Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 20:54   #3631
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
brombusia - gdzie jestes???, bo zaczynam sie denerwowac.
ja wiem emocje rozpalaja, iz czlowiek nawet nie ma czasu na klikanie.
Jestem, jestem kochana
Właśnie dotarłam do domu. Tylko musiałam nadrobić, coście tu naskrobały.

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
ja już od tego tygodnia nie pracuję - zostałam oficjalną utrzymanką mojego męża.. trochę mi szkoda, że straciałam pracę - najtrudniej jakoś psychicznie mi się z tym pogodzić - jednak zawsze byłam niezależna finansowo.. aż do teraz... ech szkoda gadać..
Będzie dobrze Po macierzyńskim znajdziesz lepszą pracę, a być utrzymanką od czasu do czasu to chyba nie jest aż takie złe

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Mi dzis promotor zatwierdził pracę, więc wydrukowałam i już jest w dziekanacie a w piatek obrona
No to super . Rozumiem,że w piątek jest impreza

Melduję, że dzidziol zdrowy. Siusiak mu nie odpadł
Pan doktor pomierzył główkę, oglądał pępowinę, łożysko, mierzył kość udową i wszystko jest w porządku. Chłopak dorodny, wg USG o tydzień starszy. Gin powiedział, że mu się ta ciąża bardzo podoba
Powiedziałam mu, że troszkę ciężej mi się oddycha, więc kazał iść do internisty zrobić EKG, tak na wszelki wypadek.
Synuś główkę ma u góry, a ja się ostatnio zastanawiałam, co mi na żołądku leży
Z gorszych wiadomości mam dwie:
1. od ostatniej wizyty ( 3 tyg.) przytyłam 1 kg
2. TŻta coś bierze, mam nadzieję, że mnie nie zarazi.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 21:11   #3632
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Będzie dobrze Po macierzyńskim znajdziesz lepszą pracę, a być utrzymanką od czasu do czasu to chyba nie jest aż takie złe

Pan doktor pomierzył główkę, oglądał pępowinę, łożysko, mierzył kość udową i wszystko jest w porządku. Chłopak dorodny, wg USG o tydzień starszy. Gin powiedział, że mu się ta ciąża bardzo podoba
Powiedziałam mu, że troszkę ciężej mi się oddycha, więc kazał iść do internisty zrobić EKG, tak na wszelki wypadek.
Gratuluję bardzo!!!

1 Kg to aż chyba nie taka tragedia? Skoro norma 1kg na miesiąc, to troszeńkę tylko się pospieszyłaś.

Ja ostatnio dowiedziałam się, że znajoma w ciągu pierwszego miesiąca od zapłodnienia przytyła hehehehe 10 KILO!!!
To jest dopiero coś! po prostu jadła i to bardzo kaloryczne rzeczy chyba NON STOP. Tak więc widzisz, Brombusiu - no worries!!

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12

Edytowane przez belladonna78
Czas edycji: 2009-06-22 o 21:33
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 21:24   #3633
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Brombusiu gratuluje zdrowego synka

nie stresuj sie 1 kg ja od ostatniej wizyty przytylam 2,5 a teraz waze 65kg przy wzroscie 160cm a moj ginekolog i tak mowil ze ladnie i szczuplo sie trzymam

podczas porodu, biegania przy maluszku i karmienia zrzucimy wszystkie zbedne kg. (zreszta wiekszosc moich znajomych ktore przed ciaza narzekaly na nadwage pochudly tak ze nie mozna ich poznac natomiast chudziutkie przytyly i nabraly ladniejszych kszatltow..)

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 21:41   #3634
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Gratuluję bardzo!!!
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Brombusiu gratuluje zdrowego synka
Dzięki dziewczyny
Cytat:
zreszta wiekszosc moich znajomych ktore przed ciaza narzekaly na nadwage pochudly tak ze nie mozna ich poznac natomiast chudziutkie przytyly i nabraly ladniejszych kszatltow..)
O tak, właśnie tak bym chciała

Gin powiedział, że w porządku jest, więc na razie zbytnio się nie martwię.
Jeszcze chciałam Wam napisać, że chociaż ruchy jakieś tam nieśmiałe czuję od prawie dwóch tygodni, to przez dzisiejsze popołudnie synek przypominał o sobie co chwilkę. Wiem że w podbrzuszu gdzie czuję te chlupoty i motylki to ma nóżki, więc chyba kopie
Idę do wyrka. Do jutra

Stary 2009-06-23, 08:06   #3635
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
dudziakowa dogodzic ciezarnej to sztuka

mam serdecznie dosc dzisiejszego dnia.. Adrian marudny bo nie moze wyjsc na plac zabaw. wlasciwie nawet spacer odpada.. moze jak tz wroci z pracy to wyjdziemy chocby z wozkiem aby sie dotlenil..
NOo dokladnie szczegolnie mnie....hehehe

A ja dziewczynki znow was prosze o trzymanie kciukow...!!!!!!!!!!!!!!bo jade wlasnie do szpitala cos sie ze mnie leje...ze tak powiem niby to krew niby cos zlotego...... Zaczynam wysaidac powoli psychicznie......
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 08:12   #3636
brombusia
Zakorzenienie

Kochana trzymaj się.
Jesteśmy myślami z Tobą
Będzie dobrze, nie ma innej opcji.

Stary 2009-06-23, 08:26   #3637
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Dudziakowa trzymaj się
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 09:08   #3638
Pati18
Przyczajenie

Witam wszystkie mamusie Od bardzo bardzo dawna nie było mnie z Wami Bardzo przepraszam Was Miałam sporo zmartwień z moim TZ i nawet nie siadałam do komputera na szczęście wszystko juz się prawie ustabilizowało i mam nadzieje, że będzie juz tak do konca

Nie wiem od czego zaczac i co Wam napisac Zaczełam juz 19 tydzień ciązy w piątek zacznie sie juz 20 sty Cały ten czas czuje sie bardzo dobrze, nie mialam zadnych wymiotow itp Od niedawna pobolewa mnie głowa i czasami brzuszek Zaczełam sie tez zamartwiac moze niepotrzebnie ale nie moge przestac o tym myslec To juz 19 tydzien a ja mam taki maly brzuszek Z moją przyjaciolka jestesmy w tym samym tyg ciazy ona ma już duzo wiekszy zaczyna czuc ruchy dzidzi a ja nadal nic ... ;( Mierzyłam sobie brzuszek pod pepkiem w obwodzie wyszlo mi 88 cm Brzuch jest własciwie niewidoczny nikt ze znajomych nawet nie zaulwazyl, ze jestem w ciazy Mam 173 cm wzrostu zawsze wazylam ok 58 kg teraz waże ok 62-3 kg. Martwie się, że jest cos nie tak Minimalnie poszerzyly mi się biodra i lekko wystaje brzuszek Może sobie wkrecam ale wydaje mi sie, że zmalaly mi piersi i jakby mniej bolą Codziennie rano sie budze z mysla, że brzuszek urosl a tu nic ;( ruchow tez nie wyczuwam Ostatnie USG z badaniem przeziernosci karkowej miałam 12 maja NT wyszlo 1,9 to chyba norma ?? Do lekarza chodze regularnie co 2-3 tyg jutro mam kolejna wizyte mam nadzieje, że lekarz mnie uspokoi Miałam robiony cały pakiet badan dla kobiet w ciazy wszystko wyszlo w normie, cytologia rowniez. Umowiłam sie tez na USG na 3 lipca takie genetyczne i to 4D ale nie wiem czy nie iśc teraz na zwykle zeby miec pewnosc, ze z bobaskiem wszystko dobrze

Z praca u mnie w porzadku wlasciwie od samego poczatku jestem na zwolnieniu, moj pracodawca od razu mi je zalecil Mam umowe na czas nieokreslony wiec chyba mnie nie zwolnia..

Miałam trochę kłoptow z moim TZ ale jakos sie dogadalismy oboje przyzwyczajamy sie do nowej sytuacji i jest teraz co raz lepiej mieszkamy razem i wszystko zaczyna sie w koncu ukladac. Na początku nie bylo najlepiej ale teraz mam mnostwo wsparcia od niego i jestem szczesliwa , oby tylko dzidziol byl zdrowy ...

Pogoda mnie dobija, caly czerwiec taki chlodny i deszczowy moze wkrotce nadejda jakies sloneczne dni Z niecerpliwoscia czekam na jutrzejsza wizyte oczywiscie poinformuje jak bylo i czy wszystko w porzadku... z drugiej strony bardzo to przezywam ;(

Ide pospać dalej spioch ze mnie staraszny ostatnio :P I jeszcze raz przepraszam za moja dluuuuuugaaa nieobecnosc w watku oczywiscie wszystko nadrobie i będe z Wami codziennie Wszystkim mamusiom i Waszym Dzidziusiom zycze zdrowkaaaaaaa i pogody ducha

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Dudziakowa trzymam kciuki za Ciebie !!!!!!!!!!! Na pewno jest wszystko dobrze TRZYMAJCIE SIE
Stary 2009-06-23, 09:50   #3639
tarasia
Wtajemniczenie

Ja wczoraj zupełnie nie miałam czasu na plotki z wami - miałam kupę załatwień i między innymi wizyta u dentysty.
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Na koniec wczoraj dostalam paczke od mamy - przywiozl mi ja po drodze jej kolega - z ciuszkami dla mnie...same slicznosci...
śliczne ciuszki!
ja narazie poluję za jakimś stanikiem, bo zostały mi już tylko takie 2, które wcześniej były na mnie za duże.
Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
A planujecie od razu wstawić łóżeczko do dziecinnego, czy na samym początku mieć dzidziusia bliżej siebie? Ja się zastanawiam nad wstawieniem łóżeczka do sypialni na pierwsze 2-3 miesiące.
my planujemy zamieszkać z maluchem nawet dłużej niż 3 miesiące.
Mamy tylko 2 pokoje, więc narazie nie ma mowy o tym, żeby każdy miał swoją sypialnię. a potem to wiadomo, że będziemy musieli się wynieść do gościnnego :/

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość

moj TZ..mnie denerwoal Za bardzo opekunczy sie stał...i marudzi tego nie tego nic wolno to nie wolnoo
buziak
lepiej, że nadopiekuńczy niż przeciwnie!
Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
kupiliśmy używany od znajomego mojego TŻ i jest jak nowy, nawet kółek nie ma pozdzieranych no i za 1/3 ceny.
super okazja! zwłaszcza, że nie jest zniszczony!
Cytat:
to super!
a soją drogą ten 1 kg to nic! znam dziewczynę, która w ciąży przytyła 30 kg, a z kolei inna niedawno wyśmiała mnie z moich 2 kg, bo ona w pierwszych 3 miesiącach przytyła minimum 5kg!
Cytat:

A ja dziewczynki znow was prosze o trzymanie kciukow...!!!!!!!!!!!!!!bo jade wlasnie do szpitala cos sie ze mnie leje...ze tak powiem niby to krew niby cos zlotego...... Zaczynam wysaidac powoli psychicznie......
trzymam kciuki! Będzie dobrze!!!!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 09:52   #3640
konspiracja
Zakorzenienie

Witajcie . U mnie znowu deszczowo
Cytat:
lucky ja jutro rano (na 7:00) mam jazdy i po jazdach chce zajsc do galerii kupic tz kartke i ze 2kg cukierkow wiem ze on bedzie bardzo zadowolony bo poza slodyczami moglby nie jesc nic..
Kropeczko, ja mam podobny pomysł. Mojemu mężowi zawsze czekoladki sprawiają prawie taką radość jak mi kwiaty...

[QUOTE=gucia6;12885555
A co sie tyczy lozeczka, to tez chcemy przez pierwsze miesiace miec je w naszej sypialni.[/QUOTE]
Pokoik maleństwa mamy wykończony, zostal mi do kupienia żyrandol i może jakiś dywanik. No i oczywiście łożeczko, ale jak kupimy to na razie jednak wstawimy do naszej sypialni na jakieś pierwsze 4-6 m-cy...

Cytat:
Brombusia to super wieści no i cieszę sie, że siusiak twardo się trzyma

Cytat:
Ja ostatnio dowiedziałam się, że znajoma w ciągu pierwszego miesiąca od zapłodnienia przytyła hehehehe 10 KILO!!!
To jest dopiero coś! po prostu jadła i to bardzo kaloryczne rzeczy chyba NON STOP. Tak więc widzisz, Brombusiu - no worries!!
To chyba TROCHĘ przesadziła dziewczyna

Cytat:
65kg przy wzroscie 160cm a moj ginekolog i tak mowil ze ladnie i szczuplo sie trzymam
wstyd sie przyznać, zle poprawiałaś mi humor od rana

Cytat:

: kciuki:

Cytat:
Napisane przez Pati18 Pokaż wiadomość
To juz 19 tydzien a ja mam taki maly brzuszek Z moją przyjaciolka jestesmy w tym samym tyg ciazy ona ma już duzo wiekszy zaczyna czuc ruchy dzidzi a ja nadal nic ... ;( Mierzyłam sobie brzuszek pod pepkiem w obwodzie wyszlo mi 88 cm Brzuch jest własciwie niewidoczny nikt ze znajomych nawet nie zaulwazyl, ze jestem w ciazy Mam 173 cm wzrostu zawsze wazylam ok 58 kg teraz waże ok 62-3 kg. Martwie się, że jest cos nie tak Minimalnie poszerzyly mi się biodra i lekko wystaje brzuszek Może sobie wkrecam ale wydaje mi sie, że zmalaly mi piersi i jakby mniej bolą Codziennie rano sie budze z mysla, że brzuszek urosl a tu nic ;( ruchow tez nie wyczuwam Ostatnie USG z badaniem przeziernosci karkowej miałam 12 maja NT wyszlo 1,9 to chyba norma ?? Do lekarza chodze regularnie co 2-3 tyg jutro mam kolejna wizyte mam nadzieje, że lekarz mnie uspokoi Miałam robiony cały pakiet badan dla kobiet w ciazy wszystko wyszlo w normie, cytologia rowniez. Umowiłam sie tez na USG na 3 lipca takie genetyczne i to 4D ale nie wiem czy nie iśc teraz na zwykle zeby miec pewnosc, ze z bobaskiem wszystko dobrze
Witaj Pati. Fajnie że sie odzywasz, ale skąd takie pasymistyczne nastawienie?? Przeciez wszystko jest dobrze. Dziewczyny, czy my naprawdę musimy sobie wymyślać problemy ktore nie istnieja????
Przeciez nie wszystkim mamusiom rosną brzuszki w takim samym tempie, niektore bedą miały wieksze, a inne mniejsze, i wcale nie ma to wplywu na wilkosć dzidzia. Głowa do gory. Masz porobione wszystkie badania i wszystko jest ok, wiec tego się trzymaj.
A tak nawiasem... ja jestem w 17 tyg... a nawet nie powiedziałam jeszcze w pracy że jestem w ciąży ale w porownaiu z tym jaka byłam szczupła przed ciażą brzuszek ładnie sie uwypukla. Ale tak naprawde w ciuchach to go jeszcze po prostu nie widać. I nie martw sie przeciez dopiero w nastepnych miesiącach brzuszki rosną najszybciej. Poki co pozostaje nam sie cieszyc ze dzidzie zdrowe i ze za bardzo nie tyjemy I mam mniej w obwodzie niż 88 cm... ale dużo wiecej niz 65cm przed ciażą... i tak dobijemy do setki, nie martw sie.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 09:52   #3641
tarasia
Wtajemniczenie

a ja dzisiaj nad ranem poczułam takie bulgotanie w dole brzucha - tam gdzie dzidzior. nie wiem czy to nie za wcześnie, ale wygląda mi to na takie bulgotki, o których juz pisałyście!

Stary 2009-06-23, 10:06   #3642
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej dziewczynki

widze, ze u Was dzisiaj Dzien Ojca...u nas juz byl, ale tak sobie pomyslalam, ze skoro moj tz pamietal o Dniu Mamy w Pl to dzisiaj tez dam mu jakis slodki prezencik czyli...Rafaello, ktore uwielbia

tarasiu ja tez tak wczesnie zaczelam czuc ruchy dzidzi...

Na poprawe humoru zacytuje wam dialog miedzy mna a moim malzem dzisiaj w lozeczku zaraz po zadzwonieniu budzika. Lezalam sobie przytulona do jego pleckow i...:
Malz: Kochanie, juz wstaje...
Ja: Dobrze dobrze...
Malz (minutke pozniej): No przeciez mowie, ze wstaje...
Ja: No dobrze...
Malz (pol minutki pozniej): No daj mi jeszcze chwilke...
Ja: Ale ja nic nie robie przeciez!
Malz: Jak nie robisz, jak pukasz mnie w plecy, zebym wstawal...
Ja: Hihihi, to nie ja pukam tylko dzidzi...
Malz: CO?????????!!!!!!!!!

...i jak wyskoczyl i sie przykleil do mojego brzuszka to tak siedzial z 10 minut...a male kopalo i kopalo i kopalo....

kropka

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-06-23 o 10:07
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 10:08   #3643
zmarzenka
Raczkowanie

Dudziakowa jesteśmy z tobą

Flowerspower fajny wózek.
U mnie wybór wózka determinuje szerokość windy. Jest malutka i jeszcze szerokość drzwi to tylko 59 cm, kiedy wózki mają rozstaw kół 60 cm. Znalazłam wózek Bebecar który się zmieści, jedyną jego wadą jest to że jest okropnie ciężki i drogi.

Karenina ale numer ...
W niedzielę byliśmy nad wodą. Mąż wrócił z wędkowania, a ja sobie polegiwałam w samochodzie. Dzidziol już drugi raz się ujawnił i podskakiwał tak jak bym miała kulkę z czkawką w brzuchu. Opowiedziałam to TZ. Komentarz: to chłopak, będzie chodził na ryby.
Brak poczucia cudzego humoru.

Edytowane przez zmarzenka
Czas edycji: 2009-06-23 o 10:19 Powód: dopisek
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 10:17   #3644
elalank
Zadomowienie

dudziakowa - KCIUKI ZACIŚNIĘTE!!!

brombusia - dobrze, ze siusiak się mocno trzyma

Pati18 - Witaj!! z tego co opisujesz, to wynika, ze wszystko w normie, więc nie przejmuj się!!

karenina19 - ale numer!!! super słodziarskie

tarasia - fajnie!!! zazdroszczę! też już bym chciała! ale mój to mały uparciuch jest i nie słucha mamy jak go prosi!

Ja zaczęłam w sobotę 18 tydzień i co dziwne wczoraj rano wstałam i tak jakby brzuszek mi się schował, tzn miałam płaski jak przed ciążą, więc się zastanawiałam gdzie jest, ale na szczęście już za chwilę się pojawił! Jak zadzwoniłam do mojej przyjacióły, która niedawno rodziła, to się nieźle naśmiała, z mojej paranoi!

Miłego dnia

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-06-23 o 10:19
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 10:21   #3645
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczynki

widze, ze u Was dzisiaj Dzien Ojca...u nas juz byl, ale tak sobie pomyslalam, ze skoro moj tz pamietal o Dniu Mamy w Pl to dzisiaj tez dam mu jakis slodki prezencik czyli...Rafaello, ktore uwielbia

tarasiu ja tez tak wczesnie zaczelam czuc ruchy dzidzi...

Na poprawe humoru zacytuje wam dialog miedzy mna a moim malzem dzisiaj w lozeczku zaraz po zadzwonieniu budzika. Lezalam sobie przytulona do jego pleckow i...:

...i jak wyskoczyl i sie przykleil do mojego brzuszka to tak siedzial z 10 minut...a male kopalo i kopalo i kopalo....

kropka

O RETYYY
Wzruszyłaś mnie strasznie normalnie nie mogę się doczekać czegoś takiego, niesamowita sprawa to musi być!!!

DUDZIAKOWA< kciuki zaciśnięte z całej siłyyyyyyyyyyy

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 10:28   #3646
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmarzenka Pokaż wiadomość
Karenina ale numer ...
W niedzielę byliśmy nad wodą. Mąż wrócił z wędkowania, a ja sobie polegiwałam w samochodzie. Dzidziol już drugi raz się ujawnił i podskakiwał tak jak bym miała kulkę z czkawką w brzuchu. Opowiedziałam to TZ. Komentarz: to chłopak, będzie chodził na ryby.
Hihihi...jak to jest, ze nasi tz'ci tak dobrze zawsze wiedza...

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
karenina19 - ale numer!!! super słodziarskie

Ja zaczęłam w sobotę 18 tydzień i co dziwne wczoraj rano wstałam i tak jakby brzuszek mi się schował, tzn miałam płaski jak przed ciążą, więc się zastanawiałam gdzie jest, ale na szczęście już za chwilę się pojawił!
No na caaaale szczescie......

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
O RETYYY
Wzruszyłaś mnie strasznie normalnie nie mogę się doczekać czegoś takiego, niesamowita sprawa to musi być!!!

Oj na pewno juz niedlugo tez bedziesz "skopana"...

Dudziakowa trzymam mocno kciuki

Stary 2009-06-23, 10:31   #3647
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj nad ranem poczułam takie bulgotanie w dole brzucha - tam gdzie dzidzior. nie wiem czy to nie za wcześnie, ale wygląda mi to na takie bulgotki, o których juz pisałyście!
Tarasiu ja tez już w zeszlym tygodniu mialam takie bulgotki i dziwne plumkania... To jeszcze nie kopniaki, ale jednak

Cytat:
ale piękny początek dnia

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 10:38   #3648
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cześć Mamusie

Dudziakowa głowa do góry! Będzie dobrze Trzymam kciuki!

Brombusia - cieszę się, że wszytko dobrze i dzidziol rośnie zdrowo

Kareninka - uśmiałam się z tej Twojej scenki i wzruszyłam - to takie słodkie - moja mała tak delikatnie daje o sobie znać, że przez skórę jeszcze nie czuć... a tak bym chciała, żeby Tatuś też poczuł trochę..

Pati - daj znac jak będziesz po wizycie - na pewno humor Ci się polepszy

U mni dziś nawet trochę słonko świeci i całkiem ciepło jest tylko wiaterek powiewa TZ-owi na Dizeń Tatusia zamówiłm maleńkie body z napisem "Kocham mojego Tatusia" ale chyba nie przyjdzie na czas, więc sam Tatuś sobie z okazji swojego święta dokupi ode mnie jeszcze płyktę z koncertem Pobłąkam się dziś po mojej mieścinie to może coś jeszcze mu sprawię

Idę poćwiczyć Miłego dnia Mamusie
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 10:39   #3649
gucia6
Zakorzenienie

Dudziakowa, trzymajcie sie!!! A ja trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze.

Pati, z brzuszkiem nic sie nie martw. U mnie zaczelo byc widac tak w okolicach 19 tc, ze w ciazy jestem. Brzusio to sprawa indywidualna, zreszta moze malenstwo tak ci sie ulozylo, ze niewiele wystaje

Brombusiu, super ze u ciebie i maluszka wszystko w porzadku.

A u mnie dzis znowu ponuro i deszczowo, do tego zimno jak w marcu albo listopoadzie I nie wiem czy to pogoda, czy moj nastroj, ale jakos moje malenstwo dzis spokojne jest w porownaniu do wczorajszych szalenstw. Caly czas tylko nasluchuje, czy dostane jakiegos kopniaka.

A tak co do wagi i obwodu, to przez ostatnie 3 tyg przybralam blisko 2 kg . A w obwodzie przybywa mi co tydzien jakies 2 cm i teraz mierze juz 87 cm. Ale sie tym wcale nie martwie, bo w czasie karmienia pewnie zrzuce. A jesli nie, to bede zostawiala malenstwo tz do opieki a sama pochodze na plywalnie, albo pobiegam

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-06-23 o 10:42
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 10:45   #3650
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Tarasiu ja tez już w zeszlym tygodniu mialam takie bulgotki i dziwne plumkania... To jeszcze nie kopniaki, ale jednak

ale piękny początek dnia

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Kareninka - uśmiałam się z tej Twojej scenki i wzruszyłam - to takie słodkie - moja mała tak delikatnie daje o sobie znać, że przez skórę jeszcze nie czuć... a tak bym chciała, żeby Tatuś też poczuł trochę..

Pozniej bedziesz miala tak jak ja - nie bedzie sie chcial od brzuszka twojego odkleic...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
A tak co do wagi i obwodu, to przez ostatnie 3 tyg przybralam blisko 2 kg . A w obwodzie przybywa mi co tydzien jakies 2 cm i teraz mierze juz 87 cm. Ale sie tym wcale nie martwie, bo w czasie karmienia pewnie zrzuce. A jesli nie, to bede zostawiala malenstwo tz do opieki a sama pochodze na plywalnie, albo pobiegam

Mi tz juz obiecal, ze jak tylko bede chciala to wykupimy karner na silownie i on posiedzi z maluchem...

Stary 2009-06-23, 10:45   #3651
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zaczęłam w sobotę 18 tydzień i co dziwne wczoraj rano wstałam i tak jakby brzuszek mi się schował, tzn miałam płaski jak przed ciążą, więc się zastanawiałam gdzie jest, ale na szczęście już za chwilę się pojawił!
Miłego dnia
mój jest zawsze mniejszy po nocy... potem się trochę uwypukla hehe
Cytat:
Hej dziewczynki
na poprawe humoru zacytuje wam dialog miedzy mna a moim malzem dzisiaj w lozeczku zaraz po zadzwonieniu budzika. Lezalam sobie przytulona do jego pleckow i...:

to teraz macie prywatnego pukacza w plecy

konspiracjo - no właśnie, to żadne kopniaczki ale tak mnie to cieszy, że szok!

Stary 2009-06-23, 10:53   #3652
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Jeesli sie obronie to w piatek stawiam Kubusie
Gratuluje syneczka

Cytat:

TRZYMAM KCIUKI !!!!
Cytat:
Ja zaczęłam w sobotę 18 tydzień i co dziwne wczoraj rano wstałam i tak jakby brzuszek mi się schował, tzn miałam płaski jak przed ciążą, więc się zastanawiałam gdzie jest, ale na szczęście już za chwilę się pojawił! Jak zadzwoniłam do mojej przyjacióły, która niedawno rodziła, to się nieźle naśmiała, z mojej paranoi!

Miłego dnia
Ja tez mam rao mniejszy brzuszek

A mnie nawet po Nospie plecy boląjedynie troszke mniej. I jeszcze w dole brzuszek mnie boli, tak jakby pecherz. Strasznie czesto latam sikui rano jak wstaje to mnie podbrzusze pobolewa, dopiero ja ide siku to przechodzi. Moze to dzidzius naciska nie wiem

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 10:58   #3653
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie nawet po Nospie plecy boląjedynie troszke mniej. I jeszcze w dole brzuszek mnie boli, tak jakby pecherz. Strasznie czesto latam sikui rano jak wstaje to mnie podbrzusze pobolewa, dopiero ja ide siku to przechodzi. Moze to dzidzius naciska nie wiem
Domi, mnie plecy tez bolaly i to baaardzo tak, ze spca nie moglam w nocy a i siedzie c w dzien i...dopiero te masaze pomogly...taki urok chudzinek z brzuszkami....

A co po ucisku na pecherz to ja wczesniej tak biegalam siku co chwile, ze polecialam do gina z teoria, ze mam na pewno zapalenie pecherza...

Stary 2009-06-23, 11:05   #3654
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi, mnie plecy tez bolaly i to baaardzo tak, ze spca nie moglam w nocy a i siedzie c w dzien i...dopiero te masaze pomogly...taki urok chudzinek z brzuszkami....

A co po ucisku na pecherz to ja wczesniej tak biegalam siku co chwile, ze polecialam do gina z teoria, ze mam na pewno zapalenie pecherza...
Ale to tak w dole Cie bolały, tuż nad posladkami?Mnie najbardziej bola przy pochylaniu sie do przodu oraz kichaniu lub kaszlaniu
Ja jeszcze zadnego ciężaru nei nosze, brzuszek malutki, więc skad te bóle

Stary 2009-06-23, 11:05   #3655
gissh
Raczkowanie

Cytat:
No to super

Cytat:
A ja dziewczynki znow was prosze o trzymanie kciukow...!!!!!!!!!!!!!!bo jade wlasnie do szpitala
Będzie dobrze... trzymamy za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
my planujemy zamieszkać z maluchem nawet dłużej niż 3 miesiące.
Mamy tylko 2 pokoje, więc narazie nie ma mowy o tym, żeby każdy miał swoją sypialnię. a potem to wiadomo, że będziemy musieli się wynieść do gościnnego :/
U nas warunki mieszkaniowe na chwilę obecną są całkiem podobne... Też mamy 2 pokoje - sypialnię i gościnny, więc przez jakiś czas Dzidziuś na pewno wprowadzi się do nas Myślę, że dopóki będzie mały to tak zostanie, a w międzyczasie będziemy myśleć o jakimś innym rozwiązaniu (nad naszym pięterkiem jest całkiem fajny strych do zaadaptowania )

Cytat:

Kurcze, ja też bym tak chciała... A mój mąż chyba jeszcze bardziej...
Naprawdę nie mogę się już doczekać kiedy Dzidź zacznie dawać jakieś znaki...

Domi, wg mojej gin takie bóle kręgosłupa w ciąży są częstą przypadłością... Ja też myślałam że powoduje je głównie ciężar rosnącego brzuszka, ale gin mi powiedziała że niektóre kobiety mają takie problemy już nawet od samego początku ciąży, kiedy jeszcze w oógle nie mają brzuszka i ciężaru do dźwigania... Po prostu są takie etapy w czasie ciąży kiedy rozciągają się te wszystkie więzadła w macicy, miednica się rozszerza, narządy wewnętrzne się nawet trochę przesuwają żeby zrobić miejsce dla powiększającej się macicy i stąd te dolegliwości...

Ja obecnie też jestem chyba na etapie "przemeblowania" w miednicy bo też od dwóch dni dokucza mi kręgosłup... Ech. To te gorsze strony bycia w ciaży...

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png

Edytowane przez gissh
Czas edycji: 2009-06-23 o 11:16
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 11:10   #3656
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to tak w dole Cie bolały, tuż nad posladkami?Mnie najbardziej bola przy pochylaniu sie do przodu oraz kichaniu lub kaszlaniu
Ja jeszcze zadnego ciężaru nei nosze, brzuszek malutki, więc skad te bóle
Tak tak dokladnie tam... dopiero od jakiegos czasu doszly mi tez bole wyzej...

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Kurcze, ja też bym tak chciała... A mój mąż chyba jeszcze bardziej...
Naprawdę nie mogę się już doczekać kiedy Dzidź zacznie dawać jakieś znaki...
Niedlugo niedlugo....

Stary 2009-06-23, 11:11   #3657
fruzia01
Raczkowanie

Dudziakowa, trzymam kciuki za was; chyba jednak TZ mial racje ograniczając twoją aktywność

Pati, głowa w górę, bo dostarczasz dzidziolkowi samych negatywnych hormonów; mi brzuszek pojawił się jak skończyłam 17 tygodni, wcześniej nie było nic widać (pod górą tłuszczu); i wiesz, jak inne dziewczyny prezentowały z dumą mieszkanka swoich dzieci, to ja tak jak ty, zamartwiałam się że moje dziecko na pewno nie rozwija się prawidłowo; a jak juz brzuszek się pojawił, to w drugą stronę zaczęłam się smutać - bo nie mogę zaakceptować swojego monstrualnego rozmiaru; pokręcone, nie? malejącym biustem też się nie przejmuj, bo na tym etapie ciąży produkcja progesteronu powoli spada i piersi przestają być bolesne i napięte;

kareninka, jak ja zazdroszczę ci tego szalejącego dzieciaczka! moje to oaza spokoju, chyba odziedziczyło charakter po tatusiu
czasem, rzadko w pozycji siedzącej takie delikatniutkie bulgotanko-motylki w dole brzucha czuję, ale nie potrafię z całą pewnością stwierdzić że to dziecko a nie moje wzdęcia, więc się nie nakręcam poza tym nawet jak nie czuję jego ruchów, to tłumaczę sobie, że widocznie dzidzia ma wygodnie, dużo miejsca dookoła siebie; a zacznie kopać jak się ciasno zrobi
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 11:16   #3658
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak dokladnie tam... dopiero od jakiegos czasu doszly mi tez bole wyzej...

Mnie lekarz wsytarszył, ze jak bardzo bola to wysyła do szpitala pod kroplówke i w ogóle ten ból jest groźny, bo mięśnie sa skurczone i to naciska na płod i go spłaszcza jakos tak mówil...

Stary 2009-06-23, 11:20   #3659
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie lekarz wsytarszył, ze jak bardzo bola to wysyła do szpitala pod kroplówke i w ogóle ten ból jest groźny, bo mięśnie sa skurczone i to naciska na płod i go spłaszcza jakos tak mówil...

Dopoki nie masz krwawien ani jakichs ostrych boli podbrzusza towarzyszacych bolowi plecow to nie ma sie czym az tak martwic... Poza tym plod jest przeciez w pecherzu plodowym, ktory chroni go wlasnie przed roznymi uciskami itp. i gdyby cos sie z tym pecherzem dzialo to wlasnie pojawia sie krwawienie...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-06-23 o 11:22
Stary 2009-06-23, 11:54   #3660
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze zadnego ciężaru nei nosze, brzuszek malutki, więc skąd te bóle
Ja miałam to samo, kichanie, schylanie się itp powodowały straszne bóle, najpierw miałam to jakby bardziej wyczuwalne na prawej stronie, później po lewej. Teraz (odpukać) jakby troszkę się uspokoiło.
i to pewnie jest rozszerzająca się miednica albo coś .... organizm się przygotowuje do ciąży.
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości