![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Witam wszystkie mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Czytam i szukam na forach belgijskich co mam zabrac do szpitala i nie uwierzycie tu bierze sie szmpany, wina musujace, czipsy....
![]() ![]() ![]() ![]() Humor poprawiony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
wróciłam z grilla
![]() najedzona, zmęczona, pełna, ciężka i wogóle ... Znowu jadałam się cebuli ![]() ![]() ![]() Chyba zaraz uciekam spać ... bo przespałabym się z godzinkę, albo dwie ![]() Niuni smakował grill, bo szturchała mamusie. Od kilku dni nawet w dzień dokazuje i brzuszek się rusza od czasu do czasu ... a może to ja nauczyłam się wychwytywac jej najmniejsze drgnięcia, pukać i w ten sposób się kontaktujemy??? ![]() Jakoś słabiutko z pisaniem, jedna strona ![]() Buziaki ![]()
#94 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ratujcie!
Strasznie mi stopy i dłonie puchną. Dzisiaj w nocy obudziłam się z takimi balonami, że nawet chodzenie sprawiało mi ból, spuchła mi nawet podeszwa. Namoczyłam ściereczki kuchenne w lodowatej wodzie, owinęłam nimi stopy i tak zasnęłam. Rano było w miarę, ale teraz znowu paluchy okrąglutkie jak u jakiegoś spaślaka, kostek nie widać, a każde nadepnięcie boli. Znacie może jakieś sposoby na ulżenie sobie? Nawet nie jest tak upalnie dzisiaj, więc nie wiem od czego tak puchnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#97 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My od wczoraj analizujemy i chcemy do połowy lipca też zamówić tak żeby w sierpniu już mieć go w domku. A najśmieszniejsze jest to, że rozważamy między 3 wózkami, które ja na samym początku odrzuciłam chodząc po internecie. Dopiero po wizytach w sklepach nasze poglądy totalnie się zmieniły. No właśnie a może któraś z Was zastanawia się nad: 1) Roan Marita, 2) Jedo Bartatina, 3) Adbor Pepe? Jednak z wózków typu x-lander, implast czy tako zrezygnowaliśmy. Te trzy które wymieniłam można zamówić i jako 3w1 i jako samą gondolę (bo my ciągle zastanawiamy się nad kupnem lekkiej spacerówki na wiosnę) i prowadzą się świetnie, ja jedną ręką je potrafię podnieść do tego te wielgachne gondole (chyba największe). Trzeci najmniej mi się podoba (od zawsze takie wózki mi się nie podobały), ale ma najwięcej funkcji. O wszystkich szukałam na interncie opinii i mają same zalety także już sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() Teraz to ja chciałabym odwlekać każdą, bo widzę, że już niedługo koniec naszego ciążowego stanu i troszkę tego szkoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Ja miałam ostatnio tak samo jak Ty, z tym, że mi puchły tylko nogi, ale lekarz powiedział, że gdyby zaczęły puchnąć mi ręce i buzia to natychamiast mam do niego dzwonić. No i dostałam skierowanie na badania, żeby wykluczyć zatrucie (chociaż on od razu stwierdził, że to nie od tego bo mam bardzo niskie ciśnienie) i na profile nerkowe. Mój lekarz twierdzi, że puchnięcie nie jest od tak sobie przypadłością każdej ciężarnej i woli to sprawdzić. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |||
Raczkowanie
|
Witam wszystkie brzuszki - w szczególności nowe
![]() ![]() Wczoraj zaszalałam bo w sumie mam banę na wychodzenie z domu a pojechałam do miasta i zrobiłam zakupy, bo już nie mam w czym chodzić. Z ubrań ciążowych mam w sumie tylko jeansy i spódniczkę, ale stwierdziłam że muszę sobie biustonosz kupić. I tym sposobem wybrałam się na wycieczkę. No i stało się - miseczka E. ![]() ![]() Czy Wy też tak dzisiaj macie, że mimo iż pogoda w sumie taka byle jaka, ale czujecie się jakby Wam skrzydła urosły? Nie wiem czy to zasługa tego, że mieszkanie lśni a ja mam całe to mieszkanie tylko dla siebie, czy tego, że Młoda od rana wywierca mi dziurę w brzuchu, ale tak bardzo bardzo przyjemnie (a nie tak że łzy stają w oczach albo zrywam się na równe nogi jakby mnie prąd poraził). ![]() Żartowniś wiele razy zetknęłam się z opinią żeby przed porodem golnąć sobie tęższego "na szybszy poród". Ale chipsy?? ![]() Nikuś masz przecudowną gimnastyczkę ![]() Cytat:
Cytat:
A wracając jeszcze do tematu baldachimu to my będziemy mieć, ale siateczkowy, przewiewny i łatwy do prania, szybkoschnący (tradycyjnie IKEA http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20130878). U nas musi być bo mieszkamy w parku, tuż nad Wartą i wiem ile robactwa zlatuje się do mieszkania kiedy mamy otwarte okno. A nie wyobrażam sobie aby Matylda miała spać w pokoju z wiecznie zamkniętymi oknami. Cytat:
![]() precious_81 nie miałam sama nigdy tych wózków, ale znajomi mają Jedo i są z niego bardzo zadowoleni. Jedyne co im nie pasuje to fakt, że nie została przemyślana kwestia torby pod wózkiem, która brudzi się o skrętne kółka. Całą reszta jest bez zarzutu. Ale to nie jest Jedo Bartatina tylko Jedo 3DS. sweetpinky kochanie nie zamartwiaj się. Ani Tobie ani Maleństwu nie jest to teraz potrzebne. Najważniejsze jest aby dziecko przyszło zdrowe na świat i aby nie było zagrożenia dla Ciebie. Zresztą, kto wie ile z nas też będzie musiało rodzić przez cc (np. Matylda mnie wciąż kopie w podbrzusze i mimo ćwiczeń nie chce się przekręcić główką w dół). Głowa do góry, będzie dobrze. Musi być! ![]() Kikunia marsz do lekarza. Tylko nie panikować bez potrzeby ![]() W ogóle nie myślę o obiedzie. Jakoś nie mam apetytu. ![]() ![]()
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
kashin, to nie ja pytałam o to wiaderko, tylko precious
![]()
#100 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za rady
![]() Piję dużo, soli nie używam prawie wcale przez całe życie, jakoś mi w ogóle słone rzeczy typu chipsy, paluszki, precelki nie podchodzą. Wymoczyłam stopy w zimnej wodzie i mniej bolą, ale opuchlizna nie złazi. Ciśnienie mam w normie 127/75, właśnie zmierzyłam. Poczekam do jutra i najwyżej zadzwonię do gina, jeżeli nie przejdzie. Zastanawiałam się jeszcze nad Altacetem? Do tego dzieciul od 3 dni mniej kopie, tzn. czuję go, że się rusza, ale nie kopie tak mocno jak kopał. Wcześniej myślałam, że może zmienił pozycję i inaczej go czuję, a teraz zaczynam się schizować. |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | ||
Zadomowienie
|
Ale śliczne okrąglutkie!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak nie pomaga, to chyba warto zadzwonic do lekarza. Pojechaliśmy dziś na zakupy. Odwiedziliśmy Factory Outlet i w Intimissimi kupiłam sobie całą masę ślicznych koronkowych WYGODNYCH dla ciężarnej majteczek. ![]() Wreszcie będę sexy mamuśka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Tak sobie czytam i czytam, widzę że się zastanawiacie nad wózkiem i w sumie różne gusta i typy tu panują...
Ja osobiście myślałam o wózku GRACO quattro tour deluxe, moja ciotka z Anglii ma taki wózek, sama go prowadziłam nie raz. Ma ona synka, który szybko rośnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałabym jednak znać Wasze opinie, może cos słyszałyscie na jego temat? ![]() Tyle o wózkach, dzis grillujemy bo pogoda akurat - ciepło , duszno, brak słońca:/ W sam raz żeby posiedzieć na balkonie ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Jeszcze jedna (moim zdaniem) zaleta wózka Graco... Gondola nie jest za duża, wkłada się ją jak śpiworek, nie trzeba rozmontowywać całego wózka żeby przejść na spacerówkę, a oparcie rozkłada się na płasko... Zwróciła mi na to uwagę Pani w sklepie... Dzidzia może leżeć w wózku płasko bez gondoli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamy!
Przeleciałam wątek szybko wzrokiem, wiem, że padła kwestia materaca. Na zajęciach w szkole rodzenia mówili, że najlepszy będzie gryczano-kokosowy bądź gryczany, absolutnie należy wykluczyć gąbkowy! Kashin - też zastanawiałam się nad baldachimem, ale jak dowiedziałam się, że trzeba go prać 2-3 razy w tygodniu to chyba zrezygnuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Chodzi podobno o to, że osiada na tym mnóstwo zarazków, kurzu, robali itd.
Co prawda 2-3 razy w tygodniu to jakieś szaleństwo (przynajmniej moim zdaniem). Zastanawiam się jak często należy prać ochraniacz i pościel... Czy ktoś się orientuje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ja juz nie chce zmiany ![]() Tu masz ten post http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4367 ![]() OK narodziny na pewno trzeba uczcic, ale nie wiem czy mialabym ochote zaraz po porodzie na impreze ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-28 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |||||
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajna data ![]() Śliczne brzucholki ![]() Cytat:
Trzymajcie kciuki jutro mam wizyte i prawdopodobnie bede miała usg i mam nadzieje że nie dojrzy tam jajeczek ![]() A ja chciałam sie pochwalić kupilismy mój wymarzony wózeczek Quinny speedi sx kolor morski ![]() ![]() Wkleje wam zdjęcia, nie ja je robiłam, tylko sprzedający. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj sie nie praktykuje picia przed porodem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-28 o 16:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
A u mnie dzisiaj upał na całego, dzisiaj mój mąż stwierdził że słusznie postapiłam zaczynając wcześniej kompletować wyprawkę bo teraz było by mi ciężko, mam spuchnete nogi z tego upału a obrączki ściągnąć nie moge a miałam o pół rozmiaru za dużą.
Moje maleństwo dzisiaj mi siedzi pod żebrami i nie jest to miłe uczucie i udało mi się dzisiaj pokazac siostrze jak maluszek odpukuje do brzuszka ale sie zdziwiła jak takie maleństwo może kopać że brzuch sie rusza ![]() joannah super wózeczek, a morski to mój ulubiony kolor, sama bym chciała miec morski wózek ![]() Jutro usg 3D ![]()
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To z moich notatek ze szkoły rodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() wreszcie zakończył mi się 1 etap budowy domu ![]() ![]() cały czas myslę o tym, że przytyłam tylko pół kilo, strasznie się cieszę ![]() co do materaca, ja na pewno kupię gryczano-kokosowo-piankowy ![]() ![]() Kikunia81 ja też ostatnio strasznie puchnę, nogi mam jak balony, kostek nie widać i dziwnie bolą. Mój gin w sobotę powiedział, że za mało w mojej diecie białka, muszę wkońcu się przestawić z jedzeniem, czyli teraz gotowane mięsko, serki, rybki itp i duzo wody oczywiście. precious_81 ja teraz niedawno kupiłam Roana Maritę ![]() ![]() kurde już w tą środę obrona ![]() ![]()
#112 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za obronę ![]()
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ ![]() Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-06-28 o 18:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja cały czas po mieszkaniu chodze boso, po dworze tylko w szerokich klapkach ...
![]() |
#116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#118 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czy w sklepie powiedzieli Wam, że wózek ma 24-miesięczną gwarancję?
![]() |
#119 |
BAN stały
|
Witam melduje sie
![]() i ide do Mikusia..... ![]() ![]() ![]() buziaczki dobrnaocka;0 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
I ja uciekam do łóżeczka.
Miss.hot nasze spotkanie odłożymy na inny dzień jak będe w Lublinie bo mój mąż chce pojechać do domu się pożegnać tak więc mało będzie czasu.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.