Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-30, 11:25   #691
natalitka1988
wkręcona :)

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Witam serdecznie Mój Slub odbędzie się 19 czerwca 2010
natalitka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 11:27   #692
Jazzmanka
Zadomowienie

Moi rodzice z rodzicami TŻ już 3 razy się spotykali i za każdym razem było fajnie. Mój tato to taka dusza towarzystwa, a rodzice TŻ też są bardzo sympatyczni więc te ich spotkania zwykle trwają do nocy. No i teraz chcą się jeszcze spotkać, żeby w końcu o ślubie pogadać, bo jakoś tak do tej pory gadali na milion innych tematów, a o konkretach dotyczących ślubu to jakoś niewiele

Ja zaraz po ślubie będę do teściów mówić jak teraz czyli na Pan i Pani i będę czekać, aż sami mi powiedzą jak mam do nich mówić.
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 11:31   #693
elly2
Wtajemniczenie

Coś więcej o nas:

Razem jesteśmy od 28.08.2002 roku, zaręczyliśmy się 31.08.2008 roku, a ślub bierzemy 7.08.2010...chyba sierpień nas prześladuje ;p

Co do wesela to najważniejsze sprawy są załatwione, tj. sala, zespół muzyczny, fotograf oraz kamerzysta.
Z księdzem godzina też ustalona.

Sukienkę mam juz od 3 lat upatrzoną - będę szyła...ale to zostawiam na przyszły rok.

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 11:35   #694
kaska87
Zakorzenienie

witam nowe PM, coraz więcej nas tutaj

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 11:38   #695
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
ale nawet nie przyszło mi do głowy, że można inaczej bliżej ślubu się zobaczy
A do Jego rodziców chyba będę mówić mamo i tato, bo jakoś tak wygodniej, nawet teraz jak mamy jakąś sprawę albo rozmawiamy to mówię "zadzwon do mamy" i tak jest wygodniej niż wciskać "twojej" wszędzie
oczywiscie, ze moze byc inaczej tak jak nie bedzie u mnie blogoslawienstwa, bo mi i TZowi sie to nie podoba i uwazamy toza zbedny punkt programu, tak nie bedzie durnego tanczenia w koleczko, bo to nie podoba sie zarowno mi jak i naszym rodzicom - wszyscy czuli by sie conajmniej idiotycznie mysle, ze lepiej sobie oszczedzic takich przezyc

ja tez nie bede miala probleamow zeby do tesciow mowi "mamo", "tato" juz teraz moglabym tak mowic, bo Pan/Pani to tak dziwnie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Lain a może rodzicom TŻ się właśnie spodoba taka rodzinna forma spotkania i dłuższa niż tylko na kawkę musi być dobrze
Nie ma co się martwić na zapas, że rodzice nie będą mieć o czym rozmawiać i że coś nie wyjdzie. Musi być dobrze
ja mysle, ze spokojnie beda mieli o czym rozmawiac, bo w sumie laczy ich ta sama branza a nawet jesli by sie tematy skonczyly to my z TZem rozruszamy towarzystwo moj TZ to dusza towarzystwa i potrafi rozruszac nawet najwiekszych nudziarzy
martwie sie tylko zeby rodzice TZa nie czuli sie dziwacznie, zeby nam nie zdezerterowali nagle. mam nadzieje, ze im sie jednak spodoba. choc ostatnio TZowi oswiadczyli, ze to spotkanie to tylko taka kawka powinna byc no coz - moze moja mama swoja kuchnia ich uwiedzie i zmienia zdanie

Franus mi wpadl pyszczkiem w lilie i jest zolty a teraz mi spi na kolanach jak zabity

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-06-30 o 11:40
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 11:39   #696
natalitka1988

