|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Witajcie weekendowo Mamuśki
![]() Mały mnie właśnie tak kopnął, że aż podskoczyłam. Nie żeby mnie bolało, ale jakoś tak wziął mnie z zaskoczenia Mam wrażenie, że odkąd go czuję, to jestem jeszcze bardziej z nim związana, normalnie jak myślę o Małym to się wzruszam ( to chyba hormony?). Macie też tak?Cytat:
( ja oczywiście bezalkoholowo).Co do pogody u nas, to nie wiem, gdzie będziesz w Polsce Zahario, ale jeśli w południowej, to na razie prognoza nie za fajna, jeśli dobrze słyszałam to ma padać cały przyszły tydzień, a poprawa dopiero po pierwszej połowie lipca
|
|
#3902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witaj brombusio, tez wczoraj dostalam kopniaka po watrobie i z bolu sie zwinelam, ale ze szczerym usmiechem na twarzy, moja miriam z pecherz robi sobie trampoline - a ja co 10 min w toalecie. spokoj mam ja spi ![]() to mnie mala pocieszylas, tak pochodze ze slaska, wiec poludnie polski mowisz w deszcu - super - no tak juz dwa miesiace deszczu nie widzialam wiec czemu nie , musze ci powiedziec, ze wcale mi sie to nie podoba.walizka jest juz w polsce, poslalam w zeszlym tygodni ze znajomymi a ja tylko lece z torebeczka na ramieniu , ale w walizce oczywiscie letnie ciuszki , klapeczki a tu sie zapowiada na kalosze.pieknie!!! brombusiu prosze cie kazdego dnia zdawaj mi relacje i rewelacje pogodowe. ps. zaprawszam na kawke, w cieniu przy basenie. ![]()
|
|
|
#3903 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki
Ja na kawkę pod palmą bardzo chętnie! Już się pakuję! Ja miałam bakterie w moczu, brałam antybiotyk. W ulotce przeczytałam że zażywanie w ciąży pod ścisłą kontrolą lekarza. Na szczęscie były to tylko 2 saszetki do wypicia. I przy następnym badaniu już było ok. Moja ginka powiedziała, że w ciąży bardzo powszechne i normalne, że łapiemy te wstrętne bakterie! kolanosia- jak Cie cośniepokoi to umów się z lekarzem, po co masz sie niepotrzebnie denerwować! kropka - takie maleństwa potrafią sie wydzierać, 9 miesięcy siedziały, skulone cicho, to teraz muszą się wykrzyczeć Weekend spędzimy na leniuchowaniu, jutro czeka nas wyprawa do babci na imieniny Miłego dnia Mamusie Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-06-27 o 10:17 |
|
|
|
#3904 |
|
Raczkowanie
|
Cześc wam mamki,jestem od nowa ta sama Paulina co byla kiedys chciałabym biegac ale dzidzia za mocno sie rusza zebym sobie tak fikala.Jeszcze niewiem co bede miala jest mi obojetne wazne zeby bylo zdrowiutkie maleństwo.Chociaz mam dziwne przeczucie ze urodzi sie wczesnie bo tak sie rusza jak na 20 tydzien jak bylam w tamtym miesiacu na wizycie to ginka mowi ze juz jest brzuch
Dzidzia ma 20 tydz,kocham ja bardzo ![]() nareszcie może sie dowiem co będzie 1 lipca juz niemogę sie doczekac. |
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby tylko burzy nie bylo. Wczoraj jak sie burza o 8 zaczela to po pólnocy sie skonczyła ![]() A jesli chodzi o plany to ja mam wesele kolezanki
|
|
#3906 |
|
Rozeznanie
|
a do nas dziś miali znajomi z rowerkami przyjechać i najpierw na rowery mieliśmy iść a potem zrobić grilla, ale zadzwonił kolega i powiedział, że jest chory i że na samego grilla przyjada (już pomijam fakt, że pogoda zupełnie nie sprzyja) ale ja mu odpowiedziałam (mam nadzieje ze delikatnie) ze jak on jest chory to moze lepiej zeby wcale nie przyjezdzali bo jeszcze mnie zarazi... i nie wiem czy on się nie obraził...
dobrze zrobiłam??? kurcze wydaje mi się ze nie ma co ryzykować .. bo ja bym się czyms zaraziła to dopiero bym był zła... |
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakiego? Górnego? Dolnego? Cieszyńskiego? Co do relacji-rewelacji to proszę http://polskalokalna.pl/raport/wielka-woda-na-poludniu Pocieszyć Cie mogę tym, że nie jest jakoś bardzo zimno, więc w klapeczkach wyskoczysz na pewno, tylko weź też parasolkę. Na kawkę oczywiście jestem chętna Ale jak mi zrobisz frappe, bo dzisiaj mi ciągle duszno i ciepło, więc się przyda coś na ochłodę
|
|
#3908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą dziwi mnie zachowanie niektórych osób które kompletnie nie zwracają uwagi na to, że swoim zachowaniem mogą komuś zaszkodzić (gdybym to ja była chora to w zyciu nie przyszłoby mi do głowy zeby udać się z wizytą do kobiety w ciąży albo małego dziecka... a niektórzy tak robią niestety...) Tak wiec nie martw się... Znajomy nie powinien się o coś takiego obrazać, a jeśli sie obraził - trudno. My, Mamusie, musimy teraz przede wszystkim myśleć o zdrowiu swoim i tym samym swoich dzidziusiów ![]() Pozdrawiam weekendowo
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky dobrze zrobiłaś
Ja dzisiaj też się zastanawiałam, czy nie jestem przewrażliwiona, doszłam do wniosku, że nie. Mianowicie u rzeźnika, sprzedawczyni gołą ręką przesuwała schaby (surowe!), a potem tą samą ręką brała wędliny i kroiła je w tej krajalnicy. Mnie się szynki odechciało kupować, bo sobie pomyślałam, jakie bakterie mogą przejść na nią z surowego mięsa . I co? Miałam rację czy wpadam w ciążową paranoję
|
#3910 |
|
Rozeznanie
|
Brombusia ja bym tam już wędliny nie kupiła...
mięso może i tak bo może Pani nie jest obrzydliwa i ma czyste dłonie ale wędliny raczej nie... |
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
No, ja właśnie kupiłam mięso, ale szynkę sobie darowałam.
I w ogóle nie wiem czy mnie tam jeszcze zobaczą
|
#3912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec czekam.... ![]() oj oj plywac w wodzie deszczowej to nie chce , pochodze z gornego slaska.co do pani "rzeznikowej" to masz racje, lepiej nie narazac malenstwa na tokso i inne bakterie.
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, to ja już wychodzę z domu, powinnam dotrzeć do Ciebie gdzieś na 15 ![]()
|
|
#3914 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie zrobiłam sobie małą przerwę w nauce i czytam co tam naskrobałyście
Cytat:
Bo ja mówiłam mojej pani dr żeby zrobić takie badanie ale ona stwierdziła że to się robi dopiero pod koniec ciąży Ona co prawda bada mnie przy każdej wizycie ale wyczytałam że takie bakterie wcale nie muszą dawać jakiś wielkich objawów. Zastanawiam się wiec czy sama nie pójść i nie zrobić takiego badania tylko właśnie problem że nie wiem jak Ale ze mnie ofiara będę wdzięczna za odpowiedź Cytat:
![]() Cytat:
I jak narazie nie zapowiada się żeby było lepiej![]() Cytat:
Także to raczej jest jeden z "ciążowych objawów" Życzę udanego weekendu. Ja mam jutro strasznie głupi egzamin i proszę o trzymanie kciuków Wracam do nauki
|
||||
|
|
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
oj jakie to lato brzydkie
![]() w dodatku samotna sobota przede mną tż w pracy a tu takie nudy jej tu też was wywiało
|
#3916 |
|
Raczkowanie
|
Witam weekendowo.
Właśnie skończyłam naukę, która trwała od rana :/ Coraz bardziej jestem zdenerwowana tą obroną, a jak się denerwuje to mała mnie kopie, więc nie mam wyjścia muszę się uspokoić ![]() Brombusia nie masz paranoi ciążowej, ale normalne podejście do higieny, ja też bym tam nie kupiła, w takich sklepach rękawiczki to podstawa. Pani magister Domi - GRATULUJĘ!
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie
Ravenne, ja Ci powiem szczerze, ze uczyłam sie ale nei za dużo i komisja mi zadała takie dwa pytania, których sie nei uczyłam i malutko powiedziałam az mi było głupio, ale i tak ocena końcowa jest średnią z pracy mgr i średnia ogólnej oceny ze studiów, dlatego dostałam 4,5![]() Zahario chetnie bym Cie też odwiedziła, moze tam wpadne za niedlugo, Ty takie rarytasy nam oferujesz, ze aż grzech nie skorzystac Brombusia ja tez bym panikowala, ja myje ręce co chiwle jak szalona jak cos dotkne, a jakbym widziala, ze baba tak szaleje z krojeniem i zaraz ma mi macac szybke to tez bym odeszła to samo Lucky bardzo dobrze zrobiłas |
|
|
|
#3918 |
|
Raczkowanie
|
Domi, obronę mam we wtorek od 13:00, mi też wszyscy mówią, że to jest 10 minut i że mówili po trzy zdania na każde pytanie. Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie
![]() Miłej niedzieli mamusie!
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#3919 | |
|
Wtajemniczenie
|
domi7ks gratulacje!!
ja się też egzaminowałam w sobotę na podyplomówce i myślę, że do przodu!, jeszcze tylko obrona ale wcześniej muszę napisać pracę Cytat:
|
|
|
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
Domi gratulacje
![]() Ravenne trzymam kciuki
|
|
|
|
#3921 |
|
Rozeznanie
|
Witam w tą pochmurną niedziele!
Domi gratulacje a za wszystkie kolejne "obrończynie" trzymam kciuki! ![]() Co do zarazków, wirusów i bakterii to ja też mam jakąś obsesję. Takiej szynki bym nie kupiła. Ostrożności nigdy za wiele! Aaaaaa i czuję już powoli ruchy maleństwa pozdrawiam |
|
|
|
#3922 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie w tę paskudną szaro-burą niedzielę ... Pogoda mnie normalnie dobija, pada pada i pada... Uwierz mi Zaharia nie chciałabyś takiego lata
Przyznam, że jestem już prawie pewna, że jednak wyskoczymy gdzieś chociaż na tydzień na wakacje do cieplutkiego kraju Żeby chociaż trochę poczuć lata no i pobyć nad morzem .... ehhh rozmarzyłam się A więc Zaharia zaproszenie przyjęte tylko kawy nie piję - odstawiłam i się nie skusiłam ani razu a strasznym kawoszem jestem ... Lucky, pewnie, że dobrze zrobiłaś, trzeba uważać na siebie i dziecko, a potem kto będzie winny? Kolega często może o tym nawet nie pomyśleć ... Przyznam dziewczyny, że strasznie tęsnkie za jazdą konną ... Przed ciążą jezdziłam regularnie, a teraz no wiadomo .... a i ta pogoda tak beznadziejna, że nawet w odziedzinki nie ma jak pojechać ![]() Wczoraj zaczęłam 16 tydzień Od paru dni czuje takie delikatne tak jakby dotknięcia skrzydłami motyla od środka Najczęsciej rano około 6 i wieczem około 23-24 Jutro mam wizytę Nie mogę się doczekać. Bardzo chciałabym poznać płeć, więc proszę o trzymanie kciuków
|
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
kamilla - ja też mam czasem asymetryczny brzuch
słodkie to jest! Przynajmniej wiem wtedy gdzie jest Dzidzia! Mój TZ się zachwycał jak leżałam na prawym boku, a brzuch mi sterczał po lewej ![]() NadiaM- trzymam kciuki, żeby się Dzidzia ujawniła Do jutra Mamusie |
|
|
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
A niedziela w okolicach Krakowa bardzo słoneczne i gorąca wiec na pogode nie narzekam chociaz ogólnie troche sie stesuje bo dól brzucha mi czasami twardnieje- nie boli mnie brzuch ale czuje ze mam twardy... W dodatku poczytałm troche w necie i od nadmiaru informacji na temat "twardej macicy"- bo tak to mój lekarz określa - chyba mam jeszcze większa paranoje
i cały czas sie dotykam i sprawdzam... Życze spokojnej nocki |
|
|
|
#3925 | |
|
Rozeznanie
|
oj, oj, wnioskuje, iz zawitala do polski piekna sloneczna pogoda, bo na watku nudy!!!
Cytat:
![]() slonko- trzymam za was kciuki, aby malenstwo sie pokazalo w calej krasie ja rowniez jutro mam wizyte, i tak sie zastanawiam, co wam jutro napisze: potwierdzona corcia - miriam, czy tez: przez ten miesiac mojej malej urosl penis ![]() ![]() . wow to by ale bylo - mam nadzieje, ze nie!![]() trzymajcie kciuki. dam znac po powrocie ![]() ravenne - trzymam kciuki za twoja obrone. kochana nie stresuj sie, wszystko bedzie ok!!!
|
|
|
#3926 |
|
Raczkowanie
|
Zaharia, powodzenia jutro na wizycie trzymam kciuki, żeby córci nic nie urosło
Dobrej nocy dziewczynki. Odezwę się jutro po wizycie
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamuski ja tylko na sekunde zameldowac ze juz jestem w domku i jutro do was zajrze i nadrobie,teraz tylko tak szybciutko przeleciałam ale jestem padnieta i oczy same mi sie zamykaja
Wypad nad morze bardzooooo udany,pogoda dopisala no w sumie mogło by troszke mniej wiac bo na plazy myslalam ze łepek urwie ale i tak było super Wpadne jutro i nadrobie a teraz zmykam Buziaki mamuski
|
#3928 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie
Ależ tu wczoraj pustki były, chyba wszystkie miały wychodne Ravenne jutro na pewno będę trzymać ![]() Cytat:
Ale jak dotknę brzucha, to czuję po której stronie leży Cytat:
![]() Cytat:
?Ja jakoś jestem przekonana, że Miriam to na 100 % będzie Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() Cytat:
Cieszę się, że wypad się udał i trochę zazdraszczam My też chcemy się wybrać nad morze, jak TŻ będzie miał urlop. Tak w ogóle to marzy mi się jakiś ciepły kraj, ale ja panikara jestem i boję się w tym stanie za granicę wyjeżdżać.
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
ja tylko wpadlam "usprawiedliwic" moj nieobecnosc...poza tym, ze powinnam sie uczyc do sesji itp. dowiedzialam sie, ze moja mama ma zapalenie pluc i nie moge sobie znalezc miejsca... nie moge sie uczyc, spac ani nic...nie moge tez do niej pojechac w wiem, ze jest sama... Takze chodze jak to zombi i sama nie wiem co robic...i jeszcze mam wyrzuty sumienia, ze moim stresem denerwuje dzidzie... ![]() Odezwe sie lepiej jak bede w lepszym stanie... Pozdrawiam cieplo Was i wasze malenstwa
|
#3930 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też cały czas obserwuję swoje ciało i analizuję co by to mogło być - taka chyba natura niektórych kobiet. Mnie przez jakiś czas wydawało się, żę mam zanisko brzuch i miałam wrażenie, żę zaraz mi dzidzior wyleci... ale staram się myśleć, żę dopóki nie ma naprawdę niepokojących objawów to nie ma się czym denerwować. a mnie w tym tygodniu jakoś tak brzuch bardziej uwidocznił. nawet tż już mówi - wreszcie coś widać! ![]() Cytat:
my myśleliśmy, żeby pojechać nad bałtyk w te wakacje ale jeżeli przyjedzie moja kuzynka na 2 tygodnie to niestety będziemy musieli wyjazd przełożyć na nastęny rok ![]() Cytat:
u mnie dzisiaj zapowiada się szalony dzień. przyjeżdżają moi robotnicy i wreszcie zaczynają remont. a ogoda zapowiada się wyśmienita - muszę przyznać, że nawet w górach jest ciepło - a to już coś |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

( to chyba hormony?). Macie też tak?
, i mam nadzieje, ze ta pogoda o ktorej tak czesto piszecie sie zmieni na lepsze.

, musze ci powiedziec, ze wcale mi sie to nie podoba.

. 

Ale jak dotknę brzucha, to czuję po której stronie leży