|
|
#2101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
Dzień dobry wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Cytat:
My zaczęliśmy tak na poważnie od lutego i to w dodatku 14 Jeśli chodzi o orkiestrę, to pod blokiem na pewno będzie, choć ja wcale tego nie chce. Nie chce mieć zbiegowiska sąsiadów nawet z bloków obok. Ale oczywiście moim rodzice i rodzice TŻ-a nie wyobrażają sobie, żeby miało nie być orkiestry przy wyprowadzaniu Państwa Młodych. Nie wiem czy będą grać w domu, osobiście też bym tego nie chciała, ale pewnie stanie na tym, że będą grać podczas błogosławieństwa. Co do bramek, to już wiem, że jedna na pewno mnie czeka. Będą to znajomi mojego brata, którzy specjalnie przyjdą zrobić bramkę pod klatką, albo przy wyjeździe z parkingu. Może im też przyjść do głowy zrobić bramkę przed kościołem. O tych ewentualnych dwóch wiem na pewno. Co do reszty, to wszystko się okaże już wkrótce. 350zł/os. na weselu w Krakowie to bardzo dużo. U nas za taką cenę masz wesele z poprawinami i to dla dwóch osób. Papierosy - nie mam czego rzucać, bo nigdy ich nie paliłam, nigdy mnie do nich nie ciągnęło. Mój TŻ również jest osobą niepalącą. Wiadomo jak był młodszy, jeszcze w liceum, to zdarzyło mu się kilka zapalić, ale później już nie palił. Z opalaniem na słońcu mam ten sam problem, co azakowana. Mam jasną karnację i jeśli już się opalam, to na czerwono, a po kilku dniach i tak tego nie widać. Żadne kremy do opalania, czy olejki nie pomagają, bo zawsze jest tak samo. Jestem blada jak ściana i taka chyba pójdę do ślubu. Do solarium raczej nie zamierzam chodzić. Nigdy tam nie byłam i nigdy tam nie będę. Ostrowczanka i azakowana Wy jak zwykle jesteście niezastąpione na tym forum Fotograf - mamy p.Huberta i płacimy 1 200zł (była jeszcze opcja 800zł, ale zdecydowaliśmy się na tą droższą, bo album bardziej nam się podobał). Plener mamy już w cenie, zdjęć studyjnych nie będziemy mieć, bo nie chcemy. Jak dla mnie zdjęcia studyjne są oklepane, bo większość par ma takie same fotki. Plener to zupełnie co innego.
|
|
#2102 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, tyle produkujecie, że nie jestem już wstanie nadrabiać. A mam pytanie do Ywanki o wesele w Lesnych kątach. Ono były, czy dopiero będzie?
Czy zdążyło się Wam, że właściciel lokalu podniósł cenę? Tzn. w umowie z zeszłego roku inna, teraz, że niby kryzys - wyższa? Ponawiam pytanie o zespół Vivat, bo chodzicie na wesela i może gdzieś ich słyszałyście. Cytat:
No chyba że mój świadek nauczony tydzień wcześniej na weselu swojego syna (bardzo tradycyjnym w Koniakowie) pozna kilka śmiesznych tekstów i postanowi je wcielić w życie przy bramach. On jest i tak bardzo śmieszny i ogromnie lubi wkręcać ludzi, więc cos może z tego wyjdzie. Cytat:
|
||
|
|
|
#2103 |
|
Raczkowanie
|
witam o poranku
Azakowana dziękuję Ci za Twoje cenne rady i wklejone propozycje biżuterię juz mam, bo dostałam na urodziny od rodziców i nie bardzo miałam wpływ na to jaka ona będzie, na szczęście mi sie podoba o ile sie nie mylę już kiedyś wklejałam tu fotki. W każdym razie jak jakieś znajde na dysku to wkleję raz jescze. A fryzurki- boskie nieraz potrafiła zdziałać cuda z moimi kudełkami więc mam nadzieję że i tym razem się uda![]() Ja mam fotografa z Żabiej, pana Żywczyka. Zrobi nam album w skórzanej oprawie, 200 zdjęć w nim będzie, do tego jeszcze 2 albumy dla rodziców, w nich bodajże 100 ujęć. Cena o ile pamiętam 1000 zł. Do tego wszystkie fotki mają być jeszcze na płytce. Zastanawiamy się nad studiem, bo właśnie nie chcę mieć fotek jakichś oklepanych, a na plener póki co nie mam pomysłu wiele osób doradzało mi Kałków. Z drugiej strony mam możliwość zamówić sobie pana fotografa, takiego nie profesjonalnego a hobbystę. Jest kolegą z pracy mojego tatuśka, ma świetny sprzęt i obiecał nas nie ograbić za bardzo z nim myslę nad plenerem...zobaczymy jak to będzie...
|
|
|
|
#2104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musimy się w najbliższym czasie odezwać do niego czy nas jeszcze pamięta A o co chodzi z tymi zdjęciami po 5 i po 7 zł? Bo ja nic takiego nie pamiętam z rozmowy z nim ![]() Kamerzyste wzięliście tego którego on proponował? |
|
|
|
|
#2105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wiązanki to ja przez 2,5 miesiąca się nie mogłam zdecydować Cytat:
Cytat:
A co do ceny lokalu to nam mówili, że może wzrosnąć ale nas to nie dotyczy bo umowę podpisywaliśmy w tamtym roku na 130/os. i to jest wiążące. Jeśli w umowie nie macie zawartej ceny to mogą wam teraz podać wyższą. nasi znajomi go też zamówili i za ten pakiet o którym mówisz w tamtym roku brał 1200zł. |
|||
|
|
|
#2106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze nie pamiętam w każdym razie i tak u niego będziemy jeszcze, więc wszystko będzie obgadane. Mehja znajomi byli zadowoleni z fotografii?
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to tylko za zdjecia,, w tym jest album, usługa itp.Za film jest chyba 1100 o ile dobrze pamietam
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego zespołu to ja nie znam i nigdy o nim nie słyszałam.
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc na razie ci nie powiemale o ile pamiętam to Waniliaania go zamówiła więc już wkrótce się dowiesz od niej |
|
|
|
|
#2110 |
|
Rozeznanie
|
Co do tej ceny, to mamy w umowie 140 zł, przy czym mieliśmy jeszcze pozostawiony wybór czy chcemy zestaw za 130, 140 czy 150 zł. Ale żadnej klauzuli o tym, że ceny mogą ulec zmianie nie ma. Pytam dlatego, że mój teść od dwóch miesięcy mnie dręczy, żebym się o to dowiedział, bo on panikarz jest przekonany, ze nam cenę zmienią. Nie mam siły do niego. Przecież nie pójdę do kobiety i nie zadam pytania, czy podwyższa nam cenę? A jeśli tak, to co? Zostawię to moim rodzicom, jak będą szli podawać ilość gości, wtedy można coś negocjować, a nie teraz.
|
|
|
|
#2111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe czyli my z Waniliaanią mamy ta samą salę i tego samego fotografa fajnie![]() Wg mnie też właściciel nie powinien się tłumaczyć kryzysem;/ ok, wszystko drożeje, ale skoro tak, to niech nasi pracodawcy tez nam zapłacą więcej z uwagi na kryzys;/ jakie to wszystko chore;/ |
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
A my w sobotę robimy wieczór panieńsko-kawalerski
|
|
|
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wyszperałam w necie prognozy pogody do grudnia
![]() Lipiec bardzo ciepły i burzowy Lipiec pod względem opadów niewiele się będzie różnić o czerwca. Nadal spodziewamy się częstych przelotnych opadów pochodzenia burzowego, szczególnie popołudniami. Miesięczna suma opadów może więc przekroczyć normę wieloletnią. Temperatura będzie wyższa od tej notowanej w czerwcu i już nie będzie nam tak bardzo chłodno. Najczęściej na termometrach zobaczymy od 25 do 30 stopni. Możliwe są krótkotrwałe fale upałów z temperaturą do 35 stopni, głównie na zachodzie i południu kraju. Sierpień gorący i słoneczny W ostatnim miesiącu wakacji powróci niedostatek opadów, co może powodować pojawienie się suszy. Z powodu niewielkich ilości opadów będzie słonecznie, a na dodatek bardzo ciepło. Sierpień najprawdopodobniej będzie cieplejszy od lipca. Temperatura często będzie przekraczać 30 stopni, a więc będzie oscylować na poziomie nieco powyżej normy wieloletniej. Wrzesień chłodny i deszczowy Letnia pogoda szybko dobiegnie końca, dlatego też we wrześniu nie będziemy mogli delektować się wieloma gorącymi dniami. Pierwsze wyraźniejsze fale chłodów pojawią się już w pierwszej połowie miesiąca i będą im towarzyszyć częste, obfite opady deszczu, mogące podnosić poziom rzek i powodować podtopienia. Październik ciepły i słoneczny W październiku złota jesień powita nas cieplejszymi masami powietrza. Będziemy mogli liczyć na wiele słonecznych dni, zwłaszcza w pierwszej połowie miesiąca. Listopad ciepły i wilgotny Po słonecznym i suchym październiku pod względem temperatury listopad nie przyniesie większych zmian. Nadal średnia temperatura będzie oscylować na poziomie powyżej normy. Zwiększy się jednak suma opadów, która będzie większa niż w październiku. Miejscami listopad może się zapisać jako wilgotny. Grudzień ciepły i wilgotny Zima rozpocznie się ciepłymi masami powietrza, które o tej porze roku zawsze oznaczają bardzo dużą liczbę dni pochmurnych i mokrych. Docierające do nas wilgotne niże znad krajów basenu Morza Śródziemnego przynosić będą także silne wiatry. Pogoda niestety będzie sprzyjać przeziębieniu i grypie. |
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja Sałatke Gyros-kebab, mniam mniam
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- A my chemy jechac pdo namiot na weeknd w ten weekend jesli TZ wóci, a jesli nie teraz to w nastepny Oby tylko pogoda dopisała no i TZ wrócił, bo tak to sobie moge planowac.
Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2009-07-01 o 10:38 Powód: dopisek |
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A hamburgery: Porcja dla jednej osoby: dwie bułki razowe (mogą być grahamki) 100 g mięsa mielonego wołowego (może być wołowo-wieprzowe ale wtedy mniej - 80g) cebula czosnek sałata ogórek kiszony 1 łyżka białka jajka 1 łyżka bułki tartej 2 cienkie plasterki sera żółtego mięso zagnieść z białkiem , wyciśniętym czosnkiem (ja na taka ilość mięsa daję 3 duże ząbki) i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Zrobić dwa cienkie placki - dość spore, bo mięso się kurczy przy smażeniu.Usmażyć na łyżce oliwy. W międzyczasie przekroić bułki, położyć na nich po plasterku sera i włożyć do piekarnika, żeby się przypiekły Wyjąć, ułożyć sałatę, mięso cebulę i plasterki ogórka kiszonego. pomiziać keczupem i złożyć.Gotowe Dziewczyny padła dzisiaj pierwsza ściana w "naszym" domu i komin jeden w łazience tez wyburzony.
|
|
#2117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak byłam na weselu w kwietniu tośmy ja obalali z prędkością światła więc jak najbardziej nadaje się na takie spotkanka myslę że właśnie sałatki bedą najardziej odpowiednie, poza tym można przygotować ze 2- 3 dania gorące, może jakiś barszczyk z pasztecikami czy coś w tym rodzaju, zupe gularzową i jakieś fajne letnie kanapeczki- powinno wystarczyć, ho ho![]() Jejku ten namiot- świetna sprawa sama marzę o jakimś wolnym beztroskim weekendzie, posiedziałby człowiek nad wodą, powakacjował...
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Ze dwie jakieś sałatki (np. proponowana kebabowa i np. makaronowa), do tego jakieś lekkie kanapeczki, jakieś chipsy, krakersy, duuuużo picia i można kupić jakieś duże lody (np. w Lidlu są pyszne Ballino, śmietankowe z bakaliami za niecałe 4 zł litr).
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie, tylko niewiem gdzie jechac.
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
ta sałatka kebabowa to ta której przepis któraś z was podała na wątku ostrowieckim?
|
|
|
|
#2121 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje!! i NASZ bez cudzysłowu :P przyzwyczajaj się
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
To ta kebabowa
![]() Pyszna jest ![]() Na TVN24 mówili o pogodzie. W Poznaniu zbliża się trąba powietrzna ![]() Pogoda ma się stabilizować do weekendu - w weekend ma być ładna a po niedzieli ma z powrotem zacząć padać.
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Będę chyba tak pisała dopóki nie zacznę go urządzać
A już szukam pomysłów, dekoracji wystrojów. Uwielbiam to Czuję się jak ryba w wodzie![]() Ale to była prognoza tylko do środy
|
#2126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Grunt to pozytywne nastawienie szczerze Ci zazdroszczę tego planowania wybierania itd już się nie mogę doczekać swojego mieszkanka o domu nie mówiąc
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
uf jakbyście słyszały jakąś prognozę na 11 lipca to piszcie |
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to Cię pocieszy:
http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- z tego co wiem to ten zespół już nie istnieje. Też się nad nimi zastanawialiśmy no ale niestety.
|
|
#2130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet mnie nie strasz, mam z nimi podpisana umowę. Ale i tak miałam do nich napisać i umówić się co do szczegółów. Właśnie do nich dzwoniłam i wydaję się być wszystko ok. Może myślałaś o jakimś innym zespole? Ci są bardzo młodzi i raczej dopiero zaczynają swoją działalność niż kończą
Edytowane przez veroeve Czas edycji: 2009-07-01 o 12:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

to bardzo dużo. U nas za taką cenę masz wesele z poprawinami i to dla dwóch osób. 
biżuterię juz mam, bo dostałam na urodziny od rodziców i nie bardzo miałam wpływ na to jaka ona będzie, na szczęście mi sie podoba
o ile sie nie mylę już kiedyś wklejałam tu fotki. W każdym razie jak jakieś znajde na dysku to wkleję raz jescze. A fryzurki- boskie
z nim myslę nad plenerem...zobaczymy jak to będzie...

kurcze nie pamiętam

....