Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-30, 17:10   #811
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez msock Pokaż wiadomość
Santorini jest przepiękna, nazywają ją zatopioną Atlantydą, byłam tam jakieś 10lat temu jeszcze jako dziecko, ale bardzo mi się podobało. A reszta Dziewuszek gdzie planujecie podróż poślubną i czy orientujecie się na ile wczesniej dobrze jest taką podróż zamówić żeby mieć np. 30% taniej? Bo słyszałam że właśnie z odpowiednim wyprzedzeniem da się załatwić podróż życia za rozsądne pieniążki
na Santorini chcialabym jechac po to, żeby mieszkac w tych białych domkach. Ponoć jest tam nudno, więc lepiej tylko na tydzień A Mykonos ponoc jest imprezownią I wi ogóle jest tam bardzo luxna atmosfera i nie jest tam tak komercyjnie
Tak jak Lain napisała pod koniec roku na first minute, bo nie masz wtedy dopłat paliwowych ani innych niespodzianek.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
o ile dobrze policzyłam mamy 140 panien młodych 2010

Samoa a Twój TZ ma juz zdolność kredytowa na tyle by brac 400.000 na mieszkanie? i jeszcze Wam na życie zostanie? bo ja czasem jak siedzię i sobie liczę to żeby płacic miesięcznie 2.000 na mieszkanie i żyć normalnie to tzreba zarabiać z 6.000-7.000 ale jestem dobrej mysli
Jak o tym myślimy powaznie tzn. że maTyle, że pierwsza umowe i tak ma tylko na 3 miesiące i dopiero w sierpniu będzie mial na czas nieokreślony a niekótre banki chyba chca wyciągi z ostatnich 6 miesięcy(albo 3 ajdontnoł tż nołs), wiec i tak póki co jestesmy uwiązani z reszta teraz nam jeszcz emeiszkanie niepotrzebne jak kasy jeszcze nie mamy. Póki co martwi mnie to, że na to co chcemy to trzeba pół bańkiRata dwa tysiace jest przy kredycie ok. 350 tys. i to rata w euro, bo w złotówkach jest oczywiście wyższa. Przy 380 tys z wkladem wlasnym 40 tys. rata w euro to jest dokladnie 1900 zl(przy kursie euro w poczatku czerwca to wiadomo tak pi razy drzwi) - to taka ciekawostka ze świata kredytów

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
No ja rozumiem, że w życiu to wszystko moze się zdarzyć ale kurna żeby aż5 chłopa
to wyobrax sobie jak mojej koleżanki mama sprowadzała co pare miesięcy faceta, który sie wprowadzal do niej do mieszkania. I niestety dziewczyna brała z mamusi przyklad

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-06-30 o 17:12
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 17:12   #812
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Rata dwa tysiace jest przy kredycie ok. 350 tys. i to rata w euro, bo w złotówkach jest oczywiście wyższa. Przy 380 tys z wkladem wlasnym 40 tys. rata w euro to jest dokladnie 1900 zl(przy kursie euro w poczatku czerwca to wiadomo tak pi razy drzwi) - to taka ciekawostka ze świata kredytów
no ja myślę tak 200.000 i ok 30.000 wkłądu własnego więc w tych 2.000 damy radę chyba

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 17:16   #813
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a co, tak dobrze ma sie wasza swinka-skarbonka?
daj spokój .. świnka wpadła w zastój.. choć ostatnio mi TZ wrzucał tamjakieśgrosiki to mu mówie: weź no się chłopie opamiętaj: toja mam to potem liczyć.. nie będę tych złociaków przerzucała po próżnicy..
Ale tak czy tak.. u mnie na razie krucho z kasą.. nawet pieniądze, które wreszcie mi przyszły ze zwrotu za PIT już mam rozdysponowane

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:

to wyobrax sobie jak mojej koleżanki mama sprowadzała co pare miesięcy faceta, który sie wprowadzal do niej do mieszkania. I niestety dziewczyna brała z mamusi przyklad
to już jest patologia ..a ta dziewczyna.. lepiej nie nazywaj jej swoją koleżanką
Stary 2009-06-30, 17:16   #814
lain
Zakorzenienie

Cytat:
daj spokój .. świnka wpadła w zastój.. choć ostatnio mi TZ wrzucał tamjakieśgrosiki to mu mówie: weź no się chłopie opamiętaj: toja mam to potem liczyć.. nie będę tych złociaków przerzucała po próżnicy..
Ale tak czy tak.. u mnie na razie krucho z kasą.. nawet pieniądze, które wreszcie mi przyszły ze zwrotu za PIT już mam rozdysponowane
to jak wy chcecie ten dom bez kredytu wybudowac chyba nie tak po kawalku na przestrzeni kilku lat dokladajac cegielke do cegielki
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 17:17   #815
kaska87
Zakorzenienie

a mi brat dzis albo jutro zainstaluje simsy 3 więc mnie nie będzie w żywym świecie

no samo postawienie domku ok 300.000 a działka i urządzenie trzeba mieć z 500.000 bo mój kuzyn ostatnio stawiał domek i ma jakoś 120m i działkę miał taniuszkę

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-06-30 o 17:19
Stary 2009-06-30, 17:17   #816
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
a co do zareczyn to mialy byc w te wakacje ale niestety nasze plany drastycznie legly w gruzach i w tym roku nici z wakacji ;( wiec teraz pewnie mi zrobi moj przyszly jakas mila niespodzianke
a mieszkacie razem?

Cytat:
ale piczko ja planuję jakieś 200.000 a nie 400.000 więc 2.000 wystarczy ale napisałam, że 400.000 bo Samoa pisała, że u nich tak stoja mieszkania-źle napisałam sorry
my jeszcze chcemy dwa mijesca parkingowe

Cytat:
no ja myślę tak 200.000 i ok 30.000 wkłądu własnego więc w tych 2.000 damy radę chyba
mogę zapytać tż jaka jest rata, ale to jak bedzie miał czas, bo teraz nie ma biedaczek. Ale przy takiej kwocie to będa jakies groszowe sprawy.
Stary 2009-06-30, 17:17   #817
onaella
Zakorzenienie

A mi moje obdarte kolanka napuchły i ledwo chodzę

no ja nie wiem, sama sobie taką krzywdę zrobić

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 17:18   #818
lain
Zakorzenienie

Cytat:
to już jest patologia ..a ta dziewczyna.. lepiej nie nazywaj jej swoją koleżanką
e tam od razu 'nie nazywaj kolezanka'
ja wychodze z zalozenia, ze prywatne zycie jest kazdego indywidualna sprawa
nie porzucam kolezanki tylko dlatego, ze jest 'poszukujaca' singielka
Stary 2009-06-30, 17:20   #819
kaska87
Zakorzenienie

Samoa to ja poproszę jakby M. miał czas by to przeliczył bo te wszystkie kalkulatory kłamią w necie

Stary 2009-06-30, 17:21   #820
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa to ja poproszę jakby M. miał czas by to przeliczył bo te wszystkie kalkulatory kłamią w necie
to jeszcze musicie sie okreslic na ile lat chcecie ten kredyt bo od tego tez rata zalezy
Stary 2009-06-30, 17:22   #821
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
to jak wy chcecie ten dom bez kredytu wybudowac chyba nie tak po kawalku na przestrzeni kilku lat dokladajac cegielke do cegielki
no właśnie nie tak chcemy
ale być może będziemy mieli mozliwość zarobić tyle, zeby sobie zaoszczędzić... Jak będę coś wiedziała konkretnego to CI napisze naPW

i lain..poszukująca singielka nie rozśmieszaj mnie.. takie kity to księdzu w konfesjonale a nie kotkom na wizażu
Stary 2009-06-30, 17:22   #822
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
to jeszcze musicie sie okreslic na ile lat chcecie ten kredyt bo od tego tez rata zalezy
najlepiej na dłużej, ale z mozliwościa szybszej spłaty nie wiem może na 30

Stary 2009-06-30, 17:24   #823
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
A mi moje obdarte kolanka napuchły i ledwo chodzę

no ja nie wiem, sama sobie taką krzywdę zrobić
lepiej tak niż podczas wygłupów z TZ.. ja wczoraj zafasoliłam z kolana w ściane... co mój TZna to.. no trzeba było uważać gdzie wierzgasz nogami i oczywiście że to moja wina że sam sobie krzywdę zrobiłam

i Kasiu tojest dopiero patologia
Stary 2009-06-30, 17:24   #824
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
teraz nie mam z nia kontaktu i trochę stąło sie tak, że jestesmy z innych światów i nawet jakbym chciała sie z nia spotkać to niestety nie mam tematów, ostatni raz widziałam sie z nią dwa lata temu i pare razy mi sie oberwalo, ze jak studiuje to mi sie wydaję, że wszystko wiem a ona doskonale wie o czym ja mówię, bo miała to w zawodówce na zajęciach(a ja po prostu w rozmowie uzyłam pewnego sformulowania, które od razu wyjasniłam i nie chcialam jej urazic, po prostu zrobilam to dlatego, ze nawet moi znajomi (studenci jakby to miało znaczenie)mnie pytali co to znaczy)

Cytat:
to jest najgłupszy pomysł świata. Mam nadzieję, ze Kubusewy świnka po prostu dostanie najedzona siostrzyczkę
Stary 2009-06-30, 17:25   #825
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia chce poślubić kredyt..matko mam nadzieję,zę ja uniknę takeigo losu
Stary 2009-06-30, 17:25   #826
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
i Kasiu tojest dopiero patologia
co znów?

Kubusewa nie każdy ma bogatego TZ wiesz....kąśliwa jesteś i już mnie to drażni

Stary 2009-06-30, 17:27   #827
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
e tam od razu 'nie nazywaj kolezanka'
ja wychodze z zalozenia, ze prywatne zycie jest kazdego indywidualna sprawa
nie porzucam kolezanki tylko dlatego, ze jest 'poszukujaca' singielka

ta akurat była poszukująca nastolatką, poszukująca narzeczoną, teraz jest matka i zoną i nie wiem czy poszukująca, ale obawiam się, ze tak

Cytat:
nie opłaca się szybciej spłacać, lepiej inwestować, bo można na tym zarobić, ale to tz jest od tłumaczenia ludowi o co chodzi
zapytam go jak będzie mial wolna chwile.
Stary 2009-06-30, 17:28   #828
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
e tam jak już się planuje ślub to zaręczyny już nie są takie magiczne i nie ma tej niepewności
mysle dokładnie tak samo ale to moze po czesci przez to ze sama mialam zareczyny z zaskoczenia, nie spodziewalam sie i uwazam ze takie zareczyny sa najfajniejsze

co do kredytów to kurcze ciezka sprawa, wiem ze czasami trzeba wziac, na szczescie my nie musimy, nie wyobrazam sobie zeby przez nastepne 30 lat spłacac kredyt
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 17:28   #829
lain
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie tak chcemy
ale być może będziemy mieli mozliwość zarobić tyle, zeby sobie zaoszczędzić... Jak będę coś wiedziała konkretnego to CI napisze naPW
to chyba jakies ciemne interesy

Cytat:
i lain..poszukująca singielka nie rozśmieszaj mnie.. takie kity to księdzu w konfesjonale a nie kotkom na wizażu
jakie kity jezeli laska jest samotna to jak najbardziej ma prawo sobie swobodnie szukac faceta i chadzac do lozka z kim jej sie podoba (dopoki nie zaczyna tego robiz z zajetymi facetami... )
mialam taka 'poszukujaca' kolezanke i tylko z ciekawoscia sluchalam o jej kolejnych podbojach
no bo co - faceci moga a laski to juz nie? jak lubi seks to czemu nie
Stary 2009-06-30, 17:29   #830
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie opłaca się szybciej spłacać, lepiej inwestować, bo można na tym zarobić, ale to tz jest od tłumaczenia ludowi o co chodzi
zapytam go jak będzie mial wolna chwile.
ok to zapytaj na ile najlepiej brać bo on jest kozak bo w tym siedzi

my mamy dom, ale tutaj u nas a chyba nas poniesie do wrocka

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-06-30 o 17:30
Stary 2009-06-30, 17:30   #831
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
teraz nie mam z nia kontaktu i trochę stąło sie tak, że jestesmy z innych światów i nawet jakbym chciała sie z nia spotkać to niestety nie mam tematów, ostatni raz widziałam sie z nią dwa lata temu i pare razy mi sie oberwalo, ze jak studiuje to mi sie wydaję, że wszystko wiem a ona doskonale wie o czym ja mówię, bo miała to w zawodówce na zajęciach(a ja po prostu w rozmowie uzyłam pewnego sformulowania, które od razu wyjasniłam i nie chcialam jej urazic, po prostu zrobilam to dlatego, ze nawet moi znajomi (studenci jakby to miało znaczenie)mnie pytali co to znaczy)

to jest najgłupszy pomysł świata. Mam nadzieję, ze Kubusewy świnka po prostu dostanie najedzona siostrzyczkę
Głupia całkowicie ta dziewucha.. sorry samcia bo to znajoma Twoja.. ja czasem też potrafię użyć takiego słowa, że dla innych brzmi jak chińszczyzna... ale żeby od razu ktoś mnie ochrzaniał.. no jaaaa
Co do świnki..Myślę, że się zapełni.. Może to złudne ale mamnadzieję, ze chociaż ten tysiąc zł tam wpadnie..z nieba... zwłaszcza, że jak głupia w czasie dobrobytu wsadziłam do niej 50 zł w papierku i teraz mikurna świeci jakja nie mam nawet grosza w portfelu ...to jest kolejny Kasiu przykład patologii

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
co znów?

Kubusewa nie każdy ma bogatego TZ wiesz....kąśliwa jesteś i już mnie to drażni
Kasia czy Ty na głowe upadłaś czyod tegomgrprzed nazwiskiem już CI sie poprzestawiało??
NIc kąśliwego w Twoją stronę nie pisałam wariatko jedna
edit: Wiesz co Kaśkajakaś jesteś nienormalna na prawdę pisałąś o patologii gdymowa była o 5 krotnej mężatce.. a mnie to słowo się spodobało więc jakpisałąm ..nawiązując do onaelki upadkuna kolana o swoich wygłupach z TZ (wygłupach w sensiekuksańce łaskotki) to pisałąm, że uderzyłąm siew kolano i nic tu majętność mojego TZ nie ma do rzeczy.. a jeśli jużchcesz wiedzieć tak apropos swojej durnej uwagi o majetności.. to akurat u nas jest na odwrót...
ale nie ważne bozaraz Kasia mipowie,ze jej wmawiam coś innego niż literalnie napisałam...
wkurzyłaś mnie babo jedna i tyle

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-06-30 o 17:33
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 17:31   #832
lain
Zakorzenienie

Cytat:
to ja tez chce poslubic kredyt bo tez chce kredycik na 30 lat dla mnie to normalne.
z reszta wielu ludzi ktorzy maja kase i tak bierze kredyty, bo piorac pod uwage inflacje to sie im bardziej oplaca wziac ten kredyt niz wydawac teraz gotowke (to tak z TZowych obserwacji kredytowych)
Stary 2009-06-30, 17:33   #833
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia czy Ty na głowe upadłaś czyod tegomgrprzed nazwiskiem już CI sie poprzestawiało??
NIc kąśliwego w Twoją stronę nie pisałam wariatko jedna
bo się nabijasz ze mnie, że nas kredyt czeka i uważasz się za lepszą bo Twój ma kasę na dom bez kredytu kurde wiesz, może nie wyglądam ale czasem też mi jest przykro i Twoja uwaga nie była miła

Stary 2009-06-30, 17:33   #834
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
my też weźmiemy na 30 lat i nie mamy z tym problemu. Nawet jakbym miała kase w gotówce na mieszkanie t o i tak częśc bym skredytowała, bo sztuka jest robic pieniądze z pieniędzy a nie jarac się, ze sie nie ma kredytuZnam ludzie, którzy mają po trzy kredyty i zyją jak paniska, bo ich na to stać.
Stary 2009-06-30, 17:34   #835
lain
Zakorzenienie

Cytat:
my też weźmiemy na 30 lat i nie mamy z tym problemu. Nawet jakbym miała kase w gotówce na mieszkanie t o i tak częśc bym skredytowała, bo sztuka jest robic pieniądze z pieniędzy a nie jarac się, ze sie nie ma kredytuZnam ludzie, którzy mają po trzy kredyty i zyją jak paniska, bo ich na to stać.
dokladnie
jak pisalam - jak ktos ma kase i rozum to bierze kredyt, a kase inwestuje
Stary 2009-06-30, 17:37   #836
kaska87
Zakorzenienie

Kubusewa nie udawaj teraz, że niby coś innego miałaś na myśli

a nie walneło mi na czache bo nie mam jeszcze nic przed nazwiskiem bo to był tylko licencjat

Stary 2009-06-30, 17:39   #837
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
bo się nabijasz ze mnie, że nas kredyt czeka i uważasz się za lepszą bo Twój ma kasę na dom bez kredytu kurde wiesz, może nie wyglądam ale czasem też mi jest przykro i Twoja uwaga nie była miła
Jesteś na prawdę jakaś nadwrażliwa.. idź no do kalendarzyka i sprawdź czy może okresu nie będziesz miała za chwile..czycoś
Weź się zastanów babo tudzież piczo jedna co Ty w ogóle wypisujesz...
Nigdzie się nei wywyższyłam..
co najwyżej napisałam fakt... ja nie wiem ile bym dała,żeby nie musieć brać kredytu i tak właśnie napisałam..Napisałaś swoje 30lat a mnie odrazu30lat życia z mężem stanęło przed oczami.. dlateog napisałam o ślubie z kredytem
a nie durnoto jednaże się nabijam z Ciebie czy cokolwiek innego no na litość Boską .. wtórny analfabetyzm treniujesz czy co??

Z resztą taka mi pociecha..ona bierze a ja nie biore ło tak rzeczywiście jest miećz czego kurna satysfakcje.. no na prawde ło jezu
Stary 2009-06-30, 17:42   #838
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:

Codo instytucji mamusiowania tatusiowania i paniowania rodzicom TZ
no to u nas jest tak w obie strony:
przy mamie o tacie mówimy tata
przy tacie o mamie mówimy mama
a tak ogólnie to bez osobowo
u mnei to różnie bywa z wysłowieniem tego "bezosobowo" ale mój TŻ ostatnio przebił moje wszystkie słowne wymysły
Podgrzewałam gołąbki no i mówie do TZ idź sie spytaj mojego taty czy będzie też jadł gołąbki (wiedziałam,że i tak będęmusiałą nałożyć..no ale wypadało zapytać) a ten poszedł i mówi: Jemy gołąbki
Ja sobie zkuchni myśle.. nojakmnie by ktośtak powiedział to bym mu powiedziała: smacznego a ten nie wiem na co czekał no to poszłam i pytam no to jak ustalenia a mój tato na mnie: a jakie ??
mój TŻ to jest niewątpliwie artysta
Jetsem tego samego zdania A tą opowieścią o gołąbkach bardzo mnie rozbawiłaś...
natalitka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 17:42   #839
kaska87
Zakorzenienie

będę mieć ciotę na dniach ale to nie zmienia, że poczułam się jak biedak i nieudacznik

Stary 2009-06-30, 17:43   #840
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
jakie kity jezeli laska jest samotna to jak najbardziej ma prawo sobie swobodnie szukac faceta i chadzac do lozka z kim jej sie podoba (dopoki nie zaczyna tego robiz z zajetymi facetami... )
mialam taka 'poszukujaca' kolezanke i tylko z ciekawoscia sluchalam o jej kolejnych podbojach
no bo co - faceci moga a laski to juz nie? jak lubi seks to czemu nie
tez tak myślęJedna moja przyjaciółka teraz jest wolna i czekam na jej pierwsza relację

Cytat:
ok to zapytaj na ile najlepiej brać bo on jest kozak bo w tym siedzi

my mamy dom, ale tutaj u nas a chyba nas poniesie do wrocka
Macie w razie czego gdzie się spakować i wynieśc jak cos będzie nie tak, mieszkanie we Wrocku wynajmiecie i sie samo bedzie splacać, wg mnie to super pomysł

Cytat:
Głupia całkowicie ta dziewucha.. sorry samcia bo to znajoma Twoja.. ja czasem też potrafię użyć takiego słowa, że dla innych brzmi jak chińszczyzna... ale żeby od razu ktoś mnie ochrzaniał.. no jaaaa

Nie uważam, ze ona jest głupia, po prostu miała złe wzorce i xle interpetowała swoja role jako kobiety. Kto powiedział, że kazdy bedzie świety i wierny
A co Kasi to ona jest lic a nie mgr

Cytat:
to ja tez chce poslubic kredyt bo tez chce kredycik na 30 lat dla mnie to normalne.
z reszta wielu ludzi ktorzy maja kase i tak bierze kredyty, bo piorac pod uwage inflacje to sie im bardziej oplaca wziac ten kredyt niz wydawac teraz gotowke (to tak z TZowych obserwacji kredytowych)
no własnie

Cytat:
chodź ja Cie ukocham, bo nie wyglądasz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości