|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Czy są kobietki które planują zajść w ciąże w najbliższym czasie
Ja planuje zacząć starać się o dzidziusia za jakieś 4 miesiące zaczyna robić podstawowe badania i oswajać się z myślą że moje życie się zmieni i to bardzo. Może sa tu jakieś kobietki które planują podobnie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy są kobietki które planują zajść w ciąże w najbliższym czasie
Podejrzewam,że na forum "mama z klasą" znajdziesz odpowiedz.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Witka! taa ja sie juz zabieram od paru miesiecy za robienie dziecka narazie nie widac efektow.. bylam u gineologa biore kwas foliowy i jakies 4-5 miechow temu rzucilam tabletki.. a pozatym to niewiem co mam ci odpisac jeszcze,... dodam iz bardzo chce dziecka...
|
|
#4 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Hej! My planujemy w tym roku kolejnego maluszka, a miło by było gdyby teraz urodziła się dziewczynka
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
Planuje ktoś jeszcze ciążę?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
witajcie kobietki ja też chcę zajść w ciążę i nawet już 7 dni spóźnia mi się okres, jednak zrobiłam już 3 testy i wyszły negatywnie, właśnie dziś zrobiłam trzeci i jestem zawiedziona, mam już 4-ro letniego synka i przydałoby mu się rodzeństwo, jutro wybiorę się chyba do ginka bo te testy mnie dobijają. pozdrawiam was wszystkie
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Planuje tak na luty może w walentynki ale na razie to zaczęłam brać tabsy,żeby mi dzidziuś na maturę nie wyszedł więc nie wiem jak to po tabsach wyjdzie
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Planować to jedno, a zajść w ciążę - to drugie... Wcale nie tak łatwo zafasolkować. Swoją drogą, ciekawe, dlaczego gdy ktoś nie chce, to łatwo mu się przytrafia, a jak ktoś chce, to musi się długo starać
Życzę Wam i sobie powodzenia w staraniach, bo na razie mi go brakuje
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sie staram o dzidzie . Wiesz ze to samo sobie nie raz zadalam pytanie . U mnie to jest jeszcze to ze mam problem z prolaktyna ale szczescie ze ja zbilam do normy . Teraz nie wiem co jest grane bo nie mam miesiaczki a biore luteine z tym ze powinnam ja przestac brac w sobote ale mam podejzenie ze fasolka jest i biore caly czas .
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
bo tak to jest z tym planowaniem, jak ktoś niechce mieć dziecka to szybko zachodzi a jak ktoś bardzo pragnie to wtedy psychika się blokuje a jak psychika się blokuje to i cały organizm. U mnie chociaż trzy testy wyszły negatywnie to i tak czuje że coś mam w sobie, ale to też może być duża wyobraźnia. Piersi mnie okropnie bolą i brzuch czasem też, okresu jak nie było tak niema, ale chyba za bardzo się nastawiłam. trzeba trochę cierpliwości.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
co ja niby zlego napisalam? to juz nie mozna pisac co sie mysli? napisalam na temat a nie tak jak NIEKTORZY bezsensowne komentarze komentarzy..
PS: zycze powodzenia dziewczyną ktore sie tez starają o dziecko...
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
chodzi o to że napisałaś, że zabierasz się za robienie dziecka (no jak to brzmi? nie razi Cie to?) zamiast napisać, że starasz się o dziecko.
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
no i co w tym zlego ze tak napisalam?
kazdy ma swoj jezyk.. a co do tematu to jednak sie zabralam. jestem w ciazy
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
o kurcze z tematu o planowaniu dziecka zeszłyśmy na temat pisowni i słownictwa, a tak wogóle to SugarbabyLove gratulacje. ile czasu ci to zajęło jeden cykl czy więcej?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
ona244 założyła post o planowaniu a nic się nie odzywa, ładnie to tak? no albo zajęła się produkcją a nie planowaniem, w takim razie nie przeszkadzam.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
Niezawsze siedzę wzoraj do lekarza po skierowanie dzisiaj do lekarza z nogą a jeszcze lekarz olewa.Nie mam wogóle nastroju na nic.Idę się położyć spać mi się chce.Będę później.
|
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
Kto planuje ciążę a kto już jest
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki staralam sie od marca chyba lub poczatku kwietnia..
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ja tez staram sie dzidzie. dziś 19 dc po starankach owulke miałam w niedziele(29.06) zobaczymy co przyniesie przyszlosc. to mój pierwszy cykl takze sie nie nakrecam chociaz nadzieja jest.
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Swoja drogą SugarbabyLove WIELKIE GRATULACJE!!! |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie ze nadzieja jest. Zyczę powodzenia dziewczyno! Na pewno sie uda predzej czy pozniej. ale jak juz sie uda to bedziesz baardzo szczesliwa.. ja wczoraj bylam u ginekologa i widzialam juz na monitorze maly zalążek dzidziusia
super uczucie...
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ci zazdroszcze, ale to by było za piękne żeby bylo mozliwe zeby udalo sie w pierwszym cyklu. Ale jutro chce zrobić test bo to bedzie 24 dzień cyklu. a kupilam taki test co wykazuje po 6 dniach takze jak bym byla to raczej by wykazal ale to roznie z tymi testami bywa.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
SugarbabyLove ale ci dobrze..... gratuluję i życzę powodzenia.
jestem miesięczną mężatką i też się staramy o dzidzię.dzisiaj idę do lekarza ( bóle brzucha, wrażliwe sutki, nudności ).oby to było to, bo moja gospodarka hormonalna to jedna wielka niewiadoma, jak nie jeden hormon szwankuje to drugi ( prolaktyna - teraz w normie, estriadol, progesteron ). zobaczymy.0 16.00.trzymajcie kciuki.... no i nic niewiadomo.może tak a może nie.w piątek zobaczymy.... Edytowane przez bimbo Czas edycji: 2009-07-06 o 17:55 |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o @ to na razie cisza. jeszcze tylko parę godzin, a rano test. ( tak kazał lekarz )
trzymajcie kciuki ![]() |
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczynki! Ja również interesuje się tematem
, mam 26 lat, rok po ślubie i chyba już czas, niestety jak narazie po odstawieniu yasmine (zażywałam przez 1,5 roku)mam plamienia, gin przepisał mi duphaston wiec biorę, może się to jakoś ureguluje. Chciałabym przed staraniem o dzidzię zrobić wszystkie potrzebne badania...podpowiedzcie mi konkretnie jakie zrobić badania? dzieki |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
cześć.
najlepiej to wszystkie hormony ( szczególnie progesteron ). ale to tak, żeby było conajmniej 1.5 miesiąca bez tabletek. niech hormony wrócą do normy. a duphaston to dobrze, mi też przepisał kwas foliowy ( follik ). biorę jeszcze magnez 500 mg. dla dzidziusia - wszystko pozdrawiam i powodzenia.... |
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
A co konkretnie zrobić, jakie badania: hormony, toksoplazmoza, krew, ob...co jeszcze, czy np. usg pochwy. Chciałabym cały komplet badań aby wczesniej wszystko wykluczyć co mogło by zakłócić zajście w ciąże...
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Hey! noto zycze wam dziewczyny powodzenia! mam nadzieje ze i wy sie doczekacie dziecka.
a z tymi testami z rana to niewiem czy jakas roznica..ja robilam popoludniu
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Ariana - możesz jeszcze zrobić cytologię i na czystość
Sugarbabaylove - dzięki trzymajcie kciuki w niedzielę - jadę na badanie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

Ja sie staram o dzidzie . Wiesz ze to samo sobie nie raz zadalam pytanie . U mnie to jest jeszcze to ze mam problem z prolaktyna ale szczescie ze ja zbilam do normy . Teraz nie wiem co jest grane bo nie mam miesiaczki a biore luteine z tym ze powinnam ja przestac brac w sobote ale mam podejzenie ze fasolka jest i biore caly czas .

kazdy ma swoj jezyk.. a co do tematu to jednak sie zabralam. jestem w ciazy