|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: boicie się chodzić same wieczorem?
pewnie że mam stracha, szczególnie że miałam kilka sytuacji kiedy to w biały dzień w centrum miasta byłam zaczepiana dość obcesowo przez różnych "panów" i tzw małolatów, muszę chyba sobie zakupić gaz jak pójdę na studia bo jakoś nie wyobrażam sobie łażenia w nocy SAMA po jakiś zaułkach
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żel jest ponoć lepszy, bo gdy wieje wiatr, to nie ma szans, by z podmuchem skierował się w twoją stronę. Na szczęście nie musiałam z nich korzystać, ale bez tych "gadżetów" czuję się bardzo niekomfortowo. Czasem wracam samochodem, ale niestety w tej chwili nie mam go na własność i często wracam autobusami a potem drałuję z duszą na ramieniu do domu.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
ja baardzo się boję chodzić sama po ciemnych ulicach. co krok odwracam się za siebie. raz nawet przestraszyłam się WŁASNEGO cienia
.
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
w sumie to ja mam niezłego pietra jak idę ciemną ulicą...
zdarza się to bardzo rzadko, ale zawsze mam wrażenie, że ktoś zaraz wyskoczy zza rogu i się zacznie... hihih
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
Strasznie się boję
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Nie boję się, dziwnie to zabrzmi ale ja już tyle widziałam, że chyba nic mnie nie przestraszy
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strach trochę.A ile się już nałaziłam po ciemnym mieście... brrr. Z duszą na ramieniu. |
|
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Koło melin albo szczerym polem - bałabym się najbardziej
Generalnie nie lubie chodzić nocą czy po zmroku ze względu na wałęsające sie zawsze i wszedzie psy . Panicznie bojęs ie psów, małam już niefajne przygody, łącznie z serią bolesnych zastrzyków po ugryzieniu
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
Ojjj boję.
Szczególnie jak pewnego dnia wieczorem jakiś facet mnie przestraszył :| Tylko jak wyjeżdżam na wakacje za granice, to tam mogę chodzić wieczorem sama i się nie boję.
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
W centrum miasta się nie boję,masa porządnych ludzi się tam kręci o różnych porach.Na wsi mojej bielańskiej się boję.Parę razy byłam zmuszona,ale nic prócz głupich ,słownych zaczepek mnie nie spotkało na szczęście.Ze znajomymi po imprezie zawsze idziemy do kogoś i rozjeżdżamy się rano,tak jest lepiej
.
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
No ja chyba strasznie głupia jestem bo jakoś nie.. Doszło do tego, że kiedy wracałam z drugiego końca miasta koło północy miałam myśl (bardzo realną), że w razie jakby co pojadę autobusem ( w końcu to tylko jakieś 40 min jazdy
) na szczęście czekałam wtedy na znajomego. Ale też chojraka grałam i stałam dziarsko sama jedyna na pętli autobusowej. Moment niepewności był, kiedy jacyś kolesie nabici się kręcili w okolicy i chcieli szyby na przystanku wybijać.. Ale ja dalej stałam, tyle, że wymyśliłam, że jakby co uciekam w stronę taksówkarzy (którzy mi się swoją drogą dziwnie przyglądali, kiedy tak stałam).Ale nie mam takich momentów, że się boję, że nie przejdę koło parku.. To jest moim zdaniem oznaka albo głupoty albo wielkiej bezmyślności ale tak właśnie jest. Nie boję się i już
|
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem strasznie bojąca. W biały dzień wielokrotnie byłam zaczepiana przez jakichś zboków i innych psycholi, ze wracałam do domu trzęsąc się jak galareta, a co dopiero gdyby przytrafiło mi się to na pustej ciemnej ulicy? Może to dziwnie zabrzmi ale wydaje mi się że przyciągam dziwaków. Idzie 20 osób a jakiś dziwak zaczepi akurat mnie, chociaż niczym szczególnym się nie wyróżniam, żadnych kabaretek, szpilek i cycków na wierzchu. Dlatego wolę nie ryzykować i jeśli muszę wracać późnym wieczorem to staram się załatwić sobie jakiś bezpieczny transport.
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie boje wracac poznymi wieczorami, zwłaszcza jak słysze jakies szelesty. U mnie na osiedlu jest duzo chaszczy...
|
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
boje się. wtedy wszystko jest dla mnie podejrzane.
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz już zmądrzałam, w skrajnych przypadkach nocuję u kogoś (choć strasznie tego nie lubię, wzbudza to we mnie dyskomfort i obowiązek odwdzięczenia się tej osobie w sposób niewyobrażalny) albo zamawiam taksówkę. Czasem zdarzało się, że wracał po mnie tata.
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
Zależy gdzie i kiedy. Do ok. 23, idąc oświetlonymi ulicami pełnymi ludzi - nie boję się. Często wracam z pracy o 21, do autobusu idę przez ścisłe centrum, a potem mnóstwo osób wysiada na tym samym przystanku i idzie w tę samą stronę, więc nie ma większego problemu. Ale gdy ulice są już puste, jednak miałabym stracha. Obawiam się też towarzystwa jeżdżącego nocnymi autobusami. Dlatego w takich sytuacjach biorę taksówkę.
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Boję się, cholernie. W mojej okolicy sporo dresów, zero latarni i krzaków od cholery, bo mieszkam pod lasem. Przez jakiś czas było lepiej co sie zmieniło, gdy wracam sobie zimą ok.20 do domu, jakieś 50 m od mojego domu stoi pan zakapturzony i kiedy ja przechodze koło niego, ten nie podnosząc głowy, wyjeżdża z tekstem "Już za późno". Matko boska, chciałabym biegać tak szybko jak wtedy spieprzałam.
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem boje sie chodzic sama ulicą jeżeli nikogo wiecej na niej nie ma, a na przeciwko mnie idzie jakis facet bądź jakaś grupa.
Za dużo juz za mną hardcorowych przeżyć, żeby sie nie bać (goniący koleś z siekierą, zaczepiający mężczyżni na ulicy, żule, raz nawet koleś celował mnie z pistoletu- a to akurat było w dzień, ale on nienormalny był i siedzi w psychiatryku)
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#233 |
|
Konto usunięte
|
ja tam się nie boję, być może zbyt pewna siebie jestem, ale wiem że w pewnych sytuacjach dam sobie radę. za to tż się o mnie trzęsie, po 22 "musi" mnie odprowadzić do domu, chyba że jestem w towarzystwie kogoś znajomego. gorzej jak z mamusią
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak miałam 17, 18 lat to się "niczego nie bałam" praktycznie co noc biegusiem do domu wracałam o np.02.00 w nocy jakieś 2 km. A teraz jak jest ciemno to mnie to dosłownie paraliżuje, maż mnie wszedzie musi wozić, przyjeżdżać po mnie, odprowadzać itp. nie wiem dlaczego tak mam bo nigdy nikt mnie nie napadł nawet nie zaczepił- chyba sie za dużo w11 naoglądałam
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Ja się trochę boję...
szczególnie jak idę chodnikiem i nagle jakaś latarnia zgaśnie (szczególnie jedna taka wredna jest ) ... automatycznie przyspieszam wtedy ![]() Około półtora roku temu przez jakiś czas bałam się nawet wchodzić po klatce (mieszkam na 3 piętrze) ale to po tym jak znaleźli u mnie w piwnicy... trupa
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli idę z kimś lub większą grupką to jest ok, ale jeżeli mam sama wracać wieczorem to nie przepdadam za tym, ale czasem są takie sytuacje, wtedy idę zazwyczaj szybko.
Nie lubię też jeździć autobusami tak po 22 bo zazwyczaj pusto jest ...
|
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie nie boje. co gorsze, ja lubie chodzic sama jak jest pozno, pusto i ciemno na ulicach
tzn nie zebym sama specjalnie w nocy sobie wychodzila i spacerowala - to nie jest moje hobby , ale jak sie przydarzy to nic takiego dla mnie
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę powiedzieć tak dokładnie, bo czasem się boję, a czasem nie. Ogólnie o tym nie myślę, ale podnosi mi się adrenalina wtedy, gdy np. wracam późnym wieczorem i słyszę krzyki i głośne śmiechy facetów.
No i lekko się boję przy ostatnim etapie powrotu, koło domu, bo mieszkam obok parku. |
|
|
|
|
#240 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Hehe ale moj TZ mi nie pozwala chodzic samej wieczorami
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

.

. Panicznie bojęs ie psów, małam już niefajne przygody, łącznie z serią bolesnych zastrzyków po ugryzieniu
.
) na szczęście czekałam wtedy na znajomego. Ale też chojraka grałam i stałam dziarsko sama jedyna na pętli autobusowej. Moment niepewności był, kiedy jacyś kolesie nabici się kręcili w okolicy i chcieli szyby na przystanku wybijać.. Ale ja dalej stałam, tyle, że wymyśliłam, że jakby co uciekam w stronę taksówkarzy (którzy mi się swoją drogą dziwnie przyglądali, kiedy tak stałam).

) ... automatycznie przyspieszam wtedy
bo zazwyczaj pusto jest ...