Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-26, 10:15   #91
Mik4
Raczkowanie

GG do Mik4
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM!

dzien doberek ;p Widzę, że masz to samo co ja;p jak sie obudzę to też zawsze jestem masakrycznie głodna;p pewnie to przez to że kończe jeść przed 18 ;p
zaraz wyjeżdżam na tydzień i mam zamiar tam zrzucić chociaż kilogram.. pochwalę się jak wróce i się zważę trzymajcie kciuki ;p Pozdro
Mik4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 11:42   #92
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

witam
wstałam w świetnym nastroju zjadłam śniadanko 2 kromki razowca duży kubek jogurtu i zielonej herbaty

czuje zakwasy od wczorajszego biegania i zaraz zabieram się za sprzątanie

i ponawiam pytanie dotyczące tabelki

giovinezza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 13:09   #93
girlblond
Raczkowanie

Ja wstalam i sie zapelnilam miska platkow kukurydzianych z mlekiem... Ojj dlugo dzis niczego nie zjem hehe. Na objad znowu zupka "prezydencka" a na kolacje cos sie wymysli. Mam straszny problem zbey nie jesc nic wieczorem... Dzisiaj sie postaram nie jesc nic po 19. Oby sie udalo Trzymajcie kciuki ^^
girlblond jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 13:24   #94
roxxxxy
Raczkowanie

GG do roxxxxy

a ta zupka prezydencka to jakie składniki ma ? ja ... oczywiście zgrzeszyłam...zjadłam kawałek ciasta...

oh nie nadaje sie do odchudzania...
Stary 2009-06-26, 13:34   #95
Honey822
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez girlblond Pokaż wiadomość
Ja wstalam i sie zapelnilam miska platkow kukurydzianych z mlekiem... Ojj dlugo dzis niczego nie zjem hehe. Na objad znowu zupka "prezydencka" a na kolacje cos sie wymysli. Mam straszny problem zbey nie jesc nic wieczorem... Dzisiaj sie postaram nie jesc nic po 19. Oby sie udalo Trzymajcie kciuki ^^
Możesz podać przepis na tą zupke??

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez roxxxxy Pokaż wiadomość
a ta zupka prezydencka to jakie składniki ma ? ja ... oczywiście zgrzeszyłam...zjadłam kawałek ciasta...

oh nie nadaje sie do odchudzania...

Nie przejmuj się Roxxxxy Jeden kawałek ciasta nie zaszkodzi. Jeszcze zdążysz go dzisiaj spalić Ważne,żeby nie jeść takich rzeczy o późnych godzinach
Honey822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 13:42   #96
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
Wydaje mi się że spowodowane jest to za małą ilością posiłków bo nie jesz II śniadania a obiad też słabiutki tylko zupka, a gdzie podwieczorek ? i nie jesz po 19 a kolacje powinno jeść się białkową 2 godz przed snem
Poczytaj 10 zasad zdrowego odżywiania

roxxy nie można sobie tak wbijać do głowy ! każdy się nadaję jeśli ma tylko chęć i pragnienie osiągnięcia czegoś a Honey dobrze napisała, zjadłaś ten kawałek wcześnie więc go spalisz

teraz II śniadanie makrela dlaczego tak późno bo wstaję o 11

Stary 2009-06-26, 14:05   #97
girlblond
Raczkowanie

A wiec ta tajemnicza zupka prezydencka to sklada sie z kapusty, kalarepy chyba, cebuli i papryki. Tylko zamiast sie bawic w kupowanie pojedynczych skladnikow i krojenie itp to ja poszlam na latwizne i kupilam gotowe opakowania mroznki takiej zupy^^ Ja sie robi bez zadnych zaklepek bez dodatkow smietany do zgestenia itp. Tam do smaku mozna doprawic czy jakies kostki wrzucic. Podobno Kwasniewski na niej schudl I ja mozna jesc praktycznie ile sie chce oczywiscie nie przesaadzajmy i w zdrowych ilosciach Zamiast posilkow. Jak ma sie ochote cos zjesc to zamiast chleba ciasteczek czy mocno kalorycznego obiadu je sie taki duzy talerz zupki. Moja mama wczoraj zrobila i obydwie sie staramy przestrzegac tego zobaczymy czy podziala Ale wydaje mi sie ze mozna to urozmaicic jakas salatka na kolacje czy cos... Bo ja na samej takiej zupie nie wytrzymam

