|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() W każdym razie we wcześniejszym poście zaznaczyłam, że jestem ciekawa, czy to pomoże.
![]() |
#4802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pozostaję przy gitarze piosenkach i czytaniu, no i oczywiście gadam do tego brzucha i gadam a brzuch..słucha? ![]() za 6 dni nasza studniówka....ojojojoj
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a mama? jak coś powaznego przeskrobałam, to jak już chciała mi przylać to zawsze coś wykombinowałam, że zaczynała się śmiać i było po kłopocie ![]() tylko problem w tym jest jeden, nie potrafię bez nich żyć, niby mieszkamy osobno ale (wstyd przyznać) jestem prawie codziennie ![]() i czasami mi z tym ciężko, w dodatku mój małż uzależnił się od nich tak samo jak i ja i z teściem widzi się codziennie ![]()
![]() |
#4805 |
Wtajemniczenie
|
hello ja po badaniach ufff glukoza w tym
![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 |
Zadomowienie
|
#4809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki dom chcę stworzyć małej... pewnie mi będzie ciężej bo ja dobrego przykładu nie miałam... Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo czesc z nich jest tak gruba, ze nie wiadomo czy w ciazy czy gruba ![]() ![]() Cytat:
![]() Podobno moj ojciec byl srogi dla mojego brata ![]() ![]() Ale jakis respekt do ojca zawsze byl wiekszy ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-26 o 08:50 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 |
Wtajemniczenie
|
macie zdrowie, dopiero 10 dochodzi, a Wy już półtora strony zapisałyście, oj podziwiam, ja wstałam o 9.20 dopiero
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4814 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pytanko mam - czy planujecie sobie jakiś podkład ceratowy dla siebie na łóżko zainstalować - bo właśnie ostatnio miałam przemyślenia i doszłam do wniosku pt. a co jeśli wody odejdą mi w nocy i zaleje łóżko????
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jesteś wrazliwa to nie wiem czy by ci przypadl do gustu bo jest w niektorych względach kontrowersyjny ![]() ![]() ![]() ![]() troche o nim; http://pl.wikipedia.org/wiki/Dr_House a serial jest bardzo wysoko oceniany przez krytyków filmowych. Gazeta Washington Post nazwała go najlepszym dramatem medycznym od debiutu "Ostrego Dyżuru". Serial został także wyróżniony licznymi nagrodami, między innymi nagrodą Emmy za najlepszy scenariusz w roku 2005, zaś Hugh Laurie za rolę doktora House'a zdobył Złoty Glob dla najlepszego aktora w dramacie telewizyjnym w roku 2006 i ponownie w roku 2007.
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-06-26 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lenka bedzie miala z Tobą dobrze zobaczysz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja jestem jedynaczką, rodzice nie mogli mieć więcej dzieci przez chorobę serca mojej mamy, dlatego byłam znienawidzoną wnuczką przez dziadka (ojca mamy) bo uważali, że nie powinna mieć dzieci ![]() ale wszsytko było OK, ale nastawienia nie zmienił ![]() moja mama wogóle nie wdała się w babcię ani dziadka, więc widzisz Nika Tobie uda się napewno być wspaniałą matką ![]()
![]() |
#4817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja rodzina jest kochajaca, porzadna, wzrowa, dbamy i troszczymy sie wzajemnie itd. tylko jednego mi brakuje w tej naszej rodzinie- u nas jakos nigdy na glos sie nie mowilo "kocham cie". hmmmmmm nie wiem nawet dlaczego? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
Ja nie obejrzałam ani jednego odcinka Dr Housa, za to jestem maniaczką wszystkich "Kryminalnych zagadek". Mąż się ze mnie z tego powodu śmieje. W czwartki to mam istny maraton - o 20 na Polsacie, a potem od 21 do 24 na AXN
![]()
#4819 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, ja mam zamówiony tzw kraampakket - tutaj coś takiego funkcjonuje: w tej paczce jest wszystko co do porodu ( lub porodu w domu bardziej ) potrzebne, właśnie podkład na materac, wkłady higieniczne, klipsik na pępuszek, watki, gazy, alkohol do przemycia pępuszka itp itd.. Urlop ci się piękny zapowaida ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana Ty juz masz cieply, kochajacy sie dom... jestem pewna na 100% ze bedziesz duzooooo lepsza matka niz niektore matki ktore mialy wspanialy rodzinny dom... przeciez ty na kazdym kroku pokazujesz ze jestes wyjatkowa osoba ![]() ps. no zobacz jakim wspanialym malzenstwem jestesci, jak sie szanujecie, jak dbacie o siebie i wszystko co tworzyliscie spolnie, juz nie wspomne o Waszym skarbie.... i Ty masz jeszcze watpliwosci ????? Edytowane przez woman31 Czas edycji: 2009-06-26 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie tego. Miałam jednego dziadka - właśnie ojca mamy i był to przekochany człowiek. zmarł, jak miałam 13 lat i do tej pory strasznie mi go brakuje, a nad grobem ryczę jak głupia. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, dzieki, prawie się wzruszyłam ( czy z was się też takie beksy zrobiły w ciąży???) Bardzo miło, że tak napisałyście... cały czas myślę o tym, czy dam radę...mój mąż wie, że jeśli kiedykolwiek wpadnę w alkoholizm to choćbym nie wiem jak sięzapierała ma mnie wsadzić do najrygorystyczniejszego ośrodka w kraju- nieważne jak bardzo będę się opierała. To chyba mój największy demon. Zresztą jestem w grupie ryzyka... Woman, tak, dzieci zwykle przejmują wzorce rodziców ALE dorastamy i albo dojrzewamy do świadomości, że chcemy inaczej i tu ważną rolę odgrywa świadomość i zobaczenie na własne oczy że może być inaczej o raz wola walki i podejmowania własnych wyborów.ALBO poddajemy się bo działają mechanizmy obronne w naszej świadomości, które blokują ta myśl : wychowałem się w okropnej rodzinie- bo tak jest łatwiej bo ta mysl boli i pociągnęłaby za sobą konieczność działania. Tak działa nasza świadomość, jeśli coś jest zbyt bolesne to zaczynają działać różne mechanizmy obronne ( jest ich naprawdę wiele , trzeba by poczytać psychologię) które ją blokują, wypierają, chronią nas przed bólem, ale niestety jednocześnie odbierają szansę walki z tym co złe i każą nam tkwić w bagnie.. tak to działa przy bitych kobietach , które do końca zostają przy mężu ( na przykład) lub dzieciach, które powielają wzorce rodziców, choć nie miały szczęśliwego dzieciństwa. to co znane jest mnie jstraszne, niż odkrycie nieznanego. ja dokonałam wyboru. i wiesz co..zapłaciłam za to wysoką cenę, ale nie żałuję... taki wywód psychologiczno- pedagogiczny ale może pomoże ci zrozumieć jak to wszystko działa... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Wtajemniczenie
|
idę coś posprzątać, mąż dziś do 17 w pracy, to zatęsknię się chyba
![]() dobrze że jeszcze Was mam ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie znam tego to jest mi zupelnie obce ![]() Moze dlatego, ze my jak dinozary juz na wymarciu ![]() ![]() Pewnie dlatego trzymamy sie w kupie ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-26 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nawet jak mi sie śni to wogóle się nie uśmiecha ![]() a zmarł jak miałałam 11 lat. Babcia nadal żyje, kocham ja i ona mnie też ale jest strasznie zimną osobą, nie przytuli, nie pocieszy, nie płacze (nawet na pogrzebie dziadka) nie wiem dlaczego ![]()
![]() |
#4826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moj Wercus to mi nawet śpiewa z ulubionej bajki "kocham cie a ty mnie...ja przytule cie i buziaka tobie dam, ty mi powiesz kocham cie" i ona to wszystko pokazuje przytula i spiewa normalnie cudnie ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
Wtajemniczenie
|
a konkretnie po Śląskim - tam mam najbliżej i to miejsce naszych krótkich wypadów
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że bedzie piękny urlop i bez stresów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no ale teraz juz wszystko rozumiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.