|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
![]() Ktoś wie gdzie takowe w Krakowie sa ??
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3423 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze dzis sie ostro scielam z pania dyrektor powod popsuty projektor bo moja sala jest sala reprezentacyjna - najwieksza mamy tam rzutnik itd i puszczamy czasem dzieciom bajki prezentacje i inne takie tam.. no i we wtorek byla konferenja dyrektorow i kuratorium u nas w przedszkolu i ogladaly cos na tym rzutniki od 9;30 do 16 - sama go wlanczalam.. i wczoraj chcialysmy puscic dzieciom bajki i caly obraz byl czerwony - takie odcienie bardzo czerwone to ja to wlaczylam i zeszlam na dol bo mialam podac podreczniki na jakich bede pracowac w tym czasie laski zadzwonily do informatyka i sie okazalo ze cieplota kolorow wiec mnie zawolaly weszlam w menu i nic tam niebylo to to zostawilam i poszlam na dol po te podreczniki wszystko trwalo pol godziny maxymalnie dziewczyny to wylaczyly i olaly.. dzis katechetka tez chciala puscic dzieciom bajke o Mojżeszu i dalej dupa to wylaczylysmy i przyjechal maz dyry to mu mowimy to on pewnie lampa poszla.. to my ze luz.. na to wpada pani dyr (pewnie sie z nim sciela tzn to kosztuje duzo kasy on sie na niej wyzyl ze przez ta konferencje bo tyle non stop ogladaly i sie przepalilo) to przyszla do mojej sali i mnie gnoi ze to moja wina zle odlaczylam czemu wczoraj jej tego niepowiedzialam ja sie odzywam a ta machla reka odwrocila sie i wyszla trzaskajac drzwiami no gorzej jak do gowna.. po jakiejs chwili przyszla i mowi ze to zresetowal maz i mam jeszcze raz sprawdzic i wyszla okazalo sie ze jak zresetowal t trzeba cos wprowadzic i ja tego nieumialam wiec odrazu odlaczylam.. i ide do niej a u niej jakis rodzic ktory zapisuje dziecko to ja do niej przy nim ze to niedziala skoro maz zresetowal to ja niewlacze bo nie wiem jak i ze jak wlaczalysmy wczoraj plyte to juz bylo czerwone i jej streszczam ze zeszlam na dol po te podreczniki potem mnie wolalay bo gadaly z informaltykiem to nic niedalo i dalej bylo czerwone to wylaczyly i ze jedyna wina jaka ponosimy to to ze wczoraj nikt tego niezglosil ale to nie jest MOJA wina tylko wszystkich bo bylo nas tam 9 a nie tylko ja! i wyzlam nieczekajac na komentarz.. zostawilam ja tam z otwarta buzia i ojcem dziewnie patrzacym.. mam dosc.. zaluje ze niezlozylam papierow gdzies indziej jak byl ruch miedzy przedszkolami.. Cytat:
|
|
|
#3424 |
|
Zadomowienie
|
wreszcie się u nas ruszyło coś
wracając zahaczyliśmy o jubilera, tak po prostu obejrzeć modele i wiecie co....zamówiliśmy obrączki - (TŻ) Dzień dobry, właśnie wracamy z Urzedu Stanu Cywilnego, dostaliśmy dokumenty, że nie ma przeszkód, żebyśmy się pobrali, nasz ksiądz też już uprzedzony o tym, mamy salę, zespół, zaproszonych gości, ubrani jesteśmy od sto do głów, nadszedł czas na wizyte u pani ![]() - (pani o mało nie dusząc się ze śmiechu, siląc się na poważną minę) Witam panstwa, zaraz na pewno coś wspólnie dobierzemy na panstwa jakże delikatne dłonie, obiecuję dołożyć wszelkich starań, aby te GPSy, które panstwo wybierzecie nieskazitelnie pasowały do Państwa ubiorów i wystroju sali weselnej Myślałam, że umrę tam ze śmiechu jak przyszło co do graweru, TŻ pyta "a zmieści się I love Iron Maiden i Pink Floyd?" hehehe, dwa świry i pani pyta, czy nie chcemy standardowo daty ślubu, bo zawsze mężczyźni wybierają datę, żeby pamiętać, a TŻ do niej "wie pani co, czekaliśmy 2 lata, żeby ta jedyna data, którą pamiętam wypadała w sobotę. w tym roku wypada, więc ufff nie będę musiał się uczyć innej na pamięć i jeszcze dostaliśmy 10% rabatu przy odbiorze, na karte stałego klienta, bo pani powiedziała, że takich świrów to by chciała mieć więcej w sklepie
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a obraczki bardzo ładne ![]() ja tak samo jak swoje przymierzylam to juz myslalam ze ich nie zdejme. to samo miałam z suknia slubna (mimo,z e była rozmiaru 42 a ja nosze 34/36 po obie zdobycze jade w poniedzialek do wawy ![]() sukienka pierwsza przymiarka i odbór obraczek |
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obrączki bardzo ładne U nas na pierwszej liscie gości było 100 osób. Zostało 74. Za wieczór panieński też nic nie płacę. Usłyszałam, że mam po prostu przyjsć- mimo, że pytałam się kilka razy, zę moze coś kupię. Mam rewelacyjne przyjaciółki ![]() Sas czasami tak bywa, że wszystko jest nie po naszej myśli, że ludzi naokoło gadają to czego nie powinni, bo wstaniejsz klewą nogą, zamknać Ci ulubioną kawiarnię, albo zupa ci się przypala Jest takie fajne powiedzenie:„Życie jest jak młyńskie koło. Cała sztuka polega na tym, by zatkać nos, gdy jest się pod wodą i nie dostać zawrotu głowy, gdy jest się na górze” |
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Strobiluska, wizyta spoko
A tekst n obraczkach bardzo oryginalny. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- mnie swego czasu koles w USC wkurzyl. Najpierw powiedzial, ze jestem strasznie wyemancypowana, bo nie chce calkiem wziac nazwiska TZ tylko dopisuje. Na co ja, ze mamy rownouprawnienie i ze roznie dobrze to TZ moze przyjac mjenazwisko, ew. dopisac mje. Ja sie nie obraze. Na co on na do widzenia, ze powinnam sie cieszyc, bo jestem juz po ostatniej promocji. Bo jeszcze troche i bylabym stara panna.NA co ja, ze dzis sa inne czasy i ze mam pelno znajomych, starszych ode mnie nie myslacych jeszcze o slubie. I wcale to nie oznacza, ze sa starymi pannami. A on, no hcybaze sa singilkami z wyboru. Pacan.
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3429 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę że będziecie mieć panieński
ja nie będę mieć bo 30.06 jadę już do Dębicy i z koleżankami dopiero na ślubie się zobaczę, każda jest z innego miasta, i każda u siebie robi praktyki. Liczyłam na to, że zrobią mi niespodziankę przed 30.06 (bo jedna koleżanka się wygadała że to ma być niespodzianka i że po mnie przyjadą i mnie zabiorą gdzieś) ale teraz już wiem że nie ma szans bo każda się uczy do egzaminu. Straszna chała...
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam sie ale nie widzialam odp ![]() ile płacicie na sali weselnej przed slubem?? nam kazał dac jakąs czesc tydzien przed i powiedział ze to ma byc 10 tys zł. a jak jest u was?? |
|
|
|
|
#3431 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie wiem ile płacimy bo mój ojciec podpisywał umowe bo ja akurat w Krakowie byłam
![]() Też na to liczyłam więc moja koleżanka która też chciała być na tym panieńskim napisała do mojej świadkowej, i świadkowa napisała jej że dopiero po sesji ale po sesji to ja będę w domku a nie w Krakowie.
|
|
|
|
#3432 |
|
Raczkowanie
|
My płacimy przed ślubem 70 % kwoty a po slubie reszte
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
PMki ktore slubuje 25 lipca ... dzisiaj rowny miesiac
do Naszego Slubu ![]() .
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi trochę jeszcze zostało
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
martusia
![]() Ja tez mam BB rozowe tez mi sie podobaja oczywisice, ale za slodkie na slub mi sie wydaja :mysli:
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja poproszę Cie o te namiary, bo ja własnie z sosnowca jestem , wyślij prosze na priw. a drogo ma?a tekst na obrączki super oryginalny i wogóle super. jakbyś miała jeszcze jakiś super ludzi z naszych okolic do polecenia to dawaj. a suknie gdzie kupowałas? a ja mam swoje zaproszenia!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! wyszły obłędnie !!!! ulżyło mi
|
|
|
|
|
#3438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mamy identyczne obrączki, są piękne, bo klasyczne ale z drugiej strony są też niezwykłe![]() Byliśmy u spowiedzi, grzechy zostały nam odpuszczone ufff ![]() Jesteśmy tez po kursie tańca, mamy już połowe układu, teraz go szlifujemy |
||
|
|
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moniqac poleciały namiary na priw
|
|
#3440 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3441 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() My już jesteśmy po naszym wielkim, cudownym dniu ![]() Wszystkim życzę tak wspaniałego ślubu/najwspanialszego dnia w życiu jaki my mieliśmy ![]() (wklejam kilka fotek zrobionych przez gości)
Nasz Ślub Kościelny 20.06.2009 r. ![]() Edytowane przez jaguraaa Czas edycji: 2009-06-25 o 20:42 |
|
|
|
#3442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i serdecznie gratuluje!!!Ps. Masz sliczne pieseczkiii!!!! A brzuszka jeszcze u Ciebie nie widac?
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Rozeznanie
|
jagura serdeczne gratulacje dla Was. bardzo ladnie wygladalas
a tort mmmniam super, ze tak cudownie minal wam "ten" dzien
|
|
#3444 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim, nie było mnie parę dni i nadrabiałam zaległości, posty powstają w zawrotnym tempie
połowa wielocytku mi się skasowała Moniqac prześlinczna suknia Kasiaher mnie Twoje posty i rady w nich zawarte na wątku KIELCE bardzo pomagają, często przeczesuje wątek w poszukiwaniu konkretnych informacji Justyna33333 ja moją magisterkę napisałam w 3 tygodnie cały czas mi się wydawało, że do obrony masssaaaa czasu. Było ciężko, masa zarwanych nocy, ale pretensje mogłam mieć tylko do siebieAgatkaL za Ciebie też trzymam kciuki i podziwiam Cię, że potrafisz tyle znieść...ja bym chyba nie dała rady zwłaszcza, że chodzi o najważniejszy dzień w Waszym życiu. Już nie mówię o tym żeby kobita pałała do Ciebie nagle wielką love, ale o trochę zdrowego rozsądku, którego najwyraźniej jej brakuje sas dopadł Was stres przedślubny tak jak już pisały dziewczyny, teraz pboje musicie popatrzeć na siebie przyjaznym okiem. Dużo cierpliwości Wam życzę kaska87 tak jak już ktoś pisał staraj się nie być dokładna Madzialenka12344321 my za salę płacimy w takich samych transzach jak Wy ![]() Rosette w takim razie wszystkiego najlepszego jaguraaa gratuluję i wszystkiego naj na nowej drodze życia Śliweńko gratuluję mgr-a a zaproszeniami się nie martw, ja mam ślub 05.09 zaoroszenia były zamówione na allegro 30.05.2009 i do tej pory ich nie ma właścicielka aukcji przeliczyła się troszku ze swoją wydajnością :/ na szczęście Tż-et dziś wkroczył do akcji i jutro ma wyjść pierwsza część, która już rzekomo powstała w co wątpię, a w poniedziałek cała reszta. Zgodnie z danymi na aukcji zaproszenia powinny max do jutra być a tu lipton i Pani nas przez tydzień blokuje z roznoszeniemMartuś cierpliwi zostają wynagrodzeni, oby wyleciała z hukiem, a Ty żebyś zajęła jej miejsce
|
|
#3445 |
|
Zadomowienie
|
help
macie namiar na sklep online z butami koloru ivory/ perla/ zlamana biel? w sklepach ciezko dostac, a jasne ecru jest za ciemne
|
#3446 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
W;ascie widzialam swoja sale na zdjeciach z ostatniego wesela. Boze tragedia, poplowa zreczy do wymiany
![]() Fakt ze na tej sali wpakowalo sie 100 osob, gdzie max 60 powinno byc, ale jezusie trzymajcie mnie, niektorze rzeczy nie podlegaja w ogole dyskusji i musza byc inaczej niz byly na tym weselu, a druga polowa to wina mlodych - bo to ta czesc sami sobie organizowali, np napoje. Jak mozna postawic napoje gazowane na stol w opakowaniu 2 i 2,5 litrowym?? W glowie sie nie miesci
|
|
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
CUDNIE ![]() Powiedz, jak CI się tańczyło w tej sukni??? Bo ja mam obawę, że zginę z tymi swoimi falbankami...hehe
|
|
|
#3449 |
|
Rozeznanie
|
my płaciliśmy zadatek 500 zł, a teraz 5 dni przed ślubem (choć moglibyśmy nawet jutro -dzień przed) wpłaciliśmy 5tysięcy, czyli mniej więcej połowe, reszte placimy w poniedziałek po weselu.
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
My przy rezerwacji daliśmy 2 000 zaliczki. W poniedziałek w tygodniu przed ślubem wpłacamy 14 000, a reszta po weselu (coś ok. 3000).
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

Napewno musisz pogadać że świadkową.

ja jestem na "planujemy zajsc w ciaze w 2009r." 

a mialam plan pisac po nocy mgr'a 

ja nie będę mieć bo 30.06 jadę już do Dębicy i z koleżankami dopiero na ślubie się zobaczę, każda jest z innego miasta, i każda u siebie robi praktyki. Liczyłam na to, że zrobią mi niespodziankę przed 30.06 (bo jedna koleżanka się wygadała że to ma być niespodzianka i że po mnie przyjadą i mnie zabiorą gdzieś) ale teraz już wiem że nie ma szans bo każda się uczy do egzaminu. Straszna chała...

właścicielka aukcji przeliczyła się troszku ze swoją wydajnością :/ na szczęście Tż-et dziś wkroczył do akcji i jutro ma wyjść pierwsza część, która już rzekomo powstała w co wątpię, a w poniedziałek cała reszta. Zgodnie z danymi na aukcji zaproszenia powinny max do jutra być a tu lipton i Pani nas przez tydzień blokuje z roznoszeniem