|
|
#3001 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Nie mam już po co brać tabletek, facet mnie zostawił.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...8#post12945658 Zastanawiam się czy przestać brać, czy brać dalej. Mam wykupione 3 opakowania, 4 za sobą. Nie wiem, jak myślicie? P.S. Szkoda bo tabletki są super, żadnych efektów ubocznych, wręcz przeciwnie, schudłam trochę. |
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Yaziątka moje kochane...
Łączyłam ostatnio opakowania o czym zresztą wiecie, potem była przerwa i dzisiaj wezme 19 tabl. z kolejnego blistra, 4 lipca jade na wesele a wtedy wypada 4 placebo czyli dokladnie pierwszy dzien krwawienia co mi totalnie nie pasuje... wyjscia są dwa: 1) znowu łączyć 2) wziac 28 różowych i potem 4 placebo, a potem 20 różowych i 4 placebo co lepsze?
|
#3003 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak łączę opakowania to nie mam problemu z plamieniami bo krwawienia po prostu nie ma, a przecież organizm nie będzie wiedział, że nie łączę tylko biorę troszkę więcej ![]() tylko juz sama nie wiem co jest wiekszym mieszaniem... łączenie czy robienie 28 a potem 20...
|
|
#3005 |
|
BAN stały
|
Moze mi ktos powiedziec ? Czy tablrtki biore poprostu 21 dni nawet jak zaczne od srodka tygodnia czy do konca blistra? Bo nie czaje:/
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawde jasniej sie nie da....
|
|
#3007 |
|
BAN stały
|
Dziekuje poprostu myslalam ze przerwa jest zawsze^^ a to zalezy od tabl
|
|
|
|
#3008 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze mam glupawe bo sesja sie ciagnie i za duzo sie ucze moze to ta pogoda moze cos tam - ale przepraszam, nie moge sie przestac smiac. juz Cie lubie.
|
|
#3010 |
|
BAN stały
|
Dobra nie wiedzialam takie to zabawne?Ja przynajmniej chce zapobiegac niz leczyc i tyle. Poprostu glupio siie zasugerowalam ze kkazda tab ma dzien tyg a nie z kazdymi tak jest stad moj post teraz wiem ze zaczynam brac pierwszego dnia miesiaczki prrzez 21 dni +7 dni przerwa i pozniej znowu 21dni +7dni przerwa ...Naprawde ...uwazam ze nie jest zle nie wiedziec bledem sie jest niedowiedziec a ja nie wiedzialam. Koniec
Edytowane przez spioch7 Czas edycji: 2009-06-25 o 23:03 |
|
|
|
#3011 |
|
Raczkowanie
|
ok, jasne ze tak, masz racje. nie bylo moim celem obrazenie Cie. pozdrawiam.
|
#3012 |
|
BAN stały
|
Dzisiaj moja gin przepisala mi Yaz... bez zadnego badania czy nawet rozmowy, a to moje pierwsze tabletki. Miala za to wielka reklame na biurku, a to wiele wyjasnia... Przeczytalam ulotke i az mi sie w glowie nie miesci, ze cos moze miec tyle skutków ubocznych, no ale to pewnie dlatego, ze poczatkujaca jestem
No cóz, spróbuje i zobaczymy co bedzie... Dostalam dwie recepty, kazda na 3 opakowania, ale na razie wykupilam tylko jedna. Nie bede wydawac prawie 300zl jak nie wiem jak to na mnie zadziala. Mam nadzieje, ze jakos to bedzie i ze mi bóle menstruacyje złagodnieja, bo okres to mi normalnie zycie rujnuje.
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3014 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No moze cos w tym jest... teraz to juz sama nie wiem co robic... Jakie testy wam kazano zrobic, jak wam przepisywano tabletki? Najgorsze, ze ja teraz wyjezdzam do Anglii... hmmm... moze powinnam zachowac te tabsy, isc tam do jakiegos gina, zrobic testy i sie dowiedziec czy moge to w koncu brac czy nie. Wole sie meczyc z gumkami niz zeby mi pikawa przedwczesnie wysiadla i to jeszcze z wlasnej glupoty. Edytowane przez Dancing Nancy Czas edycji: 2009-06-26 o 02:09 |
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj na tym jednym op. i zobaczysz jak sie bedziesz czuła... a badania to normalne badanie ginekologiczne, badanie USG i wywiad i w sumie to powinnas zrobic cytologie.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wątroba, krzepnięcie?
|
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
po zażyciu 3 opakowań Yazu moja ginekolog zaleciła mi zrobić przerwę na 3 miesiące. miałam uciążliwe skutki uboczne, m.in. wypadanie włosów oraz hemoroidy, które ujawniły się własnie przy braniu tabletek
![]() teraz mam mieć jak to okresliła "detox" i zobaczymy co dalej ![]() martwię się tym starsznie, bo przed rozpoczeciem zazywania miałam robiony szereg badań i wyszły b. dobrze, poza tym Yaz jest podobno tabletką o najnowszej generacji i o najmniejszej dawce hormonów, jak myślicie skoro nie mogę zażywać Yazu czy może tak być że wszystkie inne tabletki też będą miały na mnie taki sam wpły lub jeszcze gorszy? od czego to może zależeć? chciałabym zazywac tabletki anty, dają mi one dużą pewność tym bardziej że mam bardzo wysokie libido, a teraz muszę się powstrzymywać ![]() ![]() prosze wypowiedzcie się forumowiczki... |
|
|
|
#3018 |
|
BAN stały
|
Jesli w przeszlosci mialam problemy z krazeniem a teraz czasem puchna mi nogi choc nie mam bolu tylko obrzek i nie stosuje zadnych srodkow to powiedziec o tych klopotach z przeszlosci gin gdy wybiore sie po pierwsze tabletki/?
|
|
|
|
#3019 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3020 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Raczkowanie
|
Pomijając fakt, że zażywanie dwóch tabletek - nawet z roztargnięcia - jednego dnia jest całkowicie nieodpowiedzialne, czy w jakimś stopniu wpływa to na skuteczność tabletek?
Jakieś przedawkowanie czy coś? Nie chodzi mi tu o skutki uboczne z ulotki.. Nie zmienia się działanie tabletek, prawda? nadal się jest sie bezpiecznym?
|
|
#3022 |
|
BAN stały
|
No wlasnie. Moja gin to mi nawet cisnienia nie sprawdzila, a to juz chyba lekka przesada. Teraz to sie zastanawiam czy sobie jednak nie odpuscic tych piguł...hmmm... Musze to jeszcze z moim TŻ przedyskutowac, ale jakby co, to mozliwe ze bede miala do odstapienia 3 cale opakowania Yazu. Ide szukac jakiegos watku o bólach menstruacyjnych... moze tam znajde jakas przyjazniejsza zdrowiu metode.
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idz moze do lekarza rodzinnego po skierowanie na wszystkie badania (to kosztuje) ci przepisze zrobisz i bedziesz wiedziała!!
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście, że lekarze potrafią mierzyc ciśnienie! Tylko zwykle podstawowe badania, jak m. in. pomiar ciśnienia wykonuje pielęgniarka. Ostatnio na wizycie moja lekarka badała mi ciśnienie. Raczej jednak polecałabym wybrac się do innego ginekologa, jakiegoś polecanego, który zanim przepisze Ci tabletki na pół roku zrobi wywiad, badanie ginekologiczne, cytologię i wypisze skierowanie na badanie krwii (próby wątrobowe i krzepnięcie krwii). Znając naszą służbę zdrowia to lekarz ogólny powie, że na częsc badań to tylko specjalista może wypisac skierowanie. Chyba, że zrobisz je na własną rękę. |
|
|
|
|
#3025 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do zmiany ginekologa to chyba tak wlasnie zrobie, a na razie nic nie bede zazywac. |
|
|
|
|
#3026 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Przeczytalam prawie cale forum i nie znalazlam nic o dzialaniu np. alkoholu na skutecznosc tabletek , w ulotce jest tylko wspomniane o dzialaniach niepozadanych wywolanych przez papierosy ale o alkoholu nic nie jest wspomniane Wie ktos cos na ten temat ? |
|
|
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3028 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
na górze jest opcja "przeszukaj wątek".
ja nie będę tego robić za Ciebie.
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam teścik, wynik negatywny
jednak tableteczka sie wchłonęła <jupi>
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.