|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i co z imieniem dla waszego chłopca? macie już jakiś pomysł? Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2009-06-25 o 14:08 |
||||
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamuśki
U mnie dzis pogoda jak narazie ładna, ale strasznie duszno sie robi zeby tylko bgurzy znow jakiej z tego nie bylo, bo dzis do 24 nie spalam byla straszna burza i bardzo sie balam, nienawidze burz Koreinko śliczne zakupy, bardzo mi sie podobaja. Ja sie jeszcze wstrzymuje z kupnem rzeczy dla niuni, z Tz postanowilismy ze pod koniec sierpnia zaczniemy kupowac malina z tesciowa napewno bedzie dobrze trzymam mocno kciuki marta i fruzia trzymam mocno kciuki za dzisiejsza wizyte i czekam na relacje
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
Dudziakowa woda zdrowia doda
a tak powaznie to nawodnią i będzie dobrze Malina tylko spokój dla Was, wiem jakie sa trudne chwile w takich przypadka oj wiem i to zbyt dobrze, ale teraz z uwagi na dzidzię to masz myśleć pozytywnie!!!! a i zawsze jest lepiej myślec pozytywnie bo dobre przyciąga dobre Witam "nowe" mamuśki i cieszę, ze u "starych" wszystko OK Karenina ale szalejesz ![]() ![]() ![]() i dobrze
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki ja tylko na sekunde pozegnac sie bo jedziemy wlasnie nad morze!!!!az do niedzielki mnie nie bedzie wiec piszcie piszcie a ja nadrobie jak wroce
Trzymam kciuki za dziewczyny ktore do lekarza sie wybieraja Tarasiu co do imienia bedzie problem bo nie mozemy z tz narazie dojsc do porozumienia,tz chce Mateusza a ja Filipa ale jeszcze duuuzo czasu mamy wiec cos wymyslimy napewno Dziewczynki trzymajcie sie ja uciekam bo tz mnie juz pogania ale moj argument ze musze wejsc na wizaz i sie pozegnac był silniejszy i go rozbrioł hihih ![]() Buzka mamusie
|
#3815 |
|
Rozeznanie
|
Kachula gratuluję syneczka!
Na wątku zdecydowana przewaga chłopaków W moim otoczeniu podobnie. Jak słyszę, że ktoś jest w ciąży albo niedawno urodził to większość to chłopcy. A ja mam przeczucie na dziewczynkę, jakoś tak od początku i sama nie wiem dlaczego. Jak myślę o swoim maluszku to widzę taką małą księżniczkę w różowej sukience No ale jeszcze trochę muszę poczekać...Domi powodzenia jutro na obronie!!! ![]() Trzymam kciuki za wszystkie te, które mają dzisiaj wizyty i czekam na relacje!!!
|
|
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
Kachula- oby pogoda Wam troszkę dopisała!! Ale fajnie macie! tez bym sobie pojechała, chociaż świeżą rybkę w porcie sobie wciągnąć
![]() kamilla- Ja tez mam przeczucie na dziewczynkę, czym denerwuję mojego TZ, bo on chce oczywiście chłopca. Zobaczymy co będzie, ok 10 lipca mam usg połówkowe, więc mam nadzieję, że już na pewno nam się dzidzia ujawni kim jest! U mnie słonko za oknem, a rano zapowiadali burze w całym kraju! |
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję za trzymanie kciuków, pamiętajcie jutro od 8.30 rano będę ich potrzebowała
a dziś już sie nie uczę, dziś odpoczywam ![]() Kachulka ale super nad morze Dziewczyny czy o USG połówkowym mówi każdy lekarz, czy trzeba sie upomnieć? Ja ide do lekarza w połowie lipca, czyli bedzie jakiś 19 tydz, ale na ostatniej wizycie nic mi nie mówił o USG połowkowym Jaki jest u Was stosunek Waszych mam do Was w ciąży?Bardzo mnie to ciekawi, bo u mnie jakos bez rewelacji ![]() DUDZIAKOWA WIDZE CIE )
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-06-25 o 14:43 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje wszystkim dziewczynką za wsparcie i miłe słowa- wiem że wasze kciuki zawsze pomagają wiec mysle ze tym razem tez wszystko skończy sie pozytywnie
Ja trzymam kciuki za mamusie które mają dzis wizytę no i za nasza Dudziakową![]() Kropka nic nie psze o swojej siostrze...mam nadzieje ze tam tez sytuacja sie wyjaśniła i ze wszyscy cieszą sie juz z narodzin zdrowej dzidzi |
|
|
|
#3819 |
|
BAN stały
|
Witajcie
![]() dorwalam od meza na chwilke kompa i pisze wam ze szpitala ![]() ![]() DZiekuje z calego serca!!!!za Trzymanie kciukow....i mysli o nas...... Witam nowe mamusie zaraz je dopisze.... i poprosze jeszcze o Dane wasz dziewczyny najelpiej na PW.... Gratuluje brzuszkow.,..sa piekne.... A u nas lezymy sobie.....mamy kroploweczke....i sie nudzimy....barazie sie dobrze miewamy.....i sie ruszamy.....czesto w brzuszku... ![]() A..i co najwazniejsze chyba jednak nie bedzie to Leonek A Bartek albo Piotrek.... jeszcze nie wiem ale co najwazniejsze TO napewno na 100 procent SYNEK!!!Bardzo Mocno i gorąco was całuje!! |
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=domi7ks;12939490]Dziewczyny czy o USG połówkowym mówi każdy lekarz, czy trzeba sie upomnieć? Ja ide do lekarza w połowie lipca, czyli bedzie jakiś 19 tydz, ale na ostatniej wizycie nic mi nie mówił o USG połowkowym
Jaki jest u Was stosunek Waszych mam do Was w ciąży?Bardzo mnie to ciekawi, bo u mnie jakos bez rewelacji ![]() QUOTE] Moj lekarz tez nic nie mowił o USG połowkaowym ale sama umowiłam sie na takie USG do kliniki i ide 1 lipca ( czyli to bedze 20tc +2dni) Co do stosunku mamy do ciązy to u mnie jest to juz druga ciąza wiec pewnie wyglada to nieco inaczej- sama mam inny stosunek ( ciesze sie bardzo ale mysle że w oczekiwaniu pierwszego dziecka towarzyszą wieksze emocje...)a poza tym z mamą niewidziałam sie od lutego (pojechała do mojego brata do Canady) i mamy kontakt tylko wirtualny ale zmieni sie to juz w poniedziałekEdytowane przez malina81 Czas edycji: 2009-06-25 o 15:06 |
|
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
Dudziakowa- odpoczywaj teraz, nie stresuj się, dbaj o Leonka, Bartka lub Piotrka!
Najważniejsze, że jesteście pod opieką cali i bezpieczni ![]() ![]() A stosunek mojej mamy do ciąży- cieszy się bardzo, to jej pierwszy/a wnuk/czka, a ja jestem najmłodsza z rodzeństwa, więc tak naprawdę dzieciątko chyba przez nią wymodlone, hihi Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-06-25 o 15:09 |
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
Dudziakowa ty to przynajmniej wiesz ze bedzie to Leoś, Piotruś lub Bartus a ja nadal nie mam koncepcji na imię
Podoba mi sie Alek (Aleksander) ale jest za długie do nazwiska...
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
dudziaczku a czemu nie Leos?? Lez grzecznie pod kroploweczka
moja siostra wlasnie w tej chwili rodzi.. wlasciwie to rodzi juz od 11:30 wiec
|
#3824 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
moja kolerzanka mailam miec Łukasza a jak sie synek urodzil to zostal Jaskiem... Cytat:
![]() no i jakos zaczelo mi sie podobac i to imie....a Piotrka to jeszcze przed Loenkiem mialam upatrzone... i trzymam kciukasy za siostre.... |
||
|
|
|
#3825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o usg polowkowe, to mi lekarz nie powiedzial, ze to polowkowe (w Niemczech diabli wiedza jak to sie dokladnie nazywa A mama i tesciowa, zreszta tata i tesc, a takze cale rodzenstwo oszaleli ze szczescia jak sie dowiedzieli, ze rodzina sie powieksza. Dla oba dziadkow bedzie to pierwszy wnuk ![]() Cytat:
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-06-25 o 15:26 |
||
|
|
|
#3826 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piotruś podoba sie mojemu Kubie- bo ma kolegę Piotrusia w przedszkolu no ale tatus też tak ma na imię wiec Piotr Junior nie planuje---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() Kropeczko trzymam kciuki. A siostra też z Krakowa?? |
||
|
|
|
#3827 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=malina81;12940632]Mój Kuba jak sie urodził to wogóle nie miał imienia przez kilka dni- ale ponieważ trzeba było dziecko zglościć w Urzedzie to tak patrzyliśmy na niego...i tak Jakub jakoś do niego pasowało. Ja nigdy nie mialam jakiś "faworytów" jesli chodzi o męskie imiona wiec wiedziałam ze bedzie z tym problem
Piotruś podoba sie mojemu Kubie- bo ma kolegę Piotrusia w przedszkolu no ale tatus też tak ma na imię wiec Piotr Junior nie planujeRozumiem wlasnie tego nie lubie...Juniorow..... tz ze syn i ojciec tak samo maja na imie.....albo ze matka i corka...Dobra buziaczki Ja musz leciec juz....odezwe sie jak bede mogla.... |
|
|
|
#3828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Malinko
za TeściowąCytat:
Co do przeczucia, to ja miałam takie silne, że mówiłam do dzidziola "Lilka" i co? Do tej pory czasami się zapomnę i wydaje mi się, że dziewuszkę noszę w brzuchu, w związku z czym kilka razy dziennie oglądam zdjęcie siusiaka z USG, coby się upewnić. Cytat:
Cieszy się i martwi o mnie, ale nie przesadza. Przesadza z kolei moja teściowa, która czasami gada do mojego brzucha i mówi do mnie w liczbie mnogiej ( ale mnie to wnerwia Cytat:
Leż i się kuruj. Na imię jeszcze jest czas, najważniejsze żeby synuś zdrowy był ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
?Bo mnie się bardzo imię Marcel podoba
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
No to macie fajnie. Moja mama mi co rawda dala kilka ciuszków o których pisałam, ale nie kupowala ich ostatnio, ale już bardzo dawno temu w ciucholandach. Teraz juz nic odsiebie nie przynosi. Nawet jak nie byłam w ciąży to czasem mi coś kupiła, typu soczek, a teraz nic, kompletnie nic. Wszytsko jest u mnie na odwrót i czasai słysze slowa co wcale nie sa przyjemne.
Tak juz marze, żeby się wyprowadzić
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bylo mnie tylko kilka godzinek a wy juz tyle naskrobalyscie
Domi mocno trzymam kciuki za jutrzejsza obrone sama to niedawno przechodzilam i wiek jak to jest i czekam na relacje ![]() Kachula strasznie ci zazdroszcze pobytu nad morzem, sama bym sie bardzo chetnie wybrala gdzies na wakacje upragnione ale morze odpada, za daleko cała Polske bym musiala przejechac UDANEGO POBYTU ZYCZEKropka trzymam mocno kciuki za siostre bedzie dobrze i juz niedlugo bedziecie miec malego brzdaca w rodzinie Jesli chodzi o stosunek mojej mamy to ona bardzo sie cieszy, po raz pierwszy zostatnie babcia, czesto mowi do mojego brzuszka "kochana babcina niunia" bardzo sie cieszy U mnie tak ladnie dzis bylo sloneczko swiecilo cieplutko i znowu idzie burza czy to sie juz nie skonczy!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze, że jestes po, ja musze jeszcze dobe poczekąć, a tak sie boje i dziekuję za trzymanie kciukówU mnie to raczej sie nie cieszy. I chyba sie nigdy nie cieszyła. Czesto mówie w sensie bachor co mnie naprawdę boli i często mnie opiepsza... tylko słysze, zebym sie juz wyprowadziła. Moj tz już jest bardzo wkurzony o to, bo nie może narazie nic zaradzić, tylko dzidzisia naszego na stresy narazją
|
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zal mi cie bardzo ze tak Twoja mama to przyjela. Jak by co to zapraszam do mnie ja was przechowam
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś przez to wszytsko mam doła takiego i zamaist odpoczywać przed obroną to mi tak smutno
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomnialam o dudziakowej lez i kuruj sie i dbaj o swojego synusia, wszystkie imiona ktore wymienilas sa bardzo ladne, sama bym nie wiedziala ktore wybrac
no nie wiem mamy jeszcze duzo czasu i cos napewno wymyslimy
|
#3835 |
|
Raczkowanie
|
Oj ja też zazdroszczę Kachuli tego morza...Ale dla mnie morze to niestety drugi koniec Polski więc wypad na weekend zdecydowanie odpada
Jeśli chodzi o stosunek mojej mamy do dzidziusia to generalnie ona bardzo się cieszy z wnuczka/wnuczki (chociaż to dla niej już nie bedzie pierwszy/a)... Jako że mieszkamy w jednym domu mama bardzo się moja ciążą przejmuje, czasem aż nawet za bardzo i zdarzają się niestety kłótnie w związku z tym... Ja wiem że ona chce dla mnie jak najlepiej, ale czasami ją trochę ponosi z tymi swoimi bezcennymi radami ("zjedz to", "zrób tak", "idź na spacer", i takie tam...) A ja własnie czasami nie mam na to ochoty
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2009-06-25 o 16:43 |
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boje się z tego wszytskiego, że sie jutro nei obronie ![]() O mnie dba mój Tz i to bardzo, ale co z tego jak narazie razem nie mieszkamy. Ale chciałabym, żeby tu w domu o mnie dbali. Pisałam Wam kiedyś jak jakis czas temu brat rzucł we mnie takim krzesłem obrotowym.Ostatnio sytuacja sie powtórzyła i wtedy juz mój tz przyszedł, bo ilez to można znosic. Niestety, moja mama jest zła teraz i sie mści, że mój tz ochrzanił jej synka, który na mnie reke w ciązy może podnieść. Więc nawet samo ochrzanienie to dla niego lekka kara. Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-06-25 o 16:45 |
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
nie
ja jestem lublinianka i moja najblizsza rodzina mieszka w lublinie.. ja w krakowie zamieszkalam we wrzesniu 2006 ![]() narazie wiesci z sali porodowej brak.. szwagra nie wpuscili do siostry bo nie mieli oplaconego porodu rodzinnego (tzn w tym szpitalu placi sie za szkole rodzenia i tylko tatusiowie co chodzili na szkole rodzenia w tym szpitalu moga byc obecni ) czyli taka zakamuflowana oplata za porod rodzinny
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Tz teraz chodzi na rano do pracy i nie miałabym juz całkiem co u niego robic, poza tym on tez ma niezafajne rodzenstwo. Pod tym wzgledem mamy jakiegos pecha ![]() Nasza dzidzia nie będzie miała normalnej rodziny, która sie bedzie cieszyła, że przyszła na świat
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

byleby dobrze było

i dobrze
W moim otoczeniu podobnie. Jak słyszę, że ktoś jest w ciąży albo niedawno urodził to większość to chłopcy. 

( ciesze sie bardzo ale mysle że w oczekiwaniu pierwszego dziecka towarzyszą wieksze emocje...)a poza tym z mamą niewidziałam sie od lutego (pojechała do mojego brata do Canady) i mamy kontakt tylko wirtualny ale zmieni sie to juz w poniedziałek