|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
...:::ETIAXIL <--HELP!!!!!!!!!!:::...
Czy ktos z Was uzya ETIAXIL?? ja po uzyciu czuje sie fatalnie!!! Trace ostrosc widzenia, bloi mnie glowa i nie kontaktuje! Pracuje w miejscu gdzie jest temp. 35-30 stopni i poprostu musze go uzywac bo poce sie na maxa i po jednym dniu bluzke mam tak zalolcona ze nie moge jej doprac... czy znacie jakis inny srodek ktory dziala tak jak etiaxil?? Antyperspiranty nie pomagaja w zaden sposob
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ...:::ETIAXIL <--HELP!!!!!!!!!!:::...
Uzywałam kiedyś etiaxilu ale takie objawy nigdy u mnie nei wystąpiły!
Co najwyżej nieznośne pieczenie. Jesteś na 100% pewna ze to wszytsko spowodowane jest akurat jego stosowaniem...? Wystąpiło już po pierwszym zaaplikowaniu czy dopiero po pewnym czasie stosowania? Używasz go zgodnei z zaleceniami, tzn. smarujesz na noc, rano zmywasz...? Czy w ulotce jest coś wspomniane o tego typu objawach? (ja już nei pamietam, ulotkę wyrzuciłam). Hmmm...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne by po nim działy się takie rzeczy
|
|
#4 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
smaruje wieczorem, rano zmywam, za to nic mnie nie piecze stosowalam go juz kiedys i byo to samo co teraz. Na pierwszy dzien ok, na drugi mialam wszystko rozmazane przed oczami. Teraz jest tak samo poczekam.... moze przejdzie![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Mnie za to strasznie po nim swędzi !! A jak zacznę się drapać to juz koniec - nie moge przestać
. To jedyny antypersirant, ktory w jakimś stopniu zmniejsza u mnie pocenie się i nie chciałabym go odstawiać. I dziwna rzecz - używam go tez na stópki - i tu nie swędzi.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny na KWC pisaly o pieczeniu i swedzeniu, ktore pojawia sie przez 1sze dni/tygodnie stosowania, nalezy Etaxilu uzywac zgodnie (!!!) z instrukcja, nie za czesto. ja tego antyperspirantu nie stosuje, na razie jestem zadowolona z Nivea Pure roll-on
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
A może spróbuj ANTIDRALu.Można go kupić w aptece za około 13-14 zł.Stouj go na noc tak jak ETIAXIL.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Oj, faktycznie, dziwna to reakcja. Nie pamiętam czy było coś o tym w ulotce? O tym, że coś takiego może się stać?
Jedynym środkiem, który działa podobnie, jaki znam jest Antidral, tak jak pisała Be@ta, do kupienia w aptece... |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Poczekam jeszcze jakis czas, może musze się przyzwyczaić. Wczoraj posmarowałam sie i nie było tak tragicznie... własnie się drapię...
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Też zdecydowałam się tego lata na zakup ETIAXIL i przez pierwszy tydzien bylo super, zero potu, ale zaczelo mnei piec pod pachami, i mialam podrazniona skórę,więc musialam odstawić a szkoda bo komfortowo sie czulam potem;(teraz uzywam zwyklych np rexona i jest oki.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Hmm, to bardzo, bardzo dziwne...
Ja stosuję Etiaxil od dawna i nic oprócz sporadycznego pieczenia. Kiedyś był taki deo w kulce firmy RoC, który działał podobnie, może spytaj w aptece? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

Co najwyżej nieznośne pieczenie. Jesteś na 100% pewna ze to wszytsko spowodowane jest akurat jego stosowaniem...? Wystąpiło już po pierwszym zaaplikowaniu czy dopiero po pewnym czasie stosowania? Używasz go zgodnei z zaleceniami, tzn. smarujesz na noc, rano zmywasz...? Czy w ulotce jest coś wspomniane o tego typu objawach? (ja już nei pamietam, ulotkę wyrzuciłam). Hmmm...
stosowalam go juz kiedys i byo to samo co teraz. Na pierwszy dzien ok, na drugi mialam wszystko rozmazane przed oczami. Teraz jest tak samo