![]() |
#3061 |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
W mniejszych miastach ginekolodzy olewają wszystkie badania nawet wymaganego wywiadu nie przeprowadzają, za prywatna wizytę biorą około 50 zł i przepiszą wszystko to co sobie zażyczymy
Problemy które wystąpią podczas stosowania tabletek są już im obojętne , tak właśnie moja koleżanka nabawiła sie większych problemów zdrowotnych. |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A YAZ to tabletki nowej generacji o mniejszej zawartosci hormonow. Poza tym, czy zwrocilas uwage, ze kazda z wypowiadajacych sie osob napisala 1 post lub jest gosciem? To moze byc zwykla akcja producentow innych tabletek, ktora ma wystraszyc kobiety, aby siegnely po ich tabletki. Dla mnie ten artykul jet smieszny. Tym bardziej, ze jedna z wypowiadajacych sie kobiet napisala, ze juz 2go dnia brania tabletek miala zawal. Z dnia na dzien to sie nie dzieje. Cytat:
Moj ginekolog - prywatny - zrobil mi usg pochwy, piersi, tarczycy, zbadal piersi, przeprowadzil wywiad lekarski i musialam na poczatku brania tabletek co miesiac do niego przychodzic i sie spowiadac, jak sie czuje. Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-06-27 o 22:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Raczkowanie
|
bardzo sobie lekarz wzial do serca swoje prywatne pacjentki
![]() ...ale co miesiac do kontroli ...???za bardzo przejety swoja rola! a z drugiej strony lepiej tak niz przepisywanie tabsow bez badan itp. Jestem w polowie 3 opakowania i w ogole nie odczuwam ,ze biore te tabletki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Przyczajenie
|
Witajcie Kochane.
Mam problem i liczę, że pomożecie mi go rozwiazać. Jestem na 23 tabletce 2-go opakowania YAz`u. Wczoraj zmuszona byłam pójść do lekarza. Diagnoza - zapalenie pęcherza. Leki - Augmentin SR (1000mg + 62,5 mg tabletki o przedłużonym uwalnianiu), No-Spa Forte (80 mg tabletki) i Uromaxin (żurawina w tabletkach). Mam pytanie dotyczące pierwszego leku. Uprzedziłam lekarza, że stosuję antykoncepcje hormonalną. Stwierdził, że Augmentin nie wpływa na skuteczność Yaz. Nastepnie udałam się do apteki, by wykupić leki. Przezornie zapytałam panią farmaceutkę o to samo, ta stwierdziła, że każdy antybiotyk wpływa na skuteczność antykoncepcji hormonalnej. Wykupiłam jednak tabletki. I jakież moje zdziwienie, gdy po przyjściu do domu zaczęłam czytać ulotkę, a tam napisane - "Podobnie jak inne antybiotyki o szerokim zakresie działania, lek Augmentin SR może zmniejszać skuteczność doustnych środków antykoncepcyjnych." Moje pytanie - brać Augmentin czy nie? Pozdrawiam Was serdecznie. PS. Mogłabym prosić o link do wykazu leków majacych wpływ na antykoncepcję hormonalną? Jestem nowa i jeszcze nie wiem jak sprawnie się tutaj poruszać... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3068 |
Raczkowanie
|
jestem na 2 op na 28 tabletce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja brałabym Agumentin, zdrowie przecież najważniejsze, i stosowała dodatkowe zabezpiecznie albo zmusiła się do celibatu :P
![]() |
#3070 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki ponawiam swoje pytanko...
Piszę, ponieważ dzisiaj stało się coś co mnie zaniepokoiło. Od 1,5 roku biorę tabletki anty (wcześniej Yaminelle, ale skład ma taki sam jak YAZ) i owszem, przez pierwsze 2 opakowania występowały plamienia... ale później był spokój aż do dzisiaj. Nagle pojawiło się leciutkie plamienie... Miałyście tak? Co to może oznaczać? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 |
Przyczajenie
|
Jeżeli plamienie występuje dłużej niż po 3 opakowaniu to trzeba zgłosić sie z tym do ginekologa
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
15 z 1 opakowania już łyknęłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do popijania tabsów, wczoraj pobiłam chyba wszystkie z Was, bo popiłam kefiren i piwem... Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2009-06-27 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Przyczajenie
|
To życzę Ci żeby objawy przeszły , ja kończę 1 opakowanie , jedynym skutkiem ubocznym jest plamienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Rozeznanie
|
Właśnie teraz zostałam uświadomiona, że przy tabl. anty nie wolno stosować paracetamolu w dużych dawkach... a ja przez dobrych kilka dni przyjmowałam tego naprawdę solidne dawki. Cóż, moja własna głupota.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 |
Przyczajenie
|
No o ile mi wiadomo to w czasie okresu paracetamol nawet może wywołać krwotok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() zaczelam stosowac tabletki Yaz, bylo to moje pierwsze opakowanie... stosowalam je bo wczesniej dostawalam okres co 2 tygodnie i zglosilam sie z tym do lekarza. Pani doktor o nic nie pytala tylko powiedziala ze zeby mi go wyregulowac mam brac przez 3 miesiace te tabletki... zaczelam je brac 3 tyg temu wraz z pierwszym dniem okresu... no i plamienie trwa nadal... chce pojsc z tym znow do lekarza ale nie wiem czy jeszcze nie poczekac... przestalam je brac 2 dni temu... nie wiem czy dobrze zrobilam...doradzcie cos prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj po drugiej placebo i już się zaczynam strachac o brak okresu ;/
eh póki nei dostanę to nie uwierze ![]() jeszcze trochę i sobie zaczne ciaze wkrecac... dobra juz sobie wkrecam
![]() |
#3080 |
Rozeznanie
|
Laski jak zalozyc nowy watek ???????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Przyczajenie
|
Cześć, jestem tu nowa ale muszę się spytać o jedną rzecz
Bo tak, biorę Yaz, skończyłam 1 opakowanie, krwawienia śródcykliczne były, troche mdłości i leciutkie problemy z cerą, więc się bardzo nie przejmowałam W tym tyg przeziębiłam się i dostałam Bactrim, dodam że podczas całego przeziębienia bolał mnie brzuch Do tego dostałam jeszcze okres, więc ból był nie do wytrzymania i żeby normalnie funkcjonować wzięłam Saridon, który ma potężną dawkę paracetamolu i zawsze jako jedyny mi pomagał na bóle. W ulotce Yaz nie zobaczyłam żadnej wzmianki na temat paracetamolu i dowiedziałam się o nim dopiero z forum Problem tkwi w tym że czuję drętwienie i mrowienie, mam mocne krwawienie i do tego mi słabo, oczywiście dodam że brzuch już nie boli, ale co z tego jak boli cała reszta? ![]() Moja ginekolog powiedziała że to chyba sprawka wszystkich tych leków na raz i żeby odstawić bactrim jak mogę i już więcej po paracetamol nie sięgać Miałyście coś takiego? (tzn te drętwienia etc.) A powiedzcie jeszcze jak skuteczność antykoncepcyjna skoro wzięłam ten saridon akurat w trakcie białej tabletki placebo? ![]() (huh, w moim stanie i tak sobie nie poszaleje ale chciałabym wiedzieć jak co :P) Dodam że palę, ale po przeczytaniu forum prawie w całości od dzisiaj przestaje! (musi się udać, chcę pożyć jeszcze :P!) Edytowane przez IMWHOIM Czas edycji: 2009-06-28 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Przyczajenie
|
hej ja nie miałam takich objawów jak ty ! moi zdaniem powinien gin ci zmienic tabletki na inne zreszta przeczytaj ulotke tam pisze przy jakich objawach powinno sie zaprzestac brac tabletki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Przyczajenie
|
mam pytanie czemu nie mozna brac paracetamolu biorac te tabletki?
i jakich tabletek nie mozna brac? czy normalne przeciwbolowe typu naproksen ibuprom |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
nie chodzi o to, ze nie mozna brac, tylko nie mozna w duzych ilosciach.
#3085 |
Przyczajenie
|
Witajcie ponownie.
Jednak musiałam zacząć stosować Augmentin - siła wyższa... Biorąc pod uwagę, że jestem na ostatniej tabletce placebo (no i oczywiście wczoraj odwiedziła mnie @), raczej nic nie powinno się stać... W zwiazku z powyższym mam kolejne pytanie. Jek długo po antybiotykoterapii należy stosować dodatkowe zabezpieczenie? Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie można.. bo? krwawienia i inne, czy obniżenie skuteczności? no i tylko w okresie 4h, czy później również? no i co rozumiemy pod pojęciem "duża ilość.."
![]() |
#3087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3088 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli masz problemy z pęcherzem to pamietaj, by stosunku się wysikac, chocby kilka kropelek i najlepiej przed i po weż furaginum. Niestety zapalenie pęcherza może powrócic a współzycie jest czynnikiem, które podnosi ryzyko:/ nie lekceważ tej choroby, bo to lubi wracac nawet jak się wyleczysz niestety coś o tym wiem, o nawracającym zapaleniu pęcherza, mimo że takich typowych ostrych objawów nie miałam, to miało to fatalny wpływ na moje zdrowie ![]() Powodzenia i zdrówka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() Do tego czesto mam rozwolnienie, raz nawet z 2 h po przyjeciu tabletki i oczywiscie zapomnialam, ze powinnam wziac 2ga i nie bede jeszcze mama. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Raczkowanie
|
Laski, na której tabletce placebo pojawiają się u was znaki, że zbliża się "okres"?? Czy pojawiają się już przed tabletkami placebo czy zaraz w dzień okresu??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.