|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
Racja ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Moj maly cala ciaze byl malo ruchliwy takim byl leniem, cudem bylo jak go poczulam w jakikolwiek sposob, kilka razy jechalam z tego powodu na KTG i co sie okazywalo ze maly szalal zawsze po podpieciu do KTG ale wogole to byl leniwy a jesli juz sie ruszal to najczesciej kopal w plecy ze nie bylo czuc lub jesli juz bylo cos czuc to po zebrach lub z prawego boku leciutenko ![]() Zjedz cos slodkiego i poloz sie i po jakichs 20 min powinnas poczuc kopniaki Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-06-30 o 10:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |||||
Zadomowienie
|
Noi zdrzemlam sie troszke
![]() ![]() Moje truskaweczki w ogrodku po malutku dojrzewaja, a jakie pachnace i smaczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moj tylko raz kopal pod zebrami, caly czas daje w dol brzucha, ciekawe czy wogole mysli sie obrocic ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-30 o 10:20 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.tututu.pl/majtki-poporodo...zt-p-3699.html lub http://junior.euromall.pl/product-po...ol-babies.html Cytat:
![]() Nie chce nawet myślec o tej czynności. Wkurza mnie już teraz. Oodkąd biorę leki rozkurczowe, to cudem jest wszystko co uda mi sięwydalic ![]() Codziennie otręby, co 2-3 dni parafina BLEEE Cytat:
Zresztą rano filiżanka kawy jest dla mnie programem obowiązkowym - inaczej to bym chyba pełzała przez cały dzień. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie wszamię ostatnią porcję truskawek ze śmietaną i makaronem - jaka szkoda że sezon na truskawki już się kończy, buuuuu
#365 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Położyłam się na kanapie włączyłam Mozarta i dzidzia wkońcu się odezwała!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tam myslę, że te wszystkie sposoby na udane fotki w czasie 3 D usg to są niewiele warte, bo nawet jeśli dzidzia będzie ruchliwa to i tak może zakryć buzię rączkami. tak było w naszym przypadku. maleńka jak zawsze dała popis z kopniaczkami, była bardzo ruchliwa- ultrasonografistka kilkukrotnie powtórzyła: co za aktywna mała dama! w dodatku mała kopnęła w kamerkę tak, że ta aż podskoczyła na brzuchu. ale co ztego kiedy rączki trzymała na buźce ![]() ![]() tu nie chodzi o ruchliwość dzidzi ale o jej ułożenie. obudzić dzidzię jest łatwo, ale już obrócić ją w stronę kamerki to nie tak łatwe. ale to jest ryzyko, z którym trzeba się liczyć. poza tym im później się idzie na takie usg tym większe prawdopodobieństwo , że brak miejsca zmusi maleństwo do skulenia się i cięzko będzie już mu zmienić pozycję. na stronach www niby piszą że do 35 tyg najlepiej przyjść na takie usg, ale naczytałam się na forach, że tak naprawdę najlepszy czas to 25 do 28 tyg. ale nawet wtedy przecież nigdy nie wiadomo, czy się dzidzia obróci ![]() życzę w każdym razie pieknych i niezapomnianych chwil!!! my wspominamy nasze codziennie! .................. ciacho mi sięstudzi, zajadam herbatniczki ![]() .................... margolciu no widzisz , mamusia wie najlepiej co jej dziecko może obudzić , jak byś mi Mozarta włączyła też bym się obudziła hahahaha
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-30 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
Nikuś, to przekaż swojemu mężulkowi najserdeczniejsze życzenia urodzinowe.
![]() Już nie pamiętam, co to jest mało ruchliwe dziecko w brzuszku ![]()
#368 |
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam nad tą pogoda i chyba wolę jak jest trochę chłodniej niż teraz
![]()
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiesz, że on to to samo wczoraj powiedział... że nie ma w sumie żadnych specjalnych życzeń...bo wszystko ma. ![]() Może właśnie dlatego na jego przyjęciu zamiast prezentów poprosił , by goście - rodzina, przyjaciele i znajomi- pieniążki które chcieli wydać na prezent przynieśli ze sobą i wrzucili do skarbonki. chcemy w ten sposób wesprzeć akcję założoną przez przyjaciela mojego męża , Johnny Long- Hackers for Charity- w celu wsparcia żywnościowego i edukacyjnego dla dzieci z Afryki. http://www.hackersforcharity.org/hac...rity/about-us/ ( stronka jakby ktoś był zainteresowany) nie chwaląc się mój mąż współtworzył książkę z Johnnym ![]() ![]() właśnie przygotowuję krótkie info na temat akcji które powiesimy nad skarbonką
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do przemiany materii, to ja już nie kumam. Każdy kilogram, który mi przybył w ciąży to wiele kilogramów jedzenia - w tym całej masy słodyczy - więc spalanie mam niezłe. Zdecydowanie łatwiej mi się przybierało na masie przed ciążą (wieczna dieta). A z drugiej strony jelita jakby wcale nie pracowały ![]() Uff, jestem w trakcie prasowania. Chyba jak skończę to zaraz skoczę pod prysznic. Dzwoniła mama, pytała co u nas. Powiedziałam jej, że wieczorem na USG ze Stasiem jedziemy. Moja mama na to krzyknęła: COOOOOOO???????? Na co ja jej spokojnie odpowiadam, że na USG ![]() ![]() ![]() Za późno... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
Aniago25 GRAULUJE CÓRECZKI
![]() ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a przecież to takie słodkie imię! mi się kojarzy i zawsze będzie kojarzyć z jedną z moich ulubionych książek od czasów dzieciństwa "w pustyni i w puszczy" - Staś Tarkowski ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
A ja dzis bylam w laboratorium na pobraniu krwi na morfologię... a godzine wcześniej wypilam glukoze
![]() ![]() ![]() ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i poza tym - bardzo ładne imię ![]()
![]() |
#375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj mi kostki spuchły trochę... no ale miałam dzień na nogach, wiec pewnie dlatego:/ Dziś mam wizytę u gina, już się nie moge doczkać ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawa jestem czy to dalej córeczka;> i czy się obróciła... bo ostatnio nogami po pęcherzu... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piękny gest! ![]() Cytat:
![]() Potem się jeszcze z mamą chwilę droczyłam, że jak za 2-3 lata "wypracujemy sobie" dziewczynkę to nazwiemy ją Nel ![]() Brakowało jej dziś poczucia humoru, bo szybko skończyła rozmowę... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, ale wy pedzicie.
Jakies dwa tygodnie mnie nie było, a tu juz trzecia czesc. Wczoraj wieczorem ponadrabiałam, dzis wchodze, a tu kolejnych pare stron. Ja zaczynam myslec nad wyprawka, moze macie jakąs liste co i w jakich ilosciach bedzie potrzebne. No i zaczyna mnie boleć ucho, może macie jakies sposoby na to. Wyczytałąm gdzies o rozgrzanej soli, ale tylko mocniej boli ![]()
#378 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 | ||
Zakorzenienie
|
bardzo ładne, to prawda
![]() Cytat:
![]() hahaha, jak się dowiedziałam że dziewczynka i rozmawialiśmy o imionahc to wspomniałam mężowi imię Nel ale po jego minie i milczeniu zrozumiałam, że musimy wypracować jakieś inne typy hahaha Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam dziś wizytę u ginki - o 17:00 i jak pomyślę, że mam w ten skwar jechać, to już mi się odechciewa
![]()
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Specjalnie tak się umawiam na wizyty, żeby mieć autko dla siebie ![]() Zdrzemnęłam się trochę i jakaś dżuma mnie dopadła ![]()
![]() |
#383 | ||||
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki!
![]() U nas piękny, upalny dzień po nocnej burzy. Od rana pojezdziliśmy w skwarze po mieście, a teraz już nie muszę wychodzić z domu - cegła świetnie izoluje od upału ![]() Cytat:
![]() A Nel w zestawie do Stasia naprawdę mi się spodobała... Też mam sentyment z dzieciństwa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niejedn work ziemniaków chciałby tak wyglądać ![]() Cytat:
![]() Niko, całusy i najlepsze życzenia dla męża - oby zawsze był tak szczęśliwy ![]() ![]() A my w sobotę jedziemy oblewać obroniony doktorat do leśnej rezydencji przyjaciół i planujemy zostać z całym towarzystwem na noc. Tylko ja zamiast się cieszyć - kiedyś byłabym w siódmym niebie mając w perspektywie taki wieczorek 'z soboty na wtorek' ![]() ![]()
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
dzidziuś ma się dobrze
![]() ale niestety ułożył się pleckami do usg i widzieliśmy tylko tył maluszka ![]() a zdjęcia tym razem nie dostałam, mogłam poprosić, ale z głowy mi wypadło ![]() za miesiąc mamy połówkowe ![]() piękny jest ten Nasz maluszek ![]() ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kira kojarzy mi sie z moją ulubioną bohaterką serialu Star Treck DS9 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję w imieniu męża ![]() no ja też chyba mam instynkt norki w takim razie... w dodatku w sierpniu przyjeżdża przyjaciółka ze swoim facetem, cieszę się jak szalona ALE oznajmili , że przyjadą z psem ![]() ![]() to już wolę, żeby mnie Foczka odwiedziła z całą rodzinką szczurków... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#387 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję ![]() ![]() Cytat:
A Stasia to i ja może będę miała jak Basia nam zrobi niespodziankę i okaże się chłopcem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fasoleczk4- a mogłabys podac linka, bo po nazwie sprzedającego nie moge znaleźć Mleczko na ciasto juz ugotowane i chyba wieczorkiem zrobie ciasto Tequillki ![]() Nika -wszystkiego najlepszego dla mężulka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zadomowienie
|
czytałyście to?
http://fakty.interia.pl/nauka/news/c...ziecka,1330597 co o tym myślicie? Mi ciężko w to uwierzyć... Nie twierdzę, że cesarka nie ma skutków ubocznych, ale nie potrafię pojąć tego mechanizmu, w jaki sposób stres może manipulowac genami w momencie porodu... Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-06-30 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Labradory są super! Łagodne, przyjazne, nieagresywne... Uwielbiam tę rasę i jako że stała się ostatnimi laty dość popularna, mam same świetne doświadczenia z labradorami przyjaciół ![]() ![]() ![]() Dziewczynki, gdzie kupujecie te polecane materace gryczano-kokosowo-piankowe ónajlepiej przez internet)? Bardzo mi ta kombinacja wydaje się sensowna ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.