|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
) W większości lubi sobie posmoktac pierś a nie pić mleko )[QUOTE=woman31;12943138]Ojej, no ale dziecku przecież nic się nie stało ni? Ja dopajałam małą herbatką koperkową w butelce-gdy miała problemy żołądkowe, ale one zdarzały się bardzo rzadko, gdy zaczęłam ją karmić mlekiem modyfikowanym, czyli już po drugim miesiącu życia (jak pamiętacie miałam zanik pokarmu, dlatego trzeba było się przerzucić na modyfikowane- Ale teraz przynajmniej wiem już jakie mleko modyfikowane najlepsze dla takiego maluszka, a przetestowałam chyba wszystkie). Jak karmiłam piersią, faktycznie sama piłam tą herbatkę, a mała wysysała ją razem z mlekiem.
|
|
#4742 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już po zakupach
![]() kupiłam pierwsze spodnie ciążowe ![]() kupiłam też buty, zobaczymy w sobotę czy nadają się do chodzenia, są ze skóry więc mam nadzieję że tak ![]() a teraz objadam się oryginalnym rogalem marcińskim bo w Magnolii mają takie stoisko z nimi sa pewnie strasznie kaloryczne ale co tam
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój synek w sobotę ważył 532 g Cytat:
![]() A ja skończyłam na dziś prasowanie i chyba pójdę coś przekąsić
|
|
#4744 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz poszukam ich na stronie tego sklepu, a jak nie znajdę to zrobię na dniach zdjęcie
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4745 |
|
Wtajemniczenie
|
takie spodnie
![]() a najlepsze jest to że ja zapłaciłam za nie 170 zł, a w sklepie on-line kosztują 79 zł ![]() ależ zrobiłam interes
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A cena - no niestety ciuchy ciążowe są drogie właśnie w sklepach najczęściej, na allegro można kupić bardzo tanio i jest też duży wybór Ja swoje pierwsze ciążowe też kupiłam w sklepie za 130 zł, a potem dopiero oglądałam inne na allegro
|
|
#4747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po urlopie
![]() Za szybko jednak zleciał nam ten tydzień ale dobre i te kilka dni odpoczynku. Co prawda z wyprawami górskimi nie przesadzaliśmy, bo jednak organizm już trochę obciążony i przy zmęczeniu zaraz brzuszek mi twardniał, ale takie beztroskie chwile bardzo nas odprężyły.Nie wiem czy uda mi się nadrobić wizażowe zaległości, ale postaram się przynajmniej teraz będę już na bieżąco ![]() Cytat:
![]() Ja też skusiłam się na spodnie przez internet i nie byłam zadowolona, musiałam je zwracać bo kompletnie mi nie pasowały. Wolę już zapłacić więcej i widzieć materiał, fason niż później bawić się w zwroty lub wymianę. |
|
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mniam mniam rogal... --------------------- mój mąż zjadł obiad i musiał wracać do pracy, mają awarięserwera czy innego cholerstwa..buuuuuuuuu
|
|
|
#4749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie by tam dresy reeboka wystarczyły, ale mąz jest uparty ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Nikuś, no rogal był faktycznie pyszny mają swój niepowtarzalny smak
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym pączka zjadła....
|
|
#4751 |
|
Wtajemniczenie
|
też bym cos zjadla
ale nie wiem co Leci dziś dr. House? musze podgląd zrobić
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buuuuu
|
|
|
#4753 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale skoro nadrabiam to zacytowałam. Ja przebrnęłam przez cały wątek jakoś na początku ciąży i zrobiłam listę w formie "potrzebne" "nie kupować" "wątpliwe" Cytat:
Cytat:
A ja znowu odwrotnie - jak kupiłam pierwsze spodnie ciążowe (2 pary) to zaraz po tygodniu poszłam dokupić kolejne, bo denerwowało mnie, że chodzę cały czas w tych samych spodniach tylko na zmianę. Jednak nawyki zakupomaniaczki nie wyłączyły się w ciąży i uzbierała się niezła kolekcja.oCytat:
teraz wcinam bułeczkę z pasztetem, pomidorkiem i małosolnym ogóreczkiem ![]() Housa dzisiaj nie ma, chyba już przerwę wakacyjną zrobili. |
||||
|
|
|
#4754 |
|
Wtajemniczenie
|
dołączam sie do buuuuuuuuuuu
nie leci, piłka nożna w zamian![]() a tak lubie ten serial jedyna rzecz która oglądam w naszej tv![]() lenia mam jeszcze troche z wami posiedze w takim razie i zmykam czytać bajke Werze, wiecie co jestem w szoku mała zawsze zasypiala wisząc mi na szyi (duzo wcześniej na cycku ) ale postanowialm wprowadzić zmiany (jedna z wielu) zanim jej sie siostra pojawi. Od jakiegos miesiąca czytam jej bajke na spanie i jestem w szoku, wczesniej to wyrywala mi ksiażke, chciala sam ogladac i wogole sie nie umiała w ten sposób zasnac a teraz wskakuje pod kolderke daje mi buziaka zamyka oczka i kaze czytać i max po 1 czasami 2 bajkach zasypia cudownie normalnie, teraz to nawet sie smieje ze dla obydwoch czytam![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#4755 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
TZ ciagle go oglada, ja tylko czasem, wieczorkiem![]() A ja mam ochote na jeszcze jeden kawalek ciasta , mialam isc z psem na spacer, ale jest tak duszno, ze nie chce mi sie
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4756 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(mój we wtorek ważył 612g)Cytat:
za wizytę, to naprawdę niesamowite przeżycie zobaczyć swoje dziecko w trójwymiarze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pierwsze lody dot. zachcianek przełamane jeszcze żadnego ciuszka typowo ciążowego sobie nie kupiłam, szkoda mi kasy, kupuję normalne spodnie na gumkach i szersze, dłuższe bluzeczki - to mi wystarczy. poza tym te wszystkie ciążowe ciuchy jakieś takie za duże na mnie są Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-06-25 o 20:59 |
|||||
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w Holandii portki dresowe od 50 eu wzwyż, ale ja mam tutaj outlet Esprit ![]() i mam portki za głupie 20 eu bardzo dobrej marki. tuniki i podkoszulki ciążowe tam kupuje...no i tak jak ty zwykłe spodnie w zwykłym sklepie tyle ze na gumce ![]() Tysiak..ja tak kiedyś swoim siostrzyczkom czytałam jak były malutkie i śpiewałam im zawsze piosenkę z pocahontas..."kolorowy wiatr"...zasypiały jak aniołki no i uwielbiały te nasze chwile razem. potem gdy były już większe i przyjeżdzałam na wakacje nadal prosiły żeby im pośpiewać i poczytać na dobranoc.....teraz małej śpiewam.,..oj rozczuliłam się...
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
no poprawił mi się humor
![]() właśnie była u mnie przyjaciółka z mężem i półtora roczną córcią ![]() boskie dziecko ![]() tylko kurcze bidulka uderzyła się o stół jak się bawiła i zaczęła bardzo płakać i musieli pójść a mnie normalnie ze strachu pot oblał a dzidziuś zaczął mocniej kopać jak oszalały, chyba też mu się przykro zrobiło, że koleżanka tak płakała ![]() normalnie aż ciarki po mnie chodzą jak pomyślę, że takie maleństwo może sobie krzywdę zrobić. No ale dzidziuś to więcej radości
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś jadałam z nadzieniem wiśniowym
![]() Ale tydzień temu był - tylko teraz puszczają po dwa odcinki z różnych serii A dziś rzeczywiście nie ma ![]() Cytat:
Ja już jakoś około 12-13 tc kupiłam spodnie ciążowe, wcześniej uwielbiałam chodzić w dzinach, a one bardzo szybko zrobiły się za ciasne i niewygodne, więc zdecydowałam się na wersję ciążową z wszytą gumą - o niebo lepiej A na necie kupiłam dziny ciążowe - za śmieszne pieniądze - chyba 49 zł - i co super wygodne
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak nie to najwyżej przesuniecie wizytę (co się odwlecze to nie uciecze)teraz w sklepach są wielkie przeceny, jednak w Esprit nie widziałam ciuszków ciążowych, tylko w h&m są ale nie lubię tam kupować, ze względu na kiepską jakość większości ciuchów (turcja, chiny) na mieście widziałam parę sklepów outlet'owych ale niestety bez ciuszków ciążowych a jeśli chodzi o śpiewanie kołysanek, to ja też swojemu synkowi codziennie śpiewam kołysanki już kiedyś podawałam tą stronkę http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/isiula/ko*c5*82ys...niemowl*c4*85t najbardziej podobam mi się dorotka, bajka iskierki, już gwiazdy lśnią - to kołysanki mojego dzieciństwa ostatnio też zaczęłam puszczać mu Vivaldiego jesień i wiosnę (one najbardziej mi się podobają) niech chłopak twórczy będzie jak jego mamusia ![]() zmykam zagrać w simy (niestety 2) |
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja siedzę i szukam geboortekaartjes tu jest taka tradycja jak się dzidzia rodzi to dzice wysyłają wszystkim kartki z imieniem datą narodzin no i kiedy można wpaść w odwiedzinki zobaczyć maleństwo. a potem jak goście przychodzą to dostają groszki ( to nie są groszki tylko czekoladki w polewie, ale wyglądają jak greoszki czy kamyczki) - niebieskie jak synek różowe jak dziewczynka.jak tutaj siędziecko rodzi to całą okolica wie, bo rodzice na tą okazję wywieszają dekoracje na oknie i drzwiach. podoba mi się to a tych karteczek do wysyłania tyle ładnych znalazłam, że nie wiem jak się zdecydować. zamówimy tam, gdzie zaproszenia ślubne - super fajna firma, wydrukowali nam zaproszenia na ślub pięknie w dwóch językach, znaleźli polską czcionkę, super
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że w Polsce nie praktykuje się takiego czegoś
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmykam
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
fajne, że się w ten sposób świętuje urodzenie dzidziusia.
a mi się odechciało grać w simy, brzuch mi przeszkadza więc siedzę i jem chleb z nutellą (nawet nie pamiętam kiedy jadłam taki krem, chyba w dzieciństwie z jak był z wiewióreczką na etykiecie) |
|
|
|
#4765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajna ta stronka Wlaczylam ta i jak maly zaczal kopac ![]() Ehhh, niedlugo moj tez bedzie tak spal w lozeczku ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- ta spiewala nam zawsze mama http://odsiebie.com/pokaz/1066171---ec0a.htmlnormalnie, az sie wzruszylam ![]() Ta tez Na Wojtusia z popielnika ![]() Ciekawe czy uda mi sie byc dobra mama?...ehhh ide stad... Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-25 o 22:06 |
|
|
|
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam was
sliczne macie ogródki, a ja dzisiaj wreszcie mogłam zobaczyć paczkę z allegro, wszystko jest ok a ta butelka Tommee Tippee jest super ja kupiłam 260 ml i do tego dwa smoczki na +3, bo z Aventu mam 150 ml wydaje mi się że narazie 2 butelki wystarczy.Mój maluszek to spory porównując z waszymi dziećmi a brzuszka aż tak dużego nie mam, może nie powinnam pic witamin skoro wyniki mam dobre mąż ogląda mecz a ja uciekać spać, dobrej nocki zyczę
|
#4767 |
|
Rozeznanie
|
A ja już po wizycie. Synuś wielki po tatusiu, waży już 1400g, czyli jest prawie 2 tyg do przodu jest
Profesorek zrobił fotkę dla męża, jak to określił: "czołgu lufą do przodu" Oczywiście nieznośny brzdąc nadal ułożony miednicowo, ale gin powiedział, że nawet do 34 tyg może się odwrócić, więc nie mam się przejmować. Do męża powiedział, że mam się oszczędzać, leżeć na kanapie i czytać gazetki, i nie sprzątać codziennie odkurzaczem, jakbym to na czole miała wypisane Ogólnie jestem przepełniona pozytywną energią Aliisanka rogale pewnie, że pyszne, bo poznańskie ![]() Moja kochana siostra kupiła mi spodnie ciążowe, spódniczkę i kilka bluzek w sklepie dla ciężarówek. Sama kiedyś tam zajrzałam i ceny rzeczywiście powalające. Spodnie ok 150 zł, a zwykłe bawełniane bluzeczki prawie 100. Mi pewnie byłoby szkoda tyle wydać No i mąż jedną bluzeczkę mi kupił w tym sklepie
|
|
|
|
#4768 |
|
Wtajemniczenie
|
ceny mnie nie dziwią bo wiedziałam że drogie, dziwi mnie różnica, że jedna sieć sklepu, a taka różnica w cenie
![]() ja mam wizytę we wtorek, doczekać się nie mogę
|
|
|
#4769 | ||||
|
Rozeznanie
|
Co do witaminek, to ja jem feminatal i lekarz kazał mi brać jedną tabletkę na dwa dni.
Cytat:
Cytat:
to może tak w skrócie podzielisz się wnioskami co kupować, a czego nie?a ja kupiłam sobie drożdżówkę, której w końcu nie zjadłam ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4770 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dylematy mam niezłe ![]() Po głębszym przemyśleniu stwierdzam, że nie tyle boję się porodu co pobytu w szpitalu. Ostatni raz w szpitalu jako pacjent byłam jak miałam 6 miesięcy i lekarze chcieli mnie wykończyć... nienawidzę szpitali. Dziś humor jakby lepszy, ale nie śpię od 4... ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
Mnie też mama śpiewała Na Wojtusia z popielnika. ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Michael Jackson nie żyje. Kurczę, zaskoczyła mnie ta informacja. Fanką nie byłam, ale jakby na to nie patrzeć to całe moje życie sobie śpiewał i gdzieś tam w muzycznym świecie był obecny, więc podświadomie czegoś mi brak. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

) W większości lubi sobie posmoktac pierś a nie pić mleko 

bo w Magnolii mają takie stoisko z nimi
ale dobre i te kilka dni odpoczynku. Co prawda z wyprawami górskimi nie przesadzaliśmy, bo jednak organizm już trochę obciążony i przy zmęczeniu zaraz brzuszek mi twardniał, ale takie beztroskie chwile bardzo nas odprężyły.
ale nie wiem co 

i max po 1 czasami 2 bajkach zasypia
za wizytę, to naprawdę niesamowite przeżycie zobaczyć swoje dziecko w trójwymiarze
pierwsze lody dot. zachcianek przełamane