|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pogaduszki świeżo upieczonych licealistek tuż po rekrutacji :)
kurde, dziewczyny, ale wy szybko zasuwacie, już tyle strona zapisałyście, że ledwo nadążam
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie 53 posty, z czego ostatni został napisany dziś o 19:54 w klasie jest zapisanych 12 osób jako uczniowie i 9 gości.Cytat:
nie strasz ja się będę dopiero pierwszy rok uczyć francuskiego, mogłam wybrać szkołę w mojej wsi, albo miejscowości obok i uczyć się angielskiego i niemieckiego, ale ja się uparłam i wolałam wybrać LO, do którego muszę prawie godzinę dojeżdżać, no ale jest tam francuski ![]() Cytat:
a potem jak ktoś nie wiedział, kiedy jakie terminy, to sypałam informacjami. albo jak nauczyciele zapowiadali jakąś kartkówkę, to zawsze gadałam, czy może przełożyć na kiedy indziej, bo wtedy mamy jeszcze 2 kartkówki z czegoś innego Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam torebki, legginsów, butów ani kasy na to wszystko
Ale w poniedziałek jadę do kina A potem wakaaacje Nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#363 |
|
Wtajemniczenie
|
Już lubię ludzi z mojej klasy!
Zapisało się już chyba 18 osób i wszyscy wydają mi się być bardzo sympatyczni Nasza-klasa i jej fora to jednak genialny wynalazek ![]() ![]() A ja w poniedziałek jadę na zakupy! |
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nic nie mam i kasy też nie, bidoszka
dopiero w połowie sierpnia naciągnę rodziców na zakupy, no bo w końcu trzeba jakoś wyglądać jak się do liceum idzie ![]() Ale już obmyśliłam sobie fajną fryzurę na rozpoczęcie roku no i muszę kupić dobrą klamrę i mocną gumkę, bo moje włosy są strasznie grube i gęste, i długie, i małe gumki nie dają rady xDbędę wyglądała trochę japońskoo ale co tam :PP nigdzie w internecie nie mogę znaleźć zdj. takiej fryzurki o jaką mi chodzi ;p |
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
O matko jeszcze se przypomniałam, że abonament przekroczyłam to mi kieszonkowe obetną, no super ! :/
Siedzę sobie w łóżeczku i klikam
|
|
|
|
|
#366 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja klasa ma już ustalony termin spotkania
|
|
|
|
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
Moja ustala
zdrowe odżywianie → ładna cera → nauka, nauka - LO czeka! Ograniczamy kupowanie mazideł do ust i zużywamy stare! kupionych - 1 zużytych - 1 House Addict. Poniedziałek, wtorek, środa, House, piątek, sobota, niedziela. |
|
|
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
Meliana zazdroszczę, moja to same zamuły chyba xD rozmowa się w ogóle nie klei ^^
w równoległej klasie właśnie będzie jakiś Rosjanin, który jest laureatem. napewno z rosyjskiego haha :P łatwo ma koleś, zna język bo to jego ojczysty więc nie ma problemów ale pewnie gorzej z polskim ma
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
a do mnie na gg zagadał chłopak z równoległej klasy ;D
coś czuję że będziemy razem na koncerty chodzić, bo muzyki słuchamy takiej samej ![]() najbliższy koncert jaki mnie interesuje jest 25 września.. zespołu The Analogs (punx not dead! )...do tego czasu pewnie zdażę się z nim dobrze poznać D w jego klasie jeszcze kilka osob slucha punkrocka (w mojej chyba nikt x_X).. więc nie będzie źle ![]() mogłam iść do ich klasy, na biol-chem
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Cierpię na bezsenność
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dopiszcie mnie
![]() pol-hist-wos-ang ^^ |
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś byłam na nocy rabatów i właśnie wróciłam .. z niczym ! Pełno ludzi, tłok, kolejki. Aż oddychać było trudno w niektórych sklepach. ; ) Kurde, żałuję, że nie po przymierzałam paru rzeczy, ale nie chciałam stać godziny w kolejce do przymierzalni. W adidasie wszystko -50% - raaaj. ; ) Szkoda tylko, że tak mało rzeczy fajnych zostało, a jak coś mi się spodobało to ma moja 'koleżanka' co chyba ma wszystkie kroje oryginalnych rzeczy. ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Mircia możesz napisać już, że jestem w Technikum ekonomicznym. ; )
|
|
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
Mnie wycieczka do centrum handlowego też czeka, jej, jak pomyślę o tym moim niezdecydowaniu i pełnej liście zakupów...xd. Nawet taka zaprawiona zakupowiczka jak ja wysiada...
zdrowe odżywianie → ładna cera → nauka, nauka - LO czeka! Ograniczamy kupowanie mazideł do ust i zużywamy stare! kupionych - 1 zużytych - 1 House Addict. Poniedziałek, wtorek, środa, House, piątek, sobota, niedziela. |
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poszukuję tylu rzeczy teraz. A jak na razie kupiłam tylko buty. ;x
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie od 1.07 są wyprzedaże, więc trza będzie połazić;x
Kupiłam zmierzch, cha-cha-cha, gdyby S.King lub H.Coben się o tym dowiedzieli, to by się na mnie obrazili. No,ale muszę poczytać coś mniej ambitniejszego miedzy czytaniem ich ksiązek;< Moja klasa to w ogóle nic, zero. Na gronie zapisało się na razie (ze mną) 6 osób, ale cisza jest i nikt jeszcze nie napisał.
|
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Hikaru, też fanka Cobena?
Kinga jeszcze nie zaczęłam, ale Grishama też mogę polecić. Ja wybieram się do antykwariatu jutro (w domu czeka na mnie 'sprzedawca broni', ale na zapas warto coś mieć ), zapewne też po coś 'ambitnego' w stylu seria na wysokich obcasach, czy jakoś tak...U mnie rozmowa się rozwija, 7 stron na nk, co prawda to taka gadka-szmatka, ale zwsze coś.
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny polećcie mi jakieś fajne książki tych autorów, co wspomniałyście
![]() Jakieś z takich ambitniejszych Ja np. uwielbiam P. Coehlo
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię Terakowską, ale nie wiem czy te książki są ambitne ;D mi dały dużo do myślenia.. szczególnie Poczwarka- polecam
![]() a teraz przerzuciłam się na horrory XD
|
|
|
#379 |
|
Wtajemniczenie
|
Książki Doroty Terakowskiej są świetne!
![]() Ja również je polecam... |
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam Anne Rice ^^ czytam właśnie `Wampira Lestata` i oczarowana jestem
hm, jak chodzi o francuski to rzeczywiście - przy gramatyce wysiadasz. Ja gdy zaczęłam mówić to już w dwóch językach chyba tzn w Belgii mieszkaliśmy trochę, rodzice i brat po francusku ,świetnie mówili, brat to nawet tak jak po pl ^^ więc ogólnie zawsze w domu po fr rozmawiali to się nauczyłam
Edytowane przez Daiana Czas edycji: 2009-06-28 o 10:19 |
|
|
|
|
#381 |
|
Rozeznanie
|
Coehlo pisze dla mnie zbyt.. na siłę, jakby koniecznie chciał zawrzeć w swoich słowach coś prze-ważnego, a przecież jego książki przemawiają same za siebie. Nie jestem fanką jego powieści
Uwielbiam 'Asystentkę Magika', bodajże Anny Patchett.
|
|
|
|
#382 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe, na moim forum klasowym wczoraj padło pytanie co ze spotkaniem i od tej pory cisza. ![]() Cytat:
"Poczwarkę" dostałam jako nagrodę w szkolnym konkursie ortograficznym, do tej pory nie tknięta, ale z pewnością przeczytam teraz w wakacje
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chlopakowi polecilam "alchemika" to mi pozniej z nienacka cytowal najladniejsze cytaty sloodkooo![]() Najnowszej "Bridy" jeszcze nie czytalam.Nie bylo kiedy,ale mam zamiar nadrobic.W ogole jak zapisze sie w Zamosciu do biblioteki to bede miala wiekszy wybor,bo w malym miescie niedaleko nie maja wszystkich Mogę Ci polecic ksiazki Jodi Picoult.Moze jakies nie wybitne,obyczajowe bardziej bym powiedziala ale bardzo fajnie sie czyta.Mialam "Bez mojej zgody" "Czarownice z Salem Falls" i "Świadectwo prawdy".Teraz poluje na wiecej
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Na forum mojej klasy też ucichło
i w ogóle dopiero jeden chłopak jest zapisany na siedmiu.. łee ;ff xDDD ale za to ładnie zaznajmiam się z równoległą klasą, biol-chemem ;Dpoza tym, dodałam nowe zdj. na n-k i napisał do mnie taki koleś..którego poznałam jakoś w kwietniu i widzielismy sie tylko dwa razy na żywo i to przez kilka minut ;ff i on mi już w maju pisał czy chcę sesyjkę zdjęciową (on ma 17 lat i 'bawi się' w fotografa ))... ale ja odmówiłam a on teraz znowu ;fffffjezu ja jestem okropna, ta szpara między jedynkami.. (wprawdzie wiem że są gorsze, widziałam kosmicznego kolesia w Saturnie, to był dopiero szparson)....... wrrrr ( wstydzę się
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze tylko bylam obiektem kpin i zartow w szkole.dziekuje bardzo za wiecej.czasem juz mam ochote uderzyc sie w szafke i do chirurga w gips zeby sie ladnie zrosl wreszcie.Wiec wolę Twoja szparę miedzy zebami (omg jak to brzmi)głowa do gory
|
|
|
#386 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ogólnie zamówiłam sobie ostatnio na allegro "Pod słońcem Toskanii" (bo film jest świetny, więc książka pewnie też) i "W pogoni za Harrym Winstonem" Mam nadzieję, że będzie fajne
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
To będę czytać te Wasze propozycje
|
|
|
|
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
mircia, ja ci mogę polecić H.Cobena 'Nie mów nikomu' i 'Jedyna Szansa'
![]() strasznie mi się spodobały, ogólnie Coben świetnie pisze książki. Czytała któraś 'Trainspotting'? Bo ostatnio się czaje, ale może ktoś powiedzieć parę słów - warto czy nie warto?
|
|
#389 |
|
Rozeznanie
|
Ja kiedyś wzięłam na przerwie "Weronika postanawia umrzeć" od koleżanki, przeczytałam kilka stron i dałam spokój. Jak dla mnie to Coelho pisze jakoś dziwnie, rzeczywiście, trochę jakby chciał napisać coś bardzo mądrze, a w rzeczywistości tylko wszystko plącze. Nie podoba mi się jego styl, nie czytam książek w stylu "Szalonych 13latek"
, ale jego też do mnie zupełnie nie przemawiają.Za to kocham wszystkie książki z serii "pi" (pisane znaczkiem,nie literami ). Uwielbiam Sparksa, Musso, Rufin, Sebold Ale w większości to smutne książki, chociaż piękne. A w wakacje zawsze od takich odpoczywam i szukam czegoś lżejszego. Ostatnio kupiłam "Bezsenność w Tokio" Bruczkowskiego. Świetnie pisze, polecam Jak już się nam tu zrobił taki książkowy wątek, to możecie polecić mi coś z horrorów albo jakichś wampirzych ![]() A tak poza tym, to jeszcze 2 dni...Dzisiaj miałam kolejny sen, tym razem nie dostałam się 2ma punktami Już dłużej nie wytrzymam...
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika jest super
![]() I jeszcze 11 minut i "Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam" |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

w klasie jest zapisanych 12 osób jako uczniowie i 9 gości.
nie strasz 

( wstydzę się
05.06.2015
). Uwielbiam Sparksa, Musso, Rufin, Sebold
Już dłużej nie wytrzymam...