|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
15tygodni razem
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A dlaczego? Bo nasze miednice sie rozchodza i hormony poluzowuja wiazania. A przy kichaniu i kaszlu, to czuje jak napiete sa moje wiezadla w podbrzuszu. Boli strasznie, ze musze sie za brzuch trzymac. Marta, sliczny rosnacy ciazowy brzuszek
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-06-23 o 12:30 |
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamuski ja tylko na sekunde jestesmy w trakcie remontu takze nie trudno sobie wyobrazic co sie teraz dziej u mnie w domku
balagan jeden wielki ale damy rade ![]() Kareninko no niezle z tym dzidziolkiem hihih ![]() Dudziakowa bedzie dobrze -trzymam mocno kciukasy za ciebie i dzidziolka Dziewczyny prosze juz dzis o kciuki bo jutro o 13 15 mam wizyte u lekarza i pierwszy raz ide z tz wiec wkoncu zobaczy naszego dzidziolka "na zywo" Bede zagladac w miare mozliwosci i dam jutro znac co i jak po lekarzu
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3665 | |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie. Ja tylko na chwilkę bo zaraz z Wikim
wracamy do nauki Swoją drogą to będę miała mądre dziecko, ciągle się czegoś uczy. I to nie byle czego bo Standardów Rachunkowości, Dyrektyw Unijnych i innych "ciekawych" rzeczy Ale z Ciebie fajna szczuplutka mamusia I jak na 15 tydzień to brzusio jest U mnie się pojawił troszkę później za to teraz już się nie wyprę Jak mi się skończą egzaminy i będę mieć chwilkę czasu to też sobie jakąś fotkę cyknę Cytat:
A co do kilogramów to przyzwyczajaj się:P Ja na początku też nie grubłam a ostatnio ja się ważę to zaczynam się zastanawiać co będzie później Ale kilo to nie jest dużo damy radę dudziakowa trzymamy kciuki karenina19 to było super. Musiałaś się zwijać ze śmiechu Pati18 jeśli chodzi o pogodę to masz rację nic tylko spać a gdzie tu znaleźć chęci do czegoś innego Miejmy nadzieje że to się wkrótce zmieni. A dzidziol napewno będzie zdrowy. Nie można myśleć inaczej. Ja jak co dzień zmykam zakuwać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Dudziakowa trzymam mocno kciuki i czekam na dibre wiesci
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobnie jak tarasia odczuwam bulgotki tamw podbrzuszu, wydaje mi się że to maleństwo tak czuć ale 100% pewność w 15 tygodniu się nie ma. też chciałabym już mieć wyremontowany pokoik malucha, no ale najpierw czekam aż tż zrobi sypialnie, a to gdzieś za dwa tygodnie bedzie bo teraz ma dużo pracy. Od wczoraj zaczełam brać centrum materna ponieważ nigdzie nie mogę dostać chela-ferr. Ostatnio też robi mi się słabo, ale to raz na jakiś czas, jakbym nagle wszystkie siły traciła. No i po skończonych mdłościach i wymiotach nadszedł czas na bóle głowy i kręgosłupa, no i te podbrzusze, bardziej z lewej strony. Nie ważne, wszystko wytrzymam byleby maluszek rósł zdrowo ![]() oglądałam wczoraj wózek który chciałam Baby Design Vector 4 air i nie wiem jestem już przekonana czy go chcę, tzn podoba mi się ale to bardziej miejski wózek, a na zimę będę potrzebować raczej terenówki na moje tereny, ciężki wybór z tym wózkiem... Chciałabym już następną wizytę a tu muszę czekać do 9 lipca :/
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2009-06-23 o 13:04 |
|
|
|
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- oglądam sobie właśnie na allegro rzeczy dla dzieci... tak mnie kusi żeby coś kupić ale tż mi narazie zabrania... zresztą ma rację... lepiej najpierw poznać płeć i potem kupować wg tego czy to dziewczynka, czy chłopiec. |
|
|
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
DUDZIAKOWA trzymam kciuki za Ciebie i Leosia.
Też to niedawno przechodziłam. W 16 tygodniu zaczęłam mieć plamienia i po wizycie u lekarza i zrobieniu USG okazało się, że mam za nisko położone łożysko. Od razu usłyszałam, że koniec z pracą i do łóżka. Przed wizytą umierałam ze strachu o dzidzię, ale na szczęście jest cała i zdrowa. A ja muszę teraz leżeć i czekać, aż mi macica urośnie i łożysko pójdzie do góry. Tak więc bądź dobrej myśli i daj szybko znać co i jak z Wami. |
|
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
Dudziakowa trzymamy kciuki
będzie dobrzePati napewno wszystko jest dobrze. Brzuszki są różne jak widać ![]() Marta śliczny brzuszek ![]() Może w końcu ja dam zdjęcie
|
|
|
|
#3671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hurrraaaaa! !! nasz "Gracjan" rosnie, i meskie atrybuty razem z nim , tak maly mama musi czuc, ze synek rosnie, wiec -po zoladku! a co tam, niech wie???tylko 1 kg i ty dziewczyno przezywasz??? szalencu, to jest nic!!! pati - slonko ty sie nie przejmuj, ja dzis zaczynam 20 tydzien i tez nic nie widac. w pasie mam zdecydowanie mniej niz ty, jednak musze dodac, ze jestem rowniez nizsza. pati wklej zdjecie, mamuski cie podniosa na duchu dudziakowa -trzymam mocno za was!!! karenina - piekny poranek malenstwo zgotowalo tatusiowi )domi - trzymam za obrone!!! jutro wybieram sie na badania, a w poniedzialek na podgladanie malenstwa , juz nie moge sie doczekac![]()
|
|
|
#3672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Marta super brzuszek
Cytat:
tylko ten plecak mi się nie podoba, koszyk na dole za mały i najważniejesze - nigdzie nie podaja wymiarow gondoli...Cytat:
|
|
|
#3673 |
|
Rozeznanie
|
PATI głowa do góry i nie zamartwiać mi się tu bez potrzeby!
Ja też jestem powiedzmy Twoich "gabarytów". Mam 174 cm i przed jak i na początku ciąży ważyłam 59 kg. Na wizycie w 16 tyg. waga u gina wskazała dopiero 60! Brzuszek już jest, ale mały (mieszczę się jeszcze w normalne spodnie ) i dzidzia też jeszcze nie kopie. Tak więc spokojnie, każda z Nas "tyje" (wybaczcie mi to określenieA tak poza tym to u mnie dzisiaj słońce i jakoś czuć to lato. Nareszcie! |
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po dlugich poszukiwaniach w koncu zdecydowalam sie na dwa modele. W Polsce Tako Jumper X, albo w Niemczech Freestyle
|
|
#3675 |
|
Rozeznanie
|
ladny brzuszek jak na 15 tc.
widac, ze malenstwo ma mygodny i przestrzenny domek ![]() kachula- uwazaj na siebie i nie przemeczaj sie!!! kciuki juz trzymamy za wasza trojke. tarasia - mnie tez juz niezle kreci na szalenstwo zakupowe, ale czekam na kolejne usg aby potwierdzic plec malej. katekatee- oj oj maly bedzie liczyl juz przy piersi , scisly umysl![]() wizyte mamy tego samego dnia, z czym ja licze na potwierdzenie dziewczynki, i dokladnie mam takie same uczucia jak ty, bede niezle szoknieta, jesli w ciagu tego miesiaca penis urosl mojej miriam ![]() , tak juz sie przyzwyczailam, mowic do brzuszka miriam, miriam, ze ....wiec trzymaj za mnie kciuki a ja za was juz zaciskam!!!
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie jeszcze wozki Mutsy transporter podobaja.. kurcze tyle fajnych wozkow jest
![]() dudziakowa oby bylo dobrze
|
#3677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ślicznie widac ładnie brzusioCytat:
![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki Cytat:
A jakie musza byc zdziwione te mamusie, które przez całą ciążę myslą, że będą mieć córkę, a wychodzi synek i na odwrót ![]() ![]() Jaka ja jestem zła!!chciałam usmazyc placki ziemniaczane i wszystko mi sie dzis przykleja to patelni. Najpierw na jednej i teraz do drugiej wszystko wyrzuciłam! Czy z młodych ziemniakó nie uda sie usmazyc?
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-06-23 o 14:19 |
||||
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3679 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE/]
Jaka ja jestem zła!!chciałam usmazyc placki ziemniaczane i wszystko mi sie dzis przykleja to patelni. Najpierw na jednej i teraz do drugiej wszystko wyrzuciłam! Czy z młodych ziemniakó nie uda sie usmazyc? [/QUOTE]Można ale koniecznie musisz dosypać maki do startych ziemniaków bo inaczej się będa rozpadać. |
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam rozwiązanie i zamówiłam sobie placki ziemniaczane z baru z dostawą do domu teraz tylko czekam
|
|
|
|
|
#3681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() BRAVO domi
|
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
domi- ale mi narobiłaś smaka na te placki!!
Wiem już co dziś na obiad będę miała |
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Zaharia za 12 zł mam smaczne placuszki z sosem jakis i dwiema surówkami
![]() może dobrze, że mi sie tamte nie udały:P elalank trzymam kciukasy, żeby Ci wyszły
|
|
|
|
#3684 |
|
BAN stały
|
Witacjie dziewczyny
![]() dziekuje za Trzymanie kciukow nie wiem mam andzieje ze pomoga...a sytulacja jest taka ze wracam zaraz znow do szpitala.... ![]() ![]() ![]() Dalam numer Trasi to bedziecie ze mna na biezoca.... co u mnie....mozliwe ze zlatawie sobie internet w szpitalu ale tego nie wiem dziekczynki trzymajcie sie.....BUZiaki |
|
|
|
#3685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- A i zdjecia chcialam wam pokazac, nasz 19 tydzien razem Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2009-06-23 o 17:32 |
|
|
|
|
#3688 |
|
Rozeznanie
|
sliczny brzuszek, dzidza ma wygodne m1
|
|
#3689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też się cieszę
Cytat:
![]() Mogę sobie zażyczyć zamiast Kubusia, marchewkowy jednodniowy? Cytat:
Dziękuję Mamuśki za kciuki i za gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy będzie Gracjan, na razie mówię do niego misiek albo młody, żeby się do imienia nie przyzwyczajał, dopóki Tatuś jakiegoś ostatecznie nie zatwierdzi. Co do męskich atrybutów to ja nie wiem po kim On takie pokaźne ma ![]() Jak się waży tyle co młody hipopotam, to każdy kilogram się przeżywa Dudziakowa, będzie dobrze, dbaj o siebie i o Leosia Marta, Pietrusia fajne macie brzuszki, takie zgrabne ![]() Dzisiaj dokładnie 20 tydzień ciąży ( 20tc 0 d) więc świętuję półmetek ciąży ![]() Zapraszam na imprezkę ![]() ![]()
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do fioletowego a na imprezke mnie 2 razy nie trzeba zapraaszac ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Tomek dzis niezle mnie boksuje bo to chyba piastki sa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.

.
A co do kilogramów to przyzwyczajaj się:P Ja na początku też nie grubłam a ostatnio ja się ważę to zaczynam się zastanawiać co będzie później

tylko ten plecak mi się nie podoba, koszyk na dole za mały i najważniejesze - nigdzie nie podaja wymiarow gondoli...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
oby bylo dobrze