Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-28, 11:51   #511
szana
Zadomowienie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Kasia jak się robiło te piersi z kurczaka w piekarniku???
ja wiem,że to łatwe ale nie wiem
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 11:58   #512
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Kasia jak się robiło te piersi z kurczaka w piekarniku???
ja wiem,że to łatwe ale nie wiem
jakie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 12:09   #513
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
niach niach
ile Ci jeszcze egzaminów zostało?
jutro ustna masakra i w przyszla sobote jeden. i to wszystko uff
tak stwierdzam, ze jak mi jutro nie zacznie zadawac jakis podchwytliwych pytan i nie zapedzi mnie w kozi rog to bedzie git

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
no ja zawsze jak jestem chora i już nie mogę wytrzymać to otwieram z TŻ-em winko ale teraz mam taaaki katar że aż mnie boli głowa i ogólnie czuję się totalnie beznajdziejnie
dobrze, że już po sesji jestem
no ja praktycznie nigdy nie choruje, wiec jak juz mi sie cos przydarzy to az mi dziwnie
jedynymi chorobami, ktore mi sie przytrafily przez ostatnie 17 lat to byla raz grypa zoladkowa (mama przyniosla wirus do domu ze szpitala; zostala wyleczona wodka) i wlasnie w pazdzierniku zeszlego roku to zapalenie krtani (wyleczone piwem i wisniowka )

przykro mi, bo ja tu musze zakuwac, a moglabym sobiedzis z TZem do Wawki pojechac na dwa dni, bo ma szkolenie i bedzie mieszkal u mojej siostry. a wieczory ma wolne i moglibysmy poimprezowac... a tu lipa

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-06-28 o 12:10
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 12:11   #514
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
tak stwierdzam, ze jak mi jutro nie zacznie zadawac jakis podchwytliwych pytan i nie zapedzi mnie w kozi rog to bedzie git
to życzę powodzenia

Cytat:
no ja praktycznie nigdy nie choruje, wiec jak juz mi sie cos przydarzy to az mi dziwnie
ja tak samo

ja dzisiaj tez muszę zakuwać-właśnie czekam na TZ i będziemy ryć

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-06-28 o 12:14
Stary 2009-06-28, 12:55   #515
madziulka_
Zakorzenienie

Cześć Panienki w słoneczny niedzielny dzionek

Ja już po mszy i po obiadku nawet a za chwilę sie zbieramy na jakis spacerek tramwajowo - normalny że tak powiem
Kaśka jutro się obroni, dziewczyny pozamykają sesje i mam nadzieję że troszkę tłoczniej się tu zrobi
Miłej niedzieli

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 12:59   #516
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Kaśka jutro się obroni,
mam nadzieję

Stary 2009-06-28, 13:07   #517
szana
Zadomowienie

Cytat:
jakie
dobra już se poradziłam
Cytat:

jedynymi chorobami, ktore mi sie przytrafily przez ostatnie 17 lat to byla raz grypa zoladkowa (mama przyniosla wirus do domu ze szpitala; zostala wyleczona wodka) i wlasnie w pazdzierniku zeszlego roku to zapalenie krtani (wyleczone piwem i wisniowka )

przykro mi, bo ja tu musze zakuwac, a moglabym sobiedzis z TZem do Wawki pojechac na dwa dni, bo ma szkolenie i bedzie mieszkal u mojej siostry. a wieczory ma wolne i moglibysmy poimprezowac... a tu lipa
zdasz śpiewająco
fajne sposoby leczenia ciekawe czy na mnie takie coś działa
no to serio aż żal bo byście mieli fajny wyjazd razem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-28, 14:17   #518
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
A we wrześniu kupujemy juz wódkę, ponieważ od 1 października ma zdrożeć o 1 zł na butelce....
a skąd Ty masz takie konkretne informacje? Dla stówki oszczędności to by mi sie nie chciało rok trzymać wódki w domu.

Cytat:
i tak smutno mi ludzi z Kłodzka (niby od nas 50km) i okolić, którzy stracili swój dobytek
nie że jeste m złosliwa, bo to jest tragedia ale jak sie ludzie budują na terenach zalewowych to ich wina. A jak już taką głupotę zrobią to powinni ubezpieczyć dom, nie ubezpieczają to ich wybór.

Cytat:
będą takie kwiatki pasowały do Carrery?
ten bukiet jest brzydki, ma za mało kwiatków. Wydaje mi się, że taki pasuje do prostej sukni cos ala te greckie jakby. Do carrery wg mnie bardziej jakiś taki jak wrzucę.

A my bylismy na imprezce wczoraj, przed chwilka wrócilismy, bo spaliśmy u koleżanki, bo trzeba było wytrzeźwieć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukietslicznybu2.jpg (21,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bridal%20Beouquet.jpg (64,2 KB, 5 załadowań)
Stary 2009-06-28, 14:25   #519
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
ten bukiet jest brzydki, ma za mało kwiatków. Wydaje mi się, że taki pasuje do prostej sukni cos ala te greckie jakby. Do carrery wg mnie bardziej jakiś taki jak wrzucę.

ten pierwszy jest śliczny, ale znów jak choinka nie chcę wyglądać i don't know

Stary 2009-06-28, 14:42   #520
szana
Zadomowienie

Cytat:

A my bylismy na imprezce wczoraj, przed chwilka wrócilismy, bo spaliśmy u koleżanki, bo trzeba było wytrzeźwieć
a mnie się znowu wydaje,że bardziej takie proste do tej carrery pasują,ale chyba najlepiej to już potem na żywo zobaczyć bo ja tej carrery na żywo nie widziałam nigdy
albo np można tak,że taki bardziej rozłożysty zrobić bukiet z tamtych kwiatów? albo mniejszy i mniej obfity w kolory taki jak wkleiła Samcia

czyli imprezka się udała?
Stary 2009-06-28, 14:47   #521
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
hej Tacia już się bałam, że do nas nie zaglądniesz a Wy teraz się z TZ widzicie cały dzień od rana do wieczora czy jak? daleko od siebie mieszkacie?
nie no od rana do wieczora się nie widzimy bo i tż ma różne zajęcia zarobkowe i ja też nie siedzę mu na głowie non stop ale widzimy się w zasadzie codziennie a mieszkamy od siebie 10km ale mamy autko własne wiec dla nas to żadna odległość
hej!!! witam w piękne i słoneczne niedzielne popołudnie- u mnie cały weekend słoneczko śliczne i nawet już troszkę mnie musnęło zaraz przyjedzie tż i jedziemy mu kupić butki jakieś a potem leniuchować u niego na podwórku
a wiecie co??? upatrzyłam dziś odkurzacz sobie i mama powiedziała że za 2 dni dostanie bony z zakładu pracy i między innymi będą też do sklepu z AGD i powiedziała że nam go kupuje jak nam sie podoba zaraz zabiorę tżta do galerii i pokażę mu jaki jest strasznie ładniutki i słodki firmy Zelmer- to chyba dobry co?? jak się i tżtowi spodoba to go kupujemy we wtorek albo w środę taaaaak sięęęęęę cieszęęęę!!!!!!!!!

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-06-28 o 14:48
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-28, 15:17   #522
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
nie no od rana do wieczora się nie widzimy bo i tż ma różne zajęcia zarobkowe i ja też nie siedzę mu na głowie non stop ale widzimy się w zasadzie codziennie a mieszkamy od siebie 10km ale mamy autko własne wiec dla nas to żadna odległość
hej!!! witam w piękne i słoneczne niedzielne popołudnie- u mnie cały weekend słoneczko śliczne i nawet już troszkę mnie musnęło zaraz przyjedzie tż i jedziemy mu kupić butki jakieś a potem leniuchować u niego na podwórku
a wiecie co??? upatrzyłam dziś odkurzacz sobie i mama powiedziała że za 2 dni dostanie bony z zakładu pracy i między innymi będą też do sklepu z AGD i powiedziała że nam go kupuje jak nam sie podoba zaraz zabiorę tżta do galerii i pokażę mu jaki jest strasznie ładniutki i słodki firmy Zelmer- to chyba dobry co?? jak się i tżtowi spodoba to go kupujemy we wtorek albo w środę taaaaak sięęęęęę cieszęęęę!!!!!!!!!
no fajnie,już będzie następny sprzęcior domowy i to jak przydatny
macie słoneczko? u nas dziś się próbuje przebić
ja blada jestem jak biała kreda
Stary 2009-06-28, 15:34   #523
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
będą takie kwiatki pasowały do Carrery?
Jeśli chodzi o rodzaj kwiatów, to mi się wydaje, że będą pasowały, tylko kolor chyba nie bardzo. Te co Szana wkleiła by bardziej pasowały kolorystycznie.

Kasia, ten Miaga Fotography też robi zdjęcia w podczerwieni? Bo tak mi się wydaje jakby to z pistoletem było w podobnych kolorach co u tego fotografa co robił w podczerwieni. A ogólnie fajne zdjęcia. Szkoda tylko, że nie ma na stronie nic z kościoła i wesela.

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-06-28 o 15:42
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 16:17   #524
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a nie szkoda wam tej gwarancji ktora przez ten rok zleci w czasie gdy odkurzacz bedzie leazl nieuzywany?

ja mam odkurzacz Zelmera juz wieeeeeele lat i dziala bez zarzutu, wiec ogolnie rzecz biorac polecam

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
nie że jeste m złosliwa, bo to jest tragedia ale jak sie ludzie budują na terenach zalewowych to ich wina. A jak już taką głupotę zrobią to powinni ubezpieczyć dom, nie ubezpieczają to ich wybór.
zgadzam sie
szczegolnie, ze ci ludzie sa juz 'doswiadczen'i przez takie kataklizmy i pierwsze co powinni zrobic to ubezpieczyc swoje domy
ja mam ubezpieczone mieszkanie, pomimo tego, ze i tak mnie raczej nigdy nie zaleje, bo mieszkam nie dosc ze na gorce to na pierwszym pietrze no ale moze zdarzyc sie kazde inne nieszczescie

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-06-28 o 16:21
Stary 2009-06-28, 18:22   #525
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

ten pierwszy jest śliczny, ale znów jak choinka nie chcę wyglądać i don't know
ten prosty, który wkleiłas nie pasuje do takiej sukni, taki prosty pasuje do takiej sukni jak w załączniku, jest prosty i elegancki a Carrera wcale nie jest prosta i elegancka, jest w zupełnie innym stylu i taki długi bukiet z długaśną łodygą nie pasuje. Niewielu rzeczy jestem tak pewna jak tego, że ten bukiet za cholerę nie pasuje do Carrery.

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
a mnie się znowu wydaje,że bardziej takie proste do tej carrery pasują,ale chyba najlepiej to już potem na żywo zobaczyć bo ja tej carrery na żywo nie widziałam nigdy
albo np można tak,że taki bardziej rozłożysty zrobić bukiet z tamtych kwiatów? albo mniejszy i mniej obfity w kolory taki jak wkleiła Samcia

czyli imprezka się udała?
no może mniejszy, ale moim zdaniem bukiet powinien miec taką forme jak suknia a ta suknia ma falbanki, więc pasuje do niej jakiś geometryczny bukiet tylko jakiś nieregularny kształt gdzie jedna kwiatki wystają z bukietu bardziej inne mniej, tak jak wkleiłam.

No imprezka udała się bardzoTrafilismy z prezentem, więc juz w ogóle jestem zadowlona a do tego przy okazji mierzylismy obrączki i mamy trzy typy:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1882
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,126
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1685

przy czym ciężko będzie wybrac między pierwszymi a drugimi i jeszcze to przemyślę, ale z brylancikami wygladaja superPrzypuszczam, że skończy się na drugich, bo sa bardziej klasyczne, ale te pierwsze sa po prostu cudne

Cytat:
no Zelmer dobry, ja mam w domu dwa zelmery i jeden hula chyba już dziesięc lat a drugi jest nówka sztukaI u tż tez mamy i jest ok.
A ni emyśłałaś o tym, żeby wyhaczyc jakąs promocję w necie zanim kupisz w sklepie?Przeciez nie spieszy się Wam z odkurzaczem to mozna na spokojnie oblukac czy gdzies nie jest taniej

Cytat:
zgadzam sie
szczegolnie, ze ci ludzie sa juz 'doswiadczen'i przez takie kataklizmy i pierwsze co powinni zrobic to ubezpieczyc swoje domy
ja mam ubezpieczone mieszkanie, pomimo tego, ze i tak mnie raczej nigdy nie zaleje, bo mieszkam nie dosc ze na gorce to na pierwszym pietrze no ale moze zdarzyc sie kazde inne nieszczescie
my tez i mieszkanko w Krk mamy ubezpieczone i dom a tż ma wszystkei sprzęty w swoim. W sumie mamy ubepzieczone chyba wszystko co możliweLepiej zaplacic i miec spokój niz później lamentować.

Rozbił się samolot na pikniku lotniczym Jak wczoraj tamtedy jechalismy i dziś to tak latały, ze ja miałam serce w gardle, straszna szkodaTż teraz stoi tam w korku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Heraldo1.jpg (45,0 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-06-28 o 18:24
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-28, 18:45   #526
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

http://miaga.carbonmade.com/projects/2335687#2 a co sądzicie o tym welonie do mojej mori lee 2177 ???
No bo nie wiem czy do tego mojego trenu kolorowego to ten welon bedzie pasowal? no bo nie wiem czy welon nie przytloczy trenu ??

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-06-28 o 18:53
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 18:53   #527
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Rozbił się samolot na pikniku lotniczym Jak wczoraj tamtedy jechalismy i dziś to tak latały, ze ja miałam serce w gardle, straszna szkodaTż teraz stoi tam w korku.
uwazam, ze organizacja pikniku lotniczego w srodku miasta to poroniony pomysl
dobrze, ze nie ucierpieli na tym ludzie w parku na spacerze

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
http://miaga.carbonmade.com/projects/2335687#2 a co sądzicie o tym welonie do mojej mori lee 2177 ???
hiszpanski taki jak ja chce ladny
mysle, ze powinien pasowac
Stary 2009-06-28, 19:06   #528
kaska87
Zakorzenienie

dziewczyny proszę jutro trzymac kciuki za mnie i TZ ja wchodzę niby o 16:00 a TZ o 17:40 ale może być szybciej więc od 15 do 18 poproszę

Stary 2009-06-28, 20:34   #529
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
No bo nie wiem czy do tego mojego trenu kolorowego to ten welon bedzie pasowal? no bo nie wiem czy welon nie przytloczy trenu ??
Moim zdaniem trochę przytłoczy. Tzn. tak mi się wydaje. Ostatnio ktoś wklejał zdjęcie babki z takim długim welonem i nie mogę tych zdjęć teraz zlokalizować. Ale na białej sukni to wygląda inaczej, ale w Twojej z czerwonymi wstawkami, to chyba właśnie chodzi o to, żeby ten tren było widać.

Cytat:
dziewczyny proszę jutro trzymac kciuki za mnie i TZ ja wchodzę niby o 16:00 a TZ o 17:40 ale może być szybciej więc od 15 do 18 poproszę
Masz to u nas jak w banku
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-28, 20:41   #530
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie to nie koniecznie może pasować

z resztą mi się strasznie nie podobją hiszpańskie welony, są ciężkie i w ogóle blehh

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 20:44   #531
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
jak dla mnie to nie koniecznie może pasować
dla mnie w ogóle nie pasuje jak choinka dla mnie do tej sukni to wcale welon nie pasuje a jak cos to taki zwykły i krótki do pasa

Stary 2009-06-28, 20:55   #532
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
nie będzie pasował, bo po prostu nie pasuje Koronka ma miękkie linie a Twoja suknia ma prosto odcięte te kolory i to sie będzie gryzło, że tu prosto a tam nagle koronka, wiem, że masz haft z przodu, ale to nie zmienia faktu, że hiszpański welon nie pasuje. To by sie gryzlo jak kropki z kratką.

Cytat:
uwazam, ze organizacja pikniku lotniczego w srodku miasta to poroniony pomysl
dobrze, ze nie ucierpieli na tym ludzie w parku na spacerze

hiszpanski taki jak ja chce ladny
mysle, ze powinien pasowac
własnie chyba ucierpieli, bo samolot był ponoc jednoosobowy a jedna osoba nie zyje(chyba pilot) a trzy sa ranne z tego dwie w stanie ciężkim.

Cytat:
ok

Dobranoc
Stary 2009-06-28, 21:13   #533
lain
Zakorzenienie

Cytat:

własnie chyba ucierpieli, bo samolot był ponoc jednoosobowy a jedna osoba nie zyje(chyba pilot) a trzy sa ranne z tego dwie w stanie ciężkim.
a ja slyszalam, ze w awionetce byly 4 osoby. pilot zginal, reszta jest ranna.

bleee ja to sie dzis chyba do 1 bede jeszcze uczyc

a mi wlasnie do Kubusewy sukni pasuje ciezki welon, a nie taki maly i zwiewny. ona ma taka suknie jak z epoki, a w epoce nikt nie nosil lekkich zwiewnych welonikow
Stary 2009-06-28, 21:18   #534
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Któras z dziewczyn chciała "przepis"na różyczke z bibuły, juz nie pamietam która to z Was Wklejam to co mam:

Jest to kurs autorstwa paneek

NUMER punktu to NUMER zdjęcia
Z rolki bibuły wycinamy _wzdłuż włókienek_ 3 paski szerokości około: 5 cm, 7 cm
i 9 cm.
1 - Każdy pasek składamy na 5, tak, żeby każda część miała po 10 cm
2 - Wycinamy przybliżoną formę płatków. W sumie wyjdzie nam ich 15.
3,4 - Każdy płatek teraz będziemy formować osobno przez zawijanie (rolowanie)
brzegów. Palcami wskazującym i kciukiem rolujemy brzeg płatka, raz w jedną raz
w drugą stronę. Palce nie mogą być za suche (wtedy bibuła nie będzie się
chciała zawinąć) lub za mokre, bo zrobi się mokra i się wyciągnie. Tak z każdej
strony płatka.
5 - Najtrudniejszy moment to skręcanie bibuły w poprzek włókien. Dla ułatwienia
zaginamy brzegi i dopiero wtedy rolujemy (zdj 6 i 7) brzeg pamiętając o
odpowiedniej wilgotności palców [IMG]file:///C:/Users/pawel/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
8,9 - Formujemy kształt płatka rolując kanty
i tak zkażdym płatkiem. Gdy już wszystkie płatki będą gotowe rozpoczniemy
zawijanie ich w kwiatek
10 - Pierwszy płatek zawijamy wokół jego osi, pamiętając, aby zrolowane brzegi
były na zewnątrz.
Każdy następny platek zawijamy wokół tak, aby zakryć lukę poprzedniego(11) Na
zdj12 ten drugi platek powinien byc z drugiej strony platka mniejszego [IMG]file:///C:/Users/pawel/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
i tak do ostatniego płatka... i róża gotowa. teraz tylko związać nitką i
doczepić drucik. można jeszcze rozchylić dolne płatki, delikatnie je
rozciągając - zdj 16

Niestety nie moge wstawic zdjec poprzez załącznik

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2009-06-28 o 21:37 Powód: dopisek
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 22:40   #535
obca7
Wtajemniczenie

Hello wróciłam Byłam dzisiaj na wiankach nad jeziorkiem ale się super bawiliśmy
A teraz myk do łóżka Jutro o 7.00 się melduję na wizażu i nadrabiam zaległości
Słodkich snów
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 22:42   #536
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

a ja dalej umieram i każde przybranie pozycji pionowej przypłacam mdłościami
dobrze, że za dużo nie piszecie
za to będę mogła leżeć i trzymać kciuki za Kaśkę i Tadzika
Stary 2009-06-28, 22:52   #537
lain
Zakorzenienie

a ja sie dalej ucze
ale juz niedlugo

za mnie tez jutro trzymac kciuki - tylko za mnie gdzies tak ok. 11.15 (choc pewno i tak beda obsuwy i wejde na odpytywanko troche pozniej )
Stary 2009-06-29, 06:16   #538
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cześć
Śpioszki wstawajcie Myślałam, że z godzinę będę Was nadrabiać hihi.
Wczoraj wróciłam z rodzicami od TŻta po 22, kierowcowałam żeby mogli chlapnąć zdrowie TŻcika Było nas coś z 18 osób, więc głośno i wesoło - tak jak lubię. No i objadłam się sernikiem i makowcem mniam
Stary 2009-06-29, 06:56   #539
obca7
Wtajemniczenie

Hello ale dużo naskrobałyście przez weekend
Cytat:
Napisane przez iz0lek Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Chyba pora dołączyć do was, proszę o dopisanie do kalendarza na 1 maja 2010
witam nową Pannę Młodą
Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
ale o co chodzi? Dwa bukiety dla młodej, czy jak? Bo Ja do tej pory słyszałam tylko, że niektórzy robią bukiet dla młodej i dla świadkowej. A Ja jak będę miała małą dziewczynkę, która będzie szła z moim chrześniakiem z obrączkami, to dla niej zrobię taki sam bukiet jak mój, ale taką słodką miniaturkę. Za to dla świadkowej nie przewiduję bukietu. A może powinnam? Wszyscy robią?
U nas nie ma takiego zwyczaju kupowania świadkowej bukietu. Na pewno mojej małej druhnie kupie a czy świadkowej to nie wiem. U nas siie tego nie praktykuje, ale moze czas zmienić tradycję
Cytat:
Napisane przez shantala Pokaż wiadomość
Witam Was wizazystki
Tak obserwuje watek i obserwuje i chyba pora sie przylaczyc...swoja droga, jak ja dlugo nie buszowalam po wizazu,az wstyd sie przyznac, ale chyba ze 2 lata mnie tu nie bylo
Jak ze przygotowania slubne dopiero zaczynam to poki co moge zdradzic:
- date- 26.06.2010
- miejsce-Hotel Piramida Tychy
-kosciół-Sw Macieja w Zabrzu
wciaz poszukuje fotografa i namietnie ogladam sukienki, podobaja mi sie modele tzw. ksiezniczki (bogato zdobiony gorset i rozłożysty dół)
Witam bardzo serdecznie
Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
witajcie, cześć i czołem
uciekłam od Was wczoraj, czyli w dosłownym tłumaczeniu szybko wyłączałam kompa bo zrobiła się straszna burza, a kilka dni temu znajomemu spaliło w domu wszystko co było do prądu podłączone, bo piorun mu walnął w antene od radiówki Spaliło dosłownie wszystko, począwszy od kompa, komórki a skończywszy na lodówce.
Ja dzisiaj mam dość zabiegany dzień, muszę z mamcią pojechać na zakupy, upiec torcik dla TŻta bo jutro świętujemy jego imieniny (jeszcze on o tym nie wie hihi) no a później jedziemy na chrzciny
Dlatego ja zawsze jak idzie burza wyłączam wszystko z gniazdka. Oprócz lodówki
Cytat:

Kłodzko zalane teraz ta cała woda leci do paczkowa a z paczkowa pewnie do nas TZ idzie wynosić rzeczy z piwnicy kuźwa jak będzie powódz! idę zaraz zobaczyć jak tam rzeka bo TZ mówi, że masakra!
na tvn24 właśnie pokazuja jak zalewa moja wichurę
Trzymaj się Kaśka* to straszne co się dzieje.
Cytat:
dzieki laski za trzymanie kciukow
tak bardzo pomogly, ze pierwszy egzamin zostal odwolany i pani stwierdzila, ze nam przepisze oceny z cwiczen a drugi egzamin poszedl mi ok (6 stron A4 naprodukowalam )
Ale super Ja tez mam jeden wgzamin przepisany z ćwiczeń i bardzo się cieszę
A gościu w sobotę wywalił nam straszny egzamin. Pytania takie co nie wiadomo o co chodzi Ale jestem dobrej mysli bo na wszystko odpowiedziała, tylko czy dobrze???
Cytat:
Napisane przez iz0lek Pokaż wiadomość
Co kościół to obyczaj U nas tez nie mial kalendarza, ale wpisal nas na koncu w ten mini kalendarz na nastepny rok, i na przelomie 2009/10 mamy przyjsc zeby wpisac nas do nowego kalendarza.
W ogole to my juz 2 razy bylismy u ksiedza ostatnio poszlam zeby zapytac o oplaty, i za wszystko nam krzyknal 720zł (bez wystroju kosciola). Dodatkowo dowiedzialam sie, ze wszelkie "udziwnienia" sa akceptowane, wiec jakies czytania ewangelii itp mozemy np zlecic komus z gosci, lub sami przeczytac. I nie bedzie problemu jak spotkamy sie dopiero pod oltarzem bo my tak chcemy wlasnie
I dzisiaj TZ powiedzial (pod wplywem tego filmiku na YT), ze nie chce pierwszego tanca bo to takie oklepane
My dzisij jedziemy do kościoła zapisać się wreszcie Choć pewni i tak nam każe przyjść w przyszłym roku w styczniu
Mamy nowego księdza i wszyscy mówią, że straszne problemy młodym robi.
A jak bedzie za duzo świrował to zrobimy w tżta parafii. Tam mają super księdza.
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
hello

Ale przed chwilą przeżylam chwile grozy

wycinam sobie kartki do albumu a tu BUMMM i patrze a jakis wielki ptasior mi wpadł do pokoju i wali łbem w okno, bo się zaklinował za kwiatkiem.
Ja w panice, sama w domu, rodzice wrócą rano bo są na weselu i w piżamie wybiegłam z mieszkania i do sąsiada pukam na przeciwko a tu dupa nikogo nie ma no to piętro wyżej i na szcęście był i mówie mu co się stało i czy może mi pomóc a ten że ok i brechta ze mnie

no ale przyszedł i wziął tego ptasiora, a ja od razu okno zamknęłam i wolę się spociś z duchoty niż mieć jakies wielkie ptaszyska w pokoju

koniec mojej morążącej krew w żyłach historii
Też kiedyś ptaszek wleciał do mojego pokoju. I biedny nie wiedział jak sie wydostać. Ale też mnie wystraszył bo sobie spałam w najlepsze.
Cytat:

a jutro obrona ale wiecie, że ja się wcale nie denerwuję to do mnie nie podobne
Na pewno będe trzymać i jestem pewna, że będzie ok

Cytat:
Cześć
Wczoraj wróciłam z rodzicami od TŻta po 22, kierowcowałam żeby mogli chlapnąć zdrowie TŻcika Było nas coś z 18 osób, więc głośno i wesoło - tak jak lubię. No i objadłam się sernikiem i makowcem mniam
Cześć Kto jest śpiochem to jest
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 07:05   #540
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Kto tu jest śpiochem
Dzień Doberek, tzrymam kciuki Panienki

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości