Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-30, 10:16   #361
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
ja niestety wiedziałam i naczytałam się sporo i zawsze powtarzam, że chyba bardziej od porodu przeraża mnie to , co po porodzie...np pierwsza kupka - nie dziecka...moja własna...

Racja z kupka po porodzie nie jest ciekawie zwlaszcza jak sie jest poszytym to ma sie wrazenie ze szwy sie rozrywaja i wszystko peka i bol jest okropny ....ale to tez roznie bywa, jedne maja problem z wysikaniem sie a inne nie

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny moja dzidzia już 4 dzień jest baaardzo mało ruchliwa zaczynam się denerwować. Co prawda moja ginka mówiła mi wczoraj że czasami dziecko może być mniej ruchliwe ale cztery dni pod rząd??? co mam zrobić żeby ją trochę pobudzić do życia?

Moj maly cala ciaze byl malo ruchliwy takim byl leniem, cudem bylo jak go poczulam w jakikolwiek sposob, kilka razy jechalam z tego powodu na KTG i co sie okazywalo ze maly szalal zawsze po podpieciu do KTG ale wogole to byl leniwy a jesli juz sie ruszal to najczesciej kopal w plecy ze nie bylo czuc lub jesli juz bylo cos czuc to po zebrach lub z prawego boku leciutenko mnie nie dane bylo byc skopana przez malego

Zjedz cos slodkiego i poloz sie i po jakichs 20 min powinnas poczuc kopniaki

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2009-06-30 o 10:23
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 10:17   #362
zartownis
Zadomowienie

Noi zdrzemlam sie troszke, wlsnie wcinam ostatnie lody z ostatnimi truskawkami i musze leciec do sklepu, bo nastepne
Moje truskaweczki w ogrodku po malutku dojrzewaja, a jakie pachnace i smaczne

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Przebierałam szafe ... i znalazłam sukieneczke ... nie mogłam sie powstrzymać, i musze znać Wasza opinie ... bo mi się wydaje, że wyglądam w niej jak worek ziemniaków ... pomóżcie

Załącznik 2343988

Załącznik 2343989

Załącznik 2343990
Bardzo ladnie wygladasz

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Oczywiście, będzie relacja. Nie wiem, czy dziś po powrocie dam radę (pół miasta musimy przejechac, żeby się tam dostac), ale jutro z rana to już na pewno!
Kikunia, no ja już się zastanawiam, co tu zrobic, żeby się tyłkiem nie obrócił i nie dał nam do zrozumienia, że całą tą szopkę ma w nosie.
Umyśliłam sobie, że na drogę wezmę sobie mleko i "kanapki" z wafli i nutelli. Jak będzie bardziej ruchawy i skory do zabawy, to będą większe szanse na uchwycenie buźki i atrybutów męskości (mężowi bardzo zależy, żeby miec ddowody w ręce)
Ja gdzies znalazlam, zeby tydzien pzed USG nie pic nic z kofeina i dopiero wypic przed i zamierzam tak zrobic

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Wytrwam w koszuli
No ewentualnie uraczę koleżanki z sali nocnym rozbierankiem
Ja caly czas mysle czy nie wziac osobnego pokoju, za to sie placi, ale w koncu nie co roku sie rodzi

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
A jeszcze chciałam was zapytać jakie to są ćwiczenia na obrócenie sie dzidzi, bo moja tez jest ułożona miednicowo.
Ja gdzies na forum znalazlam, zeby pobawic sie z maluchem latarkaswiecic w dole brzucha, podobno sie moze tym zainteresowac i obrocic
Moj tylko raz kopal pod zebrami, caly czas daje w dol brzucha, ciekawe czy wogole mysli sie obrocic

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny moja dzidzia już 4 dzień jest baaardzo mało ruchliwa zaczynam się denerwować. Co prawda moja ginka mówiła mi wczoraj że czasami dziecko może być mniej ruchliwe ale cztery dni pod rząd??? co mam zrobić żeby ją trochę pobudzić do życia?
Zjedz cos kalorycznego albo wypij cos z kofeina

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-06-30 o 10:20
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 10:35   #363
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
(...)
Ja ostatnio kupiłam takie gatki wielorazowe
http://www.allegro.pl/item653794726_...ozm_38_40.html

(...)
Myślałam raczej o czymś takim, coby sobie jeszcze dodatkowej roboty z praniem nie stwarzac:
http://www.tututu.pl/majtki-poporodo...zt-p-3699.html
lub
http://junior.euromall.pl/product-po...ol-babies.html

Cytat:
(...)ja niestety wiedziałam i naczytałam się sporo i zawsze powtarzam, że chyba bardziej od porodu przeraża mnie to , co po porodzie...np pierwsza kupka - nie dziecka...moja własna...(...)
Nie będzie wesoło.
Nie chce nawet myślec o tej czynności. Wkurza mnie już teraz. Oodkąd biorę leki rozkurczowe, to cudem jest wszystko co uda mi sięwydalic
Codziennie otręby, co 2-3 dni parafina BLEEE

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
(...)Ja gdzies znalazlam, zeby tydzien pzed USG nie pic nic z kofeina i dopiero wypic przed i zamierzam tak zrobic
(...)
Za późno.
Zresztą rano filiżanka kawy jest dla mnie programem obowiązkowym - inaczej to bym chyba pełzała przez cały dzień.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 10:58   #364
Orzeszek.1
Zadomowienie

A ja właśnie wszamię ostatnią porcję truskawek ze śmietaną i makaronem - jaka szkoda że sezon na truskawki już się kończy, buuuuu
Stary 2009-06-30, 11:06   #365
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
a tak słyszałam o tym.... przerażające...
u nas dziś przyjemnie!

o rety namieszałam pewnie...
mąż ma dziś urodzinki a w niedzielę ma urodzinowe przyjęcie! jeśli namieszałam to przepraszam
własnie wróciłam ze sklepu będę robić jakieś ciacho

kochanie , po pierwsze to normalne, moja wczoraj była bardzo niemrawa dopiero mąz ją obudził bo głaskał, pukałm gadał, grał na gitarze...
a dziś już kopie jak szalona...
na innym wątku mamusiowym czytałam o takim sposobie: wypił szybko szklankę zimnej wody , usiądź wygodnie w cichym pokoju, gdzie nic nie będzie cie rozpraszało i skoncentruj się na brzusiu... możesz popukać do dzidzi.
..
Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Racja z kupka po porodzie nie jest ciekawie zwlaszcza jak sie jest poszytym to ma sie wrazenie ze szwy sie rozrywaja i wszystko peka i bol jest okropny ....ale to tez roznie bywa, jedne maja problem z wysikaniem sie a inne nie

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Moj maly cala ciaze byl malo ruchliwy takim byl leniem, cudem bylo jak go poczulam w jakikolwiek sposob, kilka razy jechalam z tego powodu na KTG i co sie okazywalo ze maly szalal zawsze po podpieciu do KTG ale wogole to byl leniwy a jesli juz sie ruszal to najczesciej kopal w plecy ze nie bylo czuc lub jesli juz bylo cos czuc to po zebrach lub z prawego boku leciutenko mnie nie dane bylo byc skopana przez malego

Zjedz cos slodkiego i poloz sie i po jakichs 20 min powinnas poczuc kopniaki
Cytat:
Noi zdrzemlam sie troszke, wlsnie wcinam ostatnie lody z ostatnimi truskawkami i musze leciec do sklepu, bo nastepne
Moje truskaweczki w ogrodku po malutku dojrzewaja, a jakie pachnace i smaczne

Bardzo ladnie wygladasz

Ja gdzies znalazlam, zeby tydzien pzed USG nie pic nic z kofeina i dopiero wypic przed i zamierzam tak zrobic

Ja caly czas mysle czy nie wziac osobnego pokoju, za to sie placi, ale w koncu nie co roku sie rodzi

Ja gdzies na forum znalazlam, zeby pobawic sie z maluchem latarkaswiecic w dole brzucha, podobno sie moze tym zainteresowac i obrocic
Moj tylko raz kopal pod zebrami, caly czas daje w dol brzucha, ciekawe czy wogole mysli sie obrocic

Zjedz cos kalorycznego albo wypij cos z kofeina
Dzięki dziewczynki za wszystkie rady. Kofeina, słodycze już na małą nie działaja bo chyba już się przyzwyczaiła do tych smaków woda teeż nie za bardzo podziałała
Położyłam się na kanapie włączyłam Mozarta i dzidzia wkońcu się odezwała!!!!nawet widziałam przez buch jak się przekręca ufffff ulżyło mi
Stary 2009-06-30, 11:11   #366
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Nie będzie wesoło.
Nie chce nawet myślec o tej czynności. Wkurza mnie już teraz. Oodkąd biorę leki rozkurczowe, to cudem jest wszystko co uda mi sięwydalic
Codziennie otręby, co 2-3 dni parafina BLEEE

Za późno.
Zresztą rano filiżanka kawy jest dla mnie programem obowiązkowym - inaczej to bym chyba pełzała przez cały dzień.
ja mam perfekcyjną przemianę materiii w ciąży, aż się sobie dziwię co będzie potem zobaczymy. damy radę

ja tam myslę, że te wszystkie sposoby na udane fotki w czasie 3 D usg to są niewiele warte, bo nawet jeśli dzidzia będzie ruchliwa to i tak może zakryć buzię rączkami.
tak było w naszym przypadku. maleńka jak zawsze dała popis z kopniaczkami, była bardzo ruchliwa- ultrasonografistka kilkukrotnie powtórzyła: co za aktywna mała dama! w dodatku mała kopnęła w kamerkę tak, że ta aż podskoczyła na brzuchu.
ale co ztego kiedy rączki trzymała na buźce dobrze, że w końcu nam się pokazała

tu nie chodzi o ruchliwość dzidzi ale o jej ułożenie. obudzić dzidzię jest łatwo, ale już obrócić ją w stronę kamerki to nie tak łatwe. ale to jest ryzyko, z którym trzeba się liczyć.
poza tym im później się idzie na takie usg tym większe prawdopodobieństwo , że brak miejsca zmusi maleństwo do skulenia się i cięzko będzie już mu zmienić pozycję.
na stronach www niby piszą że do 35 tyg najlepiej przyjść na takie usg, ale naczytałam się na forach, że tak naprawdę najlepszy czas to 25 do 28 tyg. ale nawet wtedy przecież nigdy nie wiadomo, czy się dzidzia obróci
życzę w każdym razie pieknych i niezapomnianych chwil!!! my wspominamy nasze codziennie!

..................

ciacho mi sięstudzi, zajadam herbatniczki " left overs " po ciachu hihihi

....................
margolciu no widzisz , mamusia wie najlepiej co jej dziecko może obudzić , jak byś mi Mozarta włączyła też bym się obudziła hahahaha

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-06-30 o 11:12
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 11:44   #367
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Nikuś, to przekaż swojemu mężulkowi najserdeczniejsze życzenia urodzinowe. Tylko nie wiem, czego dokładnie życzyć, bo super żonę to ma, dzidzia w drodze, jakby się komputery nie zawieszały, to by był bezrobotny. Hm...

Już nie pamiętam, co to jest mało ruchliwe dziecko w brzuszku
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 11:44   #368
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Tak się zastanawiam nad tą pogoda i chyba wolę jak jest trochę chłodniej niż teraz

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 11:56   #369
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Nikuś, to przekaż swojemu mężulkowi najserdeczniejsze życzenia urodzinowe. Tylko nie wiem, czego dokładnie życzyć, bo super żonę to ma, dzidzia w drodze, jakby się komputery nie zawieszały, to by był bezrobotny. Hm...
bardzo dziękuję w jego imieniu i przekaże

wiesz, że on to to samo wczoraj powiedział... że nie ma w sumie żadnych specjalnych życzeń...bo wszystko ma.

Może właśnie dlatego na jego przyjęciu zamiast prezentów poprosił , by goście - rodzina, przyjaciele i znajomi- pieniążki które chcieli wydać na prezent przynieśli ze sobą i wrzucili do skarbonki.
chcemy w ten sposób wesprzeć akcję założoną przez przyjaciela mojego męża , Johnny Long- Hackers for Charity- w celu wsparcia żywnościowego i edukacyjnego dla dzieci z Afryki.
http://www.hackersforcharity.org/hac...rity/about-us/
( stronka jakby ktoś był zainteresowany)

nie chwaląc się mój mąż współtworzył książkę z Johnnym dobra chwale się , a co tam

właśnie przygotowuję krótkie info na temat akcji które powiesimy nad skarbonką

Stary 2009-06-30, 11:59   #370
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
ja mam perfekcyjną przemianę materiii w ciąży, aż się sobie dziwię co będzie potem zobaczymy. damy radę

ja tam myslę, że te wszystkie sposoby na udane fotki w czasie 3 D usg to są niewiele warte, bo nawet jeśli dzidzia będzie ruchliwa to i tak może zakryć buzię rączkami.
tak było w naszym przypadku. maleńka jak zawsze dała popis z kopniaczkami, była bardzo ruchliwa- ultrasonografistka kilkukrotnie powtórzyła: co za aktywna mała dama! w dodatku mała kopnęła w kamerkę tak, że ta aż podskoczyła na brzuchu.
ale co ztego kiedy rączki trzymała na buźce dobrze, że w końcu nam się pokazała

tu nie chodzi o ruchliwość dzidzi ale o jej ułożenie. obudzić dzidzię jest łatwo, ale już obrócić ją w stronę kamerki to nie tak łatwe. ale to jest ryzyko, z którym trzeba się liczyć.
poza tym im później się idzie na takie usg tym większe prawdopodobieństwo , że brak miejsca zmusi maleństwo do skulenia się i cięzko będzie już mu zmienić pozycję.
na stronach www niby piszą że do 35 tyg najlepiej przyjść na takie usg, ale naczytałam się na forach, że tak naprawdę najlepszy czas to 25 do 28 tyg. ale nawet wtedy przecież nigdy nie wiadomo, czy się dzidzia obróci
życzę w każdym razie pieknych i niezapomnianych chwil!!! my wspominamy nasze codziennie!

..................

ciacho mi sięstudzi, zajadam herbatniczki " left overs " po ciachu hihihi

....................
margolciu no widzisz , mamusia wie najlepiej co jej dziecko może obudzić , jak byś mi Mozarta włączyła też bym się obudziła hahahaha

Dzięki za życzenia!

Co do przemiany materii, to ja już nie kumam. Każdy kilogram, który mi przybył w ciąży to wiele kilogramów jedzenia - w tym całej masy słodyczy - więc spalanie mam niezłe. Zdecydowanie łatwiej mi się przybierało na masie przed ciążą (wieczna dieta). A z drugiej strony jelita jakby wcale nie pracowały

Uff, jestem w trakcie prasowania.
Chyba jak skończę to zaraz skoczę pod prysznic.

Dzwoniła mama, pytała co u nas. Powiedziałam jej, że wieczorem na USG ze Stasiem jedziemy. Moja mama na to krzyknęła: COOOOOOO???????? Na co ja jej spokojnie odpowiadam, że na USG, a ona "TYLKO NIE STAŚ!!!!!!"
Za późno...
Stary 2009-06-30, 12:08   #371
ja88
Raczkowanie

Aniago25 GRAULUJE CÓRECZKI

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 12:08   #372
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za życzenia!

Dzwoniła mama, pytała co u nas. Powiedziałam jej, że wieczorem na USG ze Stasiem jedziemy. Moja mama na to krzyknęła: COOOOOOO???????? Na co ja jej spokojnie odpowiadam, że na USG, a ona "TYLKO NIE STAŚ!!!!!!"
Za późno...
hahahaha

a przecież to takie słodkie imię! mi się kojarzy i zawsze będzie kojarzyć z jedną z moich ulubionych książek od czasów dzieciństwa "w pustyni i w puszczy" - Staś Tarkowski to mój bohater odkąd skończyłam 10 do ... do teraz? hahaha

Stary 2009-06-30, 12:13   #373
ja88
Raczkowanie

A ja dzis bylam w laboratorium na pobraniu krwi na morfologię... a godzine wcześniej wypilam glukoze ale to jest paskudztwo bleeee mam nadzieje ze 75g nie bedą mi juz kazac tego tykać

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 12:13   #374
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
a przecież to takie słodkie imię! mi się kojarzy i zawsze będzie kojarzyć z jedną z moich ulubionych książek od czasów dzieciństwa "w pustyni i w puszczy" - Staś Tarkowski to mój bohater odkąd skończyłam 10 do ... do teraz? hahaha
Mi też właśnie tak się kojarzy
No i poza tym - bardzo ładne imię

Stary 2009-06-30, 12:15   #375
madziarek1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Kochane ja zamiast się pakować to mam 5 stron do nadrobienia i tak napierw przeczytam a później pakowanie a więc tak dzisiaj dzień bardzo udany mieliśmy, najpierw pojechaliśmy do sklepu bo chciałąm pokazać mężowi wózek i kupilismy go od razu później pojechaliśmy na usg no i będzie dziewczynka, początkowo mąż był w lekkim szoku w sumie ja też bo liczyliśmy na chłopca ale dosłownie mineło 10 min a mąż mówi będzie córunia tatusia, pojechaliśmy do teściów jeździł wózkiem po pokoju był taki szczęśliwy i powtarzał że ma córeczke Laure muszę troszkę ubranek schować na strych
Śliczne zdjęcia moja córcia pokazała mi pupe... i tył główki

Wczoraj mi kostki spuchły trochę... no ale miałam dzień na nogach, wiec pewnie dlatego:/

Dziś mam wizytę u gina, już się nie moge doczkać
Ciekawa jestem czy to dalej córeczka;> i czy się obróciła... bo ostatnio nogami po pęcherzu...
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 12:16   #376
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
(...)Może właśnie dlatego na jego przyjęciu zamiast prezentów poprosił , by goście - rodzina, przyjaciele i znajomi- pieniążki które chcieli wydać na prezent przynieśli ze sobą i wrzucili do skarbonki.
chcemy w ten sposób wesprzeć akcję założoną przez przyjaciela mojego męża , Johnny Long- Hackers for Charity- w celu wsparcia żywnościowego i edukacyjnego dla dzieci z Afryki.
http://www.hackersforcharity.org/hac...rity/about-us/
( stronka jakby ktoś był zainteresowany)

nie chwaląc się mój mąż współtworzył książkę z Johnnym dobra chwale się , a co tam

właśnie przygotowuję krótkie info na temat akcji które powiesimy nad skarbonką
Jest się czym chwalic
Piękny gest!
100 lat dla Twojego męża!

Cytat:
hahahaha

Mnie też się tak kojarzy
Potem się jeszcze z mamą chwilę droczyłam, że jak za 2-3 lata "wypracujemy sobie" dziewczynkę to nazwiemy ją Nel
Brakowało jej dziś poczucia humoru, bo szybko skończyła rozmowę...
Stary 2009-06-30, 12:18   #377
aaaaniusia
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, ale wy pedzicie.
Jakies dwa tygodnie mnie nie było, a tu juz trzecia czesc. Wczoraj wieczorem ponadrabiałam, dzis wchodze, a tu kolejnych pare stron.

Ja zaczynam myslec nad wyprawka, moze macie jakąs liste co i w jakich ilosciach bedzie potrzebne.

No i zaczyna mnie boleć ucho, może macie jakies sposoby na to. Wyczytałąm gdzies o rozgrzanej soli, ale tylko mocniej boli
Stary 2009-06-30, 12:24   #378
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za życzenia!

Co do przemiany materii, to ja już nie kumam. Każdy kilogram, który mi przybył w ciąży to wiele kilogramów jedzenia - w tym całej masy słodyczy - więc spalanie mam niezłe. Zdecydowanie łatwiej mi się przybierało na masie przed ciążą (wieczna dieta). A z drugiej strony jelita jakby wcale nie pracowały

Za późno...
A u mnie wręcz odwrotnie, przed ciążą moje jelitka były baaaardzo leniwe, a teraz zaczęły pracować. Nie wiem co to ciążowe zaparcia, bo nie miałam ich ani razu. Z kolei z odkładaniem kg jest znacznie gorzej niż przed ciążą. Obrastam tłuszczykiem tak, że normalnie nie mogę na siebie patrzeć. Na wagę też już nie wchodzę Pocieszające jest to, że ostatnio jem znacznie mniej niż jeszcze kilka tygodni temu. Myślę, że żołądek ma mniej miejsca, bo synek się rozpycha. Wcześniej potrafiłam zjeść 2 bułki na raz na drugie śniadanie, a teraz zjem jedną i czuję jakbym miała pęknąć. Wczoraj na kolację zjadłam jogurt mały naturalny i do tego jagódki, a czułam się jakbym wciągnęła dwu daniowy obiad.
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 12:30   #379
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Mi też właśnie tak się kojarzy
No i poza tym - bardzo ładne imię
bardzo ładne, to prawda

Cytat:
Jest się czym chwalic
Piękny gest!
100 lat dla Twojego męża!

Mnie też się tak kojarzy
Potem się jeszcze z mamą chwilę droczyłam, że jak za 2-3 lata "wypracujemy sobie" dziewczynkę to nazwiemy ją Nel
Brakowało jej dziś poczucia humoru, bo szybko skończyła rozmowę...
dziękuję, męża mam super

hahaha, jak się dowiedziałam że dziewczynka i rozmawialiśmy o imionahc to wspomniałam mężowi imię Nel ale po jego minie i milczeniu zrozumiałam, że musimy wypracować jakieś inne typy hahaha

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Śliczne zdjęcia moja córcia pokazała mi pupe... i tył główki

Wczoraj mi kostki spuchły trochę... no ale miałam dzień na nogach, wiec pewnie dlatego:/

Dziś mam wizytę u gina, już się nie moge doczkać
Ciekawa jestem czy to dalej córeczka;> i czy się obróciła... bo ostatnio nogami po pęcherzu...
miłej wizyty!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 12:36   #380
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ja też mam dziś wizytę u ginki - o 17:00 i jak pomyślę, że mam w ten skwar jechać, to już mi się odechciewa

Stary 2009-06-30, 12:37   #381
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam dziś wizytę u ginki - o 17:00 i jak pomyślę, że mam w ten skwar jechać, to już mi się odechciewa
no to kciuki za pomyslną wizytę i wolne miesjce w autobusie przy oknie

Stary 2009-06-30, 13:26   #382
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
no to kciuki za pomyslną wizytę i wolne miesjce w autobusie przy oknie
Dzięki - na szczęście jadę samochodem
Specjalnie tak się umawiam na wizyty, żeby mieć autko dla siebie

Zdrzemnęłam się trochę i jakaś dżuma mnie dopadła

Stary 2009-06-30, 13:37   #383
karamari
Rozeznanie

Witajcie dziewczynki!
U nas piękny, upalny dzień po nocnej burzy. Od rana pojezdziliśmy w skwarze po mieście, a teraz już nie muszę wychodzić z domu - cegła świetnie izoluje od upału

Cytat:
Dziś Wielki Dzień!!!!!
O 19 będziemy podglądac Stasia na 4D!!!!!
Aaaa nie mogę się doczekac!!!!
Foczko, powodzenia na podglądaniu!
A Nel w zestawie do Stasia naprawdę mi się spodobała... Też mam sentyment z dzieciństwa Rodzice, cóż - przywykną Nasi już chyba przestali nawet reagować, bo my co i rusz wymyślamy inny szalony set - aktualnie jesteśmy przy Kosma + Kira i chyba już nikt sił do nas nie ma

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
u Was skwar, a Nas deszcze, i to aż za dużo
choć aktualnie nie pada
za 2,5 godziny zobaczę moje maleństwo
Aliisanko, i dla Ciebie samych pozytywnych wieści na widzeniu

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Przebierałam szafe ... i znalazłam sukieneczke ... nie mogłam sie powstrzymać, i musze znać Wasza opinie ... bo mi się wydaje, że wyglądam w niej jak worek ziemniaków ... pomóżcie
Taka natura kobieca, że nawet w ciąży kokietuje
Niejedn work ziemniaków chciałby tak wyglądać

Cytat:
Miss.hot, dasz radę! Pomyśl, że za tydzień może być jeszcze ciężej

Niko, całusy i najlepsze życzenia dla męża - oby zawsze był tak szczęśliwy Piękny pomysł na prezent Udanego świętowania - i dziś i w niedzielę!

A my w sobotę jedziemy oblewać obroniony doktorat do leśnej rezydencji przyjaciół i planujemy zostać z całym towarzystwem na noc. Tylko ja zamiast się cieszyć - kiedyś byłabym w siódmym niebie mając w perspektywie taki wieczorek 'z soboty na wtorek' - walczę z instynktem norki, który każe mi wracać na noc do własnego łóżeczka
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 13:54   #384
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

dzidziuś ma się dobrze
ale niestety ułożył się pleckami do usg i widzieliśmy tylko tył maluszka
a zdjęcia tym razem nie dostałam, mogłam poprosić, ale z głowy mi wypadło
za miesiąc mamy połówkowe
piękny jest ten Nasz maluszek
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 13:54   #385
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
(...)Foczko, powodzenia na podglądaniu!
A Nel w zestawie do Stasia naprawdę mi się spodobała... Też mam sentyment z dzieciństwa Rodzice, cóż - przywykną Nasi już chyba przestali nawet reagować, bo my co i rusz wymyślamy inny szalony set - aktualnie jesteśmy przy Kosma + Kira i chyba już nikt sił do nas nie ma

(...)
Jakie oryginalne imiona!
Kira kojarzy mi sie z moją ulubioną bohaterką serialu Star Treck DS9 Fajne imię.... zawsze chciałam miec rudą szczurzycę i tak ją nazwac
Stary 2009-06-30, 14:03   #386
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki - na szczęście jadę samochodem
Specjalnie tak się umawiam na wizyty, żeby mieć autko dla siebie

Zdrzemnęłam się trochę i jakaś dżuma mnie dopadła
a ja ponieważ mam stresa przed dzisiejszą pierwszą lekcją szkoły rodzenia siedzę i robię kołderkę dla Lenki jest gorąco, nie chce mi się wychodzić z domku i generalnie nic mi się nie chce....

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!
U nas piękny, upalny dzień po nocnej burzy. Od rana pojezdziliśmy w skwarze po mieście, a teraz już nie muszę wychodzić z domu - cegła świetnie izoluje od upału

Foczko, powodzenia na podglądaniu!

Niko, całusy i najlepsze życzenia dla męża - oby zawsze był tak szczęśliwy Piękny pomysł na prezent Udanego świętowania - i dziś i w niedzielę!

A my w sobotę jedziemy oblewać obroniony doktorat do leśnej rezydencji przyjaciół i planujemy zostać z całym towarzystwem na noc. Tylko ja zamiast się cieszyć - kiedyś byłabym w siódmym niebie mając w perspektywie taki wieczorek 'z soboty na wtorek' - walczę z instynktem norki, który każe mi wracać na noc do własnego łóżeczka
kira i kosmo, pięknie, ciekawe czy zarejestrowaliby w urzędzie takie imionka?

dziękuję w imieniu męża
no ja też chyba mam instynkt norki w takim razie...

w dodatku w sierpniu przyjeżdża przyjaciółka ze swoim facetem, cieszę się jak szalona ALE oznajmili , że przyjadą z psem labradorem....i normalnie nie mogę sobie tego wielkiego psiska w moim domu wyobrazić...nie przepadam za dużymi psami..może on i sympatyczny ale nieporadny, macha wszędzie tym wielkim ogonem , skacze......

to już wolę, żeby mnie Foczka odwiedziła z całą rodzinką szczurków...

Stary 2009-06-30, 14:06   #387
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Dzis malo co spalam tak mlody kopal i to w dol brzucha, nie mam do niego juz sily. Zadnej litosci dla starej matki. W nocy ciagle musialam wstawac jak nie siusiu to do psow. Jestem padnieta i pewnie dzis sie w dzien poloze zeby odespac.
Widzialam przepis Tequillko, ale galaretke moge tylko w polskim sklepie kupic, wiec ciacho musi poczekac, jak ja mam czasem dosc tego kraju.
Nie dość, że nie ma twarogu, to nawet galaretki nie mają
Współczuję Ale wiesz... z wiórkami startej na tarce czekolady posypanej na bitą śmietanę- zamiast owoców i galaretki jest równie pyszne. I szybciej się robi
Cytat:
Dzięki za życzenia!

Za późno...
Ja też słysze od babci "Tylko nie Barbara". Nie wiem o co jej chodzi, przecież to piękne, tradycyjne, patriotyczne imię(bo w hymnie jest he he).Wydawałoby się, że starsze pokolenie takie właśnie imiona powinno lubić. A ona mi wymyśla Oliwię, Amelię, Kaję... ech... wszystkie są ładne, ale ja wolę imiona "z historią".
A Stasia to i ja może będę miała jak Basia nam zrobi niespodziankę i okaże się chłopcem
Cytat:
hahahaha

No to ja się przyznam też... gdy przeczytałam tą książkę, (a byłam wtedy mała w 2 klasie, nikt mi nie wierzył że sama taką księgę przeczytałam- a więc i głupiutka...), postanowiłam że ożenię się ze Stasiem i z nikim innym... Ale mój mąż jest synem Stanisława, więc też się liczy
Cytat:
dzidziuś ma się dobrze
Gratuluję pięknych plecków

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 14:14   #388
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
w mojej książce są nie ćwiczenia, ale wizualizacja i pozycja którą trzeba powtarzać. wklejam skan z książki z informacjami. mam nadzieję, że się przydadzą
Dzięki

Fasoleczk4- a mogłabys podac linka, bo po nazwie sprzedającego nie moge znaleźć

Mleczko na ciasto juz ugotowane i chyba wieczorkiem zrobie ciasto Tequillki

Nika -wszystkiego najlepszego dla mężulka
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 14:20   #389
Tequillla
Zadomowienie

czytałyście to?
http://fakty.interia.pl/nauka/news/c...ziecka,1330597
co o tym myślicie? Mi ciężko w to uwierzyć...

Nie twierdzę, że cesarka nie ma skutków ubocznych, ale nie potrafię pojąć tego mechanizmu, w jaki sposób stres może manipulowac genami w momencie porodu...

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2009-06-30 o 14:27
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 14:27   #390
karamari
Rozeznanie

Cytat:
dzidziuś ma się dobrze
Gratuluję zdrowych plecków!

Cytat:
Jakie oryginalne imiona!
Kira kojarzy mi sie z moją ulubioną bohaterką serialu Star Treck DS9 Fajne imię.... zawsze chciałam miec rudą szczurzycę i tak ją nazwac
Rudą szczurzycę owszem, ale dziecko - kto to słyszał tak nazywać?!

Cytat:
a ja ponieważ mam stresa przed dzisiejszą pierwszą lekcją szkoły rodzenia siedzę i robię kołderkę dla Lenki jest gorąco, nie chce mi się wychodzić z domku i generalnie nic mi się nie chce....

kira i kosmo, pięknie, ciekawe czy zarejestrowaliby w urzędzie takie imionka?

dziękuję w imieniu męża
no ja też chyba mam instynkt norki w takim razie...

w dodatku w sierpniu przyjeżdża przyjaciółka ze swoim facetem, cieszę się jak szalona ALE oznajmili , że przyjadą z psem labradorem....i normalnie nie mogę sobie tego wielkiego psiska w moim domu wyobrazić...nie przepadam za dużymi psami..może on i sympatyczny ale nieporadny, macha wszędzie tym wielkim ogonem , skacze......

to już wolę, żeby mnie Foczka odwiedziła z całą rodzinką szczurków...
Oba imiona notowane już w polskich USC Świetnie nam pasują do nazwiska Tylko reakcje wzbudzają właśnie dość erm, mieszane

Labradory są super! Łagodne, przyjazne, nieagresywne... Uwielbiam tę rasę i jako że stała się ostatnimi laty dość popularna, mam same świetne doświadczenia z labradorami przyjaciół Skłonność do skoków to chyba zależy w dużej mierze od wieku, no i wychowania A ogon aż tak bardzo nie zawadza. No ale ja kocham wielkie psy i sama chciałabym mieć wielkiego wyżła, tylko czekam na ten dom z ogrodem

Dziewczynki, gdzie kupujecie te polecane materace gryczano-kokosowo-piankowe ónajlepiej przez internet)? Bardzo mi ta kombinacja wydaje się sensowna
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości