Jak przestać być nieśmiałą i w końcu zdobyć chłopaka? - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-23, 19:13   #4531
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek
Dot.: Jak przestać być nieśmiałą i w końcu zdobyć chłopaka?

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
Jeżeli między Wami będzie coś na rzeczy to uwierz mi, nawet jak sobie pomilczycie to będziecie w niebo wzięci po tym spotkaniu. Spokojnie, nie stresuj się. Będzie bardzo dobrze. Nie ciągnij tylko tej rozmowy na gg, spróbuj coś zrobić, żebyście się spotkali. Skoro mówisz, że jesteś nieśmiała to nie doprowadź do tego, że on pozna dwie osoby, tzn. jedna z gg (bardziej śmiała, przebojowa), druga z świata rzeczywistego (nieśmiała, szara myszka). Jak już się z nim spotkasz to rozluźnij się. Pomyśl, że to w końcu przyjemność.
Słusznie!
Ahh chciałabym i ja się tak spotkać...
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 19:24   #4532
tegochcialam
Raczkowanie

Wiecie co? Ja nie jestem przekonana do takich znajomych poznanych w internecie.
Jednak w necie jesteśmy hmm inni niż w realu.
Źle wspominam takie spotkania
tegochcialam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 19:47   #4533
gabri92
Raczkowanie

Red face Dot.: Jak przestać być nieśmiałą i w końcu zdobyć chłopaka?

Nie noo zależy osobiście skąd on jest.. Ja.. o czym zapomniałam dodać.. piszę z osobą z mojego miasta.. Jest ono małe. Prawie wszyscy się znają a z widzenia to już na pewno co 4 osoba. Jeśli zaś miałabym się spotkać z kimś z innego miasta.. hmm to never.. ;/

P.S z Wro nie jestem żeby nie było ;p taki ekhem chwyt reklamowy??? ;p

Edytowane przez gabri92
Czas edycji: 2009-06-23 o 19:49
gabri92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 19:52   #4534
Marzeniatko
Zakorzenienie

Zależy na kogo się trafi. Ja znam kilka osób z interenetu (niektóre np. z mojego osiedla, ale dopiero np. poprzez na nk złapaliśmy kontakt) i myslę, że nie należy generalizować. Mam jedną przyjaciółkę, którą poznałam przez internet i jak dla mnie jest kimś bardzo ważnym, poznałam bratną duszę i mam nadzieję, że nie stracę z nią nigdy kontaktu. Co do poznawania "miłości" przez internet.. ja mam zdanie, że komunikator może ułatwić porozumienie się, ale nie powinien zastąpić rozmowy w cztery oczy.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 19:54   #4535
tegochcialam
Raczkowanie

gabri - No, ale jakie to ma znaczenie, czy ta osoba jest z tego miasta co Ty, czy mieszka 1000km od Ciebie? nie znasz jej, nie rozmawiałaś nigdy wcześniej, więc w sumie na jedno wychodzi. Może tylko ja tak myślę, może jestem bardziej nieśmiała niż Ty

Edytowane przez tegochcialam
Czas edycji: 2009-06-23 o 19:57
Stary 2009-06-23, 20:02   #4536
gabri92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tegochcialam Pokaż wiadomość
gabri - No, ale jakie to ma znaczenie, czy ta osoba jest z tego miasta co Ty, czy mieszka 1000km od Ciebie? nie znasz jej, nie rozmawiałaś nigdy wcześniej, więc w sumie na jedno wychodzi. Może tylko ja tak myślę, może jestem bardziej nieśmiała niż Ty

Wiem rozumiem. Osobiście nie mam żadnych obaw, że np coś by mi ta osoba zrobiła. To, że nie znam to fakt, no ale chciało by się na pewno poznać. Hmm może przez jakiś czas popiszę jeszczę z tą osobą, żeby bliżej się poznać. Albo w jakiś sposób opracuje się spotkanie[ pewnie z burakiem, ale to szczegoł]

Myślę jednak[ i zgodzę się z wcześniejszym rozmówcą] ze takie komunikatory sprzyjają nawiązywaniu nowych znajomości. A co z tego wyniknie? Szczerze.. nie spodziewam się przez to jakiejś wielkiej miłości z happy endem jakiegoś związku... Ale chociażby nawiązania kontaktu upięcztowanego koleżeństwem. No, ale nadzieje na coś wiecej są mimo to ;p

Edytowane przez gabri92
Czas edycji: 2009-06-23 o 20:03
Stary 2009-06-23, 20:07   #4537
tegochcialam
Raczkowanie

Ja wiem z doświadczenia, że takie dłuższe poznawanie się przez gg, jest do kitu. Kilka mies. pisałam z nim praktycznie o wszystkim. Zwierzałam się, itp. Jak przyszło do spotkania, zdziwiło mnie to, że nie umiem się przy nim otworzyć, tak jak na gg. Zresztą on też nie potrafił.. Głupio wyszło i kontakt się urwał.

Jeśli już chcesz się z nim spotkać, to zrób to od razu, bo lepiej od początku poznać się w realu, niż przez gg..
Stary 2009-06-23, 20:48   #4538
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Ja wiem z doświadczenia, że takie dłuższe poznawanie się przez gg, jest do kitu. Kilka mies. pisałam z nim praktycznie o wszystkim. Zwierzałam się, itp. Jak przyszło do spotkania, zdziwiło mnie to, że nie umiem się przy nim otworzyć, tak jak na gg. Zresztą on też nie potrafił.. Głupio wyszło i kontakt się urwał.

Jeśli już chcesz się z nim spotkać, to zrób to od razu, bo lepiej od początku poznać się w realu, niż przez gg..
Zgadzam się-lepiej korzystać z komunikatorów głównie dla nawiązania/podtrzymania znajomości i umówienia się w świecie rzeczywistym...Raz się porządnie nacięłam na takie gadki-szmatki na gg i teraz uważam.
Stary 2009-06-23, 21:13   #4539
gabri92
Raczkowanie

Cytat:

Widzę dość spore doświadczenie i podobna sytuacja. No na razie poczekam, zobaczymy jak to się potoczy. Zadam jakieś podchytliwe pytanie by wywnioskować na czym stoję i czy jemu też zależy tak samo jak m na spotkaniu itd. Jak nic się nie uda to się nie uda i tyle. Ale bardzo dziękuję za pomoc i rady
Stary 2009-06-23, 21:56   #4540
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Dziewczyny czytam wątek,utożsamiam się z wieloma waszymi wypowiedziami i właśnie znowu też mam takiej natury dylemat.Otóż ostatnio spodobał mi sie pewien chłopak,osobiście się nie znamy on zna jedynie moją starszą siostrę.Często widywałam go na przystankach i w autobusach i zawsze mi się przyglądał(nie wiem może bardziej negatywnie ale raczej tak to nie wyglądało,czasem odwracał się za mną a ja jakoś zawsze łapałam go na tym przyglądaniu się mi ).No i właśnie nie wiem czy spróbować zdobyć jego numer gg i napisać(ale właśnie co ) czy olać i czekać na cud.
Nawet jeśli uda mi się zdobyć to gadu to co napisze? Chłopak jest ode mnie 4 lata starszy,może ma dziewczynę chociaż nigdy go z żadną nie widziałam,a może przyglądał się mi by potem obgadać

Edytowane przez windykatorka
Czas edycji: 2009-06-23 o 22:22
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 08:54   #4541
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez windykatorka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam wątek,utożsamiam się z wieloma waszymi wypowiedziami i właśnie znowu też mam takiej natury dylemat.Otóż ostatnio spodobał mi sie pewien chłopak,osobiście się nie znamy on zna jedynie moją starszą siostrę.Często widywałam go na przystankach i w autobusach i zawsze mi się przyglądał(nie wiem może bardziej negatywnie ale raczej tak to nie wyglądało,czasem odwracał się za mną a ja jakoś zawsze łapałam go na tym przyglądaniu się mi ).No i właśnie nie wiem czy spróbować zdobyć jego numer gg i napisać(ale właśnie co ) czy olać i czekać na cud.
Nawet jeśli uda mi się zdobyć to gadu to co napisze? Chłopak jest ode mnie 4 lata starszy,może ma dziewczynę chociaż nigdy go z żadną nie widziałam,a może przyglądał się mi by potem obgadać
Jeżeli zna Twoją siostrę,poproś ją o pomoc-może ona wie/lub ma szanse się dowiedzieć,czy jest wolny,może zna namiary na nk...spróbuj.

Ps-cudowny av,ten film jest niesamowity!A Edziu jak zawsze...mniam...
Stary 2009-06-24, 10:11   #4542
gabri92
Raczkowanie

Wink Dot.: Jak przestać być nieśmiałą i w końcu zdobyć chłopaka?

Cytat:

Proponowałabym podejść do tej sprawy stopniowo ^^ Może jak go spotkasz uśmiechnij się zwyczajnie do niego, skoro on zwraca na Ciebie też uwagę Obserwuj jego dalsze reakcje i zastanów się co dalej mogłabyś zrobić, ale w taki sposób by nie pokazywać ZBYT OGROMNEGO zainteresowania jego osobą. Musisz być niedostępna, pewną tajemnicą, którą on chciałby odkryć Załatw sobie jego nr gg, i na razie się nie odzywaj, może on odezwie sie pierwszy Albo pogadaj z siostrą- to dałoby najwięcej. może jakby się z nim gdzies spotkała to wzieła by Ciebie i byście się wtedy zapoznali. Teraz przecież wakacje, a to dobry moment. Musisz wykorzystywać każdą okazję, myśleć nieco strategicznie
Stary 2009-06-24, 15:23   #4543
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Aninek moja siostra jest od dawna za granicą i nie utrzymuje kontaktów z wieloma znajomymi z nim także nie.Ja nie mam nk on też nie
Gabri pewnie nie odważyłabym się napisać pierwsza albo z pewnością bym potem tego żałowała.Zobaczymy czy uda mi się w ogóle zdobyć jego gg
Niestety są małe szanse ,że spotkamy się na jakiejś imprezie czy ognisku bo obracamy się w całkiem sobie obcych kręgach.
No nic dobrze że jest taki wątek przynajmniej nie jestem sama z moimi rozterkami(które notabene samą mnie rozbawiają )

Aninek cieszę się,że jest więcej fanek Edwarda
Stary 2009-06-24, 17:36   #4544
tegochcialam
Raczkowanie

achhh dziewczyny jak ta pogoda dołuje
w dodatku jakieś zagrożenie powodzią zostało ogłoszone.. pada i pada.
Stary 2009-06-24, 23:46   #4545
ponury1939
Zadomowienie

GG do ponury1939

pogoda iście barowa

tegochcialam- zagrozenia powodziowe są na Podkarpaciu i Małopolsce ? mieszkasz gdzies tu na brudnym poludniu ?
Stary 2009-06-25, 09:33   #4546
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Dziś pogoda nie lepsza,przynajmniej u mnie-ponuro,choć ciepło...aż się nie chce z domu wychodzić.
Ba-pogoda kiepska,mój humor coraz gorszy...
Stary 2009-06-25, 11:59   #4547
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Dziś pogoda nie lepsza,przynajmniej u mnie-ponuro,choć ciepło...aż się nie chce z domu wychodzić.
Ba-pogoda kiepska,mój humor coraz gorszy...
A u mnie dzisiaj śliczna pogoda.

Po południu kino z B.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 12:12   #4548
Moni_sss91
Zadomowienie

u mnie strasznie duszno jest ...

dzisiaj zaczęłam się bawić w postcrossing wysłałam już dwie pocztówki (jedną do USA, drugą do Holandii) zobaczymy jak to działa.

a w sprawach damsko-męskich nic nowego, oboje milczymy

Moni_sss91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 12:16   #4549
bagera
Rozeznanie

Tylko gdzie my tych Edwardów znajdziemy?? przyłanczam się do fanklubu
Ehh jestem na siebie strasznie zła, bo przyciągam niewłaściwych facetów, w ogóle nie w moim typie , a o tych w moim mogę tylko pomarzyć. Nie chce spotykać się z kimś kto dla mnie nie ma " tego czegoś" co mnie przyciąga. Bo tylko takiego chłopaka zranie, a tego nie chce. Czasem myśle, że coś jest ze mną nie tak :/ albo może tylko pogoda tak na mnie działa, że się nad soba użalam .
W dodatku ciągle spotykam chłopów, którzy chcą się ze mną tylko przespac :/ ale mnie to irytuje ((
Przepraszam, za te żale, coś mnie dzisiaj tkneło
bagera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 12:35   #4550
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

A ze mną nawet nikt się nie chce przespać
Bagera,nie przepraszaj,też mam zrąbany humor...przez wszystko chyba.Zaczynam już się bać,że cała ta historia z M.skończy się jak zawsze,że jak skończy swoją sesję,to po prostu wyjedzie i zapomni o tym,że mamy się spotkać...a ja mu nie zamierzam tego przypominać...
Poza tym wakacje spędzam sama w Poznaniu,bo tu pracuję...bez koleżanek(bo wyjeżdżają),bez faceta,bez kandydata na faceta...super perspektywa
Stary 2009-06-25, 13:27   #4551
tegochcialam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ponury1939 Pokaż wiadomość
pogoda iście barowa

tegochcialam- zagrozenia powodziowe są na Podkarpaciu i Małopolsce ? mieszkasz gdzies tu na brudnym poludniu ?
ani tu, ani tu
Stary 2009-06-25, 14:01   #4552
pyska17
Rozeznanie

GG do pyska17

ehh załamana jestem...wszystko się poknociło...przyjaciółka wyznała mu,że ja coś do niego czuję i wgle chociaż mówiłam żeby tego nie robiła...on mnie teraz traktuje jak dzieciaka...zaczął podbijać do przyjaciółki a ta z nim pisze...nie chcę już tego człowieka znać...bo tak mnie skrzywdził..po co mnie całował i dawał głupie podteksty by się mną zabawić?trudno będzie go unikać,bo mieszka 3km dalej,ale cóż dam radę...Piszę teraz z kumplem.On mi słodzi i jestem bardzo miły.Znam go...ale nie chcę znowu tak szybko wszystkiego zaczynać...
a co do tego frajera co rozniósł ploty,że mnie przeleciał i że robiłam mu "loda" to porozmawiałam sobie...ja na spokojnie a ten mnie od ku** i s**,dziw** zaczął wyzywać i wgle...na prawdę...ten kumpel co do mnie pisze mnie obronił..potem koledzy z nim rozmawiali i obiecał,że da mi spokój.A w poniedziałek nieznajomy pisze na gg i zaczął mnie znowu wyzywać i powiedział,że jakby go wtedy kolega nie trzymał to był gotowy na wszystko,że jakby mnie ****** to bym się w ziemię wbiła.Nie miałam zamiaru z nim dyskutować więc zablokowałam go.Żałosny...dzisiaj tak się źle czuję...;((
pyska17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 14:48   #4553
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez pyska17 Pokaż wiadomość
ehh załamana jestem...wszystko się poknociło...przyjaciółka wyznała mu,że ja coś do niego czuję i wgle chociaż mówiłam żeby tego nie robiła...on mnie teraz traktuje jak dzieciaka...zaczął podbijać do przyjaciółki a ta z nim pisze...nie chcę już tego człowieka znać...bo tak mnie skrzywdził..po co mnie całował i dawał głupie podteksty by się mną zabawić?trudno będzie go unikać,bo mieszka 3km dalej,ale cóż dam radę...Piszę teraz z kumplem.On mi słodzi i jestem bardzo miły.Znam go...ale nie chcę znowu tak szybko wszystkiego zaczynać...
a co do tego frajera co rozniósł ploty,że mnie przeleciał i że robiłam mu "loda" to porozmawiałam sobie...ja na spokojnie a ten mnie od ku** i s**,dziw** zaczął wyzywać i wgle...na prawdę...ten kumpel co do mnie pisze mnie obronił..potem koledzy z nim rozmawiali i obiecał,że da mi spokój.A w poniedziałek nieznajomy pisze na gg i zaczął mnie znowu wyzywać i powiedział,że jakby go wtedy kolega nie trzymał to był gotowy na wszystko,że jakby mnie ****** to bym się w ziemię wbiła.Nie miałam zamiaru z nim dyskutować więc zablokowałam go.Żałosny...dzisiaj tak się źle czuję...;((
A po co przyjaciółka taka wyrywna i chętna do pomocy?Jej bym podziękowała,żeby w pięty poszłoa nim się nie przejmuj,dupek i tyle
A jeśli jeszcze raz ktoś Cię zacznie na gg wyzywać,postrasz policją za wyzwiska i kłamstwa na Twój temat.
Stary 2009-06-25, 14:53   #4554
pyska17
Rozeznanie

GG do pyska17

ok Dziękuję Ci bardzo Aninek..a teraz muszę się z domu ruszyć...muszę odreagować
pyska17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 15:06   #4555
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez pyska17 Pokaż wiadomość
ok Dziękuję Ci bardzo Aninek..a teraz muszę się z domu ruszyć...muszę odreagować
Popieram,odreaguj-najlepsze jest mycie okien lub generalne porządki
Ps.-możecie i mnie pocieszyć
Stary 2009-06-25, 16:26   #4556
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Wiesz co Aninek jak ja bym mieszkała w dużym mieście takim jak Poznań to na pewno bym chciała jakoś z tego skorzystać.Wykorzystaj to ,że masz teraz wolny czas,zajmij się sobą,znajdź sobie jakieś nowe zajęcie i zrób coś na co nigdy nie miałaś czasu.
A jeśli chodzi o faceta to myśl pozytywnie.
Stary 2009-06-25, 17:17   #4557
mitaLpQ
Raczkowanie

GG do mitaLpQ

Witam Dziewczyny

Watek śledze od dłuższego czasu, kiedyś nawet się TU wypowiadałam.
Przejde do sprawy która mnie dręczy, a wiec...

Kiedyś myslałam że jestem wstydliwa, że na pierwszej randce nie będe miała o czym z chłopakiem rozmawiać ale postanowiłam sobie że będę korzystać z życia póki moge i mam czas. Zaczełam chodzić do klubów, tam poznawałam nowych ludzi. Nigdy nie myślałam że jestem tak otwarta na ludzi, że potrafie z nimi normalnie rozmawiać bez skrępowania. Bardzo się z tego cieszyłam, ale właśnie zaczeły się podrywania i "miłości". Mam taka beznadziejną sytuacje i nastawienie że jak jakis chłopak mi sie podoba to będę go podrywać, pisac z nim i w ogóle ale gdy zobacze że On też chce to mi się już odechciewa :/ Nie wiem co to jest. Spodoba mi się jakis chłopak to Ja wyszukuje w nim zaraz wad i cos co mi się nie podoba tylko po co?? sama nie wiem co ze mną nie tak?

Poradzcie mi dziewczyny coś?
Czy któraś też tak ma/miała?

Licze na Was .

Znów ten stan,
że nie wiem co mam robić.
Niby wszystko gra
i niby o to chodzi.
Ale leżę sama, po ciemku
na podłodze i muzyka gra,
a Ja wstaję i wychodzę.
Mam ochote iść,
chociaż nie mam wcale CELU.

mitaLpQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 17:51   #4558
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Mam identycznie słuchaj najpierw idealizuje sobie jakiegoś chłopaka albo nawet nie ale gdy już widzę,że jemu zaczyna zależeć to się wycofuje,zaczynam być wredna i kąśliwa,ignoruje go.Nie wiem dlaczego tak jest ale mam tak zawsze.
Stary 2009-06-25, 17:51   #4559
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Wiesz co Aninek jak ja bym mieszkała w dużym mieście takim jak Poznań to na pewno bym chciała jakoś z tego skorzystać.Wykorzystaj to ,że masz teraz wolny czas,zajmij się sobą,znajdź sobie jakieś nowe zajęcie i zrób coś na co nigdy nie miałaś czasu.
A jeśli chodzi o faceta to myśl pozytywnie.
DziękujęWiesz,w piątki,soboty i niedziele będę pracować,resztę tygodnia planuję poświęcić pracy magisterskiejMo że z koleżanką zapiszemy się na jogę...Coś na pewno wykombinuję,nie zamierzam się zamartwiać w wakacje przez facetów
A co do niego-myślę pozytywnie;dopóki nie wyjedzie bez uprzedniego spotkania ze mną myślę pozytywnie

MitaLpQ czasem też tak miałam...najwidoczniej żaden z nich nie jest tym,kogo szukasz-więc może daj sobie na razie spokój?
Stary 2009-06-25, 20:10   #4560
ponury1939
Zadomowienie

GG do ponury1939

i pozniej sie dziwice ze faceci sa jacys dziwni
trafiaja na takie kobiety jak wy i pozniej nie chca sie angazowac albo cos zeby znów sie nie naciac. nikt nie lubi powtarzac bledow i przed kolejna dziewczyna zastanowia sie 10 razy czy warto sie angazowac...
wiec niech jedne dziewczy podziekuja drugim za to a nie szukaja winny w facetach..
nie mowie ze my jestesmy bez skazy ale teraz wypowiadam sie na powyzsze posty
nie mowie ze zawsze tak jest ale to jest przyczyna czego faceci sa tacy a nie inni...
i oczywiscie to zawsze my jestesmy winni za całe zlo na swicie, za dziure ozonowa i za glod w afryce...

pojechalem grubo ale drogie panie zastanowcie sie co robicie ...

Edytowane przez ponury1939
Czas edycji: 2009-06-25 o 20:16
ponury1939 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości