|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
Jak to sie mowi, lepiej pozno niz wcale ![]() A do 29. juz tylko kilka dni. Szybko zleci
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-06-24 o 11:25 |
|
|
|
|
#3722 |
|
Raczkowanie
|
To prawda
W ogóle mam wrażenie, że jak skończyłam I trymestr czas przyśpieszył a jeszcze tyle do zrobienia mamy, obecnie jesteśmy na etapie wykończania się razem z domem Teraz to już tylko nadzoruję. Ale sporo jeszcze zostało, na razie 1 pokój jest zakończony tylko. Podwórko wygląda jak inwazja kretów-mutantów, bo ziemie przywieli a deszcz zrobił z tego błocko ![]() ![]() Słabo mi idzie ... i jeszcze ta pogoda ... dziewczyny gdzie się lato zapodziało
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi o to cos co ponoc za chmurami jest
|
|
#3724 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki!
Dzięki że potwierdzacie, że brzuchol zaczyna się wychylać Domi śliczny ten twój brzuchol i rzeczywiście sporo urósł od ostatniego zdjęcia NadiaM witamy gwiazdkową mamuśkę Gucia6 ty "narzekasz" na kopanie, a ja ciągle czekam. Mam nadzieję, że poczuję już niedługo opisywane przez was bulgotki Ja też jeszcze nie zaczęłam interesować się wózkiem....jakoś najmniej mnie pociąga. Za to ubranka i gadzety do pielęgnacji jak najbardziej ![]() A tak poza tym to dzień jak co dzień...szaro, buro i ponuro. Pokręcę się troszkę po domu, jakieś zmywanie i prasowanie zaliczę i idę z dzidkiem na spacerek. Niech się dotlenia bąbel,a ja ubiore się jak na zimę i jakoś wytrzymam. Potem tylko chyba popołudnie z książką i tyle. Mimo wszystko miłego dnia mamuśki!!!!
|
#3725 |
|
Przyczajenie
|
witajcie przyszłe mamy
![]() dopiero dotarłam do waszego wątku jestem w ciąży w 20 tygodniu termin mam na 8 listopad ![]() Tak ten czas leci, że nie nadążam powoli Dopiero pamiętam jak zrobiłam teścik, a tu już prawie półmetek ![]() pozdrawiam was serdecznie i życzę powodzenia
|
|
|
|
#3726 |
|
Raczkowanie
|
Kolanosia śliczny brzuszek, teraz jak się pokazał będzie bardzo szybko rósł.
![]() Domi piękny brzuszek i zdjęcie, zgrabniutka jesteś i dzidziolek tam ładnie rośnie. Trzymam kciuki za piątek, ja bronię się w przyszły wtorek. Nadia witamy na wątku, z nami czas jeszcze szybciej zleci ![]() Kropeczko trzymaj się z tym ząbkiem tam, ja smarowałam Sacholem, ale nie wiem czy można go w ciąży stosować, stosuje się go na ząbkowanie u dzieciaczków, więc może w ciąży też można. Z tego co słyszałam zęby można wyrywać w ciąży i nawet można znieczulenie przyjmować. Ja dzisiaj nie mam już gorączki
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne brzuszki
![]() Domi faktycznie jest dużo większy od ostatniego zdjęcia. Ja za wózkami też jeszcze nie patrze. Czekam aż dowiem się jaka płeć i w tedy może zaczne coś szukać pomału ![]() Może ja się pochwale brzuszkiem Też nie wiem czemu brzuszek rano jest mniejszy a poźniej robi się jakoś większy
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Maria2008 brzusiu masz sliczniusi
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale czasem rano jak leże na plecach to mam wręcz płaski...A mi nauka idzie tak oporonie o jenyyy |
||
|
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
może to przez wzdęcia
![]() ![]() Rano jak leze to czuje tylko zgrubienie na dole, a zaś na wieczór jak byłabym już 20 tc
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2009-06-24 o 13:08 |
|
|
|
#3731 |
|
Raczkowanie
|
Maria, ale śliczny brzuś
Też nie mogę się doczekać, aż się dowiem, kto mieszka w moim domku Póki co też tylko tak się rozglądam biernie za różnościami dla malucha, nie kupuję na razie, czekam na płeć. Ravenne, cieszę się, że się lepiej czujesz. Mi się na razie udało uchować przed choróbskami, tylko szyję raz tak przewiało, że łaziłam ja Igor Sylvia, to dziś już 2 nowe mamusie dołączyły do wątku Zawsze ro raźniej ![]() Też nie mogę się doczekać ruchów maleństwa, nasłuchuję i czekam A za 10 min Kachula pewnie pozna płeć Obstawiamy ![]()
|
|
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
8.11, to tak jak ja, ale ja jestem juz w 21 tc (tzn 20t+3d=21tc) Maria, super brzusio. ja zrobie forke w przyszlym tyg. Moze wtedy bede znala tez plec mojego malenstwa
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-06-24 o 13:17 |
||
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie w obstawianie już niebawie bo i tak sie mylę, ale stawiam u Kachuli na girl
|
|
|
|
#3734 |
|
Rozeznanie
|
Maria twój brzusio to naprawdę juz ładne mieszkanko dla dzidzi, a zmiennym rozmiaremw ciągu dnia to już chyba normalka....ja tez rano jestem w miarę płaska a wieczorem ho ho!
Co do obstawiania płci u Kachuli to chyba się nie pokuszę, nie mam do tego nosa. Zawsze wszystkie zakłady przegrywam więc może się wstrzymam. Co do Sacholu to raczej go w ciąży nie używać, ani też u małych dzieci. Ma w składzie salicylan więc dla małych istotek szczególnie niewskazany. Lepiej na ząbkowanie zainwestować w Dentinox, Bobodent, a w ciązy można też płukać Dentoseptem lub Tantum Verde. Kropeczko trzymaj się, na pewno po wizycie u dentysty będzie lepiej!
|
#3735 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
Sylvia28 i NadiaM - witamy nowe Mamusie na wątku
kolanosia - ja tez wciąz czekam i czekam na bulgotki, ale na razie cisza! Maria2008 - brzuszek normalnie PRO Kachula -też obstawiam dziewczynkę ![]() idę kręcić placek ![]() |
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niech bedzie, tez stawiam na dziewczynke, tak dla przeciwwagi dla naszej druzyny chlopiecej
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
No to super. Ta pogoda tak na nas wszystkie działa
Super brzucholek ![]() Cytat:
![]() Tak czy siak, jedna z nas ma rację ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- jaki placek ? ![]() Ciasto jakieś ? To ja się wpraszam ![]() Jakoś mnie naszło na słodkie, a w domu nie ma nawet połówki suchego herbatnika
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Buu... najadlam sie ciasteczek i teraz mnie zoladek boli
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o kachule to ja nie ostawiam bo nawet swoje zle obstawilam, mialam przeczucie ze chlopak a tu jednak dziewczynka ale nie ukrywam ze moglaby byc dziewczynka bo mało ich na naszej liście wasi chlpocy nie mieli by w czym przebierac
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2009-06-24 o 13:31 |
|
|
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
Pietrusia ,Domi7ks-piękne brzuszki mój to taki mały jeszcze
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie! zwlaszcza NAdię
![]() Fajnie że do nas dołaczyłyście. Ravenne to super ze udało Ci sie opanowac przeziębienie i jest lepiej Gucia, ile trwa urlop macieczynski w Niemczech? A ja u Kachuli obstawiam na niebiesko
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
6 tyg przed i 8 tyg po porodzie. W przypadku wczesniakow 12 tyg po porodzie. A po macierzynskim (czy tez ochronnym, bo po niemiecku to Mutterschutz) mozna wziac do 3 roku dziecka wychowawczy, przy czym przez pierwszy rok (3-14 mies) dostaje sie 67% pensji.
|
#3745 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję
Jestem zobowiązana Dziewczyny macie jakieś specjalne smaki na coś? Bo u mnie wszystko się poprzestawiało. Przez 3 miesiące nie mogłam patrzeć na czekoladę, którą wcześniej jadłam kilogramami Teraz w ostateczności może być chyba że jest z orzechowym nadzieniem A w ogóle to mogłabym pracować na stoisku z rybami, tak mnie ten zapach kręci
|
|
|
|
#3746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O choroba, co tak krótko? Krócej niz u nas???ale za to ten wychowaczy mają fajnie rozwiązany... Cytat:
, czekolada jest feeeee.. ale ja nigdy za nia aż tak nie przepadałam.
|
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
U kachuli obstawiam dziewczynke Mimo że sama przyjmuje zapisy do druzyny piłkarskiej to jednak mysle że u Kachuli bedzie nam dziewczyna miejsce na widowni zajmowała![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- A co do smaczków to na nic konkretnego mnie nie odrzuciło- chyba wszystko mi smakuje ![]() Przy Kubie to pamietam że na nabiał i na słodkie mnie odrzuciło a tu i mleczko i serki i ciacha...właściwie to wszystko mi smakuje... a też jest płeć męska wiec twierdze że po menu i smakach płci nie da sie określic
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do smakow, to truskawki ostatinio mi przeszly, teraz pora na czeresnie ![]() Tylko niech mnie ten zoladek przestanie bolec :/ I od dzis nie jem ciasteczek
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-06-24 o 14:43 |
|
|
|
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
Nadia własnie rybkę robie na obiad ale jakoś jej zapach mnie nie kręci
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Mi za drużyne zenska nie było dane sie zabrać
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie kreci zapach wedzonych szprotek i makreli
mmm.. az nabralam ochoty ![]() ja dzis bylam z zebem w szpitalu i zalozyli mi opatrunek.. jeszcze mam pojechac jutro rano i zobaczyc sie z chirurgiem.. byc moze nie beda rwac zeba tylko wytna mi dziaslo naokolo..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

Z dużym opóźnieniem, ale ogromną chęcią dopisuję się do wątku
Też już nie mogę się doczekać, kiedy się dowiem, kto mieszka u mnie w brzusiu. Kolejną wizytę mam 29 czerwca, może się uda 

a jeszcze tyle do zrobienia mamy, obecnie jesteśmy na etapie wykończania się