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez giovinezza Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że spowodowane jest to za małą ilością posiłków bo nie jesz II śniadania a obiad też słabiutki tylko zupka, a gdzie podwieczorek ? i nie jesz po 19 a kolacje powinno jeść się białkową 2 godz przed snem
Poczytaj 10 zasad zdrowego odżywiania

roxxy nie można sobie tak wbijać do głowy ! każdy się nadaję jeśli ma tylko chęć i pragnienie osiągnięcia czegoś a Honey dobrze napisała, zjadłaś ten kawałek wcześnie więc go spalisz

teraz II śniadanie makrela dlaczego tak późno bo wstaję o 11
Wlasnie bede sie starac nie jesc po 19-20 Bo u mnie z tym bardzo ciezko i zawsze ok 22 jakas parowke z ketchupem czy kilka plasterkow sera zoltego zjem... A potem rano wstaje i znowu mam brzuszek taki okragly. Nie znosze Go !
Stary 2009-06-26, 14:17   #98
Honey822
Raczkowanie

Mmmm narobiłaś mi ochoty na ta zupkę i wydaje mi się,że jest smaczna i małokaloryczna Musze koniecznie sobie taką ugotować..

A co do Twojego podjadania to unikaj parówek i żółtego sera wieczorami ponieważ ma dużo tłuszczu.. lepiej to zjeść na śniadanie. Ja zawsze jak byłam głodna a było już późno jadłam sobie marchewke, albo ze dwa jabłka i rano miałam płaski brzuszek. Tylko ostatnio sie troszke zapuściłam
Stary 2009-06-26, 14:47   #99
winyl
Zakorzenienie

Dziewczyny, a niejedząc po 18/19 rzeczywiście szybciej chudłyście?

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 14:48   #100
Pinky Doll
Raczkowanie

GG do Pinky Doll

ja dzisiaj rozpoczelam diete warzywna, czyli sniadanie: salatka, 2gie sniadanie: inna salatka(oczywiscie z samych warzyw, bez sosow i soli!) + marchewka i kalarepka. pozniej planuje brokuly i inne warzywa ugotowac na parze kilka minut, byle nie za dlugo:P
jutro beda same owoce, zobaczymy
Pinky Doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 14:53   #101
Honey822
Raczkowanie

;0)

Edytowane przez Honey822
Czas edycji: 2011-06-13 o 12:10
Stary 2009-06-26, 15:22   #102
roxxxxy
Raczkowanie

GG do roxxxxy

dziękuję dziewczyny za wsparcie!!!!!
na obiad zjadłam sałatkę z truskawek, malin, gruszki i nektarynki skropionej sokiem z cytryny.
A co do tej 18... jak bylam mala to bylam okrąglutkim dzieckiem, tata mówił na mnie Pączek xD ale w sumie to dzięki niemu schudłam bo powiedział, żebym nie jadła po 18 a co do słodyczy to mialam jeden dzien w tygodniu- sobotę i wtedy moglam jesc, ale tez w ograniczonych ilosciach.. dzięki temu dzisiaj wyglądam w miare dobrze... jak pozbędę się brzuszka to będzie idealnie także nie jedzenie po 18 działa !
Stary 2009-06-26, 15:35   #103
calabria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a niejedząc po 18/19 rzeczywiście szybciej chudłyście?
tak!to jest bardzo istotne i naprawde dziala!a najlepiej jeszcze po ostatnim posilku wieczorkiem poćwiczyć sobie!ja tak robilam przy 1wszym podejsciu mojej diety i dało efekty!a jak byłam później głodna ,bo chodze późno spać to zapychałam żołądek herbatkami!słyszałam jeszcze ze na lepsze trawienie wypijać przed śniadaniem szklanke wody z cytryną

a jak tam dziewczynki wygląda u was sprawa z alhoholem?odpuszczacie sobie zupełnie?bo ja w soboty mam z tym problem
calabria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 15:37   #104
Pinky Doll
Raczkowanie

GG do Pinky Doll

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
:a jak tam dziewczynki wygląda u was sprawa z alhoholem?odpuszczacie sobie zupełnie?bo ja w soboty mam z tym problem
ja nie pije w ogole od 7 miesiecy :P
Pinky Doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 15:39   #105
roxxxxy
Raczkowanie

GG do roxxxxy

ja nie lubie alkoholu, wiec nie mam z tym problemu... czasem tylko piwo, ale bardzo zadko.
Stary 2009-06-26, 15:53   #106
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
a jak tam dziewczynki wygląda u was sprawa z alhoholem?odpuszczacie sobie zupełnie?bo ja w soboty mam z tym problem
ojjj nie.... uwielbiam ! i pozwalam sobie zawsze kiedy jest okazja bez żadnych wyrzutów sumienia

A co do kolacji to zawsze wcinam 2 godz przed snem serek wiejski i zawsze wstaje z płaskim brzuszkiem i polecam każdemu Wcześniej też nie jadłam dopiero tu na wizażu się przekonałam do kolacji i nie zrezygnuję z niej bo nie chodzę głodna wieczorami i nie podjadam a chodzę spać ok 24 a poza tym podstawa to 5 posiłków dziennie

Edytowane przez giovinezza
Czas edycji: 2009-06-26 o 15:57
Stary 2009-06-26, 16:09   #107
girlblond
Raczkowanie

Ehhh rano zjadlam te miske platkow kukurydzianych z mlekiem i tak mi czas szybko zlecial...Tu sie pozegnalam z kolezanka tu cos zrobilam ze patrze a tu 16... Teraz zjadlam jablko nie wiem czy wezme drugie bo przez tpo ze nie jadlam chyba tyle czasu to mnie tak zqaczal sciskac zoladek jakby skurcz zoladka nie wiem wiem ze powinnam zjesc wczesniej 2 sniadanie albo wczensiej obiad przynajmniej ale nie wiem kiedy mi czas tak zlecial

a placki z jablkami i zamiast smietany np dodac kefir.. jest bardzo kaloryczny?
Stary 2009-06-26, 16:16   #108
Honey822
Raczkowanie

Cytat:
Ehhh rano zjadlam te miske platkow kukurydzianych z mlekiem i tak mi czas szybko zlecial...Tu sie pozegnalam z kolezanka tu cos zrobilam ze patrze a tu 16... Teraz zjadlam jablko nie wiem czy wezme drugie bo przez tpo ze nie jadlam chyba tyle czasu to mnie tak zqaczal sciskac zoladek jakby skurcz zoladka nie wiem wiem ze powinnam zjesc wczesniej 2 sniadanie albo wczensiej obiad przynajmniej ale nie wiem kiedy mi czas tak zlecial

a placki z jablkami i zamiast smietany np dodac kefir.. jest bardzo kaloryczny?
Lepszy niż śmietana Ja zawsze używam kefiru 0% tłuszczu zamiast smietany
Stary 2009-06-26, 16:22   #109
girlblond
Raczkowanie

Ajj niestety jak rano kupowalam kefir to myslalam ze nie bede go pila i kupilam z 2% tluszczu No ale moze dobrze ze rano tyle nie jadlam to teraz pozwole sobie na ze 2placki i z 3 truskawki Nie bede niczym polewala moze nie bedzie az tak kalorycvzne wtedy

Dzisiaj upieram sie i nie bede jadla po 18-19 Chyba poloze sie wczesniej spac zeby bylo mi latwiej hah
Stary 2009-06-26, 16:30   #110
winyl
Zakorzenienie

Ja chyba spróbuję z tym niejedzeniem wieczorem
Wiem, że na wizażu się tego nie poleca, ale właśnie ciągle słyszę, że to pomaga, a ja już naprawdę nie wiem co mam robić ...

XOXO
Stary 2009-06-26, 16:52   #111
Oldziunia
Rozeznanie

ja muszę jakoś dać radę z niejedzeniem po 18/19, bo wlasnie spotkalam sie juz z wieloma opiniamii, ze to naprawde dziala!
musze byc silna
a od dzisiaj zaczelam diete owocowa, poki co "grzeszkow" brak, a wiec nie jest zle. jakbym 5 dni wytrzymala to bym byla z siebie dumna i moze waga pokazalaby jakies 4 kg mniej....

Oldziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 17:10   #112
Honey822
Raczkowanie

Edytowane przez Honey822
Stary 2009-06-26, 17:25   #113
girlblond
Raczkowanie

Dokladnie Sniadanie zjedz sam, obiadem sie podziel ,a kolacje oddaj Hehe. Od przyszlego tygodnia jakos wtorku moze chcialabym zaczca biegac...Nie w jakis dluugich dystansach ale przynajmniej truchtem tyle ile moge. Podobno dobrze robi na nogi itp... Moze moj tylek sie zmniejszy a uda wyszczupla

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Mam jedzcze pytanie. Mam w domu taka mala wage do mierzenia posiolkow ile maja gramow a nawet kalorii... Bylam mala to rodzice dbali o mnie bo mam cukrzyce i wszystko mi mierzyli to bylo ok Teraz sie zaniedbalam ale chce to zmienic. No i wlasnie ta waga.. Przydatne o jest jesli chodzi kalorie tez,ma moze ktoras z was jakies kody co sie wpisuje do takiej wagi..? Bo daje ile wazy no naprzyklad 60g daje kalorie i trzeba jakis kod wpisac.. To chyba od produktu zalezy? Orientuje sie ktoras?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 17:26   #114
Honey822
Raczkowanie

Edytowane przez Honey822
Czas edycji: 2009-06-29 o 11:06
Stary 2009-06-26, 17:29   #115
winyl
Zakorzenienie

Na wizażu piszą, że to prowadzi do spowolnienia przemiany materii, ale np. moja mama nie je kolacji od dłuższego czasu i naprawdę jest szczupła, mimo że nastolatką już nie jest :P.
Najbardziej zależy mi na schudnięciu z ud i chyba też zacznę biegać, tylko czekam na jakąś rozsądną pogodę.

XOXO
Stary 2009-06-26, 17:30   #116
Umrissia
Przyczajenie

Mam nadzieję ze pozwolicie się mi do was przyłączyć
liczę na ciekawe pomysły pozbycia się niechcianego ,,ciałka "

A tak ode mnie:
Z tego co czytam to wcale nie jesteście takie grubiutkie
żeby nie być ani za grubym ani za chudym- tzn w sam raz to powinno się mieć wagę równą
wzrost odjąć 110cm = odpowiednia waga

naprawdę nie jest najgorzej

co do diet itp to najlepiej każdą zacząć moim zdaniem jedzeniem o połowę mniej niż zwykle przez jakiś czas by organizm się przyzwyczaił do mniejszej dawki...

Co do mnie to:
mam 16 lat, 180cm wzrostu i waga ok.73...
Strasznie zależy mi żeby pozbyć się siódemki z przodu
i ostatnio wpadam w jakąś manie szukania sposobu na to.

Mam nadzieję ze mogę również liczyć na wsparcie i pomysły oraz rady.
Serdecznie Pozdrawiam.
Umrissia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 17:34   #117
Honey822
Raczkowanie

Edytowane przez Honey822
Stary 2009-06-26, 17:40   #118
girlblond
Raczkowanie

Racja... Ja rano jak szlam do szkoly to jadlam zazwyczaj slodka bulke potem w szkole jakies kanapki albo znowu slodka bulke. potem zamiast kolacji jak wychodzilam na dwor to chipsow troche. Wracalam i co? Taki apetyt mnie bral na cos porzadnego do jedzenia.. i konczylo sie ze kolacje jadlam ok 20-21... Ale nie jest zle.. Po prostu tu i owdzie musze nadbmiar zgubic. I Naprawde teraz Nie bede jadla po 18-19 Wierze w siebie

A co do mojego postu wczesniej z tymi kodami do wagi to widze ze nikt sie nie orientuje Szkoda
Stary 2009-06-26, 17:43   #119
Honey822
Raczkowanie

Cytat:
Racja... Ja rano jak szlam do szkoly to jadlam zazwyczaj slodka bulke potem w szkole jakies kanapki albo znowu slodka bulke. potem zamiast kolacji jak wychodzilam na dwor to chipsow troche. Wracalam i co? Taki apetyt mnie bral na cos porzadnego do jedzenia.. i konczylo sie ze kolacje jadlam ok 20-21... Ale nie jest zle.. Po prostu tu i owdzie musze nadbmiar zgubic. I Naprawde teraz Nie bede jadla po 18-19 Wierze w siebie

A co do mojego postu wczesniej z tymi kodami do wagi to widze ze nikt sie nie orientuje Szkoda
Niestety co do tych kodów nie będe Ci mogła pomóc bo nie wiem
Stary 2009-06-26, 17:45   #120
girlblond
Raczkowanie

Nieszkodzi, ale dziekuje za checi Jak ja sie ciesze ze powstal ten watek Naprawde jak brakuje motywacji lub ma sie ochote zjesc paczke chipsow dobrze jest poczytac posty i od razu ochota przychodzi ale na zgubienie cialka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości