|
|
#1171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Hmm tak podejrzewam, że w maju i na początku czerwca to oni mieli jeszcze jakieś pieniądze, a teraz to już nie
Tylko czemu mi wtedy nie zapłacili
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
oni cały czas maja pieniądze z samego tego co zarobili na mnie od 10. 6 mogli by mi zapłacić bo ja na bieżąco coś sprzedaje i wysyłam wiec im na bieżąco placa:/
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co, ale to poważnie tak trochę wygląda: jeżeli bieżąca sprzedaż pokrywa im zaległe wypłaty, to żeby dostać zapłatę za poprzedni miesiąc, sobie trzeba w aktualnym wystarczająco dużo sprzedać
|
|
|
|
|
#1174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I wygląda na to, że już nic tam nie sprzedam. Pousuwałam nowe rzeczy, nawet te zarezerwowane. Teraz wycofuję resztę |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie może tel. do wyla? Znalazłam tu
http://209.85.129.132/search?q=cache...=pl&lr=lang_pl ale nikt tam nie odbiera, a i tak nie wiem, czy jest aktualny |
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
jest i taki
http://209.85.129.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=pl ale obstawiam ze tez nikt nie odbierze
|
#1179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
badzmy szczerzy - scigaja Cie dluznicy, cala masa, to bedziesz odbierac telefony i sie kazdemu tlumaczyc ze nie masz kasy? nie sadze...
Swoja droga - dla tych co sie zastanawiaja czy zostac w Wylu - zobaczcie od kiedy sa problemy z platnoscia - wpisy z sierpnia a byly i wczesniejsze... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...76#post8551176
Edytowane przez substytut Czas edycji: 2009-06-25 o 23:25 |
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
Mi tylko żal moich klientek
![]() ![]() -10 godzin termin wysyłki ale co mam zrobić wysłać 2 pary kolczyków za które kasy nie dostane i dodatkowo jeszcze za przesyłkę zapłacę a kasy na bank nie dostanę bo mnie w ostatnich mailach nerwy poniosły i wygarnęłam im dość dosadnie co o nich myślę ...... Zaczynam akcję w tył zwrot i bierz nogi za pas dopóki nie wiszą ci majątku, te 100zł przeżyje ehhh, mam nadzieje że zaczną tracić klientów życzę im tego z całego serca.
|
|
|
|
#1183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
A co do Brocante i tego co pisałyście, to nie ma w tym żadnej filozofii - ta galeria ma baardzo słaby marketing. Łażę czasem po różnych dziwnych "babskich" miejscach i często widuję reklamy Trendy, Ars Neo (bardzo porządnie się reklamują i w sensownych miejscach), a Brocante praktycznie nie istnieje. A niestety na promocję trzeba kasę wydawać i koniec. No chyba, że Brocante reklamuje się na, bo ja wiem, na portalach motoryzacyjnych
albo po prostu w innych miejscach, a które nie trafiam. Nie wykluczam i być może moja "diagnoza" jest o kant d potłuc.
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie mozna pomyslec jak dotrzec do klientek wyla ktore moga sie spodziewac ze predzej czy pozniej nie dostana w koncu zakupionego przedmiotu
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
A ja powiem szczerze, że mi ręce opadają, jak czytam ten wątek i żale dziewczyn na brak przelewów z Wylegarni
I opadają mi wcale nie dlatego, że szkoda mi osób, które czekają na pieniądze, ale po prostu dziwię się, że te osoby ciągle tam są Od prawie roku przewija się tutaj na forum dyskusja (CO MIESIĄC!), że Wylegarnia ma problemy z płatnościami, a i tak dalej jest wiele osób, które uprosi swoje pieniądze, a potem dalej tam wystawia i w następnym miesiącu znowu wylewa tutaj swoje żale...Ja bym poprosiła tylko raz, a potem do widzenia ![]() Ja rozumiem, że może to jedyna galeria, gdzie się te wyżej wspominane osoby się dostały (choć chyba nie wszystkie), ale ja wolałabym mieć swoje kolczyki i ewentualnie nic nie zarobić, niż nie mieć ani pieniędzy ani kolczyków... Dziewczyny nadal wystawiające w Wylęgarni, zastanówcie sie nad tym
|
|
|
|
#1187 |
|
www.dulcedo.pl
|
Doszłam do wniosku, że Wylęgarnia nadaje sie do prokuratury i jak znajdę czas to złożę doniesienie szlak mnie trafia niekompetencja i oszustwo mnóstwa młodych ludzi bo większość nie ma możliwości złożenia takiego zażalenia bo po prostu nie jest zarejestrowana!! Najlepsze jest to, że fakturę wystawili to jest podstawa prawna, masakra.
ZAPRASZAM do mojego świata. Edytowane przez lubomirka Czas edycji: 2009-06-26 o 12:01 |
|
|
|
#1188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
Czytam i czytam i biję się z myślami.
Ja się przelewu doprosiłam, ale nie będę ryzykować - już zaczęłam się przenosić (albo i lepiej - wynosić) z Wylęgarni. Szkoda, bo tylko tam miałam sprzedaż, więc boli bardzo
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prawdę, bardzo się cieszę,że podjęłaś taką decyzję. Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję,że szybko klientki Cię odnajdą w innej galerii |
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1192 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może Ci się przyda: http://www.prawnie.pl/files/f7673957...e574203834.pdf To z innego forum, duże podziękowania dla znalazcy tego wzoru. Trzeba trochę treść zmienić, ale wiadomo jaki ma być ogólny zarys. Cytat:
![]() Ja w Wylęgarni nigdy nie byłam, nie wysyłałam tam nawet zgłoszenia, bo w czasach, w których miałam zamiar to zrobić zaczęły się pojawiac głosy o niewypłacalności, i doszłam do wniosku, że skoro coś jest grubymi nićmi szyte, to wolę się od tego trzymać z daleka. I to chyba była jedna z lepszych decyzji
|
||
|
|
|
#1193 |
|
Raczkowanie
|
No tak ale jak to była pierwsza galeria w której się było i w której sprzedało się ponad 320 przedmiotów i gdzie nadal ma się 130 przedmiotów to trochę trudno zrezygnować zwłaszcza ze coś się zawsze sprzedało i z opóźnieniem ale kasa była. Coś z tymi 130 rzeczami zrobić muszę niby jestem w innych 4 galeriach ale muszę to wszystko sfotografować od początku więc trudno podjąć decyzję o zerwaniu współpracy, choćby z lenistwa
ale zaczynam oswajać się z myślą ze się wycofuje, i innym radzę to samo.
|
|
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
No to albo lenistwo, albo kasa
Proste Ta zależność rządzi każdą sytuacją, w której chodzi o pieniądze ![]() (tylko niech się zaraz nie odezwą głosy, że "ja tego nie robię dla pieniędzy", bo sztuka, bo siamto i owamto...) Tak się tutaj po raz kolejny zastanawiam nad jednym: ludzie dają się robić w jajo, a potem narzekają, że ich ktoś robi w jajo. Tak jak ze sklepami - sklep sprzedaje badziew, jest bezczelny i nieprofesjonalny, a naiwny łoś i tak tam wróci, i tak tam po raz kolejny zostawi pieniądze. Tak tutaj: galeria was olewa od miesięcy, trzeba prosić, błagać, błagać, prosić, męczyć, dopraszać się o SWOJE PIENIĄDZE, a wy tam i tak dalej wystawiacie prace. Tak jakby to była jedyna galeria w sieci. Nie, nie jest jedyna - jest wiele innych, ktore by was chciały, tylko trzeba się tym zainteresować, trochę popracować. A tak to takie błędne koło: siedzicie tam, "bo tylko oni mnie chcieli", nie rozwijacie się, i już nawet nie sprawdzacie, gdzie indziej można by sprzedawać swoje prace. A tak wygląda łoś
Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2009-06-26 o 21:18 |
|
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez rusa1ka Czas edycji: 2009-06-26 o 21:43 |
|
|
|
|
#1196 |
|
Raczkowanie
|
Clementinne łoś jest słodki.
Czy ktoś współpracuje z galerią art-bazar.pl i mógłby coś więcej powiedzieć na temat współpracy, sprzedaży, wypłacalności itp. Dostałam od nich ofertę wspólpracy i zastanawiam się czy wejść w to. |
|
|
|
#1197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1198 |
|
Rozeznanie
|
Macie święta rację dziewczyny. Teraz sobie nie mogę darować, że się nie wysniosłam wcześniej...
Po prostu wychodziłam z założenia, że lepiej mieć kasę później, ale jednak coś sprzedawać. Nie brałam pod uwagę, że mogą nagle przestać płacić wogóle, a opóźnienia - jeśli się jest na nie nastawionym - można jeszcze zaakceptować. Teraz nie wiem już co robić, wiszą mi kasę za maj, no i w czerwcu też sporo droższych rzeczy mi poszło... Boję się jednak, że jak nagle wszystko usunę i zobaczą, że ich olewam to oni także już całkiem mnie oleją... |
|
|
|
#1199 |
|
Raczkowanie
|
Zgłoś im, że wyjeżdzasz na urlop i nie będzie Cię przez np. miesiąc. W końcu są wakacje.
|
|
|
|
#1200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego też zapłacić Ci muszą, możesz im nawet napisać maila, dlaczego kończysz współpracę i nie ma sił. Kasę dostać powinnaś wcześńiej czy później. Chyba, że ogłaszą bankructwo To pisemko też można im wysłać.Swoją drogą, tak jeszcze dodam, że jeśli mają długi, to mogli już wcześniej serwis sprzedać, póki jeszcze działał jako tako. Ech, nie wiem, jaką sytuację mają właściciele Wyl, ale strasznie to wszystko dziwne. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

Tylko czemu mi wtedy nie zapłacili