No to może i Ja napisze coś wiecej o Nas.. Z Moim TŻ poznaliśmy sie w pociągu :P Razem jesteśmy od 10 czerwca 2006, zaręczyny były 10.12.2008 a ślub odbędzie się 19 czerwca 2010... W sprawie wesela załatwione mamy już: restauracje, fotografa , kamerzyste, orkiestre... Zastanawiamy się nad kupnem obrączek i alkoholu, ale to chyba jeszcze za wcześnie.. Mieszkamy w Lesznie i w okolicy odbędzie się nasz ślub
Stary 2009-06-30, 11:39   #697
lusmarija
Wtajemniczenie

hellou dziewczynki

ale mam dziś straszny dzień ... od rana jestem taka wściekła, że nie wiem... juz jeden kolega sie przekonał, że lepiej dzis do mnie nie podchodzić bo gryzę i to mocno

a wszystko przez prace buuuuuu... co za dzień, niech on się juz skonczy

witam kolejne PM.... duzo nas ostatnio przybywa fajnie

Edytowane przez lusmarija
Czas edycji: 2009-06-30 o 11:42
lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 11:42   #698
natalitka1988

A czy wy macie juz cos wiecej załatwione oprócz orkiestry, kamerzysty, ftografa sali itp??
Stary 2009-06-30, 11:43   #699
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

Obca spora różnica wieku jest między Waszymi rodzicami u nas mamy mają dokładnie tyle samo lat a między tatuśkami jest różnica 4 tylko
No spora Ojciec tzta jest tylko 6 lat młodszy od mojej babci
Tżt jest najmłodszy, najstarszy brat ma 38 lat
I znowu patrząc na moich rodziców mama ma 43 lata a tata 49 więc młodzi są.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 11:43   #700
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
A czy wy macie juz cos wiecej załatwione oprócz orkiestry, kamerzysty, ftografa sali itp??
ja mam jeszcze godzine w kosciele zaklepana a niedlugo bede sie rozgladac za pania do spiewania na slubie
Stary 2009-06-30, 11:43   #701
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie ja mam póki co salę i orkiestrę czekam na odp fotografki i kamerzystę musimy znaleźć

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 11:44   #702
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz to chyba są takie niezbędne rzeczy, które powinno się mieć juz załatwione... jeszcze ewentualnie Kośćiół...
chociaz na naszym wątku już jedna panna ma nawet suknie

Stary 2009-06-30, 11:45   #703
asiulek1705
Wtajemniczenie

cześć moje kochane
Narazie się przywitam i zaraz nadrabiam Wasze posty Od wczoraj mam sporo na głowie, jutro jedziemy na urlop. Wczoraj znowu była u mnie burza, strasznie pioruny waliły. Wyłączyłam kilka rzeczy z prądu m.in. listwę. Po burzy, włączam ją a tam błysk i dym i komp się nie włączy
Stary 2009-06-30, 11:46   #704
natalitka1988

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze godzine w kosciele zaklepana a niedlugo bede sie rozgladac za pania do spiewania na slubie

Ja chciałam znaleść sobie skrzypków którzy ładnie zagraliby marsz weselny ( chodzi mi o wejście do kościoła) no bo nasz organista w pewnym momencie bardzo fałszuje...

A no zapomniałam , że godzine w Kościele też mam zaklepana... na 14
Stary 2009-06-30, 11:48   #705
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
No to może i Ja napisze coś wiecej o Nas.. Z Moim TŻ poznaliśmy sie w pociągu :P Razem jesteśmy od 10 czerwca 2006, zaręczyny były 10.12.2008 a ślub odbędzie się 19 czerwca 2010... W sprawie wesela załatwione mamy już: restauracje, fotografa , kamerzyste, orkiestre... Zastanawiamy się nad kupnem obrączek i alkoholu, ale to chyba jeszcze za wcześnie.. Mieszkamy w Lesznie i w okolicy odbędzie się nasz ślub
Witam Ja tez jestem z okolicy LesznaA zespół jaki macie i resztę?? Oczywiście jesli to nie kłopot. Ja mam holidaysów, wesele w Małachowiance, kamerzyste i fotografa to firma p. Lisa z Lipna.

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-06-30 o 11:53
Stary 2009-06-30, 11:51   #706
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
cześć moje kochane
Narazie się przywitam i zaraz nadrabiam Wasze posty Od wczoraj mam sporo na głowie, jutro jedziemy na urlop. Wczoraj znowu była u mnie burza, strasznie pioruny waliły. Wyłączyłam kilka rzeczy z prądu m.in. listwę. Po burzy, włączam ją a tam błysk i dym i komp się nie włączy
ahh zazdroszcze tego urlopu szczegolnie, ze Pogodynka bardzo ladna pogode przewiduje w Zakopcu
tez bym chetnie juz w ten weekend pojechala, ale mam ten ostatni !@#$%^&*() egzamin
wiec teraz sie modle zeby weekend 10-12 lipca byl ladny
to na jakie szczyty sie to w koncu wybieracie?

Cytat:
Ja chciałam znaleść sobie skrzypków którzy ładnie zagraliby marsz weselny ( chodzi mi o wejście do kościoła) no bo nasz organista w pewnym momencie bardzo fałszuje...

A no zapomniałam , że godzine w Kościele też mam zaklepana... na 14
ja mam na 16
ja jestem ortodoksem i jak marsz weselny to tylko organy
Stary 2009-06-30, 11:54   #707
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elly2 Pokaż wiadomość
Sukienkę mam juz od 3 lat upatrzoną - będę szyła...ale to zostawiam na przyszły rok.
a pochwal się jaką... masz moze zdjęcie??

Stary 2009-06-30, 12:04   #708
centipede
Zadomowienie

Fajnie, że jest nas coraz więcej

Lusmarijka do której dzisiaj w pracy bidulko siedzisz? Będzie dobrze, już niedługo i wrócisz do domku i się zrelaksujesz kiece mam, ale godzina jeszcze nie zaklepana także wiesz, i tak jestem do tyłu
Asiulek i co z tym komputerem?
Elly jaką suknię masz upatrzoną?
Stary 2009-06-30, 12:09   #709
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Lusmarijka do której dzisiaj w pracy bidulko siedzisz? Będzie dobrze, już niedługo i wrócisz do domku i się zrelaksujesz kiece mam, ale godzina jeszcze nie zaklepana także wiesz, i tak jestem do tyłu
do 16-stej... własnie w tym rzecz, że się nie zrelaksuje bo jak tylko wróce od razu do nauki, bo w poniedziałek obrona ehhh...

a to przepraszam, faktycznie jak nie masz Kościoła to jesteś w tyle... nawet ta Twoja suknia się nie liczy

Stary 2009-06-30, 12:10   #710
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
a nie uważasz,że goście sobie coś złego o nas pomyślą? w sumie jak ja bym była na weselu i młodzi by zrobili coś takiego dla swoich rodziców to by mi sie podobał pomysł
myślę, że pomyśla sobie coś dobregoZwłaszcza jak dacie tam zdjęcia z dzieciństwa to wszystkich na wspomnienia weźmie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
A właśnie,Wy będziecie mamą TŻ mówić "mamo" czy jak?
ja będę "mamo" i przyznam ,że bardzo ciężko to mi to nie przyjdzie bo mama TŻ już mnie traktuje jak synową z tego co widzę i czuję się u nich prawie jak w domu,chociaż wiadomo,że mamę to mam tylko jedną i jest najcudowniejsza na świecie
ja będę mówic mamo i tato. I nie mogę sie doczekać, bo mam juz dośc "panowania" i i tak mówię do nich cześć, czasem mi sie wypsnie w trakcie rozowy coś na ty np. nie mówię "panstwo" tylko "wy". Także mamo tato ułatwi mi zycie. Ale ja jak rozmawiam z moimi rodzicami do mówię do nich normalnie na ty, w stylu zrób coś, widziałaś a tż często mówi też zrobi mama, widziała mama - taka łagodniejsza forma. Ale do jego rodziców mam zamiar mówić tak jak do moich a nie używać takiej formy jak tż. A on cyba do moich rodziców będzie mówił po swojemu, bo tak jest grzeczniej i jakos tak brzmi uprzejmiej.

Cytat:
to masz podobnie jak rodzice mojego TZa - wg nich to spotkanie to chyba mogloby sie odbyc w wieczor przed slubem albo w ogole dopiero na weselu
a ja uwazam, ze fajnie by bylo jakby sie poznali na stopie prywatnej (moj ojciec ich zna ale na stopie zawodowej, przez dlugi czas byl szefem TZowego taty), luzno pogadali (niekoniecznie o naszym slubie), wypili itp w koncu bedziemy rodzina
moi rodzice i rodzice mojego szwagra sa wlasnie w takich stosunkach - moi rodzice spokojnie moga sobie wpasc do nich do domu do Francji, a oni nie dosc, ze sie nimi zajma, pokaza co nieco to jeszcze zapewnia im roznego rodzaju rozrywki podobnie rodzice szwagra - nie ma problemu zeby wpadli do nas do domu, moj ojciec sobie nawet wolne bral zeby pojechac z nimi do Oswiecimia i Wieliczki... i nawet bariera jezykowa nie jest dla nich problemem jakos sie tam dogaduja po swojemu
i wlasnie moi rodzice chcieliby miec takie stosunki z rodzicami TZa - zaprosic ich czasem na grilla, imieniny itp. z kolei rodzice TZa to calkowite przeciwienstwo moich - nie utrzymuja praktycznie blizszych kontaktow ze swoja rodzica, tam nie ma wielkich imprez rodzinnych z kazdej okazji jak u mnie jest zupelnie inaczej.
moja rodzina jest taka jakby bardziej rodzinna. z kolei rodzice TZa najchetniej ograniczyliby kontakty do minimum.
i jak tu to pogodzic
ja mam naszczęście taka sytuacje jak opisujesz, że chciałabyś, zeby była, nasi rodzice sie nawzajem odwiedzają, dzwonia do siebie, nawet rodzice tż radzą sie moich w pewnych sprawach, robią razem imprezki i własnie jest tak fajnieCiekawa jestem co bedzie kiedyś jak brat przyprowadzi rodziców narzeczonej i będą tacy jak rodzice Twojego tż, głupio tak, bo tak sztywno i ciężka sytuacja jak ktos ma takie podejscie.
Powinniście postawic jego rodziców przed faktem dokonanym - imprezka zaplanowana i koniecAlbo możecie tez zaprosic jakąś ciotke z wujkiem, żeby w razie czego było jak zapełnic niezręczną ciszę.

Cytat:
Witam serdecznie Mój Slub odbędzie się 19 czerwca 2010
tak jak mój

Cytat:
kościół.

wiecie co zrobiłam - goliłam nogi przeorałam sobie łydkę i to tak mocno, bo długie to na jakieś 1,5 cm a szerokie na 0,7 cm
włączyłam tv i kończy się say yes to the dress, chyba będę to nagrywać, bo nigdy nie trafiam jak leci.

Chcę na rower a bratu sie nie chce a sama nie pójdę, bo nie lubię sama.
Stary 2009-06-30, 12:12   #711
elly2
Wtajemniczenie

Poniżej załączyłam zdjęcie. Suknie chcę biąłą.

Co do ślubu - planuje wynająć jedną osobę, która na wejście zagra na skrzypcach ave maria. Jednak nadal się zastanawiam czy aby nie za smętny będzie ten utwór na wejście. Zobaczymy jeszcze...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aga%203.jpg (25,0 KB, 29 załadowań)

Stary 2009-06-30, 12:15   #712
asiulek1705
Wtajemniczenie

No nadrobiłam Ale pokolei:
Tancerka i Kasia gratulacje!!!!!
lain chcielibysmy w końcu ruszyc na Świnicę i Czerwone Wierchy (i to tą trasą o której mi kiedyś pisałaś - dziekuję ) Mam tylko nadzieję, że pogoda faktycznie dopisze
centi nie wiem co z kompem, prawdopodobnie padł dobrze że to nie lapek tylko stacjonarny, już troszkę stary ale i tak mi szkoda, tym bardziej że mama na nim pracowała. Dopiero jak wrócimy w niedzielę to będziemy coś z nim kombinować, moi rodzice jutro jadą w Bieszczady do babci, więc tez się tym nie zajmą.
Akurat pisałyście o spotkaniach rodziców, a my takie zorganizowalismy w niedzielę, było to spotkanie numer 2 i również się udało Wcześniej też miałam pewne wątpliwości jak rodzice się będą dogadywać, bo różnią się dość od siebie, poza tym moi rodzice są młodsi ok. 10 lat od rodziców TŻta ale polubili się, dobrze czują się w swoim towarzystwie.
Stary 2009-06-30, 12:17   #713
msock
Raczkowanie

[QUOTE=wilczyca;13019025]witam nową PM-kę

i w ogóle w sprawie tych rodziców to Lain spadłaś mi z nieba, bo ja strasznie nie lubię takiej szopki i piosenki "cudownych rodziców mam" i tańczenia w kółko tym bardziej, że moi rodzice są po rozwodzie więc głupio by to było

Mam taką samą sytuację i nie wiem jak to zrobić, a na dodatek każde z rodziców przyjdzie ze swoim partnerem i... no cóż w ogóle zachodzę w głowę bo chciałabym im jakoś podziękować, ale chyba nie chhcialabym tego tańczenie- zwłaszcza że oni praktycznie nie rozmawiają ze sobą, a na dodaktek TŻ ma już tylko mamę więc się zastanawiam czy nie zrobić podziękowań właśnie po błogosławieństwie ( chociaż nie wiem czy mój tata będzie bo on jest niewierzący ) aj... ciężko... ciężko
msock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 12:18   #714
asiulek1705
Wtajemniczenie

Zapomniałam o czymś Witam wszystkie nowe PMki
Stary 2009-06-30, 12:23   #715
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
ja będę mówic mamo i tato. I nie mogę sie doczekać, bo mam juz dośc "panowania" i i tak mówię do nich cześć, czasem mi sie wypsnie w trakcie rozowy coś na ty np. nie mówię "panstwo" tylko "wy". Także mamo tato ułatwi mi zycie. Ale ja jak rozmawiam z moimi rodzicami do mówię do nich normalnie na ty, w stylu zrób coś, widziałaś a tż często mówi też zrobi mama, widziała mama - taka łagodniejsza forma. Ale do jego rodziców mam zamiar mówić tak jak do moich a nie używać takiej formy jak tż. A on cyba do moich rodziców będzie mówił po swojemu, bo tak jest grzeczniej i jakos tak brzmi uprzejmiej.
ja tez do rodzicow mowie na 'ty" czulabym sie dziwacznie gdybym powiedziala " a co mysli tata o..." na szczescie TZ do swoich tez mowi na ty, wiec jak i ja zaczne tak do nich mowic to bedzie to dla nich normalne

Cytat:
Powinniście postawic jego rodziców przed faktem dokonanym - imprezka zaplanowana i koniecAlbo możecie tez zaprosic jakąś ciotke z wujkiem, żeby w razie czego było jak zapełnic niezręczną ciszę.
nie no wlasnie robimy tak zeby rodzice sami byli, bo inaczej dla rodzicow TZa mogloby to byc jeszcze bardziej stresujace... juz nawet nie robimy tego spotkania w ten weekend, bo przyjezdza moja siostra z mezem i TZ stwierdzil, ze jak ona czasem cos powie to jego rodzice moga uciec z przerazenia (moja siostra = wojujaca ateistka, rodzice TZa=gorliwi katolicy )
ja mysle, ze wystarczy flaszka na stole i sie sytuacja rozluzni. najciezej bedzie z mama TZa, bo ona jest z tych ktorzy zawsze trzymaja fason i bardzo na to uwazaja

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:

Co do ślubu - planuje wynająć jedną osobę, która na wejście zagra na skrzypcach ave maria. Jednak nadal się zastanawiam czy aby nie za smętny będzie ten utwór na wejście. Zobaczymy jeszcze...
mi sie wydaje troche za smetny jednak szczegolnie na tych skrzypcach
ja bede miec Ave Maria ale jakos gdzies w trakcie mszy rzucone i bedzie to spiewane przez spiewaczke przy akompaniamencie organow na wejscie planuje marsz Wagnera

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
lain chcielibysmy w końcu ruszyc na Świnicę i Czerwone Wierchy (i to tą trasą o której mi kiedyś pisałaś - dziekuję ) Mam tylko nadzieję, że pogoda faktycznie dopisze
tez mam nadzieje ze wam pogoda dopisze i jak wam sie uda wejsc na Swinice to zdaj relacje, bo my wlasnie zaczniemy ten sezon od wejscia na Swinice a dobrze byloby wiedziec czy sie przygotowywac na jakies platy sniegu na szczycie itp
Stary 2009-06-30, 12:23   #716
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
My spotkanie robimy w sierpniu. I tez będzie impreza My zapraszamy na ciasto no i później wiadomo podwieczorek i kolacja
Ale wedle mnie tegoi spotkania mogłoby w ogóle nie być. Bo naprawde nie wiem o czym Ci nasi rodzice będą rozmawiać jak my mamy już wszystko ustalone, załatwione, kwestie finansowe są znane i mieszkaniowe też.
Nie ma się co martwić na zapas, jakoś się dogadają. Też się bałam przed tym "wieczorkiem zapoznawczym", że nie będą mieli tematu do rozmowy i wciąż będą coś o nas gadać, a okazało się, że przegadali cały wieczór na i nawet o weselu nie wspomnieli

Powiększa się grono PMek

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2009-06-30 o 12:24
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 12:27   #717
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Nie ma się co martwić na zapas, jakoś się dogadają. Też się bałam przed tym "wieczorkiem zapoznawczym", że nie będą mieli tematu do rozmowy i wciąż będą coś o nas gadać, a okazało się, że przegadali cały wieczór na i nawet o weselu nie wspomnieli

Powiększa się grono PMek
Tylko, że ja jetsem z tych co zawsze martwią się na zapas Niestety już tak mam. Na pewno będzie dobrze: Tżta rodzice są strasznie sympatyczni i mili moi też nie gryzą
Właśnie często mi kuzynostwo mówi, że na zmówinach rozmawia się o wszytskim tylko nie o weselu
Stary 2009-06-30, 12:28   #718
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

tez mam nadzieje ze wam pogoda dopisze i jak wam sie uda wejsc na Swinice to zdaj relacje, bo my wlasnie zaczniemy ten sezon od wejscia na Swinice a dobrze byloby wiedziec czy sie przygotowywac na jakies platy sniegu na szczycie itp
Jeśli tylko wyleze i zleze to zdam szeroką relację Lepiej niech śnieg mi na drodze nie stanie, bo go nie znoszę Ostatnio upał u nas, po 30 stopni, parnota a ja po domu paraduję w butach trekkingowych Chyba juz się do moich stóp wielkich przyzwyczaiły, albo na odwrót
Stary 2009-06-30, 12:31   #719
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Poniżej załączyłam zdjęcie. Suknie chcę biąłą.

ładna suknia A skąd weźmiesz taka koronkę, żeby ja uszyć?To chyba będzie trudna suknia do uszycia.

Cytat:
ja tez do rodzicow mowie na 'ty" czulabym sie dziwacznie gdybym powiedziala " a co mysli tata o..." na szczescie TZ do swoich tez mowi na ty, wiec jak i ja zaczne tak do nich mowic to bedzie to dla nich normalne

nie no wlasnie robimy tak zeby rodzice sami byli, bo inaczej dla rodzicow TZa mogloby to byc jeszcze bardziej stresujace... juz nawet nie robimy tego spotkania w ten weekend, bo przyjezdza moja siostra z mezem i TZ stwierdzil, ze jak ona czasem cos powie to jego rodzice moga uciec z przerazenia (moja siostra = wojujaca ateistka, rodzice TZa=gorliwi katolicy )
ja mysle, ze wystarczy flaszka na stole i sie sytuacja rozluzni. najciezej bedzie z mama TZa, bo ona jest z tych ktorzy zawsze trzymaja fason i bardzo na to uwazaja
tz na szczęście nie mowi tak cały czas, ale w większości przypadkowJa tam bez obciachu wylece do nich z moim ty mama ty tata
Najlepiej w takim razie zaprosic babcię
Stary 2009-06-30, 12:34   #720
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
ładna suknia A skąd weźmiesz taka koronkę, żeby ja uszyć?To chyba będzie trudna suknia do uszycia.
Moja przyszła teściowa ma znajomą, która szyje suknie ślubne, wczoraj była u niej i pokazywała zdjęcie. Powiedziała, że z materiałem nie będzie problemu, tylko muszę się zastanowić nad wyborem koronki. A z uszyciem tym bardziej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości