|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Karlain, ta ostatnia suknia wygląda jakby się trzymała na samych końcach cycków. I ogólnie jakaś taka sobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 | ||
Zakorzenienie
|
tu same 'sexi dzieki kotki'
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() btw witamy na watku ![]() a ja ogladalam Tudorow... 'francuska akcja' o ktorej wspominala Samoa juz za mna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
a ja właśnie wróciłam z domówki
![]() ![]() ale było super najpierw koleżanki zwabiły mnie do siebie ja wchodzę tam ciemno ![]() ![]() ![]() ![]() dobra idę spać bo na 8:00 do pracy ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-06-30 o 00:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#666 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#667 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehe sen niezły ![]() ![]() Kochane a ja od rana myślę nad swoim pomysłem dotyczącym prezentu dla rodziców tzn nie wiem czy zrobić tak,że w trakcie wesela gdy będzie czas na podziękowania dla rodziców włączyć dla nich taką prezentację o nas,od początku jak byliśmy mali itd wiecie o co chodzi, dobry pomysł czy głupi? sama nie wiem,co sobie pomyślą goście? chciała bym coś takiego zrobić dla rodziców ,żeby "pokazać" wszystkim jacy są dla nas ważni i w ogóle ale nie wiem już sama eh pomocy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#668 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie by takie cos nie przeszło. Bo po pierwsze nie mamy rzutnika na sali a po drugie moi rodzice nie chca mieć podziękowań na sali(ja zresztą też nie). Rodzice tzta mieli 2 razy już podziękowania na sali więc mam nadzieję, że nie będą robić problemów, że my nie robimy przy wszystkich gościach ![]() My będziemy mieli w domu zaraz po błogosławieństwie. W formalnym gronie. A rodzicom damy album z naszymi fotkami od małego do narzeczeństwa. I zostawimy miejsce na zdjęcia ślubne. Do tego kosz ze słodyczami, winkiem itp. i storczyki w doniczce ![]()
![]() |
#669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie nie chcę,żeby to wyszło tak sztucznie i że na pokaz tylko coś robimy,dlatego się zastanawiam,tak naprawdę to chodzi mi o to,że ja chcę jakoś specjalnie podziękować rodzicom,pokazać jak bardzo chcą dla nas ważni i żeby tacy się właśnie poczuli kiedy wszyscy będą im bić brawa czy coś,ja nie wiem czy Wy wiecie o co mi chodzi ,mam nadzieje,że tak. Osobno chcę im też wręczyć albumy i kosze a o kwiatach w doniczkach jeszcze myślimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moi rodzice by takiego czegoś nie chcieli a jakby było to ojciec mógłby wyjść jakby zobaczył co się święci hehehe. Dlatego ja robię w domu. I po błogosławieństwie będzie idealnie pasowało ![]()
![]() |
#671 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
haha ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do noclegu to zaraz poszukam, bo kiedys szukaliśmy dla znajomego tż i znaleźliśmy w podgórzu za 50 zł - wsiadasz do tramwaju i jestes na Rynku, więc niedaleko. Nie mogę znaleźc tamtego, ale mam takie coś http://www.krakownoclegi.pl/index.php Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tą prezentacją to dobry o ile będzie dobrze widać ![]()
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiele osob robi wlasnie takie prezentacje i z tego co pisza (na forach ![]() ![]() my chyba ograniczymy sie do kwiatow i zaproszen na romantyczna kolacje, a po slubie dostana albumy z naszymi zdjeciami slubnymi, zeby mieli sie czym pochwalic w pracy ![]() ![]() ja zawsze z moimi rodzicami pozostawalwm w dosc takich 'chlodnych' stosunkach (co nie znaczy, ze ich nie kocham, ale np. czuje sie dziwnie jak mam ich przytulic czy cos... nigdy nie wylewalam przed nimi swoich smutkow, nigdy nie szukalam wsparcia... dobrze sie z nimi dogaduje, ale jakos niespecjalnie otwieram sie przed nimi). z kolei rodzice TZa sa tak wstydliwi, ze chyba chcieliby takie rzeczy ograniczyc do minimum. odebrac prezent i koniec szopki ![]() w ogole jaja sa ze spotkaniem rodzicow ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-06-30 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A robię tak ze względu ma mojego ojca, który nie cierpi publicznego okazywania uczuć i naprawdę byłby gotów nie zjawić sie na podziękowaniu. Cóż trudny charakter ma i już go nikt nie zmieni.
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
Cześć kociaki
![]() niestety na razie tylko Was podczytuję bo mam taki sajgon ostatnio że hej ![]() ![]() Kasia gratulacje!!! ![]() ![]() Aniołku i co postanowiłaś z tą pracą? Co do podziękowań to ja jeszcze nie mam pojęcia co zrobimy ![]() Szanuś prezentacja fajny pomysł ![]() ![]()
#675 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze u nikogo czegoś takiego nie widziałam ale wiem,że takie coś można też zrobić,chciała bym,żeby nas rodzice poczuli się wyjątkowo ![]() jeśli Ty już wiesz,że Twoim rodzicom nie spodobały by się przy gościach podziękowania to jasne,po błogosławieństwie jest dobry moment ![]() Cytat:
![]() a nie uważasz,że goście sobie coś złego o nas pomyślą? w sumie jak ja bym była na weselu i młodzi by zrobili coś takiego dla swoich rodziców to by mi sie podobał pomysł ![]() będzie dobrze widac bo to nie będzie na rzytniku tylko wyświetlone i na ścianę czy coś tylko ładnie na duży pulpit,który wysi na przeciwko stołów ![]() ![]() w sumie,jak Wy uważacie,że dobry pomysł to chyba to zrobimy ![]() lain ja właśnie należę do grona tych sentymentalnych ![]() ![]() My zawsze mieliśmy bardzo bliski kontakt z naszymi rodzicami,o wszystkim mogliśmy im powiedzieć,poradzić się,wypłakać i razem się cieszyć ![]() Jeśli Wy macie tak jak piszesz to rzeczywiście dla Was może to być jak szopka i dla Waszych rodziców tak samo,więc dobrze to obmyślaliście ![]() hehe to nieźle,a może jak Twoi rodzice zaproszą rodziców TŻ to tamci się ucieszą i potem sie im będzie tak fajnie gadać,że nie będą żałować ,że to nie była tylko kawa i ciacho? Twoi to fajnie obmyśleli,dłużesz spotkanie ![]() ![]() Centipede na wesoło mówisz? tzn? ![]() ![]() sajgon znaczy nauka? czy coś się stało? Edytowane przez szana Czas edycji: 2009-06-30 o 09:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A rodzice mojego tzta to całkowite przeciwieństwo moich. My spotkanie robimy w sierpniu. I tez będzie impreza ![]() ![]() Ale wedle mnie tegoi spotkania mogłoby w ogóle nie być. Bo naprawde nie wiem o czym Ci nasi rodzice będą rozmawiać jak my mamy już wszystko ustalone, załatwione, kwestie finansowe są znane i mieszkaniowe też.
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe żony
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() masz ślub tydzień przede mną i Centipede ![]() pisz coś więcej o Was ![]() Obca niech się teście poznają ![]() A właśnie,Wy będziecie mamą TŻ mówić "mamo" czy jak? ja będę "mamo" i przyznam ,że bardzo ciężko to mi to nie przyjdzie bo mama TŻ już mnie traktuje jak synową z tego co widzę i czuję się u nich prawie jak w domu,chociaż wiadomo,że mamę to mam tylko jedną i jest najcudowniejsza na świecie ![]() Edytowane przez szana Czas edycji: 2009-06-30 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja uwazam, ze fajnie by bylo jakby sie poznali na stopie prywatnej (moj ojciec ich zna ale na stopie zawodowej, przez dlugi czas byl szefem TZowego taty), luzno pogadali (niekoniecznie o naszym slubie), wypili itp ![]() ![]() moi rodzice i rodzice mojego szwagra sa wlasnie w takich stosunkach - moi rodzice spokojnie moga sobie wpasc do nich do domu do Francji, a oni nie dosc, ze sie nimi zajma, pokaza co nieco to jeszcze zapewnia im roznego rodzaju rozrywki ![]() ![]() ![]() i wlasnie moi rodzice chcieliby miec takie stosunki z rodzicami TZa - zaprosic ich czasem na grilla, imieniny itp. z kolei rodzice TZa to calkowite przeciwienstwo moich - nie utrzymuja praktycznie blizszych kontaktow ze swoja rodzica, tam nie ma wielkich imprez rodzinnych z kazdej okazji jak u mnie ![]() moja rodzina jest taka jakby bardziej rodzinna. z kolei rodzice TZa najchetniej ograniczyliby kontakty do minimum. i jak tu to pogodzic ![]() ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-06-30 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My już jesteśmy po "zapoznaniu". Jako że nasze zaręczyny były 18 grudnia 2008, a moja mama jest za granicą i przyjechała tylko na miesiąc to postanowiła zaprosić rodzinę TŻta na drugi dzień świąt, i wszyscy przyszli chociaż jak dla mnie to było za wcześnie na takie spotkanie i właśnie nie było jeszcze o czym rozmawiać, bo ślub miał być za 1,5 roku, ale jakoś przeżylismy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zadomowienie
|
Witam nową PM2010
![]() ![]() ![]() Szanuś sajgon bo tyle co skończyłam sesję i wylądowałam w pracy i ze wszystkich działów jestem na najgorszym na razie ![]() ![]() ![]() A z tym na wesoło to muszę się zastanowić, może jakiś pomysł mi przyjdzie do głowy ![]() ![]() Obca ile Ci tych egzaminów zostało? ![]()
#682 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Oj dużo by tu o nas pisaś ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi czy oprócz zamówionej sali, terminu w kościele, kamerzysty, zespołu i fotografa na rok przed ślubem trzeba się jeszcze czymś martwić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem jak bedę się do teściów zwracać, ale na pewno nie mama i tata. Ja wylewna jakaś nie jestem, i mi to po prostu przez gardło nie przejdzie.Nawet jak sami zaproponuja. Ja już mam mamę i tatę. Siostra mówi do teściowej mama, ale oni razem mieszkają. Wwięc wg mnie to jest inna sytuacja. One się mają na codzień to głupio by było się zwracać na Pani czy też teściowa. Cytat:
5 z czego 4 w ten weekend ![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-06-30 o 09:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#684 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak będziesz miała jakiś pomysł to pisz do mnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja np tyle ile Ty i narazie czekam co dalej się napatoczy do załatwiania ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
ja np tyle ile Ty i narazie czekam co dalej się napatoczy do załatwiania
![]() a słyszałaś może że trzeba wcześniej zamawiać dekoracje kościoła, sali, bo podobno teraz coraz wcześniej trzeba też i to załatwiać? Kobieta z którą się już widzieliśmy, a która właśnie zajmuje się takimi rzeczami powiedziała że ok. września powinnismy się już decydować bo wtedy zaczynają się zapisy na kolejny rok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
ja juz po pracy
![]()
#687 |
Wtajemniczenie
|
szczęściara
![]()
#688 |
Zadomowienie
|
witam nową PM-kę
![]() i w ogóle w sprawie tych rodziców to Lain spadłaś mi z nieba, bo ja strasznie nie lubię takiej szopki i piosenki "cudownych rodziców mam" i tańczenia w kółko ![]() ![]() ale nawet nie przyszło mi do głowy, że można inaczej ![]() ![]() A do Jego rodziców chyba będę mówić mamo i tato, bo jakoś tak wygodniej, nawet teraz jak mamy jakąś sprawę albo rozmawiamy to mówię "zadzwon do mamy" i tak jest wygodniej niż wciskać "twojej" wszędzie ![]()
#689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do kościoła to czekam bo razem z tymi parami,które w ten dzień będą też ślubować zrzucimy się na dekorację,którą pewnie będą robić siostry zakonne z zakonu przy parafii ![]() ale skoro tak jest z tymi dekoracjami i Ty będziesz sobie zamawiać to może popytaj tam gdzie chcesz i już się zapisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawe jak to jest jeszcze z umawianiem się z fryzjerką i makijażystką ![]() Lain a może rodzicom TŻ się właśnie spodoba taka rodzinna forma spotkania i dłuższa niż tylko na kawkę ![]() ![]() Nie ma co się martwić na zapas, że rodzice nie będą mieć o czym rozmawiać i że coś nie wyjdzie. Musi być dobrze ![]() Obca spora różnica wieku jest między Waszymi rodzicami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.