Modlitwa o 100% czyli 30 czerwca tuż tuż! Maturzystki 2009, odsłona X - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-23, 13:04   #4561
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2
Dot.: Modlitwa o 100% czyli 30 czerwca tuż tuż! Maturzystki 2009, odsłona X

piję sobie właśnie jogurt z mlekowity pomarańcza z melisą mMm uwielbiam!

jak wypiję to idę robić Serenkowe bezy

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:07   #4562
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ałć,dzisiaj dzien ojca No trudno, nic nie mam, tylko gorzką czekoladę... (w sumie tata średnio slodycze lubi, tlyko galaretki w czekoladzie, patasie mleczko i czeko gorzką)
W ogóle poddaję się, nie mogę was nadrobić.

Aaaa przypomnialo mi się Odnalazłam swoje hula hop. I wiecie co? Nie umiem kręcic... Ale będe próbować bo wymysliłam ze zacznę się zdrowo żywić (tzn bez jakichś odchyłów dziwnych ale że ograniczę słodycze, w ogóle srezygnuje z fastfoodów), krecić hula hop bo pogoda nie pozwala i moze kupie tran w kapsułkach .

Grudniowa
przypomnial mi sie sen o ktorym mowilas. Ten o kotach-zombie ;] A przypomnial mi się bo mój kot ma jakąś deprechę, siedzial wczoraj i gapil sie na swoj cien o.0

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2009-06-23 o 13:09
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:09   #4563
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ałć,dzisiaj dzien ojca No trudno, nic nie mam, tylko gorzką czekoladę... (w sumie tata średnio slodycze lubi, tlyko galaretki w czekoladzie, patasie mleczko i czeko gorzką)
W ogóle poddaję się, nie mogę was nadrobić.

Aaaa przypomnialo mi się Odnalazłam swoje hula hop. I wiecie co? Nie umiem kręcic... Ale będe próbować bo wymysliłam ze zacznę się zdrowo żywić (tzn bez jakichś odchyłów dziwnych ale że ograniczę słodycze, w ogóle srezygnuje z fastfoodów), krecić hula hop bo pogoda nie pozwala i moze kupie tran w kapsułkach .
lepiej omega 3 i 6

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:13   #4564
infante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
łaaaa niedawno wstałam z okropnym bólem głowy i brzucha (@)

nie spałam pół nocy przez popierdzieloną burzę :/ jeszcze takiej nie przeżyłam chyba tak strasznie grzmiało wiało błyskało a do tego lało i leje nadal. A u mnie na osiedlu jest jeszcze to wszystko zgłośnione bo jest zrobiony taki jakby prostokąt z budynków a mój blok jako jedyny stoi w środku :/

idę coś zjeść i napić się kawy...
Cytat:
Napisane przez Totylkokasia Pokaż wiadomość

u mnie po 18 jest jeszcze gorzej... jak miałam te 16 lat to mogłamw racac po 1 w nocy do domu, co tydzien na imprezy jezdzic, robic wlasciwie co chce, a teraz? 23 juz telefon gdzie jestem/co robie/wracaj do domu... jak jets jakas impreza raz na miesiac albo rzadziej to prawie sie o nią kłócimy... masakra... nie wiem, moze mają taki syndrom pisklęta opuszczającego gniazdo?

mój wyjezdza... bedzie cięzko... własciwie to na samą myśl o tym już tęsknie za nim cholernie...
widze, że nie tylko u mnie taka sytuacja mając 16 lat jeździłam ze znaomymi pod namioty to tu to tam.. a teraz każde wyjście to propblem... ale po częsci to moja wina bo a) wychodzę niemal codziennie, b) powiedziałam, ze nie pójde na X( studia) bo tam nie będe mieć zycia prywatnego, na co rodzice stwierdzili, że ja chce iśc na studia tylko dla zabawy...

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Nie wiem na jak długo, nic nie jest wiadome. Kolega rzucił pomysł, żeby jechać i zbiera ludzi. Myślę, że 2 miesiące to max, bo będą mieć pewnie niektórzy poprawki we wrześniu. TŻ powiedział, że jedyna rzecz, która go tu trzyma to ja... Spytał się mnie, co ja o tym myślę. A mi łzy stanęły w oczach i całe szczęście, że to na gg rozmowa, bo jakby zobaczył, że płaczę, to by pewnie zrezygnował od razu. Nie powiem mu nie jedź. Powiedziałam, że na pewno byłoby mi strasznie ciężko, ale jeśli zdecyduje się jechać, to nie będę się na niego złościć ani nic. Zaproponował też, żebym ja pojechała. Ale ja nie pojadę. Póki co nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że wyjedzie, zwłaszcza, że nigdy się nad takim wyjazdem nawet nie zastanawiał...
Dwa miesiące szybko zlecą ile jestescie ze soba:. chyba juz to pisałaś ale mi umknęło.
ps. może Ci tamładne zakupy zrobi...
  • mniej narzekania
infante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:20   #4565
nicRu
maszyna, nie człowiek

Nikki dzięki W sumie zanim kupię to poczytam w necie coś o tym, bo wiem że syntetyczna witamina B w czymkolwiek odpada (ma wplyw na rozrost komorek, w tym rakowych) wiec witamin zadnych nie zazywan... Kiedys zazywalam tran, ale teraz nie wiem co i jak. No ale zamierzam coś ze sobą zrobić XD
Stary 2009-06-23, 13:27   #4566
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Nikki dzięki W sumie zanim kupię to poczytam w necie coś o tym, bo wiem że syntetyczna witamina B w czymkolwiek odpada (ma wplyw na rozrost komorek, w tym rakowych) wiec witamin zadnych nie zazywan... Kiedys zazywalam tran, ale teraz nie wiem co i jak. No ale zamierzam coś ze sobą zrobić XD
o dobrze wiedzieć, widzisz

BLOG -
Stary 2009-06-23, 13:27   #4567
shewa
Zakorzenienie

U mnie od jakiegoś tygodnia większość dni jest taka, że od rana do południa czasem i popołudnia świeci słońce, a potem zaczyna padać i takie tam bzdety

Ja jeszcze nie złożyłam tacie życzeń. Ale zrobie na obiad lazanie z pierogów i posprzątam w domu, co by nie musiał nic robić jak wróci

Ja książki bede po prostu na allegro wystawiać. Tam się jednak najwięcej zyska moim zdaniem Moi kumple za książki z 3 lat dostali 50 zł w punkcie skupu więc dziekuje za takie coś
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:27   #4568
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

bezy siedzą w piekarniku
wyszło 20

heh chyba muszę trochę pokój ogarnąć

Stary 2009-06-23, 13:29   #4569
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez infante Pokaż wiadomość
Dwa miesiące szybko zlecą ile jestescie ze soba:. chyba juz to pisałaś ale mi umknęło.
ps. może Ci tamładne zakupy zrobi...
Rok i ponad 7 miesięcy. Ja mam nadzieję, że znajdzie coś tu i zdecyduje, że nie jedzie I pewnie, gdybym powiedziała zdecydowanie, że nie chcę, żeby jechał, to by został. Ale on sam dobrze wie, że mi i jemu byłoby ciężko, ja nie chcę, żeby przeze mnie z czegoś rezygnował. Sam musi podjąć decyzję
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:31   #4570
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem na jak długo, nic nie jest wiadome. Kolega rzucił pomysł, żeby jechać i zbiera ludzi. Myślę, że 2 miesiące to max, bo będą mieć pewnie niektórzy poprawki we wrześniu. TŻ powiedział, że jedyna rzecz, która go tu trzyma to ja... Spytał się mnie, co ja o tym myślę. A mi łzy stanęły w oczach i całe szczęście, że to na gg rozmowa, bo jakby zobaczył, że płaczę, to by pewnie zrezygnował od razu. Nie powiem mu nie jedź. Powiedziałam, że na pewno byłoby mi strasznie ciężko, ale jeśli zdecyduje się jechać, to nie będę się na niego złościć ani nic. Zaproponował też, żebym ja pojechała. Ale ja nie pojadę. Póki co nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że wyjedzie, zwłaszcza, że nigdy się nad takim wyjazdem nawet nie zastanawiał...
Nie wiem czy pamiętasz, ale mój TŻ też wyjeżdżał... na ponad pół roku. Sporo czasu go niebyło. Ale przeżyłam. I ty też przeżyjesz Pierwsze 2 tygodnie są bardzo ciężkie, ale potem przyzwyczajasz się do myśli, że po prostu nie widzisz go codziennie...że nie możesz pojechać do niego bo go tam nie ma. Ale wiesz że wróci. I wtedy tylko odliczasz dni do powrotu Nic się nie martw, będzie dobrze. Ja miałam teraz z TŻ na 2,5 miesiąca pojechać ale niestety nie wyszło... a miałabym już na samochód i to całkiem dobry A TŻ kombinuje i chyba sam pojedzie... znowu na wakacje. No ale co zrobie... wiem, że kochał ten samochód jak własne dziecko i póki nie będzie miał identycznego to temat będzie w kółko wałkowany.
Stary 2009-06-23, 13:32   #4571
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
lepiej omega 3 i 6
ja mam oliwę taką właśnie i piję rano po łyżce, albo zamiast masła do kanapki leję xD

u nas też pogoda ma być do kitu cały czas.. może na niedzielę się rozpogodzi oby bo jak nie to...

chyba idę poprać w końcu bluzkę i biustonosz, bo miałam to zrobić wczoraj, ale mi się nie chciało

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:34   #4572
nicRu
maszyna, nie człowiek

Nikki ja się dowiedzialam od mamy a ona od lekarza, ze nei moze zadnych "witamin" w tabletkach jeść i w sumie ja też nie powinnam, bo genetycznie jestem na takie "perypetie" narazona. Takze mnie mama pasie warzywami i owocami Ale nie zmienia to faktu ze w trzeciej klasie liceum czasami zamiast na rosyjski szlam... do McDonalda. Bo bylo za zimno zeby isc nad Wisłę. No i jadłam, a potem sie nie mogłam dopiąć w sukienkę na studniówkę
Stary 2009-06-23, 13:36   #4573
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Rok i ponad 7 miesięcy. Ja mam nadzieję, że znajdzie coś tu i zdecyduje, że nie jedzie I pewnie, gdybym powiedziała zdecydowanie, że nie chcę, żeby jechał, to by został. Ale on sam dobrze wie, że mi i jemu byłoby ciężko, ja nie chcę, żeby przeze mnie z czegoś rezygnował. Sam musi podjąć decyzję
Tylko wiesz... między pracą tu a w Angli jest ogromna różnica... Póki się tego nie przeżyje na własnej skórze to się chyba nie wyobraża jaka to różnica...zwłaszcza w zarobkach. Jak ja to zobaczyłam na własne oczy wszystko to mi włosy dęba stanęły. Przez pierwsze 3-4 miesiące TŻ sobie kupował pierdoły, typu buty, ciuchy, sprzęty, laptop za ... 800 funtów. I jeszcze miał pieniądze... a wcale nie oszczędzał. Tam jest zupełnie inne życie. Przez ostatnie 4 zbierał na samochód. I uzbierał. I to nie na byle jaki
Mi się wydaje, że warto się przemęczyć przez te pare miesięcy. Pracując tam przez kilka miesięcy ma się tyle, co u nas przez ile? 3-4 lata...
Ja tak przeliczałam, że 2,5 miesiąca tam to z tym jakie zarobki moge mieć tutaj od 1,5 do 2 lat tutaj.
Stary 2009-06-23, 13:36   #4574
agusia642
Zakorzenienie

Renia, Ty ciągle coś robisz
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:37   #4575
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Idę oglądać życie na fali i kręcić

marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:40   #4576
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
Renia, Ty ciągle coś robisz
no tak.. ale wczoraj np. nic pożytecznego tylko przed kompem/tv, jadłam, no jedynie poćwiczyłam ;p więc dzisiaj się rewanżuję

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

i jeszcze tutaj!
Stary 2009-06-23, 13:40   #4577
sydunia
Zakorzenienie

shewa tylko że dla nas wakacje są momentem, gdy możemy się częściej widywać. W roku szkolnym to praktycznie ze 2 razy w tygodniu jedynie. A jak ja wyjadę na studia, to będzie już inaczej. Niby mam zamiar co tydzień wracać, ale kto wie czy w praktyce się to uda. Nie wiem, nie potrafię sobie wyobrazić tej pustki, która nagle by zapanowała, gdyby on wyjechał... I gdybym tylko mogła, to pewnie poleciałabym z nim. Bo zawsze w sumie chciałam do pracy za granicę. Ale to nie jest możliwe w te wakacje
Stary 2009-06-23, 13:40   #4578
wszełka
Zakorzenienie

Seren! wołam Cię! Seren!

Ile bezów wychodzi z jednej porcji tzn z 2 białek?

EDIT O kurcze nieaktualne pytanie nie doczytałam na stronie z przepisem

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 13:42   #4579
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wszełka Pokaż wiadomość
Seren! wołam Cię! Seren!

z tego przepisu co podała to bodajże 15 chyba ;p z tego co pamiętam, bo któraś się już tu pytała, ale głowy nie dam za to

i jeszcze tutaj!
Stary 2009-06-23, 13:42   #4580
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
Tylko wiesz... między pracą tu a w Angli jest ogromna różnica... Póki się tego nie przeżyje na własnej skórze to się chyba nie wyobraża jaka to różnica...zwłaszcza w zarobkach. Jak ja to zobaczyłam na własne oczy wszystko to mi włosy dęba stanęły. Przez pierwsze 3-4 miesiące TŻ sobie kupował pierdoły, typu buty, ciuchy, sprzęty, laptop za ... 800 funtów. I jeszcze miał pieniądze... a wcale nie oszczędzał. Tam jest zupełnie inne życie. Przez ostatnie 4 zbierał na samochód. I uzbierał. I to nie na byle jaki
Mi się wydaje, że warto się przemęczyć przez te pare miesięcy. Pracując tam przez kilka miesięcy ma się tyle, co u nas przez ile? 3-4 lata...
Ja tak przeliczałam, że 2,5 miesiąca tam to z tym jakie zarobki moge mieć tutaj od 1,5 do 2 lat tutaj.
To zależy jak się trafi. Nie wszędzie tak jest. Nie jest wcale tak łatwo znaleźć pracę za naprawdę duże pieniądze
Stary 2009-06-23, 13:45   #4581
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Seren! wołam Cię! Seren!

15 sztuk - masz na stronce
Stary 2009-06-23, 13:47   #4582
nikki999
Zakorzenienie

ta kąpiel stóp z solą to jakaś bajka jest, nawet tarki ani pumeksu używać nie musiałam tylko po kapieli w misce płukanie i kremik

BLOG -
Stary 2009-06-23, 13:47   #4583
nicRu
maszyna, nie człowiek

O mamoo, jak mnei spina ciągle. Ide po paluszki, zjadlam juz zupę ogórkową, ciagle chce mi się jeść bo mam spinę przed przyszlym wtorkiem... Dramat Musi mi wyjsc ponad 800 pkt na AGH, wiec strasznie spinam.
Stary 2009-06-23, 13:48   #4584
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Seren! wołam Cię! Seren!

jak pisałam kilka postów wyżej wyszło mi 20, ale spokojnie mogłoby być z 5 więcej ale już mi się na blasze nie zmieściło a nie chciałam robić na 2 tury

Stary 2009-06-23, 13:51   #4585
Serendipity
Zakorzenienie

Ciastka mi wyszły takie sobie
Stary 2009-06-23, 13:52   #4586
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy jak się trafi. Nie wszędzie tak jest. Nie jest wcale tak łatwo znaleźć pracę za naprawdę duże pieniądze
Tam nie ma pracy za mniej niż 5 funtów za godzine. To jest najniższa stawka. Za nadgodziny masz dodatkowo płatne funta albo 2 więcej. Tam nie ma mniej... bo taki jest przepis I zarobków tu i tam niestety nie ma co porównywać i każdy kto tam był i pracował to samo mówił. To jest bez porównania.

A wakacje... myślisz że u mnie było inaczej? No w sumie było inaczej. My się przed tym wyjazdem widywaliśmy 3 razy.. w miesiącu. Ja mu nawet powiedziałam, że nie moge mu obiecać że bede na niego czekać. Ale czekałam... bo kochałam i wiedziałam jaki ten wyjazd był dla niego ważny. W przypadkach takich wyjazdów nie można być egoistą... Bo jeśli powiedziałoby się 'nie jedź' to byłoby się egoistą... po prostu. Równie dobrze może pracować tutaj od rana do wieczora i też się nie będziecie widywać, nie lepiej żeby coś z tego miał? W Polsce ciężko jest z pracą dla młodych ludzi, z pracą dobrze płatną, pewną pracą. A już zwłaszcza dla takich jak my, po maturze, co na wakacje czegoś szukają. Uwierzcie mi, że poskładałam mase CV i bez znajomości jest jedno wielkie gówno... Dlatego takie wyjazdy to jest bardzo dobra okazja na to żeby sobie zarobić. A nie ukrywajmy, że pieniądze są ważne...
Także Syduniu, jeśli zdecyduje się jechać to wspieraj go w tym. Bądź silna za siebie i za niego, bo jemu tam łatwo też nie będzie
Stary 2009-06-23, 13:57   #4587
RedApple
Zakorzenienie

zrobiłam kartkę tacie już miałam sobie dać spokój, bo w domu nic kompletnie nie miałam, przeprowadzka zrobiła swoje no ale w końcu wzięłam i wydrukowałam parę rzeczy i życzenia, jeszcze dokocze tylko
RedApple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 14:06   #4588
kiciaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
lepiej omega 3 i 6
ale wczoraj oglaladam rozmowy w toku i babki mówily że i omega 3 i tran sa dobre. ale bardziej tran bo jest to tłuszcz ale zdrowy który redukuje tkanke tłuszczowa w okolicach brzucha.

ale wiecie co. ja w takie pierdoły nie wierze. musialabym pół apteki wykupic jakbym wszystkiego sie słuchała .
nie ma to jak zdrowa dieta i ćwiczenia, i żadne inne bajery nam nie pomoga .
kiciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 14:07   #4589
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

Cytat:

das rade. tez zasze mialam ten dylemat co bym zrobila. ale nie mozesz mu zabronic postaw sie na jego meijscu jakby zabronil ci zrobić cos co bardzo chcesz. a on tam zarobi, bedzie mu lepiej,
wroci
Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
bezy siedzą w piekarniku
wyszło 20

heh chyba muszę trochę pokój ogarnąć
dajcie przepis prosze....

wiecie co... skopiuje wam tutaj fr wczorajszej rozmowy ok/ bo nie mama sily nawet tego opisać
Angel (22-06-2009 23:51)
nie wiem naprawde, napsiz do nich albo poczytaj na forach
ex
ty napisz .prosze.i mi powiedz ja nie umiem
Angel (22-06-2009 23:52)
nie bede do nich pisac w twojej sprawie
ex
dziekuje bardzo.nara
dziwny ejstes.czesc czesc
Pegaz (22-06-2009 23:53)
ty jesttes dziwan.nara
Angel (22-06-2009 23:53)
ja jestem normlana ale nie chce mi sie z toba klocic.pa
ex
przestan
Angel (22-06-2009 23:55)
widze ze nasza dalsza znajomosc chyli sie ku upadkowi.. ziuuu ***
ex
twoja wina
Angel (22-06-2009 23:56)
czemu
EX
bo tak.nara.nie chce mi sie z tobą rozmawiac.i tyle skonczylo sie dobre

ta dam...

laski ktora to ania rekucka?
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 14:11   #4590
Serendipity
Zakorzenienie

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;12899879]das rade. tez zasze mialam ten dylemat co bym zrobila. ale nie mozesz mu zabronic postaw sie na jego meijscu jakby zabronil ci zrobić cos co bardzo chcesz. a on tam zarobi, bedzie mu lepiej,
wroci

dajcie przepis prosze....

wiecie co... skopiuje wam tutaj fr wczorajszej rozmowy ok/ bo nie mama sily nawet tego opisać
Angel (22-06-2009 23:51)
nie wiem naprawde, napsiz do nich albo poczytaj na forach
ex
ty napisz .prosze.i mi powiedz ja nie umiem
nie bede do nich pisac w twojej sprawie
ex
dziekuje bardzo.nara
dziwny ejstes.czesc czesc
Pegaz (22-06-2009 23:53)
ty jesttes dziwan.nara
Angel (22-06-2009 23:53)
ja jestem normlana ale nie chce mi sie z toba klocic.pa
ex
przestan
Angel (22-06-2009 23:55)
widze ze nasza dalsza znajomosc chyli sie ku upadkowi.. ziuuu ***
ex
twoja wina
Angel (22-06-2009 23:56)
czemu
EX
bo tak.nara.nie chce mi sie z tobą rozmawiac.i tyle skonczylo sie dobre

ta dam...

laski ktora to ania rekucka?[/QUOTE]
Lirangel moja stronka z przepisem :

http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/bezy

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości