|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
witam wieczornie..
![]() dzień mija mi hm.. życzenia ..kwiaty ..prezenty, same wiecie jak to jest ![]() pojadłam ciasta.. teraz myślę czy nie zjeść kolacji
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sorenja gratuluje synka!! A my mamy dzis 100 dniówke ![]() Naszło mnie dzis na truskawki a tu przez ten deszcz juz sa do kitu wiec kupilam 5 kilo arbuza przynajmniej nie ma duzo kalorii damy rade |
|
|
|
|
#4443 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
![]() Zmiksowane truskawki nie są złe, mi nawet takie lepiej smakują, a na arbuza czaję się już parę dni, choć chrapkę mam na czereśnie ![]() aliisanka i ode mnie życzenia wszystkiego co naj ![]() Załączam zdjęcie naszego Maluszka 1. on tu taki słodziutki 2. jak obcy, ufo z archiwum x ... 3. niepodważalny dowód, że to chłopak 4. na tym zdjęciu widać, że sobie z pępowiny korale zrobił Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-06-23 o 21:55 |
|||
|
|
|
#4444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
sorejna ale śliczny synio, zdjęcia super
a ja się wyspałam w dzień a teraz to chyba sobie posiedze pół nocy.
|
#4446 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Skosilam prawie caly ogrodek , mam nadzieje, ze malemu nie zaszkodzilo , na razie go nie czuje, czekam z niecierpliwoscia az sie odezwie
|
|||
|
|
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe kiedy ja poczuje pierwsze ruchy
u Nas teraz w piątek zaczyna się 17 tydzień doczekać się nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- dziewczynki z okolic i z wrocławia widziałyście to? ![]() Dolnoślązaczki będą miały bezpłatny dostęp do znieczulenia przy porodzie - zadeklarował wojewoda Rafał Jurkowlaniec. To efekt akcji 'Gazety', którą poparło ponad trzy tysiące osób. http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...roclawiu_.html
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4448 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
Czasami do Was zajrzę jak będę miała dużo czasu wolnego A teraz idę spać, bo o 5 rano wyjeżdżamy do Warszawy na lotnisko i czeka nas długa podróż Trzymajcie kciuki za szczęśliwy lot do Chicago
|
#4449 | |
|
Zadomowienie
|
wiem, że synuś śliczny
aż się w nim zakochałam, ale nadal nie mogę uwierzyć, że to syn...jestem taka podekscytowana - to dopiero będzie dla mnie wyzwanie, bo ja nigdy z małymi chłopcami nie miałam do czynienia, u nas zawsze były dziewczynki muszę się zorientować, co z tą stulejką - już mi go żal, bidulek...lekarz powiedział, że synek dobrze odkarmiony, dlatego wypada, że starszy o tydzień - nie uśmiecha mi się rodzić takiego pultasa - od jutra jem tylko owoce ![]() a zdjęcia super, bo aparat dobry i fachowiec, pierwsza klasa (najlepszy gin z najlepszym sprzęciorem u nas w mieście )Cytat:
![]() ale nic się nie bój małemu napewno nie zaszkodziło, najwyżej będzie jak mamusia - lekko kopnięty dziś i jutro samotna noc tzn. z piesią, Witkiem i bzyczącą muchą
|
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz jestem pewna, ze to co wczesniej czulam to byl ON ![]() Musisz wsluchiwac sie w swoje cialo, brzuszek i pewnie go niedlugo poczujesz , choc niektorzy czuja dopiero w 20tyg
|
|
|
|
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jakie ujęcia ma ładne ![]() Cytat:
![]() Ciekawe do której będę zasypiać ![]() A zmęczona jestem już, więc i tak idę leżeć Dobranoc A dziś pomimo burzy (tzn dopiero zachmurzone było) nie omieszkałam zahaczyć o lumpeksik i upolowałam za 75 gr
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-06-23 o 22:28 |
||
|
|
|
#4452 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miłego pobytu ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
wszędzie piszą, że pierwsze ruchy wyczuć można leżąc na lewym boku, ja natomiast poczułam je leżąc na plecach |
||
|
|
|
#4453 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Juz szukalam na necie , nie powinno zaszkodzic, po drugie mysle sobie, ze jakos ciezarnym krowa pastuchy nie szkodza to i mi nie zaszkodzi![]() A pastuch jest zaraz za siatka, kopa dostalam jak chcialam uciac bambus i nim dotknelam do przewodu , no nic czekam na sygnal od obcego![]() Ps. Ha ha bardzo smieszne-kopnieta mamusia to i kopniety synus, co ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() Ja pierwsze ruchy poczulam w samochodzie, ja scisnelam malucha siedzac , scisnij swojego Aliisanko to moze tez sie szybciej wkurzyPs. Obcy przezyl ![]() Lece wziac prysznic Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-23 o 22:44 |
||
|
|
|
#4454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś przeglądałam się w lustrze, mogę pomarzyć o krótkich spódniczkach - bosie co za cellulit ![]() ![]() więc już wiem gdzie te kg. się gromadzą od jutra owoce i spacery, spacery, spacery no i jak mój wróci, to go nastraszę, niech się chłop weźmie za masowanie, bo ostatnio zaniedbał swoje obowiązki i to pewnie dlatego
|
|
|
|
|
#4455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekałam do połowy 18 tc Cytat:
![]() Dzień dobry śpiochy Dziś już od rana parno i mocno zachmurzone, więc pewnie będzie padało
|
|
#4456 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsza dzisiaj
JUZ NIE PIERWSZA :-(Co za radość ![]() Całą noc burza była, grzmiało, padało i pioruny waliły uciekłam do mamusi spać A tak jak zwykle na łóżku wszystkie koty, pies (pozrzucałam towarzystwo) i wreszcie mogłam spokojnie lulać ![]() Śniadanko zjedzone, maluszek coś tam podkopywał, chyba mu naleśniczki smakowały. A ja dzisiaj postanowiłam, że popiore swoje pufy ... chyba dopiero wczoraj zauważyłam, że z beżowych zrobiły się prawie czarne ![]() Miłego dnia dziewuszyska
|
#4457 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No i chłop. Bez cienia wątpliwości ![]() Ja za tydzień będę się chwalic fotkami Umówiliśmy się w Centrum Praga (tak jak Joannah polecała Cytat:
Choc rozumiem Twój przestrach przed nieznanym, ja już i o wnętrowstwie nawet czytałam ![]() Cytat:
A ruchy to już niedługo. Pierwsze ruchy poczułam w 18 tc, choc nie byłam wtedy na 100% pewna, czy to właśnie to. W 19 tc nie miałam już żadnych wątpliwości Cytat:
Zaskoczona jestem, bo bywały czasy kiedy ważyłam tyle i bez ciązy , potem się intensywnie odchudzałam, ale nigdy przenigdy nie miałam najmniejszego problemu z cellulitem!![]() No i tak waga matki nijak ma się do wagi dziecka. Mój przykład. Między wizytami przytyłam 2 kg 200 g, a dziecko 150g - wyglądało na tydzień młodsze. Następna wizyta: przytyłam 100 g, a dziecko 700 g i wyglądało na tydzień starsze. Dyskutowaliśmy ostatnio na temat imienia. Rozważamy wspólnie akceptowalne imiona: Stanisław, Sylwester, Aleksander, Dariusz. Mamy jeszcze o tym rozmawiac, ewentualnie dorzucic nowe typy..... Tylko nie wiem jak mam zachowac obiektywizm, skoro gdzieś po drodze zaczęłam myślec o synku "mój Staś" No nie mogę przestac... |
|||||
|
|
|
#4458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja musiałam zaczać jeść, bo zaczynałam słabnąć, ale człowiek to głupi jest.A teraz w ciąży cellulit mam na pośladkach (+ rozstępy z dojrzewania [mój tyłek wygląda, jak zaorany przez ciągnik]) na udach, na łydkach, nawet trochę na kostkach. Na szczęście nie mam na brzuchu ![]() Co do imion to dla synka napewno: TYMOTEUSZ i żadne zmieny nie wchodzą w gre. Już cała rodzina tylko pyta: Jak Tymek, co u Tymka, a Tymuś, jak się czuje Wieć Tymoteuszek zostaje.Co do córki, to chyba z tego wszystkiego nazwę Tymoteuszka ... bo żadno imie nie przypadło mi do gustu ... A jak się dowiedziałam o ciąży, i rodzice z babcią już wiedzieli, to wyszło takie niewiadomo co ... Mariolka Janusz (bo mariolka - namiętni oglądacze kabaretu, ta moja rodzinka - a Janusz, bo mój tato ma tak na imie) ... i zostało jak dziewczynka, to Mariolka Janusz ...Mi się bardzo podoba Bianka i Blanka ... ale nie sądze, ze takiego wyboru dokonam ....
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-06-24 o 08:25 |
|
|
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
A ja miałam dzisiaj okropną noc, do 2.00 smacznie spałam a później zaczeło mi się robić duszno, gorąco przewracałam się z boku na bok, piłam i sikałam w nocy chyba z 5 razy
ta pogoda mnie dobija, wstałam rano z głową ciężką jak bym kaca miała.Wieczorem jadę zobaczyć te laktator jak będzie w dobrym staie to go wezmę. Fasoleczka Tymoteusz bardzo ładne imię, mój mąż uparł się że bedzie Laura jak się jutro okaże że dziewczynka to chyba tak zostanie
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-24 o 08:30 |
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teściowa, jak się dowiedziała, że wnuk będzie pyta się mnie czy jakieś propozycje odnośnie imienia zbieramy ? - A ja jej na to, że sami wybierzemy ![]() Ona to mówiła w miłej rozmowie i na luzie, ale pomyślałam, że jak ulegnę, to potem będą pretensje ![]() A cellulit też mam od pewnego czasu - na udach cały się zebrał ![]() No i dostałam maila od promotorki, że mam już składać pracę od 1 lipca, żeby móc się bronić około 14-15 lipca Także wszystko widzę szybko się dzieje
|
|
#4461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj jade zapisać się na usg 4D. Myślę, żeby wyhaczyć termin tak na 7 albo 8 lipiec bo jakieś dwa i pół miesiąca temu widziałam swoje dzidzi, albo później
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
Ja lubię jak mi ktoś doradza ale nie dyktuje co mam robić, tak więc wysłuchałam wszystkie propozycjię imion a i tak sami wybierzemy
![]() Miss.hot broń się w swoje urodziny, super prezent bedzie
|
#4463 |
|
Rozeznanie
|
Jutro zaczynam 27 tydzień
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Promotorka coś mówiła o tych datach konkretnie, więc nie da się inaczej
Poza tym moje urodziny wypadają w tym roku w niedzielę ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Aniago - dziś zaczęłyśmy 24 tydzień Dok kiedy jesteś w Lublinie ? Może byśmy się jakoś spotkały jeszcze
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
Oj to szkoda że niedziela
właśnie zapomniałam że dzisiaj środa i 24 tydzień już mamy, ja jestem w Lublinie do wtorku jutro wywozimy pierwszą turę rzeczy, jak by nam się udało to w sobote pomalowalibysmy mieszkanie, tak więc może w poniedziełek byśmy się spotkały jak się wyrobie ze wszystkim.Ja uciekam na zakupy i do OBI farby wybierać, miłego dnia mamusie
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-24 o 09:17 |
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu fotki moich wczorajszych zdobyczy za 75 gr )
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Hello Mamuśki
wreszcie nadrobiłam ![]() teraz zajadam śniadanko bo już strasznie głodna jestem ![]() wczoraj mój synek nie wiem co on robił w tym brzuchu ale tak się siłował wyprzeć plecki do góry, że aż mnie brzuch bolał w tym miejscu gdzie była gula i strasznie to było twarde ![]() jak go popukałam to chwilę zamarł i się przekręcił na drugą stronę. I tak mu się to spodobało, że tak robił jeszcze parę razy
|
#4468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Maly jak zwykle obudzil sie jak TZ wychodzil, ale dzis nie dziwne, bo strasznego halasu narobil ![]() Potem nad ranem ok 8 00 znowu sie grzebal, lubie jak sie tak grzebie, byle nie kopal ![]() Ja juz po sniadanku pomidorki z bialym twarozkiem i szczypiorkiem z wlasnego ogrodka ![]() Mi tez sie cellulit zrobil , musze zaczac sie masowac pod prysznicem, moze choc troszke pomoze![]() Lece sie kapac i jade na poczte... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

życzenia ..kwiaty ..prezenty, same wiecie jak to jest 

)

aż się w nim zakochałam,
tzn. z piesią, Witkiem i bzyczącą muchą 
to i mi nie zaszkodzi