Październikowe PM :) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-23, 14:14   #661
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe PM

SSR no włąśnie też mi to bardziej pasuje do empire niż do hiszpanki zdjęcia sali chyba nie mam bo skasowane, jest bardzo skromna ale czysta, nie ma żadnych marmurów alni innych wypasów ale za to ma drewnianą podłogę jedna podobno z najlepszych w LBn i świetną akustykę Fotograf też powiedział że świetne światło do fotek jedzenie słyssąłam że dobre, przed lokalem trawka ławeczki pod zadaszeniem wszystko osłonięte wysokim płotem Najbardziej jestem zadowolona z solidnej klimatyzacji bo na cały lokal jest ok 10 klimatyzatorów (pi razy oko) a nie jak gdzieniegdzie 2 i wielka mi klimatyzacja cena 130 zł/osoba i połowa za dziecko. Dostaliśmy upust 10 zł bo na full gości robimy hehe. Z teściową już lepiej, zaczeła się przekonywać do naszego wyboru i nawet ostatnio wykazała zachwyt zespołem teraz czeka nas wybór obrączek złota na pewno wystarczy ale nie wiem jak będzie z modelami bo próbowałam podpytać Tż to wiecznie nie to albo może być ech.....i możliwe ze się skonczy na klasycznych ale wtedy wezmę z kamieniami

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-06-23 o 14:16
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 15:15   #662
ania120kg
Raczkowanie

Witam, ale mnie zaskoczyły wasze reakcje na imię TŻ , bo ja już zapomniałam ,że rzeczywiście moje zdziwienie było duże, kiedy okazało się ,że w rzeczywistości nie wiem jak mój ukochany ma na imię! TŻ przedstawił mi się , jako Radek więc ja myślałam ,że jak Radek to Radosław , a tu po dwócch miesiącach wyszło szydło z workaswoja droga imię rzeczywiście ładne.
Wiecie ja jeszcze nie jestem zdecydowana na ten bukiet, ale go rozważm , a kolor naprwdę nie wiem jaki , ale różowy, czerwony i pomarańczowy odpadają!!! pomóżcie dziewczyny!
ania120kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 18:28   #663
Voodia
Wtajemniczenie

Eh, dziś mnie strasznie rodzice zdenerwowali
Ze względu na nasze przekonania bierzemy z TŻ ślub cywilny, o czym i moi i Jego rodzice wiedzieli od samego początku. Niestety, teraz powoli pojawiają się głosy, że szkoda, że nie zdecydowaliśmy się na "normalny" ślub, że może jeszcze zmienimy zdanie, że ten jakby mniej ważny... Strasznie mnie to irytuje i smuci Wprawdzie nikt nas nie namawia na ślub wyznaniowy, nikt nie szantażuje ( jak to było w przypadku ślubu mojej przyjaciółki chociażby), ale jest mi strasznie przykro, że ślub cywilny nasi rodzice traktują jako poniekąd gorszy
Voodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 19:30   #664
zlotko855
Rozeznanie

jestem i......... nie kupilam jednak tych butow. mialyscie racje ten paseczek nie bardzo trzyma noge i nie byly za stabilne przez to. zeby chociaz mialy jeszcze pasek wokol nogi to ok, za to obcas nie wysoki no ale i tak odpadaja.

ania w sumie to duzo kolorow bukietow odrzucilas, ale jest jeszcze bordowy (ponoc pasuje dziewczynom z ciemnymi wlosami) albo przychodzi mi do glowy jeszcze bialo-zielony bukiet bardzo ladnie one wygladaja.

voodia nie wiem co Ci napisac, bo tak chcecie i juz to Wasza decyzja i tyle, przeciez slub cywilny nie jest wcale gorszy. moze jesli powiecie rodzicom dosadnie, ze nie chcecie innego slubu to dadza Wam spokoj.

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 20:49   #665
bianeczkaa
Zakorzenienie

dziewczyny a to są prace mojej pani florystki mam nadzieje że mnie nie zabije że je tu wstawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3ad2b25230.jpg (23,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 66ad5ba9d7.jpg (20,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b3244d2715.jpg (52,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c144d5648a.jpg (20,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cc065a4b04.jpg (53,4 KB, 15 załadowań)

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-06-23, 20:54   #666
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
jestem i......... nie kupilam jednak tych butow. mialyscie racje ten paseczek nie bardzo trzyma noge i nie byly za stabilne przez to. zeby chociaz mialy jeszcze pasek wokol nogi to ok, za to obcas nie wysoki no ale i tak odpadaja.

ania w sumie to duzo kolorow bukietow odrzucilas, ale jest jeszcze bordowy (ponoc pasuje dziewczynom z ciemnymi wlosami) albo przychodzi mi do glowy jeszcze bialo-zielony bukiet bardzo ladnie one wygladaja.

voodia nie wiem co Ci napisac, bo tak chcecie i juz to Wasza decyzja i tyle, przeciez slub cywilny nie jest wcale gorszy. moze jesli powiecie rodzicom dosadnie, ze nie chcecie innego slubu to dadza Wam spokoj.
tak takie ciemne bordo lub fiolet ładnie wygląda bardzo modne są tak jak napisała złodko sielone bukiety jeszcze chyba żółć zostaje? ja miałam jako druhna biało cantadeski i fioletowe irysy i bardzo ładnie było

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-06-23, 20:56   #667
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez hipka80 Pokaż wiadomość
SSR, miałam i mam, ale te na zmiane, albo w razie zmiany koncepcji
Ty to masz pamieć
Moja pamięć, a tak nie narzekam, dziękuję
Cytat:
olajka a co z ta swieca? jaki to przesad
Złotko u nas kiedyś szło się ze świeczką (panna młoda trzymała )zapaloną dookoła ołtarza na ofiarowanie i jak zgasła ta świeczka to znak, że pani młoda nie była dziewicą Ile w tym prawdy nie wiem, ale wiem, ze na samą myśl wszystkie proszą kościelnego żeby ustawił tą świeczkę przy nich i że idą na ofiarowanie bez świecy
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
SSR no włąśnie też mi to bardziej pasuje do empire niż do hiszpanki zdjęcia sali chyba nie mam bo skasowane, jest bardzo skromna ale czysta, nie ma żadnych marmurów alni innych wypasów ale za to ma drewnianą podłogę jedna podobno z najlepszych w LBn i świetną akustykę F Najbardziej jestem zadowolona z solidnej klimatyzacji cena 130 zł/osoba i połowa za dziecko. Dostaliśmy upust 10 zł bo na full gości robimy hehe. teraz czeka nas wybór obrączek złota na pewno wystarczy ale nie wiem jak będzie z modelami bo próbowałam podpytać Tż to wiecznie nie to albo może być ech.....i możliwe ze się skonczy na klasycznych ale wtedy wezmę z kamieniami
bianeczkaa nieważne, że na sali nie ma marmurów, ważne że podłoga drewniana-najlepsza do tańczenia i klima (u mnie też jest) A ta cena to taiutko macie Pochwal się co za wzory obrączek chodzą Wam po głowie?

Cytat:
Napisane przez ania120kg Pokaż wiadomość
Witam, ale mnie zaskoczyły wasze reakcje na imię TŻ , bo ja już zapomniałam ,że rzeczywiście moje zdziwienie było duże, kiedy okazało się ,że w rzeczywistości nie wiem jak mój ukochany ma na imię! TŻ przedstawił mi się , jako Radek więc ja myślałam ,że jak Radek to Radosław , a tu po dwócch miesiącach wyszło szydło z workaswoja droga imię rzeczywiście ładne.
Wiecie ja jeszcze nie jestem zdecydowana na ten bukiet, ale go rozważm , a kolor naprwdę nie wiem jaki , ale różowy, czerwony i pomarańczowy odpadają!!! pomóżcie dziewczyny!
Ja chcę bukiet biało-zielony albo biało-żółty, może cos z tych kolorów?
Co do Radka, to ja całe życie myślałam, ze mój kuzyn mam na imię Radosław bo wszyscy wołają Radek, a on ma Konrad
Cytat:
Napisane przez Voodia Pokaż wiadomość
Eh, dziś mnie strasznie rodzice zdenerwowali
Ze względu na nasze przekonania bierzemy z TŻ ślub cywilny, o czym i moi i Jego rodzice wiedzieli od samego początku. Niestety, teraz powoli pojawiają się głosy, że szkoda, że nie zdecydowaliśmy się na "normalny" ślub, że może jeszcze zmienimy zdanie, że ten jakby mniej ważny... Strasznie mnie to irytuje i smuci Wprawdzie nikt nas nie namawia na ślub wyznaniowy, nikt nie szantażuje ( jak to było w przypadku ślubu mojej przyjaciółki chociażby), ale jest mi strasznie przykro, że ślub cywilny nasi rodzice traktują jako poniekąd gorszy
Buuuuuu To wasza decyzja i Wasz wybór. Rodzice powinni to uszanować, a nie ulegać namowom, modom czy innym ludzkim gadaniom i spojrzeniom. Powinni Was wspierać w tym ważnym dniu, porozmawiajcie na spokojnie i spytajcie siedlaczego chcieliby abyście mieli kościelny, moż emaja jakieś wątpliwości, które musicie wspólnie rozwiać?
Cytat:
No to złotko poszukiwania cdn, niestety. JA swoich jeszcze nawet nie szukałam...

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-23, 21:21   #668
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Moja pamięć, a tak nie narzekam, dziękuję

Złotko u nas kiedyś szło się ze świeczką (panna młoda trzymała )zapaloną dookoła ołtarza na ofiarowanie i jak zgasła ta świeczka to znak, że pani młoda nie była dziewicą Ile w tym prawdy nie wiem, ale wiem, ze na samą myśl wszystkie proszą kościelnego żeby ustawił tą świeczkę przy nich i że idą na ofiarowanie bez świecy
to ja chyba powinnam od razu zgasić ;P

Nie mogę znaleść wzoru na all ale chciałabym klasyczne płaskie, soczewkowane tylko od środka, i na mojej 9 kamieni 3x3, kupiłam już nawet diamenty na all za 120 zł 0,25 KT ale nie wiem ile sztuk będzie bo to kilka a jak nie to wzdłuż jednej krawędzi, oczywiście szerokie i jak najcieńsze, a nie wielie ile robocizna kosztuje?

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2009-06-23 o 21:27
Stary 2009-06-23, 21:31   #669
ania120kg
Raczkowanie

Dziewczyny pokazałam bukiet mamie i siostrze w pierwszej chwili im się spodobał, a potem fala zabobonów jak by były ze średniowiecznej wsi- mama stwierdziła ,że róże przynoszą pecha , a ta lilia to taka pogrzebowa Ja właśnie też myślałam ,żeby był biało zielony i kiedy o tym powiedziałam to moja siostra ,że z białych róż robi się bukiety na pogrzeby dla dzieci , i żebym wymyśliła co innego!
Dzięki za propozycję kolorków SSR biało- żółty to też fajny pomysł, Bianeczka właśnie mi się fiolety bardzo podobają,ale wydaje mi się ,że nie ma fioletowych róż, no chyba ,że się mylę! Z reszta nie wiem , czy zdecyduje się na ten bukiet , te moje małe wredoty , tak skwitowały mój bukiet, że chyba się go wystraszyłam
Bianeczka jak ty swoją od razu zgasisz, to ja swojej nawet nie zapalam!

Edytowane przez ania120kg
Czas edycji: 2009-06-23 o 21:35
ania120kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 21:43   #670
zlotko855
Rozeznanie

no no no bianeczka sliczne cuda tworzy twoja pani florystka
pochwale sie, ze o swoja wiazanke i cala reszte tez jestem spokojna, bo panie z kwiaciarni, gdzie wszystko zamowilismy tez tworza piekne rzeczy.

SSR dobre z ta swieca i tym co oznacza jak zgasnie pewnie kazdej mlodej gasla
no tak butow w takim razie szukam nadal:/ ty masz wprawe w kupowaniu wszystkiego nieco pozniej takze w tym przypadku pewnie dobrze na tym wyjdziesz

bianeczka dobry pomysl z tym zgaszeniem od razu po co sie stresowac, bo i tak czy siak pewnie zgasnie

Stary 2009-06-23, 21:44   #671
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pokazałam bukiet mamie i siostrze w pierwszej chwili im się spodobał, a potem fala zabobonów jak by były ze średniowiecznej wsi- mama stwierdziła ,że róże przynoszą pecha , a ta lilia to taka pogrzebowa Ja właśnie też myślałam ,żeby był biało zielony i kiedy o tym powiedziałam to moja siostra ,że z białych róż robi się bukiety na pogrzeby dla dzieci , i żebym wymyśliła co innego!
Dzięki za propozycję kolorków SSR biało- żółty to też fajny pomysł, Bianeczka właśnie mi się fiolety bardzo podobają,ale wydaje mi się ,że nie ma fioletowych róż, no chyba ,że się mylę! Z reszta nie wiem , czy zdecyduje się na ten bukiet , te moje małe wredoty , tak skwitowały mój bukiet, że chyba się go wystraszyłam
a to po co ją w ogóle brać
Wiesz co a ja to się dziwię, bo to ma być twój dzień! i tobie ma się podobać bukiet inni mogą powiedzieć że jest obleśny ale jeśli tobie nędzie wydawał się boski to bierz! To samo można powiedzieć o cantadescach, że też pogrzebow. Róże pogrzebowe? pierwsze słyszę ja się nie mam zamiaru sugerować czyimkolwiek zdaniem, no chyba że mojej florystki, bo ma baba oko i wie co komu pasuje. Moja teściowa powiedziała że suknia która mi się podoba jest brzydka, ale ja na to sikam żeby nie powiedzieć brzydko ja się mam czuć wyjątkowo a i tak mi tyłek obrobią i tak

Wspólnie zamawiamy buty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-23, 21:58   #672
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
a to po co ją w ogóle brać
Wiesz co a ja to się dziwię, bo to ma być twój dzień! i tobie ma się podobać bukiet inni mogą powiedzieć że jest obleśny ale jeśli tobie nędzie wydawał się boski to bierz! To samo można powiedzieć o cantadescach, że też pogrzebow. Róże pogrzebowe? pierwsze słyszę ja się nie mam zamiaru sugerować czyimkolwiek zdaniem, no chyba że mojej florystki, bo ma baba oko i wie co komu pasuje. Moja teściowa powiedziała że suknia która mi się podoba jest brzydka, ale ja na to sikam żeby nie powiedzieć brzydko ja się mam czuć wyjątkowo a i tak mi tyłek obrobią i tak
dokladnie masz racje bianeczka. wszystkim sie nie dogodzi kto ma cos skomentowac to skomentuje. bez sensu jest stresowac sie i martwic, by innym sie podobalo. wazne, ze dla nas nasze suknie, fryzura, bukiet beda najpiekniejsze na swiecie.

Stary 2009-06-23, 22:02   #673
BEAMI
Raczkowanie

Witam!!!

Weszłam sie przywitac własnie zamierzam ułozyc swoje wystąpienie na obronę, ale jakos nie mam weny. Strasznie sie widze u was dużo wydażyło i duzo nowych dzieczyn dołaczyło. Wszystko postaram sie nadrobic w piatek i wkońcu zajme sie przygotowaniami. A jutro mają przysc moje zaproszenia jestem ciekawa jak bedą na zywo wyglądały.

Pozdrawiam Was
Stary 2009-06-24, 07:55   #674
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
dziewczyny a to są prace mojej pani florystki mam nadzieje że mnie nie zabije że je tu wstawiam
Baaardddzzzzooo ładne Na pewno będziesz miała jeden stres mniej

Cytat:
to ja chyba powinnam od razu zgasić ;P

Nie mogę znaleść wzoru na all ale chciałabym klasyczne płaskie, soczewkowane tylko od środka, i na mojej 9 kamieni 3x3, kupiłam już nawet diamenty na all za 120 zł 0,25 KT ale nie wiem ile sztuk będzie bo to kilka a jak nie to wzdłuż jednej krawędzi, oczywiście szerokie i jak najcieńsze, a nie wielie ile robocizna kosztuje?
bianeczka robocizna standardowych obrączek u złotnika z własnego złota waha sie od 250-400zł, ale jak mają jeszcze wbijać te brylanty to może być więcej.
Cytat:
Ania mi się ten Twój bukiet bardzo podoba, jest skromny ale taki wymyślny przez tą lilię i w ogóle, ja nie wiem co się może w tym bukiecie nie podobać? Moja kuzynka miała bukiet z lilli i to było za dużo, ale ta jedna lilia na tych różach jest ekstra Zresztą to tobie ma sie podobać i basta

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
Witam!!!

Weszłam sie przywitac własnie zamierzam ułozyc swoje wystąpienie na obronę, ale jakos nie mam weny. Strasznie sie widze u was dużo wydażyło i duzo nowych dzieczyn dołaczyło. Wszystko postaram sie nadrobic w piatek i wkońcu zajme sie przygotowaniami. A jutro mają przysc moje zaproszenia jestem ciekawa jak bedą na zywo wyglądały.

Pozdrawiam Was
My też jesteśmy ciekawe Twoich zaproszeń na żywo Powodzonka na obronie, trzymamy kciuki

Dziewczyny widzę, że przesąd ze świeczką zrobił furorę Całe szczęście dziś świeca stoi mocno osadzona u nas na świeczniku przy PM, ale jest zapalona, ciekawe czy tak też gaśnie

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 11:09   #675
lady1980
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczynki Wczoraj mnie nie było cały dzień i tyle do nadrabiania, musze odpisywać w kawałkach

Cześć bianeczkaa Mam nadzieję, że z tesciową lepsze stosunki?
Weselicho będziesz miała jak się patrzy, chyba największe z nas
My też z TŻ robiliśmy przegląd zepsutych biżu ze złota a od teściowej dostaliśmy nowe obrączki, ale takie co nam nie pasują, więc mamy chyba z 12g i przetapiamy na nasze, ale to dopiero w sierpniu.
A ten sygnet dla tż to w ramach prezentu czy obrączki czy jak?
Masz zdjecia tego swojego lokalu? A może już pomysł na sukienkę?
lady piękna biżuteria, wiesz ile kosztuje?

Dzięki, dzięki
Co do tortu to coraz bardziej popularne i praktyczne, ale pasuje tylko na piętrowych stelażach do tortu. Myślę, że to coś nowego i gościom jak najbardziej sie spodoba.. Ja mam inny steaż więc muszę mieć tradycyjny tort, ale nie narzekam

Hipka, te obrączki z red rubin tak?

Voodia nie martw się, ja sobie zaplanaowałam, że zaproszenai będę rozdawać 19 czerwca i co? Dopieor dziś mi przysłali maila, że zaczynają drukować. My tak wcześnie, bo 80% gości przyjezdnych to muszą sobie poustalać urlopy, samoloty itp.

Myślę, że imię i data, tak najlepiej mi to pasuje.

Złotko no tym razem mamie udał się za pierwszym razem wyrównać Ale za to ile cm mi skróciła
Fotki pokażę jak najbardziej, ale myślę, że Ty również

A tort z babeczek to coś takiego:[/QUOTE]

Czesc dziewczyny, ja dzisiaj tylko na chwileczkę i przez parę następnych dni pewnie też, bo mam mnostwo zajęc.

SSR, bizuteria kosztuje w sklepie internetowym 180 zł, ale mi zrobi ja kolezanka która robi biżuterię i wyjdzie to taniej.
Wejdz sobie na stronę www.bialamagia.pl, jest tam więcej biżuterii, może znajdziesz coś fajnego. Nie wiem jaka masz suknię, zanim znajdę w tych wszystkich postach to chyba ze sto lat minie. Więc przy okazji podeslij link. Chętnie zobaczę.

Wesele mamy duże, bo u mojego TZ jest taki zwyczaj, ze cala rodzina, nawet daleka się zaprasza na takie imprezy. A ponadto jak zliczyl kolegow to wyszły by ze 3 druzyny pilkarskie he he. Oznajmił mi ze on ma do zaproszenia jakies 130 osób ze swojej strony, ale ze ok 100 przyjedzie. Malo zawalu nie dostalam, myslalam ze zartuje.

Złotko, przeszukalam kompa z tymi bukietami, i okazuje się ze mam zapisane tylko takie stronki które Ty wkleiłaś . Twój zbiór jest zdecydowanie większy. Poszukam jeszcze czegoś na necie, moze trafię na cos fajnego, wtedy wkleję linki.

SSR pisala że z cantadeskie da się podobno zrobić te bransoletki na rękę

Voodia, nie przejmuj się rodzicami, rób swoje. W koncu od początku wiedzieli jaki ślub bierzesz. To Twoje życie i nie rob nic tylko po to żeby ludzie nie plotkowali.

Dziewczyny, przepraszam że wam glowę zawracam, bo już pisalam o tym, ale nie mogę się zdecydować pomiędzy gladkim bolerkiem (znalazlam w takim śmietankowym odcieniu jak sukienka, model 21) na dlugi rękaw a etolą taka jak kupila sobie judith. Doradzalyscie mi że moze etola, bo slub mam z koncem pazdziernika i moze być zimno, ale górę sukienki mam zdobioną i przy bolerku które wybralam wstępnie, byla by ta góra odsłonięta. Etola zas zakryje ją po częsci. Pomózcie!

http://www.suknieslubne-nikol.pl/win...oferta/778.jpg

http://www.allegro.pl/item662668823_...na_wymiar.html

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1245390950

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

lady nie wiem która modelka ma ten naszyjnik

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Dziewczyny no i wczoraj rozdalismy pierwsze dwa zaproszenia Pierwsza dostała babcia, a drugi dostał świadek mojego TŻ-ta W środę dalej jedziemy z koksem :p[/QUOTE]

Olajka, wklejam link jeszce raz, ten naszyjnik jest przy sukience która zresztą ja sobie wybralam - herms eldora (to ta wygięta modelka która stoi na tle zlotej ściany )Moze akurat Ci się spodoba naszyjnik

http://www.slubne.pl/index.php?pid=3...ry_id=&shift=1

Kurcze, wy już dostajecie zaproszenia, a ja dopiero w weekend wybiorę Obrączek też nie mamy buuu...
lady1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 11:24   #676
zlotko855
Rozeznanie

Wesele mamy duże, bo u mojego TZ jest taki zwyczaj, ze cala rodzina, nawet daleka się zaprasza na takie imprezy. A ponadto jak zliczyl kolegow to wyszły by ze 3 druzyny pilkarskie he he. Oznajmił mi ze on ma do zaproszenia jakies 130 osób ze swojej strony, ale ze ok 100 przyjedzie. Malo zawalu nie dostalam, myslalam ze zartuje.

Złotko, przeszukalam kompa z tymi bukietami, i okazuje się ze mam zapisane tylko takie stronki które Ty wkleiłaś . Twój zbiór jest zdecydowanie większy. Poszukam jeszcze czegoś na necie, moze trafię na cos fajnego, wtedy wkleję linki.

SSR pisala że z cantadeskie da się podobno zrobić te bransoletki na rękę

Dziewczyny, przepraszam że wam glowę zawracam, bo już pisalam o tym, ale nie mogę się zdecydować pomiędzy gladkim bolerkiem (znalazlam w takim śmietankowym odcieniu jak sukienka, model 21) na dlugi rękaw a etolą taka jak kupila sobie judith. Doradzalyscie mi że moze etola, bo slub mam z koncem pazdziernika i moze być zimno, ale górę sukienki mam zdobioną i przy bolerku które wybralam wstępnie, byla by ta góra odsłonięta. Etola zas zakryje ją po częsci. Pomózcie!

http://www.suknieslubne-nikol.pl/win...oferta/778.jpg

http://www.allegro.pl/item662668823_...na_wymiar.html

https://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=2318539&d=1245390950
[/QUOTE]

lady jesli chodzi o bolerko i etole to wydaje mi sie, ze musialabys zmierzyc to drugie, zeby sie przekonac ile gory Ci zakrywa.
dzisiaj ide zobaczyc na swoja etole, czy wszystko ok idzie przy szyciu i jeszcze raz zmierzyc, to jesli sie uda zrobie zdjecia. z tego co pamietam, to moja jest nieco wezsze z przodu. ale ta etola judith tez nie jest szeroka i widac gorset, takze wydaje mi sie, ze jest idealna.
poza tym jesli masz opory to tylko do kosciola, pozniej na sali juz ja zdejmiesz. oczywiscie bolerko odslania caly dekolt, wiec jest on widoczny w calosci poza tym to bolerko ma dlugi rekaw, stojke, wiec nie sadze by w nim bylo zimno i na pazdziernik moze byc jak najbardziej.
w takim razie z pewnoscia Ci nie pomoglam moze na przymiarce jak bedziesz miec zmierz i to i to i zdecydujesz?
wlasnie widzialam wiadomosc SSR, ze da sie zrobic bransoletke z cante...
oczywiscie jeszcze mysle, czy na pewno te kwiatki
tez mamy "dosyc" duze wesele, bo tak samo i u nas zaprasza sie dalsza rodzine, no i mamy duzo znajomych. jeszcze rodzice kogos sobie doprosili takze sie uzbieralo
a jesli chodzi o bukiety to nic sie nie dzieje...moze nawet lepiej, bo im wiecej tego tym wiekszy metlik w glowie

BEAMI no jestes
ucz sie ucz a pozniej wracaj do nas

Stary 2009-06-24, 11:56   #677
judith8
Rozeznanie

dawno mnie nei bylo ale tak jak pisalam otrzymalam buty, jak szukalam to przymierzalam buty w sklepach w poznaniu a ze nie meili modelu jaki chcialam a w sklepie w bydgoszczy byla mila obsluga zdecydowalam sie zamowic, arte di roma ma inna numeracje, normalnei nosze 38 i 36 model z czubami byl dobry, ale chcialam inny z zaokraglonym noskiem, ktorego nie bylo w zadnym ze sklepow, pani ze sklepu powiedziala ze 36 napewno bedzie ok; i nie jest - buty sa za male
pomimo tego iz wczesniej mowiono mi ze bez problemu wymienia obuwie teraz dowiedzialam sie ze sama mam wyslac buty do lodzi do producenta i on sie tym zajmie i niby ok ale buty kosztowaly 280pln i teraz jeszcze kurierem mam je wysylac do lodzi; super poprostu
jestem zalamana i zla a wlascicielka powiedziala mi ze mam wyslac i nei widziwiac
dzwonilam do rzecznika ochrony praw konsumenta ale niestety nic nei moge z tym zrobic
i jeszcze wlascicielak powiedziala mi ze ona ma juz dosyc butow tej firmy ze sa ciagler problemy z numeracja i ze dziewczyny przez caly czas wymieniaja a ona nei ma co z tymi butami zrobic - wyobrazacie sobie, zenujace szkoda ze mi wczesniej nie powiedziala to nie zamawialabym tych butow, tylko mowila ze bedzie dobrze i jakby co to wymienia
zastanawiam sie czy te buty odeslac i liczyc na to ze producent sie tym zajmie i dosle dobre - az mi sie nie chce wierzyc ze to zrobi na podstawie kontaktu telefonicznego czy odpuscic i sprzedac? co radzicie
qrcze wyc mi sie chce
Stary 2009-06-24, 12:04   #678
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
dawno mnie nei bylo ale tak jak pisalam otrzymalam buty, jak szukalam to przymierzalam buty w sklepach w poznaniu a ze nie meili modelu jaki chcialam a w sklepie w bydgoszczy byla mila obsluga zdecydowalam sie zamowic, arte di roma ma inna numeracje, normalnei nosze 38 i 36 model z czubami byl dobry, ale chcialam inny z zaokraglonym noskiem, ktorego nie bylo w zadnym ze sklepow, pani ze sklepu powiedziala ze 36 napewno bedzie ok; i nie jest - buty sa za male
pomimo tego iz wczesniej mowiono mi ze bez problemu wymienia obuwie teraz dowiedzialam sie ze sama mam wyslac buty do lodzi do producenta i on sie tym zajmie i niby ok ale buty kosztowaly 280pln i teraz jeszcze kurierem mam je wysylac do lodzi; super poprostu
jestem zalamana i zla a wlascicielka powiedziala mi ze mam wyslac i nei widziwiac
dzwonilam do rzecznika ochrony praw konsumenta ale niestety nic nei moge z tym zrobic
i jeszcze wlascicielak powiedziala mi ze ona ma juz dosyc butow tej firmy ze sa ciagler problemy z numeracja i ze dziewczyny przez caly czas wymieniaja a ona nei ma co z tymi butami zrobic - wyobrazacie sobie, zenujace szkoda ze mi wczesniej nie powiedziala to nie zamawialabym tych butow, tylko mowila ze bedzie dobrze i jakby co to wymienia
zastanawiam sie czy te buty odeslac i liczyc na to ze producent sie tym zajmie i dosle dobre - az mi sie nie chce wierzyc ze to zrobi na podstawie kontaktu telefonicznego czy odpuscic i sprzedac? co radzicie
qrcze wyc mi sie chce
tragedia z ta obsluga. babeczka liczyla tylko na to, ze sprzeda buty a jak sie pojawil problem to sie wycofuje i zostawia Cie z tym sama
a mozesz wkleic fotke tych butow? przepraszam, bo nie pamietam, czy je widzialam to sa typowo slubne? bo moja mama ma rozmiar 36, takze jakby sie jej spodobaly to moze by je kupila (jesli zdecydujesz sie na sprzedaz)

Stary 2009-06-24, 12:08   #679
judith8
Rozeznanie

Cytat:
tragedia z ta obsluga. babeczka liczyla tylko na to, ze sprzeda buty a jak sie pojawil problem to sie wycofuje i zostawia Cie z tym sama
a mozesz wkleic fotke tych butow? przepraszam, bo nie pamietam, czy je widzialam to sa typowo slubne? bo moja mama ma rozmiar 36, takze jakby sie jej spodobaly to moze by je kupila (jesli zdecydujesz sie na sprzedaz)

to sa te butki http://www.oopss.pl/index.php?produc...a8307c58d91ea5 wklejam link bo wiecej zdjec
wlasnei mysle czy lepiej ich nie sprzedac po nizszej cenie niz wysylac, odsylac i zaraz dojde do tego ze ksozt butow wyniesie mnie 400pln wliczajac kuriera
buciki sa ecru
qrcze a tak sie na nie cieszylam

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-06-24 o 12:11
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-24, 12:22   #680
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
to sa te butki http://www.oopss.pl/index.php?produc...a8307c58d91ea5 wklejam link bo wiecej zdjec
wlasnei mysle czy lepiej ich nie sprzedac po nizszej cenie niz wysylac, odsylac i zaraz dojde do tego ze ksozt butow wyniesie mnie 400pln wliczajac kuriera
buciki sa ecru
qrcze a tak sie na nie cieszylam
buciki faktycznie bardzo ladne szkoda, ze rozmiar nie ten, no ale oni nawet na stronce nie podaja rozmiaru wkladki w cm.
niestety kolor nie dla mojej mamy. myslalam, ze sa bordowe (bo ktoras kiedys takie wklejala).
judith chyba faktycznie prosciej bedzie Ci je sprzedac, nic klopocic sie z producentem... odeslesz a pozniej mozesz miesiace czekac na zwrot kasy.

Stary 2009-06-24, 12:24   #681
judith8
Rozeznanie

Cytat:
buciki faktycznie bardzo ladne szkoda, ze rozmiar nie ten, no ale oni nawet na stronce nie podaja rozmiaru wkladki w cm.
niestety kolor nie dla mojej mamy. myslalam, ze sa bordowe (bo ktoras kiedys takie wklejala).
judith chyba faktycznie prosciej bedzie Ci je sprzedac, nic klopocic sie z producentem... odeslesz a pozniej mozesz miesiace czekac na zwrot kasy.
no to czuje ze jak wroce do domu bede rzadzic na allegro, musze z tz pogadac bo on ma zalozone konto
a kobieta mnie rozwalila z tekstem ze mam nie wymyslac
Stary 2009-06-24, 12:39   #682
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
no to czuje ze jak wroce do domu bede rzadzic na allegro, musze z tz pogadac bo on ma zalozone konto
judith no bo wymyslasz przeciez kazda PM marzy o tym by na wlasnym slubie meczyc sie cala noc z zamalych butach babke w sklepie delikatnie mowiac pogielo
a tak na powaznie to sadze, ze szybko znajdziesz chetna do kupna tych bucikow dziewczyne, tym bardziej ze sezon w pelni.

Stary 2009-06-24, 13:13   #683
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Baaardddzzzzooo ładne Na pewno będziesz miała jeden stres mniej

bianeczka robocizna standardowych obrączek u złotnika z własnego złota waha sie od 250-400zł, ale jak mają jeszcze wbijać te brylanty to może być więcej.

Ania mi się ten Twój bukiet bardzo podoba, jest skromny ale taki wymyślny przez tą lilię i w ogóle, ja nie wiem co się może w tym bukiecie nie podobać? Moja kuzynka miała bukiet z lilli i to było za dużo, ale ta jedna lilia na tych różach jest ekstra Zresztą to tobie ma sie podobać i basta

My też jesteśmy ciekawe Twoich zaproszeń na żywo Powodzonka na obronie, trzymamy kciuki

Dziewczyny widzę, że przesąd ze świeczką zrobił furorę Całe szczęście dziś świeca stoi mocno osadzona u nas na świeczniku przy PM, ale jest zapalona, ciekawe czy tak też gaśnie
kurde to się w ogóle opłaca? 400 zł za zwykłe obrączki? to za tyle można już kupić gotowe

Cytat:
ja bym tej mamie dała!! ale bym jej nawymyślała że by sobie mnie do końca życia zapamiętałą!

mój Tż chciał prosić od siebie 200 ale powiedziałam mu że ma limit na 150 i mnie to nie obchodzi ma się wyrobić, co może ja mam ludzi nie zapraszać bo on musi swoich? dla mnie i tak zostaje tylko 100 miejsc

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Obdzwoniłam jubilerów, więc ok 200-250 zł za klasykę i ok 100 zł za wbicie kamieni a jeden sobie zamanił 40 zł od wbicia jednego diamentu! chyba na głowę upadł to te kamienie taniej mnie wyniosły ale trafiłam na bardzo miłą panią nawet do mnie oddzwoniła bo wcześniej nie odebrała i ma mi zrobić kalkulacje przynajmniej jedna osoba potraktowałą mnie kompetentnie bo reszta to tak aby zmyć mnie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-06-24, 13:37   #684
lady1980
Raczkowanie

Cytat:
qrcze wyc mi sie chce

Judith, mierzylam te same buty i mialam ten sam problem. Noszę 39 i jak mierzylam to 38 byly tez trochę za duże. Ta firma ma numery "połowki", wiec moze warto żebyś w salonie przymierzyla jakiekolwiek buty ich firmy o rozmiarze 36,5 (chociaz wątpię czy w salonach mają połówki) i wtedy wymienila dopiero rozmiar u producenta.
Stary 2009-06-24, 13:51   #685
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lady1980 Pokaż wiadomość
Judith, mierzylam te same buty i mialam ten sam problem. Noszę 39 i jak mierzylam to 38 byly tez trochę za duże. Ta firma ma numery "połowki", wiec moze warto żebyś w salonie przymierzyla jakiekolwiek buty ich firmy o rozmiarze 36,5 (chociaz wątpię czy w salonach mają połówki) i wtedy wymienila dopiero rozmiar u producenta.
jak bylam w poznaniu i w bydgoszczy to tylko 37,5 bylo w jednym sklepie; zakladalam ze osoba ktore te buty sprzedaje orientuje sie w rozmiarowce, tym bardziej ze mialam watpliwosci czy 36 bedzie ok
wlascicielka oczywiscie byla pelna dobrych checi i wyszlo jak widac
tz powiedzial zebym wyslala bo i tak chcialam kupic drugie buty na zmiane to sobie kupie jakies a te miejmy nadzieje ze przyjda

cos mam pecha, z suknia byl problem na poczatku i musialam salon zmieniac, z obraczkami, z butami ech tz sie smieej ze jeszcze jego powinnam wymienic do kompletu
Stary 2009-06-24, 14:01   #686
lady1980
Raczkowanie

Cytat:
qrcze wyc mi sie chce
Judith, poszukaj w necie, na różnych forach gdzie w Twoim mieście robi ktos buty na miare . W Warszawie jest np. na bazarze rozyckiego pan ktory robi buty do salonoów slubnych, te wszyskie za ktore placi sie ok 300 zl, a on robi za 80-100 zł. Mi ktos taki będzie robił buty. Zaniosę mu jedne ze swoich żeby ściągnął rozmiar i zrobi mi takie jak będę chciala
Stary 2009-06-24, 15:18   #687
pilaa
Raczkowanie

GG do pilaa

przymiarke mi odwolali, a tak czekalam.. i sie nie doczekalam. Następna za tydzien. Przyjechalam nie potrzebnie do domu grrr. Kurde nie umiem sie ruszyc z szykownaiem tego slubu, mam nadzieje ze zdaze:p
pilaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 18:43   #688
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pilaa Pokaż wiadomość
przymiarke mi odwolali, a tak czekalam.. i sie nie doczekalam. Następna za tydzien. Przyjechalam nie potrzebnie do domu grrr. Kurde nie umiem sie ruszyc z szykownaiem tego slubu, mam nadzieje ze zdaze:p
szkoda, ze tak wyszlo z twoja przymiarka:/ duzo rzeczy do slubu jeszcze Wam brakuje? moze nie jest tak zle?

Stary 2009-06-24, 19:00   #689
bianeczkaa
Zakorzenienie

Zobaczcie co myślicie o wzorze nr 6?? okropnie mi się podoba w cenie jest pełna personalizacja i koperta

http://www.allegro.pl/show_item.php?...%3E.%3C%2Fi%3E

a obrączki które mnie interesują to takie Tż sie zobowiązał zapłacić za moje diamenty najbardziej podoba mi się opcja 3 tylko z błyszczącym żółtym złotem i 9 kamieniami bo 25 nie będe miała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_nor.jpg (18,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1_nor1.jpg (22,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1_nor2.jpg (13,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 658984724_1.jpg (12,6 KB, 11 załadowań)

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2009-06-24 o 19:14
Stary 2009-06-24, 19:11   #690
Voodia
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobaczcie co myślicie o wzorze nr 6?? okropnie mi się podoba w cenie jest pełna personalizacja i koperta

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=660548 039&msg=Aukcja+zosta%C5%8 2a+dodana+do+obserwowanyc h.%0D%0A++++%3C%2Fp%3E%3C p%3EAby+przed+zako%C5%84c zeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+lub+wiadomo%C5%9B%C4 %87+Gadu-Gadu+z+przypomnieniem%2C% 3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ust awienia+w+zak%C5%82adce%0 D%0A++++%3Ci%3EAllegro+%E 2%80%BA+Moje+Allegro+%E2% 80%BA+Moje+zakupy+%E2%80% BA+Obserwowane+oferty%3A+ %3Ca+href%3D%22%2Fmyaccou nt%2Fwatch.php%22%3ETrwaj %C4%85ce%3C%2Fa%3E.%3C%2F i%3E

a obrączki które mnie interesują to takie Tż sie zobowiązał zapłacić za moje diamenty najbardziej podoba mi się opcja 3 tylko z błyszczącym żółtym złotem i 9 kamieniami bo 25 nie będe miała
Te 3
Właśnie takie, i też w opcji w żóltym złocie pierwotnie planowaliśmy
Ostatecznie zeszło jednak na tradycyjne ( na każdego potomka wstawię sobie po diamencie).

Edit: Bardzo fajny wzór

Edytowane przez Voodia
Czas edycji: 2009-06-24 o 19:12
Voodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości