnie takie rozwiazanie dla niej w formie bukietu na reke, zeby nie miala rak zajetych (chyba ze bedzie miec zapasowy bukiet dla Ciebie - o tym za chwile). jesli Twoja siostra nie kupila sukienki jeszcze to moze jakos ja przekonasz na inny kolor. chociaz zloty tez jest bardzo ladny

odnosnie tego zapasowego bukietu - dziewczyny a u Was zostawia sie bukiet w kosciele? bo u nas tak...i to jest problem, bo przeciez nie zostawie swojego slubnego bukietu, ktory bedzie mi potrzebny chociazby do zdjec w plenerze i w ogole. dlatego myslalam nad tym by pierwszej druhnie zamowic bukiet nie za duzy i sprytnie sie z nia zamieniec tym moim pod koniec mszy i wlasnie ten jej bukiet zostawic w kosciele

Stary 2009-06-22, 20:13   #644
ania120kg
Raczkowanie

Pani Bianeczko, Pani Lady witam!
Złotko Cantadeska to bardzo ładny kwiat i bukiety powstają z niego bardzo efektowne, został mi nawet doradzony na wątku o bukietach ślubnych ( swoją drogą polecam ten wątek jak jeszcze ,któraś go nie odkryła), ale ja się jeszcze waham bo nie jestem pewna czy akurat do mnie cantadeska pasuje! No zobaczymy, za to storczyki według mnie pasują każdemu , są takie cieplejsze!
A i dodje zdjęcie,tak jak obiecalam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG0483.jpg (133,1 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez ania120kg
Czas edycji: 2009-06-22 o 20:17
ania120kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 20:16   #645
judith8
Rozeznanie

SSR garnitur czarny i bedzie krawat tak jak tz sobie wymyslil, tylko nad kolorem myslimy jeszcze, albo bedzie czarny albo rzucimy jakims intensywnym kolorem

ania bardzo ladne zaproszenia, twoj tz ma fajne, oryginalne imie

bianeczkaa witamy, dopisalam cie do kalendarza fotograf swietny, a liczba gosci rozlozyla mnie na lopatki co do florystycznej bizuterii to mi ona srednio pasuje do mojej sukni, po drugie balabym sie czy wytrzyma;

Voodia wieza z babeczek super pomysl, tez chcialam ale tz stwierdzil ze musi byc tort

lady moim zdaniem cantadeskie jak najbardziej beda pasowaly, bedzie elagancko i z klasa, sama sie zastanawialaam ale tz sie nie podobaja wizualnie, najchetniej to klasyczna kule z roz by widzial a mi sie znowu pomieszalo i musze cos wybrac z ponizszych

hipka a te buty to na zmiane na wesele? one maja jakies ciapki czy to otworki wentylacyjne buciki ok, beda ci pasowaly do sukni?
hipka moj tz w swojej chodzi po domu, a jak byli znajmoi u nas to pobiegl i sie odrazu pochwalil

zlotko u nas bukietu si enie zostawia wiec problem odpada alejak czytalam to tez wpadlam na to ze na twoim miejscu zrobilabym taka nieoficjalna podmiane

myslalam ze dostane zawalu jak zobaczylam ile stworzylyscie, ja mam mase pracy i nie mam kiedy wejsc nawet, az trudno potem was dogonic

mam buty arte di roma te co wklejalam, i pomimo ze ma waska stope to troche mnie cisna przy malych palcach, ale po 30min na nogach czuje roznice wiec musze je tylko rozchodzic, tz strasznie sie podobaja, chodzi za mna i sie slini a ja paraduje w jeansach, koszulce i butach slubnych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01full.jpg (21,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ramo_orquideas_6.jpg (17,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4223995.jpg (20,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f84932875fdaa28d6f0f66daad8beaa3_m.jpg (21,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg forma2.jpg (23,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg forma3.jpg (34,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hydraenga%20and%20tulip%20wedding%201.jpg (26,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg najbardziej interesujaca mnie forma i kolor.jpg (50,9 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-06-22 o 20:30
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-22, 21:39   #646
lady1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
SSR garnitur czarny i bedzie krawat tak jak tz sobie wymyslil, tylko nad kolorem myslimy jeszcze, albo bedzie czarny albo rzucimy jakims intensywnym kolorem

bianeczkaa witamy, dopisalam cie do kalendarza fotograf swietny, a liczba gosci rozlozyla mnie na lopatki co do florystycznej bizuterii to mi ona srednio pasuje do mojej sukni, po drugie balabym sie czy wytrzyma;

Voodia wieza z babeczek super pomysl, tez chcialam ale tz stwierdzil ze musi byc tort

lady moim zdaniem cantadeskie jak najbardziej beda pasowaly, bedzie elagancko i z klasa, sama sie zastanawialaam ale tz sie nie podobaja wizualnie, najchetniej to klasyczna kule z roz by widzial a mi sie znowu pomieszalo i musze cos wybrac z ponizszych

hipka a te buty to na zmiane na wesele? one maja jakies ciapki czy to otworki wentylacyjne buciki ok, beda ci pasowaly do sukni?
hipka moj tz w swojej chodzi po domu, a jak byli znajmoi u nas to pobiegl i sie odrazu pochwalil

zlotko u nas bukietu si enie zostawia wiec problem odpada alejak czytalam to tez wpadlam na to ze na twoim miejscu zrobilabym taka nieoficjalna podmiane

myslalam ze dostane zawalu jak zobaczylam ile stworzylyscie, ja mam mase pracy i nie mam kiedy wejsc nawet, az trudno potem was dogonic

mam buty arte di roma te co wklejalam, i pomimo ze ma waska stope to troche mnie cisna przy malych palcach, ale po 30min na nogach czuje roznice wiec musze je tylko rozchodzic, tz strasznie sie podobaja, chodzi za mna i sie slini a ja paraduje w jeansach, koszulce i butach slubnych
judith, do tej Twojej sukienki też by cantadeskie pasowaly, ale skoro Twojemu tz sie nie podobają, to nie ma co kombinować. Mój na szczęscie nie jest wybredny albo raczej jest wygodny i przytakuje na wszystko co ja wybiorę, byle nie głowić sie samemu. Jeśli chodzi o te bukiety ktore wkleiłaś na zdjęciach, to ja obstawiam 5 albo 6. A jeśli chcesz cos z niebieskim kolorem (bo widzialam że kilka takich bukietów wstawilas), to może nie dodawaj tam już kolejnych dwoch kolorów kwaitów, bo mi się wydaje że przy tak zdecydowanym kolorze, rzadko wybieranym do ślubu, fajniej bukiet będzie wyglądał jeżeli z niebieskim będzie najwyżej jeden kolor np. ecru. Przepraszam jeśli piszę bez ładu i składu, ale padam już dzisiaj na "przysłowiowy pysk". Tak ogólnie to widzę, że gustujesz w takich kolorach jak ja i masz podobny kolorysstycznie typ urody

A tak w ogóle to też zależy jaki makijaż będziesz miała, żeby jakoś komponował sie z bukietem

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ania120kg Pokaż wiadomość
Złotko Cantadeska to bardzo ładny kwiat i bukiety powstają z niego bardzo efektowne, został mi nawet doradzony na wątku o bukietach ślubnych ( swoją drogą polecam ten wątek jak jeszcze ,któraś go nie odkryła), ale ja się jeszcze waham bo nie jestem pewna czy akurat do mnie cantadeska pasuje! No zobaczymy, za to storczyki według mnie pasują każdemu , są takie cieplejsze!

Ania, na początku też chcialam storczyki, ale jak zobaczylam bukiety z cantadeskie, to jakoś bardziej mnie urzekły. Masz rację storczyki są delikatniejsze, a cantadeskie bardziej eleganckie. Dużo zależy od sukni, fryzury itp.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:

Ania, na początku też chcialam storczyki, ale jak zobaczylam bukiety z cantadeskie, to jakoś bardziej mnie urzekły. Masz rację storczyki są delikatniejsze, a cantadeskie bardziej eleganckie. Dużo zależy od sukni, fryzury itp.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

[QUOTE=zlotko855;12889386][QUOTE=lady1980;12888297]
Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość

lady to bede czekac na fotki Twoich bukietow od ciebie
myslalam nad takim wscieklym rozem kwiatow i sukienek, sukienki krotkie - do kolanka (dziewczyny jak najbardziej przystaja na taki pomysl) a w pasie mialyby przewiazana szersza szarfe takiego mniej wiecej koloru jak moja suknia i male bukiety na rece (nie wiem jak to sie nazywa - takie w formie bransoletek) wlasnie tego jasnego koloru. oczywiscie to sa moje plany, ale jak bedzie z tym odcieniem to zobaczymy, mam nadzieje, ze uda sie wszystko fajnie zgrac.
Twoja swiadkowa z pewnoscia bedzie Ci pomagac, np trzymac Twoj bukiet, poprawiac suknie, wiec dobre jest wlasnie takie rozwiazanie dla niej w formie bukietu na reke, zeby nie miala rak zajetych (chyba ze bedzie miec zapasowy bukiet dla Ciebie - o tym za chwile). jesli Twoja siostra nie kupila sukienki jeszcze to moze jakos ja przekonasz na inny kolor. chociaz zloty tez jest bardzo ladny

odnosnie tego zapasowego bukietu - dziewczyny a u Was zostawia sie bukiet w kosciele? bo u nas tak...i to jest problem, bo przeciez nie zostawie swojego slubnego bukietu, ktory bedzie mi potrzebny chociazby do zdjec w plenerze i w ogole. dlatego myslalam nad tym by pierwszej druhnie zamowic bukiet nie za duzy i sprytnie sie z nia zamieniec tym moim pod koniec mszy i wlasnie ten jej bukiet zostawic w kosciele
złotko Niezły masz pomysł z tymi kwiatami w formie bransoletek dla druhen. Tylko jak to zrobić z cantadeskie. A co do sukienek druhen jestem jak najbardziej za, ta szarfa, ladnie nawiąże do Twojej sukienki i one nie będą na maxa landrynkowo wyglądać.
MOja siostra jest bardzo wybredna, więc czuję ze sklepów jej zabraknie zanim coś wybierze he he...
U mnie chyba nie ma takiego zwyczaju żeby zostawiać bukiet w kościele, ale dałaś mi do myslenia, bo slyszalam o czyms takim i muszę się dowiedziec. Zrób tak jak napisaas, bo bukiet będzie Ci potrzebny.

Zdjęcia bukietów poszukam jutro, bo dzisiaj nie mam już siły, a w kompie mam niezly bałagan.

do jutra dziewczyny, ide z tz winka się napić
dobrej nocki
Stary 2009-06-22, 22:10   #647
zlotko855
Rozeznanie

wrocilam do Was dziewczyny na moment, wlasnie obejrzelismy sobie z TZ film (fast & furious)

ania to w takim razie moze zawitam na ten watek o slubnych bukietach bo tam doradzaja tak? jaki bukiet do jakiej sukni? ale sadze, ze catedeska bedzie dobrym wyborem.
a zaproszenie bardzo ladne macie juz wszystkie gotowe?

judith ja siedze nad praca i "dopracowuje" ja, ale oczywisce non stop zerkam na wizaz, dlatego tak duzo dzis napisalam, ale na wizazu
a co do bukietu to moze ktorys z tym fioletem (nr 3, 4, 7 lub8) i np dla TZ w tym kolorze krawat? bo pisalas, ze zastanawiacie sie nad kolorowym krawatem. widzialam kiedys u kogos wlasnie takie polaczenie.
super, ze buty slubne juz masz... ja niebawem przez to nie bede spac po nocach

lady Ty tez mi dalas klina do glowy, bo nad tym czy da sie zrobic ta bransoletke z cante... nie zastanawialam sie, a faktycznie moze to byc problem...

ok zmykam do spania.
rowniez zycze milej nocki

Stary 2009-06-22, 22:52   #648
ania120kg
Raczkowanie

Złotko, a ja myślałam ,że gdzieś cię widziałam na tym forum o bukietach no, ale dobra! Myślę ,że skoro dokonałaś wyboru nie ma sensu się radzić, tylko zrealizować swój pomysł! Ja korzystałam z porad dziewczyn , bo tak naprawdę nie miałam pomysłu na swój bukiet. W sumie to nadal nie ma, myślałam nad tym bukietem , ze zdjęcia po prawej tylko, nie w różowym kolorze. Zdjęcie znalazłam właśnie na tym forum , nie pamiętam już która z dziewczyn go dorzuciła. A co do zaproszeń , to mamy już cały komplet. Miło ,że ci się podobają!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiązanki.jpg (104,8 KB, 29 załadowań)
ania120kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 07:37   #649
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość

ja to sama nie wiem co bym jeszcze chciała za biżu bo myślałam o surowym bursztynie, albo o czymś złotym

zastanawiam się czy bukiet wystoi tydzień w wodzie do pleneru.....ze storczyków niby kwiaty bardzo trwałe

Cytat:
Złotko, a ja myślałam ,że gdzieś cię widziałam na tym forum o bukietach no, ale dobra! Myślę ,że skoro dokonałaś wyboru nie ma sensu się radzić, tylko zrealizować swój pomysł! Ja korzystałam z porad dziewczyn , bo tak naprawdę nie miałam pomysłu na swój bukiet. W sumie to nadal nie ma, myślałam nad tym bukietem , ze zdjęcia po prawej tylko, nie w różowym kolorze. Zdjęcie znalazłam właśnie na tym forum , nie pamiętam już która z dziewczyn go dorzuciła. A co do zaproszeń , to mamy już cały komplet. Miło ,że ci się podobają!
Obydwa śliczne! ten z róż taki jesienny śliczny

Wspólnie zamawiamy buty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-23, 08:29   #650
hipka80
Raczkowanie

ale dziewczyny jesteście kreatyne musze wszytsko nadrobić.
Złotko, bede miała taki bukiet jak wkleiłaś. Namawiam (już prawie mi sie udało) żeby TZ miał kamizelke w różowym odcieniu
judith, zgadza sie buty na przebranie - bedą pasowały, a te "kropki" to takie metalowe kuleczki
My już zaczeliśmy rozdawać zaproszenia. W weekend jedziemy do mojej rodzinki to wiekszośc już "pójdzie". Wszycy mówią, ze bardzo sie podobają
miłego dzionka
Stary 2009-06-23, 10:52   #651
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
witajcie dziewczynki

hmm aniu raczej to nie bylam ja... nie sadze bym sie tam udzielala, bo nie znam sie na tym temacie chyba ze bylo to juz jakis czas temu i jeden post - to zapomnialam
a ten bukiecik ze zdjecia podoba mi sie naprawde bardzo ladny i ten klolor roz tez, a Ty jaki kolor chcialabys miec w bukiecie?

bianeczkaa ponoc bukiet ze storczykow wytrzyma dlugo (nie wiem czy tydzien), dziewczyny jeszcze dla pewnosci wkladaja bukiety do lodowki.

hipka piekny jest ten bukiet fajnie jesli TZ sie zgodzi na kamizelke w odcieniu rozu
jej nie mowcie tzn nie piszcie, ze zaproszenia rozdajecie my nawet ich jeszcze nie mamy przerazilam sie troche.

Stary 2009-06-23, 11:10   #652
Voodia
Wtajemniczenie

Cytat:
jej nie mowcie tzn nie piszcie, ze zaproszenia rozdajecie my nawet ich jeszcze nie mamy przerazilam sie troche.
Złotko, ja tez jeszcze nie mam, nawet projektu I postanowiłam sie nie przejmować, na weekend się tym zajmę
Voodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 12:17   #653
olajka
Zadomowienie

bianeczkaa ciekawa ta florystyczna biżu kojarzy mi sie z dzieciństwem jak robiłam wianuszki
lady nie wiem która modelka ma ten naszyjnik

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

złotko kochana prosze nie bierz poważnie tych przesądów bo nic byś nie załozyła, bała byś się deszczu i świeca żeby nie zgasła, że nie wspomne o tym, że buty nie moga byc odkryte, ani perły na szyji io takie tam... wiele wiele innych że osiwieć mozna

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

U mnie tez jest zwyczaj zostawiania bukietu w kościele. Ja zostawiam świadkowej, tak jak się to robi. W jednej kwiaciarni dają też dodatkowy trzeci bukiet by świadkowa nie musiała znowu swojego zostawiać i miec na pmiątkę

Dziewczyny no i wczoraj rozdalismy pierwsze dwa zaproszenia Pierwsza dostała babcia, a drugi dostał świadek mojego TŻ-ta W środę dalej jedziemy z koksem :p

Stary 2009-06-23, 12:26   #654
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć dziewczynki Wczoraj mnie nie było cały dzień i tyle do nadrabiania, musze odpisywać w kawałkach
Cytat:
hej!! to ja się dopisuję
9.10.2010
To może coś o sobie
jesteśmy razem prawie 10 lat wszystko już zaklepane, było przy tym kupę nerwów niestety no ale mam to za sobą i nawet teściowa ostatnio zmieniła zdanie Salę mamy w Dysie na 250 osób mój fotograf www.zomer.pl najbardziej mi na tym zależało na obrączki na razie uzbierane złoto hehe oprużniłam wszystkie puzderka z porwanych łańcuszków i innych duperszmitów niepotrzebnych, byłam bezwzgledna bo mama oczywiście nagle wszystko by reperowała a nie robiła tego ok przynajmniej 10 lat no i uzbierało się 45 g złots :d będzie jeszcze na łańcuszek dla tż mam zamiar dać sygnet po tacie myślicie że to doby pomysł? woem że chciał a ten jest na prawdę śliczny! zespół też mamy, przetestowany bardzo fajny z Łukowa za 2500/1 dzień, nie wiem co tu jeszcze powiedzieć, pytajcie
Cześć bianeczkaa Mam nadzieję, że z tesciową lepsze stosunki?
Weselicho będziesz miała jak się patrzy, chyba największe z nas
My też z TŻ robiliśmy przegląd zepsutych biżu ze złota a od teściowej dostaliśmy nowe obrączki, ale takie co nam nie pasują, więc mamy chyba z 12g i przetapiamy na nasze, ale to dopiero w sierpniu.
A ten sygnet dla tż to w ramach prezentu czy obrączki czy jak?
Masz zdjecia tego swojego lokalu? A może już pomysł na sukienkę?
Cytat:
Wklejam jeszcze raz link biżuterii - może tym razem się otworzy.

http://bialamagia.pl/butik/index.php...ype=1&iPhoto=1
[/QUOTE]
lady piękna biżuteria, wiesz ile kosztuje?
Cytat:
Napisane przez Voodia Pokaż wiadomość
Zapowiada się pięknie
Zazdroszczę tak długiej czupryny....
Dziewczyny, co myślicie o wieży z babeczek miast tradycyjnego tortu? TŻ mi się uparł na taką opcję i nie chce odpuścić
Dzięki, dzięki
Co do tortu to coraz bardziej popularne i praktyczne, ale pasuje tylko na piętrowych stelażach do tortu. Myślę, że to coś nowego i gościom jak najbardziej sie spodoba.. Ja mam inny steaż więc muszę mieć tradycyjny tort, ale nie narzekam
Cytat:
Napisane przez hipka80 Pokaż wiadomość
obrączki wybrane - umowa podpisana. Mamy sie tylko nad grawerem zastanowić....
Hipka, te obrączki z red rubin tak?
Cytat:
Napisane przez Voodia Pokaż wiadomość
Kurcze, ja dopiero projektuję zaproszenia, a patrzę, że Wy tu już ruszyłyście z produkcją
Voodia nie martw się, ja sobie zaplanaowałam, że zaproszenai będę rozdawać 19 czerwca i co? Dopieor dziś mi przysłali maila, że zaczynają drukować. My tak wcześnie, bo 80% gości przyjezdnych to muszą sobie poustalać urlopy, samoloty itp.
Cytat:

My na obrączkach planujemy mieć datę i imiona, tylko nie wiem co bardziej pasuje żeby było pierwsze Czy najpierw data a potem imię czy odrotnie? Jak myślicie? (chyba głupie pytanie zadałam )
Myślę, że imię i data, tak najlepiej mi to pasuje.
Cytat:
SSR dobrze, ze mamie wyszlo wszystko rowno i Ci tych koncowek tak nie skracala i nie skracala...
tez czekam na zdjecia zaproszen bardzo fajnie je opisalas, takze mniej wiecej je sobie wyobrazilam ale nie moge sie doczekac fotek.
my wczoraj w miare uporalismy sie z lista gosci i dzisiaj TZ ma zawiez zaproszenia do poligrafa.
Złotko no tym razem mamie udał się za pierwszym razem wyrównać Ale za to ile cm mi skróciła
Fotki pokażę jak najbardziej, ale myślę, że Ty również

A tort z babeczek to coś takiego:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg babeczki.jpg (23,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lucarotti27.jpg (26,2 KB, 10 załadowań)

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 12:46   #655
olajka
Zadomowienie

No chyba jednak imię i data będzie , bo tak to wygląda, że jesteśmy razem już od dawna, a jak najpierw data a potem imię, to tak jakby tylko od tego czasu Ale w sumie jak najpierw data to też spoko no bo to obrączki od ślubu więc juz sama nie wiem..pokręciłam.. ;p

Stary 2009-06-23, 12:47   #656
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Tak ogólnie powiem o sobie.

Mieszkam w Warszawie, ale slub jest na mazurach skad pochodzę. Z TŻ znamy się prawie 3 lata, zareczeni jestesmy 4 miesiace. Ślub będzie na ok. 160-170 osób. Nasz związek jest dosc burzliwy (choc ostatnio się uspokoilo , ja mam tzw. "charakterek" a on jest raczej tym ktory ustępuje ). Choć nie zawsze i wtedy jest burzliwie

A tak w ogole dziewczyny co myslicie o kwiatach cantadeskie do mojej sukni? Marzy mi się prosty bukiet z tych kwiatków przewiązany ozdobną tasiemką w kolorze brudny róż (albo cieniowane) ewentualnie wymieszany z jakimis ecru kwiatkami, moze nawet tymi samymi albo tulipanami (choc w pazdzierniku moze być z tulipanami ciezko). Ale nie wiem czy nie za skromny będzie taki prosty bukiecik. W załaczniku link mojej sukienki i przykladowe bukiety z tych kwiatów

http://poznan.forumslubne.pl/viewtopic.php?t=92

http://www.suknieslubne-nikol.pl/win...oferta/778.jpg

pozdrawiam
lady ślub też wielki, jeśli chodzi o osoby Bardzo ładna sukienka i ozdobna więc bukiet z cantedesek jak najbardziej pasuje
Cytat:
Napisane przez hipka80 Pokaż wiadomość
butki ok, ale ja w takich nie potrafię chodzić A Ty nie miałaś przypadkiem tyc czerwonych na oku, czy to judith?
Cytat:
a Wy dziewczyny macie druhny?
Ja nie mam, bo u mnie ą tylko świadkowie. Ale na weselach jak byłam na podkarpaciu to byłam druhną 2x i baaaarrdzo mi sie podobało
Cytat:
Dostaliśmy oprócz kopert jeszcze, tablice rejestracyjne, zawieszki na wódkę (ale tylko 2 szt) i naklejki na koperty (w kształcie złotych obrączek )
To super, pochwal się co za tablice, jakie zawieszki?
Cytat:
a co myślicie o florystycznej biżuteri?? bo ja mam chęć moja florystka takie robi
Myślę, że na czasie i to coś nowego, ale raczej praktykowane dla świadkowej zamiast bukietu.
Cytat:
ciekawe sukienki, choć nie w moim stylu, to ta 2 mi sie podoba. Ależ do ich trzeba mieć figurkę fiuuuu fiuuuu
Cytat:
to zrobiła moja pani florystka :
0 ja bym chciała coś takiego jak na ostatnim zdjeciu
Bardzo ładne, choć wydaję mi się, ze do tych falbanek mi to nie pasuje, bardziej do sukienek spokojniejszych a juz najlepiej do józefinek lub empire. ale wiadomo dopóki się nie przymierzy razem z sukienką to może nie pasować.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-06-23, 12:59   #657
olajka
Zadomowienie

SSR zawieszki takie zwykłe bordowe z parą młodą i napisem ,,wódka weselna", dodali ,, aż ''dwie no a tablice tez dwie, z napisem ,, MŁODA PARA '' ale takie tez zwykłe, jak z papieru twardszego. Oosbiście bardziej podobają mi się z napisem ,, Nowożeńcy " więc nie wiem czy napewno te co dostaliśmy wogóle wykorzystamy. Bo młoda para to jeszcze jesteśmy tak czy tak a Nowożeńcy lepiej pasuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-23, 13:10   #658
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Pewnei będzie post pod postem za co sorki
Cytat:
Dziewczyny,
wybrałyście już piosenkę na pierwszy taniec?
Ja chce tanczyć walca i wpadło mi w ucho coś takiego - niebieska piosenka, grzegorz tomczak
Nie mam pojęcia na 1 taniec, ale tą piosenkę tomczaka mam w swoich zapiskach pod koniec lipce zespół chce wiedzieć jaka piosenka na 1 taniec a jaka na podziękowania a ja jeszcze nie wiem
Cytat:
zastanawialam sie na rozami, bo przynajmniej powszechnie dostepne i piekne ale slyszalam przesad na ich temat, ze to niby kolce i cos tam dalej i zycie bedzie uslane kolcami i chyba zrezygnuje. nie mowie TZ nawet o tym, bo on sie smieje z mojej "przezornosci", a czasem nawet zlosci
zlotko ja juz sie tymi przesądami bym nie przejmowała, najważnejsze to aby z TŻ być na dobre i na złe i do końca życia i chyba to nie zależy od kolców róż w bukiece No chyba, ze potem jest na co zwalić jakby co
Cytat:
male bukiety na rece (nie wiem jak to sie nazywa - takie w formie bransoletek) wlasnie tego jasnego koloru.
zlotko te kwiaty na ręce to chyba korsarz czy jakos tak to sie nazywa, ale głowy nie dam.
Co do bukietu drugiego to u mnie po ślubie para młoda idzie do ołtarza MB i tam zostawia bukiet. JA to w praktye wykonam tak: Mój bukiet będę miała cały czas na ślubie a świadkowa też swój mniejszy, po ceremoni wymienimy się bukietami, ja ppójdę z TŻ do ołtarza MB złożę bukiet świadkowej, potem wrócę, swiadkowa da mi mój i będize git. Przecież świadkowej bukiet na sali nie potrzebny a musi mieć pod kosciołem wolne ręce do odbierania kwiatów, prezentów itp.
Cytat:
Ładne zaproszenia a imię TŻ super? Jak na niego mówią zdrobniale?

Cytat:
lady Ty tez mi dalas klina do glowy, bo nad tym czy da sie zrobic ta bransoletke z cante... nie zastanawialam sie, a faktycznie moze to byc problem...
da sie zrobić bransoletkę z cantedesek, na bukietowym wątku widziałam

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-06-23, 13:20   #659
hipka80
Raczkowanie

SSR, miałam i mam, ale te na zmiane, albo w razie zmiany koncepcji
Ty to masz pamieć
Stary 2009-06-23, 13:34   #660
zlotko855
Rozeznanie

voodia to dobrze, ze nie jestem sama z tymi zaproszeniami jakos razniej

olajka a co z ta swieca? jaki to przesad nie no zartuje, ale czasem panikuje niestety. chociaz w moich zapisanych bukietach, ktore mi sie podobaja mam tez z roz... takze nigdy niewiadomo, moze jeszcze zmienie zdanie i zamiast cante... wezme roze. o butach slyszalam, ale pech chcial, ze znalazlam wlasnie takie odkryte nie wiem, czy czytalas tutaj o moim problemie z tym zwiazanym?

wlasnie dziewczyny dzis mam nadzieje, ze klamka zapadnie i podejme decyzje, buty juz dojechaly i pojade pozniej je zmierzyc. dam znac, czy kupilam.

SSR to mama ma jednak oko, tylko moze troche nozyczki jej sie przesunely a zaproszenia jak tylko bede je juz miec oczywiscie tez wkleje
a wlasnie korsarz - chyba masz racje, tak chyba sie to nazywa, dzieki
i z bukietem dla MB tez tak chce zrobic, bo tez u nas pod jej figurka sie zostawia. wymienie po mszy ze swiadkowa i bedzie ok.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości