Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-29, 09:44   #181
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Mnie tam kopie a też żyje od wizyty do wizyty. Też mam wizytę we wtorek. Zobaczę jak młody ułożony-mama mnie trochę zestresowała, że może pośladkowo ułożony być bo mam bóle w tym samym miejscu co ona jak z siorką w ciąży była.
Spokojnie. Dziecko w brzuszku jeszcze szaleje. Mnie kopie najczęściej w okolicach lewej pachwiny, a mimo to na badaniu było ułożone główką do dołu.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 09:48   #182
ja88
Raczkowanie

Mam jeszcze pytanko do osób z okolic Wrocławia.. czy orientujecie sie gdzie robią dobrze Usg 3d??? I czy na 3d jest plytka z nagraniem czy same zdjecia, a 4d to plytka??

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 09:53   #183
klaudiaaa86
Zadomowienie

Witam, ale tego piszecie, juz dawno sie pogubilam ...

Ja mam wizyte dzisiaj o 14 ciekawe ile juz waze bo nie powiem ze sobie podjadam w konkrecie maly ciagle kopie, czy to dzien czy noc Ale od 2 dni mam obolale krocze, chyba od igraszek z Tz, mam jakas infekcje albo cos hmmm... wszystko mnie szczypie i napuchniete, nawet chodzic nie moge , cale zaczerwienione... dowiem sie u ginka co to jest ehmm moze ktoras z Was miala?

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 09:56   #184
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Gabi urodziła się na pocżatku grudnia, jak tylko wróciliśmy do domu już następnego dnia (czy 2 dni póżniej) zaczęłam ją wynosić na balkon w foteliku samochodowym, w pajacyku ocieplanym i przykrytą ciepłym kocykiem, tak na początek na 5 min. Na pierwszy spacer poszliśmy jak mała miała 1,5 tygodnia, ale w reguły mówią by z pierwszym spacerem odczekać 3 tygodnie, ale werandować można od samego początku - zwłaszcza że nie będzie jeszcze wtedy trzaskającej zimy. Na spacer małą ubrałam w kombinezon ciepły (miałam wtedy kombinezon w duużym rozmiarze, bodajże 68-74)+ ciepły kocyk+nakładka na śpiwór.
Orzeszku super, że mamy taką mamusie na forum co nam tak wszystko pieknie wyjaśni, dzięki

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
gaduły jesteście niesamowite
ja już po badaniach, i teraz jedząc śniadanko czytałam co tam napisałyście
popijam jeszcze herbatkę ale zaraz zmykam, pranko zrobić, i tartę waniliową
a potem troszkę posprzątam, i za obiadek się wezmę, oczywiście w przerwach będę tutaj
ja już pranie zrobiłam, ogarnęłam, ale jest tak gorąco, że nie wiem jak siędziś do czegokolwiek zabiore...

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
Nika pięknie wyglądasz
ja to ja, ale brzusio hahahaha

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
NIka brzusio cuuuuuuuuudooooownyyyyyyy y!!!!!
dzięki

o rety właśnie dostałam mail i chyba za dwa tyg możemy odebrać mebelki rety rety...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 10:04   #185
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Gabi urodziła się na pocżatku grudnia, jak tylko wróciliśmy do domu już następnego dnia (czy 2 dni póżniej) zaczęłam ją wynosić na balkon w foteliku samochodowym, w pajacyku ocieplanym i przykrytą ciepłym kocykiem, tak na początek na 5 min. Na pierwszy spacer poszliśmy jak mała miała 1,5 tygodnia, ale w reguły mówią by z pierwszym spacerem odczekać 3 tygodnie, ale werandować można od samego początku - zwłaszcza że nie będzie jeszcze wtedy trzaskającej zimy. Na spacer małą ubrałam w kombinezon ciepły (miałam wtedy kombinezon w duużym rozmiarze, bodajże 68-74)+ ciepły kocyk+nakładka na śpiwór.
Ach czyli od samego poczatku, bo do fotelika Maxi-cosi mozna dokupic spiworek, wiec moze w tym bede go wietrzyc ew mam dwa kocyki polarowe (jeszcze jeden zwykly, grubszy chce dokupic) to na poczatek starczy, chyba
Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Byle by Ciebie nie zapomnieli zabrać.
TZ wogole juz mnie nigdzie nie bedzie zabieral, przynajmniej wtedy tak powiedzial, za bede w domku im obiadki gotowac a oni we dwojke beda po torze kartingowym szalec
Czasem chyba lepiej, miec corke, chociaz strone starej matki by trzymala
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość

1. Nie znoszę koszul zapinanych na guziki.
2. Tak się odmienia T-shirt.
3. Jak można po porodzie leżeć w spodenkach od piżamy? Przecież trzeba zakładać majtki z podpaską, a w domu robić "senanse" wietrzenia krocza.
1. Moge miec do porodu zwykly T-shirt i siedziec przy pierwszym karmieniu z gola pania, albo kupic koszulke w ktorej bede mogla karmic.
Wybieram to drugie, po drugie to tylko na porod, po porodzie i kapieli mozna sie przebrac, a nawet trzeba
No i ze wzgledu, ze koszulka musi na mnie pasowac tuz przed porodem (duuuzy brzuch) po porodzie juz na nic mi sie nie przyda...
2., dziwnie brzmi, ale OK
3.W domu to w domu, mi kumpela opowiadala, ze do WC biegala w koszulce nie zakrywajacej i z sama podpaska po porodzie, bo zadnych gatkow nie wolno bylo zalozyc, wiec ciesze sie z tego, ze moge cokolwiek zalozyc
No i po cos te babcine pantalony tez bede potrzebne, wydaje mi sie, ze tez widzialam gdzies jakies jednorazowe gatki, ale nie wiem gdzie

Ps. Tutaj na kazdy dzien musisz miec swieza pizamke (tzn ja w domu tez zawsze nowa ubieram, ale myslalam, ze ja mam "hopla") , wiec musze miec do samego szpitala 4 szt

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-06-29 o 10:06
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 10:18   #186
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
A czy zamiast cieplego jednoczęsciowego stroju dobre będzie takie ubranko?? kupilam na rozm. 68... czyli to na zimniejsze dni?? I co pod spód bym mogla zalozyc dzidzi?? I czy ma dobry material: material zew.: 100% polyester , podszewka:100% bawełna , wypełnienie: 100% akryl prosze o pomoc
Takiemu dzidziusiowi na pewno będzie w tym ciepło, my mamy podobne ubranko tylko że na 74 (pozostałość po Gabi hihi). Powiem Ci co ja bym włożyła maluszkowi - body z długim rękawem+śpioszki+ rajstopki+jakaś bluzeczka+czapeczka. Ja myślę że takie ubranie by było dobre na temperatury około 10stopni. Ale wiecie co? Ja też miałam straszny problem jak ubierać takie dzieciątko i pewnie teraz też nie raz będę się zastanawiała w co ubrać. Wszystko naszczęście przychodzi samo z czasem

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość

Ja mam wizyte dzisiaj o 14 ciekawe ile juz waze bo nie powiem ze sobie podjadam w konkrecie maly ciagle kopie, czy to dzien czy noc Ale od 2 dni mam obolale krocze, chyba od igraszek z Tz, mam jakas infekcje albo cos hmmm... wszystko mnie szczypie i napuchniete, nawet chodzic nie moge , cale zaczerwienione... dowiem sie u ginka co to jest ehmm moze ktoras z Was miala?
Hm....Kochana Ty się przeforsowałaś przez te igraszki hihihi.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Ach czyli od samego poczatku, bo do fotelika Maxi-cosi mozna dokupic spiworek, wiec moze w tym bede go wietrzyc ew mam dwa kocyki polarowe (jeszcze jeden zwykly, grubszy chce dokupic) to na poczatek starczy, chyba
A no jasne że wystarczy
Stary 2009-06-29, 10:20   #187
ja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość

Ja też tak mam od czasu do czasu, że piecze i nie za bardzo mozna chodzic

Orzeszku dziękuje ale czy to co napisalaś, czyli: "body z długim rękawem+śpioszki+ rajstopki+jakaś bluzeczka+czapeczka" to przy 10 stopniach i pod to ubranko co wkleilam zdjecie?? Nie bedzie niuni za cieplo? Bo nie wiem czy dobrze zrozumialam

21.10.2009r.
Stary 2009-06-29, 10:25   #188
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Ja też tak mam od czasu do czasu, że piecze i nie za bardzo mozna chodzic

Orzeszku dziękuje ale czy to co napisalaś, czyli: "body z długim rękawem+śpioszki+ rajstopki+jakaś bluzeczka+czapeczka" to przy 10 stopniach i pod to ubranko co wkleilam zdjecie?? Nie bedzie niuni za cieplo? Bo nie wiem czy dobrze zrozumialam
Około 10 st Jak narzuci się tylko kocyk to nie powinno być mu gorąco. Aleeee. jest sposób by sprawdzić czy niuni nie jest przypadkiem za gorąco - POMACAĆ KARCZEK KRUSZYNKI, jak jest gorący to za ciepło, jak jest umiarkowany - to wsio ok
Stary 2009-06-29, 10:33   #189
ja88
Raczkowanie

Cytat:
Około 10 st Jak narzuci się tylko kocyk to nie powinno być mu gorąco. Aleeee. jest sposób by sprawdzić czy niuni nie jest przypadkiem za gorąco - POMACAĆ KARCZEK KRUSZYNKI, jak jest gorący to za ciepło, jak jest umiarkowany - to wsio ok
juz rozumiem to jezeli dzidzie tak cieplutko ubieramy przy 10 stopniach, to jak przy niższej temp.?? Np 0 stopni?? Czy lepiej z takim maluchem nie wychodzic wtedy na dwor??

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Aha, dziewczynki powiedzcie mi czy przy zapisywaniu sie na usg mowilyscie ze chcecie 3d czy 4d?? Bo ja nie wiem czy w 3d tez bede miec filmik na plycie..

21.10.2009r.
Stary 2009-06-29, 10:48   #190
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
juz rozumiem to jezeli dzidzie tak cieplutko ubieramy przy 10 stopniach, to jak przy niższej temp.?? Np 0 stopni?? Czy lepiej z takim maluchem nie wychodzic wtedy na dwor??

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Aha, dziewczynki powiedzcie mi czy przy zapisywaniu sie na usg mowilyscie ze chcecie 3d czy 4d?? Bo ja nie wiem czy w 3d tez bede miec filmik na plycie..
Przy 0 st no to najlepiej już kombinezonik ciepły mieć, jak ładna pogoda to nawet przy minusowej temp maluszek dobrze się czuje na dworku.

Przy 3D też powinni płytkę dać.
Stary 2009-06-29, 11:06   #191
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
No właśnie ja czytałam, że nie może być taki całkiem twardy, ale też nie za miękki, czyli tak jak dla dorosłych powinien dopasowywać się do ciała, ale nie zapadać.

No właśnie na internecie też czytałam same pozytywne opinie. Muszę przyjrzeć się tej torbie, ale wydaje mi się, że w Bartatinie jest ona w "bezpiecznej" odległości.

Każda z nas ma inny gust i inne oczekiwania więc przewijają się różne typy wózków

Akurat Graco miała moja koleżanka i nie była zadowolona (na zdjęciach wygląda identycznie jak jej tylko ona kupiła go dwa lata temu więc nie wiem czy model się dużo zmienił) - przede wszystkim dziecko urodziło w listopadzie i dziecko miało bardzo mało miejsca, do wiosny ledwo wytrzymali i szybko kupili inny wózek, a najgorsze były te kółka zwłaszcza na naszych chodnikach i to jeszcze zimą.

Jeśli chodzi o taką zwykłą gąbkę, w którą będzie zapadać sie dziecko to ja też bym takiego nie kupiła.

Nie wiem czy są jakieś "normy" ale chyba tak raz na tydzień wystarczy.

Na pewno to się zdarza, ale ja podobnie mam nadzieję, że pozostanie tak jak jest

A może to dla personelu

za dziewczynkę zaciśnięte.

Wózeczek co prawda nie w moim guście, ale super, że już macie to z głowy.

Mi z wyglądu też się podoba i bardzo lekko płynnie się prowadzi. A kupiliście ze spacerówką czy tylko gondolę? I nie przeszkadza Wam brak skrętnych kół? Bo ja nad tym najbardziej się zastanawiam. Ale z drugiej strony jak mam do wyboru wózek ze skrętnymi kołami z małą gondolą i bez skrętnych kół ale z dużą gondolą to chyba jednak wolę to drugie
tak kupilismy ze spacerówką, mi wcale nie przeszkadzają nie skrętne koła, bo i tak lekko się prowadzi
Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
kochana zle mnie zrozumialas- zreszta nie dziwie sie tak napisalam ze faktycznie ktos mogl oderbac ze to jedyne kryterium wyboru. juz prostuje- otoz dla nas podstawowym kryterium to duze pompowane kolka poniewaz osiedle na ktorym bedziemy mieszkac nie ma urzadzonych drog, po drugie gondola nie moze byc za mala (wlasnie z tego powou sprzedawca odradzil nam x-landera na ktorego bylismy nastawieni na 100%). no i trzecie kryterium to wlasnie ta przekladana raczka
no to polecam Roan Marita ma wszsytko to co wymieniłaś i nie kosztuje dużo, bo z gondolą i spacerówką zapłaciłam niecałe 1000 zł
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
To wklej jakieś foty

Od kiedy? Na wszystkich stronach producentów wózków, które przejrzałam, tylko Tako daje 24-miesięczną gwarancję. Reszta 12-miesięczną.

Pewnie, że przesada.

Hehe! Ja też się nad tym zastanawiam

Jeśli będę kupować wózek u siebie w mieście, to też będę musiała "oświecić" sprzedawczynię, bo też mi mówiła o rocznej gwarancji, a potem przeczytałam na stronie Tako, że wózki mają 2-letnią. Jednak mam nadzieję, że sprzedawczyni w Bielsku mówiła prawdę, że jeszcze nikt tego wózka nie reklamował.

Mi się podoba ta druga. Jakiś czas temu wypatrzyłam ją na Allegro.

1. Nie znoszę koszul zapinanych na guziki.
2. Tak się odmienia T-shirt.
3. Jak można po porodzie leżeć w spodenkach od piżamy? Przecież trzeba zakładać majtki z podpaską, a w domu robić "senanse" wietrzenia krocza.

Ja przykywam narzutą ze względów estetycznych, a nie dlatego, żeby się pościel nie kurzyła.

Można mieć jednorazowe, siateczkowe albo bawełniane. Ja nawet teraz wybieram tylko bawełniane, bo koronka gryzie, a stringi przed ciążą zakładałam tylko na specjalne okazje.
oki to wkleję fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28062009010.jpg (119,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28062009011.jpg (131,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28062009012.jpg (101,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28062009013.jpg (137,2 KB, 47 załadowań)

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 11:10   #192
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
tak kupilismy ze spacerówką, mi wcale nie przeszkadzają nie skrętne koła, bo i tak lekko się prowadzi

no to polecam Roan Marita ma wszsytko to co wymieniłaś i nie kosztuje dużo, bo z gondolą i spacerówką zapłaciłam niecałe 1000 zł

oki to wkleję fotki
sliczny domek a w jakim cudnym miescu jest posadowiony co jest w okolicy? wyglada na bardzo duzy kiedy planujecie sie wprowadzic?
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:11   #193
Nika1980
Zakorzenienie

u nas przy usg 3 D są dwie opcje : tylko fotki, albo film na DVD + fotki.. Zwykle dają 2-5 zdjęć wydrukowanych a za 10 eu ekstra można dostać na CD fotki. a my dostaliśmy wszystkie 21 zdjęć na CD bez dodatkowych opłat

jutro mojego męża urodzinki a w niedzielę wielkie przyjęcie. nadal nie wiem co będę robić. sałatka grecka na pewno z ryżem lub makaronem żeby była "pełniejsza" , sałatka z rukolą, pomidorkami i mozarellą, nadziewane jajeczka, ciasta, jakaś jeszcze sałatka( ale jaka?) , jak pogoda ładna to będzie grill, jak nie wiem... eeeeh,...

jutro zaczynam zajęcia w "szkole rodzenia"..

Stary 2009-06-29, 11:13   #194
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
sliczny domek a w jakim cudnym miescu jest posadowiony co jest w okolicy? wyglada na bardzo duzy kiedy planujecie sie wprowadzic?
działka jest w lesie
ogólnie jest coś ponad 180 metrów kwadratowych.
w sumie chcemy się wprowadzić jak najszybciej, jak będą fachowcy to myślę, że na te święta bożego narodzenia albo na wiosnę

Stary 2009-06-29, 11:14   #195
Nika1980
Zakorzenienie

Pinky, bardzo łądny dom, urzekły mnie te drzewka wkoło!

co do skrętnych kół to my mamy trzykołowca bez skrętnego kółka i mi wogóle nie przeszkadza- prowadzi się super.
U siostry kilka razy prowadziłam po ulicy wózek z pierwszym skrętnym kołem i akurat mi to wogóle nie pasowało, nie było mi wygodnie. Wiadomo, że zależy gdzie się wózek prowadzi , po jakim podłożu i czy jest możliwość blokady kółka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 11:15   #196
ja88
Raczkowanie

Cytat:

oki to wkleję fotki
Po prostu bosssskooo!!!!! Ależ ja Ci zazdrosze Domek cudowny i ten klimacik wokół

A ja zapisałam się przed chwilą na usg 3d we Wrocławiu w "Medex"-ie na 14 lipca (będe wtedy w 27 tygodniu) 200,- za ok.20 minut.. czy to się opłaca?? Bo jestem zielona w tych sprawach..

21.10.2009r.
Stary 2009-06-29, 11:20   #197
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu bosssskooo!!!!! Ależ ja Ci zazdrosze Domek cudowny i ten klimacik wokół

A ja zapisałam się przed chwilą na usg 3d we Wrocławiu w "Medex"-ie na 14 lipca (będe wtedy w 27 tygodniu) 200,- za ok.20 minut.. czy to się opłaca?? Bo jestem zielona w tych sprawach..

kochana...my zapłaciliśmy 115 euro za 30minut , nie wiem czy się opłaca. to wspaniałe przeżycie, choć jest ryzyko, że dzidzia nic nie pokaże
my zrobiliśmy sobie prezent na urodzinki ( mąż jutro a ja 20 lipca) , bardzo drogi ale wspaniały prezent
raczej już tej przyjemności nie powtórzymy, bo trzeba pieniążki na inne rzeczy wydawać. ale było super!
zresztą im dalej posunięta ciąża tym większe ryzyko, że dzidzia mając mało miejsca będzie tak skulona, że nawet noska nie dojrzysz.
27 tydzień to jeszcze dobrze.

Stary 2009-06-29, 11:27   #198
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Mam jeszcze pytanko do osób z okolic Wrocławia.. czy orientujecie sie gdzie robią dobrze Usg 3d??? I czy na 3d jest plytka z nagraniem czy same zdjecia, a 4d to plytka??
Kochana, tutaj masz stronę Corfamedu, ja tam chodzę i bardzo sobie chwalę, nawet ze zwykłego usg genetycznego dostałam płytkę wejdź, poczytaj i ewentualnie zadzwoń i dopytaj, co jak co, ale ja Sobie chwale lekarza Bielickiego, poza tym wszystko jest tam nowe, czyste i schludne, podgrzewane kafelki, full wypas
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:28   #199
Orzeszek.1
Zadomowienie

Pinky super domek!!!!!!
Stary 2009-06-29, 11:29   #200
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

zaczynam się gubić kobitki.... polarki kombinezonki nakładki ojojoj...
z tego co widziałam w tych moich zdobyczach to mam pajacyki takie te grube z polaru i myślałam że przykryje małego kocykiem i tym czymś od gądoli.. a tu jeszcze na tego pajaca mam kombinezon zakładać?
przemyślałam sprawę łóżeczka - będzie ono stało w małym pokoju przeznaczonym tylko dla dziecka ale ( zawsze jest jakieś ale) nie bedzie mi się chciało ciągle wstawać do małego w nocy toteż wymyśliłam że może jaką kołyskę albo kosz przy łóżku stawiać - bo do łózka nie ma szans bo jest za wąskie a nie mam zamiaru męża na podłogę wyganiać... tylko znowu to jest dodatkowy koszt
Stary 2009-06-29, 11:34   #201
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:

oki to wkleję fotki

Domek przepiękny Oj chaciełby taki chaciełby ...

A ja sprzątam ... kręgosłup zaraz mi odpadnie, a przecież cały czas siedzę. A boli mnie odkąd zaczęłam wykonywać lekkie ćwiczenia
Uprzątnełam biurko ... puste stoi, czeka na nowego właściciela a ja czekam na nowe biureczko.
Jeszcze tylko podłogi i łazienka ... ale uciekam jeść pierożki.

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:34   #202
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

wklejam Wam zdjęcia z wesele, na jednym ja - kulka, a na drugim z moją lepszą połową
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kulka.jpg (40,8 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Wesele Gosi i Artura 014.jpg (41,4 KB, 57 załadowań)
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:40   #203
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
wklejam Wam zdjęcia z wesele, na jednym ja - kulka, a na drugim z moją lepszą połową
Ślicznie

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-06-29, 11:40   #204
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Domek przepiękny Oj chaciełby taki chaciełby ...

A ja sprzątam ... kręgosłup zaraz mi odpadnie, a przecież cały czas siedzę. A boli mnie odkąd zaczęłam wykonywać lekkie ćwiczenia
Uprzątnełam biurko ... puste stoi, czeka na nowego właściciela a ja czekam na nowe biureczko.
Jeszcze tylko podłogi i łazienka ... ale uciekam jeść pierożki.
Fasoleczko, może źle wykonujesz ćwiczonka, albo się przetrenowujesz? mnie właśnie jest lepiej po ćwiczeniach.

Cytat:
Aliisanko, prześliczna z ciebie kobietka i stanowicie z mężem cudną parę no i brzusio....piękny!!!

Stary 2009-06-29, 11:44   #205
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Fasoleczko, może źle wykonujesz ćwiczonka, albo się przetrenowujesz? mnie właśnie jest lepiej po ćwiczeniach.

Aliisanko, prześliczna z ciebie kobietka i stanowicie z mężem cudną parę no i brzusio....piękny!!!
Prawda Nikuś, że Aliisanka ślicznie wygląda

A co do ćwiczeń, to raczej nie ... po dwie powtórki na początek, żeby nie narobić sobie zakwasów ... i rano wstać nie mogę. Może jestem z tych co ćwiczyc nie mogą w ciąży

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-06-29, 11:46   #206
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
4d to jest obraz trówymiarowy w czasie tzn że widzisz jak macha rączką ziewa i takie tam
Stary 2009-06-29, 11:48   #207
sweetpinky
Zakorzenienie

dzięki Mamuśki

Cytat:
śliczne fotki
ale czy lepsza ta druga połówka to bym polemizowała, to Ty nosisz pod serduchem skarb

Stary 2009-06-29, 11:50   #208
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Wyglądasz KWITNĄCO! Przepięknie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
zaczynam się gubić kobitki.... polarki kombinezonki nakładki ojojoj...
z tego co widziałam w tych moich zdobyczach to mam pajacyki takie te grube z polaru i myślałam że przykryje małego kocykiem i tym czymś od gądoli.. a tu jeszcze na tego pajaca mam kombinezon zakładać?
przemyślałam sprawę łóżeczka - będzie ono stało w małym pokoju przeznaczonym tylko dla dziecka ale ( zawsze jest jakieś ale) nie bedzie mi się chciało ciągle wstawać do małego w nocy toteż wymyśliłam że może jaką kołyskę albo kosz przy łóżku stawiać - bo do łózka nie ma szans bo jest za wąskie a nie mam zamiaru męża na podłogę wyganiać... tylko znowu to jest dodatkowy koszt
Kochana, przecież nie musimy mieć wszystkiego już teraz.Wszystko, jeśli uznamy za stosowne, będziemy dokupować w późniejszym czasie. Każda przecież ubierać będzie swoje maleństwo według własnych upodobań. Spokojnie, damy rade

Edytowane przez Orzeszek.1
Czas edycji: 2009-06-29 o 11:52
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:55   #209
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Wyglądasz KWITNĄCO! Przepięknie

Kochana, przecież nie musimy mieć wszystkiego już teraz.Wszystko, jeśli uznamy za stosowne, będziemy dokupować w późniejszym czasie. Każda przecież ubierać będzie swoje maleństwo według własnych upodobań. Spokojnie, damy rade
Własnie na spokojnie wszystko
Ja mam zamiar kupić w lipcu ubranka na rozmiar 56/58 i kilka ubranek na 62 i kilka na 64 ... dosłownie po 2 sztuki ... zostawie sobie przyjemność buszowania po sklepie, jak już będzie dziecko ... bo myślę, że będę potrzebowała chwile odetchnąć od domowych pieleszy

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-06-29, 11:59   #210
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

macie jakieś ćwiczonka na kręgosłup najlepiej na obszar lędźwiowy? nika ty na pewno coś znajdziesz...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości