|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
Cytat:
serum z witaminą c ładnie rozjaśnia twarz, przebarwienia: http://biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html i można stosować w lato. ja stosuje na dzień pod filtry |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
kurcze coś znowu czas realizacji zamówień się wydłużył.... a szkoda, bo myślałam, że jeśli zamówiłam 4 rzeczy i to jeszcze nie zestawy, to że szybciutko moje zamówienie zostanie zrealizowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Nie depcze krokusów
|
Mnie wysłano w 4 dniu roboczym od potwierdzenia zamówienia, czyli wczoraj. Zamówienie dość spore.
![]() |
#4714 |
Rozeznanie
|
Podpisuję się pod tematem.A próbowała któraś może zmywać go przecierając twarz wacikami z przegotowaną wodą?Chodzi mi o to,aby uniknąć wody z kranu.
#4715 |
Zakorzenienie
|
Witam,
chcę kupić żel hialuranowy, bo moja skora jest w koszmarnym stanie od podkladow i od filtrow, wiec chce miec cos pod spod ![]() czy czysty żel hialurynowy 1% to dobry wybor?? Bede sie mogla nim smarowac, czy musze cos dodac, a jesli tak to co?? Mam skore tlusta, przesuszona i bardzo podrazniona (retoidy i nadtleten benzoidu) zastanawialam sie tez nad ta wersja z panthenolem i aloesem, ale boje sie że bedzie mnie zapychal narazie moja lista: -hydrolat z kwiatu kocanki -hydrolat aloesowy albo rumiankowy, nie wiem ktory lepszy na podranienia ![]() -puder bambusowy z jedwabiem licze na rady, podrawiam ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-06-25 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Wtajemniczenie
|
inc0rrect żel HA 1% dla skóry po retinoidach itp, raczej nie wystarczy jako samodzielny nawilzacz. Dodany do jakiegos olejku lub lekkiego kremu (np. humektanu) napewno wzmocni w widoczny sposob jego działanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mogłabyś polecić jakiś olejek ?? Bo nie wiem za bardzo o jakiego typu olejki chodzi ![]() ![]() (właśnie kremu nie chce dawac za duzo tynku na twarzy (jeszcze filtr, primer, podklad, puder ![]() ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Wtajemniczenie
|
Ja na dzien uzywam pod filtr serum flavo
![]() ![]() ![]() ![]() poza tym (z opisu): - Odpowiedni dla skóry podrażnionej np. po peelingach kwasami lub po zastosowaniu retinoidów, jako kuracja łagodząca i sprzyjająca regeneracji i formowaniu się nowego, zdrowego naskórka. - Polecany do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej, zanieczyszczonej - sprzyja gojeniu wyprysków, zapobiega tworzeniu zaskórników, łagodzi stany zapalne, redukuje blizny potrądzikowe. A stosujac olejek z żelem HA , wydaje mi sie, ze nie ma co sie obawiac zapchania ze stony żadnego. Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2009-06-25 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzękuje ![]() ![]() ![]() po tych opisach naprawde mam nadzieje, że pomoze ![]() edit: jeszcze jedno, czy przy kwasie HA i tym olejku tamanu trzeba stosowac filtry? Czy mozna posmarowac sie przed opalaniem na plazy??
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-06-25 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz domiksować do hialuronu olejek różany,jojobe,słoneczniko wy z orzechów włoskich..olejki te nie są komogenne czyli nie zapychają,tamanu ma mieszane recenzje,mnie np wysuszył na maxa...ale np olej z rózy+tamanu+hialuron może się sprawdzić...z nowości na BU widziałam olej z kocanki-suuuper sprawa dla takiej cery jak Twoja.
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisałam do BU i po kilku godzinach odpisali mi, że na lato, na przebarwienia polecają: - Tonik PHA 6% - bezpieczny także w okresie lata - Serum - olejek LEMON - tego produktu odradzamy jeśli ma Pani zamiar intensywnie się opalać, natomiast jeśli ma to być tylko codzienny, zwykły kontakt ze słońcem, to serum może być stosowane także w okresie lata na noc. - Serum z witaminą C flavo C15EF lub AmlaC15E chyba skuszę się na tonik, bo miałam kiedyś serum i nie byłam zadowolona. jakoś stosowanie serum nie sprawia mi przyjemnośći, jakieś takie paćkanie się ![]() stosowała któraś z Was coś z tego powyżej na przebarwienia potrądzikowe? pewnie serum olejek lemon jest najmocniejsze..
![]() |
#4723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a te olejki które są przeznaczone do cery dojrzałej i jako kuracja przeciwzmarszczkowa mogą być stosowane przy bardzo młodej cerze?( miałam zwrócić się z tym pytaniem do BU, ale może wy wiecie ![]() dziękuje za rady ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Olejki napewno Ci nie zaszkodza ![]() ![]() Dwa fajne artykuły na ten temat z BU : Zakres wiekowy a dobór kosmetyków Czy można „rozleniwić” skórę pod wpływem używania kosmetyków? To, ze w opisie zaznaczono, ze olejek ma tez dzieki swoim skaldnikom pozytywny wpływ na cere dojrzała, o niczym nie swiadczy i mozesz spokojnie go brac ![]() Przyklad mamy w olejku z rozy rdzawej: "Polecany do pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się, dojrzałej, zniszczonej np. działaniem słońca, wiotkiej, ze zmarszczkami, przebarwieniami, wymagającej regeneracji, cery młodej z objawami przedwczesnego starzenia, cery naczynkowej oraz wrażliwej. Może być stosowany także na okolice oczu, szyję, dekolt, jak i na całe ciało." Olejek ma składniki wpływajace na rozne rodzaje skory ![]() Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2009-06-26 o 01:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy ktos z cerą wrażliwą czy bardzo wrażliwą używał flavo C?
![]() |
#4726 |
Zadomowienie
|
slyszalam że ta kocanka bardzo smierdzi i że na dzien sie raczej nie nadaje
Aż tak nie smierdzi, nie są to może perfumy, ale ja sie przyzwyczaiłam, stosuję na noc i jest ok. Już wcześniej pisałam, że po opisach na BU spodziewałam się naprawdę czegoś gorszego, ale tak jak twierdzi Shee'naz, to raczej taki korzenno-ziołowy zapach, nie najgorszy. I działa!!! Nie zapach oczywiście, tylko kocanka ![]()
#4727 |
Zakorzenienie
|
Melduję, że paczka doszła pieniażki wpłacałam w sobotę, paczka przyszła po 1,5 tyg w poniedziałek
gratis dostałam pudełko do pudru ![]() znowu jest dostępny puder perłowy..ach oby był dłuzej do następnego mego zamówienia ![]() olej z kocanki- nie wyczuwam wogóle zapachu, jest rzadki, dodaje go do kremu na noc na naczynka- nie zapycha, świetnie nawilża, wspomaga krem w uspokojeniu cery, rano policzki mam takie milusie. Mam zamiar mieszać go jeszcze z oliwką bądź emolium- na rozstępy i na nogi- na pajączki. Opakowanie jest duże więc można troche poszaleć ![]() ![]() oleju z rokietnika jeszcze nie wąchałam/ nie używałam- trzeba go trzymać w lodówce tonik PHA- lekko szczypie po nałożeniu, narazie stosowałam tylko 2 razy, na poliku na którym mam mocny rumień po toniku zrobił sie kolor buraczany, naszczęście mieszanka kremu na naczynka z olejem z kocanki uspokoiła tą "czerwień" reszty "kosmetyków" jeszcze nie testowałam, ale maseczka czereśniowa pachnie bosko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Raczkowanie
|
Witam Panie
![]() Podczytywałam Was przez pół roku, zmieniłam swoją pielęgnację i wyszłam z ukrycia ![]() W BU zamawiałam raz, przeszkadza mi tylko, a może aż, czas realizacji przesyłki. W porównaniu do innych sklepów 1,5 tygodnia to strasznie dużo, a płaci się przecież tą dyszkę za przesyłkę, żeby nie czekać. Ale zanim wyślą.. Zużyłam tonik 2% BHA. Jest super na plecy, szyję i dekolt, gdzie nie możemy dosięgnąć albo nie chce nam się paćkać balsamem. Jak pamiętam to się gimnastykuję z wacikiem ![]() Peeling z bromelainą piecze nadal, chociaż zużyłam już połowę, ale jak rozrobię go na hydrolacie, to problemu nie ma. Dobrze oczyszcza. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
a kiedy wysłali Ci zamówionko? bo ja dostalam maila ze wczoraj i zastanawiam sie kiedy przyjdzie...
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
to może ja dziś dostanę....hm w końcu priorytetem wysyłają ;-)
zamówiłam nowe hydrolaty,do tej pory miałam tylko oczar i kochaną kocankę ![]()
#4732 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dyszkę się płaci po to, by nie różnicować przesyłki zależnie od wagi. Nie ma to zbytnio związku z oczekiwaniem. A jak działa na Poczcie Polskiej priorytet, to wiadomo - bez niego paczka szłaby tygodniami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.cennik.poczta.lublin.pl/i...e/k_paczka.php Można sobie tu sprawdzić. Koszty nadania PACZEK są inne niż koszty nadania LISTÓW POLECONYCH, a BU nadaje właśnie paczki. Dodatkowo, wg,. mojej obserwacji paczki idą zawsze ok. dzien dłużej niż listy. Te priorytetowe oczywiście, z czego to wynika - nie wiem, alle tak wlansie pracuje poczta polska.
![]() |
#4734 |
Nie depcze krokusów
|
hihi - nie zrozumiałaś. Na stronie jest informacja:
"5. Koszt przesyłki wynosi: o Poczta Polska - Priorytet - Przelewem na konto - 11.00 zł (bez względu na wielkość paczki, wyższe koszty przesyłki pokrywa Serwis). o W przypadku bardzo dużych zamówień, które nie mogą być przesłane jako pojedyncza przesyłka, koszt transportu będzie wyższy i ustalany indywidualnie." BU więc dopłaca do wysyłki oprócz wyjątkowo dużych zamówień.
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogą pod warunkiem,ze nie są komogenne,o ile skóra młoda ma tendencję do zapychania...np róża i jojoba się super nadadzą,natomiast migdał i argan,avokado,już niebardzo.
![]() |
#4736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamawiam często i sporo elementów, ale nie zdazyło sie, aby waga paczki przekraczała 1kg. Z tego co zauwazyłam, przekraczac moze ew. przy zamowieniach duzej ilosci hydrolatów 300ml, ktore ważą, bo olejki, sera, pudry to leciutkie piórka.
![]() |
#4737 |
Nie depcze krokusów
|
hihi - zacytowałaś moją wypowiedź, więc myślałam, że to do mnie
![]() "Serwis zastrzega sobie możliwość przedłużenia czasu realizacji, w przypadku zamówień hurtowych, obejmujących w sumie od kilkunastu do kilkudziesięciu sztuk produktów i zestawów." - to pewnie o tych przypadkach, gdy kupujący ponosi wyższe koszty przesyłki. EDIT: dostałam paczuszkę ![]() ![]() - hydrolat z kocanki wcale nie śmierdzi, ma zapach taki... brunatny. Drzewno-porterowo-drożdżowy, nie odstrasza otoczenia - hydrolat z róży damasceńskiej - boski, głęboki, miodowy ![]() - olejek myjący z drzewka różanego - delikatny, owocowy, lekko kwaskowaty
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-06-26 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Raczkowanie
|
Chciałam tylko się wyżalić, bo trudno się czeka na te cudeńka
![]() Ale z drugiej strony to jedyny sklep, który ma aż tyle zestawów o długiej dacie ważności, robisz w 5 minut i używasz kiedy chcesz bez obawy, że coś się zepsuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() może nieprawda z tym zapachem, sama nie uzywalam ![]() dark01 - a powiedz mi jeszcze czy ten olejek z kocanki jest komogenny....? (chociaż rozumiem, że nowosc i moze byc nie przetestowany ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.