|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
|
|
#4292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak trzymaj Cytat:
Ojjjj, nie jest |
||
|
|
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe kiedy mnie zacznie maleństwo kopać
![]() tak już tego pragnę.. ![]() odkryłam wczoraj w sieci, krem który powoduje zanik rośnięcia włosów, ja mam problem z tym na twarzy mam pojedyńcze włoski, miałam już lasery na to, ale nie pomogły, są to jasne włoski, więc dlatego, no ale 3000 zł poszło.. no i teraz odkryłam ten krem, podobno w ciągu 3 miesięcy, usuwa ponad 50% włosków jest to krem do twarzy, i małe opakowanie kosztuje ponad 100 zł, ale ja to próbuję wszystkiego, może w końcu znajdę złoty środek
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4300 |
|
Rozeznanie
|
Czuje się taka zmęczona ... chyba się poloze ... a potem w nocy znowu nie bede mogla spac
|
#4301 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak się wkurzy, to da znać Matylda pierwszy raz zaczęła boksować jakoś w 19 tygodniu. No ale co dzieciątko to inne. Poczekaj, jak się zaczną wspomniane przez Miss.hot i Foczkę kopniaki w pęcherz, to się będziesz zastanawiać kiedy wreszcie skończy ![]() Cytat:
Dziś w nocy pobiłam rekord. Zasnęłam po 6:00. Aż dziw że nie mam pod oczami worów do pasa.
|
|
#4302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
tak to krem do twarzy, i działa punktowo
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Nawet nie zaważyłam, że już "przeskoczyłam" 6-tysięczny mój post ![]()
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-06-22 o 20:41 |
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
nie radzę...mają jedna z najwyższych statystyk pod względem śmiertelności noworodków.
ich opieka prenatalna to: jedno badanie krwi przed 12 tyg ( hemoglobina glukoza hiv, syfilis, żółtaczka), dwa razy usg w 12 i 20 tyg. a potem to ci będą namiętnie ciśnienie sprawdzać. ![]() jak chcesz się wyprowadzać to na własne ryzyko ja nie polecam ![]() a lekarz domowy na każdą dolegliwość poleca...paracetamol- ulubiony lek holenderskich lekarzy! ( to nie jest reklama - to jest fakt, oni to polecają na wszystko.... )
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Qrcze, no i nie uda mi się dzisiaj z tymi stópkami
Jeszcze z godzinę muszę popracować nad pracą zleconą na jutro. Ale jutro wieczorkiem to musowo!Macie pomysł na prezent na dzień ojca?
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
Wypilam sok ze swiezych pomaranczy i znowu mam zgage, kiedy to sie skonczy
Bylam w sklepie i przez pomylke kupilam wode mineralna smakowa, bleee, jak mozna byc tak rozkojarzonym ![]() A o porodach sn, porodach ze znieczuleniem i cesarkach juz sie dzis naczytalam, na forum belgijskim, i wstarczy mi do porodu , choc wolalabym z niego zrezygnowac , mozna jakos to obejsc?![]() |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4311 |
|
Wtajemniczenie
|
My kupiliśmy dobry koniak, jednemu i drugiemu tacie
|
|
|
#4312 | |
|
Raczkowanie
|
Tia. Się podpinam do pytania bo z ojcem to zawsze mam problem. I nie tylko z okazji Dnia Ojca - z okazji każdej okazji
![]() Cytat:
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Spać mi się chce...
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Dobrej nocy wszystkim!
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
no praca złożona
![]() a co do dnia taty, ja kupię rafaello mój tata jest maniakiem tego słodycza może dać się za niego pokroić więc kupię wielkie pudło ![]() co do trunków, u mnie nie wypalił by koniak, tata non stop dostaje i nigdy nie pije, więc tym sposobem w ich domu mozna by założyć piwniczkę z koniakiem ![]() któraś z Was pisała jak się pozbyć zgagi, dobrym sposobem jest zjadanie gorzkich migdałów (to są takie specjalne, nie te zwykłe, na opakowaniu powinno pisać gorzkie migdały) albo świerze jagody ![]() ja właśnie dzisiaj w drodzę powrotnej z Lublina kupiłam sobie cały słoik
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
No niezła sumka
![]() Cytat:
![]() ![]() UWAGA: Skończyłam pisać pracę Uff w końcu - zostały mi tylko spisy tabel, rysunków i wykresów i wysyłam promotorce, ale to już jutro Ależ się cieszę
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-06-22 o 22:40 |
|
|
|
|
#4316 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to kupiłam sobie słodkie czereśnie, które zdążyłam zjeść w drodze do domu zgaga to moja zmora, dziś kupiłam rennie i póki co działa Cytat:
![]() Dziś odebraliśmy łóżeczko od mojej koleżanki do niego dostałam ochraniacz i zapinany mięciutki kocyk do wózka (nie wiem jak fachowo to wszystko się nazywa). Łóżeczko jest jasne, sosnowe, lakierowane mój chce je zabejcować na wenge. Będziemy musieli się zorientować, czy są takie bejce, co nie są szkodliwe dla dzieci, i w ogóle jak się za to bejcowanie zabrać (czy można położyć na lakier?) Mój to ma dwie lewe ręce, jeśli chodzi o majsterkowanie, więc nie wiem co z tego będzie i szczerze powiedziawszy już się tego boję ![]() Jutro ważna wizyta - wspólne połówkowe. Już sama nie wiem o co pytać jakieś podpowiedzi... |
||
|
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
Miss.hot ciesze się bardzo że będziesz rodziła na Jaczewskiego to chyba najlepsza wiadomość w dniu dzisiejszym
mam nadzieje że obie znajdziemy się tam w tym samym czasie, paczka dzisiaj z allegro przyszła, ale zobacze ją w czwartek bo jest u mamy.Uciekam spać mam nadziej że jutro będzie lepszy dzien, Dobranoc.
|
|
#4318 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski nie stresujcie sie porodem az tak bardzo, wiadomo boli ale u nas w szpitalu moja polozna powiedzial bardzo madre slowa i bede je pamietac dopoki zyje
Porod to tylko chwila z calego naszego zycia, ech tam kilka godzin, ale wychowaj to potem, to jest wyzwanie![]() Pomyslcie same iloma rzeczami stresowalysmy sie w życiu ktore teraz wydaja sie blache: matura, obrona, prwo jazdy czlowiek z czasem zapomina a ten rodzaj stresu i bolu najszybciej bo dostajemy w zamian male rozowe zawiniotko![]() Martusia pociesze cie ze na 100leciu z pozycja do rodzenia jest roznie ja chodzialm z bólami 14 h i wiesz mi nie da sie udac ze nic ci nie jest ale mogla w tym czasie chodzic pod prysznic spacerowac, kucac co tylko, przy koncowce tez na przemian kladlam sie i wstawalam z łózka sama ostatnia faza porodu byla na łózku ale tez wlasciwie nie na leżąco bo ginek z Tz trzymali mnie za kolana i docislaki do brzucha i wypchneli mala Tz teraz sie śmieje ze własciwie ja nie parlam oni wyciskali
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-06-22 o 23:31 |
|
|
|
#4319 | |||
|
Zakorzenienie
|
O pierwsza dziś jestem
![]() Dzień dobry Dziś chyba kolejny dzień z serii dobrego samopoczucia i humoru, bo od rana tryskam energią A może to to, że słońce na chwilkę wyszło w końcu ![]() Zaraz biorę się za ostatnie poprawki pracy i wysyłam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mojemu bratu zaproponowali nową pracę i był tydzień temu na rozmowie w Rzeszowie, kilka dni później zadzwonili, że przeszedł 1 etap i na drugą rozmowę ma przyjechać do Wrocławia i dziś jedzie, a jutro rozmowa. Ciekawe gdzie będzie kolejna
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
Wstawać spiochy
ja już od 7.00 pakuje kartony, ale sie tego nazbierało a do czwartku chcielibyśm większość wywieść, już rano złożyłam życzenia mężowi z okazji Dnia Ojca, ale się ucieszył Miss.hot ja bym chciała chodzić ale po 1 nie będzie mojego męża a po 2 już będe mieszkała 100 km od Lubline więc muszę sobie darować szkołę rodzenia a szkoda. Allisanka Wszystkiego Najlepszego z Okazji Urodzin i Rocznicy Ślubu życzę wam dużo szczęścia i miłości
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-23 o 08:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

Jeszcze z godzinę muszę popracować nad pracą zleconą na jutro. Ale jutro wieczorkiem to musowo!

jakieś podpowiedzi...