|
|
#2431 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
po dłuższej przerwie (około 1 miesiąca
) pokuszona w miarę atrakcyjną ceną zakupiłam gorset masquerade minerva. Wzięłam 2 rozmiary żeby mieć pewność który lepiej leży bo czytałam że raczej małomiseczkowy no i teraz sama nie wiem więc proszę o radę. Który lepszy? 65E czy 65F? Na początek 65F x3 65E muszę jeszcze zapiąć i obfotografowaćP.S. Już mam - 65E x3 Sama właściwie widzę minimalne różnicę ale nie wiem co lepsze. Bardzo prosze o jakiekolwiek oceny. Edytowane przez Anusia111 Czas edycji: 2009-06-22 o 22:33 Powód: dodanie zdjęć |
|
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
piękna ta minerva, ja kcę taki stanik!!!
chyba 65E lepsze jednak.... zazdroszczę>.<
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#2433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ślicznie w nim wyglądasz, ja bym wybrała 65E. |
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Obmierzyłam się wczoraj jeszcze raz dokładnie i wymiary mam takie:
pod biustem: 69 cm w biuście stojąc: 80 cm w zwisie: 88,50 (tak, tak, mam piersi delikatnie mówiąc oklapnięte, efekt za szybkiego odchudzania niestety) Czy możliwe, że wczoraj miałam nieco inne wymiary niż przedwczoraj? ![]() Zrobiłam też remanent staników i niestety ale większość to 75D (wspomnienie po moim dużym biuście Mam pytanie - gdzie w Krakowie kupić coś na mój rozmiar (oprócz tego sklepiku w GK koło Empiku, bo o nim już wiem), jaki w ogóle jest ten mój rozmiar (czyżby 65D??) i czy jeśli kupujecie przez internet to w jakich sklepach, nie boicie się tak kupić bez mierzenia? - jak z możliwością zwrotu/wymiany?
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-06-23 o 08:36 |
|
|
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa, radzę Ci wybrać się do sklepu na Kurdwanowie na ul. Wysłouchów, dokładny adres jest w pierwszym poście i na stronie intimo4you. W sklepie tym najlepiej poprosić panią o pomoc, zmierzenie, a później ocenę czy stanik dobrze leży. Panie są tam miłe i nie wpychają się na siłę do przymierzalni, więc nie masz się czego obawiać. Równocześnie znają się na dobieraniu rozmiarów, choć musisz pamiętać, że one nie są w Twoim ciele i nie czują, czy wbijają Ci się fiszbiny lub materiał Cię nie drapie.
Jeśli chodzi o rozmiar to ciężko powiedzieć, bo te 8,5 cm to różnica 3-4 miseczek. Tym bardziej wybierz się na zakupy do intimo4you, zanim kupisz coś przez internet. Czy boimy się kupić bez przymierzania? Nie boimy się, bo nie kupujemy bez przymierzania. ). A jeśli nie jesteśmy pewne to nastepnego dnia powtarzamy całe przymierzanie. Możemy też zrobic zdjęcia i wystawić w wątku, katalogu na balkonetce i zapytać, czy ten stanik dobrze leży.A jeśli źle leży to albo odsyłamy, jeśli kupiłyśmy w sklepie internetowym albo pozbywamy się w inny sposób, gdy kupiłyśmy na allegro/ebayu/giełdzie/itp. |
|
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie daleko i od mojej pracy i od mojego domku. Trochę szkoda, bo jakbym miała jakiś sklep bliżej to mogłabym się wybrać od razu, a tak to pewnie z miesiąc mi zejdzie. Cytat:
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
co znaczy piersi ''lejące" - obwisłe?
mam w biuście 90cm , w ''zwisie''94,95cm, ale chyba obwisłych nie mam ,raczej mocno jędrne....
|
|
|
|
#2438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W żadnym ze sklepów, które są wymienione w pierwszym poście tego wątku nie było do tej pory z tym problemów. Czasami tylko, sklepy z UK w przypadku sporej obniżki piszą, że towar nie podlega zwrotowi. Ale wówczas ceny są bardzo niskie. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Oczywiście zwroty dotyczą zakupów w sklepach internetowych, bo towaru z allegro/ebaya zazwyczaj zwracać nie można. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Warto przeczytać też ten artykuł "Dlaczego warto kupować w internecie?" ![]() http://stanikowe-sklepy.blogspot.com...nternecie.html |
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Drogi stanikomaniaczki, możecie mi polecic jakiś wąskofiszbinowy GLADKI stanik w kolorze cielistym?
Wiem, że freja retro plunge jest w takim "biszkoptowym" kolorze. Cos jeszcze? Tango, harmowy to z tego co kojarze szerokofiszbinowe staniki..
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
A w jakim rozmiarze? Bo nie pamiętam
![]() Może jakieś Fantasie Smoothing. Albo model Freya Senses, bo są jeszcze na ebayu? One są zupełnie gładkie. Są jeszcze Fantasie, Freye z delikatnym wzorem. |
|
|
|
#2441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmm... lejący biust jest bardziej kompresowalny, tzn. łatwiej poddaje się ułożeniu go w miseczce. Ja kiedy nosiłam źle dobrane staniki miałam bardziej lejący się biust, upychałam go w za małą miskę (70D) i nie narzekał, a dostosowywał się do niej. Teraz już by mi na to nie pozwolił
|
|
|
|
|
#2442 |
|
Raczkowanie
|
Witam dawno tu nie pisałam po tym jak już kupiłam parę staników w dobrym rozmiarze jestem bardzo zadowolona... teraz szukam kostiumu ale też chce by góra była dopasowana i zastawaniem się czy lepszy był by wiązany na szyje czy normalnie jak stanik mam 70F... Może ktoś mi podpowie...
|
|
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmiar ![]() lecę na ebaju szukać ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałam się jeszcze spytać czy widziałyście gdzieś w polskich sklepach stacjonarnych lub internetowych stroje firmy Miss Mandalay? Bardzo mi się podobają ich fasony, chcę zmienić nie tylko codzienny stanik ale i kostium kąpielowy, jednak nie widzę ich w rozmiarze 65f
Edytowane przez Manehajera Czas edycji: 2009-06-23 o 11:59 |
|
|
|
|
#2445 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem jak będzie u Ciebie, ale ja swojego biustu nie poznaję . Powinnam jeszcze dodać, że 65F to nie jest mój rozmiar, w tym stroju obwód dalej mam za szeroki, a co za tym idzie, biust bardziej trzyma się sam. Zdjęcie w 70D było zrobione mniej więcej rok temu.---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie dotarła do mnie porcelanka w mniejszym rozmiarze, lecę mierzyć! Oby tym razem pasowała
|
|
#2447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2448 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam straszny problem z doborem stanika:/ Nie dość że (to może być śmieszne ale niestety prawdziwe) kupuje je zazwyczaj na bazarze to na dodatek boję się kupić droższego niż 20 zł (i tak za 2 miesiące z niego wyrosnę). Najczęściej noszę 36/80, przed chwilą się zmierzyłam korzystając z kalkulatora który jest podany w tym wątku, wyszło że mam 70B na innym 65D.
Gdzie mogę kupić tanie, dobre, [i takie z których nie wyłażą druty!!!!!!!!!!!!] staniki? Wizażanki pomocy! Edytowane przez zetakpowiem Czas edycji: 2009-06-23 o 12:41 |
|
|
|
#2449 |
|
Raczkowanie
|
kupiony na dopasowanej - to chyba mój ulubiony sklep internetowy
|
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam takie pytanie: bo wyszło mi, że mam rozmiar 75I, ale w kilku sklepach internetowych nie ma w ogóle miseczki I, czy jest jakiś jej zamiennik? Np. czy 75HH to jest zamiennik dla 75I?
|
|
|
|
#2452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Milena ma 75I http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=searchset Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-06-23 o 12:35 |
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przymierzyłam moją Czarną Porcelankę i jestem bardzo zadowolona
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak Ci coś świtało, że kupowałaś 70D.Ja bym nigdy na to nie wpadła...
|
|
#2455 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
pokażesz się w porcelance? widzę że został tylko jeden rozmiar 38F. gorset się lepiej na tobie prezentuje niż na modelce, strasznie mi się dekold podoba. Cytat:
ja nawróciłam się dzięki wizażowi, jakaś dziewczyna, która pisała na zupełnie innym wątku miała link do kalkulatora z opisem "sprawdź czy nosisz dobrze dobrany stanik". Na początku nie klikałam na link, no bo przecież dobrze wiedziałam, jaki mam rozmiar. Dopiero chyba po jakimś 10 razie jak zobaczyłam ten podpis to kliknęłam i .
|
|||
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W porcelance się pokazę bardzo chętnie, ale za jakiś czas, chciałam od razu, taka byłam zaaferowana, ale jak stanęłam przed lustrem w samym staniku i zobaczyłam w jakim mam stanie skórę po ostatnim wysypie atopowym to uznałam, że poczekam jeszcze z tydzien
|
|
#2457 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż ja teraz chciałam sobie właśnie wiązany na szyi kupić, ale po zmierzeniu, uznałam, że jednak wygodniejsza będzie balkonetka (żeby biust się ładnie prezentował trzeba go wysoko zawiązać). ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
). Inna sprawa to ta, że był najwygodniejszy i najbardziej ze mną kompatybilny. Jakoś nie mogę chodzić w miękkich stanikach, fiszbiny mnie strasznie obcierają. Najbardziej to bym chciała, żeby effuniak wyprodukował cielistego plunga, kiedyś ula z sekretariatu pisała, ze miały być, ale jednak się nie pojawiły. A co do stanu skóry, to pewnie nikt by nie zwrócił na nią uwagi, tylko na stanik patrzył Ale rozumiem, też nie lubię upubliczniać swoich defektów, mimo że zdjęcia są niejako anonimowe.
Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-06-23 o 13:37 |
||
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2459 |
|
Raczkowanie
|
Anusia111- zostawiłabym 65E, ale w obu Ci ładnie.
Dziewczyny, na balkonetce Effuniak obiecuje straplessy na przyszły tydzień! Już zaczynam zbierać kasę
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, że ja lubię wszystko co nowe to się zainteresowałam tematem, zaczęłam czytać i szukać. Normalnie nie wiedziałabym, że z moim cudownym 75Bee jest coś nie tak. No, ale i skąd miałam wiedzieć.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

) pokuszona w miarę atrakcyjną ceną zakupiłam gorset masquerade minerva. Wzięłam 2 rozmiary żeby mieć pewność który lepiej leży bo czytałam że raczej małomiseczkowy no i teraz sama nie wiem więc proszę o radę. Który lepszy? 65E czy 65F?
i obfotografować

). A jeśli nie jesteśmy pewne to nastepnego dnia powtarzamy całe przymierzanie. Możemy też zrobic zdjęcia i wystawić w wątku, katalogu na balkonetce i zapytać, czy ten stanik dobrze leży.
Strasznie daleko i od mojej pracy i od mojego domku. Trochę szkoda, bo jakbym miała jakiś sklep bliżej to mogłabym się wybrać od razu, a tak to pewnie z miesiąc mi zejdzie.
mam w biuście 90cm , w ''zwisie''94,95cm, ale chyba obwisłych nie mam ,raczej mocno jędrne....