Nadmierne pocenie się - wątek zbiorczy - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 19:41   #1051
indieTarunia
Raczkowanie

Dot.: nadmierne pocenie się ...

cześć dziewczyny
wiadomo czemu jestem na tym wątku... eh.
Antidral kupiłam w zeszłoroczne wakacje, i pomagał. ale byłam szczęśliwa... przeżyłam bezstresowo wakacje w grecji, dałam radę przezwyciężyć swędzenie byleby się nie pocić.
przez zimę smarowałam się od czasu do czasu, generalnie łatwiej było się 'kamuflować' więc 'zmniejszyłam dawkowanie'
potem zrobiłam sobie niezłą krzywdę - tuż przed moją imprezą urodzinową posmarowałam się, trochę szczypało... rano prawie płakałam z bólu przy każdej próbie poruszenia ręką - zrobiły mi się ogromne poparzenia, kilka ładnych dni ledwo się ruszałam, a potem przez jakieś 3tygodnie nie mogłam za bardzo dotykać pach
teraz jest ok, choć muszę stosować antidral częściej niż rok temu, ale nie narzekam - lepsze to, niż nic.
moim problemem jest natomiast to, że u mnie poci się wszystko.... twarz, szyja, plecy... co z tego, że pachy suche, kiedy i tak nie mogę założyć fajnej bluzki bo pot moczy mi ją na plecach.... już nie wiem co mam robić
indieTarunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 20:39   #1052
Dzindzej
Zakorzenienie

Post Dot.: nadmierne pocenie się ...

dzięki za odp

Studia.

Cel: -6kg
Dzindzej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 21:08   #1053
Little brown
Raczkowanie

ja nie twierdze ze post marteczki to reklama, dziekuje jej ze napisała chodzi mi o to, ze miałam nadzieje ze to jakis specyfik o nowym ,innowacyjnym składzie gdzioe głowana substancja nie jest chlorek glinu... Ale wiem, ze nawet mała zmiana w syubstancji lub jej stezeniu moze miec wielkie znaczenie. Na mnie np Etiaxil wogole nie działa....

Maju, ja bym chciała kupic, ale ze wzgledu tego ze nie pracuje i jestem na utrzymaniu rodziców (i teraz mimo ze sa wakacje mam dosc sporo wydatków) to tez nie moge kupic to co chce i kiedy chce. Chciałabym sprobowac, ale nie oszukujmy sie dla studenta niepracujacego 130 zł to duzo. Kupie, ale musze miec własna kase...wiec obawiam sie ze bede musiała zaczekac do pazdziernika. Teraz wakacje wiec stresów mniej. Driclor mi sie skonczył. Stosuje Antidral (to nową wersję ) tzn moze 2-3 dni doepiro po długiej przerwie. jest strasznie lepka ta nowa wersja bo ma hydrokseluluze czy cos takiego ;p I czasami jak sie budze w nocy to amm takie lepkie pachy i nie wiem wtedy czy sie w nocy spociłam czy to po prostu sie rozpuscił ten antidral.

Szukam czegos co działa w czasie stresu. Obiecałam sobie ze w czasie wakacji bede proboeala sie wyciszyc i zrobic cos z nerwami. Ja po rpostu nie jestem w stanie opanowac pocenia sie w stresie a czasem nawte nie musze sie stresowac ale rozmowa z kims, zajecia na uczelni (naet jak tylko siedze i słucham ) i zaczynam sie pocic.

Pozdrawiam
Little brown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 15:00   #1054
ma-rzena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzindzej Pokaż wiadomość
Tak. Chodzi mi o te co reklamują w radio? Wiecie coś o nich? A może pamiętacie jak sie nazywają?
jest kilka opinii na temat perspi blocka na wizazu ogólnie to tabletki z ziołami, które się łyka (3 na dzień) i maja pomóc się mniej pocić. opakowanie tabletek ma 30, na miesiąc trzeba ich kupić 3 (opakowań), także kuracja trochę kosztuje. ja nie używałam więc nie mogę się opowiedzieć ale dziewczynom średnio pomagał. także wybór pozostawiam Tobie

ja używam antidral za 15 zł i jest wszystko ok. 0 potu

Edytowane przez ma-rzena
Czas edycji: 2009-06-23 o 15:04
ma-rzena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 15:07   #1055
Dzindzej
Zakorzenienie

Ja używam iwostinu i już nie mam tego problemu. Pod pachami jest zawsze sucho. Niestety czasami pocą mi się dłonie.
A te wszystkie antidralne, kryształy, etixile czy jak to się tam pisze w ogóle mi nie pomagały. Tylko strasznie śmierdziały i podrażniały skórę.

Studia.

Stary 2009-06-23, 16:02   #1056
Little brown
Raczkowanie

Dzindzej ja tez mam iwostin. Wieczorem uzyłam Antidral (nie nakładam duzo)a dzis rano Iwostin. Niestety bardzo długo schnie... Ni9e topi Ci sie czasem on na skórze? Bo ja mam czasem takie wrazenie i nie wiem czy dlatego ze on sie topi czy moze dlatego ze sie spociłam, ale pewnie to drugie....

Na Ciebie działa w 100 %? Rozumiem ze normalnie na dzien nakładasz?

pozdr
Stary 2009-06-23, 16:17   #1057
Dzindzej
Zakorzenienie

Tak codziennie rano, po umyciu. Jest bardzo delikatnie, bezzapachowy i nie podrażnia. Na mnie działa rewelacyjnie. Zawsze jest suchutko.

Studia.

Stary 2009-06-23, 17:37   #1058
MonikaB152
Raczkowanie

Dot.: SKUTECZNY antyperspirant

Cytat:
Napisane przez tennyo4 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dzisiaj zakupiłam kolejny egzemplarz (tylko inny zapach wybrałam coby nudno nie było )
w najbliższym czasie na pewno zakupię dzięki wielkie;*

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Maaja Pokaż wiadomość
MonikaB152- masz rację, nie używaj Antidralu jeżeli nie jest to konieczne, bo ten preparat jest przeznaczony do nadmiernego pocenia się. Nie jestem pewna ale może być tak że Twój organizm przyzwyczai się do tego środka i będziesz musiała już go używać regularnie.
ale narobiłabym myslałam sobie, że jak już Soraya i Vichy nie pomoże, to zakupię ten Antidral.
Dobrze, że mnie uprzedziłaś
mam nadzieję, że którys z ww. specyfików mi pomoże
cieszę się, ze założyłam ten wątek
MonikaB152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 17:51   #1059
aneczka92
Przyczajenie

marteczka99 ...gdzie idzie dostać ten Everdry....bo jestem nim bardzo zainteresowany..dotychcza s nic mi nie pomaga..moze jednak to ...prosze o szybką odp
aneczka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 19:05   #1060
edwarda
Przyczajenie

Ja używam antidralu, ale od kiedy zaczełam go stosować stopy i ręce zaczely mi się pocić.. :/

znacie jakiś dobry preparat na pocenie się stóp? słyszałam co o specyfiku URO ;>
edwarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 21:18   #1061
Maaja
Raczkowanie

Mi też bardzo "topi się" Antidral... w nocy tak samo się budzę i mam strasznie lepkie pachy. Ale na szczęcie działa... ale się boję że przestanie.. serio czasami się aż boję co ja zrobie jak przestanie działać, teraz bez potu jest tak super.. - ale to tylko czasami bo zaraz się zastanawiam ' poco martwić się na zapas?'
Pozdrawiam
Maaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 21:27   #1062
Maaja
Raczkowanie

MonikaB152 - ale ja nie jestem pewna. Może być tak że będziesz mogła odstawić Antidral i będzie ok Może ktoś jeszcze się wypowie kto używa Antidralu i ma 'wprawę' ?!
A powiedz jeszcze czy jak wychodzisz gdzies z domu gdy jest ciepło to bluzkę pod pachami masz mokrą?
Stary 2009-06-23, 22:03   #1063
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Mi też bardzo "topi się" Antidral... w nocy tak samo się budzę i mam strasznie lepkie pachy. Ale na szczęcie działa... ale się boję że przestanie.. serio czasami się aż boję co ja zrobie jak przestanie działać, teraz bez potu jest tak super.. - ale to tylko czasami bo zaraz się zastanawiam ' poco martwić się na zapas?'
Pozdrawiam
Ja używam już jakieś 3 lata i działa lepiej nawet niż na początku więc się nie martw

watashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 22:58   #1064
Rozzz
Zakorzenienie

Ja chyba raz na tydzien używam Antidralu, na razie siedze w domu, pogoda fatalna, więc też nie musze często aplikowac, ale nie pocę się w domu, więc jest ok

Rozzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 10:36   #1065
Little brown
Raczkowanie

Serdecznie odradzam nowy antidral z hydroksyetylocelulozą ;/ to jest jakas porażka.... Mimo, ze nakładam bardzo mało, według ulotki na idealnie suche pachy to wo wogole ani sie nei wchłania ani nie wysycha, pachy sa lepkie cały czas przez ta substancje. Ten starszy antidral jest fajny bo jest o wiele rzadszy a ten nowy bardzo gesty i ma nieprzyjemna konsystencję. Poza tym, czyje dyskomfort gdy go nakładam. U mnie tylko po Dricloru (bez zdadnych ulepszaczy) nie szczypie nie swedzi ani nic ztych rzeczy...

Ten iwostin tez taki glutowaty. Lepi mi sie pod lewa pacha i nie wiem czy on sie stopił czy znowu sie spociłam, bo pod prawa sucho...
Stary 2009-06-24, 11:25   #1066
Dzindzej
Zakorzenienie

Mnie się nie lepi.. nie wiem czemu u Ciebie tak się dzieje.

Studia.

Stary 2009-06-24, 11:30   #1067
ma-rzena
Raczkowanie

może za krótko czekasz żeby Ci wsiąknęło w paszki. ja robię tak, że jak się posmaruję antidralem i założę piżamkę to leżę kilka chwil z rękami za głową żeby wszystko ładnie wsiąknęło
Stary 2009-06-24, 13:02   #1068
Little brown
Raczkowanie

a który masz Antidral, ten najnowszy w pudełku?
Stary 2009-06-24, 13:33   #1069
edwarda
Przyczajenie

ja jestem zadowolona z tego starszego jak wygląda ten nowy? ;>
tell me you love me..
edwarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 18:26   #1070
Little brown
Raczkowanie

Używała któraś z Was roc keops dezodorant antyperspiracyjny?

Maaju
wogole ale to wogole sie nie pocisz po Antidralu? duzo go nakladasz?
Stary 2009-06-24, 18:28   #1071
MonikaB152
Raczkowanie

Cytat:
MonikaB152 - ale ja nie jestem pewna. Może być tak że będziesz mogła odstawić Antidral i będzie ok Może ktoś jeszcze się wypowie kto używa Antidralu i ma 'wprawę' ?!
A powiedz jeszcze czy jak wychodzisz gdzies z domu gdy jest ciepło to bluzkę pod pachami masz mokrą?
ok
no niestety tak w zeszłe lato tak nie miałam
MonikaB152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 08:02   #1072
Little brown
Raczkowanie

wiem, ze juz o to bytałam Maaju, ale po postu z ciekawoci dopytuje czy cos w tej kwesti sie zmienilo
Cytat:
Napisane przez Little brown Pokaż wiadomość
Używała któraś z Was roc keops dezodorant antyperspiracyjny?

Maaju
wogole ale to wogole sie nie pocisz po Antidralu? duzo go nakladasz?
Stary 2009-06-25, 11:56   #1073
Maaja
Raczkowanie

Little Brown- raczej nic się nie zmieniło. Tak jak wcześniej pisałam pocę się troszeczkę np. gdy uprawiam sport Wczoraj było straszliwie gorąca a ja szłam do babci 3km w słońcu i gdy doszłam to się dotknęłam pod pachami i miałam wilgotno, ale plam nie miałam strasznych (poza tym Antiral ostatnio nakładałam ponad 2tyg. temu - troszkę się zapomniałam)
Pozdrawiam
Stary 2009-06-25, 12:57   #1074
Maaja
Raczkowanie

hmm to sama nie wiem. Niby preparatu typu Etiaxil,Antidral są przeznaczone dla osób z nadmiernym poceniem się ale jeżeli będzie to dla Ciebie bardzo uciążliwe i krępujące to zastanów się nad kupnem takiego specyfiku.
Tzn. tak: człowiek musi się pocić taka natura ale nie aż tak jak niektórzy.
MonikaB152- a jak wychodzisz z domu gdy pogoda jest taka średnia tzn. nie ma upału, jest około 15 stopni, też masz mokre pachy?

Bo jak jest upał 35 stopni, jesteś na polu, jest Ci gorąco to raczej normalne że się pocisz, ale w moim przypadku to nie było normalne bo ja się pociłam nawet jak było mi zimno.... Jak jest z Tobą?! Może pocisz się gdy się stresujesz? Opisz swoją sytuację jak możesz...

Edytowane przez Maaja
Czas edycji: 2009-06-25 o 13:05
Stary 2009-06-25, 13:19   #1075
brunetka6
Raczkowanie

dzisiaj na noc nalozylam sobie chyba za duzo antidralu o w nocy sie obudzilam i mnie tak pachy piekly ze nie moglam wytrzymac
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia."

Virginia Woolf
brunetka6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:02   #1076
Dzindzej
Zakorzenienie

Dlatego staranie ni9e lubię tych specyfików.
Little brown skoro masz takie problemy to czemu nie pójdziesz do lekarza? Może powinnaś zbadać poziom hormonów?

Studia.

Stary 2009-06-25, 17:05   #1077
Little brown
Raczkowanie

robiłam na rozne hormony, na tarczyce tez...

Gdy poszłam z tym do dermatologa to sie zapytała "moze cos delikatnego na stres?" Wtedy mysląłam, ze tam padne....

Sa tkie ciezkie przypadku, które 'NIBY' są zdrowe a problem jaki był taki jest. Pamietam poprzednie wakacje...2 miesiace bez plam... myslałam ze tak zostanie.

Antidral nie działa on jest chyba za słaby bo ma tylko 10%, driclor ma 20% i narazie zostaję przy nim.

pozdrawiam
Stary 2009-06-25, 17:16   #1078
brunetka6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Little brown Pokaż wiadomość
robiłam na rozne hormony, na tarczyce tez...

Gdy poszłam z tym do dermatologa to sie zapytała "moze cos delikatnego na stres?" Wtedy mysląłam, ze tam padne....

Sa tkie ciezkie przypadku, które 'NIBY' są zdrowe a problem jaki był taki jest. Pamietam poprzednie wakacje...2 miesiace bez plam... myslałam ze tak zostanie.

Antidral nie działa on jest chyba za słaby bo ma tylko 10%, driclor ma 20% i narazie zostaję przy nim.

pozdrawiam
to moze Etiaxil wyprobuj, jest mocniejszy
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia."

Virginia Woolf
brunetka6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 19:13   #1079
Little brown
Raczkowanie

Etiaxil probowałam i czerwony i niebieski...Efekt? Zero
Stary 2009-06-25, 19:33   #1080
ma-rzena
Raczkowanie

jednak antidral większej ilości osób pomaga niż etiaxil,

a może, tak jak mowi Dzindzej odwiedź jakiegoś dermatologa czy coś? powodzenia!

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości