Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-27, 09:38   #3901
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Witajcie weekendowo Mamuśki
Mały mnie właśnie tak kopnął, że aż podskoczyłam. Nie żeby mnie bolało, ale jakoś tak wziął mnie z zaskoczenia
Mam wrażenie, że odkąd go czuję, to jestem jeszcze bardziej z nim związana, normalnie jak myślę o Małym to się wzruszam ( to chyba hormony?). Macie też tak?

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
u nas piekny weekend, a jak u was sie zapowiada???, moj kolejny bedzie juz w polsce gdzie pozostane przez dwa tygodnie, i mam nadzieje, ze ta pogoda o ktorej tak czesto piszecie sie zmieni na lepsze.

jakie plany na weekend macie???
W planie mam zakupy, a wieczorem wychodzimy się imprezować ( ja oczywiście bezalkoholowo).
Co do pogody u nas, to nie wiem, gdzie będziesz w Polsce Zahario, ale jeśli w południowej, to na razie prognoza nie za fajna, jeśli dobrze słyszałam to ma padać cały przyszły tydzień, a poprawa dopiero po pierwszej połowie lipca

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 09:57   #3902
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Witajcie weekendowo Mamuśki
Mały mnie właśnie tak kopnął, że aż podskoczyłam. Nie żeby mnie bolało, ale jakoś tak wziął mnie z zaskoczenia
Mam wrażenie, że odkąd go czuję, to jestem jeszcze bardziej z nim związana, normalnie jak myślę o Małym to się wzruszam ( to chyba hormony?). Macie też tak?

W planie mam zakupy, a wieczorem wychodzimy się imprezować ( ja oczywiście bezalkoholowo).
Co do pogody u nas, to nie wiem, gdzie będziesz w Polsce Zahario, ale jeśli w południowej, to na razie prognoza nie za fajna, jeśli dobrze słyszałam to ma padać cały przyszły tydzień, a poprawa dopiero po pierwszej połowie lipca

witaj brombusio, tez wczoraj dostalam kopniaka po watrobie i z bolu sie zwinelam, ale ze szczerym usmiechem na twarzy, moja miriam z pecherz robi sobie trampoline - a ja co 10 min w toalecie. spokoj mam ja spi

to mnie mala pocieszylas, tak pochodze ze slaska, wiec poludnie polski mowisz w deszcu - super - no tak juz dwa miesiace deszczu nie widzialam wiec czemu nie, musze ci powiedziec, ze wcale mi sie to nie podoba.
walizka jest juz w polsce, poslalam w zeszlym tygodni ze znajomymi a ja tylko lece z torebeczka na ramieniu, ale w walizce oczywiscie letnie ciuszki, klapeczki a tu sie zapowiada na kalosze.
pieknie!!!
brombusiu prosze cie kazdego dnia zdawaj mi relacje i rewelacje pogodowe.

ps. zaprawszam na kawke, w cieniu przy basenie.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 10:16   #3903
elalank
Zadomowienie

Witajcie Mamuśki

Ja na kawkę pod palmą bardzo chętnie! Już się pakuję!

Ja miałam bakterie w moczu, brałam antybiotyk. W ulotce przeczytałam że zażywanie w ciąży pod ścisłą kontrolą lekarza. Na szczęscie były to tylko 2 saszetki do wypicia. I przy następnym badaniu już było ok. Moja ginka powiedziała, że w ciąży bardzo powszechne i normalne, że łapiemy te wstrętne bakterie!
kolanosia- jak Cie cośniepokoi to umów się z lekarzem, po co masz sie niepotrzebnie denerwować!

kropka - takie maleństwa potrafią sie wydzierać, 9 miesięcy siedziały, skulone cicho, to teraz muszą się wykrzyczeć

Weekend spędzimy na leniuchowaniu, jutro czeka nas wyprawa do babci na imieniny

Miłego dnia Mamusie

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-06-27 o 10:17
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 10:18   #3904
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Cześc wam mamki,jestem od nowa ta sama Paulina co byla kiedys chciałabym biegac ale dzidzia za mocno sie rusza zebym sobie tak fikala.Jeszcze niewiem co bede miala jest mi obojetne wazne zeby bylo zdrowiutkie maleństwo.Chociaz mam dziwne przeczucie ze urodzi sie wczesnie bo tak sie rusza jak na 20 tydzien jak bylam w tamtym miesiacu na wizycie to ginka mowi ze juz jest brzuch jest pod pepkiem stwierdzila ze jest duzy dzidzius a wtedy byl 17 tydzien.Moze po tacie bedzie dyzy bo tata jest wysoki ale jak na moja postóre to troche dziwne.Bo jestem szczupla osoba.

Dzidzia ma 20 tydz,kocham ja bardzo :jupi :
nareszcie może sie dowiem co będzie 1 lipca juz niemogę sie doczekac.
paczka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 10:25   #3905
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
witam mamuski !!!
u nas piekny weekend, a jak u was sie zapowiada???, moj kolejny bedzie juz w polsce gdzie pozostane przez dwa tygodnie, i mam nadzieje, ze ta pogoda o ktorej tak czesto piszecie sie zmieni na lepsze.

jakie plany na weekend macie
???[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

.
U nas sie weekend nieciekawie zapowiada, caly czas pada zeby tylko burzy nie bylo. Wczoraj jak sie burza o 8 zaczela to po pólnocy sie skonczyła

A jesli chodzi o plany to ja mam wesele kolezanki tak bardzo bym chciala zeby sie jej udalo a pogoda jak na zlosc robi, duzo podtopien jest tam w tym miesie co jest to wesele. A teraz uciekam sie robic na cacy

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 11:54   #3906
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

a do nas dziś miali znajomi z rowerkami przyjechać i najpierw na rowery mieliśmy iść a potem zrobić grilla, ale zadzwonił kolega i powiedział, że jest chory i że na samego grilla przyjada (już pomijam fakt, że pogoda zupełnie nie sprzyja) ale ja mu odpowiedziałam (mam nadzieje ze delikatnie) ze jak on jest chory to moze lepiej zeby wcale nie przyjezdzali bo jeszcze mnie zarazi... i nie wiem czy on się nie obraził...
dobrze zrobiłam??? kurcze wydaje mi się ze nie ma co ryzykować .. bo ja bym się czyms zaraziła to dopiero bym był zła...
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 12:04   #3907
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
to mnie mala pocieszylas, tak pochodze ze slaska, wiec poludnie polski mowisz w deszcu - super - no tak juz dwa miesiace deszczu nie widzialam wiec czemu nie, musze ci powiedziec, ze wcale mi sie to nie podoba.
walizka jest juz w polsce, poslalam w zeszlym tygodni ze znajomymi a ja tylko lece z torebeczka na ramieniu, ale w walizce oczywiscie letnie ciuszki, klapeczki a tu sie zapowiada na kalosze.
pieknie!!!

Mówisz ze Śląska?
Jakiego? Górnego? Dolnego? Cieszyńskiego?
Co do relacji-rewelacji to proszę
http://polskalokalna.pl/raport/wielka-woda-na-poludniu

Pocieszyć Cie mogę tym, że nie jest jakoś bardzo zimno, więc w klapeczkach wyskoczysz na pewno, tylko weź też parasolkę.

Na kawkę oczywiście jestem chętna Ale jak mi zrobisz frappe, bo dzisiaj mi ciągle duszno i ciepło, więc się przyda coś na ochłodę

Stary 2009-06-27, 12:07   #3908
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
a do nas dziś miali znajomi z rowerkami przyjechać i najpierw na rowery mieliśmy iść a potem zrobić grilla, ale zadzwonił kolega i powiedział, że jest chory i że na samego grilla przyjada (już pomijam fakt, że pogoda zupełnie nie sprzyja) ale ja mu odpowiedziałam (mam nadzieje ze delikatnie) ze jak on jest chory to moze lepiej zeby wcale nie przyjezdzali bo jeszcze mnie zarazi... i nie wiem czy on się nie obraził...
dobrze zrobiłam??? kurcze wydaje mi się ze nie ma co ryzykować .. bo ja bym się czyms zaraziła to dopiero bym był zła...
Pewnie że dobrze Kobieta w ciąży jest znacznie bardziej podatna na różnego rodzaju infekcje i coś, co normalnie nie byłoby groźne moze stać się poważnym problemem - przede wszystkim dla dzidziusia...
Swoją drogą dziwi mnie zachowanie niektórych osób które kompletnie nie zwracają uwagi na to, że swoim zachowaniem mogą komuś zaszkodzić (gdybym to ja była chora to w zyciu nie przyszłoby mi do głowy zeby udać się z wizytą do kobiety w ciąży albo małego dziecka... a niektórzy tak robią niestety...) Tak wiec nie martw się... Znajomy nie powinien się o coś takiego obrazać, a jeśli sie obraził - trudno. My, Mamusie, musimy teraz przede wszystkim myśleć o zdrowiu swoim i tym samym swoich dzidziusiów

Pozdrawiam weekendowo

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 12:09   #3909
brombusia
Zakorzenienie

Lucky dobrze zrobiłaś
Ja dzisiaj też się zastanawiałam, czy nie jestem przewrażliwiona, doszłam do wniosku, że nie.
Mianowicie u rzeźnika, sprzedawczyni gołą ręką przesuwała schaby
(surowe!), a potem tą samą ręką brała wędliny i kroiła je w tej krajalnicy.
Mnie się szynki odechciało kupować, bo sobie pomyślałam, jakie bakterie mogą przejść na nią z surowego mięsa .
I co? Miałam rację czy wpadam w ciążową paranoję ?

Stary 2009-06-27, 12:19   #3910
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Brombusia ja bym tam już wędliny nie kupiła...
mięso może i tak bo może Pani nie jest obrzydliwa i ma czyste dłonie ale wędliny raczej nie...
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 12:22   #3911
brombusia
Zakorzenienie

No, ja właśnie kupiłam mięso, ale szynkę sobie darowałam.
I w ogóle nie wiem czy mnie tam jeszcze zobaczą

Stary 2009-06-27, 12:47   #3912
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
Mówisz ze Śląska?
Jakiego? Górnego? Dolnego? Cieszyńskiego?
Co do relacji-rewelacji to proszę
http://polskalokalna.pl/raport/wielka-woda-na-poludniu

Pocieszyć Cie mogę tym, że nie jest jakoś bardzo zimno, więc w klapeczkach wyskoczysz na pewno, tylko weź też parasolkę.

Na kawkę oczywiście jestem chętna Ale jak mi zrobisz frappe, bo dzisiaj mi ciągle duszno i ciepło, więc się przyda coś na ochłodę
niestety, przykro mi bardzo ale frape, nie polece kobiecie w ciazy -bardzo nie zdrowa, w zamian zaserwuje frerdo - rowniez na zimno ale z kawa espresso.
wiec czekam....

oj oj plywac w wodzie deszczowej to nie chce, pochodze z gornego slaska.

co do pani "rzeznikowej" to masz racje, lepiej nie narazac malenstwa na tokso i inne bakterie.
12.12.12 zoi

Stary 2009-06-27, 12:55   #3913
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
niestety, przykro mi bardzo ale frape, nie polece kobiecie w ciazy -bardzo nie zdrowa, w zamian zaserwuje frerdo - rowniez na zimno ale z kawa espresso.
wiec czekam....
A dlaczego niezdrowa? Z powodu kawy rozpuszczalnej?

Cytat:
wiec czekam....
Dobra, to ja już wychodzę z domu, powinnam dotrzeć do Ciebie gdzieś na 15

Stary 2009-06-27, 15:54   #3914
katekatee
Zadomowienie

Witam serdecznie zrobiłam sobie małą przerwę w nauce i czytam co tam naskrobałyście

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki!!!

Martwię sie troszkę o swoje zdrówko. Nie wiem dlaczego nie miałam robionej cytologii, ani biocenozy pochwy na początku ciąży. Do ciąży lekarz podchodził bardzo ostrożnie, długo się staraliśmy, nie wiem czy lekarz nie chciał za szybko wszystkiego zlecać czy po prostu zapomniał. Otóż zauważyłam dziwne upławy i poszłam zrobić sobie dziś biocenozę tak sama z siebie. Niby jakiegoś alarmu babka nie podniosła, ale pH mam podwyższone i bakterii gram ujemnych za dużo. Boję się żeby nie było takich problemów jak u Dudziakowej, a do wizyty jeszcze 2 tyg!!!
Czy ktoś wie jakie bakterie dokuczjają Dudziakowej? A może sama Dudziakowa mi odpowie? Gorąco ją z resztą pozdrawiam, tak jak Was wszystkie!
Pa!
Kolanosia mam głupie pytanie, w związku z tym że ja jeszcze nigdy nie miałam robionych tych badań. Powiedz mi czy ten "materiał" do badania może pobrać tylko lekarz czy można to zrobić w domu Bo ja mówiłam mojej pani dr żeby zrobić takie badanie ale ona stwierdziła że to się robi dopiero pod koniec ciąży Ona co prawda bada mnie przy każdej wizycie ale wyczytałam że takie bakterie wcale nie muszą dawać jakiś wielkich objawów. Zastanawiam się wiec czy sama nie pójść i nie zrobić takiego badania tylko właśnie problem że nie wiem jak Ale ze mnie ofiara będę wdzięczna za odpowiedź

Cytat:
Aj też jestem z górnego śląska i też mam tą "przyjemność" codziennie obserwować deszcz za oknem

Cytat:

pieknie!!!

Jeśli się do Nas wybierasz to raczej ubiór jesienny bo jest naprawdę niefajnie I jak narazie nie zapowiada się żeby było lepiej

Cytat:
Lucky dobrze zrobiłaś
Ja dzisiaj też się zastanawiałam, czy nie jestem przewrażliwiona, doszłam do wniosku, że nie.
Mnie się szynki odechciało kupować, bo sobie pomyślałam, jakie bakterie mogą przejść na nią z surowego mięsa .
Ja też nie raz przesadnie dam o czystość, 5 razy wszystko myje, staram się kupować mięso z "pewnych" źródeł i też unikam chorych Także to raczej jest jeden z "ciążowych objawów"
Życzę udanego weekendu.
Ja mam jutro strasznie głupi egzamin i proszę o trzymanie kciuków Wracam do nauki
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 16:09   #3915
martaN23
Zadomowienie

oj jakie to lato brzydkiegdzie to słoneczko
w dodatku samotna sobota przede mną tż w pracy a tu takie nudy jej tu też was wywiało nie wiem co mam dziś ze sobą zrobić
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 17:34   #3916
Ravenne
Raczkowanie

Witam weekendowo.
Właśnie skończyłam naukę, która trwała od rana :/ Coraz bardziej jestem zdenerwowana tą obroną, a jak się denerwuje to mała mnie kopie, więc nie mam wyjścia muszę się uspokoić

Brombusia nie masz paranoi ciążowej, ale normalne podejście do higieny, ja też bym tam nie kupiła, w takich sklepach rękawiczki to podstawa.

Pani magister Domi - GRATULUJĘ!
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 18:21   #3917
domi7ks
Zakorzenienie

Czesc Mamusie
Ravenne, ja Ci powiem szczerze, ze uczyłam sie ale nei za dużo i komisja mi zadała takie dwa pytania, których sie nei uczyłam i malutko powiedziałamaz mi było głupio, ale i tak ocena końcowa jest średnią z pracy mgr i średnia ogólnej oceny ze studiów, dlatego dostałam 4,5 trzymam kciuki, to kiedy masz oborne we wtorek?u mnei to bardzo szybko poszło, normalnei w szoku byłam. Było nas 7 osób i pierwsza koleżanka weszła i wyszła po 7 minutach i tak kazdy i w godzine juz było po obornie

Zahario chetnie bym Cie też odwiedziła, moze tam wpadne za niedlugo, Ty takie rarytasy nam oferujesz, ze aż grzech nie skorzystac

Brombusia ja tez bym panikowala, ja myje ręce co chiwle jak szalona jak cos dotkne, a jakbym widziala, ze baba tak szaleje z krojeniem i zaraz ma mi macac szybke to tez bym odeszła
to samo Lucky bardzo dobrze zrobiłas

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 11:08   #3918
Ravenne
Raczkowanie

Domi, obronę mam we wtorek od 13:00, mi też wszyscy mówią, że to jest 10 minut i że mówili po trzy zdania na każde pytanie. Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie

Miłej niedzieli mamusie!
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 11:10   #3919
tarasia
Wtajemniczenie

domi7ks gratulacje!!

ja się też egzaminowałam w sobotę na podyplomówce i myślę, że do przodu!, jeszcze tylko obrona ale wcześniej muszę napisać pracę

Cytat:
ja bym tez tego nie kupiła - zwsze trzeba uważać ale myślę, żę ciąża to szczególny okres kiedy treba uważać nie tylko na siebie ale i na dzidzię. takie surowe mięso może być szkodliwe więc po co ryzykować!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 12:08   #3920
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Domi gratulacje
Ravenne trzymam kciuki
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 12:46   #3921
kamilla123
Rozeznanie

Witam w tą pochmurną niedziele!

Domi gratulacje
a za wszystkie kolejne "obrończynie" trzymam kciuki!

Co do zarazków, wirusów i bakterii to ja też mam jakąś obsesję. Takiej szynki bym nie kupiła. Ostrożności nigdy za wiele!

Aaaaaa i czuję już powoli ruchy maleństwa kopniak na razie był jeden, ale czuję powoli jak mi tam w brzuchu dzidzia tańczy. Czasami jak poleżę bokiem to tak sie ułoży, że po wyprostowaniu mam "krzywy" brzuch. Z jednej strony tam gdzie dzidzia sie wypięła brzuch jest bardziej wypukły, a z drugiej sie zapada. Śmiesznie to wygląda, ale mam nadzieję, ze to normalne. Też czasami macie brzuch bardziej wypukły z jednej strony, taki asymetryczny??

pozdrawiam
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 14:10   #3922
NadiaM
Raczkowanie

Witam Mamusie w tę paskudną szaro-burą niedzielę ... Pogoda mnie normalnie dobija, pada pada i pada... Uwierz mi Zaharia nie chciałabyś takiego lata Przyznam, że jestem już prawie pewna, że jednak wyskoczymy gdzieś chociaż na tydzień na wakacje do cieplutkiego kraju Żeby chociaż trochę poczuć lata no i pobyć nad morzem .... ehhh rozmarzyłam się A więc Zaharia zaproszenie przyjęte tylko kawy nie piję - odstawiłam i się nie skusiłam ani razu a strasznym kawoszem jestem ...

Lucky, pewnie, że dobrze zrobiłaś, trzeba uważać na siebie i dziecko, a potem kto będzie winny? Kolega często może o tym nawet nie pomyśleć ...

Przyznam dziewczyny, że strasznie tęsnkie za jazdą konną ... Przed ciążą jezdziłam regularnie, a teraz no wiadomo .... a i ta pogoda tak beznadziejna, że nawet w odziedzinki nie ma jak pojechać

Wczoraj zaczęłam 16 tydzień Od paru dni czuje takie delikatne tak jakby dotknięcia skrzydłami motyla od środka Najczęsciej rano około 6 i wieczem około 23-24

Jutro mam wizytę Nie mogę się doczekać. Bardzo chciałabym poznać płeć, więc proszę o trzymanie kciuków
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 21:07   #3923
elalank
Zadomowienie

kamilla - ja też mam czasem asymetryczny brzuch słodkie to jest! Przynajmniej wiem wtedy gdzie jest Dzidzia! Mój TZ się zachwycał jak leżałam na prawym boku, a brzuch mi sterczał po lewej

NadiaM- trzymam kciuki, żeby się Dzidzia ujawniła

Do jutra Mamusie
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 22:04   #3924
malina81
Zadomowienie

A niedziela w okolicach Krakowa bardzo słoneczne i gorąca wiec na pogode nie narzekam chociaz ogólnie troche sie stesuje bo dól brzucha mi czasami twardnieje- nie boli mnie brzuch ale czuje ze mam twardy... W dodatku poczytałm troche w necie i od nadmiaru informacji na temat "twardej macicy"- bo tak to mój lekarz określa - chyba mam jeszcze większa paranoje i cały czas sie dotykam i sprawdzam...
Życze spokojnej nocki
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 22:18   #3925
zaharia
Rozeznanie

oj, oj, wnioskuje, iz zawitala do polski piekna sloneczna pogoda, bo na watku nudy!!!

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Witam Mamusie w tę paskudną szaro-burą niedzielę ... Pogoda mnie normalnie dobija, pada pada i pada... Uwierz mi Zaharia nie chciałabyś takiego lata Przyznam, że jestem już prawie pewna, że jednak wyskoczymy gdzieś chociaż na tydzień na wakacje do cieplutkiego kraju Żeby chociaż trochę poczuć lata no i pobyć nad morzem .... ehhh rozmarzyłam się A więc Zaharia zaproszenie przyjęte tylko kawy nie piję - odstawiłam i się nie skusiłam ani razu a strasznym kawoszem jestem ...

Lucky, pewnie, że dobrze zrobiłaś, trzeba uważać na siebie i dziecko, a potem kto będzie winny? Kolega często może o tym nawet nie pomyśleć ...

Przyznam dziewczyny, że strasznie tęsnkie za jazdą konną ... Przed ciążą jezdziłam regularnie, a teraz no wiadomo .... a i ta pogoda tak beznadziejna, że nawet w odziedzinki nie ma jak pojechać

Wczoraj zaczęłam 16 tydzień Od paru dni czuje takie delikatne tak jakby dotknięcia skrzydłami motyla od środka Najczęsciej rano około 6 i wieczem około 23-24

Jutro mam wizytę Nie mogę się doczekać. Bardzo chciałabym poznać płeć, więc proszę o trzymanie kciuków
nadia - nie kawa, to soczek z pomaranczy

slonko- trzymam za was kciuki, aby malenstwo sie pokazalo w calej krasie,
ja rowniez jutro mam wizyte, i tak sie zastanawiam, co wam jutro napisze: potwierdzona corcia - miriam, czy tez: przez ten miesiac mojej malej urosl penis. wow to by ale bylo - mam nadzieje, ze nie!, tak sie juz przyzwyczailam mowic do brzuchola "miriam"
trzymajcie kciuki.
dam znac po powrocie

ravenne - trzymam kciuki za twoja obrone. kochana nie stresuj sie, wszystko bedzie ok!!!
12.12.12 zoi

Stary 2009-06-28, 22:55   #3926
NadiaM
Raczkowanie

Zaharia, powodzenia jutro na wizycie trzymam kciuki, żeby córci nic nie urosło

Dobrej nocy dziewczynki. Odezwę się jutro po wizycie
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 23:26   #3927
kachula27
Zakorzenienie

czesc mamuski ja tylko na sekunde zameldowac ze juz jestem w domku i jutro do was zajrze i nadrobie,teraz tylko tak szybciutko przeleciałam ale jestem padnieta i oczy same mi sie zamykaja

Wypad nad morze bardzooooo udany,pogoda dopisala no w sumie mogło by troszke mniej wiac bo na plazy myslalam ze łepek urwie ale i tak było super

Wpadne jutro i nadrobie a teraz zmykam

Buziaki mamuski

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 07:49   #3928
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie Mamusie
Ależ tu wczoraj pustki były, chyba wszystkie miały wychodne

Ravenne jutro na pewno będę trzymać

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Też czasami macie brzuch bardziej wypukły z jednej strony, taki asymetryczny??
Wypukły raczej mi się jeszcze nie robi, bo dzidziolek dość mały, a ja mam dodatkowe sadełko na brzuchu, które maskuje pewne nierówności Ale jak dotknę brzucha, to czuję po której stronie leży

Cytat:
oj, oj, wnioskuje, iz zawitala do polski piekna sloneczna pogoda, bo na watku nudy!!!
Melduję, że wczoraj była dość przyjemna pogoda, co do dnia dzisiejszego, to na razie nic nie wiem, bo jest mgła

Cytat:
ja rowniez jutro mam wizyte, i tak sie zastanawiam, co wam jutro napisze: potwierdzona corcia - miriam, czy tez: przez ten miesiac mojej malej urosl penis. wow to by ale bylo - mam nadzieje, ze nie!, tak sie juz przyzwyczailam mowic do brzuchola "miriam"
trzymajcie kciuki.
dam znac po powrocie
Myślisz, że może się okazać, że to jednak Giorgio ?
Ja jakoś jestem przekonana, że Miriam to na 100 % będzie
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Wypad nad morze bardzooooo udany,pogoda dopisala no w sumie mogło by troszke mniej wiac bo na plazy myslalam ze łepek urwie ale i tak było super
Witam po powrocie
Cieszę się, że wypad się udał i trochę zazdraszczam
My też chcemy się wybrać nad morze, jak TŻ będzie miał urlop. Tak w ogóle to marzy mi się jakiś ciepły kraj, ale ja panikara jestem i boję się w tym stanie za granicę wyjeżdżać.

Stary 2009-06-29, 08:07   #3929
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Witam mamusie

ja tylko wpadlam "usprawiedliwic" moj nieobecnosc...poza tym, ze powinnam sie uczyc do sesji itp. dowiedzialam sie, ze moja mama ma zapalenie pluc i nie moge sobie znalezc miejsca... nie moge sie uczyc, spac ani nic...nie moge tez do niej pojechac w wiem, ze jest sama... Takze chodze jak to zombi i sama nie wiem co robic...i jeszcze mam wyrzuty sumienia, ze moim stresem denerwuje dzidzie...

Odezwe sie lepiej jak bede w lepszym stanie...

Pozdrawiam cieplo Was i wasze malenstwa

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 08:36   #3930
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
troche sie stesuje bo dól brzucha mi czasami twardnieje- nie boli mnie brzuch ale czuje ze mam twardy... W dodatku poczytałm troche w necie i od nadmiaru informacji na temat "twardej macicy"- bo tak to mój lekarz określa - chyba mam jeszcze większa paranoje i cały czas sie dotykam i sprawdzam...
Życze spokojnej nocki
moja mama ciągle mi mówi, że ja zadużo czytam na temat ciąży -mówi mi "przecież ty zwariujesz"
ja też cały czas obserwuję swoje ciało i analizuję co by to mogło być - taka chyba natura niektórych kobiet.
Mnie przez jakiś czas wydawało się, żę mam zanisko brzuch i miałam wrażenie, żę zaraz mi dzidzior wyleci...
ale staram się myśleć, żę dopóki nie ma naprawdę niepokojących objawów to nie ma się czym denerwować.

a mnie w tym tygodniu jakoś tak brzuch bardziej uwidocznił. nawet tż już mówi - wreszcie coś widać!

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
koniecznie wklej foty!
my myśleliśmy, żeby pojechać nad bałtyk w te wakacje ale jeżeli przyjedzie moja kuzynka na 2 tygodnie to niestety będziemy musieli wyjazd przełożyć na nastęny rok
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Witam mamusie

ja tylko wpadlam "usprawiedliwic" moj nieobecnosc...poza tym, ze powinnam sie uczyc do sesji itp. dowiedzialam sie, ze moja mama ma zapalenie pluc i nie moge sobie znalezc miejsca... nie moge sie uczyc, spac ani nic...nie moge tez do niej pojechac w wiem, ze jest sama... Takze chodze jak to zombi i sama nie wiem co robic...i jeszcze mam wyrzuty sumienia, ze moim stresem denerwuje dzidzie...
kochana, jeżeli tylko twoja mama jest pod opieką lekarzy to wszystko będzie dobrze. od zapalenia płuc się nie umiera jeżeli ktoś nie jest obłożnie chory. także głowa do góry! najważniejsze, żeby mama wiedziała, żę o niej pamiętasz i ją kochasz!

u mnie dzisiaj zapowiada się szalony dzień. przyjeżdżają moi robotnicy i wreszcie zaczynają remont.
a ogoda zapowiada się wyśmienita - muszę przyznać, że nawet w górach jest ciepło - a to już coś

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości