![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dania Dietetyczne.
a może wznowimy wątek bo jest tu naprawdę dużio ciekawych rzeczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio zamiescilam przepis na kawe mrozona mniam.... ale na innym watku
![]() Na 1 porcje ok 160 kcal. 1/2 szkl. wrzątku 3-4 słodziki 1 łyżka kakao (mozna wiecej ![]() 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 szkl. mleka 0.5% kostki lodu W wrzątku rozpuscic kawe i słodziki, ostudzic, wlac do woreczkow na kostki i zamrozic. Kakao rozpuscic w minimalnej ilosci wrzątku. Mleko, kostki kawy i lodu oraz kakao zmiksowac. u mnie miksowanie to rozdrobnienie kostek na połówki nozem. Pycha polecam, nie jest tuczace, a fakt 160 kcal ma. Jednak zatyka ![]() ![]()
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
Pyra1990 też mam gdzies w domu książkę dla cukrzyków z przepisami niskokalorycznymi
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Agusia byłabyś kochana gdybyś zamieściła te przepisy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
No mysle, ze sie skusisz, jest naprawde pyszna
![]() Fajnie jesli zamiescisz tu jakies przepisy, tez chetnie wsyztko wypróbuje. A mama chce teraz robic ciasteczka owsiane. chyba gdzies byly na forum. No nic poszukam ![]()
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
Hmmm nie wiem co by tu zamieścić:P Mnie zainteresował omlet z białek
![]() ![]() Składniki: 3 białka, łyżeczka mąki(5g), łyżeczka oleju kujawskiego lub uniwersalnego, sól. Jaj umyc dokładnie pod bieżącą wodą, wybić oddzielając od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Do ubitej piany z białek jaj dodać przesianą przez sitko mąkę, delikatnie wymieszać. Mały, płaski rondelek posmarować tłuszczem. Wlać do niego masę jajeczną, włozyć do piekarnika nagrzanego do 150* i zapiec. Wartość odżywcza: energia:103,0 kcal, białko 10,1g, tłuszcz 5,1g, węglowodany 4,5g Kiedys coś zamieszcze bardziej obiadowego, jak będę miała czas. Znalazłam juz fajne pulpeciki rybne ![]()
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
A ja sie pogubilam z tymi omletami
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Agusia cos mi się wydaje że ten omlecik ma troszkę więcej kalorii, chyba że podawałaść wartość na 100 g.no wlasnie, a ile mniej wiecej gram wychodzi z takiej ilość wychodzi????ogólnie to jest zapychające danie??????a czy jak nie oddam oleju, tylko na teflonie, to wyjdzie?????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Ja smażyłam na teflonie i mi wyszla jajecznica. Ale to chyba przez moja bezmyslnośc, bo nie ubijałam jajek
![]()
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
heh no to chyba trzeba jajeczka ubić. nastepnym razem będzie lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
No te moje omlety smakowlay jak jajecznica
![]() ![]()
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
hmmm...żółty serek????????chyba nie brzmi zbyt dietetycznie?:P hehehe ja spróbuję dorzucić jednak coś lżejszego.jestem na diecie 1000 kcal i muszę jakoś wszystko rozłożyć sobie racjonalniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
missy jestem dopiero 3 dni na tej dietce ale jest ok, myslalam ze bedzie gorzej. korzystam z tabeli kalorii http://www.republika.pl/so12235/herb...bela_kcal.html. nie przekraczam 1000 kcal ale nie czuję się też za bardzo głodna. a co szamię???? hmm
na śniadanie obowiązko mleczko+2 łyżki musli + 3 łyżeczki otręb granulowanych (hmmm naprawdę pyszne i sycące). na drugie śniadanie np jabłuszko albo mały jogurt naturalny 0% na obiad przewaznie jakies salatki sobie robie np z marchewki i jabluszka, badz kiszonej kapusty i do tego np gotowana piers z kurczaka (100g) na podwieczorek jakis owoc kolację jem zazwyczaj po ćwiczeniach (ćwiczę codziennie ok 1 godz) więc opieram się na białku. i to mogą być np 2 jajka gotowane na twardo, badz salatka z jajka i pomidorka, a dzisiaj mialam 100g serka białego chudego, a żeby był smaczniejszy dodałam sobie jabłuszko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
kasssia85 : Mam pytanie: ta pierś z kurczaka gotowana jest dobra? i ile tak mniej więcej ją gotujesz?bo mi sie wydaje że to takie bez smaku jest, czy jakoś to przyprawiasz może?
