tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-24, 14:07   #2971
Cosmopolitan11241124
Przyczajenie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
ale nie rozumiem, o co chodzi? bo ja zrozumiałam tak, że ona chce normalnie pić ten ocet i dlatego pyta czy wpływa na tabletki. bo jeśli chodzi o dodawanie go do potraw i sałatek, to nie ma żadnego wplywu na tabletki, bo niby dlaczego ma wpływać? a że pobudza metabolizm- ok.
słyszałam nieraz o przypadkach dziewczyn, które piły ocet, żeby schudnąć, a w rzeczywistości wyniszczyły sobie żołądek.
Nie wiem jak się nienormalnie pije ocet
Tak , pytam czy ma wpływ na tabl. ponieważ zawiera kwasy tj. mlekowy , cytrynowy cały szereg fermentów i aminokwasów.

Ps. nie oczekiwałam skandalu tylko przemyślanej opini ? odpowiedzi ?
Stary 2009-06-24, 14:08   #2972
kik
Raczkowanie

No chyba nie jest aż tak naiwna, żeby pić sam ocet?
kik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 14:12   #2973
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kik Pokaż wiadomość
No chyba nie jest aż tak naiwna, żeby pić sam ocet?
wczytaj się w to, co ona pisze. mówi o PICIU octu.
Stary 2009-06-24, 14:23   #2974
Fufka
Zakorzenienie

ocet jabłkowy pije się 1, 2 łyżki stołowe dziennie, nie więcej, myślałyście, że tak... szklanką?, jak wódeczkę w Rosyji?
a jego wpływ (octu) na odchudzanie jest podobno niewielki...
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 14:30   #2975
Cosmopolitan11241124
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
wczytaj się w to, co ona pisze. mówi o PICIU octu.
Rosaline tak pije ocet ,ale nie wg Twojego wyobrażenia . Nie biore butelki octu i nie wale z gwinta Nie wiedziałaś nawet o jego właściwościach a co dopiero w jaki sposób należy go stosować .
Skończmy temat octu

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
ocet jabłkowy pije się 1, 2 łyżki stołowe dziennie, nie więcej, myślałyście, że tak... szklanką?, jak wódeczkę w Rosyji?
a jego wpływ (octu) na odchudzanie jest podobno niewielki...
Wiadomo szału nie ma
Przy długotrwałym stosowaniu widać efekty zdrowego metabolizmu jakim jest spadek masy tłuszczowej
Stary 2009-06-24, 15:25   #2976
kik
Raczkowanie

A ja myślałam, że to wątek o tabletkach Yaz, a nie o occie jabłkowym
kik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 19:55   #2977
raskal
Przyczajenie

Jak to się temat może zmienić.... od YAZu do octu
raskal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-24, 21:03   #2978
wersoon
Przyczajenie

Cześć dziewczyny !

Znalazłam to forum przez przypadek, dopiero co zaczynam, ale przejrzałam wątek od początku

Biore yaz 11 dzień 1 opakowanie i to moje pierwsze tabsy, narazie jest okej, tylko to plamienie, ale z tego co pisałyście nie ja jedna mam z tym problem wahania nastroju są cały czas i szybko sie denerwuje. Dzisiaj tylko zauważyłam jakieś przebarwienie na piersi, mam nadzieje, że do jutra zniknie
pozdrawiam serdecznie
wersoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 21:52   #2979
ania0502
Przyczajenie

a u mnie koniec 2 opakowania, 3 biała wzięta i okresu jak nie było tak ni ma, a poprzednio był po 2 białej ciekawe czy będzie mały TŻecik booo na przykład w tym miesiącu zapomniałam wziąć 8 tabletki, tzn wzięłam po 14 godzinach ale na ulotce było że spoko
a wczoraj w dzień ojca przyleciał do nas na działeczkę bocian.......
ania0502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 22:24   #2980
kotekpysiek
Przyczajenie

tabletki taniej

edytowane

Edytowane przez KasiaB
Czas edycji: 2009-06-25 o 11:43 Powód: regulamin
kotekpysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 22:27   #2981
agata2905
Raczkowanie

Dot.: tabletki taniej

Cytat:
Napisane przez kotekpysiek Pokaż wiadomość
----
Sprzedaż leków na receptę jest nielegalna i grozi banem!

EDIT: żeby nie było off topa to moje spostrzeżenia na temat brania YAZupo prawie 5 opakowaniach.niestety w dalszym ciągu towarzyszą mi skutku uboczne : wahania nastrojów, obniżenie libido(brak :/ ) gazy jelitowe ;/ , bolesne krwawienia (a biore tabletki też po to żeby mnie brzuch nie bolał), ciągle mam powiększony brzuch (podejrzewam że to wynika z ciągłych wzdęć), wypadają mi włosy garściami, mam przesuszoną skórę i ogólnie źle się czuje.
Myślę, że to wystarczająca ilość powodów żeby pożegnać się z YAZem i powitać ponownie Yasminelle (podczas brania Yasmin i Yasminelle nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych).
A co Wy sądzicie? Mam wystarczająco powodów do rozstania się z YAZem?
pozdrawiam Moje Drogie!!

Edytowane przez KasiaB
Czas edycji: 2009-06-25 o 11:44
agata2905 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-24, 22:41   #2982
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agata2905 Pokaż wiadomość
Sprzedaż leków na receptę jest nielegalna i grozi banem!

EDIT: żeby nie było off topa to moje spostrzeżenia na temat brania YAZupo prawie 5 opakowaniach.niestety w dalszym ciągu towarzyszą mi skutku uboczne : wahania nastrojów, obniżenie libido(brak :/ ) gazy jelitowe ;/ , bolesne krwawienia (a biore tabletki też po to żeby mnie brzuch nie bolał), ciągle mam powiększony brzuch (podejrzewam że to wynika z ciągłych wzdęć), wypadają mi włosy garściami, mam przesuszoną skórę i ogólnie źle się czuje.
Myślę, że to wystarczająca ilość powodów żeby pożegnać się z YAZem i powitać ponownie Yasminelle (podczas brania Yasmin i Yasminelle nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych).
pozdrawiam Moje Drogie!!
Myśle, że są to wystarczające powody do zmiany. Szczególnie, że na tamtych tabletkach nie było takich skutków ubocznych. Po co się męczyc?
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 23:05   #2983
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cosmopolitan11241124 Pokaż wiadomość
Rosaline tak pije ocet ,ale nie wg Twojego wyobrażenia . Nie biore butelki octu i nie wale z gwinta Nie wiedziałaś nawet o jego właściwościach a co dopiero w jaki sposób należy go stosować .
Skończmy temat octu

wiesz jakbyś napisała od razu ilość tego octu jaką chcesz spożywać i w jakim okresię to by nie było problemu

sorry ale tutaj ludzie potrafią najeść się postinoru jak im gumka pęknie przy braniu pigułek antykoncpecyjnych więc jak ktoś nam tutaj pisze, że chcę ocet pić to lepiej dmuchać na zimne

poza tym zakładając, że dosłownie chcesz ten ocen pić to sądzę, że skutki zdrowotne byłby takie, że jednak i na pigułki by to wpłynęło. Skoro napisałaś, że chce go pić to wiesz nie trzeba być eksprtem i się znać żeby stwierdzić, ze to może przynieść opłakane skutki

więc na przyszłość więcej konkretów mniej burz

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 23:09   #2984
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez agata2905
to juz chyba sama powinnas zdecydowac na których tabletkach sie lepiej czułas... jesli Yasminy to wróc do nich przeciez to nie problem!

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.

Edytowane przez malwi89
Czas edycji: 2009-06-24 o 23:14
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 08:24   #2985
willy wonka
Raczkowanie

Ponawiam swoje pytanie, czy sa tu dziewczyny ktore przechodzily z innych tabletek na yaz? jesli tak to czy w trakcie pierwszego opakowania wystapilo u was dlugotrwale plamienie?
willy wonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 09:07   #2986
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez willy wonka Pokaż wiadomość
Ponawiam swoje pytanie, czy sa tu dziewczyny ktore przechodzily z innych tabletek na yaz? jesli tak to czy w trakcie pierwszego opakowania wystapilo u was dlugotrwale plamienie?
u mnie nie ale nie mam pojęcia dlaczego mój brak plamienia miałby przełożyć się na Twój organizm ;D

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 10:28   #2987
werka1910
BAN stały

Smile Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez willy wonka Pokaż wiadomość

tak ja przechodzilm z microgynonu21 i wystapilo plamienie trwajace do 1tabletki 2giego opakowania , teraz zazywam juz 5 opakowanie yazu i wszystko jest super
werka1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 10:51   #2988
helvete1
Raczkowanie

powiedzcie, czy któraś z Was też tak miała, po pierwszym opakowaniu dostalam normalny "swój" okres, bolący jak zawsze itp, teraz po drugim opakowaniu po trzeciej bialej tabletce jest jakieś brązowe coś brzuch mnie bolał na okres, no i wygląda to jak okres ale nie jest czerwone tylko brązowe o co chodzi???
helvete1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 11:40   #2989
kaktusica
Raczkowanie

To juz było miliard razy, i w ogóle.. wiem.

1.5h po łyknięciu tabletki byłam w toalecie. Bez biegunki, ale tak dość konkretnie.
Pieprznąć się w głowie i zając się czymś konstruktywnym, czy łykać kolejną?
Stary 2009-06-25, 12:37   #2990
doramisu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaktusica Pokaż wiadomość
To juz było miliard razy, i w ogóle.. wiem.

1.5h po łyknięciu tabletki byłam w toalecie. Bez biegunki, ale tak dość konkretnie.
Pieprznąć się w głowie i zając się czymś konstruktywnym, czy łykać kolejną?
Skoro to nie była biegunka, a tym bardziej OSTRA to radzę się nie przejmować

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Jeżeli to nie była biegunka, a tym bardziej OSTRA to nie ma czym się przejmować
doramisu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 14:14   #2991
helvete1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez helvete1 Pokaż wiadomość
powiedzcie, czy któraś z Was też tak miała, po pierwszym opakowaniu dostalam normalny "swój" okres, bolący jak zawsze itp, teraz po drugim opakowaniu po trzeciej bialej tabletce jest jakieś brązowe coś brzuch mnie bolał na okres, no i wygląda to jak okres ale nie jest czerwone tylko brązowe o co chodzi???
hmm byłam u lekarza i oficjalnie informuję, że takie rzeczy są w normie, jakby któraś z Was nie wiedziała co się dzieje to nie denerwować się
Stary 2009-06-25, 15:16   #2992
atina86
Przyczajenie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

Cytat:
Napisane przez coquelicot Pokaż wiadomość
w Aleksandrowie Kujawskim - 34,90 zł nazwy apteki nie znam, bo nie jestem stamtąd, mój TŻ tam mieszka i u niego kupuję
hej a mozesz wytłumaczyc gdzie w Aleksandrowie Kuj miesci sie ta apteka ???
atina86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 16:39   #2993
mircia
Raczkowanie

witam dziewczyny

ja dzisiaj wzielam 21 tabletke z pierwszego opakowania

stan mojej cery sie pogorszyl, nie mowiac juz o tym, ze przez ten caly czas mam plamienia...niestety wczoraj byly to "mega plamienia"...praktycznie czarne, a dzisiaj...dostalam okres...przy 21 tabletce, jakby krew wymieszana z "ta ciemnobrazowa mazia"...nie wiem czy isc do ginekologa...czy co robic?
ogolnie czuje sie dobrze, bez mdlosci, oslabienia, dretwienia, braku apetytu:P

poradzcie mi prosze

mircia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-25, 16:48   #2994
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mircia Pokaż wiadomość
witam dziewczyny

ja dzisiaj wzielam 21 tabletke z pierwszego opakowania

stan mojej cery sie pogorszyl, nie mowiac juz o tym, ze przez ten caly czas mam plamienia...niestety wczoraj byly to "mega plamienia"...praktycznie czarne, a dzisiaj...dostalam okres...przy 21 tabletce, jakby krew wymieszana z "ta ciemnobrazowa mazia"...nie wiem czy isc do ginekologa...czy co robic?
ogolnie czuje sie dobrze, bez mdlosci, oslabienia, dretwienia, braku apetytu:P

poradzcie mi prosze
Plamienia tak jak i krwawienia śródcykliczne podczas pierwszych opakowaniań są w normie. Zajrzyj do ulotki. Może na 2. opakowaniu już tego nie będzie Te pierwsze 3. opakowania są decydujące.

A co do cery to też u mnie było z nią różnie, daleko od ideału, bardzo zmiennie, teraz jest akurat dobrze (biorę 5. opakowanie) ale bywało gorzej niestety.
Stary 2009-06-25, 16:51   #2995
helvete1
Raczkowanie

też przez większą część pierwszego opakowania miałam plamienia o różnym nasileniu, ogólnie po dwóch wizytach u lekarza i przejrzeniu tego wątku wydaje mi się że podczas brania pierwszych trzech opakowań absolutnie wszystko jest w normie i nie ma czym sie martwić tylko przecierpieć
Stary 2009-06-25, 18:19   #2996
spioch7
BAN stały

Dziewczyny bardzo was przepraszam ale nie mam gdzie sie podczepic nie znalazlam watku "pierwsze opakowanie tabletek" "pierwsza kuracja hormonami" itd moze zle szukalam wiec jesli pozwolicie napisze tutaj..
Chce zaczac brac tabletki anty wiem ze idzie sie do ginekologa mozecie mi powiedziec jakie badania robi?W pobiedzialek lub srode pojde do lekarza rodzinnego zrobic badania krwi i moczu(robie co jakis czas) Jesli powiem lekarce ze chce tabletki to czy to ona moze mi przepisac pierwsze opakowanie i zlecic odpowiednie badania?Jesli pojde do gina to ile dni musze byc po okresie?I jeszcze pytania bo sie zamotalam kiedy bierze sie pierwsza tabletke?Od kiedy moge bezpiecznie współżyc ? Moje krwawienie trwaja 3-4 dni tzn ze jesli okreds wypada mi np w srode to przerwa zaczyna sie juz od poniedzialku i twa 7 dni łacznie z dniami krwawienia?Rozne tabletki maja rozna dawke hormonow czy te slabsze i te mocne zabezpieczaja tak samo dobrze?Ostatnie co mnie meczy mam 18 lat czy to jakies przeciwskazanie na ta metode antykoncepcji?Przepraszam za to gradobicie pytan ale miotam sie z nimi w glowie a wiem ze jak pojde do lekarza polowa z nerwow mi umknie bede nieezmiernie wdzieczna jesli ktos zechce odpowiedziec byc moze to na ulotce pisze ale chce wiedziec na co sie decyduje nim je zakupie..
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 18:51   #2997
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo was przepraszam ale nie mam gdzie sie podczepic nie znalazlam watku "pierwsze opakowanie tabletek" "pierwsza kuracja hormonami" itd moze zle szukalam wiec jesli pozwolicie napisze tutaj..
Chce zaczac brac tabletki anty wiem ze idzie sie do ginekologa mozecie mi powiedziec jakie badania robi?W pobiedzialek lub srode pojde do lekarza rodzinnego zrobic badania krwi i moczu(robie co jakis czas) Jesli powiem lekarce ze chce tabletki to czy to ona moze mi przepisac pierwsze opakowanie i zlecic odpowiednie badania?Jesli pojde do gina to ile dni musze byc po okresie?I jeszcze pytania bo sie zamotalam kiedy bierze sie pierwsza tabletke?Od kiedy moge bezpiecznie współżyc ? Moje krwawienie trwaja 3-4 dni tzn ze jesli okreds wypada mi np w srode to przerwa zaczyna sie juz od poniedzialku i twa 7 dni łacznie z dniami krwawienia?Rozne tabletki maja rozna dawke hormonow czy te slabsze i te mocne zabezpieczaja tak samo dobrze?Ostatnie co mnie meczy mam 18 lat czy to jakies przeciwskazanie na ta metode antykoncepcji?Przepraszam za to gradobicie pytan ale miotam sie z nimi w glowie a wiem ze jak pojde do lekarza polowa z nerwow mi umknie bede nieezmiernie wdzieczna jesli ktos zechce odpowiedziec byc moze to na ulotce pisze ale chce wiedziec na co sie decyduje nim je zakupie..
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=101925 - miłej lektury

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-25, 19:53   #2998
spioch7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość

Wszystko prczeczytalam- dziekuje Marwari

Jednak pewne kwestie sa jeszcze dla mnie nie zrozumiale
Np jesli mam problemy z krzeniem tzn ze nie moge brac tabletek czy poprostu lekarz dobierze mi je uwzgledniajac ten problem?

Rozumiem ze pierwsza tabletke wezme pierwszego dnia okresu i tak do konca blistra?(zgodnie z dniami tygodnia)Zgodnie z tym mysleniem (pewnie blednym) jesli bede miec okres w srodku tygodnia kilka tabl zostanie pominietych .Pozniej gdy ukoncze blister robie 7 dni przerwy i w tym czasie pojawia sie okres nawwet jesli to 3 dzien przerwy czekam to dopiero w dniu 8 zaczynam nowy blister?Ehh pomieszanie z poplontaniem
Stary 2009-06-25, 20:01   #2999
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
Wszystko prczeczytalam- dziekuje Marwari

Jednak pewne kwestie sa jeszcze dla mnie nie zrozumiale
Np jesli mam problemy z krzeniem tzn ze nie moge brac tabletek czy poprostu lekarz dobierze mi je uwzgledniajac ten problem?

Rozumiem ze pierwsza tabletke wezme pierwszego dnia okresu i tak do konca blistra?(zgodnie z dniami tygodnia)Zgodnie z tym mysleniem (pewnie blednym) jesli bede miec okres w srodku tygodnia kilka tabl zostanie pominietych .Pozniej gdy ukoncze blister robie 7 dni przerwy i w tym czasie pojawia sie okres nawwet jesli to 3 dzien przerwy czekam to dopiero w dniu 8 zaczynam nowy blister?Ehh pomieszanie z poplontaniem
Z czym masz problem??

Pierwsze opakowanie zaczynasz brac w pierwszym dniu krwawienia, póżniej już bierzesz wg schematu : 21+7 (dni przerwy) lub 24+4 (tabletki placebo), nie zważając na to w którym dniu przerwy masz krwawienie.

Zresztą pójdziesz do lekarza, on Ci wszystko wytłumaczy, będziesz miała ulotkę to wszystko tam przeczytasz. Najważniejsze teraz to wizyta u ginekologa.
Stary 2009-06-25, 20:04   #3000
spioch7
BAN stały

z krazeniem przepraszam za literowke

Ale jesli zaczne brac od srody rozumiem ze do konca blistra? to co z tabletkami z pn i wt?;/ chyba ze to ma byc 21 dni nie zwazajac na dni tyg tzn ze moge dokonczyc te dni pn i wt jesli 21 dzien przypada w piateek np

Edytowane przez spioch7
Czas edycji: 2009-06-25 o 20:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości