Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-29, 21:34   #3961
katekatee
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Dotarłam A więc..... lekarka powiedziała że na 200% chłopak i pokazała siusiaka który już na 100% nie odpadnie Mały jest duży Wg jego wzrostu poród na październik. I ma długie nogi Ale lekarka powiedziała że dzieci dużych rodziców mają długie nogi. Ja oczywiście zaraz pytałam czy to normalne. I ona wtedy spojrzała na mnie i powiedziała. Pani też ma długie nogi i jest pani normalna Więc skończyłam zadawać głupie pytania. Wyniki mam dobre. Teraz będę musiała jeszcze zrobić test na obciążenie glukozą ale na tym etapie ciąży każdemu to zlecają.
Po wizycie pojechaliśmy z tż na zakupy i kupiliśmy bluzę, sweterek, skarpetki i body. Chociaż przyznam szczerze że dużo więcej jest ubranek dla dziewczynek I jest to bardzo nieuczciwe. Przecież chłopcy też chcą ładnie wyglądać dla swoich mamuś
Powiem szczerze że jak oglądałam te różowe sukieneczki to mnie trochę gdzieś tam zaciskało ale mój syn też będzie chodził ślicznie ubrany Dziakowie mnie troszkę wkurzyli bo mieli nadzieje na dziewczynkę. (tż ma trzech braci i jeden z braci też syna) No ale cóż będą musieli jeszcze poczekać
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 21:50   #3962
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Po wizycie pojechaliśmy z tż na zakupy i kupiliśmy bluzę, sweterek, skarpetki i body. Chociaż przyznam szczerze że dużo więcej jest ubranek dla dziewczynek I jest to bardzo nieuczciwe. Przecież chłopcy też chcą ładnie wyglądać dla swoich mamuś
Powiem szczerze że jak oglądałam te różowe sukieneczki to mnie trochę gdzieś tam zaciskało ale mój syn też będzie chodził ślicznie ubrany
Gratuluję zdrowego synka
Co do tych ubranek masz rację. Ostatnio w Tesco było pełno wieszaczków z sukienkami, strojami kąpielowymi, koszulkami dla dziewczynek, specjalnie patrzałam czy jest coś na chłopaków i nic nie widziałam
Mnie żal, że nie mam dziewczynki, jak leci ta reklamówka kredytu z małą ratą Tam jest taka kilkuletnia dziewczynka, która wymachuje różową torebusią na końcu tej reklamy. Taka śliczna jest, że zawsze mi wtedy szkoda, że mój dzidziol sukienek raczej nie założy

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 21:54   #3963
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
Witajcie

U nas dosc nerwowo wczoraj bylo caly dzien pod EKG siedzilam....bo malemu tetno skakalo jak oszalale jak pilka do gry....

Juz mailam czarne mysli o porodzie i poczywiscie o smierci malca..mego.....

naszczecie pod wieczor uspokoil sie....ale cala nocka nie przespana....

RANY!!!!!!!!!!!!! MAM DOSC!!!!!!!!!dziewczny.....cche do domku chce....byc zwykla kobieta w ciazy chodzic nqa spacerki pokazywac brzuszek.. A nie moge

humr dzis do dupy....zalamna jestem...
\
buzka..
Dudziakowa będzie dobrze. Musisz myśleć pozytywnie bo takie czarnowidztwo do niczego dobrego nie prowadzi. Trzymamy kciuki za Ciebie i członka naszej zimowej drużyny

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
witam kochane mamuski
ja juz po wizycie...

miriam potwierdzona, wiec zakupilam kilka sukieneczek
mala wazy 300g, mierzy ok 28cm(z nozkami), rozmiar stopy: 3,4cm, serucho bije jak oszalale a mala wstydliwa buzke chwala, i zakrywala oczka, przeliczylismy paluszki u raczek i nozek, obwod glowki i brzuszka w normie, wiec pani gin powiedziala, ze miriam jest ani gruba ani chuda(a ja sie martwilam bo ciazy po mnie tak naprawde to jeszcze nie widac, bylam przekonana, ze jest za mala i b. chuda)
moja mala laseczka prawdopodobnie dlugonoga - tak stwierdzila gin.
caly czas robila "rowerek"
ja juz od dwoch miesiecy stoje z waga - uch cale szczescie, bo na poczatku przytylam 5kg. nadal mam wcinac zelazo i wapno!
a jutro konczymy 20t.c wiec impreza z suto oblana sokami

ide na obiadek a potem poczytam co naklikalyscie.
No to mamy parkę Twoja długonoga i mój Tyle że mój "mały" waży pół kilo. Doktorka pytała kto był taki duży Żadne z Nas nie było duże więc się zastanawiam po kim to A co do wagi to ja do tej pory zgrubłam 4,5kg także też myślę że nie jest to jakoś bardzo dużo

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość

Mój TŻ gdzieś wyczytał że między 4. a 5. miesiącem ciąży dzidziuś zaczyna słyszeć, tzn. reagować na bodźce akustyczne no i jako że wkroczyliśmy w ten etap ciąży TŻ zaczął ostatnio przemawiać do mojego brzucha Generalnie jak tatuś zaczyna mówić do dzidzia to mamusia zachodzi się ze śmiechu... bo on, zanim cokolwiek powie, zawsze się dzidziowi dokładnie - z imienia i nazwiska - przedstawia, komunikując przy tym również oczywiscie "To ja, twój tatuś"
No a jak mu już różne rzeczy poopowiada, to na koniec też zawsze dodaje "To mówiłem ja, twój tatuś"
Strasznie mnie TŻ tymi swoimi przemówieniami rozbawia, ale on całkiem poważnie twierdzi, że to przedstawianie się jest konieczne żeby dzidziuś się z nim zapoznał i od początku go rozpoznawał...
Mówię Wam, wariat Ale zabawnie jest
ma mistrza ten twój TŻ

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość

Ja idę w środę 1 lipca na wizytę, a w zeszłą środę miałam powtórkę z badania usg na przezierność.

Tym razem wszystko było pięknie widać, dzidzia urosła przez tydzień o 2cm i miała już 7 ))
I tak między wierszami zasugerowano mi że hihi chłopiec kolejny na wątku w drodze!!! I teraz to już nie wiem co wolę, naprawdę chyba mi wszystko jedno.
Chociaż lekarka też powiedziała, że na tym etapie ciąży to właściwie jest hehe 50/50% więc się mam nie nastawiać, i że powie w 20 tc. Tak więc naprawdę się nie nastawiam, i dalej jednak czuję, że to dziewczynka. Obaczymy.

Upał się w końcu zrobił. Tak czekałam na to, a teraz normalnie wymiękłam po godzinie na dworze...
No to witamy nowego kolegę. Moja ginka powiedziała że jak u niej widać że ktoś jest chłopcem od samego początku to raczej już nim zostanie Ale może Twoja się czasem myli Ja następnym razem jak będę w ciąży to się nie wypowiadam bo teraz to ciągle gadałam że czuje że będzie dziewczynka i tak każdemu gadałam a teraz mi głupo

Dziękuje wszystkim za trzymanie kciuków a teraz idziemy z Wikim spać
Stary 2009-06-29, 21:59   #3964
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Gratuluję zdrowego synka
Co do tych ubranek masz rację. Ostatnio w Tesco było pełno wieszaczków z sukienkami, strojami kąpielowymi, koszulkami dla dziewczynek, specjalnie patrzałam czy jest coś na chłopaków i nic nie widziałam
Mnie żal, że nie mam dziewczynki, jak leci ta reklamówka kredytu z małą ratą Tam jest taka kilkuletnia dziewczynka, która wymachuje różową torebusią na końcu tej reklamy. Taka śliczna jest, że zawsze mi wtedy szkoda, że mój dzidziol sukienek raczej nie założy
Brombusia bez takich mi tu. Cieszymy się żę dzidzia zdrowa, że ma wszystko na miejscu a że nie będzie sukienek no trudno. Następnym razem będą Swoją drogą czy ktoś zna jakieś pewne sposoby na zaplanowanie płci Bo ja już zaczynam planować A chłopcy też są śliczni, mój tż był śliczny jak był mały, wszyscy go z dziewczynką mylili i mam taką cichą nadzieje że mały będzie do niego podobny to wtedy będzie taka "namiastka" dziewczynki
Stary 2009-06-29, 22:21   #3965
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Dotarłam A więc..... lekarka powiedziała że na 200% chłopak i pokazała siusiaka który już na 100% nie odpadnie Mały jest duży Wg jego wzrostu poród na październik. I ma długie nogi Ale lekarka powiedziała że dzieci dużych rodziców mają długie nogi. Ja oczywiście zaraz pytałam czy to normalne. I ona wtedy spojrzała na mnie i powiedziała. Pani też ma długie nogi i jest pani normalna Więc skończyłam zadawać głupie pytania. Wyniki mam dobre. Teraz będę musiała jeszcze zrobić test na obciążenie glukozą ale na tym etapie ciąży każdemu to zlecają.
Powiem szczerze że jak oglądałam te różowe sukieneczki to mnie trochę gdzieś tam zaciskało ale mój syn też będzie chodził ślicznie ubrany Dziakowie mnie troszkę wkurzyli bo mieli nadzieje na dziewczynkę. (tż ma trzech braci i jeden z braci też syna) No ale cóż będą musieli jeszcze poczekać
Gratulacje SUnusia

Dziekuje dziewcyznki jestescie kochane!!!!!!!!!!

TZ mi kompa dal na nocke to jestem....ale widze ze was dzis malo cos...
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 22:33   #3966
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

TZ mi kompa dal na nocke to jestem....ale widze ze was dzis malo cos...
Tu wszystkie z kurami chyba spać chodzą

Słuchajcie Mamuśki, jak tam Wasze , że tak zapytam bez ogródek, piersi ?
Bo ja przed chwilą trochę się moim przyjrzałam i lekko jestem przerażona.
Nie dość że nabrzmiałe, to jakby zaczerwienione i te ogromne żyły, normalnie masakra
Należę do biuściastych i całe szczęście nie urosły mi za bardzo, ale sutki mam ogromne , w życiu takich nie miałam.
Czy Wy też zauważyłyście jakieś zmiany w tym temacie ?

Stary 2009-06-29, 22:37   #3967
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Tu wszystkie z kurami chyba spać chodzą

Nie dość że nabrzmiałe, to jakby zaczerwienione i te ogromne żyły, normalnie masakra
Należę do biuściastych i całe szczęście nie urosły mi za bardzo, ale sutki mam ogromne , w życiu takich nie miałam.
HM...rozumiem..ja jakos spac nie moge w szpitalu.....

a piersi me to sa duze o 2 rozmary juz i nabrzmiale

ide lulu buzka
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 22:41   #3968
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
ide lulu buzka
Ja też
Dobranoc Mamuśki

A Mały znowu zaczyna nocne harce

Stary 2009-06-30, 01:31   #3969
kachula27
Zakorzenienie

czesc mamusie ja dopiero teraz mam czas zajrzec bo niedawno dopiero tz pojechal do pracy a po 10 dniach urlopu musialam go troszke naszykowac,wiadomo jak to faceci..hihi

Dudziakowa trzymam ogromne kciukaski za Ciebie i malenstwo wqszysatko bedzie dobrze zobaczysz kochana

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 08:07   #3970
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

dziudziakowa -witam cie wszystko bedzie wporzadku dokladnie musi byc nie ma innego wyjscia.jesli ty sie martwisz to i dziecko to odczuwa i tez bedzie sie martwilo musisz byc dobrej mysli.pozdrawiam cie i dzidzie.
witam was wszystkie mamusie zagladam tak jak obiecalam.1 lipca mam wizyte ale cos chyba z dzidzia jest nie tak bo juz by tak mocno kopal troche dziwne az sie czasem podrywam z łóżka bo niewiem co sie dzieje powiem doktorowej ale niechce isc do szpitala bo biore 4 lipca siostrzenice na wakacje wiec troche glupio bo jedziemy nad morze.Niespie od 6 bo moj wyszedl do pracy zawsze rano calusa daje i fruu niema go i tak do 16 jestem z mala dzidzia w brzuszku i Nikola 2,5 roczna córka ktora jest niedobra.Nieslucha sie mnie bije i szczypie i wyzywa ty kuwa.czasem jak jestem z nia sama to z chcecia bym ja rozszarpala na kawalki bo rece opadaja.mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i w koncu dowiem sie co bede miala.

Jesli SYNEK TO GRZES CHCE KRYSTIAN JESLI CÓRCIA TO ANITA ALBO KAMILA.JA MYSLAŁAM NAD SAMANTA ALE ZOBACZYMY CO TAM JEST W TYM BRZUSIU.:jupi :

SPADAM ROBIC SNIADANKO I COS DO PICIA NIKOLA JUZ TEZ WSTALA,I MALEŃSTWO KOPIE OD RANA A POZNIEJ TO JAK ZJEM TO DOBIERO DAJE CZADU JAKBY NIEJADL HI HI BO RUSZA SIE WTEDY JAK CHOLERA AZ SIE DZIWIE.NO CÓZ POZNIEJ ZAJRZE BUZKA WAM MAMUSKI
paczka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 08:30   #3971
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam dziewczynki wtorkowo!!!

U mnie dzis zapowiada sie piekna pogoda

Katekatee gratulacje zdrowego synka

dudziakowa trzymam mocno kciuki za was bedzie dobrze, musi byc. Dbaj o siebie i synusia

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 08:48   #3972
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie Mamuśki

W ramach relacji pogodowych dla Zaharii : zapowiada się upalny wtorek, słoneczko świeci, aż chce się żyć

Ja już po śniadaniu, zabieram się za sprzątanie, bo koleżanka mnie dzisiaj odwiedza.
Mały dzisiaj tylko raz czy dwa kopnął, trochę jestem zaniepokojona, ale mam nadzieję, że to nic takiego.

Stary 2009-06-30, 08:57   #3973
2befree
Raczkowanie

Witajcie mamusie

Dudziakowa - dołączam się do - jesteśmy z Tobą myślami.

Brombusia - jeśli chodzi o piersi, to nie dość, że mi urosły (a już przed ciążą nie były małe, więc teraz są monstrualne jak dla mnie), to też mam coraz bardziej widoczne małe żyłki. Tż mnie pociesza, że są piękne, a ja potrafię się poryczeć, że wyglądam jak mleczarnia

Ja też mam wizytę 1 lipca, czyli już jutro o 16.45 i nie mogę się doczekać. Pewnie będziemy z tż nieźle zdziwieni jak zmienił się nasz bąbel przez ten miesiąc. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 09:36   #3974
gucia6
Zakorzenienie

Dzien dobry mamusie

Zahira, Katekatee gratuluje zdrowych dzidziusiow.

Dudziakowa, trzymaj sie i nie daj sie. Mysl pozytywnie i wszystko bedzie dobrze.

Brombusiu, moje malenstwo tez czasami ma tak, ze jednego dnia jest bardziej aktywne a drugiego mniej. Ale z nami tez tak jest, ze raz jestesmy na wysokich obrotach, a kiedy indziej nic nam sie nie chce. W koncu dzidzia tez czlowiek
A co do piersi, to tez mi urosly/napecznialy o jakies 2 rozmiary (nie jestem jakos specjalnie biusciasta), widac pod skora grube zielone zyly (na akcji krwodawstwa mogliby mi tez z piersi krew pobierac ) i brodawki zrobily sie takie duze i brazowe.

A pogoda u nas w koncu letnia, ale jak zwykle w takie dni jest mglisto, parno (zasluga jeziora) i Alp jak zwykle nie widac.

I wiecie co, nie chce mi sie juz w pracy siedziec. No ale coz, jeszcze tylko 6 tygodni . A zwolnienia lekarskiego na pewno nie dostane, jestem zdrowa jak ryba i kon, czuje sie wysmienicie i wszyscy w kolo mowia mi, ze promieniuje, w ogole o cera bardzo mi sie poprawila w ciazy. A te niewielkie cienie pod oczami chowam pod makijazem. Zreszta ja i makijaz to . Ale teraz postanowilam sobie, ze bede sie regularnie malowac (dodatkowe 10 minut przed lustrem to nie tragedia), nawet kupilam sobie 2 nowe kolorki, ciemny turkus i wisnia, i teraz codziennie pojawiam sie z nowym kolorem na twarzy A to wszystko poprawia mi humor Ach jakiez to samolubne, ale co tam, w koncu jestem kobieta

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-06-30 o 09:38
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 09:43   #3975
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Dziewczynki kochane,

dziekuje wam za cieple slowa i mysli... U mamy jakos leci, jest w domu i bierze antybiotyki...wczoraj poszla, zeby kupic cos do jedzenia i zahaczyla o jakis sklep i nakupila rzeczy dla dzidzi...
Wiecie, najgorsze jest to, ze nie mam jak jej zmusic, zeby o siebie zadbala w tym sensie, zeby sie dobrze odzywiala, brala witaminki itp. a wiem, ze ona o to nie dba tak jak powinna i dlatego jest taka oslabiona a jest - jak pisalam - sama i wszystko jest na jej glowie...
Jakos sie trzymam, zeby moj tz sie nie martwil, ze jestem smutna i w dzien jeszcze jakos mi sie udaje, ale wieczorem i w nocy to juz tylko ryczec moge... Nie mowiac juz nawet, ze powinnam sie uczyc do egzaminow a o nauce moge zapomniec...

katekate gratuluje zdrowego syneczka

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 09:52   #3976
elalank
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie w ten piękny wtorkowy poranek Wreszcie!!!

Dudziakowa - jesteśmy z Tobą, nie zamartwiaj się, dasz radę!!! Trzymamy kciuki za Was!

Katekatee - gratulacje zdrowego Synusia!!

zaharia - cieszę się, ze Miriam to Miriam i że wszystko w najlepszym porządku!!!

brombusia
- moje piersi urosły o 2 rozmiary i też są "pomalowane" niebieskimi żyłkami. Brodawki jeszcze nie ściemniały, ale pewni wkrótce się to stanie.

karenina - nie martw się, Twoja mama na pewno dba o sibie najlepiej jak potrafi. A Ty teraz nie powinnaś się stresować i być smutna, bo Dzidzia wszystko czuje!!

miłego dnia, zaraz się jeszcze odezwę
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 09:59   #3977
NadiaM
Raczkowanie

Witam! Tylko na chwilę się melduję - zdaję relacji z wizyty Z maluszkiem wszystko w porządku, z usg wynika, że ma 16 tygodni, tak jak z om. Na razie nie dowiedziałam się jeszcze, kto mieszka w brzuszku No ale najważniejsze, że jest zdrowe! Wczoraj był ze mną mąż - aż mile było na niego popatrzeć, tak mu się oczy śmiały Wprawdzie miał lepiej ode mnie lepiej, bo ja dzidziusia prawie nie zobaczyłam. Ale mąż był tak szczęśliwy, że nie jest mi przykro
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 10:03   #3978
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Mamusie no własnie, jak to jest z tymi wizytami jak idziecie z Tz to oboje widzicie dzidziusia, czy np. głownie Tz? U mnie Tz, mi to czasem lekarz wykreci monitor, ostatnio mało się tam nie popłakałam, bo chciałam widzieć więcej.

Acha i pytanko: opalacie się coś?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 10:12   #3979
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
karenina - nie martw się, Twoja mama na pewno dba o sibie najlepiej jak potrafi. A Ty teraz nie powinnaś się stresować i być smutna, bo Dzidzia wszystko czuje!!
Wiem wiem i to mnie jeszcze dobija, ze wyrodna matka jestem...

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Witam! Tylko na chwilę się melduję - zdaję relacji z wizyty Z maluszkiem wszystko w porządku, z usg wynika, że ma 16 tygodni, tak jak z om. Na razie nie dowiedziałam się jeszcze, kto mieszka w brzuszku No ale najważniejsze, że jest zdrowe! Wczoraj był ze mną mąż - aż mile było na niego popatrzeć, tak mu się oczy śmiały Wprawdzie miał lepiej ode mnie lepiej, bo ja dzidziusia prawie nie zobaczyłam. Ale mąż był tak szczęśliwy, że nie jest mi przykro
Najwazniejsze, ze maluszek zdrowy

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej

Mamusie no własnie, jak to jest z tymi wizytami jak idziecie z Tz to oboje widzicie dzidziusia, czy np. głownie Tz? U mnie Tz, mi to czasem lekarz wykreci monitor, ostatnio mało się tam nie popłakałam, bo chciałam widzieć więcej.

Acha i pytanko: opalacie się coś?

Pewnie, ze obydwoje widzimy co sie dzieje na monitorze...nie rozumiem jak tylko jedno z nas moze widziec... w koncu po to oboje tam jestesmy....

Co do opalania sie to nie mam sily wysiedziec w tym skwarze na sloncu, ale gdyby nie to to pewnie bym sie opalala...

Stary 2009-06-30, 10:17   #3980
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Pewnie, ze obydwoje widzimy co sie dzieje na monitorze...nie rozumiem jak tylko jedno z nas moze widziec... w koncu po to oboje tam jestesmy....

Co do opalania sie to nie mam sily wysiedziec w tym skwarze na sloncu, ale gdyby nie to to pewnie bym sie opalala...

Bo u nas w PL niektórzy lekarze maja tak beznadziejnie monitor połozony koło łozka, na którym sie leży obok głowy. Tak, że ja jak leżę to monitor jest obrócony w strone lekarza i Tz i oni widzą co się dzieje a ja jestem :królikiem doswiadczalnym" echhh jak to mnie wkurza

Stary 2009-06-30, 10:38   #3981
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Bo u nas w PL niektórzy lekarze maja tak beznadziejnie monitor połozony koło łozka, na którym sie leży obok głowy. Tak, że ja jak leżę to monitor jest obrócony w strone lekarza i Tz i oni widzą co się dzieje a ja jestem :królikiem doswiadczalnym" echhh jak to mnie wkurza

No nie dziwie sie...bez sensu, ze mama nie moze dzidzi swobodnie zobaczyc...

U mnie monitor stoi na przeciwko lozka albo drugi jest na kolkach

Domi, jak tam sytuacja w domu - lepiej juz troche?

Stary 2009-06-30, 10:43   #3982
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
No nie dziwie sie...bez sensu, ze mama nie moze dzidzi swobodnie zobaczyc...

U mnie monitor stoi na przeciwko lozka albo drugi jest na kolkach

Domi, jak tam sytuacja w domu - lepiej juz troche?

tak lepiej, wtedy pisałam, bo jakis taki okres był, z tym bratem i obrona jego, ale on teraz wyjechał wiec jest spokoj
No i mamuska znow sie martwi o mnie, bo zcaezla mi kupowac rzeczy, typu arbuz itp

Stary 2009-06-30, 10:53   #3983
gissh
Raczkowanie

Cytat:
No zmiany to są na pewno Ale mnie akurat się one podobają, bo piersi zawsze miałam niewielkie, a teraz Myślę, że jakieś 1,5 rozmiaru się powiększyły i jak dla mnie to już takie mogłyby zostać Owszem, niebieskie niteczki żył też mi powychodziły, ale jakoś tak bez tragedii, no i brodawki mam ogromne i bardzo ciemne... Ta okropna wrażliwość i takie typowe nabrzmienie piersi pojawiło się u mnie na początku ciąży ale w sumie dosyć szybko zniknęło i teraz już jest ok.
Tak że ogólnie jestem z obecnego stanu rzeczy raczej zadowolona

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 11:38   #3984
zaharia
Rozeznanie

witam mamuski!!!

domi -moja gin zawsze tak obraca monitor, abym wszystko mogla zobaczyc. chyba bym sie zalamala gdy bym nie mogla zobaczyc malej.
przeciez po to tam rowniez idziemy.

nadia - ciesze sie, ze maluszek zdrowo rosnie, z na kolejnej wizycie napewno dowiesz sie kogo nosisz pod serduszkiem

brombusia - ciesza mnie twoje wiesci pogodowe dzieki za info.

karenina - slonko nie denerwuj sie, ja cie rozumie, bo inaczej przezywa sie chorobe bliskich z daleka, ale widzisz mama juz sie lepiej czuje.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 11:54   #3985
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Hej

Acha i pytanko: opalacie się coś?:p:
Tak ja sie opalam, brzuszek mam zasloniety bluzka zeby w niego mi nie grzalo i nie opalalo a raniona mam wystawiona i nóżki tez uwielbiam sie opalac

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 12:08   #3986
kolanosia
Rozeznanie

Ja tez robię sobie krótkie serie na balkonie z zasłoniętym brzuszkiem a odkrytymi ramionami i nóżkami. Nie mogę żyć bez słońca, to mi ładuje akumulatory. Oczywiście stosuję filtry i dbam o to by nie przesadzać

A na usg zawsze lekarz ustawia mi tak monitor bym widziała co robi. TŻ ustawia się tak by też wszystko widzieć i zawze jesteśmy zadowioleni po wizycie!

Idę znowu na słoneczko
Stary 2009-06-30, 12:23   #3987
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Dudziakowa trzymaj się

miło czytac , ze z dzidaskami OK

ja po USG i wizycie u gina
niestety z domu nie mogłam napisac bo mam problem z pisniem na forum wizazu - chyba jakiś wirus w kompie
więc dzidzia zdrowa jak ryba nawet wiek ciąży prawie się zgodził
od ostatniego usg hm.. zacytuję lekarza:
" pępowinę ma pomiędzu nogami, tu powinny wystawac klejnoty rodzinne, ale ich nie widzę, za to sa wargi sromowe to co jest?"
ja na to - "dziewczynka"
a on - " nie zdrowe dziecko"
domyślam się, ze dziewczynka zdrowa więc Dudziakowa możesz zmienić kolor
a i myśle nad imieniem ja chciałabym Kalinę lub Lenę ale TŻ ale mamy czas
Wiecie dosłownie jestem cała w skowronkach, ze dzidzia zdrowa, tak mi ulżyło
szkoda mi tylko trochę TŻta bo widziałam jego minę jak gin powiedział, ze nie ma klejnotów, ale cóż chcieliśmy miec dziecko więc je mamy (tzn druga ksieżniczkę)

mi gin na obrzeki przypisła cyklo forte - przy pierwszej brałam, szkoda, ze to jest drogie ale cóż
miłego dnia i wiatru we włosach - bo słońce mamy
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 12:36   #3988
zmarzenka
Raczkowanie

Dudziakowa dajesz radę

Mamuśki ale naskrobałyście, jest co czytać.

Gratuluję obron, zdanych egzaminów i zdrowych dzidzioli.

Katekatee mam nadzieję, że dwóch moich dzidzioli zechce. Ostatnio zaczynam myśleć o moim mężu jak o dziecku. Dziecinnieje na starość? Tak szybko? Ostatnio powiedział, że się boi że coś zrobi dzidzi to nie będzie mnie głaskał, więc go zapytałam jak ją będzie kąpał???

Gucia dziękuję za przepisy będę musiała wypróbować.

Co do biustu, to mój też się znacznie powiększył, a że był mikrych rozmiarów to bardzo się cieszę. Ale wczoraj prawy przybrał gigantyczne rozmiary, był gorący i okropnie bolał. Nie wiem czy można robić zimne okłady, czy to może tylko pogorszyć. Posmarowałam kremem nivea i trochę pomogło.

U mnie wczoraj przed burzą było na dwóch termometrach, które wieszą w oknach na słońcu - 40 st. Jak już zaczęło lać to temp. spadła do 18 st. i ulicą płynęła powódź. Pies siedział pod łóżkiem i tylko wysadzał łeb przerażony cały czy go nie opuściłam.
Brak poczucia cudzego humoru.
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 12:42   #3989
kachula27
Zakorzenienie

Hej mamcie

Domi ja ostatnio nad morzem posiedzialam przed domkiem z gazetka w reku ok godzinki w malym słonku i efekt taki ze mam spieczone ramiona deklod i twarz

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 12:49   #3990
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Zmarzenko u mnie w cieniu wczoraj o 15 było 32 st a dziś rano o 9 na słońcu 42 st
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości