|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nadmierne pocenie się ...
cześć dziewczyny
wiadomo czemu jestem na tym wątku... eh. Antidral kupiłam w zeszłoroczne wakacje, i pomagał. ale byłam szczęśliwa... przeżyłam bezstresowo wakacje w grecji, dałam radę przezwyciężyć swędzenie byleby się nie pocić. przez zimę smarowałam się od czasu do czasu, generalnie łatwiej było się 'kamuflować' więc 'zmniejszyłam dawkowanie' potem zrobiłam sobie niezłą krzywdę - tuż przed moją imprezą urodzinową posmarowałam się, trochę szczypało... rano prawie płakałam z bólu przy każdej próbie poruszenia ręką - zrobiły mi się ogromne poparzenia, kilka ładnych dni ledwo się ruszałam, a potem przez jakieś 3tygodnie nie mogłam za bardzo dotykać pach ![]() teraz jest ok, choć muszę stosować antidral częściej niż rok temu, ale nie narzekam - lepsze to, niż nic. moim problemem jest natomiast to, że u mnie poci się wszystko.... twarz, szyja, plecy... co z tego, że pachy suche, kiedy i tak nie mogę założyć fajnej bluzki bo pot moczy mi ją na plecach.... już nie wiem co mam robić ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odp
|
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
ja nie twierdze ze post marteczki to reklama, dziekuje jej ze napisała
chodzi mi o to, ze miałam nadzieje ze to jakis specyfik o nowym ,innowacyjnym składzie gdzioe głowana substancja nie jest chlorek glinu... Ale wiem, ze nawet mała zmiana w syubstancji lub jej stezeniu moze miec wielkie znaczenie. Na mnie np Etiaxil wogole nie działa....Maju, ja bym chciała kupic, ale ze wzgledu tego ze nie pracuje i jestem na utrzymaniu rodziców (i teraz mimo ze sa wakacje mam dosc sporo wydatków) to tez nie moge kupic to co chce i kiedy chce. Chciałabym sprobowac, ale nie oszukujmy sie dla studenta niepracujacego 130 zł to duzo. Kupie, ale musze miec własna kase...wiec obawiam sie ze bede musiała zaczekac do pazdziernika. Teraz wakacje wiec stresów mniej. Driclor mi sie skonczył. Stosuje Antidral (to nową wersję ) tzn moze 2-3 dni doepiro po długiej przerwie. jest strasznie lepka ta nowa wersja bo ma hydrokseluluze czy cos takiego ;p I czasami jak sie budze w nocy to amm takie lepkie pachy i nie wiem wtedy czy sie w nocy spociłam czy to po prostu sie rozpuscił ten antidral. Szukam czegos co działa w czasie stresu. Obiecałam sobie ze w czasie wakacji bede proboeala sie wyciszyc i zrobic cos z nerwami. Ja po rpostu nie jestem w stanie opanowac pocenia sie w stresie a czasem nawte nie musze sie stresowac ale rozmowa z kims, zajecia na uczelni (naet jak tylko siedze i słucham ) i zaczynam sie pocic. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ogólnie to tabletki z ziołami, które się łyka (3 na dzień) i maja pomóc się mniej pocić. opakowanie tabletek ma 30, na miesiąc trzeba ich kupić 3 (opakowań), także kuracja trochę kosztuje. ja nie używałam więc nie mogę się opowiedzieć ale dziewczynom średnio pomagał. także wybór pozostawiam Tobie![]() ja używam antidral za 15 zł i jest wszystko ok. 0 potu
Edytowane przez ma-rzena Czas edycji: 2009-06-23 o 15:04 |
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam iwostinu i już nie mam tego problemu. Pod pachami jest zawsze sucho. Niestety czasami pocą mi się dłonie.
A te wszystkie antidralne, kryształy, etixile czy jak to się tam pisze w ogóle mi nie pomagały. Tylko strasznie śmierdziały i podrażniały skórę.
|
|
#1056 |
|
Raczkowanie
|
Dzindzej ja tez mam iwostin. Wieczorem uzyłam Antidral (nie nakładam duzo)a dzis rano Iwostin. Niestety bardzo długo schnie... Ni9e topi Ci sie czasem on na skórze? Bo ja mam czasem takie wrazenie i nie wiem czy dlatego ze on sie topi czy moze dlatego ze sie spociłam, ale pewnie to drugie....
Na Ciebie działa w 100 %? Rozumiem ze normalnie na dzien nakładasz? pozdr |
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Tak codziennie rano, po umyciu. Jest bardzo delikatnie, bezzapachowy i nie podrażnia. Na mnie działa rewelacyjnie. Zawsze jest suchutko.
|
|
#1058 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: SKUTECZNY antyperspirant
Cytat:
dzięki wielkie ;*---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
myslałam sobie, że jak już Soraya i Vichy nie pomoże, to zakupię ten Antidral. Dobrze, że mnie uprzedziłaś mam nadzieję, że którys z ww. specyfików mi pomoże ![]() cieszę się, ze założyłam ten wątek ![]()
|
||
|
|
|
|
#1059 |
|
Przyczajenie
|
marteczka99 ...gdzie idzie dostać ten Everdry....bo jestem nim bardzo zainteresowany..dotychcza s nic mi nie pomaga..moze jednak to ...prosze o szybką odp
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Przyczajenie
|
Ja używam antidralu, ale od kiedy zaczełam go stosować stopy i ręce zaczely mi się pocić.. :/
znacie jakiś dobry preparat na pocenie się stóp? słyszałam co o specyfiku URO ;>
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Raczkowanie
|
Mi też bardzo "topi się" Antidral... w nocy tak samo się budzę i mam strasznie lepkie pachy. Ale na szczęcie działa... ale się boję że przestanie.. serio czasami się aż boję co ja zrobie jak przestanie działać, teraz bez potu jest tak super.. - ale to tylko czasami bo zaraz się zastanawiam ' poco martwić się na zapas?'
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Raczkowanie
|
MonikaB152 - ale ja nie jestem pewna. Może być tak że będziesz mogła odstawić Antidral i będzie ok
Może ktoś jeszcze się wypowie kto używa Antidralu i ma 'wprawę' ?! A powiedz jeszcze czy jak wychodzisz gdzies z domu gdy jest ciepło to bluzkę pod pachami masz mokrą? |
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba raz na tydzien używam Antidralu, na razie siedze w domu, pogoda fatalna, więc też nie musze często aplikowac, ale nie pocę się w domu, więc jest ok
|
|
|
#1065 |
|
Raczkowanie
|
Serdecznie odradzam nowy antidral z hydroksyetylocelulozą ;/ to jest jakas porażka.... Mimo, ze nakładam bardzo mało, według ulotki na idealnie suche pachy to wo wogole ani sie nei wchłania ani nie wysycha, pachy sa lepkie cały czas przez ta substancje. Ten starszy antidral jest fajny bo jest o wiele rzadszy a ten nowy bardzo gesty i ma nieprzyjemna konsystencję. Poza tym, czyje dyskomfort gdy go nakładam. U mnie tylko po Dricloru (bez zdadnych ulepszaczy) nie szczypie nie swedzi ani nic ztych rzeczy...
Ten iwostin tez taki glutowaty. Lepi mi sie pod lewa pacha i nie wiem czy on sie stopił czy znowu sie spociłam, bo pod prawa sucho... |
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się nie lepi.. nie wiem czemu u Ciebie tak się dzieje.
|
|
#1067 |
|
Raczkowanie
|
może za krótko czekasz żeby Ci wsiąknęło w paszki. ja robię tak, że jak się posmaruję antidralem i założę piżamkę to leżę kilka chwil z rękami za głową żeby wszystko ładnie wsiąknęło
|
|
|
#1068 |
|
Raczkowanie
|
a który masz Antidral, ten najnowszy w pudełku?
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Przyczajenie
|
ja jestem zadowolona z tego starszego
jak wygląda ten nowy? ;>
|
|
|
#1070 |
|
Raczkowanie
|
Używała któraś z Was roc keops dezodorant antyperspiracyjny?
Maaju wogole ale to wogole sie nie pocisz po Antidralu? duzo go nakladasz? |
|
|
|
|
#1071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no niestety tak w zeszłe lato tak nie miałam
|
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Raczkowanie
|
Little Brown- raczej nic się nie zmieniło. Tak jak wcześniej pisałam pocę się troszeczkę np. gdy uprawiam sport
Wczoraj było straszliwie gorąca a ja szłam do babci 3km w słońcu i gdy doszłam to się dotknęłam pod pachami i miałam wilgotno, ale plam nie miałam strasznych (poza tym Antiral ostatnio nakładałam ponad 2tyg. temu - troszkę się zapomniałam )Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Raczkowanie
|
hmm to sama nie wiem. Niby preparatu typu Etiaxil,Antidral są przeznaczone dla osób z nadmiernym poceniem się ale jeżeli będzie to dla Ciebie bardzo uciążliwe i krępujące to zastanów się nad kupnem takiego specyfiku.
Tzn. tak: człowiek musi się pocić taka natura ale nie aż tak jak niektórzy. MonikaB152- a jak wychodzisz z domu gdy pogoda jest taka średnia tzn. nie ma upału, jest około 15 stopni, też masz mokre pachy? Bo jak jest upał 35 stopni, jesteś na polu, jest Ci gorąco to raczej normalne że się pocisz, ale w moim przypadku to nie było normalne bo ja się pociłam nawet jak było mi zimno.... Jak jest z Tobą?! Może pocisz się gdy się stresujesz? Opisz swoją sytuację jak możesz... Edytowane przez Maaja Czas edycji: 2009-06-25 o 13:05 |
|
|
|
|
#1075 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj na noc nalozylam sobie chyba za duzo antidralu o w nocy sie obudzilam i mnie tak pachy piekly ze nie moglam wytrzymac
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia." Virginia Woolf |
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego staranie ni9e lubię tych specyfików.
Little brown skoro masz takie problemy to czemu nie pójdziesz do lekarza? Może powinnaś zbadać poziom hormonów?
|
|
#1077 |
|
Raczkowanie
|
robiłam na rozne hormony, na tarczyce tez...
Gdy poszłam z tym do dermatologa to sie zapytała "moze cos delikatnego na stres?" Wtedy mysląłam, ze tam padne.... Sa tkie ciezkie przypadku, które 'NIBY' są zdrowe a problem jaki był taki jest. Pamietam poprzednie wakacje...2 miesiace bez plam... myslałam ze tak zostanie. Antidral nie działa on jest chyba za słaby bo ma tylko 10%, driclor ma 20% i narazie zostaję przy nim.pozdrawiam |
|
|
|
|
#1078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia." Virginia Woolf |
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Raczkowanie
|
Etiaxil probowałam i czerwony i niebieski...Efekt? Zero
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Raczkowanie
|
jednak antidral większej ilości osób pomaga niż etiaxil,
a może, tak jak mowi Dzindzej odwiedź jakiegoś dermatologa czy coś? powodzenia!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

chodzi mi o to, ze miałam nadzieje ze to jakis specyfik o nowym ,innowacyjnym składzie 

)
dzięki wielkie
;*
słyszałam co o specyfiku URO ;>