|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem III czyli kolejne losy Mieszadełek
ehhh właśnie wróciłam od lekarza
pojawiły się na mojej szyji jakieś brązowe plamy i co się okazało? że mam łupież pstry właśnie o nim czytam i się załamuję a co do tych 12h to ja jechałam wpierw autobusem na lotnisko, potem ok 3h w samolocie, potem z lotniska na dworzec, stamtąd pociągiem do domu i tak jak wyszłam z domu o 8 do dopiero o 20 byłam w Białymstoku nienawidzę podróżować
|
#152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znam to: wychodzę na autobus do wawy koło 10, w wawie po 3 godzinach na okęciu, samolot do zurychu ok. 19, w zurychu o 22 jestem, przed 23 mam samolot do Salonik w których jestem koło...3 ichniejszego czasu.... i też cały dzień w drodze:/ wiec teraz...biorę autobus i tak i tak cały dzien w drodze...jedynie taniej i baaaaardziej boląco ale cóz.. zato tż utuli
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
szien chlopak z bialegostoku zlamal mi serce kiedys a do dzis pamietam
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
to ja się nauczę włoskiego bez gramatyki i będę mówiła " kali jeść, kali pić " xD !!!
|
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jakoś wychodzi:P ale samej gramatyki się nie uczyłam - jeszcze - no może oprócz tych rodzajników :P
|
|
|
|
|
#156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zawsze mi sie wydawalo ze wloski to taki prosciutki jezyk W takim razie przepraszam za pomylke. No i sie pochwale ze wreszcie nauczylam sie wielocytowac ![]() |
||
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 lat nauki niemieckiego... i do dzisiaj tego nie rozumiem na szczęście przygoda już się skończyła.. teraz rosyjski, który nie ma rodzajników haha ![]() a poza tym słyszałam, że portugalska gramatyka jest bardzo trudna.. czyli mam jeszcze gorzej
Edytowane przez JossStone Czas edycji: 2009-06-22 o 17:52 |
|
|
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jesc kolacja ty dzisiaj noc- no i tz juz wie ze dzisiaj idziecie na kolacje
|
|
|
|
|
#159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
dobre
|
||
|
|
|
#160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w sumie we włoskim jeszcze mniej więcej wiem co do czego, bo łatwiej niż w niemieckim połapać się jaki rodzaj ma rzeczownik
|
||
|
|
|
#161 |
|
Rozeznanie
|
właśnie wróciłam z jazd, zęba już mało co czuję, tylko jak ruszam dziąsłem.bo jestem na panadolu
macałam tam ten ząb i on mało co wyszedł, czuję go, ale na wierzchu jest jeszcze dziąsło.ciekawe, ile zajmie mu to wykluwanie!kropka - a jak Ty niby masz brać apap?przecież Ci nie wolno! Amoura - mi się wydaje, że hiszpański jest najłatwiejszy z tych trzech języków, ja pamiętam słówka z telenowel i myślę, ze o wiele szybciej nauczyłabym się hiszpańskiego niż portugalskiego.poza tym bardziej mi się podoba...mam nadzieję, ze kropelki pomogą emanko - mam nadzieję, że jednak nie będziesz zmuszona mnie bić! a tak poza tym to jestem w kiepskiej formie, chyba przez ten ząb i zbliżający się o.w każdym razie moja nauczycielka powiedziała, ze wyglądam blado.a jeśli chodzi o o. to też jestem wściekła, bo ja zawsze mam go wtedy, kiedy mi jest najmniej potrzebny.zawsze, ale to zawsze dostawałam o. pierwszego dnia na wakacjach a należę do tych osób, które nie przepadają za tamponami a i tabletek nie biorę, żeby regulować sobie termin.tak więc o. zbliża mi się wielkimi krokami, pewnie nadciągnie w piątek, w mój pierwszy dzień urlopu |
|
|
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eskadia nie będę Cię biła nie ma strachu. ja mam nadzieje, że @ nie przyjdzie do mnie jak zacznę podróż - jeśli dobrze obliczyłam to powinnam być po tylko ciężko policzyć jak ma się nieregularne ale...od tego tabletki łykam i mam nadzieje, że będzie tak samo jak poprzednio że...w 2 dni po ostatniej tabletce @ się pojawia. ja będzie inaczej to...leże i kwiczę ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
emanko - tylko żartowałam, wiem,że byś mnie nie zbiła
![]() ![]() a jeśli chodzi o tabletki, to ja już 3 razy zaczynałam brać i za każdym razem miałam źle dobrane, bo miałam @ cały miesiąc!wyobrażacie sobie mieć @ przez 3o dni?dałam sobie w końcu spokój, bo i za dobrze się nie czułam, właściwie to bardzo słabo...a @ też mam nieregularny i długi, bo 8 dni
|
|
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie łykam antykoncepcyjnych tylko duphaston i w poprzednim miesiącu się sprawdził :P teraz mam nadzieje że też...i może nie tylko przy @ ale i przyczymś innym pomoże (ale ciiiiii )---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- mam nadzieje, że wiesz o tym
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zadomowienie
|
Eskadia-Mnie sie bardzo podobal hiszpanski...kiedys. Po osluchaniu sie z portugalskim stwierdzilam ze hiszpanski jest jakis taki plaski i kanciasty
![]() - nie wiem jak to dokladnie opisac. Od pazdziernika chyba wroce do hiszpanskiego- mam niewykorzystany limit ze studiow chyna 240 h. Kiedys byl tez portugalski ale nauczycielka jest na macierzynskim![]() a co do tabletek- dobrze jest sobie zrobic badania na poziom hormonow i na jego podstawie dobrac tabletki. Moj pierwszy gin zapytal mnie po prostu ktore tabsy chce na szczescie byly w miare ok. Teraz mam inne ale tak sobie mysle o plastrach...ponoc lepsze- ale zdecydowanie drozsze![]() A uszko jeszcze mi sie nie odetkalo ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
ibuprofenu nie wolno.
paracetamol jest dopuszczalny jednak mam szczescie ze angielski jest dosc prostym jezykiem
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
mi się też @ zbliża... i aż czuję, że się we mnie złość gotuje! nawet uprzedziłam tż żeby był dla mnie bardziej miły niż zazwyczaj, bo inaczej go zjem
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Amoura dobrym rozwiazaniem jest tez zastrzyk antykoncepcyjny. dziala 3 miesiace ale jak dla mnie zbyt wysoka dawka hormonu i sie nie sprawdzil.. szczerze powiem ze nie rozumiem jak ginekolog moze przepisac tabletki bez badania. przeciez to nie landrynki zeby je sobie o tak lykac
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po czym poszlam do innego lekarza i okazalo sie ze torbiel jest niegrozna, taka moja uroda, nie musze miec zadnej operacji. No i tabletki dostalam dopiero po badaniu hormonow
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez bralam tabletki przez ponad 2 lata, miesiace temu odstawilam, zasatnawiam sie nad nowa metoda antykoncepcji, mysle o plastrach, a duzy plus ma to ze tu w Anglii sa za darmo. ja jak zaczynalam brac tabletki to zazadlam badan i mi zrobili, a tabletki i tak musialam zmienic.
A ja zepsulam mojego psa- bawilam sie i nadwyrezyl sobie lapy i zrobily mu sie takie balony na zgieciach na przednich lapach i musi brac teraz antybiotyki.
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,zreszta zaraz po nim jest portugalski JossStone - rodzajniki to chyba najlatwiejsza rzecz w jezyku wloskim,zreszta nie tylko,poczekaj jak dojdziesz do congiuntivo
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
No mam nadzieję.
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=emanko;12887858]wyobrażam to sobie bo...ja tak miałam kilkakrotnie
![]() ja nie łykam antykoncepcyjnych tylko duphaston i w poprzednim miesiącu się sprawdził :P teraz mam nadzieje że też...i może nie tylko przy @ ale i przyczymś innym pomoże (ale ciiiiii )[COLOR="Silver"]nie dziękuję, by nie zapeszyć(??)
|
|
|
|
#177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie jeszcze wyjdzie, że go znam ![]() Cytat:
3 lata brałam a teraz proszę usiąść ze mną i się modlić, żeby mi nic na mojej pięknej facjacie nie wyskoczyło do soboty
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przez najblizszy okres
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Gdyby nie obowiazkowa rozmowa kwalifikacyjna
zlozylabym papiery na filologie hiszpanska Kiedys juz planowalam, potem zmienilam zdanie, a rok temu jak sie zdecydowalam to bylo juz za pozno na zapisywanie sie
|
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam ciszę burzową w domu
. między mną a mamą i obawiam się, że później bedzie gorzej...az do dnia wyjazdu. Mama wie, ze jadę ale nie wiem czy wie kiedy. Wydaje mi się, ze wie... i stąd to zachowanie. no cóz. wiedziałam ze tak bedzie, bo zawsze tak jest musze nosek do góry i już |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

i tak i tak cały dzien w drodze...jedynie taniej i baaaaardziej boląco ale cóz.. zato tż utuli
Zawsze mi sie wydawalo ze wloski to taki prosciutki jezyk

a należę do tych osób, które nie przepadają za tamponami a i tabletek nie biorę, żeby regulować sobie termin.tak więc o. zbliża mi się wielkimi krokami, pewnie nadciągnie w piątek, w mój pierwszy dzień urlopu

- nie wiem jak to dokladnie opisac. Od pazdziernika chyba wroce do hiszpanskiego- mam niewykorzystany limit ze studiow chyna 240 h. Kiedys byl tez portugalski ale nauczycielka jest na macierzynskim