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
missy przeciez piers z kurczaczka jest pyszniutka
![]() kasia powiem ci, ze twoje rozmieszczenie jest dobre... Dobrze, z ena koalcje mucisz bialko i to po treningu ![]()
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
No to będzie trzeba tę pierś spróbowac
![]() sniadanie: serek wiejski ze szczypiorkiem, pół pomidora, kromka chrupkiego pieczywa drugie śniadanie: jogurt owocowy obiad: przeważnie ryż (np. z kukurydza , albo warzywami) podiweczorek: jabłko, mandarynka kolacja: jakaś sałatka (np pomidory z kefirem), albo jajko na twardo dlatego muszę cos pozmieniać w tym moim jadłospisie...
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
jestem wybredna jesli chodzi o mięsko dlatego jadam tylko kurczaka i mi bardzo smakuje a co najważniejsze-jeszcze mi się nie przejadło.jesli nie wyobrażasz sobie zjedzenia takiej suchej piersi z kurczaka to możesz zrobić sobie sałatkę.mozesz ja jesc bardziej na slodko np z rodzynkami i ananasem z puszeczki lub np wkroić pomidorka papreke, troszenke smietanki o malej zawartosci tluszczu no i przyprawki. jest bardzo wiele kombinacjiz korczaczkiem
![]() Ogólnie odradzam jedzenia owocowych jogurtow, gdyz zawieraja sporo zbednego cukru. równie dobrze możesz do naturalnego jogurtu dodawać owoce. ostatnio też spróbowałam dodać do jogurtu ogóreczka kwaszonego i troszkę przyprawiłam. myślałam że będzie to jakieś niezjadliwe hehe ale jednak nawet mi posmakowało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
missy z ryżem też nie przesadzaj.zostań przy warzywkach lecz dolacz do nich chude mięsko (kurczaczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Mozesz np urozmaicic sniadanie platkami z mlekiem chudym, lub dosypac otreby lub musli do jogurtu. Na obiadek rozne dania z kaszy, ryzu, makaronu z dodatkiem warzyw
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
pyra słuchaj!może to głupie z mojej str, że mam wątpliwości, ale wolę je rozwiać. no więc mówi się żę dieta powinna opierać sie na białku. wiem, że białko wpływa na rozbudowę mięśni a ja tego nie chcę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem specjalistka, raczej suz powinna na to opowiedziec. Ale z tego co wiem, to jesli cwiczysz trzeba uzupelnij bialko daniem potreningowym bogatym wlasnie w nie. Podczas treningu spalaja sie etz miesnie, dlatego trzeba je uzupelniac, zeby skora nie byla obwisła no nie?? dziewczyny nie rozumiem tych obaw przed rozbudowaniem miesni
![]() ![]()
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem Suz, ale wypowiedzieć się też mogę, jak myślisz Pyra?
Tymbardziej, że sprawa wymaga konkretnej odpowiedzi- TAK, białko potrzebne jest w diecie i NIE, nie tylko ono sprawia, że rozwijają się mięśnie. Kasssia85-> to zależy jak i co ćwiczysz, co jesz po ćwiczeniach (bo to w głównej mierze własnie od tego zależy). Poza tym, mięśnie nie rosną (niestety) od tak sobie. Naprawdę się trzeba postarać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
No mnie nie pytaj o zdanie inch, to ty tu jestes moderatorem i nie bez powodu. Tez sie znasz tak jak suz czy kalija. Ja z tego co wyczytalam z artykółow zamieszczonych zaraz na froum wlasnie przez inch, wiem, ze bialko trzeba jesc i to po treningu, a nie wiele kobiet tak robi
![]()
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
inch codzienne ćwiczenia to: to aeroby ok 35-40 min, stretching, 8 minut abs, raz na jakiś czas 20 min pilatesu. staram sie po tym jesc bialko.odkad zaczelam cwiczyc moje lydki zweiekszyly objetosc o 3 cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
ups chyba sie powtórzyłam z tym białkiem :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od tego 'skakania' na pewno nie przyrastają mięśnie, choć mówią, że skakanie na skakance delikatnie kształtuje łydki. Stretching rób też po zakończeniu ćwiczeń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
tak jak napisała Inch i Sawyer - i do tego jeszcze trzeba dodać regenerację mięśni. nei chodzi tu tylko o przerwy w trenowaniu okreslonych partii, ale chociazby odpowiednia ilość snu.
Nie wydaje mi się, by Kasi urosły mięśnie od ćwiczeń, które wykonuje. Jeśli ćwiczenia trwają coś koło godziny i pracuje się przy nich średnim tempem, zalacałabym jednak spożycie niewielkiej ilości cukrów prostych. Natomiast jesli wysilek jest "lekki" i krótki białko wystarczy (katabolizm nie został jeszcze uruchomiony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.