|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
oficjalnie obwieszczam ze jestem ciocia
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Fantastycznie, hurra
. Pogratuluj siostrze!!!A moje malenstwo dzis leniwe jakies bylo i teraz zaczyna rozrabiac. Pewnie wie, ze tz zaprosil mnie dzis na kolacje do restauracji Ale jutro juz wyjezdza
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia
kurcze 4 tyg to dlugo.. pamietam jak tz musial wyjechac na 4 tyg a ja bylam w krakowie sama i nikogo w tym miescie jeszcze nie znalam.. oj.. no i w imieniu siostry (tez wizazanka ale czytajaca a nie piszaca) dziekuje za gratki
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SUPER!!!!co się urodziło, ile cm i ile wazył dzidzius?
|
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla siostry
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
|
#3847 |
|
Zadomowienie
|
witajcie! ja już po wizycie
tylko moja waga ciągle soi w miejscu
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak na marginesie to przykro to mówić, ale rodzinka nie do pozazdroszczenia! Ale też już niedługo uciekacie na swoje, więc głowa do góry!! Stworzycie wkrótce własną rodzinę i nie będziecie musieli dłużej się martwić!! martaN23 - super, że Dzidzia rośnie A wiadomo co ma między nogami? gucia6- o kurcze ale długo!! Ale będziemy się tobą opiekować! Nie martw się, nie zostawimy Cię samej kropka241 -GRATULUJE CIOCIU I OSOBNE GRATULACJE DLA DZIELNEJ SIOSTRY!!!!
|
|
|
|
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje !!!
Ciocią być bardzo fajnie jest I będziecie miały dzieciaczki z tego samego roku.Cytat:
Domi, wytrzymaj jeszcze trochę. Już niedługo i będziecie na swoim Z matkami czasem tak bywa, ja z moją zanim się wyprowadziłam, to przez ostatni okres strasznie darłam koty. Szkoda tylko, że nikt nie bierze pod uwagę Twojego stanu. A ten Twój brat to normalnie Może Twoja Mama nie jest gotowa jeszcze zostać babcią i dlatego zachowuje się w ten sposób? ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
, to Ci okres rozłąki szybko minie
|
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
Ale nade mną rozszalała się burza, trzaska piorunami że hej!! A TZ wyszedł i mnie zostawił samą
Jak ja nie lubię burzy!!! |
|
|
|
#3852 |
|
Raczkowanie
|
kropka, gratulacje dla siostrzyczki
![]() domi, nawet nie wiesz jak współczuję ci twojej sytuacji; ja też mieszkam z mamą, jest ciężko (bo to kobieta z silnym charakterem, a ja go po niej odziedziczyłam w ogóle to stosunek mojej mamy do ciąży jest specyficzny: to jej pierwszy wnusio, a jednak na początku mama była pełna rezerwy, takiego lekarskiego chłodu, nie ekscytowała się w ogóle; ciągle słyszałam uwagi że nie mogę tyle jeść, że nie mogę przytyć, że muszę uważać bo zrobią się rozstępy, bo tych nadmiarowych kilo nie zrzucę... dopiero teraz jak 5 miesiąc się zaczął, to widać że się cieszy i czeka na kolejne portreciki z usg ![]() dudziakowa, wypoczywaj ile się da; i niech młody rośnie i fika ![]() poza tym jesteśmy po wizycie; obstawiałam synka i chyba się nie pomyliłam młode gmerało rączkami między nóżkami, obraz był niewyraźny, ale wstępna diagnoza lekarza brzmi, cytuję: "ten obszar tutaj (tu wskazał na ekran) można interpretować jako mosznę i prącie, ale to jeszcze nic pewnego"; hihi, matki jednak mają intuicję w czasie jak pisałam tego posta za oknem rozszalała się wielka burza; idę popatrzeć, uwielbiam burze
|
|
|
|
#3853 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję Kochane za słowa otuchy no niestety mam taką sytuację, ale ja tego nie zmienie. Nawet nbe jestem w stanie. Jedynie przemilczam te rzeczy, bo jakbym zaczeła się wkurzać i złościc, to bym ju z miala całkiem przewalone ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dziekuje wam dziewczyny
Lena wazyla 3460gr ale ile mierzy to nie wiemy jeszcze bo zabrano ja na jakies naswietlanie, czy nagrzewanie bo zmarzla Fruziu no to nastepny chlopak nam sie szykuje Gratulacje kochanaDomi im szybciej sie wyprowadzicie na swoje tym lepiej.. Naprawde nie wyobrazam sobie takiego traktowania przez mame czy rodzenstwo.. to jakies chore jest.. jak jakas patologia nie obraz sie ale jak dla mnie en twoj brat jest jakis ograniczony. rzucac krzeslami w ciezarna?? w ogole rzucac w kogokolwiek?? nie wyobrazam sobie tego i spolczuje jego przyszlej rodzinie.. pewnie dla zony i wlasnych dzieci tez bedzie mial ciezka reke
|
#3855 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3856 |
|
Wtajemniczenie
|
martaN23 i fruzia gratuluję zdrowych dzieciaczków! oby tak dalej.
a ja już mam wstawione okna i drzwi w mieszkanku. Na szczęście wszystko zgodnie z zamówieniem!
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie piątkowo
Cytat:
Czyli źle obstawiałam tym razem Mały wierci się dzisiaj od rana, może też ma już dość tej pogody?
|
|
#3858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec mysle ze twój dzidzius też nie ma nadwagi ![]() Kropeczko bardzo sie ciesze ze Lenka jest juz z wami- no tobie do niej troche daleko...ale siostra na pewno szczęsliwa. Gratuluje dzielnej siostrze |
|
|
|
|
#3859 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie NOWE MAMUSIE
fruzia01 Gratuluję syneczka Ja moje maleństwo trzymamy mocno kciuki za Dudziakową i jej synusia, na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Korpciu gratuluje nowego członka rodziny. Domi trzymaj się mocno i nie przejmuj opiniami rodziny, najważniejsze, że to wy chcecie tego maleństwa a jeśli chodzi o to, że rodzina się nie będzie cieszyć z narodzin to obiecujemy, że My tu na forum się będziemy cieszyć za całą rodzinę i to z poważna przewaga liczebną Mój Jacuś dzsiaj postanowił pokopac mnie rano jak jeszcze miałam zamiar pospać ale przynajmniej tatusiowi udało sie pierwszy raz poczuc kopnięcie syneczka
|
|
|
|
#3860 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropeczko ciociu całusy dla maleństwa i siostry
Domi przykre ale wybacz, ze się tak wyrażę - głupich nie sieją, brat mojego TŻta na wszystkie dzieci włącznie z naszymi mówi bachory - dla mnie to zwykły brak szacunku do życia, człowieka. Co do Twojej mamy - widzisz to jest często tak, ze rodzice faworyzują jedno pomiatając drugim - tylko jak przychodzi do starości to w większości liczą na to odtracone ![]() osobiście uważam, ze brak ślubu to nie powód aby kimś pomiatać, przecież nie powinno się nikogo oceniac po czymś takim, mnie bardziej razi własnie takie zachowanie jak Twoich bliskich wobec Was - a zachowanie braciszka i brak reakcji matki to wstyd Kochana Wy tworzycie teraz rodzine i sie kochacie - dzidzi będzie mialo kochających rodziców a cała reszta to tylko dodatek, który jeżeli sie postaracie to nawet nie będzie uciążliwy Trzymaj się i ciesz dzidzią |
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
Witam piątkowo!
Kurcze, ale też od rana wiadomości:Michael Jackson nie żyje. Nie to żebym była fanką, ale w lekkim szoku jednak jestem! Kurcze, jutro zaczynam 19 tydzień, a tu żadnych bulgotek jeszcze nie czuję! Wyczytałam w książce, że przy pierwszym dziecku nawet do 24 tygodnia można sobie czekać ech.. mam jednak nadzieję, że Dzidzia nie będzie aż tak uparta i da o sobie znać wcześniej! Która z Was Mamusie jeszcze nie czuje Dzidzi i w którym tygodniu jesteście? Dobrze, że już weekend zaraz, ale ten czas leci! |
|
|
|
#3862 |
|
Raczkowanie
|
Domi my czekamy z Tobą na Wasze dzieciątko.
Kachula bardzo się cieszę z Wami tym nowym życiem. Moje maleństwo zrobiło sobie nawyk z budzenia mnie przed 6 i wypycha mi brzuchol że mało nie pęknie. TZ uśmiecha się tylko pod nosem i przygląda, ale od jakiegoś czasu czuję jakby się przestraszył tego rosnącego brzucha i boi się go dotknąć. Nie jest to miłe. Czy Wam też tak puchną nogi? Mi już prawie kostek nie widać.
|
#3863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję Marcie i Fruzi zdrowych dzidziolków,
Kachuli gratuluje wyjadu nad morze, Za Dudziakową trzymam kciuki Cytat:
Ja też co nieco poczytałam i dowiedziałam sie ze o ile ten pierwszy urlop wypoczynkowy powinni nam udzielić zgodnie z kodeksem, to dodatkowy za przyszły rok zależy juz od dobrej woli pracodawcy... ![]() No ale nie martwmy się na zapas. Cytat:
![]() Marcel podoba mi się (robi sie teraz bardzo modny Marcel i Marceli) i w ogóle te imiona ktore były wczoraj wymieniane na forum - wszystkie mi sie podobają... Co do nadawania imion stricte po matce to nie jestem za Mam koleżankę Patrycję ktora synka nazwała Patryk. Trochę to przesadzone moim zdaniem... ![]() Gratki cioteczko! Cytat:
Domi trzymam kciuki za obrone. I za to, zeby wszystko się udało i żebyście z tż jak najszybciej byli na swoim, by mieć szansę zbudowania normalnego, prawdziwego domu dla Waszego dzidziusia! Ja dzis byłam zrobić wyniki, zjadłam pyszne paróweczki na sniadanko, a teraz zabieram sie do roboty, pracowity dzień przede mna - porządki w nowym mieszkanku. Miłego dnia wszystkim, a gdybym sie nie odezwała to i weeka. Trzymajcie się cieplutko, Wy i Wasze brzuszki!
|
|
|
#3864 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
( ale trudno - nic nie zmianię, całe sczęscie mieszkamy kilka km od siebie i za często nie musze jej widywać..zobaczysz, że jak pójdziecie na swoje to i twoje kontakty z domownikami ulegną poprawie ![]() Cytat:
![]() poczekaj cirpliwie a lada dzień i Ty poczujesz... no i u mnie dziś pogoda do kitu.. ale miłego dnia
|
||
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Nogi nie, ale palce u rąk owszem
Wczoraj widziałam się z koleżanką i wyszło w rozmowie, że puchną mi palce czasem i bolą plecy. Ona była zdziwiona, stwierdziła, że na to za wcześnie, bo takie dolegliwości dopiero pod koniec ciąży No, zobaczymy co będzie, jak ona będzie w ciąży Cytat:
?Ja swoje imię bardzo lubię Ale synkowi po mnie imienia nadawać raczej nie będę, bo jakoś mi to też wydaje się przesadzone. Tak tylko się głośno zastanawiałam ![]() Domi, trzymam ![]() Na pewno dobrze będzie. Albo wręcz bardzo dobrze
|
|
#3866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Domi trzymam kciuki za obronę i czekamy na relacje czy juz opijać kubusiem twój sukces
Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2009-06-26 o 10:22 |
|
|
|
|
#3867 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki.
Dudziakowa trzymam kciuki z całej siły za Wasze zdrówko. Przy takim wsparciu, jakie macie na wizażu po prostu musi być dobrze ![]() Wszystkim dziewczynom gratuluję zdrowych i coraz częściej dających o sobie znać dzieciaczków. Zazdroszczę Wam tych ruchów. Ja mam takie momenty, że się martwię, czy na pewno jestem w ciąży, bo nie mam żadnych objawów. W I trymestrze nie miałam takich wątpliwości, a teraz mdłości przeszły, a na kopniaki jeszcze za wcześnie Na szczęście w środę mam kolejną wizytę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.Żebym się za bardzo nie cieszyła II trymestrem dopadły mnie bóle krzyża. Myślę, że to miednica, bo tak nisko nad samymi pośladkami mnie pobolewa. Ale nie jestem jedyna, jak już zdążyłam zauważyć na forum ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Zapomniałabym o Domi - trzymam kciuki za obronę!!! |
|
|
|
#3868 |
|
Raczkowanie
|
Domi
Czekamy na relację
|
#3869 |
|
Rozeznanie
|
domi -
|
|
#3870 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
Odezwę się jeszcze później, muszę się trochę ogarnąć Domi - trzymam kciuki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

Ale jutro juz wyjezdza
kurcze 4 tyg to dlugo.. pamietam jak tz musial wyjechac na 4 tyg a ja bylam w krakowie sama i nikogo w tym miescie jeszcze nie znalam.. oj..

tylko moja waga ciągle soi w miejscu

A wiadomo co ma między nogami? 
nie obraz sie ale jak dla mnie en twoj brat jest jakis ograniczony. rzucac krzeslami w ciezarna?? w ogole rzucac w kogokolwiek?? nie wyobrazam sobie tego i spolczuje jego przyszlej rodzinie.. pewnie dla zony i wlasnych dzieci tez bedzie mial ciezka reke

ech.. mam jednak nadzieję, że Dzidzia nie będzie aż tak uparta i da o sobie znać wcześniej!