|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wakacje-gdzie?
Gdzie Waszym zdaniem opłaca się w TYM roku jechać biorąc pod uwagę ceny, pogodę..? Mam do wyboru góru jak i morze. Chciałabym nad morze ale obawiam się pogody. Wakacje mam do października, ale od sierpnia pracuję wiec mam tylko lipiec. Proszę doradźcie nieświadomej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wakacje-gdzie?
ale to chyba zależy co chcesz robić?
![]() ja sobie nie wyobrażam siebie nad morzem. nie przepadam i już. za to góry... bez wzgledu na pogode i pore roku ![]() noclegi to kwestia indywidualna-wszędzie są i tańsze i droższe... no chyba że chcesz odpoczynek zorganizowany, ale tu z kolei jesli chodzi o wypoczynek w polsce to troszkę bez sensu-fajniej na własną rękę. ale to tylko moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
No właśnie ja też wolę w góry, ale Tż mówi, że nie będzie łaził w deszcz i burzę, a nad morzem innej alternatywy nie ma jak siedzieć..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wybierzcie taką miejscowość,żeby w razie brzydkiej aury było co robić,a nie malutką mieścinę bo wtedy faktycznie w razie braku dobrej pogody może być trochę nudno.
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2009-06-25 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
po prostu Em :)
|
Ja nad morzem mogłabym przesiedzieć całe wakacje, nawet jakby lało, wiało i nie było słońca. W górach za to przy pięknej pogodzie nie wytrzymałabym nawet tygodnia.
Dogadaj się jakoś z TŻem, bo nieważne gdzie, ważne z kim. Może trochę tu, trochę tu? ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
porównując ceny które królują nad polskim morzem z wyjazdem np do bułgarii to jest mała różnica dlatego też radzę rozejrzeć się za ofertami typu last minute lub nawet na własną rekę zarezerwować jakiś nocleg i dojechać samemu. Podczas takiego wyjazdu masz pewność że nie zaskoczy Cię burza z piorunami co się zdarza nad polskim morzem w naszym klimacie. wygoda, relaks, ciepełko
![]() a tak swoja drogą to uwielbiam polskie morze nawet w deszcz ![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
dobry temat. Ostatnio się zastanawiam czy zagranicą nie byłoby taniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie, ze tak, biorac pod uwage ceny nad polskim morzem i pogode w kratke.
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
noo tak ale chcemy na pierwsze wspólne wakacje polske
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jadę do Zakopca na 2 tygodnie. W lipcu ![]() Jak dla mnie więcej jest tam możliwości na deszczową pogodę,w przeciwieństwie do pobytu nad morzem przy braku słońca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
też z Tż zabukowaliśmy dzisiaj tygodniowy pobyt w Zakopanem. Więc pytanie inne.
Co polecacie oprócz Skoczni, Krupówek, Dolin K i Ch, Giewontu. Gubałówki? On już tam był, ja też, a chcielibyśmy zwiedzić nietypowe miejsca. I prośba. Podajcie na msze o pogode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
W tamtym roku bylam w Rewalu nad morzem fajnie bylo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
A może jaskinie - Mroźna , Mylna, Raptawicka , lub u naszych sąsiadów . W Zakopanem byłam 1,5 roku temu - wówczas przed dworcem była reklama wycieczki na Slowacje - nie pamiętam szczegółów ale mnie zaciekawiła.
Jeżeli będziecie w M.Oku to skuście się na naleśniki z bitą śmietaną - są przepyszne!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Moja mama była ostatnio w Pszczynie i była zachwycona. Dokładnie nie wiem jaka to ulica, ale to jest w takim wielkim parku, tam jest pałac. Mówiła że tyle kwiatów i w ogóle tak pięknego krajobrazu jeszcze nie widziała.
Jak mi się uda to skombinuje fotki i wkleje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ale mam teraz dylemat z wakacjami czytalam pogode w gazecie i bylo , ze nad morzem pogoda bedzie slaba deszcz i woda zimna , a pogoda super na poludniu w gorach i co tu robic?;/ Doradzcie cos , tak sobie mysle , ze jak pojade do sopotu i pogoda lichutka bedzie to moge sobie chodzic po Trojmiescie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
jest tyleeee wątków dot. wakacji 2009.
poprzeglądaj sobie, może tam znajdziesz coś ciekawego. ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
edytka a od kiedy ta pogoda ma być ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Szklarską Porębę. Do tego krótko dystansowe (tak do 700km za granice- dla niektórych to dużo, ale po autobanie? szybciutko) wycieczki do Jablońca, Harrahova, Heide Parku, Berlina i gdzie kto jeszcze chce. I wcale nie wychodzi tak drogo. Duże zakupy w Szklarskiej i można jechać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
A wiec mam gazete przed soba super express i patrze, ze od 1- 15 lipca na poludniu i centum temp od 24 do 26 C deszczowo ze slonkiem troche i burze wawa, krk, lublin ,a polnoc 18 do 22 i deszczowo i ze sloniem . Ale slonca jest troche z chmurkami. Nastepnie od 16- 31 lipca poludnie 21-23 C slonko z chmurkami, polnoc 16-20 slonko z chmurkami, 1-15 sierpnia 26-28 C na poludniu troche chmurek z deszczem , slonko i burze w krk, lublin, polnoc 23-25 C slonko troche deszczu i burze na suwalkach i wawa , 16-31 sierpnia poludnie 28 -30 slonko z chmurkami , polnoc 22 26 C slonko z chmurkami. Mam nadzieje, ze sie polapiecie w tym co napisalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
uff
![]() ![]() Jak któtaś z Wizażanek będzie w terminie 6-13 lipca w stolicy Tatr to zapraszam na PW ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ToTyLkoJa2 Czas edycji: 2009-06-28 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
witam drogie wizażanki
![]() mam do was pytanie była któraś z was nad soliną?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.