|
|
#2971 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
Tak , pytam czy ma wpływ na tabl. ponieważ zawiera kwasy tj. mlekowy , cytrynowy cały szereg fermentów i aminokwasów. ![]() Ps. nie oczekiwałam skandalu tylko przemyślanej opini ? odpowiedzi ?
|
|
#2972 |
|
Raczkowanie
|
No chyba nie jest aż tak naiwna, żeby pić sam ocet?
|
|
|
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
wczytaj się w to, co ona pisze. mówi o PICIU octu.
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
ocet jabłkowy pije się 1, 2 łyżki stołowe dziennie, nie więcej, myślałyście, że tak... szklanką?, jak wódeczkę w Rosyji?
![]() a jego wpływ (octu) na odchudzanie jest podobno niewielki... |
|
|
|
#2975 | |
|
Przyczajenie
|
Rosaline tak pije ocet ,ale nie wg Twojego wyobrażenia . Nie biore butelki octu i nie wale z gwinta
![]() Nie wiedziałaś nawet o jego właściwościach a co dopiero w jaki sposób należy go stosować . Skończmy temat octu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Przy długotrwałym stosowaniu widać efekty zdrowego metabolizmu jakim jest spadek masy tłuszczowej
|
|
#2976 |
|
Raczkowanie
|
A ja myślałam, że to wątek o tabletkach Yaz, a nie o occie jabłkowym
|
|
|
|
#2977 |
|
Przyczajenie
|
Jak to się temat może zmienić.... od YAZu do octu
|
|
|
|
#2978 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny !
Znalazłam to forum przez przypadek, dopiero co zaczynam, ale przejrzałam wątek od początku ![]() Biore yaz 11 dzień 1 opakowanie i to moje pierwsze tabsy, narazie jest okej, tylko to plamienie, ale z tego co pisałyście nie ja jedna mam z tym problem wahania nastroju są cały czas i szybko sie denerwuje. Dzisiaj tylko zauważyłam jakieś przebarwienie na piersi, mam nadzieje, że do jutra zniknie pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#2979 |
|
Przyczajenie
|
a u mnie koniec 2 opakowania, 3 biała wzięta i okresu jak nie było tak ni ma, a poprzednio był po 2 białej
ciekawe czy będzie mały TŻecik booo na przykład w tym miesiącu zapomniałam wziąć 8 tabletki, tzn wzięłam po 14 godzinach ale na ulotce było że spoko a wczoraj w dzień ojca przyleciał do nas na działeczkę bocian.......
|
|
|
|
#2980 |
|
Przyczajenie
|
tabletki taniej
edytowane
Edytowane przez KasiaB Czas edycji: 2009-06-25 o 11:43 Powód: regulamin |
|
|
|
#2981 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki taniej
Sprzedaż leków na receptę jest nielegalna i grozi banem!
EDIT: żeby nie było off topa to moje spostrzeżenia na temat brania YAZupo prawie 5 opakowaniach.niestety w dalszym ciągu towarzyszą mi skutku uboczne : wahania nastrojów, obniżenie libido(brak :/ ) gazy jelitowe ;/ , bolesne krwawienia (a biore tabletki też po to żeby mnie brzuch nie bolał), ciągle mam powiększony brzuch (podejrzewam że to wynika z ciągłych wzdęć), wypadają mi włosy garściami, mam przesuszoną skórę i ogólnie źle się czuje. Myślę, że to wystarczająca ilość powodów żeby pożegnać się z YAZem i powitać ponownie Yasminelle (podczas brania Yasmin i Yasminelle nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych). A co Wy sądzicie? Mam wystarczająco powodów do rozstania się z YAZem? pozdrawiam Moje Drogie!!
Edytowane przez KasiaB Czas edycji: 2009-06-25 o 11:44 |
|
|
|
#2982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz jakbyś napisała od razu ilość tego octu jaką chcesz spożywać i w jakim okresię to by nie było problemu sorry ale tutaj ludzie potrafią najeść się postinoru jak im gumka pęknie przy braniu pigułek antykoncpecyjnych więc jak ktoś nam tutaj pisze, że chcę ocet pić to lepiej dmuchać na zimne ![]() poza tym zakładając, że dosłownie chcesz ten ocen pić to sądzę, że skutki zdrowotne byłby takie, że jednak i na pigułki by to wpłynęło. Skoro napisałaś, że chce go pić to wiesz nie trzeba być eksprtem i się znać żeby stwierdzić, ze to może przynieść opłakane skutki więc na przyszłość więcej konkretów mniej burz
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2009-06-24 o 23:14 |
|
|
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
Ponawiam swoje pytanie, czy sa tu dziewczyny ktore przechodzily z innych tabletek na yaz? jesli tak to czy w trakcie pierwszego opakowania wystapilo u was dlugotrwale plamienie?
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie nie ale nie mam pojęcia dlaczego mój brak plamienia miałby przełożyć się na Twój organizm ;D
|
|
#2987 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tak ja przechodzilm z microgynonu21 i wystapilo plamienie trwajace do 1tabletki 2giego opakowania , teraz zazywam juz 5 opakowanie yazu i wszystko jest super |
|
|
|
|
#2988 |
|
Raczkowanie
|
powiedzcie, czy któraś z Was też tak miała, po pierwszym opakowaniu dostalam normalny "swój" okres, bolący jak zawsze itp, teraz po drugim opakowaniu po trzeciej bialej tabletce jest jakieś brązowe coś
brzuch mnie bolał na okres, no i wygląda to jak okres ale nie jest czerwone tylko brązowe o co chodzi???
|
|
|
|
#2989 |
|
Raczkowanie
|
To juz było miliard razy, i w ogóle.. wiem.
1.5h po łyknięciu tabletki byłam w toalecie. Bez biegunki, ale tak dość konkretnie. Pieprznąć się w głowie i zając się czymś konstruktywnym, czy łykać kolejną?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2990 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Jeżeli to nie była biegunka, a tym bardziej OSTRA to nie ma czym się przejmować |
|
|
|
|
#2991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2992 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
|
|
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
ja dzisiaj wzielam 21 tabletke z pierwszego opakowania stan mojej cery sie pogorszyl, nie mowiac juz o tym, ze przez ten caly czas mam plamienia...niestety wczoraj byly to "mega plamienia"...praktycznie czarne, a dzisiaj...dostalam okres...przy 21 tabletce, jakby krew wymieszana z "ta ciemnobrazowa mazia"...nie wiem czy isc do ginekologa...czy co robic? ogolnie czuje sie dobrze, bez mdlosci, oslabienia, dretwienia, braku apetytu:P poradzcie mi prosze
|
|
#2994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Te pierwsze 3. opakowania są decydujące. A co do cery to też u mnie było z nią różnie, daleko od ideału, bardzo zmiennie, teraz jest akurat dobrze (biorę 5. opakowanie) ale bywało gorzej niestety. |
|
|
|
|
#2995 |
|
Raczkowanie
|
też przez większą część pierwszego opakowania miałam plamienia o różnym nasileniu, ogólnie po dwóch wizytach u lekarza i przejrzeniu tego wątku wydaje mi się że podczas brania pierwszych trzech opakowań absolutnie wszystko jest w normie i nie ma czym sie martwić tylko przecierpieć
|
|
|
|
#2996 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny bardzo was przepraszam ale nie mam gdzie sie podczepic nie znalazlam watku "pierwsze opakowanie tabletek" "pierwsza kuracja hormonami" itd moze zle szukalam wiec jesli pozwolicie napisze tutaj..
Chce zaczac brac tabletki anty wiem ze idzie sie do ginekologa mozecie mi powiedziec jakie badania robi?W pobiedzialek lub srode pojde do lekarza rodzinnego zrobic badania krwi i moczu(robie co jakis czas) Jesli powiem lekarce ze chce tabletki to czy to ona moze mi przepisac pierwsze opakowanie i zlecic odpowiednie badania?Jesli pojde do gina to ile dni musze byc po okresie?I jeszcze pytania bo sie zamotalam kiedy bierze sie pierwsza tabletke?Od kiedy moge bezpiecznie współżyc ? Moje krwawienie trwaja 3-4 dni tzn ze jesli okreds wypada mi np w srode to przerwa zaczyna sie juz od poniedzialku i twa 7 dni łacznie z dniami krwawienia?Rozne tabletki maja rozna dawke hormonow czy te slabsze i te mocne zabezpieczaja tak samo dobrze?Ostatnie co mnie meczy mam 18 lat czy to jakies przeciwskazanie na ta metode antykoncepcji?Przepraszam za to gradobicie pytan ale miotam sie z nimi w glowie a wiem ze jak pojde do lekarza polowa z nerwow mi umknie bede nieezmiernie wdzieczna jesli ktos zechce odpowiedziec byc moze to na ulotce pisze ale chce wiedziec na co sie decyduje nim je zakupie.. |
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2998 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wszystko prczeczytalam- dziekuje Marwari ![]() Jednak pewne kwestie sa jeszcze dla mnie nie zrozumiale ![]() Np jesli mam problemy z krzeniem tzn ze nie moge brac tabletek czy poprostu lekarz dobierze mi je uwzgledniajac ten problem? Rozumiem ze pierwsza tabletke wezme pierwszego dnia okresu i tak do konca blistra?(zgodnie z dniami tygodnia)Zgodnie z tym mysleniem (pewnie blednym) jesli bede miec okres w srodku tygodnia kilka tabl zostanie pominietych .Pozniej gdy ukoncze blister robie 7 dni przerwy i w tym czasie pojawia sie okres nawwet jesli to 3 dzien przerwy czekam to dopiero w dniu 8 zaczynam nowy blister?Ehh pomieszanie z poplontaniem |
|
|
|
|
#2999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwsze opakowanie zaczynasz brac w pierwszym dniu krwawienia, póżniej już bierzesz wg schematu : 21+7 (dni przerwy) lub 24+4 (tabletki placebo), nie zważając na to w którym dniu przerwy masz krwawienie. Zresztą pójdziesz do lekarza, on Ci wszystko wytłumaczy, będziesz miała ulotkę to wszystko tam przeczytasz. Najważniejsze teraz to wizyta u ginekologa. |
|
|
|
|
#3000 |
|
BAN stały
|
z krazeniem przepraszam za literowke
![]() Ale jesli zaczne brac od srody rozumiem ze do konca blistra? to co z tabletkami z pn i wt?;/ chyba ze to ma byc 21 dni nie zwazajac na dni tyg tzn ze moge dokonczyc te dni pn i wt jesli 21 dzien przypada w piateek np Edytowane przez spioch7 Czas edycji: 2009-06-25 o 20:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

No chyba nie jest aż tak naiwna, żeby pić sam ocet?

ciekawe czy będzie mały TŻecik