Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 22:17   #2431
Anusia111
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

po dłuższej przerwie (około 1 miesiąca ) pokuszona w miarę atrakcyjną ceną zakupiłam gorset masquerade minerva. Wzięłam 2 rozmiary żeby mieć pewność który lepiej leży bo czytałam że raczej małomiseczkowy no i teraz sama nie wiem więc proszę o radę. Który lepszy? 65E czy 65F?
Na początek 65F x3
65E muszę jeszcze zapiąć i obfotografować

P.S. Już mam - 65E x3
Sama właściwie widzę minimalne różnicę ale nie wiem co lepsze. Bardzo prosze o jakiekolwiek oceny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020937.jpg (109,9 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020947.jpg (97,7 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020922.jpg (146,8 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020948.jpg (110,0 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020951.jpg (142,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020958.jpg (86,3 KB, 72 załadowań)

http://podroze-ani-i-tomka.blogspot.com/

Edytowane przez Anusia111
Czas edycji: 2009-06-22 o 22:33 Powód: dodanie zdjęć
Anusia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 23:09   #2432
nelyen
Zadomowienie

piękna ta minerva, ja kcę taki stanik!!!
chyba 65E lepsze jednak....
zazdroszczę>.<

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 08:17   #2433
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anusia111 Pokaż wiadomość
po dłuższej przerwie (około 1 miesiąca ) pokuszona w miarę atrakcyjną ceną zakupiłam gorset masquerade minerva. Wzięłam 2 rozmiary żeby mieć pewność który lepiej leży bo czytałam że raczej małomiseczkowy no i teraz sama nie wiem więc proszę o radę. Który lepszy? 65E czy 65F?
Na początek 65F x3
65E muszę jeszcze zapiąć i obfotografować

P.S. Już mam - 65E x3
Sama właściwie widzę minimalne różnicę ale nie wiem co lepsze. Bardzo prosze o jakiekolwiek oceny.
ja też chcę taki, możesz zdradzić gdzie go kupiłaś?
ślicznie w nim wyglądasz, ja bym wybrała 65E.
Stary 2009-06-23, 08:35   #2434
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Obmierzyłam się wczoraj jeszcze raz dokładnie i wymiary mam takie:
pod biustem: 69 cm
w biuście stojąc: 80 cm
w zwisie: 88,50 (tak, tak, mam piersi delikatnie mówiąc oklapnięte, efekt za szybkiego odchudzania niestety)

Czy możliwe, że wczoraj miałam nieco inne wymiary niż przedwczoraj?
Zrobiłam też remanent staników i niestety ale większość to 75D (wspomnienie po moim dużym biuście ) oraz 75C, czyli nic nie pasuje

Mam pytanie - gdzie w Krakowie kupić coś na mój rozmiar (oprócz tego sklepiku w GK koło Empiku, bo o nim już wiem), jaki w ogóle jest ten mój rozmiar (czyżby 65D??) i czy jeśli kupujecie przez internet to w jakich sklepach, nie boicie się tak kupić bez mierzenia? - jak z możliwością zwrotu/wymiany?

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2009-06-23 o 08:36
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 09:51   #2435
agta85
Wtajemniczenie

Klarissa, radzę Ci wybrać się do sklepu na Kurdwanowie na ul. Wysłouchów, dokładny adres jest w pierwszym poście i na stronie intimo4you. W sklepie tym najlepiej poprosić panią o pomoc, zmierzenie, a później ocenę czy stanik dobrze leży. Panie są tam miłe i nie wpychają się na siłę do przymierzalni, więc nie masz się czego obawiać. Równocześnie znają się na dobieraniu rozmiarów, choć musisz pamiętać, że one nie są w Twoim ciele i nie czują, czy wbijają Ci się fiszbiny lub materiał Cię nie drapie.

Jeśli chodzi o rozmiar to ciężko powiedzieć, bo te 8,5 cm to różnica 3-4 miseczek. Tym bardziej wybierz się na zakupy do intimo4you, zanim kupisz coś przez internet. Ale przy obwodzie 69cm często dobry okazuje się nawet stanik z obwodem 60. Przy wymiarach 69/80 to okolice rozmiarów 60D/60DD. Przy wymiarach 69/88,5 to 60F/60FF. Przypuszczam, że dobry może być jakiś rozmiar pośredni - 60E, może 60F. Będziesz wiedziała po pierwszych przymiarkach.

Czy boimy się kupić bez przymierzania? Nie boimy się, bo nie kupujemy bez przymierzania. Mamy własne przymierzalnie w naszych domach, mieszkaniach. Jak paczka ze stanikiem przychodzi, zakładamy go, przegladamy się we własnym lustrze. Sprawdzamy jak układają się na nim bluzki, które mamy w szafie. Czasem pytamy o zdanie bliskich. (To znaczy sąsiadkę lub listonosza też można spytać, ale ja nie praktykuję ). A jeśli nie jesteśmy pewne to nastepnego dnia powtarzamy całe przymierzanie. Możemy też zrobic zdjęcia i wystawić w wątku, katalogu na balkonetce i zapytać, czy ten stanik dobrze leży.
A jeśli źle leży to albo odsyłamy, jeśli kupiłyśmy w sklepie internetowym albo pozbywamy się w inny sposób, gdy kupiłyśmy na allegro/ebayu/giełdzie/itp.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 10:06   #2436
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Klarissa, radzę Ci wybrać się do sklepu na Kurdwanowie na ul. Wysłouchów, dokładny adres jest w pierwszym poście i na stronie intimo4you. W sklepie tym najlepiej poprosić panią o pomoc, zmierzenie, a później ocenę czy stanik dobrze leży. Panie są tam miłe i nie wpychają się na siłę do przymierzalni, więc nie masz się czego obawiać. Równocześnie znają się na dobieraniu rozmiarów, choć musisz pamiętać, że one nie są w Twoim ciele i nie czują, czy wbijają Ci się fiszbiny lub materiał Cię nie drapie.

Jeśli chodzi o rozmiar to ciężko powiedzieć, bo te 8,5 cm to różnica 3-4 miseczek. Tym bardziej wybierz się na zakupy do intimo4you, zanim kupisz coś przez internet. Ale przy obwodzie 69cm często dobry okazuje się nawet stanik z obwodem 60. Przy wymiarach 69/80 to okolice rozmiarów 60D/60DD. Przy wymiarach 69/88,5 to 60F/60FF. Przypuszczam, że dobry może być jakiś rozmiar pośredni - 60E, może 60F. Będziesz wiedziała po pierwszych przymiarkach.
Dzięki wybiorę się chociaż to dla mnie koniec świata jest... Strasznie daleko i od mojej pracy i od mojego domku. Trochę szkoda, bo jakbym miała jakiś sklep bliżej to mogłabym się wybrać od razu, a tak to pewnie z miesiąc mi zejdzie.

Cytat:
(...)
A jeśli źle leży to albo odsyłamy, jeśli kupiłyśmy w sklepie internetowym albo pozbywamy się w inny sposób, gdy kupiłyśmy na allegro/ebayu/giełdzie/itp.
Właśnie o to mi chodziło, ponieważ często w sklepach nie można zwracać bielizny, dlatego pytam. Wiem, że można sprzedać koleżance/wystawić na allegro ale to jednak kłopot jest.
Stary 2009-06-23, 10:09   #2437
Manehajera
Zakorzenienie

co znaczy piersi ''lejące" - obwisłe? mam w biuście 90cm , w ''zwisie''94,95cm, ale chyba obwisłych nie mam ,raczej mocno jędrne....
Manehajera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 10:32   #2438
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Właśnie o to mi chodziło, ponieważ często w sklepach nie można zwracać bielizny
Zawsze można zwrócić (to znaczy w ciągu 10 dni, bez śladów użytkowania, z metkami). Jeśli sklep zabrania zwrotu nienoszonej bielizny to łamie prawo. Należy go postraszyć odpowiednią ustawą i federacją konsumentów.

W żadnym ze sklepów, które są wymienione w pierwszym poście tego wątku nie było do tej pory z tym problemów.

Czasami tylko, sklepy z UK w przypadku sporej obniżki piszą, że towar nie podlega zwrotowi. Ale wówczas ceny są bardzo niskie.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Oczywiście zwroty dotyczą zakupów w sklepach internetowych, bo towaru z allegro/ebaya zazwyczaj zwracać nie można.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Warto przeczytać też ten artykuł "Dlaczego warto kupować w internecie?"

http://stanikowe-sklepy.blogspot.com...nternecie.html
Stary 2009-06-23, 10:34   #2439
hihi
Zakorzenienie

Drogi stanikomaniaczki, możecie mi polecic jakiś wąskofiszbinowy GLADKI stanik w kolorze cielistym?
Wiem, że freja retro plunge jest w takim "biszkoptowym" kolorze.

Cos jeszcze? Tango, harmowy to z tego co kojarze szerokofiszbinowe staniki..
Stary 2009-06-23, 10:46   #2440
agta85
Wtajemniczenie

A w jakim rozmiarze? Bo nie pamiętam

Może jakieś Fantasie Smoothing. Albo model Freya Senses, bo są jeszcze na ebayu?
One są zupełnie gładkie.

Są jeszcze Fantasie, Freye z delikatnym wzorem.
Stary 2009-06-23, 10:55   #2441
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Manehajera Pokaż wiadomość
co znaczy piersi ''lejące" - obwisłe? mam w biuście 90cm , w ''zwisie''94,95cm, ale chyba obwisłych nie mam ,raczej mocno jędrne....
Większa różnica między pomiarem normalnym a w pochyleniu wcale nie świadczy o kondycji biustu, a o jego kształcie. Ktoś może mieć właśnie bardzo jędrny, pełny u góry biust i dlatego ta różnica jest większa.

hmm... lejący biust jest bardziej kompresowalny, tzn. łatwiej poddaje się ułożeniu go w miseczce.
Ja kiedy nosiłam źle dobrane staniki miałam bardziej lejący się biust, upychałam go w za małą miskę (70D) i nie narzekał, a dostosowywał się do niej. Teraz już by mi na to nie pozwolił
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 70D-65F.jpg (16,6 KB, 150 załadowań)
Stary 2009-06-23, 11:38   #2442
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Witam dawno tu nie pisałam po tym jak już kupiłam parę staników w dobrym rozmiarze jestem bardzo zadowolona... teraz szukam kostiumu ale też chce by góra była dopasowana i zastawaniem się czy lepszy był by wiązany na szyje czy normalnie jak stanik mam 70F... Może ktoś mi podpowie...
Marta88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 11:47   #2443
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
A w jakim rozmiarze? Bo nie pamiętam

Może jakieś Fantasie Smoothing. Albo model Freya Senses, bo są jeszcze na ebayu?
One są zupełnie gładkie.

Są jeszcze Fantasie, Freye z delikatnym wzorem.
65F rozmiar

lecę na ebaju szukać

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Większa różnica między pomiarem normalnym a w pochyleniu wcale nie świadczy o kondycji biustu, a o jego kształcie. Ktoś może mieć właśnie bardzo jędrny, pełny u góry biust i dlatego ta różnica jest większa.

hmm... lejący biust jest bardziej kompresowalny, tzn. łatwiej poddaje się ułożeniu go w miseczce.
Ja kiedy nosiłam źle dobrane staniki miałam bardziej lejący się biust, upychałam go w za małą miskę (70D) i nie narzekał, a dostosowywał się do niej. Teraz już by mi na to nie pozwolił
WOW! Ale różnica! Myślisz, że przy noszeniu dobrego stanika zmieni mi się cycek z lejącego na mniej lejący?
Stary 2009-06-23, 11:53   #2444
Manehajera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
65F rozmiar

lecę na ebaju szukać

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

WOW! Ale różnica! Myślisz, że przy noszeniu dobrego stanika zmieni mi się cycek z lejącego na mniej lejący?
właśnie?

chciałam się jeszcze spytać czy widziałyście gdzieś w polskich sklepach stacjonarnych lub internetowych stroje firmy Miss Mandalay? Bardzo mi się podobają ich fasony, chcę zmienić nie tylko codzienny stanik ale i kostium kąpielowy, jednak nie widzę ich w rozmiarze 65f
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miss mandalay valencia.jpg (19,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miss mandalay.jpg (17,9 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez Manehajera
Czas edycji: 2009-06-23 o 11:59
Stary 2009-06-23, 12:01   #2445
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
65F rozmiar

lecę na ebaju szukać

he he nie wiem jak będzie u Ciebie, ale ja swojego biustu nie poznaję . Powinnam jeszcze dodać, że 65F to nie jest mój rozmiar, w tym stroju obwód dalej mam za szeroki, a co za tym idzie, biust bardziej trzyma się sam. Zdjęcie w 70D było zrobione mniej więcej rok temu.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Manehajera Pokaż wiadomość
właśnie?

chciałam się jeszcze spytać czy widziałyście gdzieś w polskich sklepach stacjonarnych lub internetowych stroje firmy Miss Mandalay? Bardzo mi się podobają ich fasony, chcę zmienić nie tylko codzienny stanik ale i kostium kąpielowy, jednak nie widzę ich w rozmiarze 65f
staniki miss mandalay są na bravissimo, widziałam też jeden model w polskiej bellissimie.
Stary 2009-06-23, 12:04   #2446
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
he he nie wiem jak będzie u Ciebie, ale ja swojego biustu nie poznaję . Powinnam jeszcze dodać, że 65F to nie jest mój rozmiar, w tym stroju obwód dalej mam za szeroki, a co za tym idzie, biust bardziej trzyma się sam. Zdjęcie w 70D było zrobione mniej więcej rok temu.
Tak, jak wiem, że Ty to nosisz raczej 60G, prawda?

Właśnie dotarła do mnie porcelanka w mniejszym rozmiarze, lecę mierzyć! Oby tym razem pasowała
Stary 2009-06-23, 12:08   #2447
Manehajera
Zakorzenienie

Cytat:
65F rozmiar

lecę na ebaju szukać

Cytat:

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

staniki miss mandalay są na bravissimo, widziałam też jeden model w polskiej bellissimie.
też właśnie widziałam na bellissimie ale oni nie mają tego stroju w rozmiarach niższych niż 70
Stary 2009-06-23, 12:15   #2448
zetakpowiem
Wtajemniczenie

ja mam straszny problem z doborem stanika:/ Nie dość że (to może być śmieszne ale niestety prawdziwe) kupuje je zazwyczaj na bazarze to na dodatek boję się kupić droższego niż 20 zł (i tak za 2 miesiące z niego wyrosnę). Najczęściej noszę 36/80, przed chwilą się zmierzyłam korzystając z kalkulatora który jest podany w tym wątku, wyszło że mam 70B na innym 65D.
Gdzie mogę kupić tanie, dobre, [i takie z których nie wyłażą druty!!!!!!!!!!!!] staniki?
Wizażanki pomocy!

Edytowane przez zetakpowiem
Czas edycji: 2009-06-23 o 12:41
zetakpowiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 12:15   #2449
Anusia111
Raczkowanie

Cytat:
ja też chcę taki, możesz zdradzić gdzie go kupiłaś?
ślicznie w nim wyglądasz, ja bym wybrała 65E.
kupiony na dopasowanej - to chyba mój ulubiony sklep internetowy

http://podroze-ani-i-tomka.blogspot.com/
Anusia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 12:20   #2450
Manehajera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zetakpowiem Pokaż wiadomość
ja mam straszny problem z doborem stanika:/ Nie dość że (to może być śmieszne ale niestety prawdziwe) kupuje je zazwyczaj na bazarze to na dodatek boję się kupić droższego niż 20 zł (i tak za 2 miesiące z niego wyrosnę). Najczęściej noszę 36/80, przed chwilą się zmierzyłam korzystając z kalkulatora który jest podany w tym wątku, wyszło że mam 70B (i co dalej?)
Gdzie mogę kupić tanie, dobre, [i takie z których nie wyłażą druty!!!!!!!!!!!!] staniki?
Wizażanki pomocy!
że tak powiem za 20zł dobrego stanika nie znajdziesz, o tym mogę Cię zapewnić, chyba, że używany
Stary 2009-06-23, 12:25   #2451
Dotka90
Zakorzenienie

A ja mam takie pytanie: bo wyszło mi, że mam rozmiar 75I, ale w kilku sklepach internetowych nie ma w ogóle miseczki I, czy jest jakiś jej zamiennik? Np. czy 75HH to jest zamiennik dla 75I?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 12:34   #2452
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie: bo wyszło mi, że mam rozmiar 75I, ale w kilku sklepach internetowych nie ma w ogóle miseczki I, czy jest jakiś jej zamiennik? Np. czy 75HH to jest zamiennik dla 75I?
masz ok 104 w biuście? to poszukaj brytyjskiego 34 (75) FF

Milena ma 75I
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=searchset

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-06-23 o 12:35
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 12:41   #2453
hihi
Zakorzenienie

Właśnie przymierzyłam moją Czarną Porcelankę i jestem bardzo zadowolona Bajnie trzyma, robi okragłe cycki, nie spłaszcza aż tak strasznie (bo ja i tak mam płaskie cycki, to gorzej byc nie może ) i wygląda całkiem nieźle pod bluzką. Do tego stopnia mi się podoba, że jakbym miała okazję, to kupiłabym jeszcze jasną
Stary 2009-06-23, 12:57   #2454
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, wow. Ale i tak Ci coś świtało, że kupowałaś 70D.
Ja bym nigdy na to nie wpadła...
Stary 2009-06-23, 13:19   #2455
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Drogi stanikomaniaczki, możecie mi polecic jakiś wąskofiszbinowy GLADKI stanik w kolorze cielistym?
Wiem, że freja retro plunge jest w takim "biszkoptowym" kolorze.

Cos jeszcze? Tango, harmowy to z tego co kojarze szerokofiszbinowe staniki..
może spróbuj z Porcelainem? widzę, że strapless Ci podpasował, a ten model w standardowej wersji ma sporo węższe fiszbiny (mierzyłam je i w rozmiarze 28G mają tyle samo co np. we freyi matildzie).

Cytat:
Tak, jak wiem, że Ty to nosisz raczej 60G, prawda?

Właśnie dotarła do mnie porcelanka w mniejszym rozmiarze, lecę mierzyć! Oby tym razem pasowała
60G z tendencją do 60GG, tylko że zawsze jak próbuję z większą miską to nie trafiam w rozmiar.
pokażesz się w porcelance?

Cytat:
Napisane przez Anusia111 Pokaż wiadomość
kupiony na dopasowanej - to chyba mój ulubiony sklep internetowy
widzę że został tylko jeden rozmiar 38F. gorset się lepiej na tobie prezentuje niż na modelce, strasznie mi się dekold podoba.

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Wow, wow. Ale i tak Ci coś świtało, że kupowałaś 70D.
Ja bym nigdy na to nie wpadła...
jakoś wpadłaś, skoro tutaj jesteś ja nawróciłam się dzięki wizażowi, jakaś dziewczyna, która pisała na zupełnie innym wątku miała link do kalkulatora z opisem "sprawdź czy nosisz dobrze dobrany stanik". Na początku nie klikałam na link, no bo przecież dobrze wiedziałam, jaki mam rozmiar. Dopiero chyba po jakimś 10 razie jak zobaczyłam ten podpis to kliknęłam i .
Stary 2009-06-23, 13:22   #2456
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
może spróbuj z Porcelainem? widzę, że strapless Ci podpasował, a ten model w standardowej wersji ma sporo węższe fiszbiny (mierzyłam je i w rozmiarze 28G mają tyle samo co np. we freyi matildzie).

60G z tendencją do 60GG, tylko że zawsze jak próbuję z większą miską to nie trafiam w rozmiar.
pokażesz się w porcelance?
Porcelanka normalna nie jest pancerna? Bo nie chciałabym żeby ten cielisty stanik był jakims odpychającym pancerzem

W porcelance się pokazę bardzo chętnie, ale za jakiś czas, chciałam od razu, taka byłam zaaferowana, ale jak stanęłam przed lustrem w samym staniku i zobaczyłam w jakim mam stanie skórę po ostatnim wysypie atopowym to uznałam, że poczekam jeszcze z tydzien
Stary 2009-06-23, 13:35   #2457
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marta88 Pokaż wiadomość
Witam dawno tu nie pisałam po tym jak już kupiłam parę staników w dobrym rozmiarze jestem bardzo zadowolona... teraz szukam kostiumu ale też chce by góra była dopasowana i zastawaniem się czy lepszy był by wiązany na szyje czy normalnie jak stanik mam 70F... Może ktoś mi podpowie...
Strój kąpielowy możesz mieć zarówno wiązany na szyi jak i na ramiączkach.
Chociaż ja teraz chciałam sobie właśnie wiązany na szyi kupić, ale po zmierzeniu, uznałam, że jednak wygodniejsza będzie balkonetka (żeby biust się ładnie prezentował trzeba go wysoko zawiązać).

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Porcelanka normalna nie jest pancerna? Bo nie chciałabym żeby ten cielisty stanik był jakims odpychającym pancerzem

W porcelance się pokazę bardzo chętnie, ale za jakiś czas, chciałam od razu, taka byłam zaaferowana, ale jak stanęłam przed lustrem w samym staniku i zobaczyłam w jakim mam stanie skórę po ostatnim wysypie atopowym to uznałam, że poczekam jeszcze z tydzien
No niestety Porcelanka jest trochę pancerna. Tutaj masz moje zdjęcie. Ja długo szukałam cielistego stanika, porcelain najbardziej mi się spodobał, bo ma dosyć nowoczesny krój (tzn. dzięki bezszwowości najmniej przypomina babciny namiot ). Inna sprawa to ta, że był najwygodniejszy i najbardziej ze mną kompatybilny. Jakoś nie mogę chodzić w miękkich stanikach, fiszbiny mnie strasznie obcierają.

Najbardziej to bym chciała, żeby effuniak wyprodukował cielistego plunga, kiedyś ula z sekretariatu pisała, ze miały być, ale jednak się nie pojawiły.

A co do stanu skóry, to pewnie nikt by nie zwrócił na nią uwagi, tylko na stanik patrzył Ale rozumiem, też nie lubię upubliczniać swoich defektów, mimo że zdjęcia są niejako anonimowe.

Edytowane przez luizka__
Czas edycji: 2009-06-23 o 13:37
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:38   #2458
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety Porcelanka jest trochę pancerna. Tutaj masz moje zdjęcie. Ja długo szukałam cielistego stanika, porcelain najbardziej mi się spodobał, bo ma dosyć nowoczesny krój (tzn. dzięki bezszwowości najmniej przypomina babciny namiot ). Inna sprawa to ta, że był najwygodniejszy i najbardziej ze mną kompatybilny. Jakoś nie mogę chodzić w miękkich stanikach, fiszbiny mnie strasznie obcierają.

Najbardziej to bym chciała, żeby effuniak wyprodukował cielistego plunga, kiedyś ula z sekretariatu pisała, ze miały być, ale jednak się nie pojawiły.

A co do stanu skóry, to pewnie nikt by nie zwrócił na nią uwagi, tylko na stanik patrzył Ale rozumiem, też nie lubię upubliczniać swoich defektów, mimo że zdjęcia są niejako anonimowe.
A jak Ci się ta porcelanka sprawdza pod jasnymi bluzkami?
Stary 2009-06-23, 13:48   #2459
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Anusia111- zostawiłabym 65E, ale w obu Ci ładnie.
Dziewczyny, na balkonetce Effuniak obiecuje straplessy na przyszły tydzień!
Już zaczynam zbierać kasę
Stary 2009-06-23, 13:49   #2460
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś wpadłaś, skoro tutaj jesteś ja nawróciłam się dzięki wizażowi, jakaś dziewczyna, która pisała na zupełnie innym wątku miała link do kalkulatora z opisem "sprawdź czy nosisz dobrze dobrany stanik". Na początku nie klikałam na link, no bo przecież dobrze wiedziałam, jaki mam rozmiar. Dopiero chyba po jakimś 10 razie jak zobaczyłam ten podpis to kliknęłam i .
No mnie uświadomiła dziewczyna na innym forum. A, że ja lubię wszystko co nowe to się zainteresowałam tematem, zaczęłam czytać i szukać. Normalnie nie wiedziałabym, że z moim cudownym 75Bee jest coś nie tak. No, ale i skąd miałam wiedzieć.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości